Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

ΟΣΟ ΑΝΑΠΝΕΩ ΕΛΠΙΖΩ!


*DUM SPIRO SPERO !

«ΟΣΟ ΑΝΑΠΝΕΩ ΕΛΠΙΖΩ»!

*Μ’αφορμή τις μεθαυριανές Ευρωεκλογές!

   *Αυτή η Λατινική Ρήση είναι η Αγαπημένη μου Ρήση! Όχι γιατί ειπώθηκε από τον Άνθρωπο που τ’ονομά του τόσο μοιάζει με το δικό μου, Κικέρων γαρ αυτού Κίκερης το εμού! Αλλά, γιατί σας μιλώ μ’όση ειλικρίνεια με προίκισε ο Θεός, ότι αυτή η Ρήση μου μοιάζει γι’αυτό και με στηρίζει!

   *Δείτε το γιατί κι’ας αποφανθούμε μαζί ομού με τη συγγραφή που ακολουθεί: SPIRO θα πει υπάρχω Ζω κι’εμένα με λένε ΣΠΥΡΟ! SPERO σημαίνει ΕΛΠΙΖΩ, ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ, ΠΡΟΣΔΟΚΩ!

   *Τώρα τι σχέση έχω εγώ με το SPERO αυτό; Ε όσοι με ξέρετε, ξέρετε τι κάνω, ΣΠΕΡΝΩ, σπέρνω αγογγύστως θεωρώντας τον Εαυτό μου, έτσι απλά και απέριττα όπως το νιώθω θα το πω: Σαν ένα Κοινωνικό Γεωργό, που η όποια σπορά μου αποσκοπεί στης Κοινωνίας και της Πατρίδας το ωφελιμότερο καλό!

   *Αυτή τουλάχιστον ήταν και είναι η επιστροφή που έχω κυρίως από τους Ικάρους πουδίδαξα τόσο σαν εκπαιδευτής Αέρος, όσο και σαν Ακαδημαϊκός Δάσκαλός τους! Επί του θέματος τώρα!

 

   *Τί Κρίμα;

   *Ιδεολογίες, ιδεοληψίες, υποκρισίες, ομοσπονδίες, παρασπονδίες, παρωδίες, ωτοασπίδες και παρωπίδες! Ταμπέλες γι’αφελών πελατείες και πονηρών δοσοληψίες!

   *Ιδεολήπτες, Αγύρτες, αλήτες, σκιτζήδες, γλείφτες, σκύφτες κι’αγιογδύτες! Κουτσοί Στραβοί στην Άγιο Παντελεήμονα Έλλην τον Ελεήμονα! Τρωκτικά, αρπακτικά και πρωκτικά, εξουσιαστικά μαχόμενα κι’ εξευτελιστικά!

   *Ε όχι τη Μέρα νύχτα να κάνω, το φως με το σκοτάδι ν’αλλάξω, τον άνω Κόσμο, Κόλαση του Δάντη να οραματισθώ, για της Πατρίδας  και της Κοινωνίας το καλό και να’μαι συνεργός και’γω!

   *Θα μου πείτε μέχρις εκεί; Ναι και όχι μόνο! Για να δούμε για να μη μας πούνε πως αυθαιρετούμε στις απόψεις! Να δούμε το θέμα απ’όλες τις πλευρές προσόψεις, κατόψεις κτλ κτλ!


   *Τι κρίμα λοιπόν να μην έχουμε Πρωθυπουργό έναν από τους: Κασσελάκη, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα, Βελόπουλο, Νατσιό, Κωνσταντοπούλου και σία να μας εκπροσωπήσουν καθώς πρέπει στην Τουρκία ή οπουδήποτε ήθελε χρειαστεί!  Γιατί απ’ότι αντιλαμβάνεστε χρειάζεται!

   *Τί κρίμα; Τι Κρίμα να μην έχουμε έστω τον «Κανένα» Πρωθυπουργό – όπως πολλοί λένε και θέλουν – να μας εκπροσωπήσει ακόμα καλύτερα, αφού όλοι μαζί αθροιστικά κάπου εκεί φτάνουν!

   *Όχι δε γίνεται η Πολιτική Διελκυστίνδα στην Πατρίδα μοιάζει ειλικρινά Αστεία! Όλοι στην Κόντρα, να πνίξουμε τη Χώρα! Εχθρός ο Πρωθυπουργός και Φίλιες Δυνάμεις οι Αντιπολιτευτικές, κατά συρροή και εξακολούθηση!  Ντροπή, βρε Ντροπή! Το μόνο ζητούμενο του μη Χείριστου – αν και δε συμφωνώ – η καρατομή! Και μετά τι; Και μετά τι Αχρείοι;

    *Συνέλθετε μωρέ! Συνέλθετε Ρωμιοί!  Η διαχείριση των Τυχών της Πατρίδας μας, της Κοινωνίας μας, της Οικογενείας μας, της Οικονομίας μας, της Παιδείας μας, της Ασφαλείας μας της Ευημερίας μας …., κάθε άλλο παρά υπόθεση είναι αστεία ή  πλάκας αφορμή και αιτία!

    *Για να τους δούμε έναν προς έναν, μέχρι και τον κανέναν! Τον μη Χείρον να τον αφήσω λέω απέξω για να μην τον εαυτό μου ψέξω, αφού ούτως ή άλλως ένα πρέπει ανυπερθέτως να διαλέξω, γιατί για τον κανέναν, είναι η μεγαλύτερη βλακεία που μπορώ ν’ακούσω και ν’αντέξω!


     *Κασσελάκης: Απαιτείται πολύ, μα πολύ εκπαίδευση ακόμα, πρώτον για να φτιάξει το κόμμα, ώστε να μην πέσει σε κώμα και δεύτερον γιατί έχει πολύ δρόμο μάθησης ακόμα! Ο χώρος της Αντιπολίτευσης κατάλληλος να φοιτήσει και να πείσει αν και για το τελευταίο υφίστανται σοβαρές αμφιβολίες!

   *Όχι με βλακείες, αλλά με βαθυστόχαστες σκέψεις και προτάσεις σοβαρές, όχι αοριστολογίες βλακείες, πομφόλυγες, φληναφήματα, στομφολογίες, τυμπανοκρουσίες, τικτοκρουσίες αλόγιστης κοστολόγησης προσφορών που φτάνουν τα τεσσαράκοντα και πέντε δις, όπως το λογιστήριο του Κράτους απεφάνθη!

   *Τώρα εκείνος το’χει δέσει κόμπο ότι θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός. έτσι διαλαλεί και κομπάζει, κατά τα άλλα κατηγορεί τον Μητσοτάκη για Αλαζόνα!

    *Και’δω αναπόφευκτα θα γίνω λίγο δηκτικός και ίσως χυδαίος, αλλά εκτιμώ θα συγχωρεθώ! Για πολλά κομπορρημονεί και κομπάζει και καλά κάνει!


    *Και χθες 6/6/2024 στο Σύνταγμα ο κομπασμός: «Εγώ! Εγώ! Εγώ για τα πάντα όλα και δώστου να φουσκώνει σαν Παγώνι η «Παγώνα!» Γιατί γνωστό είναι ότι μπάζει και μάλιστα από πού, όμως όχι άλλος Κασίδης στο έρμο της Ελλάδας κεφάλι να μάθει …!

    *Στη μπούκα έχει όλους, αλλά πιο πολύ με τον έτερο κενόδοξο, με τον οποίον ερίζουν για το ποιος πραγματικά θεωρείται ότι διαιωνίζει τον Μεγάλο «Διαφθορέα και Καταστροφέα αυτής της Χώρας! Με μία διαφορά, εκείνος ήρθε από τον Ατλαντικό για να περάσει καλά ο «μπροστινός» του και τούτος ο «πισινός» του!

     *Όμως ας τον αφήσουμε γιατί αρκετά λερώσαμε στόμα και αυτιά για τα μεγάλα του ιδανικά, ας κοιτάξει την οικογένεια που λέει πως θέλει να φτιάξει και πάμε παρακάτω στην φιλόδοξη «Κόπρο» του Αυγεία, κρατώντας τα ανάλογα στα μυαλά μας δοχεία!


   *Ανδρουλάκης: Δεν κάνει, δεν τραβάει! Λίγος, πολύ λίγος, χωρίς ηγετικό προφίλ, με λόγο φτηνό, διόλου πειστικό! Κολλημένος σε αντιπολιτευτικά στερεότυπα, «όψιμα», μα ανώριμα, αλλά μπαγιατισμένα και γνώριμα! Χριστιανέ μου κόλλησες στις παρακολουθήσεις! Σιγά τα ωά, που κλωσάς, κλωσάς και μας έφαγες τ’αφτιά, χωρίς ν’αντιλαμβάνεσαι ότι την πολιτική σου ανέλιξη άσπλαχνα  κι’απερίσκεπτα κλωτσάς!

    *Σου είπαν να πας, νόμο ειδικό έβγαλαν! Γιατί αλήθεια δεν πας; Μήπως γιατί σκέφτεσαι μετά τι θα πεις; Αλήθεια εκείνη την περίοδο μήπως κάποια ομοϊδεάτισσα ξευτέλισε στην Ευρώπη, όπως και να’χει, Ελλάδα και Έλληνες;! Δύο ήσασταν εκεί απ’τον ίδιο χώρο με το ασήκωτο παρελθόν, γιατί λοιπόν να μη σε παρακολουθήσουν;

   *Τα προσόντα σου λίγα πολύ λίγα, οχτώ χρόνια μισθωτός των 25.000 το μήνα, από τον πενιχρό των Ελλήνων Κορβανά, αλήθεια τι έκανες εκεί; Ούτε το χρόνο να μάθεις πέντε κουβέντες Αγγλικά ή μήπως δε χρειάζονται;

   *Σ’έφαγε και μας έφαγες με το τρένο της Γραμμής! Ναι τραγικό, τραγικότατο το Ατύχημα! Όμως Ατύχημα από ένα σφάλμα που δεν θα’κανε ούτε ένα παιδάκι δέκα τριών (13) ετών, που θα του’λεγες τι έπρεπε να κάνει!

   *Αλήθεια το μόνο σχετικό ήταν στον Κόσμο ή μήπως είσαι και συ από κείνους που φρονούν ότι τα πάσης φύσεως ατυχήματα μπορούν απολύτως να εξαλειφθούν και να μηδενιστούν; Είσαι και’συ από κείνους που πιστεύουν στην τελειοποίηση του Ανθρώπινου είδους σχετικά με τα λάθη;

   *Το 1991 έγινε ένα τραγικό ατύχημα της ΠΑ (Α/Φ C-130 5/2/1991! στο όρος όθρυς με εξήντα τρεις (63) Νεκρούς από 18 μέχρι 35 ετών! Το ατύχημα οφείλονταν σε λάθος ενός ατόμου! Τι θα’πρεπε να γίνει να καθαιρεθούν και να δικαστούν ο Αρχηγός, ο Υπουργός, ο Πρωθυπουργός; Έλεος Χριστιανέ μου, έλεος!

   *Ουτοπείς αξιότιμε Κύριε Ανδρουλάκη στα πάντα και γι’αυτό θα πρέπει ο ίδιος να πεισθείς και να μου το θυμηθείς, η ώρα φτάνει που θα το θυμηθείς!

   *Α και κάτι ακόμα ο Πεθαμένος μην μπερδεύεσαι, δεν «πέρδεται!» Το  ΠΑΣΟΚ πέθανε και θάφτηκε κάτω από τραγικά και Μοιραία λάθη στην Ελληνική Κοινωνία Νοοτροπία και Οικονομία! Υπάρχει βέβαια ακόμα σα φάντασμα που ακόμα την ύπαρξή του πληρώνουμε!


    *Βελόπουλος – Αστεόπουλος – ο Ξερόλας πάντων και απάντων Ιησού Χριστού και των Αγίων Πάντων! Ο Έχων όλα τα μυστικά για την Ελληνική Λύση, γιατί για τη ΝΙΚΗ τα μυστικά τα έχει ο Ιεροκήρυξ Νατσιός!

   *Αλήθεια τί ύφος είναι αυτό, τί κομπασμός; Ούτε στις μεγάλες του Δόξες δεν είχε ο άλλοτε Αρχηγός σου, εκεί στο ΛΑΟΣ!!! Όμως κάτι άλλο θα ήθελα να σας συστήσω, τόσα χάπια πουλάτε, πάρτε και κανένα εσείς ή μήπως αντιλυσσικά δεν πουλάτε;


    *Κουτσούμπας: Ο Κρυφοχούντας Δημοκράτης και Προοδευτικός  Λαοκράτης που ζει και ονειρεύεται έναν Αιώνα πίσω, εστιασμένος εκεί στα 1917, στο μεγάλο Αρχηγό και Εμπνευστή του, οραμαζιζόμενος προφανώς όλα εκείνου τα μεγάλα έργα, που να μην αρχίσω να τα κατονομάσω και το χρόνο μου χάσω!


    *Χαρίτσης, με τη Νέα Αριστερά, που ποτέ δεν ήταν Νέα, αλλά ανέκαθεν Γριά με σκουριασμένα τα μυαλά και όνειρα γλυκά!


    *Πλεύση Ελευθερίας, που πλέει σε θολά και σχιζοφρενικά νερά! Μακριά Ρωμιέ μου! Μακριά κι’η τρέλα είναι κολλητικιά! 

   *Ν’ασχοληθώ με το ΚΚΕ (μ-λ) και το (Μ-Λ) ΚΚΕ να βρω τη διαφορά ή το Σώρρα με των Εκατομμυρίων τη «Ψώρα;» Αφήστε με ήσυχο σας παρακαλώ, δε μπορώ άλλο ν’ασχολούμαι με «Αριστερίδια» και λογής δεξιά φίδια!


   *Με τον Ανδρέα  Λοβέρδο ναι θ’άξιζε τον κόπο ν’ασχοληθούμε, όμως ξέρω καλά πως θα στενοχωρεθούμε, γιατί η κατάντια μας κάποιες φορές δεν περιγράφεται, ούτε και αντιγράφεται! Ουδεμία σχέση έχει με όσους αναφέραμε κύριοι όπως και να’χει, προπαντός δε ούτε με Ανδρουλάκη, ούτε με Κασσελάκη, αλλά ούτε και εκείνον το «Νύχτα25» αξιότιμο Κύριο Μπαρουφάκη!

   *Τώρα θα μου επιτρέψετε να δώσω τις δικές μου εκτιμήσεις για τις μεθαυριανές Ευρωεκλογές, εκτιμώντα για μια ακόμα φορά ότι δεν θα πέσω και πολύ έξω, ως συνήθως!


   *ΝΔ: 35.5% +-1%. ΣΥΡΙΖΑ: 14.5% +-0,5%. ΠΑΣΟΚ 11.5+-0,5%. ΕΛΛ.ΛΥΣΗ 8,5% +- 0,5%. ΚΚΕ 8% +- 0,5%. ΝΕΑ ΑΡΙΣΤ. 3% +- 0,5%. ΝΙΚΗ 3.0% +-0,5%. ΠΛΕΥΣΗ ΕΛ. 3% +- 0,5%.

   *Και Δημοκράτες του Κυρίου Λοβέρδου 3,3 +- 0,3% , γιατί κάποια στιγμή ο Ελληνικός Λαός συναισθάνεται τα λάθη του και αργά αλλά σταθερά, διδάσκεται και φτιάχνεται!

   *Αυτή η συναίσθηση και η ενσυναίσθηση με κάνουν να ευελπιστώ και απεριόριστα να εκτιμώ την Αγαπημένη μου ρήση Dum Spiro Spero!

                                                             

                          

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας