Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΑΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ

C:\Users\Spiros\Desktop\spyrosdoc.jpg
Σπύρου Κίκερη
ΑΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ!
«Προς Νεωκόρο Αρχιφύλακα
Αλεξέι Τσιπρόφσκυ!»
Αποτέλεσμα εικόνας για ομπαμα τσιπρας
  Με την άφιξη του Προέδρου των ΗΠΑ αξιότιμου Κου Μπαράκ Ομπάμα, ποιος να φανταστεί τι μου ήρθε στο μυαλό!
  Μου ήρθε μα τω Θεώ ένα θρησκευτικό έθιμο, που καλά κρατεί στη χώρα μας τη μεγάλη εβδομάδα! Στην Πρέβεζα, ιδιαίτερη πατρίδα μου, λαμβάνει χώρα τη Μεγάλη Παρασκευή, με την επιστροφή του Επιταφίου, από την περιφορά στην εκκλησία! Σε άλλα μέρη της Ελλάδος λαμβάνει χώρα με την επάνοδο του Ιερωμένου στο Ναό, αμέσως μετά το Χριστός Ανέστη, το βράδυ της Αναστάσεως!
C:\Users\Spiros\Desktop\11038573_10153168372828150_4330779224552850719_n.jpg
  Οι Πόρτες της εκκλησίας στο έθιμο είναι καλά κλεισμένες και φυλασσόμενες! Ο Ιερωμένος προσέρχεται τροπαιοφόρος και δυνατός! Φτάνει στις σφαλιστές πόρτες και στέκεται ανακράζοντας: «Άρατε Πύλας οι Άρχοντες υμών και Επάρθητε Πύλαι Αιώνιοι και Εισελεύσεται Βασιλεύς της Δόξης!»
  Κάποιος από μέσα, αναπαριστώντας προφανώς τον «Αρχιφύλακα των Φυλάκων» του κάτω Κόσμου από μέσα ανακράζει ανταπαντώντας, ερωτηματικά: «Και τίς Εστίν Ούτος ο Βασιλεύς της Δόξης;»
  Ο Ιερωμένος με στεντόρεια πλέον φωνή και ορμή ανταπαντά:«Κύριος Κραταιός και Δυνατός! Κύριος Δυνατός Εν Πολέμω! Άρατε Πύλας οι Άρχοντες Υμών και Επάρθητε Πύλαι Αιώνιοι και Εισελεύσεται ο Βασιλεύς της Δόξης!»
C:\Users\Spiros\Desktop\hqdefault.jpg
  Στη νέα ερώτηση του Αρχιφύλακα των  Φυλάκων: «Τίς  Εστίν Ούτος ο Βασιλεύς της Δόξης;» Ο Ιερωμένος με επαναστατική ορμή σπρώχνει την πόρτα και την ανοίγει διάπλατα, ενώ συγχρόνως ανακράζει: «Κύριος των Δυνάμεων Ούτος Εστίν ο Βασιλεύς της Δόξης!!!»
  Ε μη μου πείτε, ότι ο Ιερωμένος του Εθίμου, δε σας θυμίζει, τον Πρόεδρο Ομπάμα το βασικό Εκπρόσωπο της Μέκκας του Καπιταλισμού και ο Κος Αλέξης Τσίπρας, που για ευνόητους λόγους  θα ονόμαζα, ελαφρώς παραφρασμένα Αλεξέι Τσιπρόφσκυ, δε σας θυμίζει τον «Αρχιφύλακα των Φυλάκων» του Κάτω Κόσμου του Εθίμου, ή του πίσω Κόσμου της σήμερον, αν θέλετε καλύτερα, σα βασικός εκπρόσωπος ενός των τελευταίων "Προμαχώνων» του Κουμουνισμού; "
  Κακά τα ψέματα, αλλά συγχρόνως Άγια και κραταιά! Εγώ μήπως φταίω; Την πολιτική και Ιδεολογική τους ταυτότητα κάπως έτσι δε συστήνουν Αμφότεροι; Ποιος Εχέφρων άνθρωπος, ποιος ρεαλιστής άνθρωπος, ποιος έχων ώτα και όμματα και στοιχειώδη νου, Άνθρωπος, τούτα μπορεί να αμφισβητεί;
  Κύριε Αλεξέι Τσιπρόφσκυ, μοιάζετε με τραγέλαφο και με πρώτης τάξεως Αστέρα του Θεάτρου Σκιών, με «Αρχικαραγκιόζη» εν συνόψει δηλαδή!
  Του Μεγάλου σας δράματος έχουν προηγηθεί κι’άλλα σας δράματα, που σύσσωμη η Δημοσιογραφική κοινότητα, είτε λόγω ανικανότητας, είτε λόγω σκοπιμότητας, είτε ακόμα λόγω συμβατότητας, τα ξεπέρασε ανέγγιχτα!
C:\Users\Spiros\Desktop\putin-synenteyksi-3.jpg
  Για να θυμηθούμε για λίγο εκείνη την εκπληκτική επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Αθήνα, στις 27 Μαϊου τρέχοντος! Ναι εκείνη, που 2.500 φύλακες έβγαλες στους δρόμους! Ναι εκείνη που σαν Ιδεολήπτης Αλεξέι Τσιπρόφσκυ, υπεδέχθης θερμότατα τον ανυπέρβλητο Πούτιν, τον έμπρακτο υπέρμαχο της Τσαρικής Ιδεολογίας και Νοοτροπίας!
  Ναι, εκείνον τον ιδανικό εκτροφέα των πιο πλούσιων ανθρώπων, σε αναλογία στον Κόσμο, στην άλλοτε Μέκκα του Κουμμουνισμού αυτής ταύτης της Μόσχας του Πατερούλη και αιμοσταγούς Στάλιν!
  Αλήθεια Αλεξέι, πώς θα ήθελα στο Θεό σου, να γνώριζα τα συναισθήματά σου και τις ενδότερες σκέψεις σου, τότες; Τις πολιτικές σου καταβολές; Τις ριζοσπαστικές σου Αξίες; Τις Σταλινικές σου Αρχές; Τις……;
C:\Users\Spiros\Desktop\images.jpg
  Πώς; Ε όχι δε γίνεται, δε γίνεται σου λέω Κουμουνιστής χωρίς τον Πατερούλη! Ρε κοίτα το συντρόφιεβιτς Μανολόφσκυ Γλεζόφσκυ, καυτό φιλί, στον Πατερούλη και άσε τα σάπια! Ρε άσε τον Λένιν και τον Τρότσκι, αφού ο πατερούλης τους έφαγε, άρα μέσα του ήταν! Πώς; Ο Μαρξ; Ο Μαρξ, είπες; Έ αυτόν δεν τον έφαγε ο πατερούλης, τον έφαγε η Κοινωνία, αφού θερμά τον χειροκρότησε στην «Θεωρία!»
C:\Users\Spiros\Desktop\11193349_538207016317452_8999982903425896901_n.jpg
  Και τώρα τί γίνεται; Κύριε Αλεξέι Τσιπρόφσκυ; Τί γίνεται, που έρχονται κρύα και’συ είσαι «γυμνούλης» από «Ιδεολογία» «Νοοτροπία» «Ανθρωπογεωγραφία» και «Ακροβασία;»
  Πώς είπατε Κε Πρωθυπουργέ; Πώς είπατε, να σας αφήσω, γιατί έχετε πολλά να κάνετε σήμερα; Ναι το γνωρίζω γι’αυτό συγνώμη σας ζητώ και σας εύχομαι ότι πιο καλό, με το μεγάλο ερχομό, όμως συγχώρα με μεγάλε αρχηγέ!

 Μία ερώτηση αν μου επιτρέπεις; Γιατί 5000 φύλακες Αλεξέι και όχι 2.500 όπως στο «σύντροφο» Βλαδίμηρο; Πώς, άλλο «Μοσχάρχης» κι’άλλο «Πλανητάρχης;» You Are Wright Alexei ! You Are Wright Alexei! You Are Wright Alexei Tsiprofsky!
  Πριν σ’αφήσω, σου εύχομαι καλό μυαλό με λιγότερο τάλαντο Υποκριτικό, εκτός κι’αν η Μοίρα σε προόρισε εν τέλει για Ηθοποιό!
  Όμως όπως και να’χει Αρχιφύλακα των Φυλάκων του πίσω κόσμου! Πρόσεξε, πρόσεξε καλά στο «Άρατε Πύλας οι Άρχοντες Υμών και Επάρθητε Πύλαι Αιώνιοι και εισελεύσηται ο Βασιλεύς της Δόξης!»

  Ναι πρόσεξε καλά «Αρχιφύλακα» Αλεξέι Τσιπρόφσκυ, Μη σου ξεφύγει και ρωτήσεις ή υπονοήσεις έστω: «Και Τις Εστίν Ούτος ο Βασιλεύς της Δόξης;»
C:\Users\Spiros\Desktop\alexis-tsipras-o-prothypourgos-einai-gymnos.jpg
  Όταν οι ιδεολογίες καταρρέουν και ξεπέφτοντας στην άβυσσο κατρακυλούν, τότε μία η λύση Σύντροφε αλεξέι Τσιπρόφσκυ! Γι’αυτούς που πράγματι υπήρξαν «Ιδεολόγοι!»
Αποτέλεσμα εικόνας για κουτσούμπας σαν κιμ γιονγκ-ουν
Όσο για το επιμύθιο τούτης της γραφής, θα περιληφθεί ολόκληρο σε μια ευχή, σε μια μόνο ευχή «Και στα δικά σου Κε Κουτσούμπα! Και στα δικά σου με μία τέτοια Υποδοχή!»
                                                                                           Με Τιμή

                                                                                      Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας