Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (Κοντός Ψαλμός Αλληλούια!)

 C:\Users\Spiros\Desktop\970533_776138842453449_8952494811847460785_n.jpg
Σπύρου Κίκερη
ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
(Κοντός Ψαλμός Αλληλούια!)
Αποτέλεσμα εικόνας για γερμανικές εκλογές
  Καλημέρα σας, είμαστε στην 24η μέρα Σεπτεμβρίου του 2017, η ώρα είναι 08:30 πρωινή! Υπάρχει ήδη σε εξέλιξη ένα σημαντικό για την Ευρώπη γεγονός και μία αγωνία! Το γεγονός είναι οι Γερμανικές εκλογές, η αγωνία είναι ο φόβος αναβίωσης ενός φαντάσματος, ενός Βρικόλακα, θα έλεγα καλύτερα!
C:\Users\Spiros\Desktop\7919355_orig1505460339.jpg
  Ο Βρικόλακας ακούει στο όνομα AfD (Alternative fur Deutschland) στα Ελληνικά «Εναλλακτική για τη Γερμανία!» Που συνιστά ένα κόμμα Λαϊκιστικών Εθνικιστικών Δυνάμεων της Ακροδεξιάς, ενταγμένο ήδη στην ευρύτερη παράταξη των λεγόμενων «Ευρωσκεπτικιστών!»
  Ξέρω ότι οι άνθρωποι έχουν μνήμη κοντή! Όμως ειλικρινά δεν πιστεύω ότι έχουν μνήμη «Χρυσόψαρου!» Ξέρω επίσης ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν επιτρέπεται να μελετούν την ιστορία δίκην «μονόφθαλμου!»
Αποτέλεσμα εικόνας για χάπια χρυσά
  Τέλος ξέρω ότι οι άνθρωποι αρκετές φορές, αρέσκονται σε λόγια που χαϊδεύουν τ’αφτιά, καταπίνοντας, άκριτα κι’αμάσητα «χάπια χρυσά» χωρίς ν’αντιλαμβάνονται τα επερχόμενα τραγικά συμπτώματα! Συμπτώματα, που τους θέλουν να βλέπουν τα μελλούμενα αλληθωριστικά, αποτολμώντας περάσματα από «ανύπαρκτα κενά!»
  Ας μην τρομάζουμε, ας εφησυχαστούμε, τουλάχιστον ως προς αυτό το ζήτημα! Υπάρχει σκλήρυνση των ανθρώπινων χαρακτήρων σήμερα, είναι γεγονός! Υπάρχει γενικότερη ανησυχία, που δε συνάδει με τα επίπεδα ευημερίας, τουλάχιστον του Δυτικού κόσμου!
Αποτέλεσμα εικόνας για κιμ και τραμπ
  Υπάρχουν τρελοί, ανίκανοι κι’αμφιλεγόμενοι Ηγέτες, που έτσι ή αλλιώς βρίσκονται στις εξουσιαστικές επάλξεις! Όμως οι Γερμανοί Ηγέτες των τελευταίων ετών είναι από τους πιο Συνετούς και αυτό κάθε άλλο, παρά τυχαίο γεγονός είναι! Ας μην το αναλύσουμε γιατί αφενός είναι αυτονόητο, αφετέρου γιατί άλλος είναι ο βασικός σκοπός τούτης της σύντομης γραφής!
Σχετική εικόνα
  Εξήντα ένα, κόμμα πέντε (61,5) εκατομμύρια Γερμανοί, καλούνται σήμερα να επιλέξουν την εκπροσώπησή τους στη 19η ομόσπονδη Βουλή της Χώρας τους (Bundestag), εκτιμώ με το χέρι στην καρδιά οι περισσότεροι! Το απαιτούμενο ποσοστό για την είσοδο κόμματος στη Βουλή είναι της τάξεως του 5%!
  Τι θα επιλέξουν; Φυσικά την αδιαμφισβήτητη Ηγέτιδα Μέρκελ, της οποίας η Νίκη θα είναι ευχερής! Φυσικά και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς! Σε ποιον άλλον θα μπορούσε να εμπιστευθεί τις τύχες του, ο γηγενής και αλλογενής Γερμανός; Σε ποιον άλλον, εκτός από εκείνον, που από μωράκι βίωσε τον απολυταρχισμό και το δεσποτισμό, εν καιρώ «ειρήνης» μάλιστα!
Σχετική εικόνα
  Σε ποιον άλλον εκτός από εκείνον, που κατά κόρον ονειρεύτηκε να δρασκελίσει το τείχος του αίσχους, χωρίς σφαίρα στην πλάτη του, από συμπολίτες του; Σε ποιον άλλον εκτός από εκείνον, που ήταν εφτά (7) χρονών, όταν κτίστηκε το τείχος του αίσχους και τριάντα πέντε (35) όταν γκρεμίστηκε;

Αποτέλεσμα εικόνας για τείχος βερολίνου
  Σε ποιον άλλον, αλήθεια, εκτός από εκείνον, που εν τέλει σάρκωσε το όνειρό του, συντελώντας στη μεταμόρφωση του Εφιάλτη σε όραμα υλοποιούμενο απολύτως, συνεχώς και αδιαλείπτως;
Αποτέλεσμα εικόνας για ισχυρότερη γυναίκα πλανήτη
  Σε ποιον άλλον εκτός από εκείνον, που επιλέγεται, μονίμως στη θέση του Καγκελαρίου, από το 2005 και εντεύθεν και ένεκα των επιτυχιών και του κύρους, μόνιμα επιλέγεται από το έγκυρο περιοδικό Forbes, σαν η ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη!
  Ναι η Νίκη του CDU (Cristlich Demokratische Union), της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας, του Κόμματος της Μέρκελ δηλαδή, θα είναι καθαρή!
Φωτογραφία: AΡ
  Παρά τις προβλέψεις, προσωπικά θα εκπλαγώ πολύ αν τα ποσοστά της πέσουν κάτω του 40%, αν και ουδόλως θα εκπλαγώ αν υπερβούν το 41.5% των ποσοστών της, κατά τις εκλογές του 2013!
  Επίσης θα εκπλαγώ ιδιαίτερα αν τα ποσοστά του AfD, των Λαϊκιστικών Εθνικιστικών Δυνάμεων της ακροδεξιάς, υπερβεί το 10%, προβλέποντας ένα ποσοστό της τάξεως του 7% έως 8,5%!
  Το γιατί ήδη το είπα! Το σκεπτικό μου είναι το ίδιο, αυτό που με οδήγησε να κάνω αλάνθαστη πρόβλεψη τόσο στις Γαλλικές Προεδρικές εκλογές, το αποτέλεσμα της Λεπέν και το μέλλον της, όσο τις Αυστριακές και Ολλανδικές εκλογές! Όμως ας μου επιτραπεί να το επαναλάβω κι’ας αποτελέσει το επιμύθιο τούτης της σύντομης γραφής!
Αποτέλεσμα εικόνας για χρυσόψαρο
  Ξέρω ότι οι άνθρωποι έχουν κοντή μνήμη, όμως ειλικρινά δεν πιστεύω, ότι έχουν μνήμη «Χρυσόψαρου!» Ξέρω επίσης ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι, προσβάλλουν τον πολιτισμό μας, όταν την Ιστορία μελετούν, δίκην «Μονόφθαλμου!»

Σχετική εικόναΣχετική εικόνα
  Αυτά παρά του ότι το 1987, περιφερόμουν επί μία ώρα πέριξ του στρατοπέδου «Νταχάου», αδυνατώντας να το εντοπίσω, παρά τις ερωτήσεις μου σε αρκετούς Γερμανούς!
  Όσο για τα προγνωστικά, οψόμεθα! Κοντός Ψαλμός «Αλληλούια» άλλωστε.
                                                                                      Με Τιμή
                                                                                 Σπύρος Κίκερης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας