Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Η ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ.

ΟΣΟ ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ’ΣΤΕ!


«Η Τρομακτική Έκρηξη στον ΣΚΑΙ! »

«Όσο δύσπιστοι και να’στε
μήπως πρέπει να φοβάστε;»

"Έλληνες μη τρομάζετε
προπάντων μη μου σκιάζεστε!
Το χρόνο σας μη χάνετε
ψαχτείτε, γιατί χάνεστε! "

Παλιά η Ιστορία!

Παλιά, πολύ παλιά
άρχισε μεταπολιτευτικά
οργίασε αντιπολιτευτικά
και συνεχίστηκε εξουσιαστικά
πάντα με πρώτο συνθετικό το 17!

Και μετά και μετά 
κάποιοι την είδαν σαν κληρονομιά
άδραξαν την περίπτωση στης κρίσης τα βαθιά
ξανά αντιπολιτευτικά, μα τώρα πιο σκληρά!

Μια απ'τα ίδια πάλι!
"Μια απ'τα ίδια πάλι
παλιό αυτό το χάλι!"
Μια απ’ τα ίδια πάλι, σαν κοινωνίας πάλη
μα στο Στρατό του τώρα, κάποιος τα πάντα τάζει!
Βρέχει φωτιά και στάχτη κι’εκείνος εκβιάζει
με ψέματ’ αγοράζει, χρεώνει, ξεπουλάει
τους αφελείς αλλάζει και τους δειλούς τρομάζει
την εξουσία αρπάζει, κι’από αυτή μεθάει
δε ξέρει πια τι κάνει, ούτε και που το πάει!

Μα ο Στρατός του τώρα, πολλά σ'αυτόν προσάπτει 
Θαρρεί πως τον πουλάει κι’απ’την οργή του σκάει!
Αντάρτικο πια τάζει, καίει κι’ανατινάζει
το άχτι του, το βγάζει κι’απ’το θυμό του βράζει!

Παιδιά ήταν ανήξερα!

Παιδιά ήταν ανήξερα, που τα’καναν ανδρείκελα
αλήτικα, γενίτσαρα, απάτριδα, ανίερα!

Τα γέννησαν τ’ανέθρεψαν, δώρ'ακριβά τους έταξαν
να πυρπολούν τα έμαθαν και τη δουλειά τους έκαναν!

Από τη βία μέθαγαν και με μολότοφ γλένταγαν
Βίαζαν και εκβίαζαν και βόμβες για πλάκα έσκαγαν!

Μα ότι κι'αν τους έταξαν, πολύ νωρίς το ξέχασαν
να καταλάβουν άργησαν, πως ρίσκαραν και έχασαν!

Τότε από εκδίκηση και τι Θεέ δεν έκαναν
αρχόμενους και άρχοντες, στο ίδιο κάδρο έβαλαν!  

Ότ' είχαν μάθει έκαναν και την Ελλάδα ξέσκιζαν
τα μυστικά που κάτεχαν, τα χέρια τους τα έλυναν!

Μα ’κείνοι που τα γέννησαν τα χέρια τώρα ένιβαν 
Πιλάτοι τώρα το’παιζαν, δήλωναν και εξέπλητταν!

     Οι Δηλώσεις του Πιλάτου!
   «Η βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΙ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων, απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία –
Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις - Δεν πρόκειται όμως να πετύχουν το στόχο τους! Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν! Εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση, στους δημοσιογράφους και στους εργαζόμενους του Σταθμού!»
   Αρκετοί θα επηρεαστούν απ’το λόγο και το πλύσιμο των «Πιλάτιων Χειρών!» Όμως όλο και πιο λίγοι, όλο και πιο λίγοι, κι’όσο οι πιστοί λιγοστεύουν, τόσο οι φαιδροί αγριεύουν και υπονομεύουν και φυσικά περισσότερο απ’όλους ο «Πιλάτος!»

   Να θυμηθούμε τί;
   Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί! Να θυμηθούμε τι; Τις δηλώσεις του ίδιου για τον ΣΚΑΙ, ακόμα και από το βήμα της βουλής;
   Τα πουλάκηα πυρά, εκτοξευμένα κατά συρροή και
εξακολούθηση από το χειρότερο «βόθρο» της Ελληνικής Βουλής ever;
   Ή μήπως το παχύσαρκο, χρυσόμαλλο δέρας και Κυβερνητικό εταίρο, όταν διευκρίνιζε τη λέξη «Κούγκι» λέγοντας
τ’ανατριχιαστικά, φρικιαστικά και προφητικά «Μπορεί να μην έχουν ανατιναχτεί κάποια κανάλια στον Πειραιά κοντά …….»
   Ή τέλος τέλος του Παππά το «Αμήν» όταν είπε το περιβόητο, σχετικά με το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στο σταθμό, ότι «Κανάλι σαν το ΣΚΑΙ, δε μας χρειάζεται!»
   Κι’αναρωτιέται κανείς, τί άλλο έπρεπε κανείς να πει, ώστε να στοχοποιήσει, πάθη να ξυπνήσει κι’ ανώμαλους να ενεργοποιήσει;

   Οι Αντεγκλήσεις!
   Τις αρχικές φαρισαϊκές δηλώσεις τις είδαμε ήδη. Όμως δεν άργησαν οι αντεγκλήσεις! Ίσως συνήγειραν οι αποφασιστικές, συγκινητικές δηλώσεις των εφτακοσίων εργαζομένων του ομίλου ΣΚΑΙ!
   Ο ιδιοκτήτης του, απόλυτα σαφής και κάθε άλλο παρά αφελής! Αναπόφευκτα μίλησε για «Βασική Ηθική Αυτουργία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»  και οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του, εκτιμώ πως το ίδιο θα έκανε!
   Όμως κάποιοι εξανέστησαν στη δήλωση αυτή, γιατί ποτέ δεν έμαθαν, ότι προτιμότερο το σιγάν του λαλείν, σε κάποιες περιπτώσεις, εκ των ων ουκ άνευ!
   Για «Συκοφαντία που ξεπερνά τα όρια της Αθλιότητας» μίλησαν! Γιατί μακάρι να’ξεραν οι άνθρωποι αυτοί, που τελειώνει η Σοβαρότητα και αρχίζει η «γελοιότητα!»
    Και κάποιος «εγκάθετος» ονόματι Σωτήριος Καψώχας,, που παλαιότερα τον έχω ονομάσει δημοσιογράφο της «Μπόχας!»
Ναι αυτός ο τέως υπεύθυνος τύπου του φυλακισμένου σήμερα αξιότιμου, και άλλοτε πολυδιάστατου Υπουργού Κου Γιάννου Παπαντωνίου! Αυτός ο νυν καλοπληρωμένος απ’όλους μας στο «Κηφηνοτροφείο της ΕΡΤ» δε δίστασε να μιλήσει ακόμα και για «προβοκάτσια!»

   Στα ουρλιαχτά των Λύκων!
   Στα ουρλιαχτά των λύκων, δεν ψάχνουν πια για σκυλάκια σαλονάτα οι πλείστοι των Ελλήνων πλέον, ψάχνουν για
λυκάνθρωπους, στα άγρια σκοτάδια! Γιατί για τους υπαιτίους της πολυδιάστατης κατάντιας, δεν υπάρχουν πια ενδείξεις, αλλά απτές και σοβαρές αποδείξεις!
   Τώρα ψάχνουν με μανία οι Αρχές, διατυμπανίζουν οι πάντες! Και'γω ο ταπεινός αναρωτιέμαι, ποιες αρχές; Ποιος αφελής ρωτάει κι'αγνοεί, ότι στην Ελλάδα κυριαρχεί μία και μόνο αρχή! "Η Αρχή του ενός Ανδρός!" 
 Ποιος προϊστάμενος Τρομοκρατικής; Μα αυτόν τον κρίνει και τον ορίζει, τον κουρεύει, τον χορεύει και τον ξυρίζει, όποτε θέλει ο "Αρχηγός" κι'αυτόν φυσικά ο "Υπουργός" κι'εκείνον Φυσικότατα ο "Πρωθυπουργός!" Χρειάζεται να πω πιο πολλά; Εκτιμώ πως θα'ταν περιττό!
 Αφήστε τους ειδικούς και παρά ειδικούς να βρουν τους βομβιστές και πυρομανείς! Ας μην αστειευόμαστε, εδώ δε βρίσκουν αυτούς, που βλέπουν να καίνε, ώρα μεσημέρι το κέντρο επιχειρήσεων των ΜΑΤ και ΥΜΕΚ; Αυτούς που εισβάλλουν σε Υπουργεία, σε Ξένες Πρεσβείες, στη Βουλή των Ελλήνων, στο … ; Αδυνατούν; Δεν θέλουν; Δε μπορούν; Δε τολμούν; Δώστε την απάντηση μόνοι σας! Εγώ θα αρκεστώ στο "Βρε δεν πάτε στο διάβολο επιτέλους, που καταντήσατε μια περήφανη χώρα "Μπάχαλο!"

   Μεταπολιτευτικές «Δημοκρατικές» Μεταλλάξεις και Παραλλαγές!
   Έλληνες μην τρομάζετε, μα μάθετε να ψάχνετε! Μεταπολιτευτικές Δημοκρατικές Μεταλλάξεις και παραλλαγές είναι αυτές, χωρίς βασικές αιτίες κι’αφορμές οι πιο πολλές, τουλάχιστον φανερές!
   Γιατί όλες τους είναι δόλιες και πονηρές, παγίδες προμελετημένες, ιδιαίτερα ύπουλες, για αφελείς, ευκολόπιστους, αγανακτισμένους κι’εν γένει απελπισμένους!
   Οι περιπτώσεις μοιάζουν με τα σαράντα κύματα, με στίγματα, με σχίσματα, κοινωνικά σκισίματα, που θα’λεγα «ξεσκίσματα» μα και πισωγυρίσματα, πνιγμένα στα προσχήματα!
   Υπάρχουν αιτίες, υπάρχουν αφορμές, υπάρχουν και υπαίτιοι, σε τούτες τις Βρομοδουλειές, που στην αποκάλυψή τους είναι απλές!

   Τόμους θα μπορούσα να γράψω … 
   Προσωπικά, θα μπορούσα να γράψω σελίδες, άρθρα, τόμους, βιβλία, για αντιδημοκράτες ηγετίσκους, Ηγετικά καθίκια,
δολιότητα, ιδιοτέλεια, ανηθικότητα, μα προπαντός για τρομοκρατία και συναφή!
   Τα κεφάλαια Κράτος, Παρακράτος, Τρομοκρατία, καθώς εξουσιαστής κι’αντεξουσιαστής, τα’χω κατά κόρον αναλύσει στις γραφές μου! Απλά θα υπογραμμίσω αυτή τη στιγμή, υπενθυμίζοντας, το πόσο κοντά είναι οι έννοιες αν και «αντώνυμες!»
   Το Κράτος, απ’το Παρακράτος, από ένα «Παρά» χωρίζεται, ένα «παρά», που λέει πολλά! Ένα «παρά», που πέραν των άλλων ερμηνειών σύμφωνα με όλα τα λεξικά, σημαίνει Κοντά, Πλησίον κι’ακόμα κάτω από τη δικαιοδοσία ή αρμοδιότητα κάποιου! «Το Κράτος εν Κράτει» δηλαδή, δόξα να’χει!
   Το Κράτος εν κράτει, που με τη σειρά του σημαίνει: «Σύνολο παράνομων, κρυφών μηχανισμών, που στέκουν – παραστέκουν – δίπλα – παρά – στο Κράτος! Ναι δίπλα στο Κράτος, εκτελώντας, ακολουθώντας εντολές ή και ανεξάρτητα, προς χειραγώγηση της πολιτικής ζωής ενός τόπου – σύνηθες φαινόμενο σε καθεστωτικής νοοτροπίας εξουσίες!
   Η Τρομοκρατία, δε χρειάζεται καν ανάλυση αρκεί να πούμε ότι τη σύνθετη έννοια συνθέτουν οι λέξεις Κράτος και Τρόμος! Όσο για τους εξουσιαστές κι’αντεξουσιαστές, είναι αρκετό ένα υποθετικό «αν» να δείξει, το πόσο κοντά οι έννοιες είναι!
   Τώρα εύκολα θ’αναρωτηθεί κανένας, τί σχέση έχουν όλα τούτα, με μια γνήσια Δημοκρατική Κυβέρνηση, που με το μόνο που ασχολείται είναι η πρόοδος και η ευημερία του Λαού, μακριά από δολιότητες πλάνες, απόκρυφα, παραλειπόμενα, πλεκτάνες και ίντριγκες;
   Αφήστε με σας παρακαλώ, περίλυπα θα πω, στη σύγχυση του μυαλού μου να διατελώ, μήπως και καταφέρω τελικά να τρελαθώ και να γλυτώσω τον καημό, που ανελέητα με δέρνει και τον βλέπω σαν εχθρό!

   Θα κλείσω, το εκρηκτικό αυτό γραφτό, μ’ένα επιμύθιο!
   Ναι μ’ένα επιμύθιο διδακτικό, που απορρέει μέσα από τις δηλώσεις του Αξιότιμου Προέδρου της Ελληνικής Βουλής και Συνταγματικού Αναπληρωτή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας! 
   Δηλώσεις που ήταν οι πρώτες που έγιναν το άγριο εκείνο πρωινό της έκρηξης στον ΣΚΑΙ: "Αυτονόητη και απερίφραστη η καταδίκη! - Πάντα έτσι αρχίζουν οι Φαρισαίοι και συνεχίζουν - ο τρόμος και ο φόβος δε μπορούν να μπουν στην εξίσωση και το πλαίσιο της αντιπαράθεσης! Όσο για το εμπάργκο - ρωτήθηκε επίμονα για το θέμα, αρκούμενος στο- Μη συμψηφίζουμε και εργαλειοποιούμε, τα ζητήματα αυτά, δε μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο ζύγι - γίδι - ούτε καν να επηρεάζουν! Η Χώρα γύρισε σελίδα - την πλάτη στη Δημοκρατία, εγώ θα έλεγα, το πρόσωπο στην Τρομοκρατία - βγαίνουμε στο ξέφωτο - στο στόχο τον εύκολο. εγώ θα έλεγα - κι'αυτό θα βοηθήσει να μην υπάρχουν ακρότητες - αλλά ωμότητες και τραγικότητες, εγώ θα έλεγα!

   Ποιον ρώταγες βρε Οικονόμου;
   Ποιον ρώταγες βρε Οικονόμου; Το λύκο για τα πρόβατα; Ή
Ο ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΩΚΟ!
τον Λυκάνθρωπο, λίγο πριν το χάραμα, κοντολογίς τον "Δράκουλα;"
   Αυτός δεν πρόλαβε το γιό του, απ’τον αναρχισμό! -Ήθελε άραγε;- Αυτός δεν ήταν ο κάσιους Κλέι, στο ριγκ του συντάγματος, πρωτάγγελλος κι'αρχάγγελος στο τάγμα του Εωσφόρου, του ολίγον αργότερα "Τροπαιοφόρου;"
   Εκείνου που τίποτα για το φόνο δε ξέρει, ούτε το δολοφόνο!
Εκείνον που από παρθενογένεση βγήκε και εν οίδε, ότι ουδέν ποτέ οίδε! Ούτε καν πόσους σαν αυτούς τους εκρηκτομανείς και πυρομανείς εξέθρεψε!
   Κρίμα Ελλάδα, κρίμα! Ντροπή Έλληνες για την κατάντια τη σημερινή, που δεν έχει προηγούμενο, στην πολιτική της Χώρας μας, διαδρομή!

                                                                    Με Τιμή
                                                               Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας