Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Η ΕΞΟΔΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 21/8/2018


ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ

Η ΕΞΟΔΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ!

   Παράξενος ο τίτλος του θέματος εν πρώτοις απ’όλες τις όψεις! Είναι όμως πράγματι έτσι ή μήπως όχι και η μεταφορά δίνει πολλά στα κοινά και τα διδακτικά; ΄
   Σπύρου Κίκερη το ανάγνωσμα πρόσχωμεν! Το πρόσχωμεν στα εκκλησιαστικά σημαίνει μετά ιδιαίτερης προσοχής!

   «Η Μεγάλη Ημέρα
   21η Αυγούστου 2018! Ημέρα Ιστορική! Ημέρα Εμβληματική! Ημέρα Εθνική! Ημέρα Επετειακή! 
   Σαν τέτοια, θα καταβληθεί κάθε δυνατή και αδύνατη
προσπάθεια, να παρουσιαστεί και να μείνει, από τους Γκαιμπελιστές αριστεριστές, η αποφράδα στην ουσία ημέρα, για την Ελλάδα! 
   Ναι, αντί η αντιμνημονιακή του «Θριάμβου δάδα» να καίει σαν επιμνημόσυνη «Λαμπάδα!»
   Η Ιστορία όμως, αργά ή γρήγορα θα κατατάξει και τη «μεγάλη αυτή ημέρα» σαν ημέρα Μαϊμού, ομού με ένιες άλλες μεταπολιτευτικές, ενός ιδιαζόντως αφελούς Λαού!

   Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά!
   Τρία μνημόνια σ’αλληλουχίας σειρά, κατά βαρύτητας σειρά
και το τρίτο με μακρόσυρτη ζωώδη ουρά! Ναι ζωώδη πρωτόγνωρη ουρά, Έλληνα αφελή, Έλληνα φουκαρά!
   Πρώτο (1ο)! Δεύτερο (2ο)! Τρίτο (3ο) και σήμερα η μεγάλη της εξόδου εξαπάτηση, από το μεγαλύτερο «Πολιτικό Απατεώνα!»

   Ποτέ ένας Πολιτικός Απατεών δεν …
   Το ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με βάση τα όσα είπε, τα όσα έταξε και τα όσα έπραξε, συνιστά την επιτομή του πολιτικού αγύρτη και απατεώνα, από κανέναν καλοπροαίρετο και ανιδιοτελή Έλληνα δεν αμφισβητείται!
   Εκείθεν, κατά την ταπεινή μου άποψη, «ποτέ ένας πολιτικός
απατεώνας, δεν δύναται να χριστεί, καλός Ηγεμόνας και μέλλει ν’αφεθεί εις τους Αιώνας, εν τέλει,  σαν του ολέθρου Αρμαγεδδώνας!

   Η Έξοδος εκ του Μνημονίου, γέμει κοινών με την έξοδο του Μεσολογγίου!
   Με μόνες διαφορές στη μία είπαν την αλήθεια στους
ελεύθερους πολιορκημένους, στην άλλη είπαν ασύστολά ψέματα, με υποκρισίας, φαρισαϊσμού και ηθοποιίας επιστέγασμα!
   Κι’ακόμα η μία κράτησε μια νύχτα! Τη νύχτα της 10ης προς 11η Απριλίου του 1826, Σάββατο του Λαζάρου, προς Κυριακή των Βαΐων! Και η άλλη, η άλλη δυστυχώς, σύμφωνα με τας νομοθετικάς γραφάς  έναν «Αιώνα!» Αιώνα Αρμαγεδδώνα (άρθρο 109 του τρίτου μνημονίου), κατά το οποίο όλη η Δημόσια περιουσία τελεί εν υποθηκεύσει! Ναι εν υποθηκεύσει κι’όποιος αντέξει!
   Και η τελευταία διαφορά στη μία τους Μπροστάρηδες τους λέγανε Μπότσαρη, Μακρή και Τζαβέλα! Στην άλλη, Τσίπρα Αλέξη Πρωθυπουργό και Πάνο Καμμένο οπλαρχηγό και μάλιστα ΥΕΘΑ, τον έναν ψεύτη της ολκής τον άλλον παραδομένο! 
  Στη μία έξοδο οι νεκροί ήταν χίλιοι και εφτακόσιοι (1700), στην άλλη ο αριθμός μέλλει να βγει μετά έναν Αιώνα!
   Στη μία περίπτωση οι σκλάβοι (γυναικόπεδα) σε Αίγυπτο Τουρκία, Αλγερία ήταν 6.000, στην άλλη μέσα σε 3 χρόνια οι «διωγμένοι» στην ουσία πτυχιούχοι μας μέχρι τώρα υπερβαίνουν τις 15.000 κι’έχει ο Θεός κι’έχει ο Θεός μεσ’τον Αρμαγεδδώνα!
   Και’δω κάποιοι στίχοι παραλλαγμένοι του Σολωμού, μου’ρχονται βίαια στο νου:
«Άκρα του πόνου σιωπή, στη Χώρα βασιλεύει!
Αβέβαιο το σήμερα, το μέλλον αγριεύει

και ο Ρωμιός αβέβαιος, στέκει βουβός και λέει:
«Ανάθεμάσε βολευτή, πανάθεμά σε ψεύτη
των λόγων σου αθετιστή, της εξουσίας κλέφτη!»

   Να μπω στο δέλεαρ των λεπτομερειών;
   Να μιλήσω για μνημονιακούς και υπερμνημονιακούς, για αθετιστές και αθεϊστές, για ερασιτέχνες και αδαείς, για αντισυνταγματικούς και καθεστωτικούς, για, για, για ……… όχι δεν θα το κάνω!
   Απλά οφείλω να πω, ότι σύμφωνα με το δεύτερο μνημόνιο, η έξοδος ήταν προγραμματισμένη ανυπερθέτως για τις 15 Φεβρουαρίου του 2015! Και δεν υπάρχει ούτε ένας αναλυτής στο διεθνές στρερέωμα, που να’χει έστω και υποτυπωδώς αμφισβητήσει, ότι αυτό αδιαμφισβήτητα και τελεσίδικα, θα συνέβαινε!
   Οι μόνοι που είχαν αντίρρηση γι’αυτό, παλεύοντας με νύχια και με δόντια, καιροσκόπους και με πιόνια και προδότες και κωθώνια, πάση θυσία να το ανακόψουν!
   Να το ανακόψουν για να’ρθει η « η Τσιπριάδα, η Βαρουφακιάδα και Καμμενιάδα να μας ρίξει στον Καιάδα!» Μόνον το κόστος του πρώτου εξαμήνου της «Ομερτάς», με τα ουάου και τα γκαγκάου, υπολογίστηκε απ’όλους τους έγκυρους και έγκριτους του είδους αναλυτές στα διακόσια δις ευρώ!
   Γιατί μέχρι να καταλάβουν οι «Αριστερόχειρες» ότι έπρεπε να γίνουν «Δεξιόχειρες», ήταν ήδη όχι μόνον αργά, αλλά και αδύνατον, γιατί ο τρόπος γραφής του καθενός είναι θέμα εγκεφάλου δυστυχώς!
   Μπορώ να γράφω μέρες για λάθη και παραλείψεις και επειδή δεν πρόκειται περί λαθών, αλλά περί εγκλημάτων ειδεχθών, μπορώ να γράφω για μήνες!
   Μια επένδυση προκοπής επιχείρησαν να κάνουν και η αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, γεφύρι της Άρτας έγινε, πριν αρχίσει, χωρίς ο πρωτομάστορας να ντρέπεται, παρά του ότι ο Ρωμιός με το στόμα ανοιχτό έμεινε! 

   Το Άκρον Άωτον του Θράσους στην Ιθάκη!
   Εκεί αποφασίστηκε μία από τις βασικές πράξεις του υποκριτικού δράματος να παιχθεί, εκεί ένα ακόμα ρεσιτάλ φαρισαϊσμού και ψεύδους αισχρού να δοθεί! 
   Εκεί το θράσος σ’ένα πανηγυρικό ρεσιτάλ αισχύνης, σε
θέατρο σκιών να παιχτεί, από θίασο αγυρτών! Εκεί τέλος και το προεισαγωγικό, των εκθεσιακών παροχών Θεσσαλονίκης διαγγελματικά να εξαγγελθεί!
Θ’αρκεσθώ μόνο στην παράθεση κάποιων στίχων της Ιθάκης, από την οποία αδιάσειστα προκύπτει το θράσος του ανδρός και των συντρόφων του!
ΙΘΑΚΗ!
«Τους Λαιστρυγόνας (Ανθρωποφάγους) και τους Κύκλωπες (Μονόφθαλμους – κακούς), το θυμωμένο Ποσειδώνα( Θεός φουρτούνας), μη φοβάσαι!
Τέτοια στο δρόμο σου, ποτέ δεν θα βρεις, αν μεν η σκέψη σου υψηλή, αν εκλεκτή συγκίνησης το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει!
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπες, τον άγριο Ποσειδώνα, δεν θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβανείς, μες στην ψυχή σου, αν η ψυχή σου, δεν τους στήνει εμπρός σου!» 

   Αφήνω τον καθένα να ισολογιστεί!

   Αφήνω τον καθένα να ισολογιστεί, πάνω στο ποίημα αυτό και πόσο αρμόζει ή μη στον Κο Τσίπρα, το βασικό του εταίρο και τους συντρόφους του! Ακόμα βαθιά να σκεφτεί, στα όσα είδε, ένιωσε και νιώθει, για το παρών του, το μέλλον του, την προοπτική του και προπαντός τον εμπαιγμό του, εκείθεν δε, ν’αποφανθεί!

   Όσο για σένα Ελλάδα μου και των Ρωμιών το Δράμα!
   Τούτο, σαν χλωμό επιμύθιο θα πω απ'το δικό μου κλάμα:
«Πάλι με χρόνια με καιρούς, δική μας θα’σαι Ελλάδα
αν θέλημα είναι Θεού και των Ελλήνων τάμα!»

                                                                     Με Τιμή
                                                                 Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας