Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ 332 ΜΠΚ RAFALE 21/6/2024!

 

*Αλλαγή Σκυτάλης στο Δρόμο της Ιεραποστολής!

*Παράδοση - Παραλαβή Διοικητού 114 ΠΜ/332 ΜΠΚ RAFALE/ 21/6/2024/12:00 – 14:30!


   *Η όλη τελετή τελέσθηκε σ’ένα απλό κι’απέριττο Υπόστεγο Συντήρησης, ενώπιον όλου του Προσωπικούς της Μοίρας και του Προσωπικού εν γένει της 114 ΠΜ!

   *Την όλη εκδήλωση κοσμούσε με την επιβλητική του παρουσία  ένα από τα αξιόμαχα εναέρια όπλα της Μοίρας, που αν αναλογιστούμε το δεσμό που το συνδέει, με το προσωπικό που καθ’οιονδήποτε τρόπο το χειρίζεται σε Αέρα και Έδαφος, ίσως να συναισθάνονταν το Μεγαλείο της Στιγμής! Το μεγαλείο  που ο δικός μου Ποιητής περιγράφει ως εξής:


*Για να πετάξουν οι Αϊτοί θέλει δουλειά πολύ

Ιδρώτα Χύνουν οι πολλοί κι’αίμα αν χρειαστεί!

*Θέλει μουτζούρα στη γραμμή και πίστη στο γιατί

χωρίς αργία Κυριακή και Μεγαλογιορτή!

*Βάρδια βαριά χωρίς στολή με φόρμα ρυπαρή

και ετοιμότητας τιμή σ’ιέραποστολή!

 

   *Δε ξέρω τι συμβαίνει στους άλλους, ξέρω όμως με απόλυτη βεβαιότητα τι συμβαίνει σ’αυτούς που συνειδητά βλέπουν με τα μάτια της Ψυχής!

  *Ίσως γι’αυτό όσο ο καιρός διαβαίνει πλάι μου και μέσα μου, το δάκρυ μου σε κορυφαίες στιγμές σαν κι’αυτές ωσάν ανέσπερο άστρο  να λάμπει!

  *Πάει πια αρκετός καιρός που η Μοίρα μου έφερε στο διάβα μου έναν υπέροχο Άνθρωπο και Συνάδελφο, που θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν παιδί μου!

   *Φυσικά αφού εγώ εξήλθα τριάντα δύο (32) ολόκληρα χρόνια πριν από την ίδια «Μήτρα, απριόρι Γενναίων και εκκολαπτόμενων Ηρώων!» Η Χημεία το πρώτο συστατικό που συνδέει ανθρώπους, διεγέρθηκε συνειδησιακά και συναισθηματικά και στους δυο μας από την πρώτη ματιά!


   *Ναι ήταν αυτός που για πρώτη φορά αναλάμβανε το Χρέος ένταξης και αξιοποίησης του τελευταίου τύπου Αεροσκαφών (Α/Φ) στη Χώρα μας, των ακαταμάχητων στη μάχη Α/Φ Rafale! Μια ένταξη κι’αξιοποίηση που πάγωσε και πανικόβαλε τους καραδοκώντας Λύκους εξ’ανατολών!


   *Φυσικά ένιωσα Τιμή και Υπερηφάνεια σ’αυτή τη γνωριμία και τον οικογενειακό μας δεσμό που αναπτύχθηκε, από εκτίμηση σε μια ανυπέρβλητη οικογένεια!

   *Στην πρόσκληση ρίγησα, στη σάρκωσή της κατασυγκινήθηκα γιατί ξανά θυμήθηκα, αναλογίσθηκα κι’αναρωτήθηκα: «Έχουν όντως ενσυναίσθηση τούτα τα παιδιά, τα μισά σχεδόν στην ηλικία μου και τη γενική μου πείρα, των τεράστιων ευθυνών, που τους εμπιστεύθηκε η Πατρίδα και αυτής ή Μοίρα;»

   *Έχουν συναίσθηση των εικόνων που ενδεχομένως στο Διάβα τους κατάματα θ’αντιμετωπίσουν σ’ένα αμείλικτα σκληρό συναπάντημα, με ότι η Μοίρα τους επεφύλασσε;

   *Αλίμονο αν δεν είχαν! Έτσι γαλουχήθηκαν στη "Μήτρα" που συλλήφθηκαν και γεννήθηκαν! Έτσι γαλουχήθηκαν σαν υπέρμαχοι μέχρι χθες, του Αγώνα περιφρούρησης του Αιγαίου μας με χίλια ρίσκα μεταξύ ζωής και θανάτου, που δεν ήταν και λίγες οι φορές του Μοιραίου σε Συναδέλφους – Αρχαγγέλλους -!

   *Άλλωστε το βλέμμα τους σε τούτη την Ιερή στιγμή αλλαγής της σκυτάλης στον αέναο δρόμο του Αγώνα για την κατοχύρωση του αισθήματος ασφαλείας προς περιφρούρηση Ακεραιότητας και Ελευθερίας της Πατρίδας, τα πάντα έδειχνε!

   *Ναι τα πάντα έδειχνε και απέδειχνε,  στην ανάπλαση του έργου που σε δύο (2) χρόνια αμοιβαίως προσέφεραν, στην αλλοδαπή και ημεδαπή, φθάνοντας τις 2.000 ωρών πτήσεις, με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων,  καθιστώντας τη Μοίρα ετοιμοπόλεμη, Αναπαριστώντας γιατί όχι Θερμοπύλες, Μαραθώνες, Σαλαμίνες και Λεωνίδες!


   *Καλά μου παιδιά Αντισμήναρχε (Ι) Θεόδωρε Χριστοδούλου και Αθανάσιε Μπουκοβάλα σας Εύχομαι Υγεία, Οικογενειακή Ευτυχία και Υπηρεσιακή απρόσκοπτη Πορεία, με Τύχη Καλή!


  *Αξιότιμε Κύριε Διοικητά της 114 Πτέρυγας Μάχης, ενός των βασικών Πυλώνων Ασφαλείας της Χώρας, Σμήναρχε (Ι) Νικόλαε Μεθενίτη σας ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία, με εγκάρδιες ευχές για το όποιο υπόλοιπο της Υπερήφανής σας Σταδιοδρομίας!

2 σχόλια:

  1. Να είστε καλά και ας συνεχίσετε να τιμάτε τους άξιους "απογόνους" σας! Τον νέο Διοικητή δεν τον γνωρίζω! Είχα όμως την τιμή να ανταλλάξω μια εγκάρδια χειραψία με τον προκάτοχό του, ως πρώτο Διοικητή των ακαταμάχητων Α/Φ Rafale!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας