Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΗΠΑ! ΝΕΑ ΤΑΞΗ; ΝΕΑ ΦΑΣΗ; "ΑΦΑΣΙΑ;"

C:\Users\Spiros\Desktop\unnamed (1).jpg
Σπύρου Κίκερη
ΗΠΑ
ΝΕΑ ΤΑΞΗ; ΝΕΑ ΦΑΣΗ; «ΑΦΑΣΙΑ;»
«Τραμποπαθήματα - Στραβοπατήματα
Τραμποπαραληρήματα!»


C:\Users\Spiros\Desktop\Donald_Trump_swearing_in_ceremony.jpg
Ο Ντοναλντ Τραμπ Ορκίζεται
κοιτώντας κατάματα
τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου ΗΠΑ
Τζον Ρομπερτς!


ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
*ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ
*ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΗΠΑ
*ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΕΧΕΓΓΥΟ ΗΠΑ
 
  ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ!
  Πριν πω οτιδήποτε άλλο, μεταφέρω το επιμύθιο, όπως ακριβώς είχε γραφεί στον επίλογο ανάρτησης στο blog μου με θέμα «Ελάχιστα πριν τη Στέψη» και ημερομηνία 19/1/2017:
  «Στο σημείο αυτό και πριν οριστικά κλείσω, ευελπιστώ, για το καλό της Ανθρωπότητας, ότι οι ασφαλιστικές δικλείδες των ΗΠΑ καλά κρατούν, εκτιμώντας ότι θα ενεργοποιηθούν, εφόσον κάποιοι εκτροχιαστούν ή τρελαθούν!»
  Ειλικρινά ποτέ δεν περίμενα ότι σε χρόνο μηδέν θα δικαιωθώ! Ήδη Δικαστικές αποφάσεις μπλόκαραν το Προεδρικό διάταγμα περί απαγόρευσης εισόδου κατοίκων εφτά (7) Χωρών...!
C:\Users\Spiros\Desktop\trump44-1-e1485250324508.jpg
  Ήδη έχουν παρέλθει ημέρες πλείονες των δύο εβδομάδων και ο Προεδρικός ευτελισμός, αμείωτα συνεχίζεται, από την αδρανοποίηση ισχύος του περιβόητου διατάγματος, που με περισσή υπερηφάνεια και κομπασμό επιδείκνυε στα ΜΜΕ, με την υπογραφή του!
C:\Users\Spiros\Desktop\1061681-tramp_quotes_680.jpg
  Δεν παριστάνω το «Μάγο» απλά όποιος διαθέτει στοιχειωδώς «Φυσιογνωμικές ικανότητες» μπορεί εύκολα να διακρίνει τα μελλούμενα!
  Ο κομπασμός επίδειξης των διαταγμάτων, ανάκατος με τον έκδηλο σαδισμό, δεν απαιτούν, περαιτέρω σχολιασμό! Ο άνθρωπος αυτός σε χρόνο μηδέν μίκρυνε τις ΗΠΑ τόσο πολύ, που ούτε ο μεγαλύτερος εχθρός τους δεν θα μπορούσε να διανοηθεί!
  Ο Άνθρωπος αυτός σε χρόνο μηδέν απεμπόλησε το μεγαλύτερο τίτλο τιμής, που η Ανθρωπότητα έδωσε ποτέ σε Ηγέτη μιας Χώρας! Τον τίτλο του «Πλανητάρχη» χρειάζονται Κότσια, δύναμη και Γρόσια για να τον αποκτήσεις, όμως πολύ περισσότερα πράγματα για να τον Διατηρήσεις!
  Ό Άνθρωπος αυτός, μας εξανάγκασε να δούμε πρωτόγνωρες σκηνές για τα αμερικανικά πολιτικά δεδομένα, απτόμενα διχαστικών τάσεων, για την Ηγέτιδα Χώρα του Κόσμου! Ας ελπίσουμε ότι θα καταλαγιάσει ο «κουρνιαχτός» και για το καταλάγιασμα αυτό υπεύθυνος είναι ο «Ταγός!»
Αποτέλεσμα εικόνας για αμερικανικός εμφύλιος
  Επειδή τα πάντα είναι σχετικά, θεωρώ σκόπιμο να του υπενθυμίσω ότι τα έτη 1861 και 1865 δεν είναι τόσο μακριά, όσο εν πρώτοις φαίνονται!


  ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΗΠΑ
  Ας του εξηγήσει, επιτέλους, μια από τις Μαριονέτες που πλάι του, σαν αγάλματα στέκουν, ότι το Μεγαλείο της Αμερικής, οφείλεται στην «ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ!» Το γιατί είναι απλό, γιατί ο Κάθε Έλληνας έχει μια μικρή Ελλάδα στην Αμερική, το ίδιο και ο Ιταλός, ο Άγγλος, ο Γάλλος, ο Γερμανός, ο Κορεάτης, ο Βιετναμέζος, ο Κινέζος, ο Κουβανός ο Βέλγος, ο Ιρλανδός, ο Ιρανός    κτλ  κτλ   κτλ κτλ!
  Ας κατανοήσει ο άνθρωπος αυτός, ότι ο Παππούς και η γιαγιά του ήταν μετανάστες από τη Γερμανία και η Μητέρα του, επίσης μετανάστης από τη Σκωτία!
Σχετική εικόναΣχετική εικόνα
  Το μεγαλείο της Αμερικής έγκειται, στο ότι, όταν έτσι την αναφέρουμε, από μια ολόκληρη Ήπειρο έκτασης 43.000.000 Τετρ. Χλμ και πληθυσμού ενός δισεκατομμυρίου, ο νους μας πάει ασυζητητί στις ΗΠΑ! Στις ΗΠΑ, των οποίων η έκταση είναι 9.000.000 Τετρ. Χλμ και ο πληθυσμός τους  320 εκατομμύρια!
  Το Μεγαλείο των ΗΠΑ, ας κατανοηθεί και από τον πλέον αδαή, οφείλεται, κατά την άποψή μου, σε δύο κατά βάση, παράγοντες, συντελεστές, παραμέτρους, προϋποθέσεις, αν θέλετε καλύτερα, για να γίνω πιο κατανοητός!
  Οι παράγοντες αυτοί είναι, η Μετανάστευση, η ως εκ ταύτης «Πολυεθνικότητα», η Εθνική τους πολιτική, που εδράζεται πάνω στην πάγια αρχή «του ότι Αξίζει, το κρατώ και το αξιοποιώ, αδιαφορώντας για την προέλευσή του» και ένα «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» μοναδικό και Ιδανικό!


  ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΕΧΕΓΓΥΟ ΤΩΝ ΗΠΑ!
  (Ο ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΖΟΡΤΖ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ!)
  Ένα ΣΥΝΤΑΓΜΑ, που αποτελεί το αρχαιότερο σύνταγμα του κόσμου, ηλικίας 240 ετών, αλλά συγχρόνως το πιο ισχυρό και ανιδιοτελές!
  Ένα Σύνταγμα, που θεσπίσθηκε, από ανθρώπους στην ουσία ξένους, που όμως λάτρεψαν και πόνεσαν τούτο τον τόπο!
C:\Users\Spiros\Desktop\αρχείο λήψης (3).jpg
  Ο πρώτος και ο καλύτερος των Αμερικανών, περί ων ο λόγος, ήταν ο άνθρωπος που φέρει το όνομα Τζορτζ Ουάσιγκτον! Σ’αυτόν οφείλουν σχεδόν τα πάντα οι ΗΠΑ!
  Όχι γιατί η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, σαν γενική αποδοχή των ανθρώπων, αλλά γιατί στην περίπτωση του ανθρώπου αυτού, το «άπαν, του άπαντος των απάντων στις ΗΠΑ, οφείλεται, βασικώς, σ’αυτόν!
C:\Users\Spiros\Desktop\28-29b-4-thumb-large (1).jpg
Ο Πρόεδρος Ουάσιγκτον
Θέτοντας τον Θεμέλιο Λίθο
του Καπιτωλίου!
  Σ’αυτόν που δεν ανήκε σε κόμμα! Σ’αυτόν που απελευθέρωσε τις ΗΠΑ, από το ζυγό! Σ’αυτόν που επιλέχθηκε δύο φορές στη θέση του Προέδρου, από τους εκλέκτορες με ποσοστό 100%! Σ’αυτόν που συνειδητά αποκαλέστηκε «Εθνοπατέρας» για να διασυρθεί από ζήλεια και φθόνο η ιερή αυτή έννοια, επί των ημερών μας! Σ’αυτόν, που μνημονεύεται σαν ο πρώτος Πρόεδρος Δημοκρατίας στον κόσμο! Σ’αυτόν που θέσπισε μια ακατάλυτη παράδοση, μέχρι σήμερα, Σ’αυτόν που προήδρευσε της συνέλευσης σύνταξης του θεμέλιου λίθου του οικοδομήματος των ΗΠΑ, του Συντάγματος εννοώ, που πρώτα και κυρίαρχα φέρει την υπογραφή του! Σ’αυτόν που θεσμοθέτησε μια ακατάλυτη Δημοκρατική παράδοση, στη «Βασιλεύουσα» των Εθνών! Μια παράδοση, που φοβάμαι, πως άρχισε να σείεται εκ των ένδον, ίσως για πρώτη φορά στην Ιστορία των ΗΠΑ!
  Προς τιμήν του Ανθρώπου αυτού, που αποτελεί πρότυπο Ηγέτη, στον οποίο η Ιστορία χρωστά τίτλους και τίτλους, όπως ο τίτλος της «Ανιδιοτέλειας» της «Φιλοπατρίας» της «Ισότιμίας»……….. παραθέτω Τιμής ένεκεν το Προοίμιο του Συντάγματος:
Αποτέλεσμα εικόνας για συνταγμα ηπα
  «Εμείς, ο Λαός των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να δημιουργήσουμε μια τελειότερη ένωση, να εγκαθιδρύσουμε δικαιοσύνη, να εξασφαλίσουμε ηρεμία στο εσωτερικό, να παράσχουμε για την κοινή μας άμυνα, να προωθήσουμε την γενική ευημερία και να διασφαλίσουμε τις ευλογίες της ελευθερίας για εμάς και τους απογόνους μας, ορίζουμε και θεσμοθετούμε αυτό το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής!»


ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
*ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ
*Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
*ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΗΠΑ


  ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ!
  Είπα προηγουμένως, σχετικά με την παράδοση, που ο Ουάσιγκτον κληροδότησε στους μεταγενέστερους, ότι για πρώτη φορά αισθάνομαι να σείεται εκ των ένδον!
  Δεν είναι τόσο οι ενέργειες του Νέου «Ηγήτορος» όσο ο τρόπος του, το ύφος του, ο κομπασμός του και άλλα συναφή όπως: Η αμφισβήτηση ουκ άνευ αληθειών! Κόπτεται, για παράδειγμα, ότι τον αδικούν οι Δημοσιογράφοι όταν λένε ότι είχε σαφέστατα, πολύ λιγότερο κόσμο στην Ορκωμοσία του από τον Ομπάμα – Οι φωτογραφίες φυσικά αδιάψευστοι μάρτυρες! -  Κόπτεται ότι τον αδικούν όταν μιλούν για τη Δημοφιλία του! Ενώ οι αριθμοί είναι αμείλικτοι! Κόπτεται όταν ωρύεται για τους Δικαστές κτλ, κτλ και δεν κοιτά ότι μαζικά οι Πνευματικοί Άνθρωποι, οι άνθρωποι του Καλλιτεχνικού κλάδου, του Δημοσιογραφικού κλάδου κτλ κτλ είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία εναντίον του! Το χειρότερο δε ότι ομοϊδεάτες του, δε συμφωνούν με πολλές των επιλογών του και είμαστε ήδη στην αρχή!
  Όμως ευελπιστώ, ότι σιγά σιγά, θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα και κατ’ελάχιστον θα συναισθανθεί ποιας Χώρας ηγείται σε πρώτο βαθμό! Λυπάμαι που τα λέω αυτά, αλλά αισθάνομαι συνειδητά, ότι ο άνθρωπος αυτός επί του παρόντος ίπταται δυστυχώς επάνω εις «κάλαμον!»
  Οι Κορώνες του περί ΝΑΤΟ και Ευρώπης, οι Ερωτοτροπίες του, επί του παρόντος δια λόγων με τον Κο Πούτιν, είναι απαράδεκτα πράγματα! Το να μιλά κάποιος για διάλυση του ΝΑΤΟ μοιάζει με κακόγουστο αστείο και όταν αυτός είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, μοιάζει με Εθνική Μειοδοσία και Προδοσία!
  Πάλεψαν πολλοί και σκληρά, για να φτάσουν οι ΗΠΑ εκεί που έφτασαν και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να τις κατεβάσει από το θώκο που η Ιστορία και η Ανθρωπότητα τις ενθρόνισαν!
Σχετική εικόνα
  Το ΝΑΤΟ είναι παράγων Ειρήνης, έστω και αν τούτο, φαίνεται και ακούγεται σα «σχήμα οξύμωρο!» Το σχετικό απόφθεγμα του Κλαούζεβιτς το μαρτυρεί και η μακροχρόνια σχετικά Ειρήνη, μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο το υπογράφει!
Αποτέλεσμα εικόνας για πουτιν στα χρυσα
  Όσο για την ερωτοτροπία του με τον Πούτιν, προσωπικά την αναγάγω σε υποσυνείδητη ζήλεια, για το μέγεθος της εξουσίας που εκείνος γεύεται, σαν Ηγέτης ελέω Θεού και ερήμην Λαού! Τα παραλέω; Όχι δα! Ίντριγκες, δολοφονίες, καταχρήσεις, καταργήσεις, καταστρατηγήσεις, με το έτσι θέλω…..
Αποτέλεσμα εικόνας για χιτλερ, σταλιν, μαο
  Οι εξουσίες του ενός ανδρός, ανέκαθεν ήταν, οι πλέον επικίνδυνες, στην ανθρωπότητα! Εξουσία του ενός ανδρός ήταν το Γ΄Ράιχ, που έπνιξε στο αίμα την ανθρωπότητα, από βίτσιο ενός ανώμαλου! Εξουσία ενός Ανδρός ήταν η πρώην Σοβιετική Ένωση, που ανέδειξε ένα από τους μεγαλύτερους δολοφόνους της Ιστορίας, με τα 4/5 των θυμάτων του συντρόφους κι’αδελφούς! Εξουσία του ενός ανδρός ήταν και η εποχή του Μάο Τσε Τουνγκ, του μεγαλύτερου φονιά της Ιστορίας! Ακόμα Εξουσία ενός ανδρός ήταν η περίοδος του αιμοσταγούς Κεμάλ του Ελληνοφάγου και όχι μόνο!
C:\Users\Spiros\Desktop\1061681-tramp_quotes_680.jpg
  Γι’αυτό φίλτατε Πρόεδρε Τραμπ, ξέχνα παρόμοιες φιλοδοξίες και Ερωτοτροπίες! Άλλωστε μην παίρνεις φόρα γιατί θα εκτεθείς και ανώμαλα θα προσγειωθείς, πάνω στις ασφαλιστικές δικλείδες που επί Ουάσιγκτον τέθηκαν με το πρώτο Σύνταγμα και τις 27 συνταγματικές τροπολογίες του, που μέχρι σήμερα, ακολούθησαν!
  Πήρατε το πρώτο μάθημα Κε Τραμπ, διασυρθήκατε ανεπίτρεπτα και το χειρότερο διασύρατε τη Χώρα σας! Οι ασφαλιστικές δικλείδες κατοχύρωσης του εύλογου, του δίκαιου και του γενικού, δε σπάνε με τίποτα και για τίποτα! Αλίμονο αν έσπαγαν! Τότε οι ΗΠΑ δεν θα είχαν γίνει ΗΠΑ και αν είχαν γίνει δεν θα είχαν παραμείνει! Αυτά τα λέω γιατί ήδη για την εποχή σας τα ερωτήματα είναι και πολλά και σοβαρά!
C:\Users\Spiros\Desktop\D2E81DACD1C0714BC223E9E0418083CC.jpgC:\Users\Spiros\Desktop\Donald_Trump_swearing_in_ceremony.jpg


  Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
  Η διάκριση των Εξουσιών είναι όντως διάκριση στις ΗΠΑ! Διάκριση με βαριά παράδοση Κε Τραμπ! Πού ορκιστήκατε Κε Τραμπ; Εκεί που ορκιστήκατε, εκεί και θα λογοδοτήσετε, αν κάνετε το μοιραίο λάθος στο Σύνταγμα να ασελγήσετε!
  Και θυμηθείτε ο βασικός Νομοθέτης του Συντάγματος, ήταν «Πολιτικός» δεν ήταν «Νομικός!» Πολιτικός ακέραιος, ανιδιοτελής, φιλόπατρης και Δικαιομανής! Γι’αυτό και καθόρισε το Ισόβιο των εννέα (9) Ανώτατων Δικαστών!
C:\Users\Spiros\Desktop\280px-Official_roberts_CJ.jpg
  Ο Τζον Ρόμπερτς, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στον οποίον ορκιστήκατε και σεις όπως και ο Ομπάμα, ότι θα διατηρείτε, θα προστατεύετε και θα υπερασπίζεστε το Σύνταγμα των ΗΠΑ είναι γεννημένος το 1955 και στη Θέση του Αρχιδικαστή από το 2005!
C:\Users\Spiros\Desktop\440px-John_G._Roberts.jpg
Ο Τζον Ρόμπερτς
Την ημέρα Ορκωμοσίας του
ως Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου ΗΠΑ!


Επαναλαμβάνω δε ότι είναι ισόβιος κι’ακόμη ότι όχι μόνο δεν ορκίζεται στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά ο Πρόεδρος αποτελεί περίτεχνο ντεκόρ στην ορκωμοσία του!
  Τώρα αν δυσκολεύεστε ν’αντιληφθείτε ότι σφάλατε με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, περί απαγόρευσης κτλ, παρά τη μαζική αντίδραση Δικαστικών, Εισαγγελικών Αρχών, καθώς ξένων και φίλων Ηγετών!
Αποτέλεσμα εικόνας για νιξονΑποτέλεσμα εικόνας για κλιντον συγνωμη
  Τότε παρακαλείσθε να σταθείτε μόνος σας, με την όποια περίσκεψη διαθέτετε σ’αυτό το περιστατικό και ν’αναλογιστείτε ότι ένας Εισαγγελέας ανάγκασε τον Πρόεδρο Νίξον να παραιτηθεί του Αξιώματός του, για το σκάνδαλο του «Γουότεγκέιτ!»
Αποτέλεσμα εικόνας για κλιντον λεβινσκι
  Κι’ακόμα ένας ακόμα Δικαστής εξανάγκασε τον Κλίντον να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον Αμερικανικό Λαό, για ψευδή κατάθεσή του σχετικά με την περίπτωση της Μόνικα Λεβίνσκι!
C:\Users\Spiros\Desktop\ruth-cort.jpg
  Να γιατί οι ανώτατοι Δικαστές στις ΗΠΑ έχουν απαράμιλλη δημοτικότητα! Όπως για παράδειγμα η παραπάνω εικονιζόμενη Ρουθ Μπάντερ Γκενσμπούρ ετών 83 και ύψους ενός μέτρου και πενήντα τεσσάρων εκατοστών (1,54 cm), που το πορτρέτο της υπάρχει σε μπλουζάκια, τσάντες, άλμπουμ και σε τατουάζ φοιτητριών Νομικής!
  Επί του προκειμένου θεωρώ σκόπιμο ν’αναφέρω επακριβώς τα  αναγραφόμενα στο εδάφιο 4 του Συντάγματος σχετικά με τις καθαιρέσεις πολιτικών αξιωματούχων των ΗΠΑ, μηδέ εξαιρουμένων των Προέδρων και του Αντιπροέδρων, γιατί ίσως αποτελέσει και αφορμή, για τα απαράδεκτα κρατούντα στην Ελληνική πολιτική σκηνή! «Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και όλοι οι πολιτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, θα εκπίπτουν του αξιώματός τους, ύστερα από παραπομπή και καταδίκη, για προδοσία, δωροδοκία ή άλλα σοβαρά εγκλήματα και πλημμελήματα!»
  Τ’ακούσατε «Κύριοι» της Ελληνικής Πολιτικής Σκηνής του «Ασύλου», που δεν τολμά να σας ακουμπήσει κανείς; Κανείς εκτός απ’τη βρωμιά, τη ψευτιά, τη ρεμούλα, την ομερτά κτλ κτλ κτλ!


  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΗΠΑ
  Τώρα Κε Τραμπ, για να μη ξεφύγουμε, θα τα πούμε, ξανά για λίγο, για το μεταναστευτικό, το προσφυγικό και τις θέσεις σας, γιατί αυτό είναι και το φλέγον θέμα!
  Πριν όμως απ’αυτό, οφείλω να πω στους διάφορους ευκολοσυμπερασματάκηδες, που βιάστηκαν να μου την πέσουν στο FB, ότι αν θέλουν να δουν τις σχετικές μου απόψεις, ας διαβάσουν πρώτα στο Σάιτ που διατηρώ, με στοιχεία spyrkikeris.blogspot.gr τις παρακάτω αναρτήσεις μου:
  1.Άμοιρη κι’ανόητη Ανθρωπότητα τι σε Προσμένει! Ημερομηνία 22/8/2014.
  2.Μεταναστευτικό! Ημερομηνία 11/8/2015.
  3.Στον απόηχο του Γαλλικού Μακελειού. Ημερομηνία 16/11/2015
  4.Το Χρύσωμα του Χαπιού! Ημερομηνία 28/1/2016.
  5.Ο Ένοχος των Προσκληθέντων Εισβολέων! Ημερομηνία 8/3/2016.
  Τώρα αφού διαβάσουν αυτά μου τα άρθρα, αν υβρίσουν, υπόσχομαι πως δεν θα τους κακίσω! Απλά θα τους πω τη θεωρία των Ταμένων!
  Και επειδή ξέρω ότι ελάχιστοι, θα υπακούσουν στην έκκλησή μου για τις παραπάνω αναγνώσεις, οφείλω να πω το συμπέρασμά μου σχετικά με το μεταναστευτικό – προσφυγικό!
  Αιτία δεν είναι οι πόλεμοι, οι πόλεμοι συνιστούν εύλογες αφορμές! Βασική αιτία είναι η διαφορά του τρόπου διαβίωσης και η κατανομή των προϊόντων της Γης και του πλούτου της, μεταξύ των κατοίκων αυτής! Οι πρόσφυγες στη Χώρα μας προέρχονται από 88 συνολικά χώρες, κυρίως αφρικανικές!
  Παρήλθαν οι εποχές, που οι κάτοικοι υποανάπτυκτων και τριτοκοσμικών χωρών, τελούσαν σ’έναν ιερό για μας σκοταδισμό άγνοιας! Τώρα αρκεί ένα τρανζιστοράκι στο χέρι ενός Νιγηριανού της περιοχής Μπιάφρας ν’αντιληφθεί, περί τίνος! Ξέχωρα ότι δεν είναι λίγοι πια οι συμπατριώτες του, που έχουν «ενσωματωθεί» στις προηγμένες κοινωνίες, οπότε και η πληροφόρηση είναι ζώσα!
C:\Users\Spiros\Desktop\images (3).jpgC:\Users\Spiros\Desktop\720092.jpgC:\Users\Spiros\Desktop\anekshghta.jpg
  Ντρέπομαι ν’αντιπαραβάλλω εικόνες, αντίστοιχες με τις παραπάνω, προσφύγων και μεταναστών, απλά αρκούμαι στις ανωτέρω και συνοψίζω, κανείς «κροκόδειλος» κανείς «λέων» και κανένα άγριο θεριό, δε μπορεί να σταματήσει, τούτο το «φυγεμό» με κύριο πόλο έλξης, για ευνόητους λόγους - δε ξέρω για πόσο καιρό ακόμα - τις ΗΠΑ, παρά του ότι προστατεύονται από δύο τεράστιους ωκεανούς! Αυτόν το «φυγεμό» όπως και να τον χαρακτηρίζει κανείς!
  Προσωπικά πιστεύω ότι αυτόν τον «φυγεμό» τον καθορίζει η ανθρώπινη Μοίρα, ομού με οτιδήποτε άλλο, αυτός συνεπάγεται! Και όντως συνεπάγεται πολλά και διάφορα!
  Κάτι τέτοιες σκέψεις μ’έκαναν να μιλήσω για επανασύσταση Άουσβιτς, Νταχάου και για εκ νέου στήσιμο σε Σταυρούς επιγραφών όπως Homo Homini Lupus (Ο Άνθρωπος Λύκος για τους Ανθρώπους) και για άγρια μελλούμενα και..και  και! Σχετικές μου σκέψεις, έχουν αναλυθεί στις αναρτήσεις μου, όπως για παράδειγμα, εκείνη, που σαν θέμα της έχει το “Πόλεμος Ante Portas”με ημερομηνία 23/3/2016.
  Πάντως επί του παρόντος σαν προσφορότερη λύση εξακολουθεί να είναι η επαύξηση των ελέγχων και δυστυχώς η στενή παρακολούθηση κάθε υπόπτου, σε συνδυασμό, με την αυστηρότητα συνεπειών, μέχρι του απώτατου άκρου, συνεπεία πράξεων!
  Εδώ όμως, στην ανάλυση του «Μεταναστευτικού – Προσφυγικού. Οφείλω να πω, ότι η τελευταία Χώρα, που δικαιούται να θίγει το ζήτημα αυτό είναι η «Αμερική» ο «Νέος Κόσμος» όπως αλλιώς λέγεται! Γιατί; Γιατί αν δεν υπήρχε «Μετανάστευση» δεν θα υπήρχε «Αμερική!» Και αυτή την αλήθεια θα πρέπει να την εκτιμήσουν πολλοί!
  Όσο για τους αγνοούντες την Ιστορία, τους αδαείς και τους εμμονικούς, οφείλω να δείξω τον παρακάτω πίνακα! Τα στοιχεία που παραθέτω προέρχονται από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Απογραφών των ΗΠΑ! Προσέξτε τα:
ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΗΠΑ
ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΕΤΩΝ!
*1800   4.000.000
*1900…75.000.000
*1950…155.000.000
*2000   280.000.000
*2015   320.000.000
  Ο πληθυσμός των ΗΠΑ εκτιμάται, σύμφωνα πάντα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Απογραφών, ότι θα ανέλθει στα 439 εκατομμύρια μέχρι το 2050! Σύμφωνα δε με τον ΟΗΕ στα 402 εκατομμύρια!
  Και για να συνοψίσουμε σαν βασικό χαρακτηριστικό των ΗΠΑ θεωρείται η «ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΟΤΗΤΑ» και με βάση τα Εθνικά και Φυλετικά δεδομένα η «ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ!» Όλοι σας Κε Τραμπ εκτός από τους αυτόχθονες Ιθαγενείς είστε «Μετανάστες» είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε, είτε το παραδέχεστε, είτε δεν το παραδέχεστε!
  Όμως ας επανέλθουμε σ’αυτό καθαυτό το θέμα μας για να κλείσουμε, θίγοντας το συναφές ζήτημα, όπως και να’χει, της επιλογής των Ηγετών μας, κατά περίπτωση.
Σχετική εικόνα
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
*Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΓΕΤΩΝ
*ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΑΜΕΝΩΝ
*ΕΠΙΛΟΓΟΣ


  Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ!
  Οι περισσότεροι ειδικοί επί του θέματος, έχουν περιτράνως κι’επανειλημμένα αποφανθεί, για το ότι η εποχή μας διακρίνεται από την έλλειψη μεγάλων ηγετών! Προσωπικά πιστεύω ότι ανέκαθεν κάπως έτσι είχε το θέμα! Απλά ο καθένας βλέπει την εποχή του καλύτερη από τις προηγούμενες, παρασυρόμενος σε κακές και λανθασμένες γενικεύσεις, λόγου προόδου σε πολλούς τομείς κυρίως τεχνολογικούς!
  Στον τομέα της καλλιέργειάς του, ο άνθρωπος μένει αναλλοίωτος στα ενδότερά του, τα οποία καραδοκούν και ελλοχεύουν, για να εκδηλωθούν με την πρώτη ευκαιρία!
  Το περιτύλιγμα του σημερινού ανθρώπου, έχει δεόντως προσεχθεί και ο «Χαμαιλέων» άνθρωπος περιτέχνως καλυφθεί, πανέτοιμος όντας, ανά πάσα στιγμή, να αποκαλυφθεί και ν’απογυμνωθεί!
  Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω, γιατί κι’αν δεν θα κουράσω, θα ξεφύγω ίσως απ’αυτό καθαυτό το θέμα μας! Απλά θα πω ότι δεν μπορούμε να παίρνουμε στην πλάκα, ή στο δε βαριέσαι, την επιλογή των Ηγετών μας, εφόσον έχουμε εξασφαλισμένο αυτό το δικαίωμα, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί το έχουν απολέσει εκ καταβολής και παγίως!
  Η επιλογή μας συνιστά κορυφαία μας πράξη, γιατί απ’αυτή εξαρτάται η διαβίωσή μας, η ασφάλειά μας και η επιβίωσή μας! Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι τους ηγέτες μας τους επιλέγουμε για δύο κατά βάση πράγματα! Για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσής μας και την επαύξηση του αισθήματος ασφαλείας! Αυτά μέσα σ’έναν αενάως κλυδωνιζόμενο και ανισόρροπο θα έλεγα κόσμο!
  Σαν βασικό εχέγγυο τούτων δεν μπορώ να βρω τίποτα άλλο, από την προσωπική μας κατάρτιση και καλλιέργεια! Αυτό εξασφαλίζεται μόνον με γνώση και μελέτη, ανθρώπων απαλλαγμένων από προκαταλήψεις και ιδιοτέλειες!
  Όμως λυπάμαι να πω, ότι ο βασικός όχλος, στερείται αυτών των εχεγγύων καθιστάμενος, κατά περίπτωση, εύκολη βορά σε επιτήδειους – λαοπλάνους, δημαγωγούς, φανταχτερούς – με αναπόφευκτα τα μοιραία οικτρά, ζημιογόνα, καταστροφικά και ανεπανόρθωτα λάθη, συνεπεία των επιλογών του!
  Έχουμε μία τάση για παράδειγμα, να συγκινούμεθα στις επιλογές μας από ζάμπλουτους υποψήφιους, επαναπαυόμενοι στην ιδέα, ότι αυτοί, εν πάση περιπτώσει, δεν έχουν ανάγκη, για να…!
  Τεράστιο λάθος κύριοι, τεράστιο, ο πλούτος δεν έχει τελειωμό, γιατί σαν κύριο χαρακτηριστικό του, έχει την «απληστία!» Από πρώτο χέρι έχω γνωρίσει τους πρώτους του είδους στη Χώρα μας, πλουσίους εννοώ!
  Ομολογώ ότι μέσα στα ¾ της ζωής μου και, που διήνυσα, ελεεινότερους ανθρώπους δεν έχω γνωρίσει! Η σχετική ρήση του Χριστού περί πλουσίου, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο! Σα μαγνήτης με τραβάει η περίπτωση σαν θέμα ανάπτυξης, όμως έχω υποσχεθεί ότι θα το αναπτύξω, στο άμεσο μέλλον, γιατί ξέρω πως πρέπει να προχωρήσω για να κλείσω και άλλο να μην ταλαιπωρήσω! Επιτρέψτε μόνον ν’αναφερθώ για πολύ λίγο στο συναφές θέμα της «Θεωρίας των Ταμένων», προς πληρέστερη κατανόηση του θέματός μας!


  Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΝΩΝ (ΦΑΤΡΙΑΣΜΟΣ – ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ)
  Η Κατηγορία των ταμένων, που υπάρχει αδιαμφισβήτητα, έχοντας εφαρμογή κυρίως στην Πολιτική, θέλει κάποιον ταμένο από χέρι, ανεξάρτητα αν ξέρει ή δε ξέρει, βλέπει ή δε βλέπει ή ακόμα και αν απόλυτα τον αντιστρέφει, από εκείνα που προσμένει, μη δυνάμενος ν’αντιληφθεί, το τι εν τέλει τον περιμένει!
  Φυσικά και το γεγονός, κάθε άλλο, παρά τυχαίο είναι! Σχετίζεται κυρίως με το υποσυνείδητο και το ασυνείδητο του ατόμου, από επιρροές γονιδιακές, επίκτητες και προπαγανδιστικές (επικοινωνιακές!)
  Τα άτομα της περίπτωσης χαρακτηρίζονται από εμμονές προσκόλλησης, ανεξαρτήτως του τι βλέπουν στα πρόσωπα προσκόλλησής τους! Το κυρίαρχο σλόγκαν γι’αυτούς «μαζί του μέχρι τέλους!» Το ποσοστό τους χωρίς να είναι ευκαταφρόνητο σίγουρα δεν είναι το μεγαλύτερο, αλίμονο αν ήταν! Η θεωρία των ταμένων φτιάχνει τους μέχρι θανάτου πιστούς, τους φανατισμένους, τους μανιακούς, τους τυφλούς και εν τέλει τους καταστροφικούς!
  Λυπάμαι Κύριοι, αλλά η περίπτωση δεν είναι ίδιον ωριμότητας και καλλιέργειας, γιατί το καλλιεργημένο και ώριμο άτομο, μπορεί σε δεδομένη στιγμή να κάνει επιλογή γιατί ευελπιστεί, αν όμως δει ότι κάθε άλλο παρά είναι αυτό που προσδοκά, θα διαχωριστεί! Οφείλει να διαχωριστεί, χάριν της κοινής λογικής, του κοινού συμφέροντος και της φυσιολογικής ανθρώπινης συμπεριφοράς και αντίδρασης!
  Παράδειγμα εγώ, έχω πάρει κάποιες θέσεις για τον Τραμπ, που όμως όπως πάντα τις στοιχειοθετώ, αν όμως στην πορεία διαπιστώσω ότι λάθεψα, θα διαφοροποιηθώ κατά 180ο απέναντί του, ομολογώντας το λάθος μου! Δε χρειάζεται να επεκταθώ επί του θέματος, αν και είναι τεράστιο!


  ΕΠΙΛΟΓΟΣ
   Αν δεν είχα γράψει αυτό που έγραψα, στις 19/1/2017 πριν την ανάληψη των καθηκόντων του «Νέου Πλανητάρχη» - με κόπο ήδη μου βγαίνει ο τίτλος –που οφείλω να το ξαναθυμίσω λέξη προς λέξη: «Στο σημείο αυτό και πριν οριστικά κλείσω, ευελπιστώ για το καλό της Ανθρωπότητας, ότι οι ασφαλιστικές δικλείδες των ΗΠΑ καλά κρατούν, εκτιμώντας ότι θα ενεργοποιηθούν εφόσον κάποιοι εκτροχιασθούν ή τρελαθούν!»
  Αν λοιπόν δεν το είχα γράψει αυτό και αν δεν είχα επαληθευθεί σε χρόνο μηδέν, ευνόητο είναι ότι το παρόν δεν θα είχε γραφεί! Όμως οι ανησυχίες μου αυξάνονται ραγδαία, από τη στάση του Ανδρός!
  Γιατί πολλές φορές έχει μεγαλύτερη σημασία το πώς παρουσιάζεις κάτι, παρά η ουσία αυτού του κάτι! Και’δω έχουμε έναν «Ηγέτη» με τρόπο πρωτοφανώς σαδιστικό, να επιδεικνύει σαρκαστικά και κομπαστικά, παρουσία ανδρείκελων τα διατάγματά του δίκην, ελέω Θεού Ηγεμόνα!
  Ναι, ελέω Θεού Ηγεμόνα, που πάραυτα καθαιρεί, φορείς, παράγοντες, διαδικασίες διεθνώς αποδεκτές και Αμερικανικώς νομικές, απανταχού της γης (Πρεσβείες, Προξενεία, Βίζες, Διαβατήρια!)
  Εδώ είναι το μοιραίο λάθος σας Αξιότιμε Κε Πρόεδρε των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής! Άλλο πράγμα η Προεδρία των ΗΠΑ κύριε Τραμπ και άλλο πράγμα, η «Προεδρία» στην εμπορική σας «Δυναστεία!» Κι’αυτό γιατί, ούτε «Ηγεμόνας» Ελέω Θεού είστε, ούτε και φυσικά πρόκειται να γίνετε!
  Αλλά για να γίνουμε και πιο ακριβολόγοι, ούτε καν, ελέω Λαού, Ηγέτης είστε, όχι γιατί λάβατε 2.000.000 ψήφους και, λιγότερους από την αντίπαλό σας, αλλά γιατί με το ύφος, τα λόγια σας και τις πράξεις σας, επισύρετε, αναπόφευκτα, χαρακτηρισμούς, που προσβάλουν βάναυσα και ποταπά, Ιερά σύμβολα της Χώρας, που οι πρόγονοί σας, σας έφεραν, να ζήσετε και να μεγαλουργήσετε!
Αποτέλεσμα εικόνας για αγαλμα ελευθερίας
  Σύμβολα που εμπνέουν Κράτη και Κράτη στον Πλανήτη Γη! Σύμβολα, που περιέχουν ουκ άνευ, μεγέθη, νοήματα και αριθμούς, Ιδεωδών, Αξιών, Οραμάτων και Ιδανικών!
  Αυτά αποπνέονται από το Άγαλμα της Ελευθερίας, το Άγαλμα των 93 μέτρων και των 228 τόνων, που στη βάση του φιλοξενεί, σ’ένδειξη ευγνωμοσύνης το «Μουσείο της Μετανάστευσης» από την 28η Οκτωβρίου του 1886, με την επιγραφή 4 Ιουλίου 1776!
C:\Users\Spiros\Desktop\2140011.jpg
  Τώρα αν εσείς αποφασίσατε να το κατεδαφίσετε ή να το αποκεφαλίσετε, πολύ λυπάμαι, αλλά δεν διανοούμαι ότι οι ασφαλιστικές δικλείδες των ΗΠΑ, θα σας το επιτρέψουν!
  Λυπάμαι ιδιαίτερα για τούτη τη γραφή, όμως τα μελλούμενα, που δυστυχώς διαβλέπω στην Αμερική, τη Χώρα που θαυμάζω και αγαπώ, από μικρό παιδί, ήδη με στενοχωρούν πολύ!
  Όμως ευελπιστώ ότι οι «Φύλακες έχουν γνώση» κι’αυτό γιατί ο τυφλός κομματισμός, ο καταλύτης Κρατών και Κρατών, ποτέ δεν πέρασε στη Χώρα αυτή! Και δεν πέρασε γιατί οι «Φύλακες» σ’αυτή εξ’απαρχής συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να γίνουν πρώτα «Θεματοφύλακες» και «Θεσμοφύλακες» και ύστερα οτιδήποτε άλλο!
  Γιατί είχαν ενστερνισθεί βασικές ρήσεις, από το απόσταγμα της Σοφίας, φιλοσόφων, στοχαστών και εν γένει δουλευτών του νου, όπως:
  *Στης Δικαιοσύνης την απουσία, η Πολιτική Εξουσία ομοιάζει με Οργανωμένη Ληστεία!
  *Η Ισχύς της Εξουσίας, άνευ Δικαιοσύνης, εξελίσσεται τάχιστα σε Τυραννία!
  *Η Σπάθη του Δικαίου είναι η Μόνη, που πρέπει, στο διηνεκές, να στερείται «Θήκης»
  *Άλλο το «Δίκιο» του Ισχυρότερου και άλλο του Ισ-χειροτέρου!
  *Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, βρίσκεται όχι μόνο στην ύψιστη βαθμίδα της Δικαστικής Εξουσίας, αλλά και πάσης άλλης εξουσίας!
  Είθε στα γραφόμενά μου να διαψευσθώ, ο Ντόναλντ Τραμπ να περατώσει τη Θητεία του και ν’αποδειχθεί ένας των καλύτερων Ηγετών, τόσο για τις ΗΠΑ, όσο και για τον κόσμο ολόκληρο!
C:\Users\Spiros\Desktop\images (2).jpg
  Είθε ο Θεός να συνεχίσει ευλογών τη Χώρα αυτή, της οποίας το Εθνικό Σύμβολο είναι το παραπάνω και το Εθνικό της Σύνθημα “IN GOD WE TRUST!”


                                                                                          Με Τιμή
                                                                                     Σπύρος Κίκερης