Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΜΕΡΤΑ!

ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΜΕΡΤΑ (ΜΚΟ!)
«Μούγκα στη Στρούγκα!»
«Οι ΜΚΟ σε Αριθμούς
σιγά μη βρεις Λογαριασμούς!»

Αν με «Ομερτάδες» ανακατευτείς
μπορεί και σε «Μπελάδες» να μπλεχτείς!

   Πρόσφατα έκανα στο διαδίκτυο τρεις δημοσιεύσεις σχετικές, βλέποντας στην πλατεία Βικτωρίας, ανανεωμένες, τις γνωστές σκηνές!
   Αρκετοί στα σχόλιά τους μου έγραψαν, τσάμπα παιδεύομαι, χαμένα τα λόγια μου πάνε και μη μπερδεύομαι!
   Όχι αρνούμαι να παραδοθώ, άλλο όπλο δε μου απέμεινε πια, από το λόγο το γραπτό, που ορκίζομαι πως θα το χρησιμοποιώ μέχρι τον τελευταίο ασπασμό, για της Πατρίδας το καλό! Συμβιβασμό με τη συνείδησή μου παγίως επιζητώ, ποτέ όμως σε στυλ ανεκτικό και ικετευτικό!
   Υπενθυμίζω τις αναρτήσεις πριν προχωρήσω:

1.    Πλατεία Βικτωρίας πάλι τα ίδια! (15/6/21:45)
   Τα μαντριά στο Αιγαίο και τον Έβρο «ερμητικά κλεισμένα» όμως με τα πρόβατα και τα γίδια, ξανά τα ίδια! Από πού στο διάβολο
ξεφύτρωσαν πάλι τούτοι; Μήπως με αλεξίπτωτα από τον Ουρανό, με τα έξοδα από κάποια ΜΚΟ;
   Έλεος Χριστιανοί μου έλεος! Έλεος μην το χοντρύνουμε, έλεος χάριν του όποιου ηλίθιου «Γνήσιου Έλληνος!» Όσο πληρώνεστε «Κύριοι» τόσο θα υποχρεώνεστε, κι’όσο ανεχόσαστε ΜΚΟ και συναφή, τόσο πιο βαθιά θα χώνεστε!
   Ένας Δημοσιογράφος τέλος πάντων δεν υπάρχει σ’αυτόν τον έρημο τόπο να μας πει, επιτέλους «τί έγινε εκείνος ο ζάμπλουτος VIP συλληφθείς στη Λέσβο, μεγαλύτερος διακινητής όλων των εποχών, ιδρυτής της ΜΚΟ ERCI (Emergency Response Center International) Κος Μωραΐτης;
   Που για να ακριβολογούμε αυτοβούλως παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό τμήμα Λέσβου για να συλληφθεί, κατηγορούμενος και για βαριές κακουργηματικές πράξεις, ομού με είκοσι εννέα ακόμα συνεργούς του! Αν δε λαθεύω το ημερολόγιο έλεγε 19/9/2018!
   Ναι ήταν η εποχή της πλήρους ασυδοσίας και ασυλίας, όχι μόνον στους γλεντοκόπους του Προσφυγικού - μεταναστευτικού, αλλά
επί παντός επιστητού επί κακού, Βιαστή, , Εκβιαστή, Ληστή και κάθε λογής Κακοποιού! 
   Ναι ήταν η Εποχή του «Ηγουμένου» Τσίπρα, με παππάδες και με διάκους, σαν τους Παρασκευόπουλους και Παπαγγελόπουλους, και Νεωκόρους
σαν τους Καρανίκες και Λάμπρους, σε άπαιχτους κι’άπιαστους ρόλους!
      Όσο για τη διαδικασία τόσο απλή, σε μια χώρα που η γραφειοκρατία τότε ήταν τόσο στριφνή! Χαρείτε τη Νόμος 4375/2016: Συμμετοχή πέντε (5) ατόμων, δήλωση στην Εφορία, δημοσίευση στα Δικαστήρια, χωρίς διάταξη Ειρηνοδίκη, λήψη αντιγράφου και πιστοποίηση αρμόδιου Υπουργείου! Χρόνος έκδοσης αδείας Dt!
   Μα ας επανέλθουμε στον Αξιότιμο Κο Μωραϊτη, που την Ιστορία του σε άλλη μου δημοσίευση έχω καταγράψει, αλλά τα ίχνη του έχω προ πολλού χάσει! Πάντως από τους πρώτους πέντε
(5) συλληφθέντες της συμμορίας του, ξαναθυμίζω, οι τρεις είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και οι δύο με καταβολή εγγύησης!
   Ναι, γι’αυτόν τον Κο μιλώ, που για τα έργα του και τις προσφορές του  από τον τέως ΑΓΕΕΘΑ και ΥΕΘΑ «Αρχιναύαρχο» Κο Αποστολάκη παρασημοφορήθηκε!
 Και το εκκωφαντικό στο δείπνο της Ελληνικής Προεδρίας
Δημοκρατίας προς τιμήν του Προέδρου ΗΠΑ Ομπάμα, προσκλήθηκε! Και να σκεφτεί κανείς ότι το ένταλμα σύλληψής του ήταν Διεθνές!

2.    Αλληλέγγυοι «εχέγγυοι!» (16/6/12:26)
Αυτοί είναι αλληλέγγυοι και όχι αστεία! Δεν άφησαν ούτε τηλεοπτικά συνεργεία, ούτε Αστυνομία, να πλησιάσουν, στην πλατεία Βικτωρίας, γιατί λέει ήταν πρωί, εν ώρα ύπνου και θα τους τρομάξουν!
Πας χαμένη Ελλάδα έρμη, γιατί αυτή την τακτική την είπαν «Ειμαρμένη!»

3.    Το Μείζον Πρόβλημα στη Χώρα! (17/6/10:53)
   Το μείζον πρόβλημα στη Χώρα δεν το λεν Κορωνοϊό ,ούτε Οικονομικό, ούτε …., το λεν «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ!» Αυτό συνιστά το κόλπο γκρόσο της Τουρκίας, διότι συντελεί στον εκφυλισμό, τον εκμαυλισμό και ένα ιδιώνυμο αδίκημα που το λεν Ανθελληνισμό!
   Το ανοσιούργημα απλό, σαν το Έλληνα έχεις συνεργό! Ακούστε πόσο απλό! Εκεί που τελειώνει η ανομία, η πειρατεία, η αλητεία – είτε στη μέση γραμμή, είτε στα χωρικά ύδατα δηλαδή, εκεί αρχίζει
η Διεθνής αμοιβαιότητα, η νομιμότητα, το χρέος, η φιλανθρωπία, η Δημοκρατία κι’εκείθεν η Ιεροσυλία, η Πατριδοκαπηλία, με των Ιούδα την Προδοσία, και πρόσχημα Φιλευσπλαχνία καθώς των Πολιτικών την ολιγωρία και αναλγησία και δε ξέρω τι άλλο.
   Θα ήθελα να ρωτήσω ευθαρσώς, δεν υπάρχει άλλο μέτρο εκτός από την «μαλάκυνση» για του μείζονος προβλήματος έστω την άμβλυνση;
   Ας δούμε το θέμα λίγο καλύτερα διαχρονικά και αριθμητικά, να δούμε δηλαδή τη γενεσιουργό αιτία του κακού και τα βασικά μεγέθη αυτού!
   Οι ΜΚΟ Θεσπίστηκαν στη Χώρα μας το Σωτήριο έτος 1995, επί
τελευταίας θητείας στην Πρωθυπουργία του «Ηγεμόνα του Σταυρωτή», αυτού που άκουγε στο βαρύγδουπο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου!
   Αυτόν το μεγάλο «Ηγέτη» με τους περίτρανους, γόνους, κληρονόμους, απογόνους, επιγόνους, που δε μπορώ να το κρατήσω: «Όποια πέτρα κι’αν σηκώσεις, κατά βάση δυο θα βρεις, τους Αντρέα και Σημίτη αν τους ψάξεις θα χαθείς! Σ’ένα ΣΟΚ στις καταλήξεις, πάντα εύκολα θα δεις, σε λαβύρινθους θα μπλέξεις κι’άντε έξοδο να βρεις!»
   Ναι αυτός έκανε και τούτες τις λερναίες ύδρες, με οικονομικές υδρίες,  που γέμιζαν από βρύσες, δίχως τύψεις κι’ερινύες!
   Τα έσοδα των ΜΚΟ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, τα ΕΣΠΑ
και άλλες πηγές! Μη ψάξεις να τα βρεις, γιατί ασκόπως θα παιδευτείς!
   Ο γνωστός μας επί σειρά ετών Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης (2004 – 2016), αξιότιμος Κος Λέανδρος Ρακιντζής, είναι ο μόνος που έχει μιλήσει για το θέμα, χαρακτηρίζοντάς το σκοτεινό και πνιγμένο στις μαύρες τρύπες, που είναι αδύνατον να ελεγχθούν!
   Τον αριθμό των ΜΚΟ ανέβασε κάπου στις 3.000, χωρίς καμία να δίνει παραστατικά! Εξακόσιες (600) παρέπεμψε ο ίδιος στη Δικαιοσύνη, χωρίς ποτέ τίποτα πέραν της παραπομπής να μαθευτεί! Βλέπετε στις «Ομερτά» τα μυστικά καλά κρατούν, γιατί δεν υπάρχουν ούτε μάτια, ούτε αυτιά, ούτε γλώσσες που μιλούν!
   Έχω βρει καταστάσεις επιχορηγήσεων στις ΜΚΟ, σε αρκετά δημοσιεύματα, αλλά δεν τα αναφέρω, γιατί είναι αδύνατον να βγάλεις άκρη! Όλα τ’αφήνω κι’έρχομαι στα σημερινά!
   Το πράγμα αφού ο κόμπος έφτασε στο χτένι και αφού το χτένι ξέσκισε, ο κόσμος πήρε φωτιά, με ορατό τον κίνδυνο να κάψει μαζί ξερά και χλωρά, φαίνεται πως σφίγγουν για καλά τα λουριά, με το Νόμο 3063 – ΦΕΚ΄Β 1382/14/4/2020!
   Μόλις πριν δύο ημέρες από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με την εκπνοή της προθεσμίας εγγραφής στο νέο μητρώο ΜΚΟ, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ακόλουθα (Καθημερινή 17/6/2020/10:31): «Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται από το υπουργείο, 137 οργανώσεις απλώς δημιούργησαν λογαριασμό στο Μητρώο, 80 ολοκλήρωσαν την εγγραφή Α φάσης και 70 είναι προς έλεγχο εγγραφής Β φάσης! Από τον τελικό έλεγχο των 40 ΜΚΟ, που τελευταία δραστηριοποιούνται στις δομές, μόνον οι δεκαοχτώ (18) διατηρούν το δικαίωμα δραστηριοποίησης εντός των δομών!
   Να κάνουμε λέτε το Σταυρό μας ή μήπως είναι νωρίς; Γιατί στην Ελλάδα και εύκολα ξεχνάμε και εύκολα σκοπέλους και υφάλους ξεπερνάμε και ξανά προς τη δόξα τραβάμε!
                                                                               Με Τιμή
                                                                            Σπύρος Κίκερης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας