Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΕΜΠΑΡΓΚΟ (ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ!)

C:\Users\Spiros\Desktop\spyrosdoc.jpg
Σπύρου Κίκερη
ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΕΜΠΑΡΓΚΟ!
«Η ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ»
C:\Users\Spiros\Desktop\carlos-latuff-cuba-embargo.jpgC:\Users\Spiros\Desktop\χρυσό-χάπι-11780813.jpg
Το Χάπι το Χρυσό το Στοιχειωμένο
με Πόνους και Θυσίες Πληρωμένο!
Μ’ανάθεμα, θα μείνει χρεωμένο
Λαό, για να θυμίζει, Σταυρωμένο!

  Το Εμπάργκο της Κούβας συνιστά, κατά την ταπεινή μου άποψη, ίσως, το δολιότερο «χρυσό χάπι» της Ιστορίας και το μεγαλύτερο άλλοθι της Τυραννίας, της Ανελευθερίας και της ασύστολης ψευδολογίας!
  Αντίκρισμά του, η Εύλογη δήθεν πεισματική κι’αντεκδικητική απολυταρχία, η Φιλαυτία και η Υστεροφημία, ενός, άκρως ιδιοτελούς και όχι μόνον, Ανδρός!
C:\Users\Spiros\Desktop\720_115937_a8fc379f43-a6a4e3208350e5eb.jpg
  Ναι, για το «ΕΜΠΑΡΓΚΟ» του «ΚΑΣΤΡΟ» μιλώ, αυτό. που για όλα έφταιξε στη άμοιρη Χώρα, που Κούβα λέγεται και που πανηγυρικά στην «κοινή γνώμη αθώωσε» τον ηθικό και φυσικό της Αυτουργό!
 Υπήρξε τόσο δόλιο, το χρυσό αυτό χάπι, που και την Ιστορία μέχρι ενός σημείου, αρκούντως ξεγέλασε και κάπως έτσι, όπως προηγούμενα το περιέγραψα, το κατέγραψε, δίνοντας τροφή, σε λογής «χάνους» και «χαχόλους», για να υπεραμυνθούν μέχρις εσχάτων, Ηγετικών τεράτων και τυράννων, προτύπου Φιντέλ Κάστρο!
  Πιο Εμπάργκο φταίει βρε αδιάβαστοι; Πιο Εμπάρκο φταίει βρε αμαθείς και εμπαθείς; Το Εμπάργκο που έγινε, από τις ΗΠΑ στις 19/10/1960; Το Εμπάργκο, από το οποίο σαφέστατα, με την επιβολή του, είχε αφαιρεθεί η απαγόρευση φαρμάκων και τροφίμων, πιστώνοντας με εύλογο χρόνο ανόητους; Έλεος!

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/00/Bundesarchiv_Bild_183-L0614-040,_Berlin,_Fidel_Castro_an_der_Grenze.jpg/220px-Bundesarchiv_Bild_183-L0614-040,_Berlin,_Fidel_Castro_an_der_Grenze.jpgC:\Users\Spiros\Desktop\Νέος φάκελος\castro1.jpg

  ΤΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΝΤΑ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ
  Ξέρετε τί προηγήθηκε αυτού; Προηγήθηκε αρχικά η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της τότε Σοβιετικής Ένωσης Μικογιάν, καθώς η υπογραφή πολλών εμπορικών συμφωνιών, με τη μητέρα της Ευτυχίας Λαών και Λαών του Συμφώνου Βαρσοβίας και του υπαρκτού σοσιαλισμού! Με μόνη διαφορά ότι οι άλλες Χώρες του συμφώνου Βαρσοβίας δεν είχαν υπογράψει ή υπέγραψαν με το ζόρι, ενώ ετούτος ο νέος Μεσσίας του Σοσιαλκουμουνισμού υπέγραψε!
  Υπέγραψε τί; Την Καταδίκη, όχι τη δική του αλλά του Λαού του, διαπράττοντας προς ίδιον όφελος, μία από τις χειρότερες πολιτικές αμαρτίες της Ιστορίας, χάριν του ανώμαλα εγωπαθούς, σαδιστικού και διαστροφικού εαυτού του!
C:\Users\Spiros\Desktop\fidel-castro-nikita-khrushchev-united-nations-1960-960x757.jpg
  Έχουν μείνει ιστορικές τόσο οι αγκαλιές, όσο και τα φιλιά του Χρουστσόφ και του Κάστρο! Εκεί υπογράφηκε η καταδίκη αυτής της θαυμάσιας Χώρας, που ο Ταγός της, αποφάσισε ν’ακολουθήσει τη Μοίρα των άλλων Χωρών του υπαρκτού σοσιαλισμού! Της Βουλγαρίας! Της Ουγγαρίας! Της Τσεχοσλοβακίας! Της Ρουμανίας! Της Πολωνίας και Σία! Ναι τις Χώρες των Τσαουσέσκου, του Γιαρουζέλσκι, του Ζίβκωφ, του Χόνεκερ και σία εννοώ «σύντροφοι!»
C:\Users\Spiros\Desktop\15193560_1929166137311247_6825229578048884187_n (1).jpg
  Αυτή η Μοιραία κίνηση έκαψε τον Κουβανικό Λαό και ανέδειξε δήθεν το μεγάλο Ταγό, που με τα αιματοβαμμένα χεράκια του έπλασε το χρυσωμένο χάπι δολιότητας που «Εμπάργκο» ονόμασε και τον Κουβανικό Λαό μ’αυτό χόρτασε και στα έγκατα της Δυστυχίας καταχώνιασε!  
  Εκείθεν στη εξουσία θρόνιασε και τη Δημοκρατία, με στυγνή απολυταρχία «μπόλιασε», αυτομολώντας εθελοντικά σε στρατόπεδα τριτοκοσμικά, καταπιεστικά, τυραννικά κι’αναχρονιστικά, κάνοντας τη μέρα νύχτα, παίζοντας δήθεν αγωνιστικά, σ’ένα παιχνίδι πουλημένο κι’από χέρι χαμένο!
  Ούτε Ναυτικός αποκλεισμός ποτέ υπήρξε, ούτε μέτρα ετεροδικίας ποτέ λήφθηκαν από τις ΗΠΑ, απλά η εύλογη αντίδραση! Γιατί δε γίνεται εσύ «κλωτσιές» και οι άλλοι «αγκαλιές!» Ποτέ δεν είχε εφαρμογή αυτού του είδους η συναλλαγή στην Πολιτική, του λεγόμενου Δυτικού Κόσμου! Αυτή η πολιτική που κανόνας ανεξαίρετος ήταν στη συμμαχία του Καταναγκασμού, των παραπετασμάτων, των τειχών του αίσχους, των δραμάτων και των βασάνων!
Αποτέλεσμα εικόνας για προκλητικές ρωσίδες
  ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ
  Και μετά και μετά εξήχθησαν αφειδώς τα Προϊόντα του Υπαρκτού Σοσιαλισμού, με την κατάρρευση αυτού, για να πεισθεί η Υφήλιος, για την κατάντια και το απαράδεκτο του πολιτικοκοινωνικού συστήματος σε ποσοστά της τάξεως του 98%!
  Ναι ένα ποσοστό 2%, εξαιρέθηκε! Ένα ποσοστό, που συναποτελούν, η Βόρειος Κορέα, μερικές Τριτοκοσμικές Χώρες της Νότιας Αμερικής και της Αφρικανικής Ηπείρου και φυσικά αρκετοί ιδεολήπτες και αμετανόητοι εμμονικοί και γραφικοί «Νεοέλληνες ιδεολόγοι!»
Αποτέλεσμα εικόνας για κουβα γυναικεςC:\Users\Spiros\Desktop\ΚΑΣΤΡΟ\148958.jpg
  Έτσι τόσο απλά πνίγηκε ο κόσμος στις εκδιδόμενες «Ιέρειες!» Μόνο που ο Κάστρο δεν επέτρεψε την εξαγωγή τους, αλλά αντ’αυτής επέτρεψε την εισαγωγή «θαμώνων της Ιππασίας» μετατρέποντας τη μεν Χώρα του σε Cavalleria di Cuba, ένα απέραντο «Μπουρδέλο» δηλαδή, τον δε εαυτό του, σε έναν ιδιότυπο χρυσοστόλιστο «Νταβαντζή» όπου ο μόνος νόμος, που ίσχυε και ισχύει είναι ο νόμος του μέγα πάτρωνα, βιαστή και προαγωγού!
 Του προαγωγού και παραγωγού, ενός μονόπρακτου έργου, εισαγωγής συναλλάγματος, προς επιβίωση ενός Έθνους!


C:\Users\Spiros\Desktop\tsipras1.jpegC:\Users\Spiros\Desktop\KOLOKOTRONIS1.jpg
  Αυτόν τον Ηγέτη προσέτρεξε να υμνολογήσει με διθυράμβους, ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας, ολόκληρης της Ελληνικής Πολιτικής Ιστορίας, για να ξεπεράσει κάθε ιερό και κάθε όσιο με τη σύγκριση της Εθνεγερσίας μας του 1821, προς αποτίναξη του Οθωμανικού Ζυγού και της Κουβανικής Επανάστασης του 1959! Μιας επανάστασης που έμελλε να εξελιχθεί, σε ένα από τα πιο απεχθή, ειδεχθή και τυραννικά καθεστώτα, όλων των εποχών!
Σχετική εικόναΑποτέλεσμα εικόνας για σιδηρούν παραπέτασμαC:\Users\Spiros\Desktop\images.jpg
  Το Εμπάργκο σε όλες τις Χώρες του Σοσιαλκομμουνισμού πάντα εκ των ένδον επιβλήθηκε και ουδέποτε εκ των έξω, όσο για την περιφρούρηση των συμφερόντων του, υψώθηκαν τείχη κραταιά κι’απόρθητα, καθώς σιδηρά παραπετάσματα, σε απεχθή καθεστώτα, που κυβερνήθηκαν από ένστολους πολιτικούς «παράσιτα», με πολλά όμως παράσημα στις στολές τους, για να καταρρεύσουν μόνα τους, αργά ή γρήγορα, σαν χάρτινοι πύργοι!
  Εκατόν ενενήντα (190) ιδιωτικές επιχειρήσεις κρατικοποίησε ο Κάστρο τον πρώτο χρόνο της επανάστασης, για να καταντήσει ο «κρατισμός» σε χρόνο μηδέν τσουνάμι «δυστυχοφόρο» και «θανατηφόρο», με μόνο όπλο στα χέρια των κρατούντων «το μεγάλο αδελφό» και την άνευ ελέους «πλύση εγκεφάλου», καθιστώντας εν τέλει «Χαζό» έναν ολόκληρο «Λαό», που κλαίει σπαρακτικά και οδύρεται για την απώλεια του «Δυνάστη» και «Τυράννου του!
Αποτέλεσμα εικόνας για το κλάμα των κουβανών για τον κάστροΣχετική εικόνα
  ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΠΑΡΑΓΜΟΥ
  Σ’ένα έργο που δυστυχώς έχουμε ξαναδεί, χωρίς να μπορούμε να πιστέψουμε στο θέμα του ομαδικού εθνικού σπαραγμού! Το θέμα όμως του «χαζέματος» ενός λαού είναι απλό και θα το εξηγήσω.
  Στις περιπτώσεις αυτές, ο Λαός λόγω των οικτρών απαγορεύσεων και της πλύσης εγκεφάλου από την ανηλεή ανεμπόδιστη προπαγάνδα, που στα εν λόγω καθεστώτα, έχει αναχθεί σε επιστήμη, βιώνει με την πίστη, ότι όλοι της Γης οι Λαοί, κάπως έτσι ζουν, ενώ αυτοί χάριν του «Χαρισματικού» τους Ηγέτη ζουν αισθητά καλύτερα!
  Εμένα όμως επειδή δε με νοιάζει, στο κάτω κάτω της γραφής καμία Κούβα, καμιά Κορέα και καμιά Βενεζουέλα και γράφω ότι γράφω γιατί για τη Χώρα μου πονάω!
  Τη χώρα μου, που οι κάτοικοί της θα πρέπει επιτέλους ν’αντιληφθούν ότι ο δρόμος προς τ’αριστερά μόνο δεινά επιφυλάσσει, δεινά και συμφορά, σ’έναν κανόνα «καρμανιόλα», που δεν είχε στην πράξη εξαίρεση, ούτε μία φορά!
Αποτέλεσμα εικόνας για θεωρία μαρξ
  ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ (ΟΥΤΟΠΙΣΜΟΣ)
  Ας το αντιληφθούμε πια ήγγικεν η ώρα, η Μαρξιστική Θεωρία, είναι καλή στη Θεωρία, στην πράξη όμως μηδέν! Πρώτον γιατί η ισότητα είναι ανύπαρκτη, είδατε πως με την κατάρρευση, της Σοβιετικής Ένωσης, πως ζάπλουτοι και ζάπλουτοι ξεπετάχτηκαν σε χρόνο μηδέν! Όλοι αυτοί ήταν άνθρωποι του συστήματος, είτε στα Σοβιέτ ανήκαν, είτε στους μεγάλους αδελφούς, είτε στους υψηλά ιστάμενους κρατούντες και τους περίγυρους!
  Ο άλλος βασικός λόγος αποτυχίας του συστήματος είναι ότι καταργούνται τα κίνητρα και η ιεράρχηση αξιών, οπότε σαν μόνη επιδίωξη διάκρισης απομένει η ανέλιξη μέσω του κομματικού μηχανισμού και φυσικά του φανατισμού!
Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρασ κουβα
  Αυτή είναι η αλήθεια για το μεγάλο άλλοθι δικαιολόγησης των αδικαιολόγητων, που «ΕΜΠΑΡΓΚΟ», επιτήδειοι, ονόμασαν!
Σχετική εικόνα
Τώρα θα μου επιτραπεί τα «ρόδια» στα «κόλλυβα» του «Μεγάλου Νεκρού» να βάλλω, αποβλέποντας στην πρόληψη κάποιου ενδεχόμενου, μεγάλου κακού και των συνεπειών του, προκειμένου μη φθάσουμε στο έσχατο σημείο κατάπτωσης του περιούσιου όντος του Θεού, με το λογικό, να κλαίμε ομαδικά για έναν παρόμοιο Ταγό!
Αποτέλεσμα εικόνας για συνταγμα κουβας
  ΒΙΒΑ ΦΙΝΤΕΛ όπως ΧΆΙ ΧΙΤΛΕΡ!
  Κάποια σημεία και τέρατα του Συντάγματος θα αναφέρω, καθώς μία λεπτομέρεια για να καταλήξω στο επιμύθιο προς διδαχή προληπτική!
  Πάμε, λοιπό στο «Ιερό Σύμβολο» που λέγεται «Σύνταγμα», να δούμε τον ασύστολο βιασμό της Δημοκρατίας και τον σφαγιασμό της Ελευθερίας!
  Όμως πριν απ’όλα οφείλουμε να πούμε ότι η δύστυχη αυτή Χώρα, πορεύτηκε άνευ Συντάγματος, επί 17 ολόκληρα χρόνια (1959 – 1976!)
Αποτέλεσμα εικόνας για γύψος
  Και μετά θεσπίσθηκε το «Σύνταγμα Γύψος» Γύψος ισόβιος! Για να τον δούμε για λίγο, για να τον θαυμάσουν, αυτοί που εδώ καίγονται από τον καημό του συνδικαλισμού, αυτοί, που πορεύονται καθ’εκάστην κλείνοντας δρόμους και πυρπολώντας! Όλοι αυτοί δηλαδή, που ένθερμοι υποστηρικτές του Φίντελ Κάστρο είναι και των συναφών ομοϊδεατών Ηγετών:
  *Στο άρθρο 1 σαφέστατα αποσαφηνίζεται ότι ένα το σύστημα, ένα το κόμμα και μία η ιερή υποχρέωση απάντων, για την στήριξή του, στην Ιστορική τους πορεία!
  * Στο άρθρο 2 καθορίζεται η διακήρυξη της συνείδησης των Κουβανών με την πειθαναγκαστική σύσταση του ότι «η απόλυτη αξιοπρέπεια του ανθρώπου επιτυγχάνεται μόνο με το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό!»
  * Στο άρθρο 3 με περίσσεια θράσους δηλώνεται ότι «ο Σοσιαλισμός και το επαναστατικό σύστημα, που εγκαθίδρυσε η επανάσταση είναι μη αναστρέψιμα» κι’άκόμα ότι ο «Τύπος» το «Ραδιόφωνο» η «Τηλεόραση» και ο «Κινηματογράφος» αποτελούν αποκλειστική ιδιοκτησία του Κράτους!
  *Στο Άρθρο 62 υπογραμμίζεται το ότι καμία από τις «ελευθερίες» των πολιτών δε μπορεί να εξασκηθεί κατά του Σοσιαλιστικού Κράτους και της απόφασης του Κουβανικού Λαού να χτίσει το Σοσιαλισμό και τον Κομμουνισμό! Οποιαδήποτε παραβίαση αυτής της αρχής τιμωρείται……!
  Εκείθεν εκ του «Συνάγματος» απορρέουν «Δρακόντειες διατάξεις απαγορεύσεων» του «Ποινικού Κώδικα!» Δειγματοληπτικά θ’αναφέρω μερικές:
  *Άρθρο 91: «Όποιος θεωρηθεί πως θέτει σε κίνδυνο την Εθνική Ανεξαρτησία, ενεργώντας για λογαριασμό τρίτης Χώρας, τιμωρείται με φυλάκιση έως 20 ετών ή θάνατο!
  *Άρθρα 208 και 209 «Όποιος συμμετέχει καθ’οιονδήποτε τρόπο σε συγκεντρώσεις ομάδων, μη εγκεκριμένων από το κράτος τιμωρείται με φυλάκιση έως 3 μηνών και ο διοργανωτής έως ένα χρόνο! Πρακτικά ομάδα ατόμων θεωρείται τρία (3) άτομα και πάνω!
  Και για να κλείσω, όταν πήγα στην Κούβα πριν από 17 χρόνια διαπίστωσα και εξακρίβωσα, ότι το ψάρεμα και το κολύμπι στην Αβάνα ρητά απαγορεύονταν!
  Υπήρξαν άνθρωποι που επιχείρησαν κολυμπώντας να διαφύγουν από την κόλαση του σοσιαλιστικού Καστρικού Παραδείσου, διαπλέοντας απόσταση 110 μιλίων (170 χλμ) μέσα σε φοβερούς κινδύνους από μέδουσες και καρχαρίες!
  Και επειδή το θέμα είναι συναφές, οφείλω να πω ότι μέχρι το 2013, απαγορεύονταν απολύτως η έξοδος πολιτών από τη Χώρα, για οποιοδήποτε λόγο! Σήμερα χρειάζεσαι άδεια για να κατοικήσεις στο εξωτερικό! Στη συνέχεια οφείλεις σε 2 έτη να επιστρέψεις στην Κούβα! Σε περίπτωση μη επιστροφής, παύεις να είσαι Κουβανός πολίτης χάνοντας όλα σου τα δικαιώματα!
  Στις νεώτερες παροχές, επιτρέπονται τα κινητά, χωρίς δικαίωμα πρόσβασης στο ιντερνέτ, το οποίο απαγορεύεται αυστηρά στις οικίες! Τέλος το άνοιγμα καταστημάτων εξακολουθεί να απαγορεύεται, δηλαδή όσα μαγαζιά υπάρχουν είναι κρατικά! Έτσι κάπως η ανεργία εξακολουθεί να διατηρείται σε ποσοστά άνω του 95%!
  Το χρέος της Κούβας, ανερχόμενο στα 29 δις $ που εκκρεμούσε από την εποχή της μητέρας απασών των δυστυχιών, της Σοβιετικής Ένωσης εννοώ, πρόσφατα της χαρίστηκε από τη Ρωσία σε ποσοστό 90%!!!
Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρασ κουβα
  ΕΙΣ ΤΩΝ 13 ΠΡΟΣΤΡΕΞΑΝΤΩΝ
  Αυτού λοιπόν του Δημοκρατικού Παραδείσου τον «Ηγέτη» έτρεξε, με άλλους 12 «φουκαροηγέτες», ασθμαίνοντας και εμμένοντας στις ιδεοληπτικές του διαστροφές, να κατευοδώσει στο ταξίδι του, για την «Κόλαση, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, διακοσμώντας τη δράση του, με λόγια τιμής και περηφάνιας! Και λέω κόλαση, γιατί ποιος τουλάχιστον μη άθεος, μπορεί να φανταστεί, τον άνθρωπο αυτόν στον Παράδεισο!
Αποτέλεσμα εικόνας για Κάστρο ΝεκρόςΣχετική εικόναΑποτέλεσμα εικόνας για τέφρα καστρο
  Έτσι κάπως φτάνουμε στο τέλος της πλάνης και του παραμυθιού, μέσα απ’το ξεγύμνωμα ενός χρυσού χαπιού και ενός των πιο σάπιων ταγών και δήθεν μεγάλων της Ιστορίας Ταγών, των Λαών τους Θυσιαστών!
  Το επιμύθιο, σχετικά με το περιβόητο «ΕΜΠΑΡΓΚΟ» συνοψίζεται στους ακόλουθους στίχους:
Σχετική εικόνα
«Αυτή’ταν πλάνη, που’ βγαζε μάτι
βάζοντας πλάτη στην Αυταπάτη!»
  Ελπίζω οι καλοπροαίρετοι αναγνώστες τούτης της γραφής κάτι να κατάλαβαν και κάποιοι να μετάλαβαν!
                                                                                 Με Τιμή
                                                                           Σπύρος Κίκερης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας