Τρίτη 10 Απριλίου 2018

ΒΑΘΥΓΝΏΣΤΕΣ ΆΣΤΟΧΟΙ - ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ


ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ






ΒΑΘΥΓΝΩΣΤΕΣ ΑΣΤΟΧΟΙ
ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ!




 Μ'αφορμή το μεστό και ουσιώδη λόγο, ενόςσυναδέλφου, του Ευάγγελου
Γεωργούση, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ στις 10/4/2018!

   Δεν είναι λίγες οι φορές, που ακούμε, υποτιθέμενους βαθυγνώστες κι'εμπειρογνώμονες, Καθηγητές με περγαμηνές, Διεθνολόγους με ξέχωρες σπουδές, έγκριτους υποτίθεται Δημοσιογράφους, επαγγελματίες σχολιαστές, να εκφέρουν γνώμη επί των θεμάτων της ειδικότητάς τους και να απορούμε εξανιστάμενοι!
 
 Παράδειγμα "Ότι κάνει ο Ερντογάν το κάνει γιατί αγωνιά για τις επικείμενες εκλογές ..." Ποιες εκλογές άνθρωποί μου, τις Δημοτικές, τις Κοινοβουλευτικές, τις Προεδρικές; Θεόκουφο!
   Οι Βασικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2019! Όμως θα γίνουν όποτε γουστάρει ο Αφέντης Ταγίπ και ο Αφέντης αποφάσισε λίαν συντόμως!
   Όμως Χριστιανοί μου, έχει δει ποτέ κανείς σας "Καθεστωτικές " Κυβερνήσεις ή "Δημοκρατικές" ενδεδυμένες με κοινοβουλευτικό μανδύα παραλλαγής, όπως ο λύκος της κοκκινοσκουφίτσας ν'ανησυχεί για εκλογικά αποτελέσματα; Έλεος, Χριστιανοί μου έλεος!
   Ξέρετε Κύριοι ότι στο ναι και όχι για την Ερντογανική Σουλτανοποίηση, σε όσους Δήμους, υπερίσχυσε το όχι, οι Δήμαρχοι παύθηκαν, με Ερντογανική εντολή; Ξέρετε μετά την επόμενη σχετική εκλογή, δεν θα υπάρχει Πρωθυπουργός και κοινοβούλιο; Ξέρετε ότι στις προηγούμενες εκλογές, οι διεθνείς παρατηρητές εξανέστησαν από τις παρατυπίες και ο Ερντογάν τους είπε, ασχοληθείτε με τις χώρες σας, δεν μας αφορούν οι γνώμες σας;
   Τα ίδια λέγατε και πριν τις προηγούμενες εκλογές, καθώς και στην Ερντογανική Προεδρία, με τα ναι και τα όχι! Την ίδια ώρα που κάποιος άλλος, μη ειδικός, προεξοφλούσε τα αποτελέσματα, σαν τον Μάντη Κάλχα και την Πυθία χωρίς Χρησμούς, μόνον με αφορισμούς!
   Ένα ακόμα παράδειγμα. Πάλι ειδικοί, εξαίρετοι επαΐοντες! Αναφερόμενοι στην
Ελληνοτουρκική κρίση και πάντα εμφαντικά: "Ξέρετε ο Στρατός της Τουρκίας είναι ο Δεύτερος Στρατός του ΝΑΤΟ"και άλλες συναφείς αηδίες, προς εντυπωσιασμό γνώσεων!
   Κανείς όμως δεν τους ζήτησε εξηγήσεις ή περαιτέρω διευκρινίσεις! Ίσως γιατί δογματισμοί, από ειδικευμένα στόματα, σημαίνει, αποδοχή ασυζητητί στα Δόγματα!
   Όμως και πάλι κάποιοι θα επικαλεστούν την παρήγορη λέξη του Ελέους και θα πουν σιγά στους "πολυελαίους!" Εκείθεν θ'αναρωτηθούν, έτσι από μόνοι τους "Καλά Χριστιανοί μου, με αριθμούς μετράται η Μαχητική Ικανότης και η έκβαση των πολέμων;
  
Στους εξ’επαγγέλματος αντιρρησίες, θα επικαλεστούν, εκτιμώ, την πειθώ, στον πόλεμο της Κορέας του 1950 - 53, που έληξε χωρίς Νικητή! Στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 - 41! Στον πόλεμο του Βιετνάμ 1955 - 1975, που έληξε με τη μεγαλύτερη Ιστορική Ταπείνωση της μακράν πρώτης δύναμης, στον κόσμο!
   Κανέναν δεν άκουσα να μιλά για τον απαράμιλλο συντελεστή που λέγεται ηθικό, τον εξολοθρευτή στρατιών και στρατιών ή τον ηγέτη Εμπνευστή, που καθιστά το αδύνατον, δυνατόν!
   Εκείθεν αμείλικτο προκύπτει το ερώτημα! Όλοι εσείς οι άσχετοι βαθυγνώστες, από που εισήλθατε στις θέσεις περιωπής; Από τη μεγάλη Πύλη της αναξιοκρατίας και ή τα φινιστρίνια της "Δημοκρατίας;"
   Γι'αυτούς τους λόγους και άλλους πολλούς, σαν Ιπτάμενος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, αισθάνθηκα αίγλη, τιμή και υπερηφάνεια, στο άκουσμα των απόψεων και τον τρόπο παρουσίασης αυτών, από το συνάδελφο Ευάγγελο Γεωργούση, τον οποίο και συγχαίρω ειλικρινά!

   Τον συγχαίρω ειλικρινά, θεωρώντας τον αξιολογότατο εκπρόσωπο, του περήφανου όπλου μας, εκτιμώντας ότι η έκφραση των συγχαρητηρίων μου, θα του δώσει χαρά και ενισχυτική δύναμη!
   Αυτό δε το λέω, γιατί έχω γευτεί την ιδιαιτερότητα της έκφρασης παρόμοιων συγχαρητηρίων, σε σχετικές περιπτώσεις, από ανθρώπους της Διοικούσας μου τάξης και ξέρω την απαράμιλλη γεύση τους, αγαπητέ Ευάγγελε!
                                                                                   Με Τιμή
                                                                              Σπύρος Κίκερης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας