Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

SURVIVOR (ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!)



C:\Users\Spiros\Desktop\spyrosdoc.jpg
Σπύρου Κίκερη


SURVIVOR!
«Η Απίστευτη Επιτυχία!
και η εξήγησή της!»
C:\Users\Spiros\Desktop\hqdefault.jpg
*Το παρόν γράφτηκε και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο
την ημέρα του τελικού 5/7/2017, τέσσερις περίπου ώρες
πριν την ανακήρυξη του Νικητή! Συμπληρώθηκε δε την επομένη!
Σχετική εικόνα
  Δεν είδα, παρά ελάχιστα επεισόδια και για πολύ μικρά διαστήματα, από την πεντάμηνη προβολή του σήριαλ! Ο θόρυβος γι’αυτό ήταν ομολογουμένως εκκωφαντικός!
  Προσωπικά, η γνώμη μου επί της ουσίας. Χαμηλό το επίπεδο, αρκούντως χαμηλό! Επί της σκηνοθεσίας εκπληκτικό, αρκούντως εκπληκτικό!
  Εμένα σαν πιλότο στην πορεία μου, και εκτιμώ όλους τους συναδέλφους μου, το θέμα επιβίωσης με απασχόλησε σε σημαντικό βαθμό!
  Προσωπικά το Survival Kit «Κυτίο Επιβιώσεως», που πάντα υπήρχε μέσα στη δεμένη πάνω μου σωστική λέμβο. είχε δεόντως μελετηθεί!
  Πολλές φορές σε όνειρα εφιαλτικού σεναρίου, είχα βιώσει σκηνές απείρου κάλους, στην προσπάθεια δραπέτευσης διαφυγής!
  Όμως ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα! Η βασική εκπαίδευση στη Σχολή Ικάρων ήταν εξουθενωτική! Όσες δυνάμεις και να είχες, σ'αυτή κάπου σε εγκατέλειπαν!
C:\Users\Spiros\Desktop\unnamed (2).jpg
ΣΧΟΛΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ 15/11/1972
  Το ίδιο συνέβαινε και στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών που τέλειωσα, όπου και υποκλίθηκα στους συμμαθητές μου των Ο.Υ. Κ, που και οι λοκατζήδες τους έβλεπαν με δέος!
C:\Users\Spiros\Desktop\unnamed (3).jpg
ΟΛΥΜΠΟΣ 12/2/1970
  Περίπου ίδια κατάσταση και στο Σχολείο επιβιώσεως στα χιόνα, που εκπαιδεύτηκα μήνα Φεβρουάριο στον Όλυμπο! Στο σχολείο θαλασσίας επιβιώσεως, που σαν πιλότος πέρασα, τα πράγματα ήταν ηπιότερα!
  Σε άσκηση διαφυγής και επιβίωσης το 1972, αφέθηκα από στρατιωτικό Ελικόπτερο μ'έναν ακόμα συνάδελφο (Χρ. Βάγιας), στο Πάικο όρος (Βόρεια Σύνορα)!
  Στη συνέχεια έπρεπε να συναντήσουμε μία ομάδα επαφής, που έρχονταν από το Κιλκίς με τα πόδια, αποτελούμενη από δύο Έλληνες κομάντος και δύο Αμερικανούς, προκειμένου να φυγαδευτούμε! Υποτίθεται πως είχαμε, σύμφωνα με το σενάριο, καταρριφθεί σε εχθρική Χώρα, στην οποία είχαμε πάει για βομβαρδισμό!
  Φυσικά και δεν έπρεπε να περάσουμε από κατοικημένη περιοχή! Έπρεπε να κινούμεθα με τα πόδια, πάντα από ορεινές κι’απρόσιτες περιοχές και εν τέλει μετά από πολλά χιλιόμετρα να φτάσουμε στην Έδεσσα!
  Είδα τους Αμερικανούς σχεδόν ημιθανείς από την κόπωση! Αισθάνθηκα υπερμέτρως υπερήφανος για τους Έλληνες!
  Στην πορεία αναγκάστηκα σαν αρχαιότερος να διακόψω την άσκηση και να ζητήσω βοήθεια από τον πρόεδρο του Χωριού Μάνταλο των Γιαννιτσών!
  Τελικά μεταφέρθηκαν σε καρότσα τρακτέρ! Ξέρω λοιπόν τι σημαίνει SURVIVE και τι SURVIVOR, το πρώτο στα Ελληνικά σημαίνει Διασώζομαι και το δεύτερο Επιζών!
C:\Users\Spiros\Desktop\1.jpg
  Ουδεμία σχέση λοιπόν το TV SHOW με τέτοια πράγματα, ειλικρινά ουδεμία! Άλλωστε και από την εν γένει εμφάνιση σώματος των συμμετεχόντων, αυτό ήταν οφθαλμοφανές! Και οι πάλαι ποτέ αθλητές σε μακρά αγρανάπαυση!
C:\Users\Spiros\Desktop\danosmarios.jpg
  Ωστόσο από τους δύο επιλεγέντες, που θα ρισκάρω και την πρόβλεψή μου για το νικητή, θεωρώ ότι ο ένας έδειξε ότι είναι πρότυπο μαχητή, με ψυχικό σθένος και ηγετική ικανότητα, που θα μπορούσαν να συντελέσουν στην επιβίωσή του κάτω από πολύ δύσκολες, πραγματικά, συνθήκες και στη μετάδοση ηθικού στους άνδρες, που θα τύχαιναν μαζί του και θα είχε την ευθύνη τους!
C:\Users\Spiros\Desktop\ntanoss.jpg
  Αυτός κατά την ταπεινή μου άποψη είναι Ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος), που πιστεύω ότι πρέπει να είναι και ο αδιαμφισβήτητος Νικητής!
  Και τα κατόπιν εορτής! Το φαινόμενο του SURVIVOR 2017, είναι βέβαιον ότι δεν έχει προηγούμενο! Σαν άνθρωπο, που ψάχνομαι λόγω χαρακτήρα, είναι φυσικό να με απασχόλησε!
  Όμως δεν προτίθεμαι ν’ασχοληθώ εις βάθος μ’αυτό, αφήνοντας τους ειδικούς ν’αποφανθούν για το φαινόμενο!
  Απλά εγώ θα προσπαθήσω να περιγράψω εν συνόψει, την πρωτοφανή του επιτυχία, που έσπασε όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης (70 – 75%), στις παρακάτω φράσεις.
  « Μέσα στο χάος αβεβαιότητος και κινδύνων, που βιώνει ο Ελληνικός Λαός (Ε.Λ) τα τελευταία χρόνια, επιδεινούμενα διαρκώς και αδιαλείπτως, έχει ανάγκη ενεργοποίησης ανακουφιστικών βαλβίδων, προκειμένου να ξεσκάσει ή να μην σκάσει αν θέλετε!
  Αυτή λοιπόν η ανάγκη οδήγησε σύσσωμο τον Ε.Λ στην ανελλιπή παρακολούθηση του συγκεκριμένου σήριαλ! Ενός σήριαλ, που συνδύαζε κατά τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη ενεργοποίησης ψυχικών δυνάμεων, προς κοινωνική και βιολογική επιβίωση, καθώς την ψυχαγωγική του δίψα!
  Οι προϋποθέσεις για το σήριαλ ιδανικές! Η παραμονή στο σπίτι δεδομένη, άρα και η χρήση της τηλεόρασης, λόγω οικονομικών δυσχερειών! Η αγωνιστική του διάθεση πεσμένη λόγω απογοήτευσης και απόγνωσης θα έλεγα, με μόνη ελπίδα την ανάκτηση κουράγιου, προς δράση και αγώνα επιβίωσης!
C:\Users\Spiros\Desktop\19665666_465741053786464_261217295001108401_n.jpg
  Έτσι ήταν φυσικό ν’ανταμείψει αυτόν που σάρκωσε, όλα του τα ενδόμυχα! Έναν Αγωνιστή και βιοπαλαιστή! Έναν τύπο Λαϊκό! Έναν άσημο, μαχητή κι’όχι διάσημο, τον Ντάνο! Είναι πολύ πιθανόν ο Ε.Λ να παρομοίασε το νικητή, στο υποσυνείδητό του, έστω, με τον εαυτό του!
  Όσο για την πρόβλεψή μου, δεν ήταν δύσκολη! Άλλωστε στους δυο όποιον και να επέλεγες είχες πιθανότητες 50% να κερδίσεις! Απλά, βοηθήθηκα κάπως από τις εμπειρίες της ζωής μου, που με θέλησε μαχητή από παιδί!
                                                                                            Με Τιμή
                                                                                     Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας