Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΣΤΟ ΑΜΗΝ!



ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΣΤΟ ΑΜΗΝ!

Ο Νέος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ)

Αντιπτέραρχος (Ι)

Θεμιστοκλής Αθανασίου Μπουρολιάς!


   Πολύπλευρη Τιμή και ίσως για πρώτη φορά στα Ιστορικά, με κοινή στο Χώρο της Πολεμικής μας Αεροπορίας απόλυτη παραδοχή και αποδοχή, που σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός επιβάλλεται να πληροφορηθεί!

   Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς του Αθανασίου, ένας άνθρωπος που δέχτηκε φοβερό χτύπημα της Μοίρας αφού βίωσε αιφνίδια την ανάληψη του Πατέρα του, Αντισμηνάρχου Ιπταμένου όταν ο Χάρος του’στησε καρτέρι και τον άρπαξε μεταμορφωμένος σ’ένα ύπουλο κύμα, στον κόλπο της Σούδας Χανίων, ενώ προσπαθούσε ν’αποδεσμεύσει το ανεμούριο που ρυμουλκούσε ιπτάμενος με εκπαιδευτικό αεροσκάφος (Α/Φ) Τ-33, μετά από εκτέλεση βολών ανδρών του Πεδίου Βολής Κρήτης!

   Το Ημερολόγιο έγραφε 29 Μαΐου 1979, όταν ο Νυν Αρχηγός στα δέκα εφτά (17) του πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός, που όχι

μόνο τον αποθάρρυνε στην σάρκωση του Ονείρου του ν’ακολουθήσει την επαγγελματική – λειτουργική - επιλογή του Πατρός του, αλλά τον πεισμάτωσε ακόμα περισσότερο, θέλοντας προφανώς από κοντά, να γνωρίσει τον άκαρδο Χάρο, προκαλώντας αυτόν σ’ένα μακροχρόνιο αγώνα επιβίωσης και εκ του αποτελέσματος ταπεινώνοντας τον Φονιά!

   Εισήλθε Αρχηγός στη Σχολή Ικάρων, εξήλθε Αρχηγός, επελέγη Αρχηγός! Η καταξίωση στο Αμήν, γιατί ο Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς του Αντισμηνάρχου (Ι) Αθανασίου Μπουρολιά του Θεμιστοκλέους, ήταν και από πείσμα προφανώς Γεννημένος Αρχηγός!

   Είχα την Τύχη και την Τιμή να συνευρεθώ με τον Πατέρα Μπουρολιά σε περιόδους Ασκήσεων και να διαμείνω μ’εκείνον και


έναν ακόμα εξαίρετο Συνάδελφο τον Επισμηναγό (Ι) Νικόλαο Ζάρα στο ίδιο δωμάτιο Αγάμων της 110 ΠΜ – Λάρισας-!

   Εγώ τότε Μαχητής στην Πρώτη γραμμή, εκείνοι σ’εκτέλεση δρομολογίου Λάρισα – Νεάπολη Ιταλίας προς μεταφορά με Τ-33 της διακινούμενης αλληλογραφίας, με αναχώρηση 15:00 και επιστροφή 03:00 – 03:30 καθ’εκάστην!

   Συνδέθηκα μαζί τους γιατί ήταν αμφότεροι εξαιρετικοί συνάδελφοι και με απαράμιλλο διακριτικό Χιούμορ! Υπέφερα αφάνταστα όταν πληροφορήθηκα τις «αναλήψεις» τους, του μεν πρώτου στις 29/5/1979, του δε δεύτερου στις 29/10/1980 όταν κατέπεσε με ψεκαστικό Α/Φ στο Νυδρί της Λευκάδας και ένα οξύ ξύλο διαπέρασε το κρανίο του από το ένα άκρον μέχρι το άλλο στο ύψος του κροτάφου!

   Νιώθω και νιώθουμε όλοι μας, παλαιοί και Νέοι, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, Νεαροί, Ενήλικες και Γέροι όλων των Ειδικοτήτων ότι τούτη η Επιλογή μας Τιμά, όσο ίσως ποτέ, γιατί το Θέμη το νιώθουμε όλοι μας σαν το Δικό μας Παιδί!

   Θέμη μου σου Εύχομαι καλό Κατευόδιο στο δύσκολό σου οδοιπορικό, για το οποίο και βέβαιος είμαι καθόσον, όποιον κι’αν ρώτησα για σένα είτε σαν Χειριστή και μαχητή, είτε σαν Επιτελή, είτε σαν Άνθρωπο δεν άκουσα λόγο άσχημο έναν, από κανέναν!

   Είμαι σε ανάρρωση από μια αιφνιδίως βαριά περιπέτεια κι’όμως θα’θελα τόσο στην ανάληψη των Ύψιστων καθηκόντων σου να’ρθώ και τα καλύτερα από κοντά να σου ευχηθώ!

   Τώρα δεν απομένει παρά εντελώς πρόχειρα να εκφράσω την αδήριτη  ανάγκη κάτι για σένα να γράψω, αν και δεν είμαι στα καλύτερά μου, όμως ένα χθεσινοβραδυνό μου όνειρο ίσως σχετικά με βόηθησε!

Χθες Βράδυ στ’όνειρό μου!


Χθες βράδυ στ’όνειρό μου είδα μια σύναξη τρανή

σύναξη λέει σ’απαρτία, αρκούντως Εορταστική!


Μίξη υπαρκτών κι’ αναληφθέντων

γνωστών κι’αγνώστων Συναδέλφων

κοινών θνητών και Αρχαγγέλων

ιδιαζόντως θαρραλέων!


Κι’είχαν το Θέμη Αρχηγό

Περίτρανο, σεπτό Ταγό

Περήφανο Σταυραϊτό

σε καταξίωσης Σταθμό!


Κι’ίσως για πρώτη μας φορά

Αντίρρηση, ουδείς καμιά

και μια ιαχή στα Νοερά

Θέμη μπουρολιά πάμε γερά!


Άνοιξ’αϊτέ μου τα φτερά

ανέβασέ μας πιο ψηλά

στ’αστέρια τα αλαργινά

με τα δικά τους μυστικά!


Εκεί που ζούνε οι Ψυχές

με Αρχαγγέλων Φορεσιές 

και λεν Ευχές και Προσευχές

γι’αγαπημένες τους μορφές!


Εκεί που και του Πατρός σου η Ψυχή

Χρόνια καρτέραγε να δει

η Μοίρα του γιου της που θα βγει

σε πείσματος επιλογή!


Χθες βράδυ στ’όνειρό μου είδα μια σύναξη τρανή

σύναξη λέει σ’απαρτία, εξόχως Πανηγυρική!


Κι’ήμασταν όλοι λέει μαζί, σαν σε χορό κυκλωτικό

και φόντο Εορταστικό, πρωτόγνωρα Ξεχωριστό!


Πάνω σε θρόνο ζηλευτό και καρατιών σαράντα δυο

είδα το Θέμη Αρχηγό και Άρχοντα και Βασιλιά!

Πείσμα στο Χάρο το κακό, του Συναδέλφου μας το Γιο,

Το Θέμη Αθανασίου Μπουρολιά!

ΑΝΤΠΤΧΟΣ (Ι) Γ ΜΠΛΙΟΥΜΠΗΣ

*Θα ήταν σοβαρή παράλειψη να μην εκφράσουμε την πλήρη ικανοποίησή μας για το απέριττο και ανιδιοτελούς παμμέγιστου έργου προσφοράς του απερχόμενου Αρχηγού της ΠΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμπη, τόσο στην ΠΑ, όσο και στην Ελλάδα μας!

   Έναν Αξιωματικό, που είχα την Τιμή και την Τύχη να γνωρίσω σαν πρωτοετή Ίκαρο το 1979, στα πρώτα του πτητικά του βήματα, όταν και υπηρετούσα σαν εκπαιδευτής πτήσεων στις τάξεις της Σχολής!

                                                                                               


2 σχόλια:

  1. "Το Ημερολόγιο έγραφε 29 Μαΐου 1979, όταν ο Νυν Αρχηγός στα δέκα εφτά (17) του πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός, που όχι μόνο τον αποθάρρυνε στην σάρκωση του Ονείρου του ν’ακολουθήσει την επαγγελματική – λειτουργική - επιλογή του Πατρός του, αλλά τον πεισμάτωσε ακόμα περισσότερο, θέλοντας προφανώς από κοντά, να γνωρίσει τον άκαρδο Χάρο, προκαλώντας αυτόν σ’ένα μακροχρόνιο αγώνα επιβίωσης και εκ του αποτελέσματος ταπεινώνοντας τον Φονιά!" ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΔΚΤΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας