Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ (ΘΑΛΑΤΤΑ! ΘΑΛΑΤΤΑ!)

 C:\Users\Spiros\Desktop\spyrosdoc.jpg
Σπύρου Κίκερη
ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!
«ΘΑΛΑΤΤΑ! ΘΑΛΑΤΤΑ!»

Περί Αλιείας και Αγυρτείας
το Ανάγνωσμα
«ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ!»
C:\Users\Spiros\Desktop\PEIRAMATIKO.jpg
  Το «Πρόσχωμεν» συνιστά τη συγκλονιστικότερη ίσως Αρχαγγελική προτροπή, την πιο κρίσιμη ώρα του Αγγελικού Κόσμου! Τότε που ο Εωσφόρος και το Τάγμα του, αποξενώθηκαν από τον Θεό και τα άλλα Αγγελικά Τάγματα! Τότε που ο Αρχάγγελος Μιχαήλ πρόσταξε «Πρόσχωμεν!» Δηλαδή «Να Προσέξουμε
Αποτέλεσμα εικόνας για θάλαττα θάλαττα
*Ολομέλεια Βουλής των Ελλήνων!
Εννέα Ιουνίου Δύο Χιλιάδε Δέκα Εφτά!
(9/6/2017!)
C:\Users\Spiros\Desktop\550_334_519142.jpgC:\Users\Spiros\Desktop\boulh-kke.jpg
Οι Φώτο από την υπόψη συνεδρίαση!
Ο Προεδρεύων εν δράσει και η αποχώρηση ΚΚΕ!
  Τώρα τί σχέση μπορεί να έχει η αξιότιμη Βουλή των Ελλήνων και μάλιστα στην ολομέλειά της, με την Ιστορική φράση «Θάλαττα, Θάλαττα» των «Μυρίων» μισθοφόρων του Ξενοφώντος και μισθωμένων εκ των Περσών; Ίδομεν!

Σχετική εικόνα
  Η Ιστορική φράση που ήχησε ως ανακουφιστική ανάσα της καθόδου των Μυρίων, στο αντίκρισμα της «Μαύρης Θάλασσας» που σήμαινε, την εύρεση του στίγματος προσανατολισμού τους και τη λήξη των δεινών και μαρτυρίων τους, μετά από ταλαιπωρία αποπροσανατολισμού στην αχανή Ασία, ενός έτους και τριών μηνών!
Σχετική εικόνα
  Η φράση, ήρθε στο νου μου έντονα, κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής της 9ης Ιουνίου του 2017 και την ονομαστική ψηφοφορία των προαπαιτούμενων του πολυνομοσχεδίου, περί μείωσης του αφορολόγητου, παγώματος των συντάξεων έως το 2022, γδάρσιμο των φορολογούμενων εν γένει , για να μη μακρηγορούμε!
Αποτέλεσμα εικόνας για μικρασιατική καταστροφή
  Αν σας θύμισε κάτι το 2022, ασφαλώς και δεν φταίω εγώ! Πάλι όμως εξακολουθείτε να μην αντιλαμβάνεστε, τον συσχετισμό της Ιστορικής φράσης (Θάλαττα, Θάλαττα), με την υπόψη συνεδρίαση!
  Παραξενεύτηκαν λέει οι Έλληνες, για την υπερψήφιση και των εκατόν πενήντα τριών (153) της πλειοψηφίας, όλων τούτων των αντιλαϊκών και τρομακτικών μέτρων!
Σχετική εικόνα
  Πόσοι άραγε των Ελλήνων γνωρίζουν, ότι όλα αυτά τα μέτρα ψηφίστηκαν σαν «τσόντα» κατά τη συζήτηση της ολομέλειας Σχεδίου Νόμου προς «Κύρωση τροποποίησης της Συμφωνίας, για την ίδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας, της Μεσογείου
  Το παράξενο, ειλικρινά, δε γνωρίζω πού; Έ Συμπατριώτες, όταν όλα τα’χεις κάνει θάλασσα, όλα τούτα δεν είναι φυσικά; Ναι μήπως δεν πάνε τα φύκια, τα αλμυρίκια, τα στρείδια, τα μύδια, τ’@....... με την Αλιεία και όλα μαζί με το «Θάλαττα! Θάλαττα;)
  Ή μήπως εκείνοι, όχι οι μύριοι, ετούτοι οι «Κύριοι» οι 153 δεν εξέβαλαν την ανακουφιστική φράση (Θάλαττα, θάλαττα), αντίστοιχα των «Μυρίων» δια της σιωπής, μετά από τόση αγωνία για μία των κρισιμότερων ψηφοφοριών, της Ελληνικής Μεταπολιτευτικής Βουλής και του ενδεχόμενου απώλειας «Μυρίων Προνομίων;»
C:\Users\Spiros\Desktop\psaria-vouli.jpg
  Απ’έξω έραναν τη Βουλή με συλλογή ιχθύων καθ’ον χρόνον μέσα έκαναν πάρτι, Χάνοι, Σπάροι, Σμέρνες, Σκορπιοί, Χέλια, Δράκαινες, Καρχαρίες, Πιράνχας και Σαρδέλες παστωμένες και κονσερβοποιημένες! Όλα τα εκεί όντα, απολύτως ικανοποιημένα, γιατί ο χώρος τους έχει πλέον μεταλλαχθεί σε «Θάλαττα! Θάλαττα!»
  Ναι, θα κλείσω, γιατί ίσως κούρασα. Στη Σχολή, που τέλειωσα – Σχολή Ικάρων λέγεται – όχι τίποτα σπουδαίο, Ικάρους για «πέταμα» βγάζει κι’αντιπαραγωγικούς !
  «Ψάρια και Ψαράδες» λέγαμε τους νέους, τους πρωτοετείς, «Αρχιψάρακα» δε τον Αρχηγό τους – η κύρια ονομασία τους, αυτή! –
Αποτέλεσμα εικόνας για συριζανελ
  Το παράξενο για μένα και η μεγάλη συγκριτικά διαφορά είναι, ότι τούτοι οι 153 είναι πια τριτοετείς!
  Έλεος Ελλάδα! Έλεος Έλληνες! Έλεος Ψάρια! Έλεος «Αρχιψάρακα», που έλαμψες δια της απουσίας σου, ίσως από ντροπή! Αν και δε μας έχεις συνηθίσει σε τέτοιου είδους αντιδράσεις συναισθημάτων!
                                                                                          Με Τιμή

                                                                                     Σπύρος Κίκερης

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας