Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΗΘΕΛΕΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΕΣΤΑ

C:\Users\Spiros\Desktop\profphoto.jpg
Σπύρου Κίκερη
ΗΘΕΛΕΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΕΣΤΑ


C:\Users\Spiros\Desktop\αρχείο λήψης (1).jpgC:\Users\Spiros\Desktop\images.jpg


«Τα Έξι Χρόνια των Λαθών και των Παθών!
Προεόρτια και Επόμενα Μνημονίων!
Παθογένειες Ηγεσίας!»


Μέρος 1ο
*Αίτια αφορμές και σκοπός της γραφής.
*Επικοινωνιακά Απόρρητα.
*Οι μόνοι σε μνημόνιο.
*Τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν.
*Η Κύπρος και το Μνημόνιο.
*Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Μνημόνιο.
*Λοιπές Ευρωπαϊκές Χώρες και κρίση.


  Αίτια, Αφορμές και Σκοπός της Γραφής
  Τα πιο αντιπαθή θέματα στη δική μου συγγραφή, μιλώ με όλη μου την ειλικρίνεια, είναι τα οικονομικής φύσεως! Όμως μέσα σε τούτο τον «Οικονομικό και κατ’επέκταση τον Κοινωνικό και Εθνικό Αρμαγεδδώνα» δε μπορώ να μείνω απαθής και αμέτοχος!
  Άλλωστε «Για το καλό της Πατρίδας μου, πέραν από πολιτικές κρίσεις, σε όλες τους τις πτυχές, μπορώ να κάνω οπωσδήποτε, οτιδήποτε, οποτεδήποτε!»


http://www.sofokleousin.gr/files/kipros_ifesi_987507365.jpg
  Η παρούσα γραφή έχει αφορμή της Κύπρου τη Διαγραφή από τη λίστα των Ευρωπαϊκών Χωρών σε «Οικονομική κρίση, Μνημονιακή Απαλλαγή και έξοδο στις αγορές» από τη μεγάλη για εκείνη μέρα της 7ης Μαρτίου του 2016!!!
http://www.lgr.co.uk/wp-content/uploads/2013/06/Anastasiadis21.jpg
  Όταν άκουσα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Οικονομικών να αναγγέλλουν το χαρμόσυνο νέο, η λύπη για τη Χώρα μου και ο εκνευρισμός μου, για τους διαχειριστές των τυχών αυτής, δε με άφησε, για τ’αδέλφια μας, να χαρώ!
  Αντίθετα μ’εξανάγκασε περαιτέρω να σκεφτώ και στο βαθύ μου στοχασμό, για μια ακόμα φορά, να βυθιστώ για να ψάξω τον κρυμμένο της επίγνωσης θησαυρό και ν’αποφανθώ! Πάμε λοιπόν.
  Τούτη τη συγγραφή με κόπο έκανα και με πόνο ψυχής! Την έκανα μήπως και σε αναγκάσω Έλληνα, με περίσκεψη να σκεφτείς και ακόμα. αν πρέπει, αυτοαπολογούμενος να εξομολογηθείς και να προσευχηθείς!
  Σου ορκίζομαι ότι από το κρεβάτι μου πετάχτηκα, σαν άγριοι εφιάλτες με ξύπνησαν, δύο και τρεις και τέσσερις η ώρα τη νύχτα, την πένα μου ν’αρπάξω και να γράψω!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjHyb_4ORXiavMT3AXtcbJo1Ya2WE8Ufz96eC-Tcqzo9UsUOpCUAsYQeoDCHWFqFTRyL-PJP5kgEcObq8uibhfT05HduB1XrdeKTI-lXrAxbs4m3PFB7f6NiGNIiN7UXTdKPd7Gx26gdKG/s300/scan0001.jpg
  Άφησε λοιπόν σ’εκλιπαρώ τις κομματικές σου παρωπίδες και τις εξαρτήσεις φανατισμού, αν έχεις! Βάλε τις συνειδησιακές σου διόπτρες, αν έχεις, ή τουλάχιστον προσπάθησε να τις βάλεις, οπλίσου με υπομονή, επιμονή και σύνεση καρτερική, προχωρώντας στην ανάγνωση ετούτης της γραφής! Κρίσιμοι γαρ οι καιροί και οι «καιροί ου μενετοί!»
  Ο Σκοπός τούτης της γραφής είναι ιερός, τόσο για σένα, όσο για τους γονείς σου, τα παιδιά σου, τους λοιπούς του κύκλου σου και τους απανταχού Έλληνες! Γιατί ο κόμπος πια δεν έφτασε στο χτένι, ο κόμπος το’σπασε το χτένι! Ήδη, φοβάμαι, πως είναι πολύ αργά, γιατί φρονώ ότι ακόμα και αυτά τα δάκρυα μετανοίας είναι πολύ καυτά να σβήσουν τη φωτιά!
C:\Users\Spiros\Desktop\ceb4ceb7cebccebfcebacf81ceb1cf84ceafceb1.jpg
  Εν πάση περιπτώσει, σαν ύστατη συνειδησιακή προσπάθεια, τούτη τη γραφή προσφέρω, στο θυσιαστήριο της άμοιρης Πατρίδας μας, με την ελπίδα ενεργοποίησης του «ΛΟΓΙΚΟΥ» σου, έναντι του «ΘΥΜΙΚΟΥ» σου Έλληνα, που ήδη πλήρωσες, όχι μόνο ακριβά, αλλά «καταλυτικά!»
  Επικοινωνιακά Απόρρητα
  Όμως πάμε στο κύριο θέμα, γιατί ήδη αργήσαμε και ήμασταν ναι, κάπου εκεί στη «Μνημονιακή Έξοδο της Κύπρου, τη μεγάλη ημέρα της 7ης Μαρτίου του 2016!»
  Αλήθεια, μήπως άκουσε κανείς τούτο το καλό νέο; Όχι, γιατί ανήκει στα επικοινωνιακά απόρρητα! Όχι, τα καλά νέα στην Ελλάδα περνάνε στα ψιλά, γιατί «τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η «Αθώα Περιστερά» η πρώτη φορά δηλαδή αριστερά,» που τώρα έχει σειρά!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1M67JbWc5Zg3QzNPfsgo_xF-yOUiR3BbLjX7aInj8Nk5KhThB27dkg9smlelF2UY9w2XbElPBke6a8YnOKNZiMzL4BDzRsnO19zeabs3kJt-jY-0W_CqfUR1aAnWhdDiYHTa94wx08fQ/s640/%25CE%25A6%25CE%25A9%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%2591.png
  Αλήθεια πόσοι «Νεοέλλληνες» ξέρουν σήμερα ότι είμαστε οι Μόνοι Μνημονιακοί; Εδώ πρέπει δυστυχώς επίπονα να ψαχτείς για να ενημερωθείς! Και’συ ταγμένε εθελοτυφλίτη ενώ συμφωνείς με την άποψη αυτή και πάλι θα διαχωριστείς! Το ξέρω, το ξέρω καλά! Γιατί τούτο το έργο, με τον ίδιο πρωταγωνιστή, το έχω αρκετές φορές δει! Τελικά θέλαμε δε θέλαμε μείναμε μόνοι! Μόνοι και έρημοι, με κάποιες φυσικά διαφορές!
http://www.ereportaz.gr/wp-content/uploads/assets_LARGE_t_420_54249233.jpghttp://www.parapolitika.gr/sites/default/files/article/2015-10/image_3.jpg
ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!:
Ιδού οι διαφορές:
1.Δεν το σκίσαμε το Μνημόνιο, το Ξεσκίσαμε!
2.Η Τρόικα έγινε Θεσμός και Εθισμός προαχθείσα εις «ΚΟΥΑΡΤΕΡΟ!»
3.Και όλο πιο βαθιά και όλο πιο βαθιά και ας έχουμε, Ελλάδα μου, για δεύτερη φορά «ΑΡΙΣΤΕΡΑ μέσα σε μια ΧΡΟΝΙΑ!»
4.Και τώρα μόνοι, ολότελα μόνοι, χαρά στον που κρατά, Ελλάδα το τιμόνι!


Εσύ, αλήθεια, καλέ μου «Νεοέλληνα» τί λες; Θέλαμε ή δεν θέλαμε τούτη τη φριχτή «μοναξιά;»
Εγώ λέω με συνείδηση καθαρή και πόνο στη ψυχή
«ΗΘΕΛΈΣΤΑ και ΠΑΘΈΣΤΑ!»
Κι’αυτό γιατί:
Σου το θίξαμε το θέμα, μα εσύ βαθιά στο ψέμα
με νταούλια και με ντέφια, μου τα έδινες τα ρέστα!
Μα τα φέσια ήταν φέσια, που θα πλήρωνες με αίμα!
Ηθελέστα και παθέστα, αχ πανάθεμα στα κέφια!


Σου τα’παμε, σου τα΄παμε
κι’ακόμα σου τα γράψαμε!


  VERBA VOLANT SCRIPTA MANEMN!
  Το παραπάνω Λατινικό γνωμικό λέει «Τα λόγια πετούν, τα Γραπτά μένουν!» Και’γώ ένθερμος οπαδός της παραπάνω αληθείας, και τι δεν έχω γράψει! Μέχρι που έχω παρεξηγηθεί και από ανθρώπους, που καλά με γνωρίζουν!
  Όχι, φανατισμένος δεν είμαι, δεν ανήκω σε κανέναν! Ιδεολόγος είμαι, αποκλειομένων όλων των ιδεοληπτικών τύπων των ληγόντων εις «-ιστής –ος και -ισμος»
  Πριν όμως τα πράγματα με τη σειρά τους πάρουμε, θα ήθελα να κάνω καλοπροαίρετα κάποιες βασικές ερωτήσεις, που θα αποδείξουν τις αρνητικές μας επιρροές και τις ένεκα αυτών λανθασμένες μας εκτιμήσεις, θέσεις και επιλογές!
  Ερ.«Εδώ που φτάσαμε έχουμε ανάγκη το δανεισμό και γιατί;» Κάποιοι το ξέρω, θ’απαντήσουν μ’ένα μεγάλο «ΟΧΙ» και κάποιοι θα το πνίξουν πριν βγει! Σκεφτείτε μόνοι σας το γιατί!
  Ερ.«Οι Δανειστές μας - κατά πολλούς άκρως μισητά και απεχθή, πρόσωπα - ποιοι είναι; Και το πιο βασικό επιθυμούν να μας δανείζουν;»
  Κατά την άποψη, της όποιας αντικειμενικής και ανιδιοτελούς λογικής! Οι δανειστές, κάθε άλλο παρά επιθυμούν να μας δανείζουν! Κυβερνήσεις πέφτουν ακριβώς από αυτό, το καυτό θέμα, όπως θα δείτε! Για σκεφτείτε λοιπόν, «μήπως θα έπρεπε να θεωρούμε τους δανειστές μας ευεργέτες και όχι δημίους και βασανιστές μας;»
  Ερ.«Η Συμπεριφορά των υπευθύνων διαχείρισης των τυχών της Χώρας μας, εδώ και πολλά χρόνια είναι η ενδεδειγμένη ή μήπως καταστροφικά προδιαγεγραμμένη;»
  Εδώ θα απαντήσετε μόνοι σας με τα χέρια στην καρδιά και τη συνείδηση!
http://www.enikonomia.gr/images/resized/690_a99d4555e559e2deb7ec2d99929fdc5f.jpg
…Ερ.«Το ΔΝΤ αποτελεί εγγύηση, για παν ενδεχόμενο, στην οικονομική πορεία ενός Έθνους ή ένα κακό δανειστή σαν αυτούς της ελεύθερης αγοράς, όπως για παράδειγμα οι τράπεζες;»
  Φυσικά η αναμενόμενη απάντηση θα είναι σε συντριπτικά ποσοστά πάλι ένα τεράστιο Ελληνικό ΟΧΙ! Η λογική απάντηση όμως είναι «ΝΑΙ» και αποδεικνύεται από το ότι το ΔΝΤ ιδρύθηκε το 1945 από 29 μέλη και σήμερα αριθμεί 188, όσα σχεδόν τα επίσημα Κράτη μέλη του ΟΗΕ, μ’ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως της Βόρειας Κορέας και άλλων συναφών, που δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους προς αυτό και διεγράφησαν!
  Η μεγάλη μας άγνοια όμως συνίσταται, στο ότι δε γνωρίζουμε ότι η συμμετοχή του κάθε Κράτους συνεπάγεται σχετική αίτηση, έγκριση και ετήσιο χρηματικό κόστος συνεισφοράς!
  Και επειδή οι σχετικές ερωτήσεις είναι άπειρες, θα κλείσω με την τελευταία:
  Ερ.«Εκτιμάτε ότι από το 2010 μέχρι σήμερα, αν τη διαχείριση των τυχών της Χώρας μας είχαν οι Έλληνες πολιτικοί, η οικονομική πορεία της Χώρας μας θα ήταν καλύτερη;»
  Το ξέρω ότι αισθάνεστε άβολα με τις απαντήσεις, που σας ζητούνται, γι’αυτό ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους, για να δούμε, τι η λογική θα μας υπαγορεύσει σιωπηλά, εκκωφαντικά και κατηγορηματικά!
http://antarsya.gr/sites/default/files/field/image/cyprus_mnimonio.jpg
  Η Κύπρος και το Μνημόνιο


  Η Κύπρος πληρώνοντας πέραν των άλλων πρωτευόντως και Ελληνικές αμαρτίες, προερχόμενες από το μεγάλο άνοιγμα σε Ελληνικά ομόλογα, που «κουρεύτηκαν» αρχές ανοίξεως του 2012, με ζημία 22 δις, περιήλθε σε δυσχερή θέση!
  Στις 25 Ιουνίου του 2012 η Τρόικα φτάνει στην Κύπρο! Χαμός στη Μεγαλόνησο! Τελικά η Μνημονιακή Συμφωνία υπογράφεται στις 30 Νοεμβρίου του 2012, που πέραν των άλλων, λίγο ως πολύ γνωστά μας λόγω πείρας, περιείχε και κούρεμα καταθέσεων!
  Τελικά η Κύπρος, για να μην πολυλογούμε, εξήλθε ουσιαστικά του μνημονίου στις 29/10/2015 απολύτως δε και τυπικά στις 7 Μαρτίου του 2016, αναλαμβάνοντας μόνη της, τις δημοσιονομικές της υποχρεώσεις και αναγκαιότητες!
  Το διάστημα που διατηρήθηκε ουσιαστικά στο μνημόνιο ήταν συνολικά 2 έτη και 11 μήνες! Αρκετές φορές επισημάνθηκε αρμοδίως η συνέπειά της προς τα συμφωνηθέντα, που όπως και να έχει και παρά τις Κασσάνδρες, αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ότι ήταν σωστά!
  Πάνω στο θέμα της Κυπριακής εξόδου από το μνημόνιο εκκρεμούν δύο, σχετικά συνεντεύξεις του Κυβερνητικού εκπροσώπου της Κυπριακής Κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών, που θα παρατεθούν σε λίγο.
http://www.newsit.gr/files/Image/2014/06/resized/PORTOGALIA_703_355.jpg
  Η Πορτογαλία και το Μνημόνιο!
  Η Πορτογαλία με τα αντίστοιχα μεγέθη της Ελληνικής Οικονομίας εισήλθε στη «Μνημονιακή Διαδικασία του Προκρούστη» το Μάιο του 2011! Την παρομοίωση του «Προκρούστη» κάνω για να καταλαγιάσουν λίγο τα πάθη μας, που ξέρω πως διεγείρονται αγρίως σε τέτοιες αναφορές, διεγέρσεις όμως, που έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά!
  Το υποτιθέμενο Μαρτύριο και ο Βραχνάς του Μνημονίου τέλειωσε για την Πορτογαλία αισίως την άνοιξη του 2014 (16/5/2014!) Η όλη διαδικασία είχε διάρκεια τρία (3) ακριβώς έτη!
  Σ’αυτό το διάστημα οι χαρακτηρισμοί των Ευρωπαίων για τους Πορτογάλους ήταν πάντα θετικοί! Πολλές φορές χαρακτήρισαν την Πορτογαλία «σαν το καλό παιδί της Τρόικας και του Eurogroup!»
  Η επιτυχία της Πορτογαλίας έκανε τον Υπουργό Οικονομίας της Αντόνιο Πιρίς Ντε Λίμα να προβεί στην ακόλουθη δήλωση: «Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μου απέδειξε την ωριμότητά του!»
http://www.sofokleousin.gr/files/AA_2015/Politics/irlandia_691035228.jpeg
  Η Ιρλανδία και το Μνημόνιο.
  Η Ιρλανδία είναι η 2η Χώρα που εισήλθε σε μνημόνιο και δε νομίζω να υπάρχει κανείς τόσο αφελής, που να ρωτήσει για την Πρώτη! Γιατί οι αρνητικές πρωτιές είναι αποκλειστικότητα μιας και μόνο χώρας, που φέρει δυστυχώς το «Ένδοξο Όνομα Ελλάς!»
  Η Ιρλανδία εισήλθε σε Μνημονιακή διαδικασία το Νοέμβριο του 2010, ήτοι έξι (6) μήνες, μετά την Ελλάδα, με δανειοδότηση ύψους 85 δις.
  Τέλη του 2013 εξήλθε του μνημονίου! Οι εμπλεκόμενοι τότε μίλησαν για το success story του Βορρά! (Πετυχημένη Ιστορία του Βορρά!)
  Στα τρία χρόνια εφαρμογής του προγράμματος, την Ιρλανδία συνόδευε ανελλιπώς ο χαρακτηρισμός του «Καλού Μαθητή της Ευρώπης!»
  Και πράγματι μέσα σε τρία χρόνια, ιδού το θαύμα της «Πειθαρχίας» και της καθώς πρέπει «Νοοτροπίας!» Η Ιρλανδία  αύξησε το ΑΕΠ κατά 1.7%, τις επενδύσεις της κατά 8.3%, τις εξαγωγές της κατά 12.6% και το 2014 είχε την ταχύτερη ανάπτυξη από όλες τις Χώρες της Ευρώπης με 4.8%! Το δε θαύμα έγινε το 2015, με ανάπτυξη 7.8%!!!
  Το αξιοσημείωτο είναι ότι η ανεργία, που το 2012 ήταν 15% +, το πρώτο τρίμηνο του 2015 για πρώτη φορά μετά από έξι (6) χρόνια έπεσε κάτω του 10% (9.9%!) Αξιοσημείωτη εν προκειμένω είναι η δήλωση του Υπουργού απασχόλησης Richard Bruton: «Κάθε θέση εργασίας που δημιουργείται είναι μία ζωή που αποκαθίσταται!»
  Τ’ακούτε όλα τούτα Νεοέλληνες, τ’ακούτε και τί λέτε; Αν είναι να βρίσετε κάποιους άλλους, πείτε το δυνατά για να δούμε, πού είμαστε! Αν είναι να βρίσετε τους εαυτούς σας, κάντε το από μέσα σας! Πίσω όμως από τη σιωπή μην κρύβεστε γιατί είναι ντροπή!
https://newsupgr.files.wordpress.com/2013/11/ispania-irlandia.jpg
  Η Ισπανία και το Μνημόνιο!
  Η Ισπανία εισήλθε στο μνημόνιο το 2012 με τη χορήγηση ενός πακέτου πιστώσεων της τάξεως των 100 δις ευρώ! Μετά από ενάμιση έτος, ήτοι το τρίτο τρίμηνο του 2013, και αφού άντλησε μόνο τα 41.3 δις από το εγκριθέν ποσόν, εξήλθε της υφέσεως!
  Το 2014 κατέγραψε ανάπτυξη της τάξεως του 1.4% και το 2015 υπερέβη το 2%! Όπως ήταν φυσικό τα μεσάνυχτα της 23 Ιανουαρίου του 2014 εξήλθε του Μνημονίου και αυτή!
http://thepaper.gr/wp-content/uploads/2014/01/italy_2599095b.jpg
  Η Ιταλία και το μη Μνημόνιο!
  Η Ιταλία παρά τα έντονα προβλήματα, κατόρθωσε εν τέλει να μη μπει σε μνημονιακή διαδικασία και απ’ότι φαίνεται ο κίνδυνος για κάτι τέτοιο παρήλθε οριστικά! Ο λόγος; Η λήψη αυστηρών δημοσιονομικών μέτρων και η πιστή τήρησή αυτών, από του «παρήγορου» καθ’ημάς και «Ουτοπικού» κατά τη συγκριτική λογική «Ούνα Φάτσα, Ούνα Ράτσα», του Ιταλικού Λαού δηλαδή!
http://www.enikonomia.gr/images/resized/690_e567e1f16aad43d5b8a32ed204499814.jpg
  Ισλανδία και Μνημόνιο!
  Ισλανδία και μνημόνιο δε σχετίζονται, απλά η Χώρα αυτή των 330.000 κατοίκων του Βόρειου Ατλαντικού, κατόρθωσε να μη μπει σε διαδικασία μνημονίου, ποντάροντας στο σκληροτράχηλο και πειθαρχημένο των κατοίκων της, παρά του ότι το ελάχιστο φως της ημέρας διαρκεί μόνον τρεις ώρες, κατά τη διάρκεια του βαρύ Χειμώνα!
  Αρκέσθηκε μόνο στο δανεισμό 2.1 δις ευρώ από το ΔΝΤ, για να ξεπεράσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα!
  Υπογραμμίζεται ότι τις 11 τελευταίες δόσεις, ύψους 334 εκατομμυρίων, τις εξόφλησε μαζεμένες και αρκετά νωρίτερα του συμβατικού χρόνου! Η εξόφληση έγινε στις 9/10/2015 αντί της 31 Αυγούστου του 2016!
  Λοιπές Ευρωπαϊκές Χώρες και Κρίση
  Η Σλοβακία, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Λετονία και άλλες Χώρες της Ευρώπης κατόρθωσαν, μόνον κατόπιν Ευρωπαϊκών οδηγιών, παροτρύνσεων και εισηγήσεων να αποφύγουν μνημονιακές δεσμεύσεις ορθοποδώντας, από μόνες, τις οικονομίες τους!
  Η Λιθουανία για παράδειγμα κατόπιν της κρίσης του 2008 – 2010 μείωσε μισθούς και συντάξεις κατά το 1/3! Έλαβε δάνειο 7.5 δις (πρόγραμμα βοήθειας με επιτόκιο 10%) από το οποίο χρησιμοποίησε τα 4.5 δις, αποπληρώνοντας τις υποχρεώσεις της πριν των συμβατικών της ημερομηνιών! Τα δικά μας δάνεια ξέρετε αλήθεια, με τι επιτόκια μας δίνονται; Φυσικά όχι, γιατί σας τα κρατούν μυστικά! Από 2% και κάτω Κύριοι! Αυτές θεωρούνται δωρεές στο διεθνές γίγνεσθαι και όχι Δανειοδοτήσεις!
   Σήμερα το κατά κεφαλήν εισόδημα της Λιθουανίας είναι κατά 21% υψηλότερο σε σχέση με την περίοδο προ κρίσης!
  Το αντίστοιχο της Εσθονίας υψηλότερο κατά 20% και της Λετονίας κατά 8%!
  Η Σλοβακία από «Μαύρη Τρύπα της Ευρώπης έγινε η Τίγρη των Ορέων Τάτρας» έγραψε ο έγκριτος αναλυτής της sberbank Europe Βλαντιμίρ Βάνο και ακόμα «Αφού περάσαμε από μία κοιλάδα δακρύων σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση! Η Σλοβακία είναι ιδανικό παράδειγμα για την Ελλάδα!»
http://www.sktoday.com/files/images/koruna-euro2.inline.jpg
  Εμείς οι «Νεοέλληνες» όμως, καλό είναι να θυμηθούμε ότι οι έντονες αντιπαραθέσεις για τη βοήθεια της Χώρας μας το 2011, έριξαν την Κυβέρνηση της Σλοβακίας! Ναι έριξαν την Κυβέρνηση!
  Ναι υπήρξαν χώρες της Ευρωζώνης που πάλεψαν σκληρά από μόνες τους, για ν’αποφύγουν τη διαδικασία, που εμείς αναπόφευκτα γευτήκαμε και γευόμεθα!
  Δεν είναι δυνατόν να καταγράψω τα πάντα για την περίπτωση, θ’αρκεσθώ όμως στη δειγματοληπτική αναφορά, προς εξαγωγή συμπερασμάτων και ίδιον όφελος! Αν και εμείς οι «Νεοέλληνες» απ’ότι φαινεται, δεν έχουμε διάθεση να καταλάβουμε «ΤΙΠΟΤΑ!»
  Ενδεικτικό παράδειγμα ο «ΜΥΛΟΣ» στην Ολλανδική Βουλή για την ψήφιση του Τρίτου Μνημονίου της Χώρας μας! Η Αντιπολίτευση έφτασε στο σημείο να καταθέσει «Πρόταση Μομφής» κατά της Κυβέρνησης, ακριβώς γι’αυτό το λόγο! Η πρόταση απορρίφθηκε με ψήφους 52 υπέρ και 81 κατά!
http://www.smh.com.au/content/dam/images/3/j/o/m/4/image.related.articleLeadwide.620x349.11hcn6.png/1415227611977.jpg
  Ο Πρωθυπουργός της Χώρας Μαρκ Ρουτέ στην αγόρευσή του είπε και τα εξής: «Κανένας δε μπόρεσε να προβλέψει το 2012, όταν και εξασφαλίζονταν το ΄Β μνημόνιο για την Ελλάδα, ότι τρία χρόνια αργότερα, θα απαιτείτο Νέα Δανειακή Σύμβαση!» Στη συνέχεια το κατηγορώ για τη Κυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» ήταν δριμύ!
  Αυτά από μία Χώρα που πέρασε ανέγγιχτα σαν άλλος «Οδυσσέας» από τη «Σκύλα της Κρίσης» και τη «Χάρυβδη της Λιτότητας» για να φθάσει στην «Ιθάκη» όπου στον προϋπολογισμό του 2016 υπάρχουν κοστολογημένες και οι εξής προβλέψεις: Αυξήσεις Μισθών! Μειώσεις εισφορών εργοδοσίας! Αυξήσεις Δημοσίων Δαπανών πέντε (5) δις! Αυξήσεις Εκπαιδευτικών Δαπανών και πρόβλεψη ανάπτυξης 2.4% του ΑΕΠ!
  «Ζηλεύετε Νεοέλληνες; Ζηλεύετε; Τί να σας κάνω; «Ηθελέστα και Παθέστα! Ναι, Ηθελέστα και Παθέστα!»
http://www.electacollections.com/Images/Products/Normal/641676.jpg
  Στην Εσθονία το αναλογούν ποσόν για τη στήριξη του ΄Γ Μνημονίου προς διάσωση της Ελλάδας, ανήρχετο στα οχτακόσια (800) εκατ. ευρώ, ήτοι το 4.2% του ΑΕΠ της μικρής αυτής Χώρας!
http://mitgsw.org/2013/wp-content/uploads/2012/11/presi1.jpg
  Έκπληκτος ο Πρόεδρος της Χώρας Τούμας Χέντρικ δήλωσε: «Δε μπορώ να διανοηθώ ότι θ’αυξήσουμε τους φόρους μας για να βοηθήσουμε την Ελλάδα!»
  Ζηλεύεις ή δε ζηλεύεις; Αγανακτείς ή δεν Αγανακτείς; Με ποιον; Με ποιον, εκτός του εαυτού σου Νεοέλληνα: Δε Ξέρεις, ε; Να γιατί λέω και ξαναλέω «Ηθελέστα και Παθέστα!»


Μέρος 2ο
*Η Ελλάδα και τα Μνημόνια.
*Πώς φτάσαμε ως εδώ.
*Γ. Παπανδρέου Α. Παπανδρέου.
*Σημίτης, Μεγάλα έργα, Ολυμπιακοί.
*Μικρός Καραμανλής.
*Παπαδήμος.
*Σαμαράς, Μοιραία Λάθη, Κουβέλης, Email Χαρδούβελη.
http://www.star.gr/publishingimages/2015/08/150815111043_3816.jpg
  Η Ελλάδα και τα Μνημόνια!
  Η πρώτη των πρώτων, ναι αυτή με την εξασφαλισμένη πρωτιά, στη βρωμιά, τη λαδιά, τη λαμογιά, την κουτοπονηριά και ότι αρνητικό, σ’οποιαδήποτε πτυχή της ανθρώπινης ψυχής και δραστηριότητας!
  Δεν είχαν παρέλθει καλά καλά, έξι (6) μήνες από την εκλογική νίκη του Γιώργου Παπανδρέου, την Πρωθυπουργία και τις αισιόδοξες εξαγγελίες του, προεξαρχούσης της περιβόητης φράσης του «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!»
C:\Users\Spiros\Desktop\papandreouKastelorizo23412sk.jpg
  Όταν με ένα παλιόχαρτο στο χέρι και φόντο τη θάλασσα από το ακριτικό Καστελόριζο, ανέγνωσε τις πιο μαύρες γραμμές της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας! Τον άκουγα και δεν πίστευα «…Ένας εργαζόμενος ανά τετραμελή οικογένεια κτλ, κτλ…!»
  Έτσι στις 8 Μαΐου του 2010 υπογράφονταν η πρώτη δανειακή σύμβαση (1ο Μνημόνιο) ύψους 80 δις ευρώ με τους συνακόλουθους όρους δημοσιονομικής εξυγίανσης και την αυστηρή επιτήρηση της λεγόμενης «Τρόικας» επιτροπής δηλαδή τριών εκπροσώπων ΔΝΤ, Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας!
  Και ο Γιωργάκης το «Χαβά» του ομοιάζοντας στο «Μπαμπά» του! Αντί για μέτρα περιστολής η εκπλήρωση των προεκλογικών του δεσμεύσεων: Καταβολή επιδόματος αλληλεγγύης, αυξήσεις μισθών και συντάξεων στα όρια του πληθωρισμού κτλ, κτλ, λίγο ως πολύ γνωστά!
  Και το πηγάδι όλο να βαθαίνει και η κινούμενη άμμος όλο να θεριεύει! Στα δηλωθέντα ελλειμματικά ποσοστά, σύννεφο η αναπροσαρμογή από 6% (δηλωμένο επισήμως για το 2009) ανεβήκαμε στα 12.5% από μόνοι μας, για να μας ανεβάσει βίαια η Eurostat στα 15.4%! Τότε ακούσαμε για πρώτη φορά τη λέξη «ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ» και ακόμα τη σύνθετη και χειρότερη «ΆΚΡΑΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!»
  Και κάπου εκεί στη συναλλαγή του με τους ξένους, είπε και το περιβόητο «Κυβερνώ ένα διεφθαρμένο Κράτος!» Εγώ δε διαφωνώ για τον χαρακτηρισμό, διαφωνώ ως προς το στόμα της δήλωσης! Γιατί αυτός θα ήταν ο τελευταίος δικαιούχος δηλωσίας απάντων των Ελλήνων, μια και ο μπαμπάς του ήταν ο μεγάλος «ΔΙΑΦΘΟΡΕΥΣ!»
  Το Νοέμβριο του 2011 τέλειωσε την Πρωθυπουργική του θητεία, παραιτηθείς, αφού ήδη είχε εξαγγείλει τη διενέργεια Δημοψηφίσματος, για το οποίο «κράχτηκε» πανταχόθεν ανηλεώς!
  Έτσι κάπως επιστεγάστηκε ο «κρετινισμός» του και μαζί του ο «αφανισμός» του, από την πολιτική σκηνή, με την ίδρυση πολιτικού κόμματος «αποκόμματος» δηλαδή με το όνομα ΚΙΔΗΣΟ (Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών!)
  Ας δούμε όμως διαυγέστερα πως φτάσαμε ως εδώ.
  Πως Φτάσαμε μέχρις Εδώ!
  Έτσι απότομα; Όχι βέβαια, υπήρξαν πρωτεργάτες σε τούτο το ειδεχθές έγκλημα, υπήρξε συνέργεια και σχεδόν αδιάλειπτη συνέχεια στην ασυνέπεια!
http://provocateur.gr/storage/photos/w_800px/201402/andreasxoros.jpg
  Να αναλύσω λεπτομερώς τις αισχρότητες του Μεγάλου Ανδρός που λέγεται ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΡΕΟΥ και η «ΜΟΡΦΗ» του εξακολουθεί να κοσμεί «εικονοστάσια», σε πολλά σπίτια Νεοελλήνων; Δεν θα έβγαινε τίποτα! Γιατί έχω γράψει τόσα, μα τόσα πράγματα, γι’αυτόν τον απαίσιο τύπο, που έφτασε μέχρι την ασέλγεια μοιχείας της Μητρός του και τον αργό θάνατο αυτής από τους θλιβερούς του επιγόνους, απογόνους και μιμητές του! Πάμε παρακάτω.
  Σημειώστε ότι από το 1981(άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία) μέχρι το 1993 το χρέος από 28.6% του ΑΕΠ ανήλθε στο 111.6%! Και το τραγικότερο η Δημόσια Διοίκηση στην 1η τετραετία ΠΑΣΟΚ αυξήθηκε κατά 1000%!
  Δεν υπήρξε αγρότης που ήθελε να γίνει δημόσιος και δεν έγινε, το ίδιο συνέβη και με επαγγελματίες κάθε είδους! Σωρεία εργατών και αγροτών έγιναν Δημόσιοι! Με αποτέλεσμα τα εργατικά χέρια να λιγοστεύουν ραγδαία και οι κηφήνες του δημοσίου ν’αυξάνουν ανεξέλεγκτα, οι Αλβανοί ν’ανεβαίνουν ραγδαία βιοτικά επίπεδα στη
Χώρα μας και ‘μεις, αργά αλλά σταθερά να κατεβαίνουμε και να μην το καταλαβαίνουμε!
  Όλες οι βιομηχανίες εξαγωγών η μία μετά την άλλη άρχισαν να σφραγίζονται…… τα έχω  αναγράψει όποιος θέλει ας τα διαβάσει (spyrkikeris.blogspot.gr Προς Τιμήν του Αρχιμάστορα της Καταστροφής!)
  Κανένα χατίρι δε χαλιόνταν, άσχετα και αν κάθε χατίρι ήταν «Χαρακίρι», ναι μια οικονομική μαχαιριά και όχι μόνο, στο ούτως ή άλλως πενιχρό ταμείο της Χώρας μας, που άρχισε πλέον ραγδαία να συρρικνώνεται!
  Οι «Μαϊμούδες» σα μανιτάρια άρχισαν να φυτρώνουν στο σώμα της ταλαίπωρης Ελλάδας και κάτι καταπράσινες αιμοβόρες βδέλλες σαν κάμπιες, να προσκολλώνται απ’ακρου εις άκρον στο συρρικνωμένο κορμάκι της!
  Η εξαγορά συνειδήσεων στο έπακρο και τα «Ιδανικά, Ιδανικά» του θλιβερού αυτού Ανδρός, με το ανελέητο παραμύθιασμα! Αυτός έμαθε τους Έλληνες να παραμυθιάζονται, τις αξίες τους να θυσιάζονται και εύκολα να εξαγοράζονται, αρκεί αυτός και οι συν αυτώ στην εξουσία να θρονιάζονται και το σοβαρότερο να παρανομούν, χωρίς να δικάζονται! (Σκάνδαλο τραπέζης Κρήτης, Κοσκωτά κτλ κτλ κτλ!)
  «Το Τσοβόλα δώστα όλα» δεν ήταν σχήμα λόγου, ήταν λόγος «σχίσματος» βαρέως αντικρίσματος! Μόνο που το αντίκρισμα ήταν κρυφό κι’επτασφράγιστο μυστικό! Το μυστικό το’λεγαν «Δανεισμό!» Το αντίκρισμα υποβάθμιση και διάλυση, σε ρυθμό αργού, αλλά βεβαίου θανάτου!
http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20120317/low/assets_LARGE_t_420_54042578.JPG
  Και μετά και μετά, ήρθαν τα πλασματικά της «Ποντικομαμής», που άκουγε στο όνομα ΣΗΜΙΤΗΣ! Για να μπούμε στην ΟΝΕ (Οικονομική Νομισματική Ένωση) αντικαθιστώντας τα πραγματικά στοιχεία της Ελληνικής Οικονομίας με «πλασματικά» εξαπατώντας οικτρά τους Έλληνες!
  Άρθρα επί άρθρων έχουν γραφεί σχετικά με το θέμα αυτό, καθώς τη συνέργεια της GOLDMAN SACHS GROUP INC στο όλο θέμα, που είναι ένας Τραπεζικός Γίγας στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι!  
  Ο μικροσκοπικός αυτός τύπος, ο καθηγητής με τον απαράδεκτο λόγο, έμελλε να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο συνεχώς επί οχτώ έτη και δύο μήνες, Ιανουάριος 1996 – Μάρτιος 2004! Απίστευτο και όμως αληθινό! Ποιος ο Σημίτης ο καθηγητάκος, να κατέχει το ρεκόρ Πρωθυπουργίας στη ιστορία της νεότερης Ελλάδας (Μεταπολιτευτικής!)
http://www.jp-avax.gr/jp/img/Projects/272/aw-attiki_odos111.jpg
  Αξιοσημείωτες είναι οι περιπτώσεις τεράστιων έργων, επί της εποχής του, που υπερέβησαν τους προϋπολογισμούς τους με τρομακτικά μεγέθη! Παράδειγμα η Αττική Οδός προϋπολογισμού αρχικής σύμβασης 524 δις. δραχμών και τελικού κόστους ενός (1) ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΊΟΥ!
http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20131017/low/newego_LARGE_t_1101_54261503.JPG
  Η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου προϋπολογισμού 600 εκ. ευρώ και κλείσιμο περί τα 750.000.000! Ένα έργο, κατά την άποψή μου, μη απαραίτητο τουλάχιστον μέχρι σήμερα, καθόσον συνδέει τη «Σκύλλα» (Εθνική οδό Αθηνών Πατρών) με τη «Χάρυβδη» Εθνική οδό Αντιρρίου – Μεσολογγίου – Αμφιλοχίας, δυο δρόμους της δεκαετίας του 1950!
https://ecoleft.files.wordpress.com/2011/08/athens-2004.jpg
  Όσο για του Ολυμπιακούς του 2004, εκεί στο μεγάλο φαγοπότι, ο Θεός και η ψυχή τους! Ναι ο Θεός και η ψυχή τους, αν και δεν πιστεύω ότι τα τέρατα έχουν ψυχή!
  Ο προϋπολογισμός τους ένα (1) τρισεκατομμύριο δραχμές ή 3.2 δισεκ. ευρώ η αρχή, και το τέλος, μακάρι και να ξέραμε! Ακούστε το σήριαλ των δηλώσεων περί του κόστους: Δεκ.2003 δήλωση Βενιζέλου στη Βουλή «Το κόστος σήμερα ανέρχεται στα 4.5 δις!» 19 Αυγ. 2004 Πέτρος Δούκας «Το Κόστος ανήλθε στα 7 δις!» 12 Νοε 2004 Αλογοσκούφης – Πετραλιά «Το Κόστος υπολογίστηκε στα 8.9 δις!» Η Κα Πετραλιά ξανά στις 8 Αυγ. 2005 ανέβασε το κόστος στα 13 δις και για να μην ταλαιπωρούμεθα η Ελευθεροτυπία με άρθρο της στις 13/3/2010 εκτίμησε το κόστος των Ολυμπιακών κάπου μεταξύ των 20 και 30 δισεκατομμυρίων!
  Και για να έχουμε και κάποια μέτρα σύγκρισης στους Ολυμπιακούς του 1996 στην Ατλάντα η ασφάλεια κάθε αθλητή κόστισε 9.7 $ και κάθε θεατή 7.8 $! Στην Αθήνα τα αντίστοιχα ποσά όπως επίσημα δόθηκαν ήταν 213 ευρώ για κάθε αθλητή και 107.5 για κάθε θεατή!
  Στους Ολυμπιακούς του 2000 κάθε Αυστραλός χρεώθηκε με 75 ευρώ! Στην Ελλάδα ο κάθε Έλληνας με 844 ευρώ! Εις δόξαν της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας, του Ηγεμόνα του Σταυρωτή και θεμελιωτή της μεγαλύτερης του Γένους Σχολής! Μιας Σχολής, που ασύστολα και αφειδώς χορηγούσε «ρεμούλας διδακτορικά!» Για ν’ακολουθήσουν οι πτυχιούχοι, αυτής της Σχολής συμπληρώνοντας το έργο στους δρόμους, που εκείνος είχε χαράξει, για να πάει η Ελλάδα χαράμι!
https://olympiada.files.wordpress.com/2013/12/cf80ceb1cf80ceb1cebdcf84cf89cebdceb9cebfcf85-cebcceb9ceb6ceb1-cebaceb1cebdcf84ceb1cf82.jpghttp://www.protothema.gr/files/1/2013/04/22/tz2.jpg
  Βασικοί Υπουργοί «της Ποντικομαμής Πρωθυπουργού» ήταν πέραν των άλλων ο παρ’ολίγον Αρχηγός και φυσικά Πρωθυπουργός, ο εξαίρετος και άμεμπτος Κος Τζοχατζόπουλος ο καλύτερος εμπεδωτής των διδαγμάτων της Σχολής και ο επίσης σπουδαίος και μη εξαιρετέος Κος Παπαντωνίου! Αποφεύγω, όπως ο Διάβολος το λιβάνι, τον πειρασμό καταχώρησης σχετικών ονομάτων, πρώτον γιατί σιχαίνομαι και δεύτερον γιατί δεν πρόκειται να τελειώσω!
  Και για να μην επεκταθούμε, αυτά, κατά βάση, είναι τα τέρατα που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν, πάντα Ιδιοτελή, Εγωκεντρικά, Δόλια, Άσχετα, Αφελή, Πονηρά, Αδαή και αδηφάγα!
https://hellasforce.files.wordpress.com/2015/07/cf83ceb7cebcceb9cf84ceb7cf83-cebaceb1cf81ceb1cebcceb1cebdcebbceb7cf83-cf83ceb1cebcceb1cf81ceb1cf83.jpg
  Την ποντικομαμή διαδέχθηκε, ο όνομα και πράμα «Μικρός Καραμανλής!» Ο οποίος κάλυψε σημεία και τέρατα του ΠΑΣΟΚ και είπε, ας πούμε, την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό, στο και ένα, από τη φυγή του, αφού είχε συνεργήσει αρκούντως σ’αυτή, για διάστημα πέντε ετών (5) και είκοσι πέντε (25) ημερών!
  Και σήμερα μετά από εφτά σχεδόν χρόνια, ένα τμήμα του ανόητου, κατά τεκμήριο, λαού μας εξακολουθεί να τον θεωρεί σαν την πλέον ενδεδειγμένη λύση και εφεδρεία για την επίλυση των συσσωρευμένων πια προβλημάτων, της Ελλάδος, που την απειλούν με οριστική κατάρρευση!
  Όμως εγώ που για διάστημα οχτώ ετών έζησα από κοντά σωρεία Ηγετών κάθε είδους, εκεί στο Σμήνος Υψηλών Προσώπων (VIP) της Πολεμικής Αερoπορίας και στοχάστηκα βαθιά πάνω στις συμπεριφορές τους και στις προσωπικότητές τους, μπορώ με βεβαιότητα, να πω ότι «ούτε σε μία τρίχα από τα Φρύδια του Θείου του, δεν έμοιασε!» Γι’αυτό ας κάτσει εκεί στη σιωπή του, αφήνοντας τα Ηγετικά και Εθναρχικά του όνειρα, να οργιάζουν στον ύπνο του! Και ας θυμάται, από μένα, ότι «στη σκιά κανενός Μεγάλου, κανείς μικρός δε μπορεί να σταθεί, γιατί αναπόφευκτα μέλλει μ’εκείνον να συγκριθεί κι’από χέρι να καεί!
http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2014/09/karamanlpapand.jpg
  Έχασε τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009, από τον Τεράστιο Γεώργιο Παπανδρέου του Ανδρέα, τον λεγόμενο «ΓΑΠ», που στα μεγάλα του ελέη ήδη αναφερθήκαμε!
  Εκείνον ακολούθησε μία Πρωθυπουργική τσόντα ανάγκης, ο Αξιότιμος Λουκάς Παπαδήμος επίγονος κι’αυτός του μεγάλου ΠΑ «ΣΟΚ», που μεγαλύτερο «ΣΟΚ» δεν έχει γνωρίσει τούτη η άμοιρη Χώρα!
http://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2014/01/protoxronia-2000_Simitis_Papadimos.jpg
  Ο Κος Παπαδήμος είχε διατελέσει πέραν των άλλων Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος από το 1994 μέχρι το 2002, με πραξικοπηματική  πράξη του Κου Ανδρέα του Μέγα! Και είναι αυτός που μαζί με το Σημίτη την Πρωτοχρονιά του 2002 έβγαλαν τα πρώτα ευρώ από τραπεζικό ΑΤΜ, εξαγγέλλοντας την επίσημη κυκλοφορία του νέου νομίσματος εις αντικατάσταση της δραχμής!
  Έτσι σιγά σιγά και ο πλέον αφελής αντιλαμβάνεται ότι και μετά τη λαίλαπα ΠΑΣΟΚ στην ουσία πάλι το ΠΑΣΟΚ εξουσίαζε και μην εκπλήσσεστε για το ότι ακόμα και σήμερα στον τρίτο μήνα του 2016, ακόμα εξουσιάζει, ουσιαστικά και όχι τυπικά, θα το αποδείξουμε σε λίγο!
  Εν πάση περιπτώσει ο Παπαδήμος στην εξάμηνη κυβέρνησή του, στηρίχτηκε από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη! Το υπουργικό συμβούλιο απαρτίσθηκε από 35 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, 6 από τη ΝΔ και 4 από το ΛΑΟΣ! Αυτή η Κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με 255 θετικές ψήφους και 38 αρνητικές!
  Ο τότε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και εκκολαπτόμενος Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς χαρακτήρισε από την αρχή την Κυβέρνηση Παπαδήμου σαν «Μεταβατική Κυβέρνηση Ειδικού σκοπού και Περιορισμένου Χρόνου!»
  Στα θετικά της Κυβέρνησης Παπαδήμου είναι το «κούρεμα» του Ελληνικού Χρέους (PSI) κατά 53.5% που ισοδυναμούσε με 107 δις ευρώ! Και ότι αρνήθηκε την Πρωθυπουργική αμοιβή κατά το διάστημα του εξαμήνου της διακυβέρνησής του!
  Την παρένθεση Παπαδήμου, ακολούθησε η Κυβέρνηση Σαμαρά, που κέρδισε τις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012 με ποσοστό 29.66%, με τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλος) και ΔΗΜΑΡ (Κουβέλης!)
http://www.e-typos.com/files/1/2015/04/27/antonis-samaras.jpg
  Ο Σαμαράς ήταν ένας έμπειρος πολιτικός, που είχε εκλεγεί για πρώτη φορά Βουλευτής το 1977, σε ηλικία 26 ετών, κατέχοντας το σχετικό ρεκόρ στην Ελληνική Βουλή! Ήταν οικονομολόγος με καλές σπουδές στις ΗΠΑ! Είχε θητεύσει σαν Υπουργός Εξωτερικών, Οικονομικών, Πολιτισμού και Ευρωβουλευτής!
  Σε όλη την περίοδο της Πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου τηρήθηκε απόλυτα σε αντίθετη γραμμή από εκείνον, εναντιωμένος τη μνημονιακή πολιτική εκείνου! Ωστόσο συναίνεσε στη δανειακή σύμβαση της Κυβέρνησης Παπαδήμου( 2ο Μνημόνιο!)
  Όμως κακά τα ψέματα, παρέλαβε την Οικονομία με ύφεση 8% και έλλειμμα 10%! Το πιο τραγικό από τις 72 Μνημονιακές υποχρεώσεις (δεσμεύσεις) είχαν εκπληρωθεί μόνον οι 12!
  Θα μου πείτε εύλογα, άντεχε η Ελλάδα την αυστηρότητα τόσων μέτρων; Η απάντηση είναι εκ του αποτελέσματος «Αποστομωτική!» Φυσικά και άντεχε, διότι τελικά, τα πιο πολλά πάρθηκαν, επώδυνα μεν αλλά πάρθηκαν! Πάρθηκαν με καθυστερήσεις και οι καθυστερήσεις, στην περίπτωση στοιχίζουν ακριβά, πολύ ακριβά!
  Ας το ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα το θέμα αυτό, γιατί συνέχεια θα το βρίσκουμε μπροστά μας! Ένα αμείλικτο ερώτημα έχουν πάντοτε σα βασικό επιχείρημα και όπλο οι Τροϊκανοί, οι Θεσμοί, οι δανειστές, το Κουαρτέτο, οι διαπραγματευτές, ή όπως θέλετε πέστε τους: «Τα έσοδά σας ποια είναι και ποια τα έξοδά σας; Βγαίνετε;» Και η απάντηση πάντα αμείλικτα αρνητική! Και τότε η παρότρυνση έρχεται ρεαλιστικά και τρομακτικά, για τους διαχειριστές των τυχών μας και των επιλογών μας: «Εμπρός λοιπόν λογικευθείτε, προσγειωθείτε, εξορθολογιστείτε!» Και εκείθεν αναποφεύκτως η συγκατάβαση στο τρέχω και δεν φτάνω, δηλαδή!
  Τώρα αν θέλετε να συζητήσουμε «το τρέχω και δε φτάνω» προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση, αν δεν τα είχα πει και γράψει κατά καιρούς σε πολλές αναρτήσεις μου! Και για πολιτικές παροχών, έχουμε μιλήσει και εξαγορών και μαϊμούδων και ασυνεπών και καταχραστών και απαράδεκτων και βιαστών και ελεεινών και λαμογιών και αγυρτών και εξαπατητών, που διέλαθαν και μας ξεγέλασαν και μας ενέπλεξαν σε περιπέτειες και δράματα!
  Γι’αυτό και θα’λεγα ο καθένας μόνος του να σκεφτεί, να ισολογιστεί και ν’αποφανθεί, πάνω στο καυτό ερώτημα: «ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΜΕ και ΤΟΥ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;» Γιατί έτσι αν συνεχίσουμε, για κάπου αλλού σίγουρα θα την κάνουμε!
  Ο Σαμαράς ήταν ο 13ος Πρωθυπουργός από το 1974 (μεταπολίτευση), όμως όσο η αντικειμενικότητά μου και η αίσθηση δικαίου, που έχω στην ιδιοσυστασία μου, καθώς και η συνειδησιακή μου διάσταση μου επιβάλλει, οφείλω να ομολογήσω, ότι ήταν αρκετά καλός και αυτόν τον χαρακτηρισμό δεν τον δίνεις εύκολα σε Έλληνα Πολιτικό και Ταγό, αρχής γενομένης από το 1821!
  Τα επίσημα στοιχεία της Eurostat έδειξαν πρωτογενή πλεονάσματα και για τις δύο χρονιές διακυβέρνησής του! Αξιοθαύμαστο δε είναι το γεγονός, ότι ο ίδιος φορέας, που τα στοιχεία του δεν αμφισβητούνται έδειξε την κυβέρνησή του το ΄Γ τρίμηνο του 2014 να επιτυγχάνει τον υψηλότερο βαθμό ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρωζώνη της τάξεως του 0.7%!
  Θεωρείται δε βέβαιον και από τους πιο αυστηρούς κριτές της οικονομίας, ότι εάν το έργο του δεν ανακόπτονταν βίαια και εκβιαστικά από τον απαράδεκτο Τσίπρα και τον απίθανο θίασό του, θα είχε βγάλει τη θηλιά της Ελλάδος από το λαιμό της, πολύ νωρίτερα της Κύπρου!
  Είναι δε βέβαιον, κατά γενική παραδοχή, ότι μέχρι τέλους του πρώτου εξαμήνου του 2014, η οικονομία μας θα είχε περάσει αξιοπρεπώς και επιτυχώς την αναμενόμενη αξιολόγηση, εξερχόμενη των σοβαροτάτων κινδύνων, που την απειλούσαν!
  Το περιβόητο E mail Χαρδούβελη, η ύπαρξή του οποίου και η διακίνησή του δεν έχει αμφισβητηθεί, ούτε και η αποδοχή του από τους αρμόδιους, προέβλεπε λήψη μέτρων 980 εκατομμυρίων ευρώ! Και ακόμα πρόβλεψη πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015 στο 3% και για το 2016 (πέρας τετραετίας) στο 4.5%
  Την εξουσία εγκατέλειψε εκ των πραγμάτων, την 29η Δεκεμβρίου του 2014, ήτοι 2.5 χρόνια μετά την ανάληψή της, λόγω μη δυνατότητας εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, αντιδρώντος σφόδρα
προς τούτο, του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κου Τσίπρα, ενός «των μεγαλύτερων καταλυτών πολιτικών» ολόκληρης της Ελληνικής Πολιτικής Ιστορίας, που συναγωνίζεται, παρά τη μικρή του Ιστορία, τον Ανυπέρβλητο στο είδος «Ανδρέα τον Μέγα!»


http://aftovi2.27210.gr/mediafiles/2014/05/kouvelis_aftodioikisi-620x320.jpg
  Υπογραμμίζεται ότι το πρώτο πλήγμα στην Κυβέρνηση Σαμαρά, επέφερε ό Κυβερνητικός εταίρος του Κος Κουβέλης (21 Ιουνίου 2013) με αφορμή το κλείσιμο του «Κηφηνοτροφειου της ΕΡΤ» και βασική αιτία την «Ιδεοληψία αυτού», η οποία εν τέλει τον οδήγησε στην πολιτική «Αχερουσία!»
  Προσωπικά πιστεύω ακράδαντα ότι οι «ιδεολογίες» σε τούτη την εποχή και τούτη την περιοχή έχουν παρέλθει, ελπίζω οριστικά και αμετάκλητα! Απέμειναν σ’αυτές μόνον πέραν από τα καιροσκοπικά, υποκριτικά μιάσματα, μόνον αφελείς, αιθεροβάμονες και κρετίνοι! Κοντολογίς «Ιδεολήπτες» της ιδεοληψίας τους συνισταμένης, σα μόνιμη, εθελουσία ή αθέλητη επιβολή ιδεών, αρχών, κανόνων, αξιών στις συνειδήσεις τους! Επιβολή που στην ουσία είναι όχι μόνο ενοχλητική αλλά και πολύπλευρα επικίνδυνη!)
http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2015/06/ERT-simata.jpg
  Για να μη ξεχνιόμαστε, ας θυμηθούμε, ότι το «Κηφηνοτροφείο» της ΕΡΤ τότε, έτρεφε πλείονες των 2.500 κηφήνων (ας με συγχωρήσουν κάποια ελάχιστα αξιόλογα άτομα! Και ότι σήμερα, ένα χρόνο μετά, τρέφει περί τους 3.500 εις υγεία των κορόιδων, καθώς του χορηγού τους και εκλεκτού τους «Πρωθυπουργού!» Ας αναλογιστεί κάποιος, ότι η ΕΡΤ πρέπει να υπερβαίνει σε αριθμό, ακόμη και τους εργαζόμενους στο CNN!
  Μοιραία λάθη του Σαμαρά αποτέλεσαν οι δηλώσεις του και η επισημότητα με την οποία δόθηκαν, οι φριχτές υπερβολές του Ζαππείου 1 και 2, με τις εφτακόσιες χιλιάδες θέσεις εργασίας! Δε ξέρω ποιοι αυλοκόλακες τον έπεισαν γι’αυτές ή αν ο ίδιος στο ενθουσιασμό του υπερέβη εαυτόν και δεδομένα!
  Εκεί κλόνισε συνθέμελα την όποια εμπιστοσύνη του είχε ο Ελληνικό Λαός, ίσως παρασυρμένος, από την ανελέητη και ακατάσχετη υποσχεσιολογία Παροχών του βασικού του αντιπάλου!
  Αξιοσημείωτες είναι οι προβλέψεις του Σαμαρά περί των μελλούμενων σε περίπτωση Νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Όπου και οι περισσότερες επαληθεύθηκαν σ’ελάχιστο χρόνο! (Αβεβαιότης, Κλείσιμο Τραπεζών, Capital controls, παλινωδίες, ήξεις αφήξεις και απαράδεκτα Υπουργών!)
  Για να κλείσουμε το κεφάλαιο Σαμαρά, θα αναφέρω μία έρευνα της Κάπα Research, που έγινε για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής, στις 3/1/2016.
  Στην ερώτηση ποιος έχει διαχειριστεί καλύτερα την κρίση; Το 20.9% απήντησε η Κυβέρνηση Σαμαρά και το 17.7% η Κυβέρνηση Τσίπρα! Με το 45.9% να δηλώνει καμία! Δηλαδή ένα μόλις χρόνο από τη Νίκη του Τσίπρα στις πρώτες εκλογές και τρεις μήνες ;από τις δεύτερες, ένας (1) στους πέντε (5) λέει ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά έκανε καλύτερη προσπάθεια!
  Ήταν έκδηλα τα συναισθήματα της υπερηφάνειας του και της πικρίας του, όταν σε ομιλία του έλεγε ότι «Παρέλαβα χάος και παρέδωσα Κράτος!»
http://www.thetoc.gr/images/articles/1/article_42033/polemos-samara---tsipra-meta-to-krax.w_l.jpg
  Προσωπικά πιστεύω απόλυτα ότι αν ο Σαμαράς έπεφτε σε έναν πιο συγκαταβατικό πολιτικό στο κοινωνικά αναγκαίο, λογικά αποδεκτό, Εθνικά ενδεδειγμένο και αντιπολιτευτικά ηθικό, θα είχε πάει αν όχι άριστα, κατ’ελάχιστον πολύ καλά και εν πάση περιπτώσει, σαφέστατα πάνω, από το μέσο όρο απόδοσης των Νεοελλήνων πολιτικών!
http://www.volosnow.gr/wp-content/uploads/2016/01/%CE%91%CE%9B%CE%95%CE%9E%CE%97%CE%A3-%CE%A4%CE%A3%CE%99%CE%A0%CE%A1%CE%91%CE%A3-%CE%9A%CE%9F%CE%A4%CE%91-%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%95%CE%A1.jpg
  Όμως είχε την ατυχία να πέσει σε έναν απόλυτο αρνητή της λογικής και του ορθού, που έβλεπε νύχτα τη μέρα και τη μέρα νύχτα, εκμεταλλευόμενος την εύλογη αγανάκτηση του Λαού! Ενός Λαού που ένιωθε να χάνονται τα «κεκτημένα», αδυνατώντας από τα ψεύδη, να καταλάβει, ότι τα «κεκτημένα» ήταν «χρεωμένα!»


Μέρος 3ο
*Ο Εξαπατητής.
*Κομματικός Χαρακτηρισμός.
*VIP Αμαρτωλοί
* Η Σάρα, η Μάρα και το κακό Συναπάντημα
*Τα Αίσχη
* Η Μεγάλη Ευκαιρία
http://www.triklopodia.gr/wp-content/uploads/2015/12/11954603_407181789486138_8906265755093415936_n1.jpg
  Ο Εξαπατητής
  Ήταν τόσα τα ψεύδη, που δεν είχαν προηγούμενο, όχι στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, ούτε στη μεταπολεμική, άλλα ούτε καν σε ολόκληρη την περίοδο της μετεπαναστατικής Ελλάδας, ήτοι στα 195 χρόνια της Ελευθερίας μας!
  Υπήρξαν και άλλοι ψεύτες στην Ελληνική Πολιτική Ιστορία, μεγάλοι ψεύτες, τεράστιοι ψεύτες, γιγάντιοι ψεύτες, όμως στο επίπεδο αυτού ουδείς!
Tο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε  Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ
13/9/2014 ΔΕΘ Η ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΤΡΩΝ ΨΕΥΔΩΝ!
  «Αποκαθιστούμε άμεσα το δώρο Χριστουγέννων ως 13η σύνταξη , σε 1.262.920 συνταξιούχους, που λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ! Είναι το πρώτο βήμα για την πλήρη αποκατάσταση της 13ης σύνταξης και του 13ου μισθού σε όλους σταδιακά……!»
  Αυτά έλεγε στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, ημέρα Σάββατο ο αδιάντροπος, συνεχίζοντας ακάθεκτα!
  «Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ……..! Επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό άμεσα στα 751 ευρώ…….! Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους…..!»
  Αυτά και άλλα πολλά έλεγε ο «Άνθρωπος» τέσσερις μήνες και οχτώ ημέρες προ των εκλογών, δίκην Νέου Κόπερφιλντ, κλείνοντας την «τερατολογία» του με τα εξής: «Δε ζητάμε εκλογές, γιατί βιαζόμαστε να κυβερνήσουμε, αλλά γιατί δε μπορεί άλλο να περιμένει ο τόπος και να υπομένει ο λαός μας!
  ΄Ετσι τόσο απροκάλυπτα και τόσο ασύστολα υφαρπάζεται η ψήφος ενός αφελέστατου Λαού! Αυτό το λέω με προσωπικό παράπονο, και αν θέλει κάποιος ν’αντιληφθεί τους λόγους της πικρίας μου, ας ανατρέξει στις σχετικές μου αναρτήσεις (spyrkikeris.blogspot.gr) προ των εκλογών, για να διαπιστώσει τις «μαντικές ικανότητες» κάποιου, που ορκίζεται πως δεν είναι «Μάντης!»
Όμως τα είχα πει! Τα είχα πει! Μαύρη η ώρα κι’η στιγμή!


http://4.bp.blogspot.com/-6VBMzsHEKZY/VCulcOnpTrI/AAAAAAAAEkY/XQXGiemvncw/s1600/Tsipras%2Btha%2Btha7.jpg
Κι’αυτός, ο μεγάλος αρχηγός, εκεί, πάντα εκεί
στων ψεμάτων τη γιορτή, των τεράτων τη γιορτή!
Και’συ μαζί, πάντα μαζί, δίχως αφτιά και λογική
στη μεγάλη τη γιορτή, που θα σου’βγαινε ξινή!


Κι’όμω θα στο ξαναπώ
μπας και βγάλω τον καημό!


Σου τα’παμε, σου τα ξανάπαμε!
Στα ψάλλαμε, στα ξαναψάλλαμε
και το πιο πειστικό και διαχρονικό
σου τα γράψαμε και τα υπογράψαμε!\
  Κομματικός Χαρακτηρισμός
  Όμως εκείνη την εποχή, όπως πάντα ο κομματικός χαρακτηρισμός ήταν αναπόφευκτος, όπως πάντα, σε τούτη την πνιγμένη στο δόλο Χώρα! Πώς να σε πιστέψει κάποιος ότι δεν είσαι του κόσμου τούτου, του αστείου, του σαχλού, του ποταπού;
  Πώς να σε πιστέψει κάποιος, ότι ανήκεις ανιδιοτελώς στην Ελλάδα και μόνον αυτή, χωρίς να σε χαρακτηρίσει «Ελληνάρα; Πώς ρε γαμώτο; Πώς; Αφού και αν σαν Χριστός, από υποτιθέμενους «ομοϊδεάτες, σταυρωθείς, πάλι δεν θα πιστευτείς, έστω και αν τα δάχτυλα δύσπιστων, επί των τύπων των ήλων, αποδεχτείς να δεχτείς!
  Εδώ, ας συγχωρεθώ, θα μου επιτραπεί μία παρένθεση, που το περιεχόμενό της, αίφνης από τη ψυχή μου βγήκε αυτή τη στιγμή! Σε λίγο θα δείτε εσείς «οι αντιρρησίες συνείδησης», πως θα χειριστώ με την πένα μου τον Κο Κυριάκο Μητσοτάκη, στην αγωνιώδη μου προσπάθεια να δω έναν Πρωθυπουργό στα πόδια του να στέκει αξιοπρεπώς και ανιδιοτελώς για το καλό της ταλαίπωρης Ελλάδας και των ραγδαίως οδευόντων, προς τον όλεθρο Ελλήνων!
C:\Users\Spiros\Desktop\100.JPG
  Εγώ για τις αξίες μου ανηλεώς διώχθηκα και αυτό που περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο λάτρεψα, για τις αρχές μου, να το θυσιάσω με τα ίδια μου τα χέρια, άντεξα!
  Ξέρω ότι δεν είναι καλό σε κάποιον, για τον εαυτό του να μιλά, όμως εγώ πάντα από τη ψυχή μου γράφω, και εκείνο που από εκείνη ξεχειλίζει,  πάντα θα το πω και θα το γράψω, χωρίς να το πολυσκεφθώ!
  Πού ήμασταν Θεέ μου, πού; Κάπου εκεί στο «ΨΕΥΤΗ» Τον «ΜΕΓΑ ΕΞΑΠΑΤΗΤΗ» και «ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΗ» κάθε «ΙΕΡΟΥ» και  «ΟΣΙΟΥ!»
  VIP Αμαρτωλοί
  Ναι, όταν ήμουν οχτώ χρονών εκεί στο Κουρείο του Πατέρα μου, πλάι από τη Λαϊκή, στο λιμάνι της Πρέβεζας, το μεγάλο αυτό Πανεπιστήμιο και άκουγα στις πολιτικές συζητήσεις, ασύστολά να βρίζουν Πρωθυπουργούς και Υπουργούς, θεωρούσα συκοφάντες, αίσχιστου είδους, τους Υβριστές και ασεβείς, γιατί δε μπορούσα να διανοηθώ ότι υπήρχαν VIP αμαρτωλοί!
  Το ίδιο και όταν ήμουν δεκαοχτώ εκεί στο μανάβικο που δούλευα στον Άγιο Ελευθέριο, στην Αθήνα! Στα είκοσι οχτώ σιωπούσα, στα τριάντα οχτώ επικροτούσα και στα σαράντα οχτώ «Χειροκροτούσα!» Τι κάνω στα εβδομήντα μου; Μη το ρωτάτε! Κλαίω!
http://images32.inewsgr.com/2029/20292847/1.jpg
  Η Σάρα, η Μάρα και το κακό Συναπάντημα.
  Ναι ο «ψεύτης» αφού μάζεψε τη «ΣΑΡΑ» τη «ΜΑΡΑ» και το «ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ!» «ΑΞΕΣΤΟΥΣ, ΆΣΧΕΤΟΥΣ, ΑΝΑΡΧΟΥΣ, ΑΘΡΗΣΚΟΥΣ, ΑΠΛΗΣΤΟΥΣ, ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ, ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ, ΑΓΡΑΒΑΤΟΥΣ ………Ήρθε σαν ο νέος Μεσσίας την Ελλάδα και την Ευρώπη να σώσει μαζί και αλάλαζαν οι «Χαζοί!» Ενώ κάποιος την ίδια ώρα έγραφε «Κυριακή των Βαΐων και Μεγάλη Παρασκευή! Κοντή Γιορτή! Πολύ κοντή!
  Για να δούμε όμως το κακό συναπάντημα, όχι το απίθανο «συνονθύλευμα» στην ολότητά του, γιατί θα λερωθούμε από τους εμετούς μας! Απλά πάμε να δούμε το ΠΑΣΟΚ που είναι εδώ ενωμένο δυνατό, γιατί ήταν τόσο βρωμερό και κραταιό, που όποια πέτρα…«σκανδάλου» είπατε; Όχι, όχι, απλά ήθελα να πω ότι όποια πέτρα να σηκώσεις από κάτω θα το βρείς!
  Ναι οι πιο πολλοί εδώ, δεν θα καταγράψω το ιστορικό τους, γιατί θα πρέπει να τελειώσω κιόλας! Ανάσα καλή και πάμε: Κοτζιάς! Παρασκεόπουλος! Ο νυν πρώτος τη τάξει Κουρουμπλής! Φλαμπουράρης! Τόσκας! Κατρούγκαλος ο «Κομουνιστής» κατά δήλωσή του! Μάρδας. ο «Πολεμοχαρής!» Σταθάκης, ο «άμεμπτος!», Σπίρτζης! Πανούσης, ο εν μέρει «συμπεριληφθείς!» Σγουρίδης, ο «παραιτηθείς!» Βαρουφάκης ο «Διαβολοσταλείς!» Και ας μη προχωρήσω σε Μητροπουλέους, Τσουκαλάδες και ακολουθούντες άλλων κατηγοριών!
  Όλοι οι προηγούμενοι έχουν ένα κοινό, ήταν κατά βάση δευτεροκλασάτα και τριτοκλασάτα στελέχη του ΠΑ«ΣΟΚ», με μισή συμμετοχή στο «ΣΟΚ» και ίσως ολάκερη στο «ΓΙΟΚ!» Ίσως γι’αυτό να ήρθαν τώρα, με άλλη μάσκα, τα ρέστα τους να πάρουν, απ’το σκελετωμένο κορμάκι μιας άμοιρης Ελλάδας!
  Όλο αυτό το ανώμαλο «συνονθύλευμα», βιαιοπράγησε ασύστολα κατά της Ελλάδας, οδηγώντας τους Αφελείς Έλληνες «εκόντας έκοντες» σε εκλογές, λόγω μη συγκατάβασης στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας!
  Έτσι από αυτό το απίστευτο και αδίστακτο  μωσαϊκό ανεκόπη βίαια ο δρόμος προς τη σωτηρία της Χώρας μας, ζημιώνοντας αυτή, μόνο το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης κατά τέσσερα δις ευρώ!
http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2015/06/dimopsifisma-630x400.jpg
  Τα Αίσχη
  Για να κάνει στη συνέχεια ένα γελοιωδέστατο Δημοψήφισμα, ακαταλαβίστικο στη διατύπωσή του, προς κατά βούληση ερμηνεία αποτελέσματος!
  Ξανάκανε εκλογές σε οχτώ (8) μήνες μέσα, για «αυτοκάθαρση», από λογής «μιάσματα!» Όμως από τα σκουπίδια, τί άραγε μπορείς να διαλέξεις; Όταν μάλιστα αυτά είναι σε κάδο «απόλυτων σκουπιδιών» και όχι «ανακυκλωμένων»
  Τέλος απεμπόλησε τη μοναδική ευκαιρία πολιτικής σύμπλευσης των Ελλήνων, εκεί στη μεγάλη του Έθνους βραδιά της 14ης Αυγούστου 2015, όταν το τρίτο μνημόνιο υπερψηφίστηκε από 222 βουλευτές επί 297 παρόντων! Αντί της συγκατάβασης και του σπάσιμου του εκ καταβολής παγετώνα, επέδειξε ένα πρόσωπο απόλυτα αλαζονικό και εγωπαθητικό, κάνοντας τις παρατάξεις να ταμπουρωθούν στα μετερίζια τους!
http://media.megatv.com/filesystem/images/20150814/low/newspol_psifoforia_20150814_10_%7B51051f99-6d0f-4843-835d-6ca9dd99eb57%7D_58434156.jpg
  Η Μεγάλη Ευκαιρία
  Αυτή η ψηφοφορία ορόσημο, σε συνδυασμό με τον κάθετο και οριζόντιο διαχωρισμό των 44 βουλευτών, κατά βάση της λεγόμενης αριστερής πλατφόρμας, που έριξε τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από το όριο των 120 (απώλεια δεδηλωμένης), θα ήταν για ένα καλοπροαίρετο Ηγέτη, το Θείο δώρο, εγγραφής του στην Ιστορία, με μία απλή κίνηση, ηγούμενος οικουμενικής συγκυβέρνησης ή κυβέρνησης Σωτηρίας! Απορώ με τη μωρία κάποιων ειλικρινά, που τους δίδεται η ευκαιρία «Εθνοσωτήρες» να ονομασθούν και την αποποιούνται μετά βδελυγμίας!
  Αυτό, γιατί η μέθη της εξουσίας είναι πιο γλυκιά από τη θέση της Ιστορίας κάτι, που αν ποτέ καταλάβουν οι Ηγέτες μας θα είναι πολύ αργά! Γιατί αυτοί πάντοτε στάθηκαν μικροί και ανήμποροι στο διαχωρισμό των εννοιών της προσωρινότητας και της αιωνιότητας, παρά το χάος που διαχωρίζει τις δύο έννοιες!
  Ας επανέλθουμε όμως στο συνονθύλευμα! Θέλουν, λέει, να λέγονται, «Ευρωκομουνιστές», όμως κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι «Ευρωτζιχαντιστές» τουλάχιστον της Οικονομίας κι’ακόμα «Ευρωπειρατές» της «Αγυρτείας!» Τί λέτε αν κάναμε ένα σχετικό ερώτημα (γκάλοπ) στους 28 της Ένωσης, ποια Χώρα νομίζετε θα πρώτευε;
  Μετέφεραν ένα αβυσσαλέο μίσος στους αγνοούντες την πραγματικότητα Έλληνες, για εκείνους, που τους παρέχουν το λιγοστό οξυγόνο στη διασωλήνωση, που από τους μοιραίους και αστείους ηγέτες μας, επιβλήθηκε!
http://www.athensvoice.gr/sites/default/files/imagecache/image_easyjet_630x384/article/104281-232150.jpg
  Μισοαφαίρεσαν στην πορεία τους τη διασωλήνωση και ακάθεκτα συνέχιζαν για την ολοκληρωτική της αφαίρεση (Βαρουφάκης – Λαφαζάνης – Κωνσταντοπούλου) αποκρύβοντας την πραγματικότητα, από τον Ελληνικό Λαό, με επικοινωνιακά τεχνάσματα και αλχημείες! Και μέσα σε όλους αυτούς τους άσχετους και οι "Θιασώτες της δραχμής, διδάκτορες" να έχουν τη λύση στην "Κωλότσεπη" εδώ και έξι χρόνια! Αυτούς που δεν καταλαβαίνουν ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα'μοιαζε με προσπάθεια όχι απλά να εκτρέψεις την κατεύθυνση ροής ενός ποταμού, αλλά να την αντιστρέψεις κατά 180 μοίρες! Κι'ακόμα ότι την "ισοτιμία" δεν την καθορίζουμε εμείς ανόητοι και τότε ίσως χρειαζόμασταν ένα υπερωκεάνιο σε χαρτονομίσματα δραχμής, για ν'αγοράσουμε το σιτάρι μας, ή το πετρέλαιό μας, οπότε το χαρτί θα στοίχιζε περισσότερο του πετρελαίου!
  Έτσι ο χρόνος άπραγα περνούσε και η Ελλάδα όλο πιο πολύ πονούσε! Μέχρι που και ο πλέον ανόητος θα κατανοούσε, το αναγκαίο, αλλά και πάλι αυτό στα λόγια θα μασούσε, αρκεί ο καιρός για εκείνους εξουσιαστικά να περνούσε!
  Για τα τραγικά και ολέθρια λάθη εκείνου, θα μπορούσα ημέρες και νύχτες να γράφω, στάθηκα στο οικονομικό και δε περνάω καθόλου από προσφυγικό μεταναστευτικό κτλ κτλ. που άλλωστε τα έχω γράψει! Ένα μόνο θα πω, και θα επανακάμψω στο οικονομικό: «Κράτος που αδυνατεί τα σύνορά του να διαφυλάξει, δεν είναι δυνατόν σαν Έθνος σοβαρό να εκληφθεί!»


Μέρος 4ο
*Συνεντεύξεις Κύπριων Λειτουργών
*Η Ασθενούσα μας Νοοτροπία
*Παθογένειες Ηγεσίας
*Και Τώρα;
http://www.politisonline.com/wp-content/uploads/2015/02/%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82.jpghttp://www.triklopodia.gr/wp-content/uploads/2015/02/charis-georgiadis5-620x412.jpg
  Συνεντεύξεις Κύπριων Λειτουργών
  Θα κλείσω το όλο θέμα με δύο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, που άκουσα στον ΣΚΑΙ στις 10 και 24 Φεβρουαρίου του 2016! Η πρώτη ήταν του Κου Ν. Χριστοδουλίδη Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Κυπριακής Κυβέρνησης και η δεύτερη του Κου Χάρη Γεωργιάδη Υπουργού Οικονομικών της ίδιας Κυβέρνησης! Οι συνεντεύξεις δόθηκαν στο δημοσιογράφο Κο Άρη Πορτοσάλτε! Δεν θα τις διαχωρίσω γιατί οι απόψεις και οι θέσεις τους ήταν ταυτόσημες!
  Ερ. Τί κάνατε και βγήκατε τόσο εύκολα, από το Μνημόνιο, αν και μπήκατε τρία (3) χρόνια μετά την Ελλάδα;
  Απ. «Πιστέψαμε ότι ήταν ανάγκη να διορθώσουμε τα δικά μας λάθη! Οι Ευθύνες ήταν δικές μας! Πείσαμε το Λαό μας, ότι αυτό έπρεπε να γίνει!»
  Ερ. Δεν είχατε αντιδράσεις; Τα Media? (ΜΜΕ;)
  Aπ. «Στην αρχή είχαμε και όλα τα μέσα έπεφταν πάνω στην Τρόικα, με τον ερχομό της! Κι’αυτό γιατί έτσι βλέπαμε από τους Έλληνες! Ευτυχώς το αντελήφθηκαν και έγκαιρα σταμάτησαν!»
  Ερ. Τα άλλα κόμματα;
  Απ. «Ό χι, όλοι πίστεψαν στην αναγκαιότητα της συμμόρφωσης!»
  Ερ. Και το ΑΚΕΛ; Κομμουνιστικό Κόμμα Κύπρου (ΚΚΚ);
  Απ. «Και το ΑΚΕΛ! Υπουργός Οικονομικών, ξέρετε, ήταν ένας σώφρων άνθρωπος ο Χάρης Γεωργιάδης και όχι ένας «άφρων» όπως ο Κος Βαρουφάκης! Και οι έντεκα (11) Υπουργοί μας πείσθηκαν και συντονίστηκαν σε κοινή γραμμή! Τεράστια Υπηρεσία πρόσφεραν οι Γενικοί Γραμματείς των Υποργείων! Ξέρετε ότι αυτοί είναι Δημόσιοι Λειτουργοί, δεν είναι κομματικά όργανα, όπως οι δικοί σας, είναι υπάλληλοι καριέρας και όταν αλλάζει η Κυβέρνηση, αυτοί παραμένουν στις θέσεις τους!»
  Όλα τα υπόλοιπα των συνεντεύξεων περιττεύουν, απλά ένα αμείλικτο ερώτημα βίαια μαζί με το κόμπο στο λαιμό μου ανεβαίνει και φυσικά στα χείλη μου και στη γραφή μου βγαίνει: «Θα φτάσουμε άραγε ποτέ και’μεις σ’αυτό το επίπεδο;» Πολύ φοβάμαι, όσο και αν δε θέλω να το παραδεχτώ, πως ποτέ!
  Η Ασθενούσα μας Νοοτροπία
  Ποτέ γιατί το πρόβλημα σε μας είναι η ασθενούσα ανιάτως νοοτροπία μας και αυτό γιατί έτσι τη θέλησαν εξ’αρχής οι «εξουσιαστές» μας για να την έχουν του χεριού τους στο διηνεκές!
  Ήταν δυνατόν οι Έλληνες με καθώς πρέπει νοοτροπία να επέλεγαν, κατά κανόνα, τόσο κενούς κυβερνώντες πρώτης βαθμίδας; Ή μήπως είναι λίγοι εκείνοι, που συνειδητά δε λένε, «αυτοί είμαστε, αυτοί και μας ταιριάζουν!»
  Μπορώ να υπεισέλθω στα έγκατα γέννησης αυτής της νοοτροπίας, δεν θα το κάνω γιατί θα κουράσω πάρα πολύ, και ίσως ήδη μάκρυνε  ετούτη η γραφή! Μπορεί μιαν άλλη φορά στα πιο βαθιά να μπούμε
και ίσως εκεί τα σάπια μας καλύτερα να δούμε!
  Τώρα ας μείνουμε εδώ, στον αθεράπευτό μας καημό, στον αναχρονισμό μας το διαχρονικό, τον φατριασμό μας τον φανατικό και τον εθελοτυφλισμό μας τον καταλυτικό, αναμένοντας το Μοιραίο και προδιαγεγραμμένο μας γραφτό! Άιντε πάλι τι μου ήρθε στο μυαλό!
http://newpost.gr/storage/photos/master/201505/a68edea5a37f4421d2d15e5c457f34c5.jpghttp://www.royalchronicles.gr/wp-content/uploads/2015/05/%CE%92-%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%9B%CE%99%CE%91%CE%A3-%CE%9A%CE%A9%CE%9D%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9D%CE%9F%CE%A3-%CE%910001.jpg
  Παθογένειες Ηγεσίας
  Και πώς να μη μου έρθει, αφού ήδη μπήκαμε στον επετειακό εορτασμό των 80 ετών από το θάνατο του μεγάλου μας Εθνάρχη, λέει, του Ελευθερίου Βενιζέλου!
  Να η δολιότητα των Ελλήνων παγιωμένη, που σας έλεγα! Την ίδια σχεδόν ημερομηνία θα μπορούσαμε να «γιορτάζουμε αρνητικά» την επέτειο των 100 χρόνων της επίσημης απαρχής του «Διχασμού», στον οποίο ο Μέγας Εθνάρχης, ομού με κάποιον άλλο, για πολλούς Εθνάρχη, αίματος γαλάζιου, αποτέλεσαν τους μέγιστους εμπνευστές και ενσαρκωτές του μεγαλύτερου πλήγματος μετά «σχίσματος» της νοοτροπίας μας! Φροντίζοντας αυτοπροσώπως καλά να ριζωθεί στις ψυχές μας και ακόμα θα τολμούσα να πω στο DNA μας, για να μας κατατρύχει στο διηνεκές
  Όποιος τη ρίζα της κομματικής του ταυτότητας επιθυμεί να βρει, ας ψάξει καλά και είναι βέβαιον ότι σ’αυτούς τους δυο θα τη βρεί, σε  ποσοστό 85%! Τώρα κάποιους μαζοχιστές του μυαλού τους, πολύ θα ήθελαν, όλοι αυτοί στη μέση να τους βάλλουν και να τους συνθλίψουν, αν φυσικά προλάβαιναν από το υπόλοιπο 15%, που σίγουρα θα τους προλάβαινε δοθείσης ευκαιρίας, την οποία καθ’εκάστην επαναστατικά καλλιεργούν και παγίως αναμένουν!
  Μιλώ με γρίφους και χρησμούς; Δε νομίζω! Μιλώ με ήθους λογισμούς και παραλληλισμούς, απόλυτα πιστεύω!
  Εν πάση περιπτώσει, για να κλείσουμε με τους «Εθνάρχες» όσα καλά και να έκαναν οι δυο αυτοί άνδρες, ο Ελ. Βενιζέλος εννοώ και ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ο Ά, δε μπορούν να τους εξιλεώσουν για το μεγάλο κακό που κληροδότησαν στους «Νεοέλληνες!»
  Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του κακού, όποιος ιστορικός μπορέσει να βρει τον αριθμό κινημάτων, πραξικοπημάτων, επαναστατών και αντεπαναστατών μεταξύ Βασιλικών και Βενιζελικών από το 1909 μέχρι το ΄Β παγκόσμιο πόλεμο (1940-41), δέχομαι να με φτύσει δημόσια! Αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο στη δεκαετία 1920-1930 έγιναν πάνω από 10 Στρατιωτικά κινήματα, είχαμε 21 Πρωθυπουργούς, εκ των οποίων τρεις σε δύο ημέρες!
  Τί μπορεί να φανταστεί κάποιος και δεν το είχαμε στις περιόδους αυτές; Αλληλοσπαραγμούς Βενιζελικών Κωνσταντινιτών, Νοεμβριανά, αναθέματα, αφορισμούς, εκτελέσεις, διώξεις, δολοφονίες, εκτοπίσεις, πολεμικές επεμβάσεις ξένων…… και των κακών ουκ έσται τέλος!
  Το πάθος των δύο ήταν τόσο μεγάλο, που ο Κωνσταντίνος «έφαγε» το γιο του, Βασιλιά Αλέξανδρο, σε ηλικία 27 ετών! Καταλογίζοντας το θάνατό του, για να γελά και το παρδαλό κατσίκι, σε δάγκωμα οικόσιτης μαϊμούς!
  Όλα τα μεγάλα κακά της χώρας μας εκεί, σ’αυτή την καταλυτική τακτική και εποχή διαρκείας ανάγονται! Με το εξής πρόστυχο και δόλιο, πάντα «πρόσχημα» του δήθεν, της Ελλάδος και των Ελλήνων, «καλού», όπως αμφότεροι κόπτονταν να λένε, διαλύοντας τον Στρατό εναλλάξ, χάριν της Εξουσιαστικής τους μανίας για κυριαρχία μονοκρατορίας!
  Πάντως διαβεβαιώνω τον οποιονδήποτε ότι τα κινήματα και τα συναφή, όσο και να ψάξει θα τα βρει σε αναλογία τουλάχιστον δύο (2) προς ένα (1), υπέρ των Βενιζελικών!
  Ο Βενιζέλος πέρασε στην πολιτική του πορεία και Ιστορία κυρίως σαν «Επαναστάτης» (επανάσταση Θέρισου 1910) και σαν άνθρωπος του φατριασμού, του διχασμού και της ίντριγκας), που έκλεισε την  πολιτική του καριέρα με την εις θάνατον καταδίκη του, για εσχάτη προδοσία, που δεν εκτελέστηκε, τερματίζοντας τη ζωή του φυσιολογικά εις Παρισίους, το 1936 σε ηλικία 72 ετών!
http://users.sch.gr/pchaloul/neoteri-istoria/soros-Georg.jpg
  Η ζωή του Κωνσταντίνου, που αδιαμφισβήτητα πολέμησε μακροχρονίως στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα, έληξε σε ηλικία 55 ετών, ενώ ζούσε στο Παλέρμο της Ιταλίας, αυτοεξόριστος! Ο θάνατός του αποδόθηκε σε καρδιακή προσβολή!
  Αμφότεροι πάλαιψαν σκληρά να κυριαρχήσουν ο ένας του άλλου μέσω ίντριγκας και μηχανορραφίας και το κακό αμείωτα συνεχίστηκε και συνεχίζεται από τους «επιγόνους» αυτών, που ζουν και βασιλεύουν!
  Έτσι τους Έλληνες μάθανε στο παγιωμένο κακό, που τους θέλει με ανόητες επιλογές και εμμονές, να αναγορεύουν. ελάχιστους και μηδαμινούς σε μεγάλους, προτιμώντας ανάξιους από ικανούς και βρώμικους από καθαρούς! Αρκεί, αρκεί να είναι, στον τυφλό και άκριτο νου τους έστω, «ανίψια» στη «Ραστώνη» ή στην «Κορώνη!»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjU2nHSkmaxEt1WDYTyY8Gu9ZFzAc4rvZ1LjAALYKd30VcxNo2xFFE58gG6OX_34i0cKTDUAN9hqqluQERnJTS1TKzL4hUA4Wa6ATEObEajQkIVZNdthByn_acCncf0K0WtKdM3c4LDTszb/s1600/%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7+%CE%91%CE%A3%CE%A0%CE%99%CE%94%CE%91.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDEyCAj_dwl_HFLFnbfb7egLRV2l16c8TMfFKfWTHGRERDG4F9ZRZd4BdEW0CFHFVTNcC7eCUwehXfttqYbjTRCHa0tDCtJBVqhpoReV4LgZ7vRnceXGuBS6bAJX6TIlVugMR58pMDR-Bv/s1600/karamanlis-043.jpg
  Τη σχολή Βενιζέλου ακολούθησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του είχε την κατάληψη της εξουσίας πάση θυσία! Η οργάνωση του «ΑΣΠΙΔΑ» που σημαίνει «Αξιωματικοί Σώσατε Πατρίδα Ιδανικά Αξιοκρατία» για τους καλούς και ανιδιοτελείς μελετητές της Ιστορίας, ήταν έργο δικό του!
Οι οργανώσεις εντός του Στρατεύματος ποτέ δεν έκαναν καλό, γιατί είχαν κυρίαρχο χαρακτηριστικό την ιδιοτέλεια!
http://eranistis.net/wordpress/wp-content/uploads/2014/06/pak1.jpg
  Το ΠΑΚ (Πανελλήνιο Αγωνιστικό Κίνημα) επίσης ήταν έργο δικό του, δεν θα το σχολίαζα ειλικρινά, εά η δράση του σταματούσε μετά την κατάρρευση της Χούντας το 1974! Όμως αμείωτα συνεχίστηκε κατά της Δημοκρατίας και της κοινωνίας, με χίλιους απαράδεκτους τρόπους, γιατί εκείνος, ο «Σιχαμένος εξαπατητής» ήταν αποφασισμένος να την πάρει πάση θυσία! Γι’αυτό είχε πωρώσει τους τυφλούς οπαδούς τους, με τους λαοκρατικούς ψευδολογείς λόγους του, καθιστώντας αυτούς τυφλούς πραιτοριανούς αποφασισμένους για τα πάντα, που το αποδείκνυε και μόνον η τρομακτική τους εμφάνιση (Ατημέλητοι, με μακριά απεριποίητα μαλλιά και γένια!
http://cdn.sansimera.gr/media/photos/Menios_Koutsogiorgas-eidiko_dikastirio.jpg
  Κι’εκείνος παραπέμφθηκε σε δίκη (Ειδικό Δικαστήριο) για κατάχρηση εξουσίας (Σκάνδαλο Κοσκωτά, Τραπέζης Κρήτης), περιφρονώντας Κράτος και νόμους με τη μη προσέλευσή του και τη συσπείρωση των οπαδών του το βράδυ της απόφασης σε όλα τα τοπικά γραφεία του κόμματός του στη Χώρα, έτοιμους να ξαμοληθούν σε περίπτωση καταδίκης του
  Αυτός, λοιπόν έμαθε τους Νεοέλληνες πώς να ασκούν εκβιαστική αντιπολίτευση, αναστατώνοντας ποικιλότροπα την κοινωνία και καταλαμβάνοντας ανακουφιστικά την εξουσία, προσφέροντας χείριστη υπηρεσία στην πατρίδα του παραδειγματίζοντας κι’άλλους!
http://blogs.upatras.gr/palexopoulos/wp-content/uploads/sites/26/2015/09/karamanlis.jpg
  Ο Μόνος Εθνάρχης
  Αν δεν πέφταμε τότε, σε μία απόλυτη Καραμανλική σωφροσύνη και σύνεση, θα είχαμε πολύ κακά ξεμπερδέματα και σίγουρα αίματα! Αλλά μήπως ήταν μόνο αυτό από το μεγάλο άνδρα! Ήταν η πρόληψη  το 1974 από τον αναπόφευκτο Ελληνοτουρκικό πόλεμο, συνεπεία των απρεπειών μας προς το Μακάριο! Ήταν η σωτηρία μας από τον επικείμενο εμφύλιο, πράξη μεγάλη που εξανάγκασε συνειδητά, έναν υποτιθέμενο ακραιφνή κομουνιστή, το Μίκυ Θεοδωράκη να πει το περιβόητο «Καραμανλής ή Τανκς!» Η μη εκτέλεση της θανατικής ποινής στους καταδικασθέντες πραξικοπηματίες! Η αναγνώριση του ΚΚΕ, η φιλική του σχέση με το Χαρίλαο Φλωράκη! Η οριστική επίλυση του Πολιτειακού, σύμφωνα με την απόλυτη επιλογή των Ελλήνων, παρά του ότι ήταν κυρίαρχος στην πολιτική σκηνή του τόπου, εκλεγείς με 54.37% και 220 έδρες, έναντι 13.58% και 12 έδρες του ΠΑΣΟΚ! Άσχετα αν τον υπέρτατο θεσμό γελοιοποίησε απολύτως ο Τρισάθλιος Ανδρέας Παπανδρέου, είτε με τον εξουσιαστικό «Ευνουχισμό» των καθηκόντων, ή την εκλογή προσώπου της αρεσκείας του, με έγχρωμα ψηφοδέλτια, σε μυστική ψηφοφορία!
  Ναι όλα αυτά τα πέτυχε ο πραγματικός Εθνάρχης, ενάντια σε μία αισχρότατη, ελεεινότατη και τρομοκρατική αντιπολίτευση του Ηγεμόνα του Σταυρωτή, που βρήκε επί των ημερών μας τον απόλυτο μιμητή του!
http://s.kathimerini.gr/resources/2014-07/karamanlisaeroplano-thumb-large.jpg
  Όλα τούτα τα έχουν συναισθανθεί οι Έλληνες γι’αυτό έχουν αποδεχθεί συνειδητά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, σαν το μόνο, που επάξια μπορεί να φέρει τον τίτλο του «Πραγματικού Εθνάρχη!» Κατατάσσοντας αυτόν σε σχετικό διαγωνισμό του ΣΚΑΙ προ του Σωκράτη, Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Καποδίστρια, Περικλή!
  Πάντως οι παθογένειες της Ηγεσίας, για να κλείσουμε, έχουν ακόμα βαθύτερα αίτια και ρίζες από τους Βενιζελικούς και Βασιλικούς, όμως ο πόλεμος αυτών ήταν σταθμός αναπτέρωσης και αναγέννησης όλων των παθογενειών! Για όποιον ενδιαφέρεται για τα βαθύτερα αίτια, υπάρχει μία ανάρτησή μου στο (spyrkikeris.blogspot.gr) με θέμα «Η Ιστορία όπως δε Διδάχθηκε ποτέ!»
  Και η οικονομία; Για να μη ξεχαστούμε από το κυρίως θέμα μας, τί γίνονταν με την οικονομία μας, τα χρόνια των μεγάλων αντιπαραθέσεων; Πώς να τα πάει η οικονομία; Όταν πολιτικοί και πολιτειακοί ηγέτες σφάζονται, τότε η αθλιότης πάντα στο κατώτατο επίπεδο θα βρίσκεται και η εξαθλίωση της χώρας άπατα!
  Εκείθεν οι Έλληνες έμαθαν να κρίνουν τους Εξουσιαστές ανά ζεύγη
Βενιζέλος και Κωνσταντίνος! Καραμανλής 1 και Παπανδρέου 1! Καραμανλής 1 και Παπανδρέου 2! Παπανδρέου 2 και Μητσοτάκης 1! Σημίτης και Καραμανλής 2! Καραμανλής 2 και Παπανδρέου 3! Παπανδρέου 3 και Σαμαράς! Σαμαράς και Τσίπρας! Τσίπρας και Μητσοτάκης 2!
http://www.paraskhnio.gr/wp-content/uploads/2015/10/tsipras-papaggelopoulos.jpg
  Ο «Τρίτος Εθνάρχης!»
  Και πριν φύγουμε από τους «Εθνάρχες» το ξέρατε ότι ο Κος Τσίπρας είναι ο τρίτος μας «Εθνάρχης» κατά τον νυν αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνη Κο Δ Παπαγγελόπουλο! Αυτόν με τη διένεξη περί επέμβασης στο έργο της Εισαγγελέως Τσατάνη, που έκανε μία «Επική» σχετική δήλωση, θαυμάστε τη: «Ο Τσίπρας είναι ο τρίτος Εθνάρχης, μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή!» Εύγε Κε Υπουργέ και πρώην Κε Εισαγγελεύ, Εύγε για την κρίση και την αντίληψη! Εύγε και για την ανιδιοτελή σας άποψη!
  Εσάς που από τη δεξιά, πήγατε στη «Δεύτερη Φορά Αριστερά!» Μοιάζει με απίθανο αστείο η δήλωσή σας! Δεύτερη φορά αριστερά σε οχτώ μήνες! Ωραίες θητείες! Δεν ειρωνεύομαι, ακριβολογώ και αιτιολογώ! Ο μέσος όρος διακυβέρνησης, από κυβερνητικούς σχηματισμούς, από το 1821 μέχρι σήμερα στη Χώρα μας είναι ενάμιση (1,5) έτος! Αστείο θέμα βέβαια, που γίνεται πιο αστείο επί των ημερών μας!
  Όμως πέραν της ονομασίας, υπάρχει και η ουσία! Για ποια αριστερά μιλάμε; Αυτή που κινείται ευθέως σοσιαλιστικά και δεξιά, κάνοντας όσα κατηγορούσε, αθετώντας συγχρόνως, συλλήβδην όσα διακήρυττε;
  Αλήθεια, για ποιον αριστερό ηγέτη μιλάμε σήμερα; Για τον Τσίπρα; Αυτόν που κωλοτρίβεται με την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία του «Ολανδρέου» όπως προχτές το Σάββατο (12/3/2016) μπας και ενταχθεί, για να’χει κανένα στήριγμα και να μη νιώθει, ολότελα «Αποδιοπομπαίος;» Ιδού η Ιδεοληψία, που λέγαμε, ιδού το σύνδρομο, το σύμπλεγμα και άλλα συναφή σε απαρτία μαζική!
  Και τα σύνδρομα και τα συμπλέγματα πληρώνονται ακριβά! Όπως το σύνδρομο της αριστεράς, της κρυφοαριστεράς ή της υποτιθέμενης αριστεράς, που το πληρώνουμε εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια, τον τελευταίο δε χρόνο, το χρόνο της αριστερής διακυβέρνησης το πληρώνουμε πάρα, μα πάρα πολύ ακριβά και οικονομικά και Εθνικά!
  Το πληρώσαμε ήδη ακριβά με κόστος που αμείωτα καλπάζει από τις παλινωδίες, τα τερτίπια και τα κωμικοτραγικά των ανεκδιήγητων Βαρουφάκη, Λαφαζάνη, Στρατούλη, Κωνσταντοπούλου και του Ανύπαρκτου Αρχηγού τους, για τους οποίους θα ήθελα πολύ να ήξερα, αν μέχρι την ανάληψη της εξουσίας, είχαν ποτέ κληθεί, να λύσουν ένα σοβαρό πρόβλημα στη ζωή τους!
http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=1762336
  Και Τώρα
  Και τώρα, τι γίνεται τώρα; Τι κάνουμε;
  Τώρα που μια κυοφορούμενη αξιολόγηση, που έπρεπε, να έχει λήξει τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2015, και η οποία είναι βέβαιο ότι με Κυβέρνηση Σαμαρά θα είχε λήξει, το πρώτο εξάμηνο του 2014 και μαζί τα βάσανά μας, με κόστος 980 εκ. ευρώ; Τι κάνουμε τώρα, που η αξιολόγηση ακόμα αναμένει ενώ είμαστε στα μισά του Μάρτη του 2016, με κόστος 86.000.000.000 δισεκατομμυρίων;
  Τώρα που από κωλυσιεργία, σε κωλυσιεργία, από αμηχανία σε αμηχανία και από αβουλία, σε αβουλία πάμε, μη χαμπαριάζοντας κανείς, ότι ο χρόνος στην περίπτωση, είναι «Χρήμα» και ειδικά για μας, «οξυγόνο»;
  Τώρα πολύ φοβάμαι, ότι αφού σαν ανυπόφοροι χαρακτηρισθούμε, θα βρεθούμε αναπόφευκτα αντιμέτωποι στα ίσια, με τον οριστικό και αμετάκλητο αφανισμό μας!
  Την ίδια ώρα, που μια τραγική αλήθεια, τρώει τα σωθικά των γνωριζόντων! Τί λέει η αλήθεια; Η Αλήθεια λέει, ότι στις 11/3/2016, ο Ντράγκι εξήγγειλε για δεύτερη φορά, «χρήμα με ουρά!» Ποιοι το παίρνουν; Όλοι! Όλοι ανεξαίρετα, εκτός από τους Έλληνες, εμάς τους «ηλιθίους» δηλαδή, που ακόμα εμμένουμε στα ανύπαρκτα δίκαιά μας, παρακινούμενοι από τη επικοινωνιακή ψευδολογία μιας άθλιας Ηγεσίας!
https://i.ytimg.com/vi/CQlbjxkg4s8/maxresdefault.jpg
  Μιας απαράδεκτης ηγεσίας που κωλυσιεργεί, προκειμένου να χρυσωθούν τα πικρά χάπια, που σε λίγο έρχονται και που πολύ φοβάμαι ότι αυτή τη φορά θα είναι θανατηφόρα!
  Πάντως εκτιμώ ότι στην «Αξιολόγηση» αυτής της φοράς, «Άξιοι» θα κριθούμε!!! Τώρα πόσους καημούς, μαράζια και χαράτσια, θα κλείσει μέσα της, μην ανησυχείτε γιατί αυτά  θα τα βλέπουμε, μια και η «ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ» αυτή τη φορά θα είναι «ΔΙΑΦΑΝΗΣ!»
  Εδώ θα μου επιτραπεί και μία πρόβλεψη και ο Θεός ψεύτη ας με βγάλει! «Πολύ, μα πάρα πολύ φοβάμαι όχι μόνον ότι το κούρεμα καταθέσεων δεν θα αποφευχθεί, αλλά τα κακά που έρχονται θα είναι όχι μόνον πολύ κακά, αλλά και τραγικά!»
  Και μετά απ’όλ’αυτά, ίσως καταλάβουμε, για πρώτη φορά, ότι την προσευχή μετανοίας που θα κάνουμε, για να είναι «λυτρωτική» θα πρέπει να την αρχίσουμε με το «Ηθελέστα και Παθέστα!»


                                                                                   Με Τιμή

                                                                             Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας