Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

ΠΕΡΙ "ΟΑΣΕΩΣ" ΣΕ ΦΟΝΤΟ "ΛΕΥΚΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ!

 Περί «Οάσεως» σε φόντο «Λευκής Κολάσεως!»


   Χαρείτε λοιπόν τις Σκηνές της «Λευκής Κολάσεως» και συνεχίστε να τις Βλέπετε σαν Στιγμές Χάρμα Οάσεως!

   Εμένα όμως επιτρέψτε μου να είμαι ο «ιδιότροπος, μοναχικός

κι’εμμονικός Κριτής, με μια απόλυτη παραδοχή, που ούτε ένα μόριο από την ιδιοσυστασία μου δεν αμφισβητεί! Ναι έχω ίδιο – δικό μου - τρόπο κρίσης και πρόκρισης, γνώσης και πρόγνωσης, βλέψης και πρόβλεψης!


   Είδατε την ανάρτησή μου με το χάραμα της Δευτέρας «Μαύρη, κατάμαυρη μέσα στο άσπρο, το όμορφο, το άμεμπτο, το αμόλυντο! Τη ξαναθυμίζω για λίγο: «Tο Snow, το Show και το Know! Περί Χιονιού το ανάγνωσμα φρονίμου νου! Το Χιόνι κι’η χαρά των Ηλιθίων, αφελών και ανοήτων! Από τους χαρακτηρισμούς εξαιρούνται παιδάκια κάτω των 12 και γεροντάκια άνω των 90 για ευνόητους λόγους ....

   Πάλι χαρές και πανηγύρια για πρόβατα και γίδια! «Ο Λευκός Καλοδεχούμενος Άγγελος το Χιόνι εννοώ, κάθε άλλο, παρά στα κακά Άμεμπτος!» Μέτρα τα κακά κι’αν δε γνωρίζεις μην


τρελαίνεσαι απ’τη χαρά, μιλώντας για τον άσπρο διάβολο, Θεϊκά! Είχα την τύχη τα χιόνια να γνωρίσω κτλ κτλ! Πάμε παρακάτω.

   Η ψυχολόγος σχολιαστής του ΣΚΑΙ σήμερα χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα (Τρίτη) «Χάρμα Ιδέσθαι» και ευχής


έργο, που μας έκανε να ξεχαστούμε, στάζοντας μέλι στα καλά της λόγια, ξεπερνώντας ξόφαλτσα τα τόσα τραγικά συμβαίνοντα!

   Την ίδια ώρα, που κάποια γίδια σφάζονταν για το «τις πταίει;» θυμίζοντας το περιβόητο ομώνυμο άρθρο του Τρικούπη (29/6/1874!) Αλήθεια λέτε να’μαστε ακόμα εκεί; Όχι ρε γαμώτο αδυνατώ να το πιστέψω, γι’αυτό και το τέλος τούτης της γραφής θα επισπεύσω, για να μην, όσα αισθάνομαι πω, ρεσιτάλ δώσω στο «ψέξω» και συλλήβδην εκθέσω! 

   Στα Μελίσσια πολλά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα δύο 24ώρα, οδεύοντας προς τρίτο, χωρίς κανενός είδους επαφής πλέον με τον έξω κόσμο! Ψυγεία- καταψύκτες στο κόκκινο, οι νοικοκυραίαι στην κατάψυξη κι'αλλού φυσικά χειρότερα!

   Εμείς εδώ στην Πεύκη είκοσι ώρες χωρίς ρεύμα σε ολονυκτία! Αναλογίστηκα πως μεγαλώσαμε και συγκλονίστηκα και ρίγησα! Μάθαμε πλέον αλλιώς τα’χει αυτά ο «Πολιτισμός!»

   Σηκώθηκα σήμερα πρωί, πρωί να δω, σ’ακτίνα 150 – 200 μέτρων από το σπίτι μου οι εικόνες της «Άσπρης Κολάσεως» τρομερές ως


τραγικές! Άβατοι δρόμοι, δέντρα πεσμένα προκαλώντας οίκτο, καταστροφές πολλών αυτοκινήτων!

   Στο κοντινό Σούπερ Μάρκετ –Βασιλόπουλος ΑΕ - όλα τα ψυγεία


σφραγισμένα μέχρι νεωτέρας, η διακοπή ρεύματος εκεί συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο! Είδα άτομα οδυρόμενα μπρος τα καταστραμμένα τους αυτοκίνητα …..κι’άλλες εικόνες πιο οδυνηρές!

   Πώς είπατε η Μετεωρολογία, μέσα έπεσε; Άιντε να μη χ…! Πέρασαν 40 χρόνια, που αρκετές φορές απέπεμπα τους Μετεωρολόγους, από την πρωινή υποχρεωτική ενημέρωση! Σαράντα και χρόνια προόδου – Έλεος -  κι’ας πέσει κι’ο πολυέλαιος!

   Ο Άλλος επώνυμος και διακεκριμένος στο είδος, την Κυριακή το βράδυ σε τηλεοπτικό σταθμό πρώτης ακροαματικότητας, έδινε το χιόνι σε εκατοστά για Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττό! Άιντε να χαθείς γλοιώδη, υποτακτικέ, σκιντζή κι’αγύρτη!

   Η άλλη η λαλίστατη δεν κατάλαβε, ότι οι Θερμοκρασίες που έδινε από Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, δεν είχαν σχέση με συνθήκες και προϋποθέσεις Χιονόπτωσης! Κάποια στιγμή από συναίσθηση ευθύνης τις ξέφυγε στον παρουσιαστή το «Ε, δεν τα ξέρω και όλα!!!»

   Ακούστε Κύριοι και Κυρίες μου, η γνώση προηγείται της πρόγνωσης και η πρόγνωση, της των στοιχείων ώσμωσης, επακριβούς πρόγνωσης!

   Επρόκειτο για την μεγαλύτερα και πλέον επικίνδυνη χιονόπτωση εδώ και ογδόντα εφτά (87) έτη  -1934 - ! Όλα τα υπόλοιπα είναι


λόγια, λόγια περιττά, με φρου φρου και αρώματα διακοσμητικά! «Μπορεί να δούμε και λίγες νιφάδες στο Σύνταγμα και άλλα συναφή, επαγγελματικά τιμαλφή!»

   Όσο για σένα κόσμε αφελή! Μην κάνεις άθελά σου αποδοχή, το ότι τα πάντα στάσιμα σε τούτη την έρμη Γη ακόμα και το μπέρδεμα της χαράς με τη λύπη και το συμμερισμό στο χαμό, απ’τη γιούρια στο διασκεδαστικό, το πανηγυρικό και των αφελών το χορό!

   Όσο για μένα τον ιδιότροπο, αφήστε με σας παρακαλώ στο δικό μου ρυθμό, τον λυπηρά και προκαταβολικά πετυχημένο προγνωστικά, την επόμενη έστω φορά, για το δικό σας καλό και προς περίσωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, από διασυρμό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας