Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΛΑΣ!

C:\Users\Spiros\Desktop\spyrosdoc.jpg
Σπύρου Κίκερη
Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΣ
ΤΟΥ ΚΛΑΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΛΑΣ!

«Αν είναι καλοπροαίρετα, για τούτη τη γραφή, να κριθώ
όποια κι’αν είναι η κρίση σου, για μένα,
ειλικρινά θα τη δεχθώ!»

«Με Πονάς Ελλάδα με Πονάς
κι ούτε που ξέρω, για πού πας
με τους Ηγέτες της οκάς!»
C:\Users\Spiros\Desktop\20160826_185523.jpgC:\Users\Spiros\Desktop\20160826_185545.jpg
  Ήρθα για λίγες ημέρες στη γενέτειρά μου κι’είδα εικόνες και σκηνές ανείπωτου κάλλους! Θ’αρχίσω από την πρώτη εντυπωσιακή σκηνή, που σε άμεση σχέση είναι με την κυρίαρχη σκηνή, μια σκηνή με τραγικά και προκλητικά παραλειπόμενα, που δεν πρόκειται να ξεχάσω ούτε στην άλλη μου ζωή!
  Αφίχθηκα την Κυριακή 21/8/2016! Το βράδυ έκανα την καθιερωμένη βόλτα στην παραλία και με βαθιά μου λύπη είδα από το πίσω μέρος ένα ζευγάρι, που μου τράβηξε την προσοχή, ίσως λόγω κάποιας διαισθητικής συναδελφικής σχέσης!
C:\Users\Spiros\Desktop\20160822_213547.jpg
  Πράγματι προσέχοντας καλύτερα διαπίστωσα ότι ήταν, εν ώρα υπηρεσίας, όργανα τάξεως, του Λιμενικού Σώματος! Αμφότερα ασκεπή, με ρυπαρές ενδυμασίες, τα χέρια στις τσέπες……. και για να μην πολυλογώ και κουράζω, εάν τους έκανα επιθεώρηση για την εμφάνισή τους, σύμφωνα με τα Ικάρια πρότυπα, που έχω στο νου μου ανεξίτηλα χαραγμένα εδώ και πενήντα χρόνια, από τη Σχολή Ικάρων, αλίμονο!
  Δεν θα έφτανε μία κόλλα αναφοράς να καταγράψω τις παρατηρήσεις, δύο κόλλες να γράψω τα έδει και τα πρέπει και ουκ έστιν αριθμός σελίδων εάν έμπαινα στη διαδικασία αιτιολόγησης των «τι» και των «γιατί!» Υπογραμμίζεται ότι η απαράδεκτη εικόνα εμφάνισης, είναι σχεδόν πανομοιότυπη καθ’ έκάστην!
  Υπογραμμίζω με ιδιαιτερότητα ότι δεν είχα πρόθεση να γράψω, τα αρνητικά της πρώτης στιγμής, για τους λιμενικούς, εάν δεν διαπίστωνα ιδίοις όμμασι και ώτοις, την κατά κανόνα αυθάδειά τους σε περιπτώσεις εντοπισμού «παρατυπιών!» Προσωπικά θα ήμουν ο τελευταίος κάτοικος αυτής της Χώρας, που θα διαμαρτυρόμουν για την αίτηση ευθυνών από οποιουδήποτε είδους παραβατών!
  Όμως άλλο το θέμα της εκπλήρωσης υποχρεώσεων εντεταλμένων οργάνων και άλλο ο ενδεικνυόμενος σεβασμός των οργάνων τάξεως! Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να ομιλούν στα όργανα σε υποτακτικό πληθυντικό και τα όργανα σε απολυταρχικού τύπου «ΕΝΙΚΟ!»
  Δεν έχουμε δικαίωμα στη Χώρα αυτή, να σαρκώνουμε τα πάγια σύνδρομά μας και συμπλέγματά μας – Κληροδοτήματα της Τουρκοκρατίας – στους πολίτες της, λες και είναι «Ραγιάδες!» Να τους βλέπουμε δε και να τους αντιμετωπίζουμε κάτω από τη ρομφαία του εξουσιαστή και δυνάστη!
  Την περίπτωση θεωρώ σαν έσχατη ντροπή, απρέπεια και ασέβεια, για τον απλούστατο λόγο ότι ακόμα και ο παράτυπος πολίτης, την ώρα της δριμύτατης και απαράδεκτης παρατήρησης, δεν παύει να είναι ο «ΕΡΓΟΔΌΤΗΣ» των τιμωρών του! Αν λοιπόν, οι Αξιότιμοι συνάδελφοι του Λιμενικού, επιθυμούν να κάνουν έστω ένα βήμα μπροστά ας αναλογιστούν, τουλάχιστον, τούτη την τελευταία περίπτωση!
  Εκείθεν εύλογα αναρωτιέται κανείς, πως σε κατάντησαν Ελλάδα μου και που εν τέλει θα πας; Κατόπιν ως φυσικότατο είναι, χίλια ερωτήματα αίφνης παίρνουν απαντήσεις! Ερωτήματα όπως, τι γίνεται με τους επιβλέποντες, μήπως το είδος τους εξέλιπε; Τι γίνεται με την Ιεράρχηση, μήπως πέθανε; Και παραπερα λογής συμπεράσματα, συμπεράσματα  αναποφεύκτως, οικτρά!
  Το πρώτο δείγμα της κατάντιας η εμφάνιση και Φυσικά σαν επακόλουθο η απαράδεκτη ανταπόκριση στην εν γένει καθηκοντολογία! Η απαγόρευση κάθε είδους τροχοφόρων πάγια στην παραλία, για παράδειγμα, μα η ροή, ροή σύμφωνα με το δοκούν του κάθε Νεοέλληνα πολίτη, του «Νεοέλληνα» της Ελευθερίας, της ασυδοσίας και της ακολασίας!
Αποτέλεσμα εικόνας για δριτσας
  Τα εντεταλμένα όργανα τήρησης της τάξεως και των ισχυόντων, σταθερά στους παιάνες δόξας της σύγχρονης Ελλάδας και προφανώς των εντολοδόχων τους ή εμπνευστών του πνεύματος και της νοοτροπίας τους!
  Εκείθεν καθ’εκάστην, για τους Λιμενικούς, η ανταπόκριση πέραν των άλλων, στο μέγα και ιερό έργο, όπως για παράδειγμα ο «Καϊμακάμης», που κάθε μέρα επισκέπτεται τους ίδιους χώρους, μοιράζοντας κλήσεις σε παρκαρισμένα οχήματα! Οχήματα που αναρωτιέται κανείς χίλιες φορές προσπαθώντας να βρει εύλογους λόγους της απαγόρευσης, σε σήματα δολίως τοποθετημένα, ελλείποντα και όχι μόνο!
  Το, όχι μόνο, απορρέει από το ότι, είτε έτσι είτε αλλιώς, Η νύχτα του Σαββάτου, από «Λευκή» που είχε χαρακτηρισθεί για την πόλη μας, έγινε αν όχι μαύρη, σίγουρα γκρίζα, για αρκετούς επαγγελματίες της παραλίας, συνεπεία της αυθάδους συμπεριφοράς των Λιμενικών!
C:\Users\Spiros\Desktop\ceb1cebbceb5cebeceb7cf83-cf84cf83ceb9cf80cf81ceb1cf83-cf80ceb1cebdcebfcf83-cebaceb1cebccebcceb5cebdcebfcf83-cebaceb1ceb9-cf86cf81ceb1-620x425.jpg
  Αναγνωρίζω ότι όταν τα πρότυπα επιρροής πρώτης βαθμίδας, είναι σαφέστατα υποδεέστερα των λογικώς αποδεκτών και των παγίων κανόνων, ένδυσης, στάσης, συμπεριφοράς κτλ, γίνονται κάκιστα παραδείγματα μιμητισμού και προσομοίωσης! Το κρίσιμο θέμα, όμως, της περίπτωσης, είναι να μπορείς ενάντια σ’αυτά να πορευτείς κι’ακόμα, αν πρέπει, σθεναρά στη κατρακύλα ν’αντισταθείς!
  Πέρασαν τριάντα (30) και χρόνια που έβλεπα Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικούς σε ρόλους Υπερδιοικητών! Αναρωτιέμαι και σήμερα τα ίδια; Τα ίδια και χειρότερα; Γιατί; Κάποτε τα μέλη του Λιμενικού και όχι μόνο έλαμπαν από την καθαριότητα και την τελειότητα! Ας αναλογιστούν οι παλαιότεροι μόνο τις «τσάκισες» στα παντελόνια των ναυτών! Ο λόγος; Ναι τα πρόσωπα επιρροής και ένα σημαντικό γεγονός, που από πολλούς διαφεύγει! Ένα γεγονός καταλύτης, που θέλει την ουσιαστική ιεράρχηση, να γίνεται με βάση την κομματική πρόσβαση ενός εκάστου!
Αποτέλεσμα εικόνας για ομάδα δίας
  Και κάτι ακόμα που οφείλω να διευκρινίσω, κάθε άλλο παρά αντίστοιχη της εμφάνισης και συμπεριφοράς των Λιμενικών είναι η εν γένει στάση των Αστυνομικών, που «χαίρεσαι» να τους βλέπεις στην άσκηση των καθηκόντων τους! Αυτό διότι εν τέλει το πνεύμα σε μία ομάδα, είναι θέμα ενός Ανδρός, που θα κάνει την αναπόφευκτη επιλογή του, μεταξύ του κανόνα και της εξαίρεσης με τις όποιες αναπόφευκτες συνέπειες!
  Πάμε τώρα στην κυρίαρχη σκηνή, απ’όσες μέχρι τώρα είδα, στην ολιγοήμερη παραμονή μου στη γενέτειρα! Η σκηνή και τα παραλειπόμενα είναι Εθνικοκοινωνικού περιεχομένου, γι’αυτό και ακριβώς σ’αυτό το σημείο, οφείλω να υπογραμμίσω με ιδιαιτερότητα ότι «Δεν είμαι Ρατσιστής, ούτε Σωβινιστής, απλά είμαι Φιλόπατρις και Λάτρης της Φυλής!»
  Ήταν Δευτέρα 22/8/2016 και περί ώρα 12:00 όταν και έκανα μπάνιο στην πιο πολυσύχναστη πλαζ της Κυανής Ακτής και του Αη Γιώργη! Ενώ λοιπόν είχα απομακρυνθεί στο πέλαγος σε σχηματισμό με το γνωστό μου Γιάννη Νικολαΐδη, επιστρέφοντας προς την ακτή, διέκρινα στην επιφάνεια της θάλασσας, κάτι παράξενα κινούμενα όντα, αδιευκρίνιστης προέλευσης και είδους, έντονου μαύρου χρώματος!
  Η εικόνα ήταν ιδιαίτερα ασυνήθιστη και ένεκα αυτού του λόγου «τρομακτική!» Η κυρίαρχη άποψη στο μυαλό μου ήταν ότι επρόκειτο για «Φώκιες!» Τί είναι αυτά ρε Γιάννη ρώτησα το φίλο μου και μόνιμο κάτοικο της πόλης! Δε ξέρω μου είπε, παράξενο πράγμα!
  Πλησιάζοντας, αναπόφευκτα, διέκρινα, ώ του θαύματος, ότι επρόκειτο για ανθρώπινα όντα και μάλιστα γένους θηλυκού! Ήταν λουόμενες μουσουλμάνες, με τις Εθνικές τους ενδυμασίες! Αργότερα διαπίστωσα ότι όλο το τμήμα της ακτής και η θάλασσα, στο ύψος της Αγράμπελης είχε καταληφθεί από το μουσουλμανικό στοιχείο!
C:\Users\Spiros\Desktop\Νέος φάκελος\20160825_145048.jpgC:\Users\Spiros\Desktop\Νέος φάκελος\20160823_115000_resized.jpg
  Παρακολούθησα το φαινόμενο και τις επόμενες ημέρες και διακριτικά έβγαλα κάποιες φωτογραφίες! Έμαθα ότι καθ’ εκάστην, ένα πούλμαν έρχεται από το Hotspot του Κατσικά Ιωαννίνων πρωινές ώρες και φεύγει με το σούρουπο! Το τραγικό σ’ένα χώρο όπου εκτός από ένα ντους δεν υπάρχει τίποτα άλλο προς κάλυψη βασικών αναγκών!
C:\Users\Spiros\Desktop\Νέος φάκελος\20160823_114739_resized_1.jpgC:\Users\Spiros\Desktop\Νέος φάκελος\20160823_114642_resized.jpg
  Οι γυναίκες καλυμμένες απόλυτα με μαύρες ή μαυρόασπρες κελεμπίες από το κεφάλι μέχρι τα πόδια, όπως ακριβώς είναι, πέφτουν στη θάλασσα και μετά κάθονται στον ήλιο και «Λιάζονται!»
C:\Users\Spiros\Desktop\1664276.jpg
  Εδώ αναπόφευκτα, δε μπορεί κάποιος παρά να θυμηθεί τα σχετικά λόγια της αξιότιμης τέως Υπουργού μας Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρίας «Τασίας Χριστοδουλοπούλου!»
  Έμαθα ότι κάποιοι άνθρωποι από τον κοντινό οικισμό των πρώην εργατικών κατοικιών, διαμαρτυρήθηκαν προσπαθώντας άκρη στο μπάχαλο να βρουν! Πήραν Λιμενικό, Αστυνομία, τοπικές Αρχές, όμως έπεσαν, τι σύμπτωση, σε Πόντιους Πιλάτους!
  Μία κυρία, έχω το όνομά της, κατέβηκε προσπαθώντας άκρη να βρει, τελικά κάποιος Έλλην με περιβραχιόνιο, την παρέπεμψε σε έναν Ισπανό, με πιο φανταχτερό κίτρινο περιβραχιόνιο! Προσπάθησε να του εξηγήσει ότι στο χώρο οι άνθρωποι κάθονται δύο τρεις ώρες γιατί δεν υπάρχει υποδομή, εκείνος έκανε ότι δεν καταλάβαινε, κι’εκείνη έφυγε αγανακτισμένη, λέγοντάς του «Στην Ισπανία τα Σύνορα τα κλείσατε κι’εδώ κάνετε ότι σας γουστάρει!»
  Ξέρω ότι από του κόσμου τους καλοθελητές, για «Ρατσισμό» θα κατηγορηθώ και θα το αποδεχτώ! Θα το αποδεχτώ γιατί αν δε σου αρέσει η Χώρα σου να είναι ξέφραγο αμπέλι σήμερα «Ρατσιστής» λογίζεσαι! Αν δεν αποδέχεσαι τον εκφυλισμό της φυλής σου για την οποία υπερήφανος ακόμα αισθάνεσαι, διχαστής και αναχρονιστής λογίζεσαι! Τέλος αν δεν αποδέχεσαι την κοινωνική μέριμνα υπέρ όλου ετούτου το συνονθυλεύματος, που δολιότατα μ’ένα συμπαθέστατο επιθετικό προσδιορισμό αποκαλούμε, κάκιστα καταχρηστικά και καθ’υπέρβαση «Πρόσφυγες» τότε είσαι απάνθρωπος, ανάλγητος, σκληρός και απαράδεκτος!
C:\Users\Spiros\Desktop\Νέος φάκελος\20160825_145037.jpg
  Μα οφείλω να ρωτήσω τον κάθε καλοπροαίρετο κριτή, έχει κανείς κάνει ποτέ του μπάνιο, κάτω από την άμεση επίβλεψη Ιατρικού προσωπικού και Νοσοκομειακού οχήματος; Γιατί εγώ ξέρω ότι Έλληνες πεθαίνουν καθ’εκάστην από έλλειψη ασθενοφόρων στην επικράτεια!
  Φυσικά δεν επιθυμώ ν’ασχοληθώ για μια εισέτι φορά με τους «Φιλάνθρωπους επ’αμοιβή!» Όχι μόνο γιατί έχω εκτενώς αναφερθεί επί του θέματος ΜΚΟ κτλ στο παρελθόν, αλλά γιατί επιπλέον σιχαίνομαι! Το να έχεις «πρόσχημα» τη «Φιλανθρωπία» για όποια δολιότητα πίσω απ’αυτή, συνιστά κατά την άποψή μου αίσχιστου είδους «Αμαρτία» και «Ατιμία!»
  Πολλοί θα πουν το εν πρώτοις εύλογο «καλά εσένα τι σε νοιάζει, εσύ πληρώνεις; Όμως τα λόγια τα κενά αλλού όχι εδώ! Γιατί ναι εγώ πληρώνω! Εισφορές δίνουμε στην Ευρώπη, Ναι ή μήπως Όχι; Εισφορές δίνουμε στον ΟΗΕ Ναι ή μήπως Όχι; Επομένως το ποιος πληρώνει, δε χρειάζεται άλλη απόδειξη! Το πρόβλημα δεν είναι λοιπόν το Ποιος πληρώνει! Το πρόβλημα είναι το ποιος Πληρώνεται!
  Ας σταματήσει λοιπόν η ασύστολη περιφρόνηση της νοημοσύνης μας και το άγριο δούλεμα! Ας σταματήσει, γιατί το όπλο των δολίων είναι ακριβώς αυτή, καθαυτή η «συναισθηματική» δήθεν «επίκληση» που ασύστολα καθ’εκάστην επιχειρείται! Ας αποκαλυφθεί εισαγγελικά και δικαστικά, μετά από ενδελεχή και συνειδησιακή έρευνα, εάν υπάρχουν μαγαζιά, παραμάγαζα και λογής κυκλώματα, που εν τέλει συνθλίβουν βάναυσα πολλά ιερά και όσια των Ελληνικών παραδόσεων, συνηθειών, αρχών και αξιών, με προβλέψιμη απολύτως κατάληξη και το χειρότερο χωρίς καμία διάθεση, προς εκλογίκευση και σοβαρότητα των αρμοδίων, προς οριστική και ουσιαστική επίλυση του σοβαρότερου θέματος που έχει προκύψει στη Χώρα μας μετά το δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και τον εμφύλιο! Ένα πρόβλημα που μόνοι μας αφήσαμε να εξελιχθεί, υπερβαίνοντας τα όρια του δυσεπίλυτου!
  Έχω κι’άλλες φορές θίξει το υπόψη θέμα και έχω κάνει και προβλέψεις επ’αυτού, προβλέψεις σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, που δυστυχώς ή ευτυχώς επαληθεύονται!
C:\Users\Spiros\Desktop\Νέος φάκελος\4156.jpgC:\Users\Spiros\Desktop\Νέος φάκελος\4252.jpg
  Για ρίξτε μία ματιά στις παραπάνω φωτογραφίες και δείτε στη Γαλλία τι γίνεται πλέον! Ε δε μπορεί, δεν το χωρά καμία πλέον λογική να έρχονται στον τόπο σου για καλύτερη Μοίρα ζωής και να έχουν αμετακίνητες εμμονές, για παράλληλες νομοθετικές αποδοχές και επιρροές!
Αποτέλεσμα εικόνας για νικαια τρομοκρατίαΑποτέλεσμα εικόνας για σφαγή καθολικού κληρικού
  Και να φτάνουν θρασύτατα στο σημείο μαζικών και απάνθρωπων σκοτωμών αθώων ανθρώπων και κληρικών!
  Λυπάμαι, που για ανθρώπους εξαναγκάζομαι έτσι να μιλήσω, αλλά όσο και να λυπάμαι δε μπορώ ν’αντισταθώ στον πειρασμό ν’αποφανθώ, τουλάχιστον για τη Χώρα μου, ως προς το πολύπλευρα τούτο κακό και τα απόκρυφα, που οσονούπω καρτερώ!
  Βλέπω τον πόνο των αριστερών και ενίσταμαι, βλέπω τα πανό τους και εξίσταμαι! Τόση ευαισθησία Θεέ μου λέω; Λέω και την ίδια ώρα κλαίω, γιατί την «δολιότητα» δεν την αντέχω! Βλέπω την άμιλλα των βασικών αριστερών τάσεων στη Χώρα μου για οικειοποίηση και ιδιοποίηση, ατόμων ανεξακρίβωτου χαρακτήρα και προθέσεων και εκπλήσσομαι κυριολεκτικά, αναλώνοντας σκέψεις και σκέψεις……!
  Δεν είδα έναν, έναν για τα μάτια έστω από τους Κυβερνητικούς να πάρει έναν έστω «Μετανάστη» αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες του! Κι’αναρωτιέμαι εύλογα, τί είδους Μαρξιστές είναι αυτοί; Τι είδους κομουνιστές! Που είναι εκείνο το «παραμύθι» των δύο «Χιτώνων» πού; Κύριε Κουρουμπλή και το σινάφι σου, αυτό της εκτελεστικής εξουσίας, ζείτε με τουλάχιστον 15.000 ευρώ το μήνα , υπολογιζομένων και των εκτός έδρας αποδοχών σας, διαθέστε και 1000 ευρώ για κάποιον απ’αυτούς, που τόσο κόπτεσθε! Δώστε το παράδειγμα, εμπρός Κύριε Κατρούγκαλε Κομουνιστή, εμπρός Κύριε Κυρίτση Αναρχομαρξιστή, εμπρός Κε Σταθάκη Κομουνιστοκαπιταλιστή, Εμπρός Κύριε Τσίπρα Ψευτοκομουνιστή, αποδείξτε ότι το ενδιαφέρον σας γι’αυτούς είναι ανιδιοτελές και όχι πνιγμένο στην ιδιοτέλεια και την δολιότητα!
  Η επιτροπή ασύλου κάνει αποδεκτές τις αιτήσεις σε ποσοστό 100%, τον τελευταίο χρόνο έχουν απορριφθεί μόνον τρεις αιτήσεις, στους Τούρκους Στρατιωτικούς της Αλεξανδρούπολης, που ο δήμιος και «Φασίστας» Ερντογάν θέλει να τους φάει, στη μάταια προσπάθεια αληθοφάνειας του πραξικοπήματός του, θα τους δώσετε και στοιχηματίζω μέχρι την κεφαλή μου!
  Τι τρέχει λοιπόν; Τα νιαουρίσματα στα κεραμίδια ακούγονται ξεκάθαρα και κάποιοι για σκύλο μιλούν, στη μάταια προσπάθεια να εισακουσθούν!
C:\Users\Spiros\Desktop\Νέος φάκελος\20160825_150242.jpg
  Ας αφήσουμε τα παραμύθια! Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ θέλει ενισχύσεις, ενισχύσεις να κάνει την επανάσταση, που καθ’εκάστην, ο «Ριζοσπάστης» εξαγγέλλει, στους Έλληνες! Τα κελεύσματά του όμως, οι κλήσεις και οι εκκλήσεις του, στους Έλληνες δεν απηχούν! Η δήθεν συμπόνια, στους πάσχοντες ίσως μετρά και ίσως συντελέσει στ’αρρωστημένο τους μυαλό, τ’απωθημένο τους να βγει το ρεβανσιστικό κι’επαναστατικό!
  Όσο για τους νυν μέθυσους της εξουσίας, ένας ο σκοπός ο Αγιάζων τα μέσα, η διατήρηση της εξουσίας πάση θυσία, έστω με τη χορήγηση πλήρων δικαιωμάτων, σ’ανθρώπους, που δολίως έχουμε φροντίσει, ανεξαρτήτως των μυρίων κακών και των κινδύνων, που η ασύδοτη αυτή πολιτική, στους κόλπους της εγκυμονεί!
  Το θέμα είναι ποιος θα καθίσει με περίσκεψη στο θέμα να σταθεί, προτού ο καθένας μας, μ’ένα μουσουλμάνο, στο σβέρκο να βρεθεί και ότι είναι δυνατόν από το κακό που μας βρήκε να προληφθεί πριν ολότελα από το χάρτη η Ελλάδα, με τη γνωστή της οντότητα και ταυτότητα σβηστεί!
                                                                                      Με Τιμή
                                                                               Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας