Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Η Τραγωδία στην Καλαμάτα!

 

 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!

Κατ’αρχάς το Χρέος και πάλι

στον Ήρωα!


Ποιος είχε τέτοιο τέλος Τραγικό

ποιος είδε τέτοιο Κλέος σε Χαμό;

Ποιος είδε να καρφώνει Αετό

και άντεξε στο Χαίρε το στερνό;


Ήτανε η μέρα Γιορτινή

Πήγε για μια πτήση υστερνή!

Είχε τη φαμίλια του μαζί

του’χαν ετοιμάσει και Γιορτή!


Μπήκε στο χαλύβδινο πουλί

κι’εβαλε μπροστά τη μηχανή!

Να η περηφάνια περισσή

κάθε του σκηνή ιδανική!

 

Έκλεινε τον κύκλο του εκεί

άλλον για ν’ανοίξει στη ζωή!

Αλλιώς είχε η Μοίρα του σκεφτεί

κι’αρχάγγελο βιαζόνταν να τον δει!

 

Ήτανε μια μέρα τραγική

Ποιος ν’αντέξει στην περιγραφή!

Θρήνος και συντρίμμια στη στιγμή

Ήρωες σαν έσονται Αϊτοί!



 *Τιμής Ένεκεν!

*Καλαμάτα 27/12/2023/11:28 το τέλος και 29/12/2023/11:00 με την Εξόδιο Ακολουθία, το Κλέος!

*Επισμηναγός (Ι) Επαμεινώνδας  Κωστέας, ετών 40! Πατέρας δύο Ανήλικων Παιδιών με ανάληψη παρουσία τους καθώς και της Λατρεμένης  Μητρός αυτών!

*Καλέ μου Συνάδελφε Επισμηναγέ Ιπτάμενε Επαμεινώνδα Κωστέα με Τιμή, Οδύνη και Υπερηφάνεια, σου εύχομαι ομού με όλους μας τους Συναδέλφους, καλό σου κατευόδιο στην τελευταία Ουράνια διαδρομή σου, συνοδεύοντάς σε με δυο μου στίχους, γραμμένους με δάκρυ από τα μύχια της ψυχής μου!

*Δυο στίχους που λίγο πολύ όλοι μας στη Μάνα μας είπαμε πάνω που φύγαμε και στ'όνειρό μας στρατευθήκαμε! 

*Στης Μάνας την αντίσταση με πίστη  πολεμάμε και με δυο λόγια δάκρυα την αποχαιρετάμε:

«Μικρή Θυσία δε χωρά σε Όνειρο Μεγάλο

 τ’ακούς Μανούλα μου γλυκιά πεσ’μου  καλό κουράγιο!

 Μ’έταξ’ η Μοίρα μου ψηλά, ψηλά σε κόσμο άλλο

 μου’πε το Φόβο ν’αρνηθώ, στον πόνο να μην κλάψω

 να’χω κουράγιο Θεϊκό στον Ουρανό επάνω

 κι’αν απ’το χάρο προκληθώ ρότα να μην αλλάξω!»

*Καλό Κουράγιο στην Οικογένειά σου και εύχομαι η περηφάνια που για σένα ισόβια θα βιώνουν, αιώνια τη μνήμη σου στη ψυχούλα τους να νιώθουν!

*Όσο για σένα καλέ μας Συνάδελφε σαν και μέρα τ'αστέρια για χάρη σου θ’ανάψουν, Στρατιές  Αγγέλων κι' Ιπταμένων Αρχαγγέλων από χαρά στον ερχομό σου σαν Άστρα θα λάμψουν! 


*Και τώρα που ο πολύς Αχός έχει σχετικά καταλαγιάσει κι’ο Ήρωας αναληφθείς θαρρώ στον προορισμό του έχει φτάσει, το χέρι μας ας προσπαθήσουμε με περίσκεψη να βάλουμε επί τω τύπων των ήλων, προσπαθώντας ίσως την αλήθεια ν’αγγίξουμε και κάτι ωφέλιμο πίσω  ν’αφήσουμε!

 

*Κάποιο Χρέος Βαρύ!

*Προσωπικά κάποιο χρέος βαρύ με καλεί να υπερβώ την στα άκρα μου  συγκίνηση και να προχωρήσω στην προληπτική Συναδελφική παρακίνηση, γιατί η Σιωπή εδώ δεν είναι Χρυσός!


*Αναφέρομαι στην Ασφάλεια Πτήσεων και πιο ειδικά στη πρόληψη των ατυχημάτων, ο σκοπός  της οποίας είναι Ιερός! 27/12/2023 έλαβε χώρα ένα απρόσμενο και ιδιαίτερα Τραγικό Ατύχημα στην τελευταία φάση της πτήσης!

*Η πολυετής ενασχόλησή μου στον τομέα ασφαλείας Πτήσεων δε με αφήνει να ησυχάσω και σ’ένα προληπτικό συμπέρασμα παλεύω να φτάσω, ούτως ώστε κάτι εν γένει να προλάβω!

*Ένα ας ξέρουμε ότι τα Κορμιά μας  αντέχουν πιο πολύ απ’τα Ιπτάμενα Σκαριά! Το δυστύχημα είναι όμως ότι κανένα απ’αυτά δε μιλά! Το συμπέρασμα, μας χρεώνουν πολλά, τους χρωστάμε πολλά!

*Όλα όμως καταγράφονται και στα δικά μας κορμιά και σ’εκείνων τα σκαριά και δυστυχώς κάποτε πληρώνονται και ξεχρεώνονται!

*Για όνομα του Θεού με το Αεροπλάνο δεν τα βάζω, ούτε με τους Χειριστές είναι η φύση της Εθνικής Αποστολής τέτοια, που δυστυχώς δε γίνεται αλλιώς, σε θέλει σε υπερβάσεις και ρίσκα να βιώνεις, αλλιώς δεν πρωτεύεις, ούτε αν χρειαστεί επιβιώνεις, γιατί επιβάλλεται πριν να καταστείς γητευτής, όπως επιτάσσει το είδος της Ιεραποστολής!

*Το συγκεκριμένο Αεροσκάφος πρόσφερε πολλά και το ευγνωμονούμε γι’αυτά, πέρασαν απ’το κορμάκι του σειρές και σειρές επί χρόνια σαράντα και εφτά (47), βγάζοντας εκατοντάδες του Αέρα Γητευτές! Όμως ίσως έφτασαν στο τέλος μέσα απ’το τεράστιο της προσφοράς τους έργο το πνιγμένο στο κλέος!


*Ήδη ο Μπροστάρης απαράμιλλος Ηγέτης μας, που έχει περάσει από παντού, συνιστώντας Φάρο Πλοηγό για Ιπταμένους κι’αρχαγγέλλους, συνιστώντας περαιτέρω και κλειδί πασπαρτού επί παντός επιστητού έχει μεριμνήσει σχετικά και προληπτικά!


*Ήδη στην Καλαμάτα 120 ΠΕΑ τελεί υπό οργάνωση σε προχωρημένο κιόλας στάδιο η Λειτουργία Πρότυπου Παγκοσμίως εκπαιδευτικού Κέντρου σε Συνεργασία Ελλάδος Ισραήλ! Και είναι γεγονός ότι τα πρώτα υπερσύγχρονα εκπαιδευτικά Α/Φ Μ-346 Block 5+ Βρίσκονται ήδη εκεί από τον Μάιο του 2023, καθώς υπερσύγχρονοι εξομοιωτές πτήσεων, για προετοιμασία των Ικάρων μας για τα υπερσύγχρονα Α/Φ Rafale, F-16, F-35! Ίσως για εκεί να προορίζονταν και ο Αναληφθείς Ήρωας!


*Όμως για να μην παρεξηγηθώ και να επανέλθω στο θέμα μας : Σπάνια ίσως στον κόσμο θα υπάρξει άλλο Αεροπλάνο όπως το Τ-2 Backeye  που να έχει κάνει τόσες περιδινήσεις – είναι η άσκηση που καταπονεί μακράν κάθε άλλης, πιλότους και σκάφη -!

*Δε λέω τίποτα άλλο για την Σιωπή και το Χρυσό, απλά θυμάμαι απ’τον παλιό καλό καιρό! Τότε που σαν τριτοετής Ίκαρος προσπαθούσα να ισιώσω και να δυναμώσω τα φτερά μου!


*Έκανα σόλο ακροβατικά στην Κωπαΐδα – άσπρα σπίτια – βύθισα να κάνω ένα Loop – πλήρη ανακύκλωση κατακορύφως και αναστρόφως - όμως στη τελείως επάνω φάση  το  Α/Φ Τ- 33 από ανάστροφη ήλθε μόνο του σε οριζόντια θέση! Παραξενεύτηκα το επιχείρησα τρεις ίσως και τέσσερις ακόμα φορές με το ίδιο αποτέλεσμα!

*Επέστρεψα είπα στον εξαίρετο εκπαιδευτή μου, ότι το Α/Φ αυτό είναι προβληματικό, με είπε τρελό! Επέμεινα το πήγαν δοκιμή η παρατήρησή μου επιβεβαιώθηκε! Το πήγαν στο ΚΕΑ – Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων – διαπίστωσαν ρωγμές και στρεβλώσεις βγάζοντάς το Άχρηστο και δεν ξαναπέταξε!

*Ο Λόγος; Ο χαρακτηρισμός! Ήδη εμένα ο εκπαιδευτής που με θαύμαζε και απεριόριστα μ’εκτιμούσε, αυτός που με έστειλε πρώτο σόλο στην έκτη έξοδο αντί της όγδοης που προβλέπονταν και απαρέγκλιτα τηρούνταν, δε δίστασε να με πει τρελό, στο άκουσμα!

*Ποιος αλήθεια ξέρει πόσες υπερβάσεις είχε υποστεί το καημένο χωρίς λέξη να ειπωθεί ή να καταχωρηθεί! Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν είχε το περιστατικό αποσιωπηθεί κάποια στιγμή το Α/Φ αυτό θα είχε στον αέρα  μερικώς ή ολοκληρωτικώς διαμελισθεί ή διαλυθεί!

*Γι’αυτό και ξαναλέω η Σιωπή μπορεί να’ναι σε πολλές περιπτώσεις Χρυσός, στην Ασφάλεια Πτήσεων όμως ίσως Κλαυθμός και Οδυρμός!


*Καλή μας Χρονιά και στην Πολεμική μας Αεροπορία με Ασφάλεια, Γερά Φτερά, Ακμαία Ηθικά και πάντα Ψηλά! Τουτέστι ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ!

6 σχόλια:

  1. Σωστός Σπύρο, Καλή χρονιά με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτριος Κορασίδης1 Ιανουαρίου 2024 στις 12:47 μ.μ.

    Ένα κείμενο γεμάτο νοήματα . Όσοι έχουν έστω μια μικρή τεχνική παιδεία , καταλαβαίνουν πάρα πολλά . Το προσωπικό παράδειγμα , τα ξεκαθαρίζει όλα .Δεν χρειάζεται να είμαστε πλέον η μοναδική Πολεμική Αεροπορία που χρησιμοποιεί τον τύπο , βέβαια έχουμε τα....μνημόνια......θα πουν κάποιοι . Ας γίνει κάτι προς την σωστή κατεύθυνση , σύντομα ώστε να μην έχουμε άλλα μνημόσυνα , εξ αιτίας των μνημονίων . Είμαστε λίγοι , και είναι ακόμα πιο λίγοι , και τους χρειαζόμαστε όλους ζωντανούς για να αμυνθούν ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ , όταν και όποτε χρειαστεί . ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!! θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας