Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

 

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛ.ΑΣ!

*Πάντοτε υπεραμύνθηκα του Κράτους και των βασικών φορέως αυτού, οσάκις όμως έπρεπε, έθετα τας χείρας μου επί των τύπων των ήλων, ανεξάρτητα από τους ποιους και πόσο πόναγα, με πρώτο τον εαυτό μου! Έτσι πίστευα και πιστεύω έρχεται η πρόοδος, νιώθοντας μέσα μου και μια αίγλη προσφοράς σαν «Πρόδρομος!»

   Ετούτο όμως δε μπορώ να το κρατήσω, μου είναι αδύνατον, όσο και να προσπαθήσω, γιατί ουδέποτε θα μπορούσα να το φανταστώ: «Κυριακή 31/10/2021! Ήμουν παρέα με δυο Κυρίες, είδαμε εν στάση δυο μοτοσυκλέτες της ΕΛΑΣ με 4 νεαρούς Αστυνομικούς, εγκάρδια τους καλημερίσαμε!

   Τους είπα πως είμαι συνάδελφός τους πλην όμως της ΠΑ και ότι της μίας κυρίας ο αποθανών σύζυγος ήταν Πτέραρχος και της άλλης Αστυνομικός, ακριβώς σαν αυτούς! Μας χαμογέλασαν εγκάρδια, προφανώς ιδιαίτερα χάρηκαν!

   Στη συνέχεια τους ρώτησα ποιος ήταν ο Αρχαιότερος κι’εκείνοι αλληλοκοιτάζονταν αμήχανα! Είμαστε ίδια σειρά μου είπαν! Εγώ επέμεινα, ποιος είναι ο Αρχαιότερος είστε ομάδα τους είπα! Πείτε μου αν θέλετε ποιος έχει τον πρώτο λόγο εδώ! Όλοι μου απάντησαν! Όχι παιδιά μου, όχι, όχι, αυτό όχι απλά δεν είναι σωστό, αλλά είναι μεγάλο λάθος!

   Ειλικρινά τότε ένιωσα σαν «Αρηανός» ή τουλάχιστο Γήινος Απολωλώς! Θα επανέλθω επί του θέματος, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό και είναι φυσικό!

   Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, γιατί εκτιμώ ότι είναι αρκούντως σοβαρά! Ήδη τα «φίδια τα κολοβά» άρχισαν με τα μέτρα τα εισηγητικά, που στάζουν δηλητήριο χειρότερο της χολής, περιφρονώντας ασύστολα τα έσχατα όρια της λογικής και ξεπερνώντας τα όρια της ντροπής!


   Η επίσκεψη των Τζανακόπουλου, Σπίρτζη και λοιπών στους ρομά, μετά του περάματος το Σαματά λέει από μόνη της πολλά! Πολλά χωρίς να μνημονεύσουμε αυτά που ειπώθηκαν μετά από τον εκλεκτό Κο Σπίρτζη τηλεοπτικά – έκανε λόγο για φασίστες Αστυνομικούς ζητώντας τον πλήρη αφοπλισμό 4.500 χιλιάδων σχετικά νέων Αστυνομικών, για τους οποίους ζήτησε «εκπαίδευση δύο ετών!»

   Κε Τάδε η βασική εκπαίδευση Νεοσυλλέκτων Στρατιωτικών πουθενά δεν διαρκεί σήμερα παραπάνω από 20 μέρες ή το πολύ ένα μήνα Κε Σπίρτζη και εκείθεν, κατά βάση, τυγχάνουν έτοιμοι να χρεωθούν το ατομικό τους τυφέκιο και να πολεμήσουν!

   Φυσικά και δεν είναι το ίδιο, αλλά όχι κι’έτσι, γιατί εσείς οι αριστεροί και αριστεριστές υποκριτές πάντοτε θέλατε άοπλη και ανενεργή την Αστυνομία!

   Την Αστυνομία που πρωτευόντως διαφύλαξε την Ελλάδα μας από τη χειρότερη λαίλαπα που πέρασε ποτέ από τον Πλανήτη Γη και έπνιξε απ’όπου κι’αν πέρασε τον κόσμο στην Πείνα, τη Δυστυχία, την Ανελευθερία, την Εξορία και τη Δολοφονία!

   Ας επανέλθουμε όμως στην κανονική ροή της γραφής, μη παρασυρόμενοι από του Κράτους τους «δολιοφθορείς!»

   Στην Αστυνομία, τούτο το Έθνος χρωστάει πολλά, πάρα πολλά κι’ο Έλληνας θα’πρεπε εξόχως να την τιμά, ευεργετικά! Δε χρειάζεται να επεκταθώ άλλο επί του θέματος! Μια και ο κάθε καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται εκτιμώ απόλυτα τι εννοώ!

   Ναι τι εννοώ, γιατί δεν θέλω να αναφέρομαι σ’εκείνα τα αποκρουστικά συμμοριτικά και οπωσδήποτε διχαστικά, παρά του ότι κάποιοι άλλοι δεν κάνουν καθ’ εκάστη, άλλη δουλειά, παρά να μεθοδεύουν συστηματικά τη δεύτερη φορά!

   Πριν πάμε στα μεταπολιτευτικά ας πάμε στα πρωταρχικά και τα της Αστυνομίας ιδρυτικά! Η σύσταση και οργάνωση του σώματος άρχισε από τον Τεράστιο Καποδίστρια που οι «Έλληνες» δεν τον θέλησαν να τους οργανώσει και πριν την ώρα του στον άλλο κόσμο τον έστειλαν και την πρόοδο του Έθνους κατέστειλαν!


   Την Αστυνομία εκείνος ονόμασε Πολιταρχία με ημερομηνία ίδρυσης την 29/1/1829, θέλοντας ευθέως να δηλώσει το αυτονόητο, ότι αυτό το Σώμα δηλαδή της Πολιτείας και των Πολιτών Άρχει!

   Ακολούθως ο Βασιλεύς Όθων το μετονόμασε σε Χωροφυλακή, θέλοντας με τη σειρά του να δηλώσει ευθέως ότι αυτό το σώμα τη Χώρα φυλά! Έτσι λειτούργησε επί εκατόν πενήντα (150) ολόκληρα χρόνια, αρχής γενομένης από το 1833!

   Μέχρι που ήρθαν τα χρόνια της Μεταπολίτευσης και μαζί τους τελευταίος και καταϊδρωμένος ο καταλύτης ισοπεδωτής, που ασύστολα έδρασε από το κολαστήριο, για την Κοινωνία μας, έτος 1981!

   Έτσι λοιπόν το Σώμα έμελλε να μετονομαστεί σε ΕΛ.ΑΣ, χαϊδεύοντας τα αυτιά των τέως Ελασιτών, νεόκοπων κομουνιστών και ημικομουνιστών!

   Η κατάρρευση του Θεσμού συντελέσθηκε επί Πρωθυπουργίας του «Μεγάλου Α. Παπανδρέου» και Υπουργίας Σκουλαρίκη, ίσως για να δρα ανενόχλητη η 17 Νοέμβρη!

   Έτσι κάπως φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε μέχρι Αστυνομικούς με «σκουλαρήκια» και όσα μέχρι σήμερα ριζωμένα ανελλιπώς παρακολουθούμε, από συνδικαλιστικά μέχρι διαλυτικά!

   Εκεί επήλθε η απόλυτη διάλυση του σώματος! Θα πείτε εύλογα Κράτος χωρίς Αστυνομία; Ναι Κράτος, Παρακράτος, Κράτος αδιάντροπων ρουφιάνων ενδεδυμένων προκλητικά με «πράσινη στολή» που ο κόσμος τους ονόμασε «οι Πρασινοφρουροί» και ήταν της Εξουσίας οι «Πραιτωριανοί!»

 

   Από όλα αυτά τα αρνητικά, οι περισσότεροι πιστέψαμε ότι ένας Χρυσοχοϊδης ήταν ο Σωτήρας της αναδιοργάνωσης του Σώματος, με άθλο την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, που πλέον δε μπορούσε από κανέναν να ελεγχθεί! Όμως φαίνεται ότι η σήψη ήταν τόσο βαθιά άρα και η απόλυτη θεραπεία μακριά και ίσως στα όνειρα τα απατηλά!


   Γιατί θα το πω καθαρά, όπως και το αισθάνομαι: «Κράτος χωρίς Αστυνομία μοιάζει με Σκάφος Ιστιοφόρο σε Τρικυμία, που του σπάσαν τα Ιστία κι’οι επιβαίνοντες βρέθηκαν σε Σχεδία που εν τέλει θα τους βγάλει σε Νήσο Ζούγκλας μ’ανθρωπόμορφα θηρία, χωρίς καμία σωτηρία!»

   Εν πάση περιπτώσει, εγώ από αυτά που άκουσα από τα εν ενεργεία και εν υπηρεσία παιδιά, και με εξέπληξαν σαν Στρατιωτικό, απευθύνω  έκκληση στους αρμόδιους προς συνέγερση, καθόσον φρονώ ότι ανοργάνωτη Αστυνομία ίσον μηδέν Αστυνομία!

   Απορώ και εξίσταμαι ως εκ τούτου, τόσοι βαθμοφόροι, με τόσες εκπαιδεύσεις και μετεκπαιδεύσεις τί κάνουν τόσα χρόνια; Ολιγωρούν, αδιαφορούν, δεν τους αφήνουν, δε μπορούν;

   Γιατί το να έχω μία ομάδα Αμέσου δράσεως τεσσάρων άπειρων νεαρών ατόμων και στην ουσία ακέφαλη, σημαίνει για μένα μια πολυδιάστατη επικινδυνότητα!


   Αξιότιμοι Κύριοι Θεοδωρικάκο, Οικονόμου, Αρχηγέ του Σώματος αν αυτό εσείς το λέτε σύνθεση ομάδας αμέσου επεμβάσεως, με συγχωρείτε, αλλά εγώ το λέω «Μπάχαλο» κι’εκείθεν ο νους μου πάει σε πολλά και με προσγειώνει ομαλά και προληπτικά ευτυχώς σε μέρη γνωστά!


   Εκεί Κύριοι που η Ιεραρχία και η σύνθεση λένε πολλά: «Αναλογίζεστε να βλέπατε προγραμματισμό σχηματισμού πτήσεων τετράδος πολεμικών Αεροσκαφών, αμέσου ετοιμότητας με χειριστές τέσσερις Συμμαθητές; Απίθανο, Αδιανόητο, τρελό, για χίλιους εξυπακουόμενους και ουκ άνευ λόγους!»

   Ακούστε Κύριοι και εμπεδώστε το, εκεί είτε δύο πετάνε, είτε τέσσερες, είτε εκατόν τέσσερες, υπάρχει κεφαλή, υπάρχει αρχηγός, που έχει τη γενική και ειδική ευθύνη των πάντων, προς κατοχύρωση της αποστολής, κι’αυτός είναι ο πλέον πεπειραμένος κατά περίπτωση!

   Και ας μη διανοηθεί κάποιος να χαρακτηρίσει άστοχο το παράδειγμα! Αλλαγή εκ Βάθρων λοιπόν, ναι εκ βάθρων, προς αποφυγή ολέθριων σφαλμάτων!

4 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας