Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ!

C:\Users\Spiros\Desktop\Πορτρετο ΣΠΥΡΟΣ\spyrosdoc.jpg
Σπύρου Κίκερη

ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ!
(Στων Μαντάτων τη Μανία!)
Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας τσακαλωτος
«Γνώση και συνείδησή μου
οι καλοί μου πλοηγοί μου
αρωγοί και βοηθοί μου
στη σωστή επιλογή μου!»

  Γι’αλλού ξεκίνησαν οι σκέψεις μου κι’αλλού με πήγαν! Πώς άλλαξαν οι προτεραιότητες, ούτε που το κατάλαβα! Μικρός γαρ να καταλάβω όλες τις εγκεφαλικές διεργασίες!
«Στου Μυαλού την Καταιγίδα
με πυξίδα τη γραφίδα
ψάχνοντας Ιεραρχία
στων Μαντάτων τη μανία!»
  Πολλά τα συμβαίνοντα τελευταία, από πού ν’αρχίσεις και πού να τελειώσεις και προπαντός, πώς να ιεραρχήσεις, της γραφής σου τις επιλογές!
  Ν’αρχίσεις από τα Εθνικά, τα Ελληνοτουρκικά; Να πας στα επετειακά, όπως το Τσερνομπίλ (26/4/1986) κτλ;, Να πας στα διεθνή τις Γαλλικές εκλογές με τα τερτίπια της Λεπέν και τις εκπλήξεις του Μακρόν; Ειλικρινά κανένα ενδιαφέρον! Διαφορά σε Προεδρικές Εκλογές και χώρες Δημοκρατικές, της τάξεως των 25% και 30% τι ενδιαφέρον μπορεί να’χουν; Να πας στα Βαλκανικά, με το χαμό στα Σκοπιανά; Το θέμα σοβαρό, άστο να ωριμάσει όμως! Να πας στα πιο βαθιά, με του Βορειοκορεάτη Κιμ τα τρελά και του Προέδρου Τραμπ τα προειδοποιητικά; Το θέμα άκρως σοβαρό, προτίθεμαι ν’ασχοληθώ!
  Κι’εκεί που στις σκέψεις μου πάλευα άκρη να βρω, να σου, χτυπά το κινητό! Ο θείος μου – ετών ογδόντα - στην άλλη άκρη της γραμμής και’γω στ’ακουστικό! «Εντάξει..» μου λέει «… οι μειώσεις των συντάξεων, δεν θα είναι μεγάλες, μικρές θα είναι, της τάξεως του 1%...» Πού το’μαθες ρε Θείε, τον ρώτησα κι’εκείνος, ανακουφισμένος «…στην τηλεόραση, στην τηλεόραση, στην ΕΡΤ, τώρα το άκουσα!…» 1% του ΑΕΠ θείε μου, 1% του ΑΕΠ θείε μου, του είπα, κι’εκείνος άμεσα «…Τί είναι το ΑΕΠ; Τι είναι το ΑΕΠ;»
Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας τσακαλωτος
  Τελικά όταν η άγνοια, πράγμα φυσικό σ’αρκετές περιπτώσεις, βγάζει μάτι κι’ο καημός γίνει γινάτι, τότε η επιλογή για τη γραφή σου, έχει μέσα σου, ήδη, κατασταλάξει!
  Ναι τελικά έτσι κάπως γίνεται, κάνεις τους κύκλους σου και με πολλές αιτίες και κάποια αφορμή, στέκεσαι μ’ευλάβεια, σ’αυτό, που η παιδεμένη σου σκέψη επιλέγει και που ο συνειδησιακός σου πόνος μεγαλύτερος είναι! Και δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από τον Εθνικό, με χειρισμό σε κρίση από αδέξιο, κάλπικο, δόλιο και κενόδοξο «Ταγό!»
  Ναι τελικά η Μπίλια έκατσε εδώ, στο κλείσιμο της Δεύτερης αξιολόγησης, με όσα τραβήξαμε γι’αυτή, όσα πανηγυρικά εξέπεμψαν γι’αυτή κι’όσα θλιβερά προσμένουμε απ’αυτή!
Αποτέλεσμα εικόνας για Τσιπρας τσακαλωτος δράκουλες
  Μας κατέκλυσαν οι ψεύτες και οι αγύρτες της πολιτικής, που σαν «κρότωνες» - «τσιμπούρια»- στα κορμιά μας έπεσαν το αίμα να μας πιουν, γιατί μας πέρασαν ίσως για κάποιο είδος κυνιδών ή «κίναιδων» που η μόνη τους έγνοια είναι να «πηδηχτούν!»
  Δεν προτίθεμαι να γράψω πολλά, δεν θα κουράσω αριθμητικά, δυο λόγια προτίθεμαι να πω, για μια ακόμα φορά, με την ελπίδα κατανόησης, του ότι εμπαιζόμαστε αισχρά, από ψεύτες του κερατά!
  Ας δώσουμε στα πράγματα μια σειρά, έστω κι’αν η αρχή σ’αυτή είναι όντως προβληματική! Γιατί;
Αποτέλεσμα εικόνας για Τσιπρας τσακαλωτος δράκουλες
Τί γι’αυτούς κανείς να πει
ποιο το τέλος κι’η αρχή
που, γι’αυτούς η Ανοχή
ίσον με Καταστροφή!
Αποτέλεσμα εικόνας για αγανακτισμενοι πολιτες κατρούγκαλος τσακαλώτος βαρουφάκης
  Ν’αρχίσουμε από την παραπάνω φωτογραφία; Τι είναι; Όχι τόσο κοντή μνήμη! Αγανακτισμένοι πολίτες είναι…. «Ζωοπανήγυρη» θα την έλεγα εγώ, την αντιπαρέρχομαι και προχωρώ!
  Ας μην πάμε τόσο παλιά, ας αρχίσουμε από τα σχετικά τωρινά,  από τα φρέσκα κουλούρια, από το ταψί του κουλουρά, εκείνα ας πούμε της επεισοδιακής συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής, με τα φανταστικά, εξωπραγματικά, Αρχηγικά και Πρωθυπουργικά λόγια, τα επαναλαμβανόμενα για πολλοστή φορά!
  «Είμαστε πολύ κοντά στο σημείο…»( Μηδέν, θα έλεγα εγώ) «…εκείνο, που θα μας επιτρέψει να οργανώσουμε την επόμενη μέρα, να ξαναστήσουμε τη Χώρα στα πόδια και να τη βγάλουμε από την εποπτεία…» ( Να τη βάλουμε στη Μαστροπεία, θα έλεγα εγώ) «...Παλεύουμε με νίκες και συμβιβασμούς…» (Με οδυνηρές Ήττες, θα έλεγα εγώ) «…Έχουμε πίστη στις δυνάμεις της Χώρας...» ( Της Δόλιας, θα πρόσθετα εγώ) «…και του Λαού..» (Του Σανού, θα έλεγα εγώ!)
Αποτέλεσμα εικόνας για δριτσας χριστοδουλοπουλου φιλης
  Ναι εδώ είμαστε, στο χαμό των 13 Ανταρτών, προεξαρχόντων των τέως Υπουργών Φίλη, Δρίτσα, Χριστοδουλουπούλου και λοιπών, ων
«Γυμνός, πλέον, ο Ποπός», κατά συνέπεια απροβλέπτων προπομπός! Έύλογα θ’αναρωτηθείτε, το «τσακάλι» τι θέλει ανάμεσα στους «ωραίους αρουραίους;» Ναι αυτός είναι υποτίθεται «αρχηγός» του Light αντάρτικου, του αντάρτικου των 53!!! ΄
  Τί  ενώνει όλους αυτούς και τις συνιστώσες του συνονθυλεύματος, όσες τέλος πάντων απέμειναν από τις αρχικά 14; Πιστεύω να το αντιλαμβάνεστε, το «Γαϊτανάκι της Εξουσίας», στη μακρά περίοδο αποκριάς που διανύουμε!
  Όσο για τους τρεις τέως Υπουργούς, μην εκπλήττεσθε, έτσι πάντα συμβαίνει στους ανιδιοτελείς, της Ελληνικής Βουλής! «Είμαστε στο παρά ένα (είπαν και ελάλησαν) ή να υποκύψουμε ή να στεγνώσουμε!» Ζητώντας την ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού είτε μέσω Δημοψηφίσματος (παλιά τους τέχνη κόσκινο) είτε μέσω εκλογών!
  Αμαρτία εξομολογούμενη, ουκ εστίν αμαρτία, θα μου πείτε! Συμφωνώ ότι αλλάζει ο προσδιορισμός της αμαρτίας σε σχέση, με το αν είσαι μέσα ή έξω στην εξουσία! «Σιχάματα!»
Αποτέλεσμα εικόνας για συνεντευξη τσιπρα Αντ1
  Μετά ο νους μου πήγε στις μεγαλοστομίες του μεγάλου αρχηγού, άλλωστε πάντα, τούτος μεγαλοστομεί! Μια και το στόμα του ανοίγει για να πει ότι του κατεβεί: «Πέρασε καλά ο κόσμος το Πάσχα... » μας είπε κι’ακόμα «…ότι η φορολογία αυξήθηκε ελαφρά και ότι πάμε εν γένει καλά…!» Να σχολιάσω; Όχι, απαξιώ, μα τω Θεώ, γιατί θ’ανοίξω το κεφάλαιο των εθνικών οδών, με κίνδυνο, να μην τελειώσω ποτέ!
Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΠΡΑς ΣΥΡΤΑΚΙΑποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΠΡΑς ΣΥΡΤΑΚΙ
  Ας θίξουμε λίγο τον «ψευτοτσαμπουκά» του, προς τους Ευρωπαίους, το ΔΝΤ και τα όσα είπε για Μέρκελ Σόιμπλε κτλ, στην περιβόητη του ΑΝΤ1 συνέντευξη, που παραλίγο να δείρει τον Χατζηνικολάου!
  Ας τον χαρούμε λίγο στην υπερηφάνεια του για το πρωτογενές πλεόνασμα! Αλήθεια τι έγινε όλο τούτο το ποσόν; Πού πήγε και γιατί; Κάποιος δεν πρέπει να μας πει; Οι κόποι μας είναι εκεί, ο ιδρώτας μας, το ζουμί μας απ’το «ξεζούμισμα» το αίμα μας απ’την αφαίμαξη!
  Πήγε στη Δόση! Γιατί στην Ευρώπη βρέχει χρήμα και ’μεις κρατάμε ομπρέλα, ανόητοι! Εδώ χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλα τους κι’αυτοί τους γράφουν στα «ούμπαλά» τους, χρονοτριβώντας υποχρεώσεις, σα να μην τρέχει τίποτα!
  Δεν αντέχει σε κριτική τούτο το συνονθύλευμα, πρόκειται για αδαείς, περιστασιακούς, αγράμματους, ανίκανους, ψεύτες ασύστολους, επίορκους, για όσους τέλος πάντων όρκο έδωσαν, κι’αμαρτωλούς!
Αποτέλεσμα εικόνας για ορκωμοσία συριζα
  Ναι και’δω θα ήθελα να ρωτήσω τον όποιον καλόπιστο «Τι προσόντα, αλήθεια, πρέπει να έχει ένας Υπουργός; Κι’ακόμα τι συνέπειες πρέπει να έχει, βάσει Συντάγματος, εφόσον αποκαλυφθεί ότι το βιογραφικό του είναι πνιγμένο στα ψέματα  και τις υπερβολές;
  Τώρα θέλετε να σας πω εγώ, ο μη ειδικός στα οικονομικά, πως μπορείτε πανεύκολα να δημιουργήσετε πρωτογενές πλεόνασμα, στον οικογενειακό σας προϋπολογισμό; Μοιάζει αστείο, όμως δεν είναι! Μην πληρώνετε ενοίκιο, μην πληρώνετε τη ΔΕΗ, το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ, το ΝΑΤ, το…… και θα δείτε που θα φτάσει το πρωτογενές πλεόνασμά σας !!!
  Τώρα θέλετε να σας πω. την τιμή του Ευρώ στο «Τσιπραϊκό Χρηματιστήριο;» Ένα ευρώ εκεί ισούται τουλάχιστον με 3.8 Δις ευρώ! Θέλετε να το αναλύσουμε; Εκτιμώ ότι δεν απευθύνομαι σε κουτούς, αλλά ανθρώπους με μέσου όρου δείκτη νοημοσύνης!
  Ειλικρινά, δεν αισθάνομαι καθόλου καλά όταν περιγράφω, αξιολογώ και σκιαγραφώ τούτο τον άνθρωπο! Από ανάγκη εσωτερική και Εθνική το κάνω, γιατί τους συμπατριώτες μου και την Ελλάδα μας συμπονάω!
Αποτέλεσμα εικόνας για τρόικαΑποτέλεσμα εικόνας για κουαρτέτο
  Αυτός, αλήθεια, δεν είναι εκείνος, που μεγάλωσε την τρόικα, κατά ένα κεφάλι, εκεί που θα της τα’κοβε από τη ρίζα και τα τρία; Αυτός δεν είναι που δόλια το όνομά της, δεν άλλαξε, γιατί ξέρει ότι όταν επενδύεις στην «τερατοποίηση» κάποιου, όνομα δεν αλλάζεις, γιατί αυτό που επιδιώκεις, υποβιβάζεις!
  Κι’ύστερα, δεν είναι εύκολο ν’αναρωτηθείς, αν πράγματι ο άνθρωπος αυτός γνωρίζει, ότι έχουμε και τρίτη αξιολόγηση μπροστά; Αξιολόγηση, που προβλέπει ιδιωτικοποιήσεις ύψους 800 εκατ. για το 2017 και μέτρα για το ασφαλιστικό και φορολογικό;
  Κι’ύστερα τι πρέπει να του πεις, σαν ασύστολα σου λέει πως το 2018 βγαίνουμε, από το μνημόνιο, το μνημόνιο που ούτως ή άλλως τελειώνει το 2018! Τελειώνει; Αστεία πράγματα!
  Κι’ύστερα δεν είναι φυσικό ν’αγανακτήσεις προβαίνοντας ενδεχομένως σε βίαιες πράξεις, σαν εκείνον βλέπεις να υπογράφει ασύστολα μέτρα και αντίμετρα προς επέκταση της εποπτείας και μετά το 2019, που λήγει η θητεία του, κόβοντας τη ζωή και τη ψυχή μας στα δυο;
  Κι’ύστερα δυο ύμνους διθυραμβικούς πώς να μην ψάλλεις στο άλλο καλό παιδί, που «σιγανοπαπαδίτσα» το παίζει και μύδρους πως να μη ξαποστείλεις σ’αυτό, το δικό μου παιδί, - πατριωτάκι μου γαρ - που έχει λόγο και τιμή! Αυτό, που ευθαρσώς έλεγε «αν το αφορολόγητο πέσει κάτω από τα εννιά χιλιάδες εκατό (9.100) ευρώ, πάραυτα θα παραιτηθώ!»
Αποτέλεσμα εικόνας για τσακαλωτος σκαρλετ
  Ναι εκείνον εννοώ τον «παρδαλό» με τις πράσινες, τις κόκκινες, τις θαλασσιές τις τσάντες, που μοιάζει παναγίτσα μου, με τους βαρέως «άντρες» κι’ορέγεται διακαώς να βγει με τη Γιόχανσον Σκάρλετ!
  Εκείνον, που σαν Καίσαρας της οικονομίας, ήταν προφανώς ο αφανής Ήρωας της νομοθετικής τροπολογίας, που λάθρα πήγε νύχτα να περάσει, στη βουλή και εν τέλει πέρασε, από την κυβερνητική πλειοψηφία, του αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος!
  Ναι εκείνη την προχθεσινή εννοώ, που στο Λαό μετέφερε χρέος 38.000.000 ευρώ, από πρόστιμα Λαθραίων προϊόντων της εταιρείας ΣΕΚΑΠ, ιδιοκτησίας του ανατέλλοντος κυρίαρχου της Ελληνικής επενδυτικής παντοκρατορίας Κου Ιβάν Σαββίδη! Αυτού που δυο μέρες αργότερα σε μια γιγάντια συνέντευξη, έπλεξε το εγκώμιο του Κου Τσίπρα, συστήνοντάς μας την προσοχή μας γι’αυτόν, σαν μόνο κατάλληλο για τη σωτηρία της χώρας!
C:\Users\Spiros\Desktop\18157143_1422559607811366_850949216922231200_n.jpg
  Όμως από καιρό είχα μια απορία, γι’αυτό το παιδί, τον αξιότιμο Κο Υπουργό μας των Οικονομικών! Γεννήθηκε στην Ολλανδία, μεγάλωσε στην Αγγλία, σπούδασε στην Αγγλία, δίδαξε στην Αγγλία! «Κασκολάκιας» του ΠΑΟΚ πού βρέθηκε;
C:\Users\Spiros\Desktop\18157311_1422646871135973_7599151824687323782_n.jpgΑποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας σαββιδης
  Κι’ακόμα μία απορία έχω, σ’ένα βαθύ ερωτηματικό! «Παοκτζήδες» και οι δυο, από πού κι’ως πού;» Ειλικρινά, να το πιστέψω αδυνατώ, όρκο παίρνω στο Θεό! Όμως επειδή είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, μετά κι’απ’αυτό, το νομοθετικό θαύμα, έχω μια καλή πρόταση Κε Τσίπρα.
Αποτέλεσμα εικόνας για δημητριαδης βουλευτης κοζανης σαββίδης
  Κάντε «Τζόγο» τη Βουλή! «Τζόκερ, Λόττο και Προπό» Κε Τσακαλώτο, αναθέτοντας ρόλο «Χρηματιστή» σε κάθε «Βολευτή» κλωνοποιώντας τον εκ Κοζάνης Κο Δημητριάδη! Κι’άλλος Παοκτζής, Θεέ μου! Σε λίγο να δείτε τι έχει να γίνει!
  Όμως ας αφήσουμε τ’αστεία, γιατί τα πράγματα είναι σοβαρά! Τ’αντιπαρέρχομαι, λοιπόν, ψιθυρίζοντας για παρηγοριά, πριν αλλάξω τροχιά «Αν είχες Τσίπα, Κύριε Τσίπρα, δεν θα σου έλεγα απλά να πας να κρυφτείς, θα σού’λεγα πειστικά να πας να πνιγείς, αντί του θράσους, που είχες να συνεντευξιαστείς, να ενθουσιαστείς και ότι σου κατέβει να πεις, πάντοτε με το χαμόγελο της «επιτυχίας» και της «Αναισθησίας» στα χείλη!
Αποτέλεσμα εικόνας για το χαμόγελο τσίπραΑποτέλεσμα εικόνας για τσίπρας δρακουλας
  Αλήθεια το’χει κανείς σκεφτεί; Στην Ελλάδα για να χαμογελάς σήμερα πρέπει να είσαι ή εξωγήινος, ή χαζός ή Πρωθυπουργός! Είναι γεγονός ότι, «όλο το χαμόγελο της Ελλάδας, το πήρε ένας δυστυχώς κι’αυτός είναι ένας και μοναδικός, ο Έλληνας Πρωθυπουργός!»
  Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι, έχω δεχθεί κάποιες φορές, επιπλήξεις, για τη γραφή μου, ως προς τον Τσίπρα! Το παράξενο είναι ότι συνήθως η επίπληξη γίνεται, μετά από παραδοχή, με το επιχείρημα «Ναι, αλλά είναι ο Πρωθυπουργός!!!) Στους καλούς αυτούς φίλους έχω κι’άλλες φορές πει ότι «Άλλο παραδοχή κι’άλλο αποδοχή!»
Αποτέλεσμα εικόνας για Τσιπρας Ολάντ σύνταγμα
  Κι’ακόμα «Ταγός, που αδυνατεί να σταθεί, με σοβαρότητα, στο ύψος των περιστάσεων και στο χρέος των υπόχρεώσεών του, θα πρέπει κατ’ελάχιστον συνειδητά να κριθεί κι’ότι η στάση του επισύρει, σιωπηρά ν’αποδεχθεί! Διότι έτσι και μόνον έτσι είναι δυνατόν να συνετισθεί και υποτυπωδώς να διορθωθεί κι’αυτό γιατί ο γρανίτης του χαρακτήρα, κατά βάση είναι θέμα DNA!
Αποτέλεσμα εικόνας για τσακαλωτος
  Όσο για σένα Κε Τσακαλώτο, θα σου’λεγα απλά «ότι τα Δημοσιονομικά δεν είναι λότο» κι’ότι το μπαλκόνι σου στην Πρέβεζα, που απέχει πέντε μέτρα απ’τον Αμβρακικό κόλπο, θα’ναι μ’ένα σάλτο πιο ανώδυνο απ’το σχοινί κι’από το «βρόχο!»
https://omadaalithias.gr/sites/default/files/styles/responsive_880x/public/images/2017/03/truthteam-posters-ok_1.jpg?itok=WJmj1Nfs
  Όσο για τα περιβόητα «Αντίμετρα» Θα τα σχολιάσω μια και γι’αυτά θα μας πονέσουν τ’αφτιά! Ναι αυτά θ’αποτελούν μέχρι τις εκλογές, όποτε και να γίνουν, τις προεκλογικές προγραμματικές τους παροχές! Μπαρούφες, σάχλες, μπούρδες, που θα’ναι δίδυμες αδελφές, εκείνων των απίθανων, του περιβόητου, προγράμματος Θεσσαλονίκης, προς εξαπάτηση του Ελληνικού Λαού, για μια ακόμα φορά! Εξαπάτηση από «Ψεύτες κι’αμαρτωλούς, Άχριστους, Επίορκους και Μιασματικούς! »
  Και για να κλείσουμε Κε Πρωθυπουργέ, υποτιμήσατε υπέρ του δέοντος το μέσο Έλληνα, πάνω του δόλια και αισχρά επενδύσατε, τον γδύσατε και ασελγήσατε! Όμως θυμηθείτε, σκληρά θα σας τιμωρήσει και θα βγουν όλα εκείνα, για τα οποία εγώ εσάς και αυτόν, είχα προειδοποιήσει, γιατί υπάρχει και σχετική γραφή, που κανείς δε μπορεί πια να σβήσει!
C:\Users\Spiros\Desktop\image.jpg
  Όσο για τις ελπίδες επανάκαμψης, να τις ξεχάσετε, όχι γιατί το τέταρτο μνημόνιο, που υπογράψατε, θα είναι το φάντασμα, που θα σας κατατρύχει, αλλά γιατί θα σας θυμόμαστε διαχρονικά και ισόβια, γιατί ποτέ κανείς σε τόσο λίγο, δεν έκανε τόσα πολλά και δε μας στοίχισε τόσο ακριβά!

                                                                                   Με Τιμή

                                                                              Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας