Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛ!


ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛ!
ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΑ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ- ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ
ΚΙ’ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!

    Προεισαγωγικά.
   Γνωρίζω ότι η μέρα δεν είναι και η προσφορότερη για την ανάπτυξη τέτοιων θεμάτων, όμως ας μου συγχωρεθεί που δε ξεχωρίζω τις μέρες από τις αναγκαιότητες! 
   Η επιρροή της τηλεόρασης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης,
εν γένει, τεράστια στην κοινωνία! Αυτή ακριβώς η επιρροή δεν διαμορφώνει μόνο χαρακτήρες αλλά ευρύτερα νοοτροπίες, καθορίζοντας, οριοθετώντας, ταξινομώντας και ιεραρχώντας εν τέλει, τα εγκυκλοπαιδικά, μορφωτικά, πολιτιστικά, πολιτισμικά και όχι μόνο επίπεδα μεταξύ των κοινωνιών!
   Η τηλεόραση είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας, το είδωλο της οποίας σήμερα μοιάζει περισσότερο φρικιαστικό από τις χειρότερες του ανθρώπου εποχές κι’αυτό φυσικά σε σχέση με το επίπεδο στο οποίο αναμφίβολα θα μπορούσε και έπρεπε να υπάρχει!
   Αυτός είναι και ένας των βασικότερων λόγων στασιμότητας και οπισθοδρόμησης της ανθρώπινης καλλιέργειας στην εποχή μας!
   Δε μιλώ για την Ελληνική κοινωνία γιατί αυτή είναι για δράματα και κλάματα μ’αιτία βασική ναι, την τηλεόραση! Δεν πιάνω αυτά που βλέπουμε κι’ακούμε στα πολιτικά τραγελαφικά πάνελ καθώς εκείνα της ωμής εξαπάτησης των διαφημιστικών. Αναφέρομαι στα πιο σοβαρά, τα γεωπολιτικά για παράδειγμα και τα πολεμικά των υποτιθέμενων ειδικών επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων! Εκείνων δηλαδή των ειδικών , που εστιασμένοι στην επιστήμη τους, προσπαθούν τις απόψεις τους να αρθρώσουν, να εξάγουν και να πλασάρουν αυστηρά μέσα από αυτή, λαθεύοντας σοβαρά.
   Ενίσταμαι κάθετα και οριζόντια στην περίπτωση, γιατί καμία επιστήμη και ειδικότητα δε μπορεί αξιοπρεπώς στο ύψος της να σταθεί, με την παράβλεψη του ψυχολογικού παράγοντα, που κάτω από ιδιορρυθμίες και διαστροφές, μπορεί να ανατρέπει τα επιστημονικά δεδομένα, κατά περίπτωση, οδηγώντας μας σε απολύτως λανθασμένες εκτιμήσεις!

   Ίσως αρκούντως να σας μπέρδεψα, με λίγη πίστωση χρόνου όμως σας υπόσχομαι πως θα σας ξεμπλέξω!

   Αναπόφευκτες Αντιδράσεις.
   Δε σχολιάζω κάτι, εκτός αν ο κόμπος όχι μόνο έχει ξεπεράσει το
χτένι αλλά και το έχει σπάσει! Ναι τότε η ανοχή μου επαναστατεί
και σε αναπόφευκτη αντίδραση με οδηγεί!
   Το θέμα των Πάνελ - άκλιτη η λέξη – επίκαιρο, ελκυστικό και πολυπλεύρως ωφελιμιστικό! Ας δώσουμε όμως τον ορισμό! Πάνελ: Σύναξη ανθρώπων που είναι ή θεωρούνται ειδήμονες σε συγκεκριμένο τομέα κι’έχουν κληθεί για να μιλήσουν σε μια τηλεοπτική συζήτηση για επίκαιρο και ενδιαφέρον θέμα.
   Υπήρξα και 'γω κάποτε σε τούτο το «μετερίζι» με όπλο το λόγο, το νου και μόνο σκοπό, να φανώ χρήσιμος στο ευρύ κοινό, χωρίς τίποτα να καρτερώ απ’αυτό!
   Ναι υπήρξα, μέχρι που απολύτως αηδίασα, από την κατά κανόνα τακτική των πνιγμένων στην ιδιοτέλεια κατά περίπτωση συνομιλητών μου, αρκετές δε φορές και από την ασχετοσύνη ενίων εξ’αυτών μη εξαιρουμένων, στην περίπτωση, και κάποιων παρουσιαστών!
   Ο κανόνας τους ήθελε υπέρμαχους της ωφελιμιστικής πρακτικής, πάνω στην εξέταση και προσέγγιση του κάθε θέματος με αποκλειστικό γνώμονα το προσωπικό όφελος, λόγω προβολής! 
   Σχετικά με την ιδιοτέλεια δεν αναφέρομαι φυσικά στους παρουσιαστές των εκπομπών, γιατί αυτοί απαλλάσσονται λόγω επαγγέλματος, που μετρά με την ακροαματικότητα! Κράχτες εξ’επαγγέλματος γαρ, το ψωμάκι τους βγάζουν, αρκεί να το βγάζουν αξιοπρεπώς, να μη γίνονται δηλαδή φτηνά παπαγαλάκια κι’αν μη τι άλλο να μεριμνούν για την κατάρτισή τους!
   Οι περισσότεροι των συνομιλητών μου στα πάνελ, ήταν ήδη πολιτικοί ή πολιτευτές οι δε λοιποί εκκολαπτόμενοι των προηγούμενων σε κάποια βαθμίδα των κοινών!

   Φιλοδοξίες και Χρησιμοθηρίες!
   Εκείνο φυσικά, που έπαιρνε και έδινε τα ρέστα του στα υπόψη σόου, δεν ήταν τίποτα άλλο από μια έκδηλη, σιχαμερή τάση χρησιμοθηρίας σύμφωνα με την οποία έπρεπε, για τους περισσότερους, να επιδιωχθεί, πάση θυσία, εκείνο που ικανοποιεί τις προσωπικές ανάγκες και φιλοδοξίες του καθενός!
   Θα μου πείτε εύλογα, κακό είναι να έχει κανείς φιλοδοξίες; Όχι φυσικά, αλλά εδώ στη χώρα μας αυτή η φιλοδοξία εκδηλώνεται με άμετρη μανιώδη θρασύτητα καθώς εμμονική προβολή ποικιλότροπης εξαγοράς και φτηνής συναλλαγής, με αποτέλεσμα την προσωπική κατάπτωση, όχι μόνον, των συγκεκριμένων ατόμων, αλλά κατ’επέκταση της ομάδας στην οποία ανήκουν ή ανήκαν στο παρελθόν!
   Το γεγονός αυτό οδηγεί αναπόφευκτα στη διαμόρφωση γνώμης του κοινού, για το επίπεδο της ομάδας προέλευσης του ατόμου – ατόμων, με δείγμα μόνον ενός ή ελάχιστων ατόμων της ομάδας!
   Δεν είναι μικρό πράγμα η δημόσια έκθεση απόψεων επί σοβαρότατων θεμάτων που απασχολούν την κοινή γνώμη! Ουδείς δε ευσυνείδητος άνθρωπος έχει το δικαίωμα, ελαφρά τη καρδία, να προστρέχει προς έκθεση των απόψεών του δημόσια, εφόσον δεν αισθάνεται απόλυτα γνώστης των υπό συζήτηση θεμάτων και δεν διαθέτει ικανή δεινότητα έκφρασης! Τούτο δε κάθε άλλο παρά απλό είναι!
   Απαιτεί ανυπολόγιστο κόπο η κατάρτιση των ατόμων και δεν επαρκούν τα στοιχειώδη μαθητικά και πανεπιστημιακά εχέγγυα! Η ταπεινή μου  άποψη επί του προκειμένου είναι ότι η κατάρτιση και η μόρφωση εν τέλει είναι θέμα προσωπικό! 
  Το θέμα απλό, ένα πανεπιστήμιο κι'ένα μεταπτυχιακό απαιτούν χρόνο εφτά, δέκα ετών! Ναι αλλά υπάρχουν άνθρωποι, που από τη φύση τους μελετούν σκληρά μία ζωή, που σημαίνει σπουδές πάρα πολλών ετών, άρα περάτωση πανεπιστημιακών σπουδών, ισοδύναμο πέντε και δέκα πανεπιστημίων! Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα μας.
 Τα άτομα δημόσιας έκφρασης απόψεων πρέπει να επιλέγονται μετά λόγου γνώσης από τους υπεύθυνους, που φέρουν ακεραία την ευθύνη για την καταλληλότητα αυτών, πολύ δε περισσότερο όταν εμμένουν σ’ανθρώπους, που επανειλημμένα έχουν εκτεθεί σε δημόσια κρίση ανεπιτυχώς!
   Είδα επανειλημμένως πρόσωπο, για παράδειγμα, παντελώς άσχετο με το αεροπορικό επάγγελμα, να συστήνεται σαν πιλότος, σε τηλεοπτικό σταθμό μέγιστης ακροαματικότητας,  εκφέροντας γνώμη για αεροπορικής φύσεως θέματα και φυσικά να γελά και το παρδαλό κατσίκι, που έτυχε να βόσκει σε Αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας! 
   Η προσωπική αυτή διαπίστωση, μ’εξανάγκασε να συστήσω στους υπεύθυνους επιλογής των συμμετεχόντων σε πάνελ, την αίτηση τουλάχιστον ενός βιογραφικού, άνευ αποτελέσματος!
   Η τηλεόραση συνιστά ανυπέρβλητο σχολείο εκπαίδευσης του κοινού και στον αντίποδα πεδίο παραπληροφόρησης και ημιμάθειας, μ’επέκταση επιρροής στη νοοτροπία, όπως και εισαγωγικά άλλωστε  είπαμε.

   Σπάνια άτομο εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του!
   Αισθάνθηκα άσχημα προχθές όταν άκουσα υποτίθεται ειδικό να αναφέρεται στο θέμα, που μονοπωλεί την επικαιρότητα τελευταίακαι να λέει μετ’εμφάσεως και στόμφου ότι «Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΕΜΟ!»
   Αισθάνθηκα δε ιδιαίτερα άσχημα, από τη στιγμή που ήξερα ότι ο άνθρωπος αυτός γαλουχήθηκε εκεί όπου και’γω! 
   Στόμα που δεν επικοινωνεί αδιάλειπτα με τον εγκέφαλό του, δεν
πρέπει ν’ανοίγει ούτε λεπτό! Ήταν μαθητής όταν ήμουν εκπαιδευτής! Αν ήταν μαθητευόμενός μου όταν ήμουν Διοικητής στην Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση της Σχολής και δίδασκα τα μαθήματα Εθνικής Πολιτικής και Ψυχολογία Ηγεσίας, ίσως να πάθαινα εγκεφαλικό!
   Πόθεν τεκμαίρετε τούτο Αξιότιμε Κε Πτέραρχε; Από τη Στάση του «τέρατος» στο Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη ή τον ανελέητο σφυροκόπημα των Συριακών Στρατευμάτων τη στιγμή που γράφω (30/12/2019); Ή μήπως ακόμα από τη στάση του στην ίδια του τη χώρα, όπου οι έγκλειστοι αναιτίως ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες, τα όπλα ομού με τα λόγια ευημερούν και οι συμπολίτες του σ’ένα τεράστιο ποσοστό - εκτιμούνται στα 30 plus εκατομμύρια -  λιμοκτονούν;
   Ο γαμπρούλης του εισπράττει οχτώ με δέκα εκατομμύρια για κάθε drone και ετοιμάζει τρία το μήνα! Την ίδια ώρα που οι Τούρκοι κάτω από τα όρια της φτώχειας αυξάνουν κατά 11% το χρόνο και οι άνεργοι κατά ένα εκατομμύριο ανά έτος! *Τα στοιχεία σύμφωνα με τα παρεχόμενα από το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής της Τουρκίας!

   Πρόκειται περί τέρατος απολύτως προβλέψιμου!
   Δεν πρόκειται περί Ηγέτη, πρόκειται περί τέρατος αποτρόπαιου και ειδεχθούς, τέρατος άπληστου, άξεστου, πανάθλιου, αδηφάγου και μέθυσου! Μέθυσου της εξουσίας! Πρόκειται κοντολογίς περί προβλέψιμου απολύτως τέρατος!
   Λέω πολλά, λέω βαριά το ξέρω και λυπάμαι που τα έργα του ανδρός δε μου επιτρέπουν ηπιότερους χαρακτηρισμούς! Πώς δηλαδή να χαρακτηρίσω έναν άνθρωπο που από τον παρανομαστή της «Πείνας» και «παρακατιανός» σαν κοινός θνητός, κατάντησε Μίδας παλατιανός;
   Μίδας που κατοικεί σε κτίσμα 1100 δωματίων, που σημαίνει 30 φορές μεγαλύτερο του Λευκού Οίκου των ΗΠΑ! Κτίσμα εντός χώρου έκτασης 300.000 τμ, με κόστος κατασκευής 700 εκ. ευρώ, σύμφωνα με το ελεγκτικό συνέδριο της Τουρκίας!
   Σε σχετική έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Τουρκίας, που αφορά το έτος 2018 ενδεικτικά αναφέρονται και τα εξής στοιχεία εξόδων:
   Για το προσωπικό του παλατιού 28 εκατομμύρια, καθώς 7.5
εκατομμύρια για έξοδα εκπροσώπησης και προώθησης, 850 χιλιάδες ευρώ για την κουζίνα, 1.5 εκατομμύριο για ένδυση, 600 χιλιάδες ευρώ για τον καθαρισμό …..!
   Όμως η κατάντια αυτή δεν αναδεικνύεται και έχει προ πολλού ξεχαστεί κι’εσείς οι ειδήμονες, προτάσσετε σχεδόν πάντα του ονόματός του άξεστου και ξιπασμένου, τη λέξη «Κύριος» ή το πιο κομψό «Πρόεδρος!» Αν αυτός είναι κύριος, να πάμε να πνιγούμε όλοι μας, αν αυτός είναι δημοκρατικά εκλεγμένος να πάμε να γκρεμοτσακιστούμε και να εξαφανιστούμε όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου! 
   Έχω καταγράψει με στοιχεία τα πάντα του και τη «δημοκρατική του καταγωγή και την ανέλιξή του!» Με αίμα έφτασε εκεί που έφτασε, με αίμα στέκεται, με αίμα σκέφτεται, με αίμα ονειρεύεται, με αίμα θα κατευοδωθεί και κακήν κακώς θα παραδοθεί στο πυρ το εξώτερο, το πυρ το αιώνιο το ητοιμασμένο των διαβόλων και τοις αγγέλοις αυτού, εκεί εις την, του πυρός καιομένη πυρί και θείω, λίμνη, για να παιδεύεται, η ψυχή του, εσαεί!

   Το δούλεμα!
   Στις 31/12/2019 η «Τουρκική εθνοσυνέλευση» θα εγκρίνει δια ψηφίσματος την αποστολή δυνάμεων στη Λιβύη! Και κάποιοι αναμασούν την είδηση! Οι τούρκοι πάνε μέρες που πολεμούν στη Λιβύη, γιατί στην Τουρκία δεν υπάρχουν θεσμοί, δεν υπάρχουν λειτουργοί, τα πάντα ανάγονται στις βουλήσεις ενός διεστραμμένου και διεφθαρμένου ανδρός, ενός αδίστακτου μέθυσου της εξουσίας, ενός «Δράκουλα» που με αίμα τρέφεται και με σφήνα στην καρδιά θα πρέπει, να κατευοδωθεί κι’εκεί που επιβάλλουν τα πεπραγμένα του, για τα περαιτέρω, να παραπεμφθεί!
   Όσο για σας αγαπητοί μου ομιλητές και παρουσιαστές το χεράκι επί των τύπων των ήλων ή το στοματάκι σας έστω δεν το βάζετε! Τί φοβάστε; Πώς θα διορθωθούμε κάποτε, πώς; Χωρίς κριτική πόνου, συναίσθηση δεν υφίσταται, ούτε και αφύπνιση!
   Βαρέθηκα ν'ακούω τους διεθνολόγους αμείωτα να επαναλαμβάνουν, το ότι "Σύρραξη κανένας δεν επιθυμεί" χωρίς ν'αντιλαμβάνονται ότι εκφράζουν ενδόμυχη προσωπική επιθυμία ή ευχή! Δεν πρόκειται περί ενδείξεων κύριοι, πρόκειται περί απτών, σαφών και πειστικών αποδείξεων, για το τι ζητά ο μέθυσος!

   Το δέον πονά!
   Το δέον πονά, αλλά προνοεί, όσο και αν η τακτική του είναι για τους έχοντες συναίσθηση των ευθυνών τους και το βάρος του λόγου, της γνώμης και της τιμής τους, βλαπτική!
   Δυο λόγια για το τηλεοπτικό μου παρελθόν θα μου επιτραπεί να πω: «Είπα Τούρκο, στον αέρα, Έλληνα πρώην Αρχηγό ΓΕΝ» όταν εκείνος στην αφέλειά του, την ελαφρότητά του και την επιπόλαιότητά του, ονόμασε «Τροχονόμους τους Έλληνες Πιλότους!» Και όταν ο Κος Οικονομέας του MEGA, μου είπε όχι και «Τούρκος» Κε Κίκερη, του είπα: «Τούρκος Κε Οικονομέα, Τούρκος γιατί μόνο ένας τούρκος θα μπορούσε να εκφραστεί έτσι για ανθρώπους που χύνουν αίμα και ιδρώτα για την όποια περίσωση του εγώ τούτης της άμοιρης Χώρας!
   Και όταν σε άλλη εκπομπή νομίζω του Γιώργου Αυτιά, ημέρα Σάββατο, που έλεγα για το «Δέον» έξω από τα δόντια μ’αφορμή τον άδικο και άδοξο χαμό του Κώστα Ηλιάκη, καθώς τα προηγηθέντα και τα συνακόλουθα, επενέβη τηλεφωνικά, πρώην «Μεγάλος Αρχηγός» και συμμαθητής μου για να πει το περιβόητο: «Εμείς Κε Αυτιά είμαστε υποχρεωμένοι, να κάνουμε αυτά που μας λέει η Πολιτική Ηγεσία!»
   Έκανα το μικρότερο, όσο και αν δεν το αποδέχεται ο χαρακτήρας μου, από συναίσθηση των ευθυνών μου, για την ευρύτερη ομάδα υπερηφάνειας που ανήκα και που είχα ανατραφεί σαν στρατιώτης, προκειμένου ν’αποφύγω το δημόσιο διασυρμό, της γενναίας ομάδας που και οι δυο ανήκαμε και που δεν τιμούμε, δυστυχώς, όλοι το ίδιο!
   Θα μπορούσα να τον κάνω ρεζίλι, όχι για τις κατουρημένες ποδιές που είχε με ευλάβεια ασπαστεί στο οδοιπορικό του, για να ανελκυθεί, ούτε για τον ρόλο του δίκην χορωδού, στο ομαδικό τραγούδισμα του διχαστικού τραγουδιού σε παράφραση «Της Αμύνης τα παιδιά διώξανε το Βασιλιά», αλλά για χίλιες αιτιάσεις, που ήταν κατασταλαγμένες στη Στρατιωτική και Εθνική μου δομή!  
   Εκτός απ'το αμοιβαίο ρεζίλεμα τί τάχα θα μπορούσα να προσδοκώ, το συνετισμό μήπως ενός ανθρώπου, που προφανώς είχε ηγετικό ρόλο και λόγο στο τότε νεοϊδρυθέν κόμμα Κ.Ε.Π (Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών) του Κομψευόμενου Πολιτικού Δημήτρη
Αβραμόπουλου, προσβλέποντας πολλά στο 24% που έδιναν οι πρώτες δημοσκοπήσεις στο νεοϊδρυθέν κόμμα; Το κόμμα που σε χρόνο μηδέν κατάντησε απόκομμα με την ονομασία ΚΠΠΠ (Κίνηση πολιτικού προβληματισμού και παρέμβασης) μέχρι της διάλυσής του εις τα εξ’ων συνετέθη! 
   Δεν είχε παρέλθει παρά μικρό διαχρονικό διάστημα, που ο Κος Αυτός είχε περατώσει την Εθνική του προσφορά, εκπληρώνοντας
από τη θέση βασικού Λειτουργού (Α.ΓΕΑ) τις ύψιστες του υποχρεώσεις προς την Πατρίδα, καθοδηγούμενος προφανώς υπό τις αυστηρές διαταγές του τότε Υπουργού Εθνικής Αμύνης και παρ’ ολίγον Πρωθυπουργού αξιότιμου Κου Άκη Τσοχατζόπουλου!
   Σιώπησα γιατί ήξερα ότι ο άνθρωπος είχε γίνει πλέον κλασσικός Έλλην πολιτικάντης, τέχνη που είχε προ πολλού αρχίσει επιτυχώς να καλλιεργεί!

   Το δικό μου μετερίζι.
   Εκείθεν αντιλήφθηκα ότι εγώ ουδεμία θέση είχα σε τηλεοπτικά πάνελ και συναφή, για κανενός είδους θέμα, Γεωπολιτικό, Εθνικό, Πολιτικό, Κοινωνικό κτλ κι’ο ρόλος μου έπρεπε να είναι αυτός του δίκαιου αμερόληπτου και άτεγκτου κριτή, επί παντός επιστητού, που θα μου διήγειρε τη ψυχή και τη συνείδηση.
   Αυτά αγαπητέ Κε συνάδελφε, δεν είμαι κανενός είδους δημόσιος κατήγορος ούτε δικομανής, μα ούτε καν αυστηρός κριτής. Σωστός κριτής είμαι Κε Συνάδελφε, που για να είμαι σωστός αίμα
κατάρτισης έφτυσα και σε ανυπολόγιστο κόπο επένδυσα, χωρίς κανένα υλικό όφελος! Όσοι με διαβάζουν εκτιμώ πως έχουν δει να εκφράζομαι κολακευτικά για συναδέλφους σε πάνελ ομιλητές!
   Βιώνω δύσκολα, λιμοκτονώ και στενάζω να βγάλω τις βασικές μου υποχρεώσεις πέρα, όμως εμμένω στην τακτική μου, γιατί αυτή είναι η συνειδητή μου επιλογή, αν και κανείς ποτέ δε με θεώρησε μαζοχιστή!
   Έτσι αποφάσισα, κτίζοντας ένα δικό μου μετερίζι, όσο κι’αν αμείλικτοι διώκτες μου, επιδιώκουν με λυσσώδη μανία να το γκρεμίσουν, με τελευταία καίρια βολή, αυτή του μόνιμου αποκλεισμού μου από τη μεγαλύτερη πλατφόρμα διαδικτυακής ενημέρωσης του Face Book και του Messenger, χωρίς φυσικά τον θάνατό μου!
   Όσο για την κρίση μου και την προαισθητική μου αντίληψη ένα θα πω: Ελάχιστα πριν τον πόλεμο του Κόλπου (27/2/1991) ένας
εξαίρετος διδάκτωρ διεθνολόγος έκανε ανάλυση στο αμφιθέατρο της Σχολής των λόγων για τους οποίους εκτιμούσε ότι η σύρραξη μεταξύ ΗΠΑ – ΣΥΜΜΑΧΩΝ και ΙΡΑΚ θ’αποφευχθεί!
   Με το πέρας της ενημέρωσής του ανήλθα στην έδρα λέγοντας: Λυπάμαι εκλεκτέ μου ομιλητή, αλλά έχω εντελώς αντίθετη άποψη, γι’αυτούς και γι’αυτούς τους λόγους, προσμένω σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ν’αρχίσει ο πόλεμος του κόλπου με προφανή αποτελέσματα!
   Δεν θυμάμαι αν ήταν ολόκληρη η Σχολή παρούσα, όμως σίγουρος είμαι ότι ήταν παρόντες όλοι οι τότε τεταρτοετείς της 63ης Σειράς Ικάρων, καθώς και οι τριτοετείς της 64ης Σειράς, στους οποίους και δίδασκα τα σχετικά μαθήματα και για τους οποίους σίγουρος είμαι, ότι θα θυμούνται καλά, τούτα που περιγράφω!
   Θα τα θυμούνται και για τον επιπρόσθετο λόγο, ότι ελάχιστα μετά είδαν το Διοικητή τους, Εθνικό Κατηχητή τους και εμψυχωτή της αποστολής τους,  βίαια να εκδιώκεται, από την έδρα που με αίμα είχε κατακτήσει, γιατί πάντοτε το θάρρος της γνώμης του αρκούντως διέθετε και απόλυτα υπέρμαχος της αξιοκρατίας, ήταν ανεξαρτήτως συνεπειών!

   Όλα για μια φωτογραφία!
   Και για να κλείσουμε! Αξιότιμε Κύριε Συνάδελφε να μου το
θυμάστε και μακάρι ψεύτης να βγω: «Το αιμοβόρο αυτό μέθυσο τέρας, πόλεμο θέλει! Πόλεμο ασυζητητί! Ότι δε, θα εκβιάσει τόσο την κατάσταση πάνω στο θέμα αυτό, που  τον οποιοδήποτε  σε αντίδραση θα εξανάγκαζε! 
   Ο λόγος ένας και μοναδικός, αυτός που το ψυχογράφημά του, υπαγορεύει! Ήτοι, να γίνει ο νέος Ιδρυτής του Τουρκικού συνονθυλεύματος – γιατί δεν πρόκειται περί Έθνους – με αρχή το δεύτερο Αιώνα της Τουρκικής Δημοκρατίας και έναρξη την 29η Οκτωβρίου του 2023!» 
   Και για να γίνω απόλυτα σαφής, όλα γίνονται αναμφίβολα, κατά την ταπεινή μου άποψη, όλα μα όλα, για μια φωτογραφία και ο νοών νοήτω!
   Γι’αυτό και θα συνιστούσα στους επαγγελματίες παρουσιαστές στην περίπτωση Ερντογάν να καλούν περισσότερο Ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές και νευρολόγους, παρά Διεθνολόγους και Πιλότους!
   Και μετά την παραπάνω εμβόλιμη αναγκαία παρένθεση, εκτιμώ και εύχομαι, πως ο ψυχανώμαλος δεν θα προλάβει κι’απάντηση από τη Μοίρα, τους Θεούς κι’ενδεχομένως κάποιους Ταγούς, καθώς πρέπει θα πάρει!
   Ζητώ συγνώμη απ’τους καλούς μου φίλους, αν κάπου από πόνο παρασύρθηκα!
   Εύχομαι σε όλους και όλες καλή και ειρηνική χρόνια, σ’αυτόν δε τον Εωσφορικό Δαίμονα κακό χρόνο να’χει και στον ανώμαλο μεγαλοϊδεατισμό του και σαδισμό του, η Ιστορία εκπλήξεις φρίκης να του επιφυλάσσει!
      Ωστόσο για το σίχαμα: "Στα κύματα και στα αποκυήματα ετοιμαστείτε μνήματα και γι' άλλα αθώα θύματα!" Μια και όταν η αδημονία για αίμα γίνεται σε κάποιον μανία, τότε χρειάζεται οπωσδήποτε, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον "ζουρλομανδύα!" Και να, που η απόδειξη ήρθε περίτρανα, γι'ακόμα μια φορά σήμερα 31/12/2019, με την τελευταία του δήλωση περί «Ερευνών στην Ανταρκτική!»  Ήμαρτον Θεέ μου, ήμαρτον! Έλεησέ τον ω Θεέ, Ελέησέ τον!
                                                                              Με Τιμή
                                                                           Σπύρος Κίκερης.

2 σχόλια:

  1. Πάντα .εύστοχος ,καυστικός ,αντικειμενικός .Δείγμα ανθρώπου με γνώσεις και αγάπη για την πατρίδα ..Εμφανείς η απουσία σας απο ηγετικές θέσεις του τόπου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταύρο μου σ'ευχαριστώ για την όποια ενθάρρυνση για μια ακόμα φορά! Δεν έκανα εγώ για Ηγέτης, για σύμβουλος μεγάλου Ηγέτη έκανα, αλλά σε χρόνο dt θα μ'έδιωχνε! Κάποιοι δεν είναι του κόσμου τούτου, Σταύρο μου, είναι του αλλουνού, ίσως του Ουρανού! Και του χρόνου!

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας