Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Κος ΤΣΙΠΡΑΣ στη ΔΕΘ πάλι δίχως ΊΧΝΟΣ ΤΣΙΠΑΣ!


Σπύρου Κίκερη

Ο Κος ΤΣΙΠΡΑΣ στην 84η  ΔΕΘ
ΠΑΛΙ ΔΙΧΩΣ ΙΧΝΟΣ «ΤΣΙΠΑΣ!»

   Χωρίς Φόβο, αλλά με θράσος! Πάλι θυμιάτισε, αναθεμάτισε και λιβάνισε! Μόνο που το λιβάνι μύριζε και πάλι Σανό κι’εκείνος πλέον «Ταγό Απολωλό!»
   Για το περιεχόμενο; Ποιο περιεχόμενο; Σ’έναν άδειο,
κι’απολύτως κενό, μην προσπαθήσεις ποτέ άκρη να βρεις, γιατί θα χαθείς! Ούτε με το μίτο της Αριάδνης, απ’τους λαβύρινθους των ψεμάτων του και του σκεπτικού του, δεν θα μπορέσεις να βγεις!
   Η μόνη αλήθεια! «Για την κατάντια της ΔΕΗ, φταίει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ του 2010!!!»
   Για τη Novartis τόσες ερωτήσεις, άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε, και παλικαροσύνη! Για το «Ρασπούτιν» άχνα, λες και τον ρώταγαν για τον «Πούτιν!»
   Όμως αναμένω να δω το όλον θέμα; Γιατί Πρωθυπουργός και «Σκευωρός», μου πέφτει τόσο βαρύ, που δεν μπορώ να το σηκώσω! Πολλές οι ενδείξεις για πάρτη του, όχι όμως αποδείξεις! Ας μην αναφερθώ σ’αυτές, στην Πολάκηα, για παράδειγμα, υποθετική προτροπή: «Αν δε βάλουμε
και κάνα δυο φυλακή, εκλογές δεν κερδίζουμε!» Ούτε στην πολλά διδάσκουσα Δικαστική Σύμβουλο του Πρωθυπουργού την άμισθη Κα Πρώην του Αρείου Πάγου και όχι μόνο!
   Τώρα αν ο «Αρχιρουφιάνος» και μάλλον από γεννησιμιού του Ιούδας
-αδιαμφισβήτητος και για μένα σκευωρός – αποδεχθεί τα πάντα και προχωρήσει παραπάνω, εκείθεν άγνωστοι αι Βουλαί των Δικαστικών Αρχών και βλέπουμε ….

   Το Σκάνδαλο Watergate (Γουοτεργκέϊτ)
   Το σκάνδαλο Γουοτεργκέϊτ στις ΗΠΑ επί Νίξον τη δεκαετία του 1970, δεν το ξέρεις γιατί τότε γεννιόσουνα, θα στο πω με δυο λέξεις! Σιγά τα ωά, παρακολούθηση του αντίπαλου κόμματος, με
διαπλοκής μηχανισμούς! Εξήντα εννέα (69) κορυφαία στελέχη του κόμματος, παραπέμφθηκαν σε δίκη, καταδικάστηκαν με βαριές ποινές ιο σαράντα οχτώ (8)! Ο ίδιος αναγκάστηκε σε παραίτηση και γλύτωσε τη φυλακή από τη χάρη που του απονεμήθηκε από τον επόμενο Πρόεδρο Τζέραλντ Φορντ!
   Εκείνο λοιπόν το θέμα ήταν πταίσμα, μπρος στην «σκευωρία» εφόσον αυτή αποδειχθεί! Γι’αυτό το θέμα Novartis θα κλείσω με μία Λατινική ερωτηματική πασίγνωστη ρήση, που στα Ελληνικά σημαίνει «Που πάτε Κύριε;» και στα λατινικά γράφεται “Domine Quo Vadis?”, μένοντας μόνον σ’αυτήν

   Το Ίνδαλμά σου και ο Μεγάλος Καραμανλής!
   Το ίνδαλμά σου, αυτό που ασύστολα μιμείσαι, το γλύτωσε από την καταδίκη η ρήση του Σοφού Καραμανλή περί του ότι: «Έναν Πρωθυπουργό τον στέλνεις σπίτι του, όχι στη φυλακή!» Και αυτό
παρά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την οργή, που του’ φαγαν το γαμπρό, παραμονή της παραπομπής του στο ειδικό δικαστήριο! Φυσικά και εννοώ τον Αντρέα Παπαντρέου.
   Η φράση, αν και πέρασαν εικοσιένα (21) χρόνια μετά το θάνατό του μεγάλου Ανδρός και τριάντα (30) χρόνια μετά από την ημέρα που ελέχθη, είχε πολλούς αποδέκτες, όχι όμως έγκαιρα αυτούς που έπρεπε (Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - Χαρίλαο Φλωράκη)
   Αποτέλεσμα η Ηρωοποίηση ενός αδιαμφισβήτητου ενόχου στη συνείδηση των πλείστων Ελλήνων, η Πολιτική του Ανάσταση και η παλιννόστησή του στην Εξουσία, προς συνέχιση του επαίσχυντου, κατά βάση έργου του εκτροφής «Τρωκτικών!»
   Όμως η επιρροή της σοφής ρήσης του Καραμανλή, παρά το μακρύ πέρασμα του χρόνου, έμελλε ν'αποδειχθεί ότι απηχεί στην πολιτική σκηνή ακόμα και σήμερα!

   Κυριάκος Μητσοτάκης για Τσίπρα, αναφερόμενος στη λεγόμενη σκευωρία για τη Novartis: «Τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν
τους στέλνω στα Δικαστήρια! Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις Κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας!»

   Ας συνεχίσουμε όμως για τη ΔΕΘ.
   Για τα πρωτογενή πλεονάσματα το σχόλιό μου: «Ψέματα καθ’υποτροπήν θεωρούνται ιδιαζόντως αγενή και απεχθή!
   Για το «Σαρδάμ» περί δεκαετίας αντί τετραετίας της αλλαγής Κυβερνήσεων, απλά θα πω «ότι η λανθάνουσα γλώσσα λέει την αλήθεια!
   Για το σχέδιο ανάπτυξης, αυτό που έχει σαν προϋπόθεση την αύξηση μισθών, ομολογώ πως είναι για σεμινάριο διδακτόρων οικονομολόγων!
   Αυτό εμένα μ’ακούγεται σαν εκείνο που λέει: «Ότι πρώτα φτάνεις σε οργασμό και μετά κάνεις σεξ!
  Ακούστε Κε Τσίπρα το μοντέλο ανάπτυξης που έχετε στο μυαλό σας είναι πνιγμένο στην ιδεοληψία και στην πριν από έναν Αιώνα
Σοβιετία, ένα «μπορντέλο» δηλαδή, όπου όλοι κραδαίνουν ένα σφυρί ή ένα δρεπάνι απασχολούμενοι σαν σε κάτεργα, για ένα δελτίο διατήρησης σε όρθια θέση!
   Την ίδια ώρα που μία μικρή νομενκλατούρα, που λέγεται Σοβιέτ τρώει με χρυσά κουτάλια και είναι πάντα έτοιμη για ότι ήθελε συμβεί! Κι’αν κάποτε αυτό το απευκταίο συμβεί και πέσουν τα τείχη της κολάσεως, τα μεν θήλεα από τους μεν θα εξελιχθούν σε εκδιδόμενες πάσης κατηγορίας, τα δε άρρενα θα μηχανευθούν το οτιδήποτε από μαφίες συμμορίες ομερτά και επαιτεία προς επιβίωση! Μ’αυτούς της νομενκλατούρας των Σοβιέτ, να συνιστούν τους πρώτους δισεκατομμυριούχους της νέας τάξης πραγμάτων!

    Όμως πέρα απ’αυτά τα ουσιαστικά, θα ήθελα να …
   Θα ήθελα αλήθεια να ήξερα δε φοβάται αυτός ο άνθρωπος μήπως στοιχειώσει η ίδια έδρα και της συνέντευξης η καθέδρα, που από το 2014 και τι δεν έχουν ακούσει, απ’το μελιστάλακτο στόμα του;
Ή μήπως έχει κι’ο «Παπατζής» το “Ex Cathedra”όπως ο Πάπας λόγω αλάθητου;
   Όσο για το καύχημα του 31.5%, θα το δούμε στην πρώτη επόμενη εξαργύρωση! Τότε που:
   Οι μετακλητοί και διορισμοί του παραπέντε δεν θα υπάρχουν!
   Οι Έλληνες του εξωτερικού θα ασκούν το κεκτημένο τους δικαίωμα!
   Οι Ελληνοποιημένοι θα είναι μετρημένοι!
   Οι εξελληνισμένοι μακροχρονίως οικονομικοί μετανάστες, που διέπονται από αχαριστία και σύνδρομα εκδίκησης, αντί για ευλογία που είχαν δίπλα τους την Αμερική και γίναν οι οικοδόμοι εργολάβοι και οι εργολάβοι μεγαλοκατασκευαστές … φτάνει η ώρα να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, εξαναγκασμένοι από τα ίδια τα παιδιά τους!!
   Τέλος κάποιοι νομαδικοί «γηγενείς» εξουσιαστικά ενταγμένοι, ως
συνήθως! Γιατί μη ξεχνάτε ότι κάποτε ήταν όλοι τους «Βασιλικοί» κι’αργότερα «Παπαδοπουλικοί, Δημοκρατικοί, Πασοκικοί, Συριζαϊκοί!"
   Το θέμα απλό "στους επαίτες ότι να τάξεις τους κερδίζεις κι'αυτοί οι «καημένοι» το μόνο που ζήταγαν ήταν "ασυδοσία" και μη "Αστυνομία!" Σαν τους έξω και μέσα "Τυχοδιώκτες", που σας έδωσαν μέχρι και 98% στις φυλακές!
   Οι Έλληνες είναι γεγονός ότι αργούν να καταλάβουν, έτσι όμως και καταλάβουν, άρδην αλλάζουν! Τώρα περιμένετε "Εξουσία μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία!" Εκεί όμως πρώτα πρέπει να κριθείτε απ'το Θεό και μετά απ'το Λαό!.
   Ωστόσο επί του παρόντος φαγωθείτε σαν τα «σκυλιά» με την άλλη «κυρία», σαν τις Ύαινες στο ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι από έναν «πεθαμένο» του 1996, χωρίς ν’αντιλαμβάνεστε αμφότεροι ότι έχει πλέον απολύτως εξαϋλωθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται, αν μπορείτε συμπεράσματα να βγάλετε!

   Και επειδή ξέρω ότι θα υπάρξουν Αντιρρήσεις!
   Στης Πολιτικής το περί Δικαίου μάθημα, μπορεί εύκολα να μη βρίσκεις «άκρες» όχι όμως και «μάχες!»
   Και κάτι ακόμα η «Ανωτερότητα» ποτέ στην Πολιτική δεν έβλαψε και πάντοτε υποστηρικτές μακράν περισσότερους είχε, παρά επικριτές!

                                                                 Με Τιμή
                                                             Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας