Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΚΡΕΤΑ ΤΟΥΝΜΕΡΓΚ! ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ Ή ΤΡΑΥΜΑ;

Σπύρου Κίκερη.

ΓΚΡΕΤΑ ΤΟΥΝΜΠΕΡΓΚ
ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ Ή ΤΡΑΥΜΑ;

Ανήλικη και μη Ενδεδειγμένη
για κηρύγματα!
"Τα Βαθύτερα Αίτια των εντυπώσεων
από την ομιλία της στον ΟΗΕ και όχι μόνο

που «καθήλωσε» κόσμο και όχι μόνο!”
     «Πώς τολμάτε; Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας. Ο κόσμος υποφέρει, πεθαίνει. Ολόκληρα οικοσυστήματα καταρρέουν, βρισκόμαστε στις αρχές ενός μαζικού αφανισμού κι εσείς για το μόνο που μιλάτε είναι για τα χρήματα, για παραμύθια μας αέναης οικονομικής ανάπτυξης. Πώς τολμάτε;
   Μας εγκαταλείψατε. Όμως, οι νέοι αρχίζουν να κατανοούν την προδοσία σας. Εάν εσείς αποφασίσατε να μας εγκαταλείψετε, εγώ σας λέω: δεν θα σας συγχωρήσουμε ποτέ. Ο κόσμος ξυπνάει και η αλλαγή έρχεται, είτε σας αρέσει είτε όχι. Ευχαριστώ.»

«Το να μιλάς για χαμένα όνειρα
μέσα από σαρκωμένα όνειρα
θέλει περισσευούμενο θράσος
εκτός αν έχεις πρόβλημα
που συνηγορεί για το ακαταλόγιστο!»

 Ούτε πείνασε, ούτε δίψασε, ούτε σε τρώγλη γεννήθηκε, ούτε η Μάνα της νύχτα τη μετακόμιζε, για τη βροχή που έσταζε απ’τη σκεπή! Ούτε το γάλα απ'τη θηλή της Μάνας της στο στόμα της, απ'την πείνα, στέρεψε! Ούτε κανένα είδος πολέμου γεύτηκε, ούτε, ούτε ......
   Μεγάλωσε με όλα τα καλά, αν σκεφτεί κανένας λογικά και δεν είναι ούτε καν δέκα εφτά! Γεννήθηκε το 2003! Υπέρμετρες ανησυχίες για ένα παιδί! Ίσως χρειάζεται κάποια βοήθεια! Γιατί να της το αρνηθούμε, έλα καλή μου μαζί να «προσγειωθούμε!»
   Εσένα η Μαμάκα σου είναι σούπερ τραγουδίστρια Όπερας κι’ο
Μπαμπάκας σου Σούπερ Ηθοποιός και’συ ανήλικη δύο (2) έτη κάτω από το δια νόμου αναγνωρισμένου στη χώρα σου ορίου (18 έτη)!
   Το πιο σημαντικό ότι πάσχεις αποδεδειγμένα από το σύνδρομο Άσπεργκερ (Asperger Syndrome), που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας συγκαταλέγεται στις μορφές αυτισμού με συνήθη συμπτώματα: Ανωμαλίες στην Κοινωνική Συμπεριφορά, καθώς τον περιορισμό και επανάληψη ενδιαφερόντων και συμπεριφορών!
   Όλα τα παραπάνω συνηγορούν για το ακατάλληλο της προσωπικότητάς σου, για τόσο μεγάλα διδάγματα και μάλιστα με στόμφο και έμφαση σπανίου τάλαντου Υποκριτικής (Ηθοποιίας!)
   Όταν ενδιαφέρεσαι για το κοινό καλό της Ανθρωπότητας, οφείλεις να έχεις έκδηλα τα χαρακτηριστικά της ανεξικακίας!

    Εσύ λυπάμαι κοριτσάκι μου, αλλά έχες ξέχειλα τα συμπτώματα της κακίας, θυμίζοντας έντονα κάποιους βασανιστές – ανακριτές – των Ες Ες γένους θηλυκού!
   Όσο για την από νωρίς έναρξη της δραστηριότητας ακτιβισμού, ουδόλως προσωπικά με ξενίζει! Ο λόγος; Ότι το 1979, πριν 40 χρόνια δηλαδή παρακολούθησα ένα σχολείο Ασφαλείας Πτήσεων στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, χειμώνα και διαπίστωσα ότι η οργιάζουσα νεολαία ήταν μόλις από εννιά (9) έως δέκα τριών (13) ετών, με όποια κακιά και βαριά συνήθεια μπορεί κανείς να φανταστεί!
   Τέλος, η τόση δημοσιότητα, νομίζω ότι κάνει τεράστιο κακό τόσο
στην προσωπικότητά σου, όσο και στην ασθένειά σου, χωρίς ουδόλως να νοιάζονται γι'αυτό οι διαφημιστές, οι παιδαγωγοί σου και οι προαγωγοί σου!

    Και επειδή η περίπτωση μ'εξέπληξε!
   Και επειδή η περίπτωση με εξέπληξε, γιατί είδα μια μικρή «οχιά»
σε στυλ κόμπρας, να βγάζει δηλητήριο, δίκην κολασμένης, θυμίζοντάς μου εκείνο το φοβερό κοριτσάκι του Εξορκιστή, την έψαξα σχολαστικά, την έψαξα κι'απ'αυτά που είδα έφριξα ...
   Συνοπτικά αναφέρω αποσπάσματα από σχετικά δημοσιεύματα έγκυρων και έγκριτων φύλλων της διεθνούς ειδησεογραφίας:
   Όπως αναφέρει η Daily Mail, η φήμη που απέκτησε η Γκρέτα ενορχηστρώθηκε από τον «PR consultant» Ingmar Rentzhog και από τη μητέρα της Μαλένα Έρνμαν, η οποία είχε πάρει μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2009 στη Μόσχα εκπροσωπώντας τη Σουηδία.
   Την εποχή που η Μαρλένα Έρμαν έψαχνε τρόπους θεραπείας για
την κόρη της, έπεσε πάνω στον Ingmar Rentzhog, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, ο οποίος είχε την έμπνευση να στήσει μια επιχείρηση γύρω από την Γκρέτα.
   Έτσι, ίδρυσε το 2017 την εταιρεία «We Don’t Have Time» για την εκμετάλλευση της έφηβης αυτιστικής, με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας. Ο Rentzhog συνδέεται και με κτηματομεσιτικά και επενδυτικά κεφάλαια και άλλους περιβαλλοντικούς οργανισμούς, όπως η Global Challenge.
   Ο ίδιος μάλιστα λέει ότι η Γκρέτα ήταν δική του ανακάλυψη και ότι επί ένα χρόνο την εκπαίδευαν μαζί με τη μητέρα της για τον ρόλο αυτό.
   Όπως γράφουν οι σουηδικές εφημερίδες, η δράση της Γκρέτα σε έναν χρόνο έχει αποφέρει στην οικογένειά της γύρω στα 10 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (1 εκατομμύριο ευρώ) και στην εταιρεία του Ingmar Rentzohog κέρδη 20 εκατομμυρίων (2 εκατ. ευρώ) από πώληση προϊόντων στους οπαδούς, διοργάνωση συναυλιών για τη σωτηρία του πλανήτη, είτε από εισφορές που δέχεται για τον αγώνα τους.
   Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν οδηγεί μόνο ένα περιβαλλοντικό κίνημα, αλλά επίσης και ένα οικονομικό, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο.
   Πίσω από το περιβαλλοντολογικό κίνημα που προέκυψε κρύβεται ένα λόμπι από εταιρείες ενέργειας, με συμφέροντα σε ανανεώσιμες πηγές, από επενδυτικά κεφάλαια και αμοιβαία κεφάλαια ακίνητης περιουσίας, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Times.
   Δεν επιθυμώ περαιτέρω ν’ασχοληθώ με το θέμα, απλά σαν επιμύθιο θ’αφήσω το: «Ας μην είμαστε τόσο ευκολόπιστοι στα όσα εντυπωσιακά διεγείρουν το συναισθηματικό μας κόσμο και πριν την όποια παραδοχή, ας αναλογιστούμε, το πόσο δύσκολο - αδύνατον κατά τη γνώμη μου – είναι να φτάσουμε σε πόντιουμ ομιλιών όπως του ΟΗΕ και του ΝΤΑΒΟΣ!
   Εγώ για παράδειγμα επεδίωξα μακροχρονίως να δω αυτοπροσώπως, ΥΕΘΑ (Υπουργό Εθνικής Αμύνης) Συμμαθητή μου και Συμπολεμιστή μου, χωρίς να δυνηθώ, αν και Ανώτατος Αξιωματικός!!!
    Όσο για τα βραβεία, πάλι μην εντυπωσιάζεστε, μια και ο εικονιζόμενος παραπλεύρως, με τον τέως ΓΕΕΘΑ και ΥΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη, πολυβραβευμένος Πάνος Μωραΐτης, ιδιοκτήτης της ΜΚΟ ERCI για το έργο του υπέρ των προσφύγων – μεταναστών -, απεδείχθη ο μεγαλύτερος διακινητής λαθρομεταναστών! Μάλιστα διακινητής, δηλαδή «δουλέμπορος», που συνελήφθη στη Λέσβο μετά από διεθνές ένταλμα συλλήψεως, ομού με τριάντα (30) συνεργούς του!

*ΣΧΟΛΙΑ στο:https://www.facebook.com/sryros.kikeris

                                                                         Με Τιμή
                                                               Σπύρος Κίκερης.