Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2023!


ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ Ή ΚΑΛΟΝ  ΑΜΙΓΕΣ ...!

Μ’αφορμή τις Εθνικές Εκλογές 2023!


*Υπήρξαν κακά, αρκετά κακά, πολλά άσχημα! Υπήρξαν και καλά, σημαντικά καλά, καλά σημαδιακά!

*Πολλά είδαμε  και απ’τα μεν και απ’τα δεν, εκτιμάται δε πως τα βασικά ένθεν κι’εκείθεν τα καταλάβαμε, όμως σίγουρος είμαι πως όχι όλα, παρ΄όλα τα δείγματα, παρ’όλα !

*Ας εξηγήσουμε τι εννοούμε για να συνεννοηθούμε, αν και το τελευταίο κάθε άλλο παρά εύκολο το βλέπω, όσο και αν σφόδρα το επιθυμώ και το θέλω!

*Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά! Δύο εκλογικές αναμετρήσεις σε διάστημα ας πούμε ενός μηνός με κόστος για τον Ελληνικό Λαό 400 – 500 εκατομμυρίων ευρώ, που θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν το μισό!

*Όμως έτσι ήθελε ένας κάκιστος Έλληνας, Μισέλληνας θα έλεγα και ένας ιδιαίτερα κάκιστος, επιζήμιος και λίαν επικίνδυνος Πολιτικός! Γιατί; Έτσι για να παιδέψει δίκην νεοσυλλέκτου  Φαντάρου παλιάς εποχής τον Ελληνικό Λαό, με καψόνι αναιτιολόγητο και πεισματικό! 

*Τελικά πήρε την αμοιβή που του άξιζε και που ούτε στο χειρότερό του εφιάλτη δεν είχε δει! Παρά του ότι μας έδωσε μια Κυβέρνηση με 158 έδρες, αντί 172!


*Και το τρις χειρότερο μια οκταμελή Βουλή, αντί πενταμελή, με είσοδο αμφιλεγόμενων κομμάτων κι’ενίων ίσως επικίνδυνων, λόγω νοοτροπίας  και διανοητικά πολιτικής ανισορροπίας, που θέλουν να ονομάζουν «Λαϊκή Δικαιοπραξία» και προσχηματικά «ιδεολογία» ενώ πρόκειται για καθ’υποτροπήν ασύστολη, όπως και να’χει, ανομία!

*Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες, όμως επί βασικών σημείων θα προτιμούσα να σταθώ, επιθυμώντας απόλυτα να κατανοηθώ ίσως στο πιο βασικό, που θα χαρακτήριζα αναπόφευκτο χωρίς καλού ή κακού προσδιορισμό!

*Δε ξέρω από πού πέρασαν οι «Σπαρτιάτες», από κάτω ή από πάνω από το δίχτυ της Δικαιοσύνης, εκείνο που ξέρω είναι ότι ή έτσι ή αλλιώς, τώρα, αύριο ή μεθαύριο είναι βέβαιον ότι θα πέρναγαν και θα σας εξηγήσω το γιατί!


*Τα Πολιτικοκοινωνικά Συστήματα

και ο Νόμος – κίνηση – του Εκκρεμούς!

*Κατά την ταπεινή μου άποψη τα Πολιτικοκοινωνικά Συστήματα κατά κανόνα και αναπόφευκτα ακολουθούν το Νόμο – κίνηση – του εκκρεμούς, όπου το μόνο που αλλάζει είναι η ταχύτητα μετάβασης από το ένα άκρο στο άλλο!

*Στις λεγόμενες εξελιγμένες  - πολιτισμένες – χώρες η ταχύτητα κίνησης του εκκρεμούς είναι αρκετά γρήγορη, χωρίς όμως τα δύο απώτατα άκρα να διαφέρουν τόσο χαρακτηριστικά, όσο στις υπανάπτυχτες χώρες και τις Αντιδημοκρατικές, όπου ο «Φύλαρχος» δυνάστης θεωρείται ελέω Λαού και Θεού καθ’ υπαγόρευσή του!

*Εδώ λοιπόν στη Χώρα της Δημοκρατίας είχαμε φτάσει το 1967 – 1974 στο απώτατο δεξιό άκρο, με αρκετά καλοπροαίρετο τον πρώτο Ταγό της απολυταρχίας και υπεραρκούντως κακοπροαίρετο τον δεύτερο, που ξεπέρασε τα όρια του Ηλίθιου, με τα γνωστά αποτελέσματα, Κύπρος, κατάρρευση καθεστώτος, κλήση Καραμανλή, αποκατάσταση της Δημοκρατίας με ταχεία κίνηση του εκκρεμούς προς το Κέντρο και μετά εμπρός Μαρξ σε αριστερόστροφη του εκκρεμούς τροχιά, με αναγνώριση του ΚΚΕ για πρώτη φορά, συνεπικουρώντας προς τούτο του δολιοφθορέα αυτής και όχι μόνο Σοσιαληστή – συγνώμη για το ορθογραφικό μου λάθος – που παρά λάθος το θεωρώ!

*Ξέρετε ποια είναι η διαφορά Σοσιαλισμού και Κομουνισμού; Η μετάβαση του πρώτου στην εξουσία με ειρηνικά και υποτίθεται Δημοκρατικά μέσα, του δε κομουνισμού μη αποκλειομένων των βίαιων μέσων!

*Εν πάση περιπτώσει το τι έγινε τότε μόνο ένας Θεός το ξέρει και κάποιοι εμβριθείς του νου παιδευτές, γιατί ο Λαός, αλίμονο, ποιος Λαός; Αυτός που άμα κατέχεις την τέχνη της Λαοπλανίας τον καθιστάς «Χάνο της Δημοκρατίας;»

*Για ποιο μύθο του Πολυτεχνείου να μιλήσεις, για ποια υιοθεσία της δολοφονικής σπείρας 17 Νοέμβρη και το δημιουργό της, για ποια δολοφονία Μπακογιάννη (26/9/1989) την παραμονή ψηφοφορίας της Βουλής (27/9/1989) για την παραπομπή του Αρχισοσιαληστή και καταχραστή στο ειδικό δικαστήριο;

*Που ακόμα και σήμερα δεν τολμάς να  πεις ούτε σε ομοϊδεάτες σου ότι η Χούντα έπεσε στις 24 Ιουλίου του 1974 από τη συμφορά της Κύπρου και όχι στις 17 Νοεμβρίου του 1973 από τη στάση των Φοιτητών στο Πολυτεχνείο!

*Πολυτεχνείο που αλίμονο έγινε για να διώξει έναν εκδημοκρατισμένο πια δικτάτορα και να φέρει έναν ξεμωραμένο από τα θέλγη της εξουσίας με  προσόντα αχρηστίας!

*Φυσικά για να τελειώνουμε, όλα τούτα τα άκρως σημαντικά και Ιστορικά δεν καλύπτονται ούτε σε ένα άρθρο δημοσιογραφικό ούτε καν σε σήριαλ αρθρογραφικό, αλλά σ’ένα τουλάχιστον εκτενή τόμο Ιστορικό!

*Ναι η Αριστερόστροφη φορά του πολιτικού γίγνεσθαι στη Χώρα μας αμείωτα συνεχίστηκε μέχρι σήμερα παρά τις δεξιές κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά, μηδέ εξαιρουμένου και του αξιολογότατου σημερινού μας Πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη!

*Δεν είναι οι Μπαχαλάκηδες που κάθε λίγο και λιγάκι κάνουν τις Μεγαλουπόλεις Μπάχαλο, τα Πανεπιστήμια Στάβλους και Σταβλίτες εκόντες άκοντες τους Φοιτητές μας!

*Είναι οι ορκισμένοι για Ρεβάνς ασύδοτοι κι’αθεράπευτα Ανθέλληνες Κομουνιστές που κάθε τρις και λίγο καταλύουν κάθε έννοια Δικαίου, ευνομίας και πειθαρχίας, καλώντας τον ελάχιστο σε ποσοστά  «Στρατό» τους, μέσω των κύριων άρθρων – παραγγελμάτων – του ριζοσπάστη και της αυγής σε κατάλυση και λεηλασία του Κράτους και της Κοινωνίας, χωρίς ίχνος Δημοκρατικής Ευαισθησίας!



*Ιδού λοιπόν το καλό, όπως προέκυψε από τον ίδιο το Λαό! Σαν απόγειο της αριστερόστροφης της Χώρας φοράς, που πολλοί θεωρούν την πενταετή διακυβέρνηση αυτής από τον Ελεεινό και τρις Άθλιο Τσίπρα, που εγώ όμως θεωρώ το αξιωματικό αντιπολιτευτικό μένος αυτού στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη σε σχέση με το τελειωτικό χτύπημα αυτού από το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023, που το θεωρώ «Χαριστική Βολή» όχι μόνον για κείνον, αλλά και την αριστερόστροφη της Χώρας πορεία!

 *Γιατί κακά τα ψέματα, για την επάνοδο του Τσίπρα στην εξουσία δεν υπάρχει ουδεμία Ελπίδα, μια και εκείνη πέθανε μαζί μ'αυτόν κι'ο πεθαμένος, λέει η παροιμία,  .... και αυτή η παροιμία έχει απολυτη εφαρμογή στη Δημοκρατία! 

*Και για να γίνει απόλυτα αντιληπτό τούτο, το ίδιο δεν ισχύει για τον Κασιδιάρη, γιατί η συγκυρία αρκούντως τον ευνοεί αν και εφόσον  εξακολουθήσει η αριστερά την ίδια τακτική, της κονταροπορείας και κονταρομαχίας!

*Μια και τούτο ιδιαίτερα ας προσεχθεί γιατί: "Η Φυλακή στην Πολιτική είναι Προσόν, μια και η έννοια του Άδικου και του Δίκιου είναι απολύτως σχετική, μια και στον καθένα επαφίεται στο από ποια σκοπιά το θέμα θα δει!"

*Γιατί πλέον η Χώρα όπως αδιάψευστα δείχνει το εκκρεμές θα κινείται σταθερά με δεξιά φορά, όμως στο πόσο δεξιά θα φτάσει και πόσο γρήγορα ή αργά είναι θέμα πολλών παραγόντων και παραμέτρων!

*Παραμέτρων που θ’αποδείξουν πόσο οι Έλληνες έχουν διδαχθεί απ’όσα ρίσκα πέρασαν και «δεινά» προπαντός όμως πόσο έχουν εκπολιτισθεί μεταπολιτευτικά!

*Όσο για τα μελλούμενα στην «Αξιωματική Αντιπολίτευση» των 48 εδρών, που δε συμπληρώνει ούτε τον προβλεπόμενο αριθμό των 50 εδρών προς υποβολή πρότασης Μομφής, απολύτως και αδιαμφισβητήτως προβλέψιμα! Γιατί; Γιατί η Σοβιετική Ηγετική Νοοτροπία έτσι απαιτεί!


 *Σοβιετική Ηγετική Νοοτροπία!

*Εδώ οι Ταγοί δεν είναι Κοινοί Θνητοί! Εδώ οι Ταγοί αλλάζουν μόνον Νεκροί! Όποιος λοιπόν προσμένει ο Τσίπρας να παραιτηθεί πλανάται πλάνην οικτρή, γιατί η Κομουνιστική Ηγετική Νοοτροπία ήταν, είναι και θα είναι πάντα κοινή, δηλαδή απόλυτα δογματική, Αντιδημοκρατική, Χουντική και Φασιστική, τουτέστι Κουμουνιστική!

                                                                             Με Τιμή

                                                                      Σπύρος Κίκερης.                        

           

 

 

 

 

1 σχόλιο:

  1. Έχω κάθε λόγο να διαβάζω παρόμοιες αναλύσεις, μα σε χώρο και χρόνο που προσφέρουν άνεση για κατανόηση!
    Ναι, θαυμάζω την πολύ πετυχημένη αλληγορία του εκκρεμούς!
    Ναι, λύνω αρκετές απορίες μου σε γεγονότα που αναφέρετε!
    Ναι, χαίρομαι που με καλύπτει απόλυτα μια μεστή επιχειρηματολογία, δίχως να μου μένουν κενά!
    Ναι, παροτρύνω κι άλλους ενδεχομένως αναγνώστες, να συμφωνούν με τα σοβαρά κείμενα και την αντικειμενική τους αλήθεια, δείχνοντας δημόσια την εκτίμησή τους με σχόλια!
    Ναι, αξίζει να υπηρετούμε τον χρήσιμο λόγο!!

    Υγ, Εκτιμώ ότι θα κάνετε την διόρθωση που αφορά τον επίλογο, μιας και οι εξέλιξη της παραίτησης, περίτρανα επιβεβαιώνει και την νομοτελειακή συντριβή των υπηρετούντων φαύλο λόγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας