Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ! (ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ!)

C:\Users\Spiros\Desktop\spyrosdoc.jpg
Σπύρου Κίκερη
                                             Ειδικά Αφιερωμένο στον Σουπερ Γιάννη
                                                         τη μεγάλη τούτη Μέρα
                                                      20/2/2017 (All Star Game!)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
«Το Θαύμα της Φύσης!»
C:\Users\Spiros\Desktop\αντετοκουμπο\9ec3436f8a19dbef53aea7e245d1c0b6_L.jpg
«Όταν η Φύση κι’ο Χαρακτήρας Συμπράξουν
τότε κι’οι Μοίρες τα πεπρωμένα θ’αλλάξουν!
Τότε τα θαύματα δε θ’αργήσουνε να’ρθουν
κι’οι άθλοι σαν υπέρλαμπρα άστρα να λάμψουν!»

  Η παραπάνω αφίσα είναι κυρίαρχη, μέσα στις άπειρες πλέον, για τον σπουδαίο Έλληνα! Δε ξέρω πως του φερθήκαμε ή μάλλον ξέρω, αλλά ίσως ντρέπομαι να το πω! Ιδού η αμοιβή! Αναλογίζεται κάποιος και μόνο τα οφέλη από την παραπάνω αφίσα, του πασίγνωστου πλέον Γιάννη! Του Γιάννη «Αγιάννη!» Του Γιάννη των θαυμάτων!
  Ποιος να το φανταστεί, από που πέρασε η ζωούλα του και που κατέληξε μόλις στα είκοσι δύο (22) του!
Σχετική εικόνα
  Απ’τα Σεπόλια στου NBA τα Σαλόνια!
  Οι γονείς του λαθρομετανάστες από τη Νιγηρία φτάνουν μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα το 1992! Ο Γιάννης, που είναι το τρίτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας γεννιέται στη Χώρα μας το 1994!

Σχετική εικόνα
  Μεγάλωσε πως μεγάλωσε και κάπου εκεί στην εφηβεία του τον βρίσκουμε να πουλάει στους δρόμους της Αθήνας, φο μπιζού, τσάντες, γυαλιά ηλίου και ρολόγια, κυνηγημένος ενίοτε!
C:\Users\Spiros\Desktop\αντετοκουμπο\assets_large_t_881_105964174.jpgC:\Users\Spiros\Desktop\αντετοκουμπο\1 (1).jpgC:\Users\Spiros\Desktop\antetokoynmpo.jpgC:\Users\Spiros\Desktop\αντετοκουμπο\2.jpg
  Όσο για το πόσο Έλληνας αισθάνεται αρκούν, εκτιμώ οι παραπάνω φωτογραφίες! Πάμε όμως παρακάτω.
  Κάποια στιγμή, ένας άνθρωπος του μπάσκετ (Σπύρος Βεληνιάτης) καλή του ώρα, τον διακρίνει και τον μυεί στο χώρο (Τρίτωνας – Φιλαθλητικός) και αυτό ήταν!
C:\Users\Spiros\Desktop\αντετοκουμπο\i.jpg
  Η Φύση Είχε Προνοήσει!
  Προσωπικά, έχω επικαλεστεί αρκετές φορές την «τύχη», προφανώς από συνήθεια και όχι από πίστη, όπως θαρρώ και οι περισσότεροί μας! Ανέκαθεν πίστευα στη φύση καθώς στις δωρεές και τις εκχωρήσεις της σε συνδυασμό φυσικά με την καλλιέργεια! Ποτέ δεν θεώρησα κάτι σαν τυχαίο κι’αν το’κανα, το’κανα σπανιότατα και επαναλαμβάνω από συνήθεια! Σχεδόν θεώρησα πάντοτε το ιδιαίτερο και ξεχωριστό, αξιοθαύμαστο μεν, όμως φυσικό δε!
  Όσο για τον περιβόητο πια Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον γεννηθέντα στις 6/12/1994 και ποιηθέντα από την ίδια τη φύση μοναδικά, τούτα που λέω έχουν απόλυτη εφαρμογή! Ίδομεν!
  Τα επιτεύγματά του πρωτοφανή, όταν δε συνυπολογισθεί και ο ελάχιστος χρόνος μέσα στον οποίο επιτεύχθηκαν τότε ασφαλώς μιλάμε για Θαύμα! Θαύμα όμως όχι Θεϊκό και τυφλό, θαύμα εξόχως αρχικά φυσικό και κατόπιν της καλλιέργειας Φυσιολογικό!

  Τις επιδόσεις είδαν οι Αμερικανοί, εντυπωσιάστηκαν και στάθηκαν επιστημονικά σ’αυτές να δουν το πώς και το γιατί! Έτσι ο ίδιος ο Μάρκους Έλιοτ, ιδρυτής του ESPN (P3 Applied Sports Sciences), που αποτελεί πρότυπο προπονητικού κέντρου και επιστημονικής μελέτης επιδόσεων αθλητών, ασχολήθηκε με τη καταγραφή, μελέτη και ανάλυση της ανατομίας σωματοδομής του Γιάννη Αντετοκούμπο, για ν’αποφανθεί ότι πρόκειται για «Θαύμα της Φύσης!»
C:\Users\Spiros\Desktop\αντετοκουμπο\d.jpg
  Ανατομία Σωματοδομής Γ. Αντετοκούνμπο (Το θαύμα της Φύσης!)
«Όταν η Φύση έχει για κάτι προνοήσει
και την πρόνοιά της, σε κάποιον τη χαρίσει!
Αν ο δέκτης, στην πρόκληση δεν αδιαφορήσει
και στης φύσης τη χάρη δεν ολιγωρήσει
τότε άθλους μεγάλους, μέλλει να κατακτήσει
και στίγμα ανεξίτηλο, στον κόσμο θε ν’αφήσει!»
  Χαρακτηρίστηκε σαν το «κορυφαίο κορμί» πάμε λοιπόν να δούμε τα θαύματα της φύσης, πως συνοψίσθηκαν πάνω σ’αυτό το κορμί!:
C:\Users\Spiros\Desktop\αντετοκουμπο\s.jpg
  Το ύψος του ιδανικό για το είδος του Αθλήματος, φτάνοντας σήμερα τα δύο μέτρα και έντεκα εκατοστά (2,11!). Υπογραμμίζεται ότι το 2013, που πήγε στις ΗΠΑ, το ύψος του ήταν 2,05 και συνηθέστατα ο άνθρωπος σπάνια κερδίζει ύψος, μετά την ηλικία των 18 ετών και ο Γιάννης στις ΗΠΑ πήγε το 2013 ήτοι σε ηλικία 19 ετών!
Σχετική εικόνα
  Το Βάρος του, επίσης ιδανικό για το συγκεκριμένο άθλημα, φτάνοντας σήμερα στα εκατό κιλά και εφτά γραμμάρια (100,7). Υπογραμμίζεται ότι το 2013, που πήγε στις ΗΠΑ, το βάρος του ήταν 89 κιλά!
  Το περίεργο είναι ότι πρόσθεσε βάρος, χωρίς να αυξήσει τον όγκο του (Φούσκωμα), που συνιστά σύνηθες φαινόμενο για την περίπτωση!
  Αυτό σημαίνει ότι δεν πήρε καθόλου λίπος, στη μυϊκή του Μάζα! Έτσι εν τέλει ο συνδυασμός ύψους και βάρους, θεωρείται σύμφωνα με τους ειδικούς «Ιδανικός!»
  Και προχωράμε στα απολύτως ιδιαίτερα!
C:\Users\Spiros\Desktop\αντετοκουμπο\ixx.jpg
  Το Άνοιγμα των Χεριών του είναι δέκα, κόμμα ένα εκατοστά (10,1cm) μεγαλύτερο του ύψους του, φτάνει δηλαδή στο απίθανο νούμερο των δύο μέτρων και είκοσι ένα κόμμα ένα εκατοστά (2.21,1) cm, φαινόμενο που σπάνια παρατηρείται σε άνθρωπο!
C:\Users\Spiros\Desktop\αντετοκουμπο\f.jpg
  Η Έκταση της Παλάμης του (άκρη αντίχειρα – άκρη μικρού δαχτύλου) φτάνει τα τριάντα κόμμα πέντε εκατοστά (30.5 cm!) Θ’αντιληφθούμε την ιδιαιτερότητα, όταν πληροφορηθούμε ότι ο μέσος όρος (Μ.Ο) των παιχτών NBA ανέρχεται μόλις στα 18.8 cm! Αναλογικά το άνοιγμα της παλάμης του θα αντιστοιχούσε σε άνθρωπο ύψους τριών μέτρων και πέντε εκατοστών (3.05cm!)
C:\Users\Spiros\Desktop\αντετοκουμπο\x.jpg
  Αχίλειος Τένοντας έχει μήκος τριάντα τέσσερα κόμμα τρία εκατοστά (34.3cm!) Κάτι που σημαίνει ότι ο τένοντάς του είναι διπλάσιος του Μ.Ο των παικτών NBA! Κι’αυτό με τη σειρά του τον καθιστά απαράμιλλο σε εκρηκτικότητα, ελαστικότητα και αλτικότητα!
Σχετική εικόνα
  Έκταση Ισχίου και εδώ οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι είναι πέραν του φυσιολογικού, μ’αποτέλεσμα στην πλευρική κίνηση να είναι ασυναγώνιστος!
  Όμως αλήθεια θα’φταναν όλα τούτα τα ιδιαίτερα της φύσης προικίσματα, που αναφέραμε για να γίνει αυτό που έγινε; Φυσικά όχι! Τίποτα δεν θα συνέβαινε αν όλα αυτά δεν συνοδεύονταν και από θετική ιδιαιτερότητα του Χαρακτήρα του!
  Πράγματι η παραδοχή περί ενός σεμνού και εξαίρετου ανθρώπου, με αδαμάντινο χαρακτήρα, για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αποτελεί κοινή πίστη! Πίστη, απόλυτης στην κυριολεξία έννοιας, ενός κανόνος άνευ εξαιρέσεως!
  Ο Χαρακτήρας όμως, όπως οι περισσότεροι ειδικοί, έχουν αποφανθεί αποτελεί τον καθρέφτη της ψυχής! Γιατί κακά τα ψέματα, η κινητήριος δύναμη του ανθρώπου, πάντοτε έκ των έσω εκπορεύεται, από την «Ψυχή» του ανθρώπου δηλαδή και την ψυχολογία του!
  Εκεί παράγεται η θέληση, η Πίστη, το θάρρος, η επιμονή, η υπομονή, η αποφασιστικότητα, ο ενθουσιασμός….. όλα αυτά που στη σύνοψή τους ονομάζουμε «Ηθικό» και αποτελεί την κινητήρια δύναμη ώθησης του ατόμου προς δράση και διάκριση!
  Όλα τούτα που ήδη είπαμε, συνεπικουρούμενα από την αθλιότητα της ζωής του και την άκρατη, προφανώς, επιθυμία να ξεφύγει από αυτή, δημιούργησαν αναπόφευκτα μια ακατανίκητα εκρηκτική δυναμική μέσα του και πάνω του, στην οποία μόνο μια κακιά Μοίρα θα μπορούσε να της αντισταθεί!
C:\Users\Spiros\Desktop\αντετοκουμπο\e4747891e02f499ed86db29a4ab5dac8_L.jpg
  Έτσι κάπως φτάνουμε στα μεγάλα θαύματα, τα απίστευτα και όμως αληθινά! Γιατί μεγάλα θαύματα, απίστευτα και όμως αληθινά είναι το να:
  *Το να έχεις διασκελισμό δύο μέτρων και εξήντα ένα εκατοστών (2,61)!!!
  *Το να διανύεις το παρκέ με είκοσι εφτά κόμμα τρία (27.3) χιλιόμετρα την ώρα!!!
  *Το να καλύπτεις το μήκος του παρκέ μόνον με δύο (2) ντρίπλες!!!
  *Το να απαιτούνται μόνον δέκα (10) δρασκελιές του για να καλυφθεί όλη η απόσταση του αγωνιστικού χώρου έναντι δέκα τριών (13) που είναι ο Μ,Ο των παικτών NBA!
  *Το να σουτάρεις από ύψος τριών μέτρων και δέκα πέντε εκατοστών (3.15) !!!
  *Το να υπογράφεις συμβόλαιο της τάξεως των 100.000.000 $ στα 21 σου χρόνια!
  *Το να είσαι τρίτος επιλεγείς βασικός για το All Star Game και να είσαι ο νεότερος μη Αμερικανός, που ποτέ ξεκινά σαν βασικός στη μέγιστη αυτή διοργάνωση, του μακράν καλύτερου Μπάσκετ του πλανήτη μας, δεν είναι απλά ένα τιτάνιο άλμα! Είναι, κατά την ταπεινή μου άποψή μου, ένα Ουράνιο θαύμα!
C:\Users\Spiros\Desktop\αντετοκουμπο\images (3).jpg
  Ένα θαύμα, εκτιμωμένων όλων των παραμέτρων, που μπορώ να αποδώσω είτε στο ότι η Μοίρα και η Φύση από κοινού αφού πρώτα τον λυπήθηκαν και του χαρίστηκαν, ύστερα τον λιμπίστηκαν και ίσως τον Ερωτεύθηκαν και τον γεύτηκαν σε ότι πάνω του επένδυσαν!
C:\Users\Spiros\Desktop\adekasjd.jpg
  Γι’αυτό και είμαι σίγουρος ότι ομού με αρκετούς από όλους εμάς καμάρωσαν το Γιάννη χθες πολύ αργά το βράδυ στις μεγαλύτερες στιγμές και τις σημαντικότερες σκηνές της μέχρι τώρα σύντομης ζωής του!
C:\Users\Spiros\Desktop\C2kpKwjXAAAk5OW.jpg
  Στιγμές και σκηνές αθάνατες κι’αξιοθαύμαστες, μέσα στα 22 λεπτά που αγωνίστηκε και πρώτος σκόρερ της Ανατολής, με 30 πόντους αναδείχθηκε! Για να δηλώσει με τη «σεμνή σιωπή» του, ξεκάθαρα στους δυο μεγαλύτερους που τον ξεπέρασαν, ότι «Έρχομαι», σ’ακρόαση μόνον της Μοίρας και φυσικά της Φύσης!
                                                                                        Με Τιμή

                                                                                  Σπύρος Κίκερης

3 σχόλια:

  1. Σπύρο μου, θα μου επιτρέψεις την οικειότητα, μόλις σκούπισα τα δάκρυα μου από αυτά που διάβασα και θέλω να σε ευχαριστήσω για το πόνημα σου. Αξίζει κάθε λεξη που έγραψες αυτό το παιδί που τιμά τους γονείς του, την οικογένεια του και την γη που τον γέννησε. Μακάρι να υπήρχαν άλλα 100 ελληνόπουλα με τις ηθικές αξίες που κουβαλάει αυτός ο ΕΛΛΗΝΑΣ. Τι παθαίνουν τα δικά μας παιδιά που τα μεγαλώσαμε με ασφάλεια, αγάπη άνεση και φροντίδα και δεν το αντιλαμβάνονται, δεν το αναγνωρίζουν και γίνονται σαν αυτούς που συζητούσαμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γρηγόρη μου σ'ευχαριστώ για τα καλά λόγια! Ελπίζω κάποτε να βρεθούμε και να τα πούμε από κοντά!

      Διαγραφή
  2. Τίποτα δεν πάει χαμένο!
    Ιδίως τα καλά κείμενα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας