Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ!
Χιροσίμα 6/8/1945/08:15
Τέτοιοι Επέτειοι, δεν πρέπει να περνάνε αβλεπτεί
πολλώ δε μάλλον σαν οι πολλαπλασιαστικές προϋποθέσεις
 Αρμαγεδδωνικής επανάληψης, έχουν εξασφαλιστεί!

«Ουδέν Κακόν Αμιγές Καλού!»
Ισχύει άραγε; 
Ή μήπως το περιούσιο ον του Θεού 
μέλλει να αποδείξει 
του Δημιουργού του την ατέλεια 
μέσα από μία, όπως και να’χει
εκκολαπτόμενη συντέλεια;

   Έμελλε να δούμε, να τρομοκρατηθούμε, καλά να το σκεφτούμε, προτού αφανιστούμε! 
   Τί είδαμε τη ζοφερή εκείνη μέρα; Το διάβολο να μεγαλουργεί σε
μια τερατουργία, που άλλοι την είπαν όλεθρο άλλοι Τραγωδία και άλλοι θηριωδία! 
   Το 90% μιας πόλης 380.000 κατοίκων περίπου να ισοπεδώνεται ακαριαίως! 70.000 άνθρωποι να σκοτώνονται επίσης ακαριαίως, εκ των οποίων το 60% να εξαϋλώνεται απολύτως! Οι νεκροί τους δύο πρώτους μήνες ν'αυξάνονται κατά 100% και μέχρι σήμερα να υπολογίζονται κάπου στις 300.000 +!
   Η εμμονή των Ιαπώνων, να πεθάνουν μέχρι ενός, εν τέλει κάμφθηκε με τη δεύτερη Ατομική Βόμβα, που έπεσε τρεις μέρες αργότερα, με παρόμοια αποτελέσματα στο Ναγκασάκι!
   Όμως τα ανθρώπινα θηριώδη πάθη, δεν κάμφθηκαν, από τον Αρμαγεδδωνικό όλεθρο και πολύ φοβάμαι, ότι δεν αποκλείεται να εξωτερικευθούν απολύτως στο μέλλον, οπότε αλί και τρις αλί, στον πλανήτη Γη!

   Τη Δεύτερη φορά, η πυρηνική συμφορά ήταν «Ειρηνική! (Τσερνομπίλ!)
   Ήταν η 26η ημέρα του Απριλίου 1986! Μια μαύρη μέρα, ημέρα
αποφράδα για πλείστες όσες Χώρες και την έρμη μας Ελλάδα!
   Ήταν η μέρα που ο τέταρτος αντιδραστήρας του Πυρηνικού Σταθμού παραγωγής ενέργειας Τσερνομπίλ εξερράγη! 
   Ήμουν σε Νατοϊκή Αποστολή, αξιολόγησης της Πτέρυγας Μάχης του CAMERI στη ΒΔ Ιταλία! Η ώρα κάπου μεταξύ 10:00 και 11:00, βρέθηκα σε μια δασώδη έκταση της Μονάδας, παρακολουθώντας έκπληκτος ένα τεράστιο πράσινο φίδι, που σέρνονταν βιαστικά να χαθεί στις φυλλωσιές του δάσους, σαν άκουσα το φίλο μου Αμερικανό Επισμηναγό τεχνικό Τέρυ, που ήμασταν στο ίδιο γραφείο, να μου φωνάζει τρομαγμένος: «Σπύρο, Σπύρο, έχω πολύ κακά νέα για την Πατρίδα σου!»
   Οι Αμερικανοί όπου και να είναι, έχουν άμεση ενημέρωση από δικούς τους σταθμούς! Άρχισε λοιπόν να μου λέει για τα συμβαίνοντα και τα μελλούμενα!
   Ήξερα ότι ήταν σοβαρός και ότι δεν υπερέβαλε! Όσα συνέβησαν και όσα συμβαίνουν εκείνος μου τα είπε σαν σήμερα πριν τριάντα (33) ολόκληρα χρόνια! 
   Στην Ελλάδα ακόμα σήμερα αρκετοί δε γνωρίζουν ότι:
   Η έκρηξη του 4ου Αντιδραστήρα ήταν 200 φορές ισχυρότερη της ατομικής βόμβας της Χιροσίμα! 
   Το ραδιενεργό νέφος επεκτάθηκε καλύπτοντας σε ποσοστό 100% τουλάχιστον τις περισσότερες χώρες της ΝΑ Ευρώπης και το μισό ημισφαίριο της Γης, αυξάνοντας έκτοτε σε τρομακτικά ποσοστά τις
καρκινοπάθειες κτλ.
   Όσο για την επίσημη ενημέρωση των αρμοδίων, μόνο μια λέξη μπορεί να την υποδηλώσει με σαφήνεια ΝΤΡΟΠΗ! Η σιωπή ήταν πάγια τακτική τότε, στην Παραδείσια Ένωση, που λέγονταν Σοβιετική! 
   Όσο για το Τσερνόμπιλ, ας μου επιτραπεί η αποφυγή της περιγραφής των συνεπειών, γιατί ακόμα σήμερα αυτή είναι υπέρ του δέοντος φρικιαστική και σοκαριστική!
   Εκείνο που θέλω να υπογραμμίσω είναι ένα! Ποτέ δε διαχώρισα τις συμπεριφορές των κρατών, από τις συμπεριφορές των ατόμων, κυρίως εκείνων, που διέπονται σφόδρα από καθεστωτικές αντιλήψεις και νοοτροπίες!
   Το προανάκρουσμα της αποκάλυψης το’νιωσε η ανθρωπότητα με τις βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι! Το ξανάνιωσε εντονότατα με το Τσερνομπίλ κι’ακόμα με τη Φουκουσίμα στην Ιαπωνία! 

   Το Ρολόι της Αποκάλυψης!
   Δεν έχει νόημα να επεκταθώ άλλο επί του θέματος! Απλά θεωρώ ιδιαίτερα επιβεβλημένο δυο λόγια να πω για το «Ρολόι της Αποκάλυψης» όπως αποκαλείται. 
   Επινοήθηκε από διαπρεπείς επιστήμονες το έτος 1947, όταν και
οι τρομερές μνήμες του ΄Β ππ ήταν νωπές, κυρίως από τις πυρηνικές βόμβες στην Ιαπωνία!
   Στην επιτροπή χειρισμού του ρολογιού της αποκάλυψης συμμετέχουν σήμερα πέραν των άλλων δέκα οχτώ Νομπελίστες, πυρηνικοί επιστήμονες! Αυτοί υπολογίζουν το χρόνο με τη λεγόμενη αντίστροφη μέτρηση, ορίζοντας την οριστική έκρηξη διάλυσης των πάντων με την δωδεκάτη νυχτερινή (24:00)! 
   Οι παράγοντες που συνυπολογίζονται είναι τα πυρηνικά, τα πολιτικά και τα περιβαλλοντικά! Το 1947 το ρολόι της αποκάλυψης είχε τοποθετηθεί στα εφτά (7) λεπτά! Σήμερα, κρατηθείτε, βρίσκεται στα δύο λεπτά και τριάντα δευτερόλεπτα (2’:30’’)
   Και η επιβεβαίωση για τον επίδοξο και κρετίνο Νικητή! Δεν ξέρω αν αποκαλύπτω top secret μυστικό, όμως σε όσες ασκήσεις επί χάρτου συμμετείχα στην υπηρέτησή μου στο ΝΑΤΟ (1985 – 1987)έληγαν με την αποδέσμευση των πυρηνικών! Χωρίς ποτέ κανέναν ν’ακούσω για περαιτέρω πληροφόρηση!

   Όμως δυστυχώς η πυρηνική πρόοδος ακάθεκτα προχωρά!
   Γιατί το λέω αυτό; Γιατί έχει δοκιμαστεί από τη Ρωσία Πυρηνική Βόμβα (Tsar) ισοδύναμη με 3.333 βόμβες Χιροσίμα! Υφίσταται δε στο οπλοστάσιό της Βόμβα διπλάσιας ισχύος αυτής, ισοδύναμη δηλαδή με 6.666 βόμβες Χιροσίμα! 
   Λέγεται ότι η βόμβα αυτή, που εκτοξεύεται από υποβρύχιο, δύναται να προκαλέσει τσουνάμι ύψους κύματος 500 μέτρων!
   Ο Τραμπ έχει προ πολλού εξαγγείλει την αύξηση του πυρηνικού οπλοστασίου της Χώρας του, μ'αποτέλεσμα Αμερικανοί επιστήμονες στις 25/1/2018 να τοποθετήσουν το λεγόμενο ρολόι της αποκάλυψης στα δύο (2) λεπτά πριν την ολική καταστροφή του Πλανήτη μας!
   Και η τελευταία εξέλιξη του θέματος, ακούστε και ριγήστε, τη μόλις προχθεσινή (2/8/2019) επίσημη ανακοίνωση του Ρωσικού ΥΠΕΞ: «Με Αμερικανική πρωτοβουλία παύει επίσημα η ισχύς της συνθήκης απαγόρευσης χρήσης πυραύλων βεληνεκούς 500 έως 5.500χλμ (INF), που είχε συμφωνηθεί το 1987 μεταξύ των Προέδρων Ρέιγκαν και Γκορμπατσόφ!»
   Οι επιστήμονες χειρισμού του ρολογιού της Αποκάλυψης (Doomsday Clock), δεν έχουν εισέτι ανακοινώσει, την περαιτέρω ελάττωση του χρόνου της αντίστροφης μέτρησης! 
   Τελώντας εν αναμονή, δεν έχω παρά προσωπικά να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου για το επίπεδο των σημερινών απαράδεκτων μαζικά «Ταγών» και ας συγχωρεθώ για τα προσωνύμια, που στον καθένα προσάπτω, φυσικά ειρωνικά, κάτω από τον τίτλο «Ορατότης Μηδέν!»:
«Όχι άλλο Κάρβουνο!»
Σύνελθε ανθρωπότητα! Σύνελθε!

Έναν τον λένε «Πλανητάρχη»
άλλον«Τσαροβοναπάρτη!»
Άλλον «Κοινοπολιτειάρχη!»
Άλλον «Βρωμοσουλτανάρχη»
κι’άλλον «Πυραυλάρχη!»
  Κι’είναι όλοι τους παρ’τον έναν και χτύπα

τον άλλον! Δύσμοιρη κι’ άμοιρη ανθρωπότητα, ποιοι τη Μοίρα σου στα χέρια τους κρατούν!
                                                                             Με Τιμή
            Σπύρος Κίκερης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας