Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ Ή ΜΑΝΝΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ;

 

ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ Ή ΜΑΝΝΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ;


 

  *Κινδυνεύουμε αλήθεια από «φαντάσματα ποτάμια» που αίφνης θα εισβάλλουν στους δρόμους μας κατερχόμενα εξ’ουρανού;

   Κινδυνεύουμε αλήθεια από υπαρκτά ρυάκια και υπάρχοντα ποτάμια που αίφνης θα μεταμορφώνονται σε «Φρικιαστικά Τσουνάμια» σαν αθέλητα δώρα απ’το περιούσιο ον του Θεού;

   Ή μήπως τούτα αποδειχθούν εν τέλει σαν όπλα – δώρα – πίεσης,

έτσι ας πούμε σαν Μάννα εξ Ουρανού, για μετοίκηση του Ανθρώπου σε χώρους πέραν του ανθρώπινου μυαλού;

   Μελλοντολόγος Δεν είμαι, ούτε Κλιματολόγος και Μετεωρολόγος, απλά ένας σκεπτόμενος και προβληματιζόμενος κοινός θνητός είμαι, που με περίσκεψη στέκομαι στα πρωτόγνωρα ίσως καιρικά συμβαίνοντα στον Πλανήτη μας!

   Οι μεταβλητές που κατά βάση καθορίζουν τα πάντα στον πλανήτη μας είναι τρεις, η Πίεση, η Θερμοκρασία και η Υγρασία, εξαρτώμενες φυσικά από τον, για τα στον πλανήτη μας δρώμενα, Θεό Ήλιο και φυσικά από τη δική μας δραστηριότητα, που διαχωρίζεται κάποιες φορές από τη λογική!

   Μέχρι πρότινος είχε υπολογιστεί ότι ένα τρισεκατομμύριο τόνοι νερού εξατμίζονταν ανά 24ωρο από την υγρά Γήινη επιφάνεια και δίνονταν στην ατμόσφαιρα, για να γίνει το καιρικό παιχνίδι!

   Από αυτή την σε υγρασία τεράστια μάζα δεν έμενε αιωρούμενη στην ατμόσφαιρα ούτε σταγόνα! Έτσι επιτυγχάνονταν αενάως ο καιρικός κύκλος επί της Γης!

   Όμως κάποιες από τις σταθερές άλλαξαν αδιαμφισβητήτως επί της εποχής μας επηρεάζοντας αναπόφευκτα και τις άλλες! Η Θερμοκρασία σύμφωνα με τη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Αλλαγή του Κλίματος (ΔΕΑΚ/ΟΗΕ) έχει αυξηθεί κατά 0.6 + - 0.2ο C !


   Αυτή λοιπόν η μικρή μεταβολή ευθύνεται κατά την ταπεινή μου άποψη για την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων! Εύκολα οι

μαθηματικοί μπορούν να βγάλουν κατά πόσο έχει αυξηθεί το εξατμιζόμενο τρισεκατομμύριο τόνων νερού, που πέφτει στη Γη και ο καθένας έτσι εύκολα ν’αντιληφθεί το τι ακολουθεί και τι μακροχρόνια καρτερεί! 


   Πράγματι το τι θα συμβεί μέχρι το 2.100 μ Χ οπότε η Θερμοκρασία, σύμφωνα πάντα με την ίδια επιτροπή, αναμένεται

επιπλέον κάπου μεταξύ του 1,4 έως 5,8ΟC εξαναγκάζοντας τη στάθμη θαλάσσης ν’ανέρχεται κατά 5 cm/ανά δεκαετία, άντε να το βρεις!

   Μπορώ να δώσω απαντήσεις μόνο σε Φιλοσοφική Διάσταση και θα το κάνω παρά του ότι θεωρώ πιθανό το ενδεχόμενο να παρεξηγηθώ, όμως στη ζωή μου έχω εθιστεί με τους κινδύνους να συμμαχώ! 

   Στη ζωή υπάρχει η λεγόμενη αυτοκίνηση μεταξύ θετικών και αρνητικών δημιουργιών, ίσως Θεόθεν! Είναι γεγονός ότι κάποιες

ανθρώπινες επιτεύξεις είναι καταστροφικές, από την άλλη το δημογραφικό πρόβλημα της Γης οδεύει ακάθεκτα προς επαλήθευση της θεωρίας του Μάλθους, που θέλει τη Γήινη επιφάνεια και την ανθρώπινη μάζα να ενσωματώνονται το 3.500 μ Χ. ήτοι μετά από 1479 χρόνια!

   Ας αναλογιστούμε ότι με τη γέννηση του Χριστού, ήτοι το έτος 1 μ.Χ ο πληθυσμός της Γης υπολογίζονταν σε διακόσια πενήντα εκατομμύρια και σήμερα ολοταχώς και αισίως οδεύουμε προς τα οχτώ δισεκατομμύρια!

   Όλα αυτά καθιστούν αμετάκλητη την αναγκαιότητα μετοίκησης του Ανθρώπου σε άλλους προσφορότερους πλανήτες, ενδεχομένως και άλλους Γαλαξίες!


   Τα παρήγορα δύο, πρώτον ότι το ανθρώπινο μυαλό κάτω από

πίεση αποδίδει τα μέγιστα και δεύτερον τα βήματα προς κατάκτηση του διαστήματος ραγδαία επιταχύνονται!


   Αυτό θα κατανοηθεί απολύτως αν αναλογιστούμε ότι μόλις πριν σχεδόν ένα Αιώνα

καταφέραμε για πρώτη φορά να υπερνικήσουμε τη Γήινη βαρύτητα μόλις για χρόνο δώδεκα (12) δευτερολέπτων σε ελάχιστο ύψος 4-7 μέτρων και απόσταση της τάξεως των 14 -17 μέτρων!

   Είθε να ευοδωθούν οι προσδοκίες των οραματιστών και εξόχως φιλοσόφων και όχι των ουτοπιστών, αιρετικών και λογής αντιρρησιών!

                                                                           Με Τιμή

                                                                       Σπύρος Κίκερης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας