Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΠΕΡΙΣΚΕΨΗ!

 

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΠΕΡΙΣΚΕΨΗ !

Ο Λύκος Χούι δεν αλλάζει!

Γιατί Λύκος αν θα γεννηθεί

Λύκος και θα πεθάνει!


   *Ναι με περισσή περίσκεψη υποδεχθείτε τον αναλογιζόμενοι, όχι όσα όσα αλλά τόσα και τόσα από το σχετικά πρόσφατο Παρελθόν!

    *Άλλωστε μικρή πολύ μικρή η Ιστορία τους και η Δημοκρατία τους μόλις τον 11ο Αιώνα 1076 μ Χ  ήλθαν από τα βάθη της Ασίας και μόλις προχθές γιόρτασαν την επέτειο της εκατονταετίας της «υποτιθέμενης Νεοτουρκικής Κεμαλικής και Ερντογανικής Δημοκρατίας 29/10/2023!»

   *Θα μου πείτε λόγια, ναι λόγια, λόγια που εύκολα από ευχολόγια γίνονται «Βόλια» και «Κανόνια!»

«Φοβού τους Τούρκους

και δώρα φέροντες

από τους Ούννους

μη διαφέροντες!»

   *Εν πάση περιπτώσει προσωπικά Πολιτικός δεν είμαι, ούτε καν κατάλληλος για υπέρτατης βαθμίδας Αξιωματικός, απλά γιατί τυγχάνω στην ιδιοσυστασία μου ιδιαίτερα παρορμητικός και όταν προσβάλλομαι δογματικά και αναίτια, γίνομαι ιδιαίτερα επιθετικός!

   *Στον αντίποδα είμαι εκτιμώ ένας κατάλληλος άνθρωπος, ιδανικός θα έλεγα σαν σύμβουλος σε υψηλά πρόσωπα που διαδραματίζουν πρωτεύοντες ρόλους σε Γεωπολιτικής Φύσεως θέματα, λόγω υπερβολικής ενασχόλησης μ’αυτά σ’όλο τους το φάσμα!

   Ναι καθόσον δίδαξα αυτά με όλα τους τα σχετικά και προπαντός   γιατί ανάλωσα χρόνο πολύ για την εμπέδωση και εμβάθυνση σ’αυτά, χρόνο που θα ισοδυναμούσε κατά την ταπεινή μου άποψη, με τη λήψη επάξιας διατριβής και απονομής τριών τουλάχιστον διδακτορικών σε θέματα Ηγεσίας – Ψυχολογίας – Εθνικής Πολιτικής, προς κατοχύρωση ουκ άνευ Ιδανικών και Αξιών και στιγματισμό Αμφιλεγόμενων Ηγετών!

   *Δεν θα κουράσω αναλώνοντας χρόνους αναφοράς μυρίων τόσων τρανταχτών παραδειγμάτων «Ανώμαλων Ηγετικών Προσωπικοτήτων» περίγελων στο τέλος Ιστορικώς!

    *Μ’αυτόν θ’ασχοληθούμε με τον «Υψηλό αναμενόμενο Επισκέπτη, τις ανωμαλίες του τις παλινωδίες του, το Ύφος και το Ήθος του!


Γιατί φρονώ πως έρχεται

σαν τον Ταρζάν

να σφάξει τη Μαϊμού και να τη Βράσει

με το Καζάν Καζάν!

    *Απρόβλεπτος, Ανώμαλος, Κυκλοθυμικός! Να τον πούμε Τρελό, Σχιζοφρενικό, έστω Διπολικό, Πολυπολικό; Όχι θα λαθέψουμε και θα μας κράξουν οι Επαγγελματίες Νευρολόγοι, Ψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Φυσιογνωμιστές!

    *Είναι λίγο απ’όλα σε απρόβλεπτες εκδηλώσεις και δηλώσεις, ανάλογα με τις δόσεις, τις δόσεις της χειρότερης «Νόσου» που υπάρχει στο είδος, της «Νόσου που λέγεται Μέθη της Εξουσίας!»

    *Δεν υφίσταται κατά την ταπεινή μου άποψη πιο επιδέξια, Ετέρα, Μαιτρέσα, Μαντάμ οίκου ανοχής και ενοχής, πλασαρισμένη σαν Άγια  ή πιο πλανεύτρα Κίρκη Μάγισσα!



    *Η Μέθη της εξουσίας είναι όπιο, ναρκωτικό,  μιας πανίσχυρης μορφής εξάρτησης, σε αντίστροφη σχέση επιρροής από την ελαφρότητα του «υποκειμένου» κατά περίπτωση, από την δύναμη, την ισχύ, την εξουσία, συνιστώντας μία μορφή ύβρεως που παραγνωρίζει την ταπεινότητα, το μέτρο, καθώς κάθε ηθικό περιορισμό στην άσκησή της εξουσίας!

    *Στη μέθη της εξουσίας εμφανής για τους μακράν η αδυναμία τόσο του θεσμού όσο και του λαού να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κρίσης που προσομοιάζει δυστυχώς με βαριάς μορφής ψύχωση!

     *Μια και οι της Κατηγορίας Ηγέτες βαθιά βουτηγμένοι στην ανοησία, το λάθος, την αμετροέπεια και τη Ύβρη, πάντοτε είναι εκτός πραγματικότητας, ταγμένοι με όρκο ανίερο, αλλά πιστευτό απόλυτα από τους ιδίους, για την τυφλή υπηρέτηση των συμφερόντων του άμοιρου Λαού τους, που έρμαιο νιώθουν στις Θεϊκές Βουλήσεις του καθάρματος Ταγού τους, που θεωρούν συνοπτικά κι’επιγραμματικά Θεόπεμπτο «Κάθαρσης»και προπομπό ακολουθίας για τη Γη της Επαγγελίας!

     *Αυτά σας τα γράφει απλά ένας άνθρωπος που ιδιαίτερα ανησυχεί όταν βλέπει συνειδητά πάνω σε «Υποτιθέμενους Μεσσίες» την Πολιτική έντονα να φλερτάρει με την ψυχιατρική, μια διαταραχή που λέγεται «Μέθη της Εξουσίας» και αναπόδραστα οδηγεί στην αυτοκαταστροφή και καταστροφή!


   *Έτσι υποδεχθείτε τον, έτσι δείτε τον,  έτσι αντιμετωπίστε τον, γιατί είναι αυτός ο οικτρά «Μέθυσος» Ταγός που θεωρεί μια παράκτια χώρα έκτασης 780 τ.χ ότι δικαιούται ασυζητητί και τα όποια μεταξύ του 25ου Μεσημβρινού μέχρι και του 32ου !

    *Το θέμα θεωρώ τόσο σοβαρό, που είναι βέβαιο ότι να επανέλθω θα εξαναγκασθώ!

   *Και να που επανέρχομαι σ'αυτά που είδα και άκουσα!

Δ Ι Δ Α Γ Μ Α!

Το Επιμύθιο έστω σαν επιτύμβιο!

Ανάγκας και Θεοί Πείθονται

και Σκληροί Ταγοί Μεταπείθονται! 

*Η Τουρκία μπάζει, μονάζει και Βαθιά αναστενάζει! Ο Λαός στενάζει! Ο Στρατός ρημάζει – από τα 160 F16 ούτε τα 50 δεν είναι αξιόμαχα –! Ο Ταγός κομπάζει, μα για μας «Αλλάζει!!!»

Μας έχει Ανάγκη! Μας έχει Ανάγκη! Μας έχει Ανάγκη!

Μα Χαρά στον, που σωστά Διαβάζει!

   *Τί θα του έλεγα λοιπόν αν ήμουν Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη της 7η/11/2023: "Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Τουρκίας Καλώς ορίσατε στη Χώρα της Δημοκρατίας, της Ιστορίας, της Φιλοξενίας, μιας Χώρας μόλις 135 χιλιάδων και ούτε τετραγωνικών Χιλιομέτρων! Καλώς ήρθατε στη Σύμμαχο και Γείτονα Ελλάδα!

    *Μια παροιμία στον τόπο μας λέει: «Ο Θεός κι’ο Γείτονας», μια παροιμία που έχει επανειλημμένως επαληθευθεί μεταξύ μας και τα τελευταία χρόνια!

    *Όμως αντί το πνεύμα καλής γειτονίας να σας συντροφεύει, μοιάζει κάποιες φορές να σας αγριεύει και μάλιστα πάρα πολύ κι’εκεί είναι που ίσως χάνετε τον έλεγχο στην αυτοσυγκράτηση παραφερόμενος λεκτικά και όχι μόνο στον υπέρτατο βαθμό!

  *Εκεί λοιπόν είναι που Θορυβείτε, Λοιδορείτε, Απειλείτε, Προκαλείτε, Παραφέρεστε, Διεκδικείτε, Βιαιοπραγείτε!

   *Δε χρειάζεται να στοιχειοθετήσω όλα τούτα, τα ξέρετε καλύτερα από εμένα, γιατί δικά σας είναι όλα τούτα τα κακότροπα και η επιστροφή τους βαριά έρχεται πάνω σας ζημιώνοντας τη Χώρα σας στον υπέρτατο βαθμό, κάτι που ίσως δεν αντιλαμβάνεστε, στο βαθμό τουλάχιστον που θα έπρεπε!

   *Δεν προτίθεμαι να αναλωθώ σε ατέρμονες συζητήσει κι’επικλήσεις δυο πράγματα θα σας πω κι’ελπίζω να κατανοηθώ! Δυο πράγματα απλά βάσει των διεθνών Συνθηκών και ισχυόντων παγκοσμίως θα σας πω προσδοκώντας ότι θα εισακουσθώ!

 *Σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών η Χώρα μου χαρακτηρίζεται αδιαμφισβητήτως σα ΝΗΣΙΩΤΙΚΉ η δε Χώρα σας ως ΠΑΡΑΚΤΙΑ, εκείθεν οριζομένων απολύτως των Δικαιωμάτων της μιας και της άλλης!


   *Αξιότιμε Κε Πρόεδρε υπάρχει οριοθετημένη η γραμμή των συνόρων μεταξύ της Ελληνικής Επικράτειας και της Τουρκικής των 870 χιλιάδων τετραγωνικών Χιλιομέτρων, ναι ή όχι;


   *Υπάρχει ο Χάρτης ICAO που καθορίζει τα πάντα σχετικά με τη διακίνηση της Διεθνούς Αεροπλοΐας! Είναι σύμπτωση που οι δύο χάρτες συμπίπτουν απολύτως στα όριά τους;

   *Πώς θα ενεργήσουν τα πολεμικά σας Αεροπλάνα σε περίπτωση μετακίνησης στην Ισπανία για παράδειγμα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ; Τι έγγραφα θα πρέπει έγκαιρα να κατατεθούν και να εγκριθούν από όλες τις διερχόμενες Χώρες; Υπό ποία έννοια εσείς την Ελλάδα από τις πάγιες και ανεξαίρετες αυτές υποχρεώσεις θα εξαιρέσετε;

   *Δεν θα ήθελα να προχωρήσω ούτε στα CASUS BELLI, ούτε στις αυθαιρεσίες σας περί χωρικών υδάτων διαχωρίζοντας τις θάλασσες κατά το δοκούν! Αλήθεια πως αποτολμάτε να βάζετε στο στόμα σας μια περιοχή με αδιαμφισβήτητα καταγεγραμμένη Ιστορία πέντε χιλιετιών, χωρίς να αισθάνεσθε ότι είναι τουλάχιστον Ιεροσυλία και αίσχιστη προσβολή στην Ιστορία;

*Κε Πρόεδρε δεν θα ήθελα να συνεχίσω σε Μεταναστευτικό και συναφή! Αν είμαστε Σύμμαχοι αποδείξτε το δια λόγου και έργου, αρχίζοντας αυτή τη στιγμή! Αν είμαστε γείτονες καλής Γειτονίας αποδείξτε το τώρα με μια δήλωση ουσίας! Και εμείς καλοπροαίρετα είμαστε εδώ να συζητήσουμε, ποτέ όμως ερήμην του Διεθνούς Δικαίου και των παγίως κρατούντων αυτού, υπογραμμίζοντας για να κλείσω, εξοπλιζόμαστε για παν ενδεχόμενο, το οποίο από την εν γένει στάση σας κάθε άλλο παρά  αποκλείεται!


    *Αυτό αποδεικνύει η 4η Στρατιά σας του 1975, που ήδη τη μετονομάσατε σε Στρατιά του Αιγαίου καθώς τα 1000 και πλέον ταχύπλοα μικρά αποβατικά σας, που αναπόφευκτα μας οδήγησε στον Αμυντικό Εξοπλισμό των Ανατολικών μας Νησιών!”

   *Κε Πρόεδρε σε μια εκκρεμότητα θα σταθώ που σας εκθέτει ανεπανόρθωτα διεθνώς επί μία πεντηκονταετία, στο Κυπριακό! Υπό ποία έννοια εισβάλατε και κατακτήσατε το 40% μιας Χώρας στην οποία έχετε πληθυσμό 18%, κωφεύοντας στα επανειλημμένα ψηφίσματα του ΟΗΕ, διεκδικώντας συνεχώς και αδιαλείπτως ολοένα και περισσότερα;

   *Κε Πρόεδρε δεν θα ήθελα να συνεχίσω σε Μεταναστευτικό και συναφή, αν είμαστε Σύμμαχοι αποδείξτε το δια λόγου και έργου! Αν είμαστε γείτονες καλής Γειτονίας αποδείξτε το και’μεις καλοπροαίρετα είμαστε εδώ να συζητήσουμε, ποτέ όμως ερήμην του Διεθνούς Δικαίου και των παγίως κρατούντων αυτού, υπογραμμίζοντας για να κλείσω, εξοπλιζόμαστε για παν ενδεχόμενο, το οποίο από την εν γένει στάση σας κάθε άλλο παρά  αποκλείεται!”

*Αυτά κατά βάση θα του έλεγα, τελώντας πάντα σε σχέση με τη στάση του, σε μεγίστη ετοιμότητα προσβαλλόμενο να τον αποπέμψω!

                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας