Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΝΤΙΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΛΟΚΡΑΤΗΣ!

 ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΝΤΙΣΩΚΡΑΤΗΣ 

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΛΟΚΡΑΤΗΣ!



   Άλλο Σωκράτης κι’ άλλο Αντισωκράτης με τη διαφορά να τρομάζει! Όσο για τον Τρομοκράτη και τον Οχλοκράτη, Όμοιος Ομοίω αεί πελάζει! Περιστέλλοντας τις έννοιες των παραπάνω φράσεων, θα τις συνόψιζα στο: « Άλλο Κώνειο κι’ άλλο Όπιο!» Ας τα ξεκαθαρίσουμε.

   Ο Σωκράτης θεώρησε το Νόμο υπέρτατο της Ζωής του αποτασσόμενος των προτάσεων φίλων του και υποτασσόμενος στην δια του Κωνείου τιμωρία του προς ανάληψη του σαρκίου του και σωτηρία της ψυχής του, της Φιλοσοφίας του και της Πολιτείας του! 

   Τα τελευταία του λόγια μετά από τριάντα ημέρες προ του Θανάτου του, προς τους εκλιπαρούντες φίλους του να τους ακούσει ήταν τα εξής: «Επωφελήθηκα ζων εβδομήντα (70) χρόνια κάτω από τους Αθηναϊκούς Νόμους, αν τώρα τους παραβίαζα θα έδειχνα ιδιοτέλεια!»

   Μ’αυτή την ανυπέρβλητη φράση του, υπέγραψε τη στάση όχι την καταδίκη του, αλλά την Πολιτεία του και γιατί όχι την Αθανασία του!

   Αν την ίδια στάση είχε επιδείξει κάποιος άλλος θεωρούμενος μεγάλος, αλλά για μένα «Νάνος» στις 27/9/1989, όταν και παραπέμφθηκε σε δίκη για το σκάνδαλο Κοσκωτά, έστω και αν ήξερε ότι οι συνέπειες δεν θα ήταν τραγικές, ίσως οι Νεοέλληνες να ήταν διαφορετικοί σήμερα έναντι των Νόμων, της Δημοκρατίας και κατ’επέκταση της Πολιτείας ήτοι της Πατρίδας!

   Εκείνος όμως όχι μόνον περιφρόνησε Νόμους και Πολιτεία, αλλά φρόντισε σαν ο απόλυτος Αντισωκράτης, την παραμονή της


ψηφοφορίας για την Παραπομπή του (26/9/1989), να δολοφονήσει δια χειρός Κουφοντίνα, Αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη, τον Παύλο Μπακογιάννη γαμπρό του τότε Πρωθυπουργού, εκβιάζοντας προκαταβολικά την επικείμενη ψηφοφορία, άνευ αποτελέσματος! Ψηφοφορία στην οποία συνέπραξαν για πρώτη φορά στην Ιστορία μία Δεξιά κυβέρνηση, με την Αριστερά του Χαρίλαου φλωράκη!

   Έτσι ο εισέτι θεωρούμενος «Μεγάλος Άνδρας, περιφρόνησε πρωτοφανώς και ασυστόλως Νόμους και Πολιτεία, με την άρνησή του να υποβληθεί στη διαδικασία της δίκης, απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς τους Θεσμούς, ότι θα κλονισθούν συθέμελα, δηλαδή επαναστατικά, συγκεντρώνοντας προς τούτο, σε όλες τις τοπικές οργανώσεις, στρατιές «Πρασινοφρουρών!»

   Αυτά γιατί κάποτε όλα πρέπει να λέγονται με τ’όνομά τους σ’αυτόν τον άμοιρο, ταλαίπωρο τόπο!

   Ο Άλλος ο Τρομοκράτης πιστολέρο, που όπως και να τον πιάσεις στο στόμα σου, θα λερωθείς, ασύστολα βιάζει νόμους και πολιτεία,


εκβιάζοντας την Κοινωνία, παρακινώντας τους Νέους σε πρωτοφανή Βιαιοπραγία!

   Ανόμοιες συγκρίσεις θα μου πείτε! Όχι κάθε άλλο! Ο ρόλος του Κουφοντίνα δεν τελείωσε εκεί στις 13 δολοφονίες του εν ονόματι του κυρίου του, ούτε και στις 11 ισόβιες καταδίκες του, ούτε στη φυλακή και την απεργία πείνας του!

   Ο ρόλος του εξακολουθεί να υπάρχει, απλά ο σεναριογράφος άλλαξε, από τον Μέγα Αντισωκράτη, στον Μέγα οχλοκράτη, το Μίμο παντομίμο του πρώτου!

   Αυτός και οι συν αυτώ, κρύπτονται ασύστολα πλην ευδιάκριτα πίσω απ’το δολοφόνο ολκής, αναστατώνοντας την κοινωνία, εις βάρος αυτής και κατ’επέκταση της Πολιτείας, προς κάρπωση πολιτικών ωφελημάτων, ανεξαρτήτως συνεπειών!

   Προσπαθώντας να καταστήσουν την Κοινωνία κυριολεκτικά «Ζούγκλα», το χειρότερο και δολιότερο στη «ζούλα», με αίτια ασύστολα και φαιδρά και πρόσχημα πάντα εκείνον τον απεχθέστατο φονιά, και τη δήθεν αστυνομική βία, στη πιο αισχρή ουτοπική κατηγορία!

   Η Ελληνική Αστυνομία μεταπολιτευτικά έχει υποστεί τα πάνδεινα, μ’αποτέλεσμα σε πολλά από τα χρέη της να καταστεί ανενεργή! Δεν υπάρχει Αστυνομία φρονώ στον κόσμο, με τη Δημοκρατική και διαλλακτική διάσταση της Δικής μας Αστυνομίας!

   Προσωπικά έχω μεταβεί στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης της Σκανδιναβίας και των ΗΠΑ, έχοντας ζήσει σ’αυτές χρόνο περισσότερο των τριών ετών! Το εδώ χάλι δεν το είδα ούτε κατά διάνοια πουθενά, ούτε καν στην Ιταλία για την οποία λέγεται το «ούνα φάτσα, ούνα ράτσα» όπου και οι Καραμπινιέροι (Karabinieri) και η Πολιτσία (Polizia) είναι άλλης διάστασης σε αυστηρότητα!

   Μόλις προχθές δηλαδή την επομένη του επεισοδίου στη Νέα Σμύρνη, του χαρακτηρισμού και σαν στημένου από αρκετούς (9/3/2021/10:12 πμ) έκανα μια ανάρτηση στο διαδίκτυο και όχι μόνο με θέμα «ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ ΣΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!» 

   Το υπενθυμίζω εν συνόψει για τη ροή της γραφής: «Μια σκηνή πάντα αρκεί σαν αφορμή! Ναι μια σκηνή πάντα αρκεί σαν αφορμή! Όσο για τα αίτια, τα πρέπει, τα πως, τα γιατί και τα συναφή κανείς δεν πρόκειται ν’ασχοληθεί! Τα φίδια, τα καθίκια και τα σκουπίδια, στην Κοινωνία, αλλού ψάξτε τα και όχι στην Αστυνομία!

   Πάνε πια τόσα χρόνια κι’ακόμα να εμπεδωθεί το ποιοι, το τι και το γιατί, παρά του ότι τα μάτια μας έκπληκτα ανελλιπώς θωρούν, τ’ ανομολόγητα προκλητικά κι’ αυτούς που τα προκαλούν ….» Αυτά έγραφα και άλλα συναφή!

   Κάποιοι μου την έπεσαν και ήταν φίλοι να πάρει η οργή! Μήπως Κανείς όμως απ’αυτούς, ήθελα να’ξερα, θα μπορούσε να σκεφτεί τι αναπόφευκτα σε χρόνο dt ήθελε συμβεί;

   Δεν αναλίσκεται σε τέτοιες σκέψεις ο Νεοέλληνας το ξέρω! Όμως εγώ

την ίδια μέρα και ώρα πέντε και τριάντα τέσσερα μετά μεσημβρία (5:34μμ) της ίδιας ημέρας (9/3/2021) ήτοι μία ώρα νωρίτερα της εξαγγελθείσης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έγραψα στο διαδίκτυο


τα έξής: «ΑΝ ΑΠΟΨΕ Η ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΘΥΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ, ΘΑ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟ ΕΊΠΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ Ή Η ΦΩΤΙΆ;»

   Εγώ ο κακός Μάντης, που τα μαντέματά μου –σιγά τα μαντέματα – βγάζουν μάτι!

   Δεν θέλει ρε γαμώτο πολύ μυαλό, Νεοέλληνα να καταλάβεις αρκεί να θέλεις να καταλάβεις κι’όχι να παριστάνεις τον καντηλανάφτη στη φωτιά, που κάποιος άλλος βάζει, σε περιπτώσεις που βγάζουν μάτι!

   Τί έχετε να πείτε όλοι εσείς οι «διαμαρτυρόμενοι» για όσα συνέβησαν; Εσείς που κάτι άλλο θα θέλατε να πείτε, εκτός του «ότι για όλα φταίει η Αστυνομία;»

   Τον παρ’ολίγον νέο φονιά τον συνέλαβαν! Εμένα ποτέ δε με απασχόλησαν οι συλλήψεις, γιατί όπως γίνονται δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία! Εμένα με απασχολούν τα μελλούμενα από το


πάρα πολύ σοβαρό αυτό θέμα καθώς το της Πολιτείας γίγνεσθαι επ’αυτού κι’αυτό γιατί έχω παιδιά και εγγόνια, που ήδη έχουν μπει στην εφηβεία!

   Εμένα μ’ενδιαφέρουν οι διαφθορείς και οι επεξεργαστές μυθευμάτων και αφηγημάτων, εμένα μ’ενδιαφέρουν οι πυρομανείς και οι εκδουλευτές, εμένα μ’ενδιαφέρουν οι προσχηματίες πραξικοπηματίες, προπαντός δε οι της Πολιτείας εντεταλμένοι θεματοφύλακες και θεσμοφύλακες, με πρώτο τον Κο Πρωθυπουργό!

   Κε Πρωθυπουργέ, ας αφήσουμε το Σωκράτη, τον Αντισωκράτη, τον Τρομοκράτη καθώς την ιερόσυλη σύγκριση που αποτόλμησα και ας ασχοληθούμε λιγάκι με τον «Οχλοκράτη» κι’εσάς!

   Κε Πρωθυπουργέ εσείς έχετε το γενικό και ειδικό πρόσταγμα τόσο της Νομοθετικής, όσο και της Εκτελεστικής εξουσίας, ανταποκριθείτε έναντι του χρέους σας όπως οι συνθήκες επιβάλλουν κατά περίπτωση! Του χρέους έναντι της Κοινωνίας, της Δημοκρατίας και του Έθνους!

   Υποδείξτε σήμερα τον Οχλοκράτη, Μπαχαλάρχη, Κουκουλάρχη,


Συριζάρχη, σαν τον υπ’αριθμόν ένα (1) Εχθρό της Δημοκρατίας, της Κοινωνίας και της Πολιτείας!

   Τα στοιχεία που έχετε εις βάρος του είναι πολλά, πάρα πολλά, εκτιμώ πολύ περισσότερα από εκείνα της Χρυσής Αυγής!

   Ο Άνθρωπς αυτός είναι ένα φίδι κολοβό, που έχει βέβηλο κι’ανίερο μυαλό – δηλωμένος Άθεος γαρ -, προχωρώντας πλέον ασύστολα με γοργό ρυθμό!

   Τώρα ίσως είναι ανάγκη ν’αποδειχθεί ότι αυτό που κάποτε έκαναν, αξιόλογοι του Έθνους πολιτικοί, σε κρίσιμες περιόδους της Ιστορίας μας, ήταν το απόλυτα ενδεδειγμένο, γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή!

   Κλείνω με το: «Ο Νοών Νοήτω» και ο κάθε καλοπροαίρετος Έλληνας «δια τούτο πεισθήτω!»


                                                                              

                                                                             Σπύρος Κίκερης.


1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας