Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

ΚΥΠ - ΕΥΠ - ΑΡΤΖΙ ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΚΑΙ ΛΟΥΛΑΣ!


ΚΥΠ – ΕΥΠ - ΑΡΤΖΙ ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΚΑΙ ΛΟΥΛΑΣ

ΚΙ’ΆΚΡΗ ΝΑ’ΒΡΕΙΣ ΜΗ ΖΗΤΑΣ!


*Ενόψει της σχετικής συζήτησης στη Βουλή, Θα προσπαθήσω ψύχραιμος να μείνω και σε μια κάποια ανάλυση να προχωρήσω, εκεί που χάν’ η Μάνα το παιδί και το παιδί τη Μάνα!

   Ότι η Χώρα μας είναι οπισθοδρομική, ουδέ κατ’ελάχιστον μπορώ ν’αμφισβητήσω, ούτε ότι στη σπουδαία φράση του Γιωργάκη «ότι κυβερνώ μια διεφθαρμένη Χώρα» μπορώ να μειοδοτήσω!

   Αλήθεια υπάρχει η αίσθηση στους όποιους όντως πονούν τη Χώρα αυτή, ότι κάτι αλλάζει στην οργάνωση, τη διαφθορά και την κάθαρση των θεσμών σήμερα;

   Θ’απαντήσω ευθέως, στη οργάνωση του Δημόσιου φορέα για πρώτη φορά είδα βήματα προόδου σταθερά! Στα θέματα της Δημοσιονομικής πολιτικής και κατανομής των Δημόσιων πόρων θα έλεγα το ίδιο, παρά τα ανεπίτρεπτα εμπόδια!

   Στο θέμα εξυγίανσης όμως κάποιων βασικών θεσμών, στασιμότης, στασιμοτήτων τα πάντα στασιμότης! Οι παθογένειες της Φυλής όλες εν δράσει, αντιμαχόμενες η μία την άλλη και όλες τη μία ως χρόνια είθισται, για να μη πω εκ καταβολής!

   Όποιος νομίζει για παράδειγμα ότι υφίσταται ΕΥΠ είναι βαθέως νυχτωμένος! Υφίστανται τόσες παθογένειες από καταβολής, που δεν τολμώ ν’αρχίσω να εξιστορώ! Οι ονομασίες και υπαγωγές άλλαζαν σαν τα πουκάμισα! Το πάρεργο που εμφανίζονταν σαν έργο έδινε και δίνει ρεσιτάλ!

   Για να φτάσουμε στο μείζον αστειότητας θέμα στην απόπειρα παρακολούθησης του Αρχηγού του τρίτου κόμματος, που την περίοδο της απόπειρας δεν ήταν ούτε καν αρχηγός, μια απόπειρα που συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2021, για να’ρθει στο προσκήνιο επί των ημερών μας, με τον ίδιο να ωρύεται για το κακό και τον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης να τον καπελώνει στον «αδιανόητο» για κείνον ξεπεσμό, σαν την πιο «Αθώα Περιστερά» υπέρτερη του Αγίου Πνεύματος την ημέρα των Θεοφανείων!

   Δεν πρόκειται να αναλωθώ σε ατέρμονες περιπλανήσεις επί του θέματος – αναθέματος – όπως και να’χει, άλλοτε αναγκαίου, άλλοτε ημιαναγκαίου και άλλοτε μη!

   Άλλοτε μη; Μα ξέρετε καμία Χώρα στον κόσμο χωρίς Υπηρεσία Πληροφοριών; Ασφαλώς όχι! Μα ξέρετε καμία Χώρα στον κόσμο που η εκάστοτε αντιπολίτευση βλέπει στην εκάστοτε Κυβέρνηση το Μαύρο άσπρο και νύχτα τη μέρα χωρίς εξαίρεση;

   Η Γενέτειρά μου απελευθερώθηκε το 1912, κάπου εκεί και η Θεσσαλονίκη κι’ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας, τα Γιάννενα το 1913 και μετά χαμός, εσωτερικός κι’εξωτερικός με βούλγαρους, μακεδονομάχους και αντιμαχόμενους σαν τα σκυλιά συντοπίτες μας!

   Λες και είχαμε τάμα, την κατάρα!

   Ας δούμε λοιπόν την Ιστορία της ΚΥΠ, ΕΥΠ με τα χίλια ονόματα και τις παραλλαγές και ίσως κάτι οι καλοπροαίρετοι να καταλάβουμε, πάνω στο τι και το γιατί της ανυπαρξίας ή της σχετικής και προσχηματικής «ύπαρξής» της!

   Και ας μείνουμε εκεί για να μην αποτελειώσουμε την ελπίδα ότι κάποτε μπορούμε Κράτος και Πολιτεία καθώς πρέπει να γίνουμε! Και θα σας πω κάτι επί του προκειμένου που ίσως σας τρομάξει!

   Η ΕΥΠ είχε και έχει το χρέος διάσωσης των πιλότων μας και επιβοήθησης αυτών μέσω κατάλληλης προεργασίας για την επάνοδο στη πάτρια Γη, από εχθρική Χώρα σε περίπτωση πτώσης τους από εχθρικά πυρά! Το 1974 που πιστέψαμε πως είχαμε πόλεμο ούτε γι’αστείο πιστεύαμε για την ύπαρξη σχετικών σοβαρών σχεδίων!

   Τι πιστεύουν σήμερα οι πιλότοι μας, δεν το «ξέρω απόλυτα!» Ντροπής πράγματα να λέγονται τέτοια πράγματα, αλλά χωρίς παραδοχές πάμε χαμένοι, ολότελα χαμένοι!

   Πάμε λοιπόν σ’ένα σύντομο Ιστορικό των Ημερών Δόξας και ντροπής της σημερινής ΕΥΠ από καταβολής!

   Το Φεβρουάριο του 1908 κάνει την εμφάνισή της με υπαγωγή το ΥΠΕΞ/Τμήμα Πληροφοριών, για λόγους προπαγάνδας στο Μακεδονικό, που αφορούσε την εισέτι Οθωμανική Μακεδονία! Όμως διαλύθηκε πριν τη γέννησή της κάπου το 1909!

   Το 1923 η Ιταλία καταλαμβάνει την Κέρκυρα και ας πούμε έχουμε την επανίδρυσή της προς συλλογή πληροφοριών και με ονομασία ΚΠΚ δηλαδή Κέντρο Πληροφοριών Κέρκυρας!

   Στις 25/9/1925 ο Δικτάτορας Θόδωρος Πάγκαλος τη θεσπίζει με την ονομασία ΥΕΑ δηλαδή Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας και υπαγωγή στη Χωροφυλακή!

   Στις 29/7/1926 γίνεται Υπηρεσία Γενικής Ασφάλειας του Κράτους

(ΥΓΑΚ) με υπαγωγή το Υπουργείο Εσωτερικών!

   Καταργήθηκε από τον Κονδύλη που ανέτρεψε τον Πάγκαλο χωρίς να λειτουργήσει επί μία δεκαετία!

   Τον Ιανουάριο του 1936 επαναλειτουργεί με την ονομασία ΥΑΚ δηλαδή Υπηρεσία Αμύνης του Κράτους και υπαγωγή το Υπουργείο Στρατιωτικών!

   Στις 5/11/1936 η Υπηρεσία διαλύεται από το Μεταξά και γίνεται Υπηρεσία Δημοσίας Ασφαλείας!

   Μεσολαβούν τα γεγονότα του ΄Β παγκοσμίου πολέμου! ‘Ετσι το 1944 η Υπηρεσία επαναλειτουργεί με την ονομασία ΥΠΣ – Υπηρεσία Προστασίας Στρατεύματος- και πρωτοβουλία του Σοφοκλή Βενιζέλου!

   Το 1949 ιδρύεται η ΚΥΠΕ – Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών και Ερευνών, στο πρότυπο της CIA!

   Στις 9/5/1953 παίρνει την ονομασία ΚΥΠ – Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και Γεωργίου Παπανδρέου! Στην υπόψη υπηρεσία Υπηρέτησε επί πενταετία και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος 1959 -1964.

   Στην περίοδο 1967 – 1974 η υπηρεσία καπελώθηκε για ένα ικανό διάστημα από το ΕΑΤ/ΕΣΑ!

   Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την άφησε σε υπολανθάνουσα κατάσταση για να επανασυσταθεί με τη σημερινή της μορφή μετονομαζόμενη από ΚΥΠ σε ΕΥΠ από τον Ηγεμόνα Σταυρωτή Ανδρέα Παπανδρέου και να βιώσει ημέρες Υψίστης Δόξας αυτής, μεταμορφωμένη εν τέλει σ’ένα δυσεπίλυτο παζλ, χειρότερο του Γόρδιου Δεσμού, που δύσκολα κατά την ταπεινή μου άποψη θα βρεθεί Μεγαλέξανδρος να τον λύσει!

   Εκείθεν ψάξτε εσείς να βρείτε την άκρη γιατί εγώ από τη στιγμή που είδα τον επί Κώστα Καραμανλή έχοντα το γενικό πρόσταγμα αυτής, να τον προδίδει και όχι μόνο να μεταπηδά σε πρώτο ρόλο στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να μεθοδεύει και αλλαγή καθεστώτος, αφήνω εσάς να βγάλετε τα συμπεράσματά σας!


   Κυρίως για το επίκαιρο θέμα παρακολούθησης του Ανδρουλάκη, του νέου Μεσσία και το θόρυβο που εκείνος προκαλεί για μια απόπειρα παρακολούθησής του πριν ενός περίπου χρόνου, προς τιμήν προφανώς της «Ψυχής» του γεννήτορά του, που όσο υφίσταται στις μνήμες μας, τόσο η Χώρα μας θα βυθίζεται στα απύθμενα κλέη του και ελέη του!

 

                                                                 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας