Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

ΛΟΡΔΟΣ ΚΙ'ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ; ΕΛΕΟΣ!

 

ΛΟΡΔΟΣ ΚΙ’ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ;

ΕΛΕΟΣ!!!


*Μ’αφορμή τη Ματαίωση της προγραμματισμένης συνάντησης του «Άγγλου» Πρωθυπουργού με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και με αιτία την αποφυγή της όποιας συζήτησης  για την επιστροφή των κλαπέντων Μαρμάρων του Παρθενώνα!

Ντροπή, ντροπή, ντροπή

που έχει επισύρει πρωτοφανώς

τη Διεθνή Κατακραυγή

για την Ιστορική εκτροπή, προφανώς!

   Και’συ τέκνον Σούνακ Άγγλε Αλλογενή και Νεοευγενή και’συ, που έπρεπε να καταλαβαίνεις περισσότερα; Ντροπή, ντροπή, ντροπή σου! Αλλά να θυμάσαι αυτό το εγκληματικό ατόπημα θα καταστήσει πιο επώδυνη την επερχόμενη πολιτική καταστροφή σου!

    Δεν θ’ασχοληθώ με το ιστορικό του θέματος, γιατί η υπόθεση αυτή έχει πια καταστεί παγκοσμίως γνωστή, UNESCO, OHE και άπαντες οι παγκόσμιοι σχετικοί οργανισμοί και σύλλογοι πολιτιστικοί και πολιτισμικοί έχουν γι’αυτό αποφανθεί! Ακριβώς γι’αυτό το λόγο ακόμα και η εσωτερική κατακραυγή έχει διεγερθεί!

   Ένα θα πω, απευθυνόμενος και προς τον Βασιλέα Κάρολο, τον εν μέρει Ελληνογενή! God Bless the King, but King dont forget Greece! Επειδή Ελλάδα σημαίνει, Ιστορία, Δημοκρατία, Φιλοσοφία …..!

    Μπορεί ο Έλγιν να ήταν Λόρδος, όμως το ερώτημα βαρύ και αμείλικτο Βασιλεύ Κάρολε: «μπορεί ένας αποδεδειγμένα Αρχαιοκάπηλος να είναι Λόρδος και τα γονίδιά του να διατηρούν τον τίτλο, μια και ο τίτλος είναι κληρονομικός;

   Εσείς δε γνωρίζετε ότι η Αρχαιοκαπηλία παγκοσμίως εκτός από ειδεχθές αδίκημα είναι και Μέγιστη Αμαρτία, ότι δε στην υπόψη περίπτωση είναι ασέλγεια προς την Ιστορία, προσομοιάζουσα στην συγκεκριμένη περίπτωση  με «Μαστροπεία;»

   Δεν προχωρώ τον εαυτό μου θα σεβαστώ για να μην παρεκτραπώ, όμως κάντε το πρέπον στο άμεσο μέλλον, όχι πια άλλο φορώντας υποκρισίας, αδικίας και αμαρτίας αδιαφανές πέπλο, γιατί η ντροπή αυτή δεν κρύβεται!


   Δεν κρύβεται Βασιλεύ ούτε φορώντας Ελληνική γραβάτα στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στο Ντουμπάι!  Και δεν κρύβεται γιατί ο Ήλιος της Ιστορίας είναι η Ακρόπολις και ο Παρθενώνας, που η βαθιά του πληγή πρέπει ανυπερθέτως εδώ και τώρα να ιαθεί και για να γίνει  αυτό θα πρέπει ότι το ελγίνειο άμεσα να επιστραφεί!


    Κλείνω εδώ το θέμα μη παραθέτοντας την ευγενική αλλά ουσιώδη διαμαρτυρία του Έλληνα πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας στον «Κύριο» Σούνακ: “Ότι οφείλατε πριν να μιλήσετε με τον εξ’ Ελλάδος ομόλογό σας «Κύριε» Σούνακ για χίλιους λόγους, πάνω στο θέμα αυτό, να αλείψετε πρώτα τη γλώσσα σας με Βασιλικό Πολτό και Βούτυρο ακριβό ας πούμε Soft Lurpak Mr Sunak!”

     Στο σημείο αυτό ας μου επιτραπεί ν’αφιερώσω κάποιους μου στίχους – δύστυχους -  για το θέμα αυτό, ελπίζοντας ότι θα συγχωρεθώ από όποιον θαρρεί πως το παρατράβηξα στο Λεξικό σ’αυτό μου το γραπτό!


Τα Μάρμαρα Μιλάνε!

*Τα Μάρμαρα Μιλάνε! Μιλάνε και  Πονάνε!

Βοήθεια Ζητάνε στη Μάνα τους να πάνε!

*Άγγλοι Απρεπείς, Βαρέως Ασθενείς

 Ανάλγητοι, Θρασείς, σε χρέος οφειλής

παγκόσμιας κραυγής, οργής, κατακραυγής!

 

Τα Μάρμαρα Μιλάνε! Μιλάνε και Πονάνε!

 Βοήθεια Ζητάνε στη Μάνα τους να πάνε

Κι’εσείς Άγγλοι γελάτε κι’ αλλήθωρα κοιτάτε!

Αλλήθωρα κοιτάτε ούτε το συζητάτε

κι’από ανύπαρκτα κενά, αρκείστε να περνάτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας