Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

 


«ΕΛΓΙΝΕΙΑ» ΜΑΡΜΑΡΑ! ΑΝΟΙΚΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!


   Αιτία ένα με τίτλους «Κάθαρμα!» Ένας Κόμης λέει του Έλγιν, που τ’όνομά του ήταν


Τόμας Μπρους, ένας Κλέφτης Κλεφτών, Πρέσβης στην «Κλεμμένη Πρωτεύουσα» των Οθωμανών, των Αίσχιστων του Πλανήτη Αλητών!

   Ένας Κλέφτης, που οι περισσότεροι θεωρούν της σκαπάνης Αρχαιολόγο και όχι της Απάτης Γυρολόγο!

   «Ελγίνεια» Μάρμαρα, Ανοίκεια – Ανήθικα - Πράγματα! Βιασμένα, Κλοπιμαία, Πουλημένα και αλίμονο βαφτισμένα από τον κλέφτη και τον βιαστή τους τα καημένα!

   «Ελγίνεια» Μάρμαρα, ρε είμαστε για κλάματα, κλάματα διεθνώς, γι’αυτό στη Διεθνή Κοινότητα εγώ ο δίχως τίτλους κοινός θνητός εκπέμπω σπαρακτικά δραματικό SOS, για δυο πράγματα.

   Το πρώτον αφορά την Πατρίδα μας, γιατί είναι Αμαρτία στην Ιστορία να μείνουν σαν «Ελγίνεια», και αυτό έπρεπε να έχει αρμοδίως από χρόνια επισημανθεί! Γιατί φτάσαμε στο σημείο και’μεις οι Έλληνες έτσι να τα αποκαλούμε, ατύπως πλην σαφώς δηλαδή ν’αποδεχόμαστε τον κλέφτη σα «Νονό!»

   Τον κλέφτη που εκμεταλλευόμενος τη θέση του σαν Πρέσβης της Χώρας του στην Τουρκία (1799 – 1803) καταρχάς έστειλε ομάδα Ιταλών Καλλιτεχνών με επικεφαλή το Ζωγράφο Τζοβάνι Μπατίστα Λουζιέρι προκειμένου να σχεδιάσουν και να λάβουν εκμαγεία προς διακόσμηση της έπαυλής του στη Σκωτία!

   Εν πάση περιπτώσει και επειδή δεν θα είχε νόημα ν’αναφέρουμε όλη την Ιστορία του θέματος, ο Τόμας Μπρους κατόρθωσε να αποσπάσει φιρμάνι από το Σουλτάνο, του οποίου η ύπαρξη ποτέ δεν έχει αποδειχθεί, κανιβαλίζοντας το Αριστουργηματικότερο έργο του Κόσμου και μένοντας στην Ιστορία σαν ο μεγαλύτερος Αρχαιοκάπηλος και Συλητής!

   Κάπως έτσι απέσπασε βιαίως με μεγάλες καταστροφές 56 λίθους της Ζωοφόρου, 19 αετωματικές μορφές και 15 μετώπες, που μεταφέρθηκαν με πλοία στο Λονδίνο και το τραγικότερο ότι πουλήθηκαν για να εγκατασταθούν από το 1816 στο Μουσείο του Λονδίνου, παραμένοντας σαν ορφανά, στα μάτια των επισκεπτών!

   Προσωπικά δεν σας κρύβω ότι όταν τα πρωτοαντίκρισα, το να πω ότι ανατρίχιασα θα ήταν το λιγότερο! Κλείνω τη στοιχειοθέτηση του πρώτου σκέλους του SOS που προανέφερα με την επανάληψη της Εθνικής Επίκλησης προς παύση προσφώνησης των


Μαρμάρων σαν «Ελγίνεια!» Εμπρός λοιπόν «ξεβαφτίστε τα τώρα, το μιασματικό όνομα από πλάι τους με σάλιο απέχθειας σβήστε και αποκαταστήστε τα με Αρμόζον στην Ιστορία τους όνομα με την ψήφιση σχετικού Νόμου!

   Το δεύτερον σκέλος του SOS αφορά την άμεση επιστροφή των κλοπιμαίων στη Χώρα γέννησής τους, καθόσον συνιστούν βασικό στοιχείο της Πολιτιστικής Ταυτότητας αυτής!

   Σ’αυτό εκτιμώ ότι ολόκληρη η Διεθνής κοινότητα πρέπει να συστρατευθεί, γιατί ήδη η Ιστορία βρυχάται για το οικτρό έγκλημα, που εις βάρος και εις άλγος της Μητρός τους έχει


διαπραχθεί, γιατί αλίμονο αν περιμέναμε το Times να μας το πει, μετά από αγώνα πενήντα (50) ετών όπου η εμμονή τους στο άδικο ήταν χαρακτηριστική, μια στάση κάθε άλλο παρά τιμητική τόσο για τους ίδιους, όσο και τη Χώρα τους, που φέρει το όνομα του «Ηνωμένου Βασιλείου» ή της «Μεγάλης Βρεταννίας!

   Όσο για σένα ξεμαλλιασμένε και ξεμυαλισμένε, κούνα το κεφαλάκι σου μπας και
στρώσουν τα μαλλάκια σου κι’ίσως τα μυαλουδάκια σου να κάνεις αυτά που πρέπει όχι μόνο για τα πάρτι, αλλά και για τα βάρη – Χρέη – από τον Έλγιν Κλέφτη!

                                                                                          

                                                                                             Με Τιμή

                                                                                      Σπύρος Κίκερης.

   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας