Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΙΧΑΗΛ ΣΕΡΓΚΕΓΙΕΒΙΤΣ ΓΚΟΡΜΠΑΤΖΟΦ!

 

Μιχαήλ Σεργκέγιεβιτς Γκορμπατσόφ

2/3/1931 – 30/8/2022!

 

*Μ’αφορμή την ανάληψη

του Μεγάλου Ανδρός!

Ήταν Μεγάλος, ήταν Φωτεινός, ήταν Ένας και Μοναδικός!

   Γκλάσνοστ – διαφάνεια – και Περεστρόικα – Αναδιάρθρωση – θα μείνουν στο διηνεκές να διδάσκουν τους αδύναμους και τους δειλούς, πώς να γίνονται δυνατοί ξεπερνώντας κακούς καιρούς, φαιδρούς Θεσμούς και φτηνούς Ταγούς!

   Είναι ο Άνθρωπος που τόλμησε να βγάλει «Κόκκινη Κάρτα» εις την «Ανελευθερίας και Απολυταρχίας Charta», ενάντια όχι σ’ένα ορμητικό ποτάμι, αλλά ενάντια σ’ένα κατακλυσμιαίο τσουνάμι!

   Έξι χρόνια στην Ουσία κυβέρνησε 1985 -1991 ενάντια σε διαβόλους και τριβόλους, τελικά πέτυχε αυτό που ήθελε, αυτό το για


τους πάντες αδύνατο, γκρεμίζοντας τα τείχη της ανελευθερίας κι’αντιδημοκρατίας και μαζί τους φυσικά το μεγαλύτερο αίσχος της σχετικά σύγχρονης παγκόσμιας Ιστορίας, το τείχος του Βερολίνου, που είχε στοιχειώσει από τους πολλούς νεκρούς πάνω του!

   Τον πολέμησαν με δόντια και με νύχια - τον «έριξαν» υποτίθεται, γιατί οι πραγματικά μεγάλοι ποτέ δεν πέφτουν - και οι Δήθεν Νέοι Δημοκράτες όπως για παράδειγμα ο αισχρός και πρόστυχος Γιέλτσιν καθώς οι ελεεινοί επίγονοί του επανέφεραν με άλλο μοτίβο, τη βασική γραμμή επιλογής τους, που χρόνια και χρόνια είχαν συνηθίσει μ’έναν λαό που ομοίως μαζοχιστικά τον είχαν εθίσει!

   Όμως το θαύμα είχε ήδη συντελεσθεί και η ελευθερία των υπόδουλων Κρατών της πανάθλιας Σοβιετικής Ένωσης, με τις αμέτρητες Στρατιωτικές επεμβάσεις είχε επέλθει οριστικά και αμετάκλητα!

   Γι’αυτό και θεωρείται απίθανη κάθε σκέψη επιστροφής στις πρότερες πάγιες συνήθειες και κάθε ιδέα επανασύστασης παρά τις


«Φιλότιμες Προσπάθειες» ενός παραλλαγμένου Στάλιν και όχι μόνο, που φέρει το όνομα Πούτιν!

   Ο Μιχαήλ Σεργκέγιεβιτς Γκορμπατσόφ θα μείνει – Όρκο παίρνω και το Λόγο κόμπο δένω – σαν ένα από τα πιο σπάνια ορόσημα της Ιστορίας και σαν Μέγιστος Διδάκτωρ της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, που θανάσιμα θα μισεί κάθε εκκολαπτόμενος και προαλειφόμενος στυγνός Δικτάτωρ της Κοινωνίας!

    Το γιατί απλό, γιατί αυτός για μένα και μόνον αυτός συνιστά τον


Πραγματικά ιδανικό Ηγέτη του Πλάτωνα στην Πολιτεία αυτού! Αυτός τον Βασιλιά Φιλόσοφο, αυτόν που ο Πλάτων στην ιδεατή ουτοπική πολιτεία της «Καλλίπολης» θα ήθελε για Ηγέτη!

   Όμως μικροί οι Άνθρωποι, ελάχιστοι, μηδαμινοί εν γένει απόλυτα να εκτιμήσουν ανώτερα πνεύματα, μακράν πέραν των συνήθων του


Πλανήτη μας! Τέτοιον προσωπικά ομολογώ πως έναν είδα στα 78 μου χρόνια κι’αυτός ήταν ο Μέγας Μιχαήλ Γκορμπατσόφ!
 

   Είδα τον Πούτιν "στον υποτιθέμενο φόρο τιμής" και τον λυπήθηκα! Διέκρινα το φόβο στο σκήνωμα ενός Νεκρού και δε νομίζω ότι λάθεψα!

   Εκείνος έφυγε πως έφυγε περιφρονώντας εν τέλει την εξουσία και αυτής τα θέλγη, χωρίς κανένα αντίτιμο αυτής να τον κάμψει, παρά το ότι τον «έκαψε» για να τον μεταλλάξει θεόθεν ίσως σε πρότυπο θετικής επιρροής και ίσως το μόνο τόσο λαμπερό Ήλιο επί Γης!

   Τί μεγαλείο Θεέ μου; Εκείνος – Πούτιν - θα δούμε πως θα φύγει κι'ας κάνει το παν για την υστεροφημία του και όσο κι'αν μοιάζει κι’ακούγεται παράξενο εγώ το τέλος του το ξέρω, το ξέρω καλά!

   Και το επιμύθιο οι Άνθρωποι του πραγματικού κλέους εμφανίζονται στη ζωή κάθε τρεις χιλιετίες! Εμείς έναν θυμόμαστε μέχρι την έλευση του Γκορμπατσόφ, αυτόν που τον Χρυσούν Αιώνα εποίησεν, παρά του ότι ανελήφθη στα εξήντα πέντε του!

   Και ιδού στην τελευταία Φώτο Νεκρού και Ζωντανού το τεράστιο ηθικό δίδαγμα: «Και οι δυο Διδάσκουν, ο ένας προς Μίμηση, ο άλλος προς αποφυγή!

   Και για να κλείσουμε, είμαι σίγουρος για την Ηγετική Θέση του Γκορμπατσόφ στην Αρχαγγελική Παραδείσια Ιεραρχία καθώς την ανάληψη της Παγκόσμιας Ηγεσίας κατά τη Μεγίστη Μέρα της Δευτέρας Παρουσίας!

   Αιωνία του λοιπόν η Μνήμη Νυν και Αεί και εις τους Αιώνας των Αιώνων Αμήν !!!

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας