Τρίτη 24 Αυγούστου 2021


ΞΕΧΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑ! ΞΕΧΝΑΣ!

23/8/2021 !!!

Ξεχνάς Έλληνα Ξεχνάς κι’αυτά που πρέπει δεν τιμάς!

   Σιγή Ιχθύος, δόλια σιγή, σιγή Ντροπής! Τί σημαίνει άραγε η 23η του Αυγούστου έκαστου έτους και τί ενδεχομένως η παράλειψή της σηματοδοτεί; Ποιος θα μας πει; Η Σιωπή άραγε απ’την αποστροφή; Δε νομίζω!

   Αλλά ακόμα κι’έτσι να’ναι λάθος είναι! Μέγιστο λάθος! Λάθος ρίσκων, λίαν επικίνδυνων και εγκληματικών ρίσκων!

   Είκοσι τρεις Αυγούστου (23/8) Ευρωπαϊκή ημέρα Μνήμης κατά

του Σταλινισμού και του Ναζισμού γνωστή και ως Διεθνής ημέρα της Μαύρης Κορδέλας των Χωρών της Ανατολικής Ευρώπης!

   Αυτή είναι θα έλεγα η μέρα «Επετείου» των μεγαλύτερων Δολοφόνων της Ιστορίας και διανοητικά ανισόρροπων που αναπόφευκτα σχετίζεται με δύο κοσμοϊστορικά γεγονότα, που επουδενί δε μπορούν να περνούν απαρατήρητα!

   Πρώτον την υπογραφή του συμφώνου μη επιθέσεως μεταξύ Σοβιετικής Ένωσης και Ναζιστικής Γερμανίας (23/8/1939) γνωστό


σαν σύμφωνο Ρίμπεντροπ και Μολότοφ – ονόματα ΥΠΕΞ-  ! Το τραγικό ότι το σύμφωνο προέβλεπε το διαμελισμό της Πολωνίας με αμοιβαίες προσαρτήσεις και την προσάρτηση των χωρών της Βαλτικής στη Σοβιετική Ένωση!

   Δεύτερον την ανθρώπινη αλυσίδα δια διασταυρωμένων δαχτύλων αμφοτέρων των χειρών δύο εκατομμυρίων ανθρώπων της Εσθονίας,

Λετονίας, Λιθουανίας την 23/8/1989 από το Βίλνους μέχρι το Ταλίν, ζητώντας την απόσχιση των χωρών τους από τους Σοβιετικούς! Την ίδια μέρα που 40 χώρες του Δυτικού κόσμου, εκατομμύρια Κόσμου διαδήλωναν για τον ίδιο λόγο, φορώντας οι περισσότεροι μαύρες κορδέλες!

   Το επιμύθιο μέσα από αδιαμφισβήτητα γεγονότα! Στις 2/4/2009 το Ευρωκοινοβούλιο δια ψηφίσματος όρισε την 23/8 σαν την Ευρωπαϊκή ημέρα Μνήμης κατά του σταλινισμού και του Ναζισμού! Το αποτέλεσμα επί συνόλου 610 ψηφισάντων 533 υπέρ, 44 κατά και 33 αποχές!

   Το τραγικό και εδώ ας σταθούμε οι εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ψήφισαν κατά, οι δε εκπρόσωποι της ΝΔ του Ελαχιστότατου έως μηδαμινού Κωστάκη Καραμανλή επέλεξαν την αποχή!

   Ντροπή Νεοέλληνες ντροπή! Κάποτε οφείλετε τους προγόνους σας να σεβαστείτε και στην Ιστορία σας με κατάνυξη να υποκλιθείτε! Γιατί αν εσείς δε βιώσατε και τα δυο πολιτικοκοινωνικά μορφώματα, παρά την εύνοια της τύχης την κρίσιμη ώρα της κρίσης, ποιος τα βίωσε;

   Λαός που τα βιώματά του ξεχνά, είναι αναγκασμένος δυστυχώς να τα ξαναζεί εφόσον δε διδάσκεται από αυτά!

                                                                                          

                                                                                     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας