Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ!

Σπύρου Κίκερη

Η ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 
ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ!
13/9/1922!
«Αν ήμουν Θεόθεν της περίπτωσης Κριτής
άλλους στη θέση των εκτελεσθέντων πρωτευόντως, θα καταδίκαζα
κι’από έναν ή δύο συνεργούς τους!
Αυτό, γιατί η Ηθική αυτουργία στην περίπτωση συνιστά κατ’ελάχιστον
Εθνική Μειοδοσία και Εσχάτη Προδοσία, παρασύροντας τη φυσική αυτουργία μακράν σε υποδεέστερους ρόλους συντελεστών Εθνικών Συμφορών!»

"Όταν τις Εθνικές ντροπές προσπαθείς ν'αποσιωπήσεις
 ματαιοπονείς
γιατί ποτέ την Ιστορία σου, δεν μπορείς να τη  σβήσεις!"

"Στη Σμύρνη η Μνήμη σαν γυρνά
πονά, αφόρητα πονά!
Πάθη και Λάθη στη σειρά
συνθέτουν σύνθεση βαριά!"

Κανείς Τούρκος δε μας Νίκησε
μόνοι τα μάτια βγάλαμε!
Και η Μοίρα που  μας μίσησε 
το ριζικό μας άλλαξε!



«Σαν σήμερα η Σμύρνη καιγόντανε
και οι Πόρνες τρωγόντανε!»

"Ενός κακού μύρια έπονται
και κάποιοι, ουδόλως ντρέπονται!
Ο εντοπισμός όμως αυτού του γενεσιουργού κακού
κάθε άλλο, παρά εύκολος είναι, στου καθενός το νου!"

   Είναι ένα από τα μεγαλύτερα διδάγματα της Ιστορίας μας, που ποτέ δεν πήραμε, παρά του ότι συνιστά την επιτομή της βασικής αιτίας της πιο μεγάλης διαχρονικής μας αμαρτίας!
   Πράγματι την ίδια μέρα, που οι φλόγες και οι καπνοί από το κάψιμο της Σμύρνης φαίνονταν από τη Χίο κι'απ'τη Λέσβο, σάρκες και βάρκες καίγοντας, την ίδια ακριβώς μέρα και ώρα, ΄"Έλληνες
Πατριώτες", Αξιωματικοί των Ελληνικών Ενόπλων μας Δυνάμεων - Συνταγματάρχης Πλαστήρας, Ταξίαρχος Γονατάς (μετέπειτα Πρωθυπουργός), Αντιπλοίαρχος Φωκάς -  κίνημα στα ίδια μέρη έκαναν!
   Τα πολεμικά μας καράβια, θωρηκτά Αβέρωφ και Κιλκίς, εσπευσμένα έφευγαν απ'τα Μικρασιατικά παράλια,
ακολουθούμενα από πλήθος εμπορικών σκαφών, στο κίνημα έμπαιναν και στην Αθήνα έσπευδαν, αφήνοντας στο «έλεος» των αφιονισμένων Τούρκων, τον Ελληνικό πληθυσμό!
   Για να κάνουν τι; Να ανατρέψουν τον Κωνσταντίνο και να επιστρέψουν το Βενιζέλο - παλιά μας τέχνη κόσκινο - !  Και ο όποιος καλόπιστος κριτής, πως θα μπορούσε να μην αναρωτηθεί: «Γιατί τόση βιασύνη Θεέ μου, γιατί τόση σπουδή;

   Τί θα συνέβαινε δηλαδή αν το κίνημα εκδηλώνονταν μία βδομάδα μετά, έτσι ώστε η εκκένωση της Σμύρνης να είναι πιο εφικτή, η Μοίρα και ο κάθε σύμμαχος να μη μας σιχαθεί! Και το πιο βασικό, εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες Έλληνες να έχουν διασωθεί, δεδομένου ότι η Τουρκία τότε δεν διέθετε ούτε ένα πολεμικό Σκάφος!
   Το τι έγινε στη Σμύρνη, ας μην περιγραφεί γιατί δεν τ'αντέχει κανένας νους, καμιά ψυχή! Το ότι δόθηκε προτεραιότητα στο κίνημα, παρά στην εκκένωση της Σμύρνης, από πολεμικά και
εμπορικά Ελληνικά πλοία, είναι πέραν υγιούς κριτικής, αναγόμενης στις φριχτές διαχρονικές παθογένειες της Ελληνικής Φυλής, που βαρύνουν "Εμβληματικές" ,υποτίθεται, "προσωπικότητες", της άμοιρης Πατρίδας μας.
   Απλά ας σταθούμε στο ότι ο πληθυσμός της Μικράς Ασίας ανήρχετο σε 2.2 εκατ. και στην Ελλάδα έφτασαν εν τέλει ελαφρώς κάτω απ'τους μισούς!
   Όμως κάποτε θα πρέπει και'μεις, οι ανεπίδεκτοι της Ιστορίας, να μάθουμε πόσο Εθνικά Αναγκαίος για τον άμοιρο τούτο τόπο, είναι "Ο Εκθρονισμός κάποιων αδιαμφισβήτητων Εγκληματικών
Προτύπων και δήθεν Ηρωϊκών! Με απλά λόγια το κατέβασμα απ'τα εινονίσματα, κάποιων Αγίων, να μην πω Θεών, στο μυαλό των άμοιρων Ελλήνων και αφελών!
   Ναι, μηδέ εξαιρουμένων δύο, εκ των υποτιθέμενων, μεγαλυτέρων μας Ανδρών, του Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου ή του Κωνσταντίνου και του Βενιζέλου, αν θέλετε!
   Κι'αυτό για να δείτε ότι τα σύνδρομα, που εκείνοι στις ψυχές μας έσπειραν, για πάντα ζωντανά μέσα μας έμειναν, για να μας παιδεύουν διαχρονικά και αδιαλείπτως πως να μην πηγαίνουμε μπροστά, στο διηνεκές να μας εκπαιδεύουν!
    Αυτά τα υποτιθέμενα "Εμβληματικά Πρόσωπα" λυπάμαι, αλλά τα θεωρώ εγκληματικά και απόβλητα, κατατάσσοντάς τα στα μεγαλύτερα τέρατα του Ελληνισμού! 
   Όποιος δε αντιρρήσεις έχει, ας μετρήσει πόσα "πραξικοπήματα" έκανε ο ένας εις βάρος του άλλου και αν βρει άκρη, εμένα δημόσια να με φτύσει! Πάντως στη δεκαετία 1920 - 1930 έγιναν σας πέω υπεύθυνα ότι έγιναν τουλάχιστον δέκα (10)! 

                                                                      Με Τιμή και Ντροπή
                                                                          Σπύρος Κίκερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας