Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (9/2/2021!)

 

ΚΑΜΙΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! 

ΚΑΜΙΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ
 ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

    Οποία άλλη Μεγίστη Θεέ μου Τιμή, από το να μιλάς Θεέ μου, την ίδια Γλώσσα Με τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα, το Σωκράτη, τον Ηρόδοτο, το Θουκυδίδη, τον Ηράκλειτο, το Θαλή, το Δημόκριτο, τον Ιπποκράτη και ας κάνουμε κράτει, γιατί τέλος σε τούτους δεν υπάρχει!

   Οποία άλλη Μεγίστη Τιμή Βάρβαροι και σεις Ευρωπαίοι Γνωστικοί, Άγγλοι, Ρώσοι, Γάλλοι, Κινέζοι, Αμερικανοί και σία! Τούτο Κύριοι σημαίνει Αθανασία και απόλυτη κυριαρχία σαν η ύπαρξη υπερβαίνει  αισίως την τέταρτη Χιλιετία!

   Γλώσσα Ελληνική Μητέρα των Γλωσσών, ενεχειροδανειστή Αρχών και Αξιών!

   Χωρίς εσέ φτωχή η Γη, η Λογοτεχνία ορφανή, λειψή η Ιατρική! Η Ιστορία χωρίς άθλους και διδάγματα στην καταγραφή! Ο Πολιτισμός χωρίς Αγωγή, ο Πλανήτης Γη ίσως ακόμα σε επίπεδη μορφή, χωρίς την Ακρόπολη σε Δημοκρατίας Διδαχή, καθώς πνεύματα φιλοσόφων και καλλιτεχνών να εμπνέει, να οδηγεί και να φωταγωγεί!

   Δεν υπάρχει άλλη πηγή της περηφάνιας σου Άνθρωπε μ’αυτή να συγκριθεί, που θέλημα Θεού Έλληνα ήταν 4.000 χρόνια να διαρκεί, με την Αιωνιότητα και την Αθανασία, Ψυχή τε και Σώματι, εις τον Αιώνα τον άπαντα, να της έχουν παραδοθεί και μαζί της με ακατάλυτο δεσμό να έχουν άρρηκτα δεθεί!

   Αν τα μέχρι τούδε αναγραφόμενα δεν αρκούν οι υπερηφάνειες σας Έλληνες να ταϊστούν, ίσως οι ακόλουθες επιγραφές μας καταστήσουν ικανούς να καταλάβουμε ότι η γλώσσα μας και η φυλή μας είναι μοναδικές!


Γιατί αν τούτες οι επιγραφές δε μας κάνουν να καταλάβουμε ότι η γλώσσα μας  και η φυλή μας είναι μοναδικές, τότε λυπάμαι αλλά 
άλλη ανοχή δε χωρά σ'αυτών τους επικριτές!
«Καμία σαν και σένα γλώσσα ελληνική
Ιδού οι αποδείξεις για την παραδοχή!»
   Στο πανεπιστήμιο του Τέξας υπάρχει ένα από τα σημαντικότερα αποφθεγματα του Δημόκριτου : …. «βούλεσθαι μᾶλλον μίαν εὑρεῖν αἰτιολογίαν ἢ τὴν Περσῶν οἱ βασιλείαν γενέσθαι…», (προτιμούσε να βρει μία ερμηνεία για ένα φαινόμενο, παρά να γίνει δικό του το βασίλειο της Περσίας).

   Στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, στις όχθες του ποταμού Έλβα, υπάρχει παλαιός πύργος, του έτους 1431, στον οποίο αναγράφεται η φράση: «Άριστον μεν ύδωρ» (Το νερό είναι το καλύτερο αγαθό).

 Η φράση από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο«ο λόγος πλήρης χάριτος και αληθείας» βρίσκεται σε είσοδο του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις.

«ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΟΝ» 
στο “Margaret Eaton School of Literature” του Τορόντο.
   Το σύμβολο του Boston College της Μασσαχουσέτης…
«αἰὲν ἀριστεύειν… καὶ ὑπείροχον ἔμμεναι ἄλλων, μηδέ γένος πατέρων αἰσχυνέμεν…» (Ιλιάς Ζ’, στ. 208).
(Πάντα να αριστεύεις…και να είσαι ανώτερος από τους άλλους, και να μην ντροπιάζεις την γενιά των προγόνων σου…).

   «ΔΙΠΛΟΥΝ ΟΡΩΣΙΝ ΟΙ ΜΑΘΟΝΤΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!»
(Βλέπουν διπλά αυτοί που γνωρίζουν γράμματα!)
Η φωτογραφία απεικονίζει την είσοδο στο κτίριο της γραμματείας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.
   Στην πρόσοψη του παλαιού Πανεπιστημίου της πόλης Σαλαμάνκα της Ισπανίας αναγράφεται : «Oἱ βασιλεῖς τῇ ἐγκυκλοπαιδείᾳ αὐτὴ τοῖς βασιλεῦσι». (Οι βασιλείς προς το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο προς τους βασιλείς).
   Επιγραφή στην γέφυρα Eiserner Steg της Φρανκφούρτης στη Γερμανία: «ΠΛΕΩΝ ΕΠΙ ΟΙΝΟΠΑ ΠΟΝΤΟΝ ΕΠ’ ΑΛΛΟΘΡΟΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!».
«Ταξιδεύοντας σε ξένες θάλασσες με ανθρώπους που μιλούν άλλες γλώσσες!».
   Πανεπιστήμιο “Yale” στις ΗΠΑ. Φράση από την «Πολιτεία» του
Πλάτωνος: «Λαμπάδια ἔχοντες διαδώσουσιν ἀλλήλοις!»
(Οι φέροντες τις δάδες τις μεταλαμπαδεύουν ο ένας στον άλλον!)

   Πανεπιστήμιο της Μάλτας : «Προπύλαιον της τιμής η μάθησις!».
   Ιαπωνία! – «Εφιλοσοφούμεν ελληνικώς!». Η επιγραφή αυτή, δίκην επιτύμβιου στήλης, βρίσκεται στον τάφο του Ιάπωνα καθηγητή και επιτίμου προέδρου της «Διεθνούς Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας» “Teruo Suzuki”.
   Στο πάρκο Ειρήνης της Χιροσίμα, στο κέντρο της πόλης, που είναι αφιερωμένο στην μνήμη των θυμάτων της πυρηνικής
επίθεσης, υπάρχει η Καμπάνα της Ειρήνης την οποία οι επισκέπτες μπορούν να κτυπήσουν, σαν έκκληση για την παγκόσμια ειρήνη.
Πάνω στην καμπάνα υπάρχει χαραγμένη η ελληνική επιγραφή: 
«Γνώθι σαυτόν!».
   Διόδια έξω από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προς Κάιρο. Η αναγραφή της πόλης και στα ελληνικά ήταν απαίτηση των Δημάρχων για να τιμήσουν τον Μέγα Αλέξανδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας