Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΛΗΣΤΡΙΚΟΣ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΚΑΗΜΟΣ

C:\Users\Spiros\Desktop\spyrosdoc.jpg
Σπύρου Κίκερη
ΛΗΣΤΡΙΚΟΣ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΜΟΣ
ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΚΑΗΜΟΣ!

«Άτακτη Αφρικανοποίηση
με Ηδονής Ικανοποίηση»
http://www.slap.gr/wp-content/uploads/klopi_diodia_large.jpg
«Διόδια! Διόδια, αβάσταχτα κι’ αφόρητα
που πέρασαν τα όρια, μαζί και τ’ασυγχώρητα!»
C:\Users\Spiros\Desktop\k9033593.jpg
Στα «Τέλη» του Ελέους
και στα «Γκισέ του Αίσχους
του Άσπλαχνου του έθνους
και των «Ταγών» του «Πέους!»

  Δεν είχα πρόθεση να γράψω κάτι παρόμοιο, όμως άλλο δεν υποφέρεστε «όνοι» αναχρονισμού, σφετερισμού και βασανισμού!
  Στο σημείο αυτό ζητώ προκαταβολικά συγνώμη από τους φίλους που με παρακολουθούν και τους προειδοποιώ, ότι σήμερα ίσως κάποιοι πάψουν να έχουν την όποια θετική γνώμη για μένα!
  Θα είμαι τόσο καυστικός, όσο ίσως ποτέ! Στην απόλυτη, άλλωστε, αθλιότητα, πρέπει να δώσεις αυτό που ταιριάζει, αν θες να είσαι σωστός! Και ας το ξεκαθαρίσουμε άπαξ δια παντός, η καθώς πρέπει κριτική, πάντα είναι προσαρμόσιμη, τουλάχιστον με την αιτία και την αφορμή, για να’ναι, αν μη τι άλλο, εποικοδομητική!
C:\Users\Spiros\Desktop\unnamed.png
  Περί διοδίων το θέμα, ναι περί διοδίων! Παραδόπιστος δεν είμαι, ούτε δραχμοβίωτος ποτέ υπήρξα, το αντίθετο μάλιστα! Όσο και να φαίνεται παράξενο, ουδεμία σχέση έχει η ιδιοσυστασία μου, μ’αυτό που λέγεται χρήμα! Ουδεμία απολύτως!
C:\Users\Spiros\Desktop\ImageGen.jpg
  Κάποιοι επιτήδειοι στο είδος, το’πιασαν έγκαιρα και μου’φαγαν λεφτά με τη σέσουλα κι’ας ήταν πνιγμένοι, οι άπληστοι στα δισεκατομμύρια!
  Όμως το ξέρω ότι θα τα πληρώσουν όλα! Είτε από την αρνητική μου ενέργεια γι’αυτούς, είτε από κάποιο Ουράνιο μάτι που γουρλώνει, θολώνει και θυμώνει στο μέγα άδικο! Γιατί μέγα άδικο είναι να πίνεις τον ιδρώτα και τα άγχη του άλλου και να λες στην υγειά του Χάνου του μεγάλου!
  Επί του θέματος όμως, ας μη ξεφύγουμε! Ένα πρόσφατο ταξίδι, μου βγήκε ξινό, όχι γιατί δεν πέρασα καλά, καλά και άριστα πέρασα, παρά τα 900 Χλμ περίπου που έκανα σε λιγότερο από 24 ώρες! Όμως μου βγήκε ξινό από τον αναχρονισμό εξόφλησης των διοδίων, τα κόστη και όχι μόνο!
  Οι παραλληλισμοί και οι συγκρίσεις, δυστυχώς, κάποιες στιγμές στη ζωή σου, είναι αναπόφευκτες!
  Πέρασαν τριάντα (30) και, χρόνια, από τότε που υπηρετούσα στο Νατοϊκό Αρχηγείο Αεροπορικών Δυνάμεων της Νοτιοανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ, στη Νάπολη της Ιταλίας!
C:\Users\Spiros\Desktop\αρχείο λήψης (1).jpg
  Ήμουν αρκετές φορές υποχρεωμένος από την καθηκοντολογία μου να ταξιδεύω! Δεν ήταν λίγες οι φορές που ταξίδευσα στη Βόρειο Ιταλία και τη Γερμανία!
http://www.dikaiologitika.gr/media/k2/items/cache/31b2bd261c21f2ee5b02d80b5770c5c1_L.jpg
  Ναι, πριν τριάκοντα ένα (31) χρόνια λοιπόν, στα πρώτα διόδια της Νάπολης, μου’διναν ένα χαρτάκι! Το χαρτάκι αυτό, το παρέδιδα στα τελευταία διόδια, ακριβώς στα σύνορα Ιταλίας Αυστρίας, η τοποθεσία ονομάζεται Μπρένερο!
http://content-mcdn.imerisia.gr/filesystem/images/20150502/engine/assets_LARGE_t_942_43477687_type13031.jpg
  Εκεί μου έβγαζαν το κόστος, πλήρωνα, μου εύχονταν απαραιτήτως “Mpon Viaggio” και συνέχιζα! Το ίδιο συνέβαινε και στην Αυστρία! Όσο για τη Γερμανία, μπελά διοδίων δεν είχες καθόλου! Δεν υπήρχαν διόδια στη Γερμανία!
  Εδώ, μετά τριάντα ένα ολόκληρα χρόνια! Ξεκινάς, πρώτα διόδια αυτά της Αττικής οδού, κόστος 2.80 ευρώ παγίως!
http://www.egnomi.gr/content/data/multimedia/images/INTERNET%20DIAFORA/2016/DIODIA_AFIDNWN.jpgC:\Users\Spiros\Desktop\diodia-eksoterikwn.jpg
  Προορισμό είχα τη Σκοτίνα Πιερίας! Σε αποσταση 15 – 20 Χλμ υποχρεωτική Στάση για τα δεύτερα διόδια, τα διόδια Αφιδνών! Καταβολή τριών ευρώ και είκοσι πέντε λεπτών (3.25)! Εταιρεία εκμετάλλευσης «Νέα Οδός Α.Ε» ΔΟΥ: Φ.Α.Ε. Αθηνών! Αναμονή αναλόγως κίνησης από τρία (3) έως εφτά (7) λεπτά!
  Στο πίσω μέρος της απόδειξης «Χαρατσίου» υπήρχε διαφήμιση με την αναγραφή «Με κάθε καφέ σας κερνάμε και δεύτερο FLOCAFE ΣΕΑ ΣΕΙΡΙΟΣ!
http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/jtkftrpxhq4d204df32930b.jpg
  Στη συνέχεια και σε απόσταση 40 -45 χλμ η Τρίτη υποχρεωτική στάση, στα διόδια Θηβών! Καταβολή τριών ευρώ και ογδόντα λεπτά (3.80)! Εταιρεία εκμετάλλευσης η ίδια με την προηγούμενη! Χρόνος αναμονής περίπου ο ίδιος!
C:\Users\Spiros\Desktop\αρχείο λήψης (2).jpg
…Ακολουθεί η τέταρτη στάση πληρωμής σ’απόσταση 30, 35 Χλμ στο σταθμό Τραγάνας! Καταβολή τριών ευρώ και ογδόντα λεπτών εκ νέου (3.80)! Εταιρεία εκμετάλλευσης η ιδία με την προηγούμενη! Χρόνος αναμονής περίπου ο ίδιος!
  Ακολουθεί αισίως η Πέμπτη στάση, και ακόμα δεν είμαστε ούτε στο μέσον της διαδρομής! Τα νεύρα ταράζονται, υπομονή! Σταθμός διοδίων «Αγίας Τριάδας!» Ας μην κολαστούμε ακόμα, χάριν του ονόματος! Τη σκυτάλη παίρνει η Εταιρεία «Κεντρική Οδός Α.Ε» ΔΟΥ Λαμίας! Κόστος ένα ευρώ και εξήντα λεπτά (1.60), απόσταση από την προηγούμενη περίπου 45 Χλμ!
http://www.otherside.gr/wp-content/uploads/2015/01/kallitexnis-fantazetai-ta-12-zwdia-ws-mythika-terata-11.jpg
  Το κόστος εδώ μοιάζει παράξενο, μοιάζει με «καλόπιασμα» δόλιων και ποταπών, κι’αυτό δεν το αποκλείω καθόλου! Τα «τέρατα» κάπως έτσι λειτουργούν και’γω προσωπικά τα «τέρατα» αυτά τα έχω φάει με τη σέσουλα γι’αυτό και τα ξέρω απ’έξω και ανακατωτά!
  Σαν μαγνήτης με τραβά να πω μια Ιστορία για ένα τέτοιο «τέρας» που δε μπορώ να αποποιηθώ, μα τω Θεώ, ζητώντας συγνώμη για το ιστορικό!
C:\Users\Spiros\Desktop\lagada-dromos-ergo-600x358.jpg
  Σε κάποιο εργοτάξιο στην Παραμυθιά, που είχαμε μεταβεί με ελικόπτερο, μας έπιασε το σούρουπο, μέσα στο καταχείμωνο, επειδή το «Τέρας» γούσταρε να βρίσει λίγο περισσότερο!
  Με ρώτησε αν μπορούσαμε να πάμε στα Γιάννενα! Το σύνδρομο εκτέλεσης της αποστολής, πάση θυσία, κληροδότημα από την Πολεμική Αεροπορία, δούλεψε για μια ακόμα φορά! Χιόνιζε, αδιάλειπτα, μπορούμε του είπα!
  Με όλες τις αισθήσεις μου σ’ετοιμότητα μπόρεσα να προσγειωθώ στο χώρο στάθμευσης των μηχανημάτων της Νομαρχίας στα Γιάννενα! Όσοι γνωρίζουν από Ελικόπτερα (Ε/Π) μπορούν να καταλάβουν, για την τραγικότητα των συνθηκών, εκτέλεσης αποστολής ανορθοδόξου πολέμου!
  Με το που φτάσαμε ήρθε ένα τζιπ! Σ’ελάχιστο χρόνο, τακτοποίησα το Ε/Π και έψαξα στο σκοτάδι για το όχημα! Δυστυχώς το τέρας το είχε πάρει και εξαφανιστεί, γιατί τα τέρατα δε ξέρουν από ευγένεια, στοιχειώδη έστω! Μιλάμε για αναμονή πέντε λεπτών!
http://www.meteoclub.gr/images/stories/stelios/themata/themata2013/xionias07me09-01-2013/xionia-parnitha-08-01-2013.jpg
  Βγήκα στο δρόμο, η θερμοκρασία ήταν μείον τέσσερις (-4Ο C), ο δρόμος κάτασπρος, το χιόνι ασταμάτητο! Κάποια στιγμή, πέρασε ένα Αστικό Λεωφορείο, μπήκα μέσα, ήταν άδειο, είπα στον οδηγό ότι δεν είχα εισιτήριο, μου΄πε δεν πειράζει!
http://www.airpics.net/UserFiles/pics/large/SX-HCR-Bell-206-L3-I-Fly/36900/36871l.jpg
  Πήγα στο ξενοδοχείο, κοιτάχτηκα στον καθρέφτη, τα χείλη μου είχαν ματώσει, δεν αναγνώρισα τον εαυτό μου! Την άλλη μέρα σηκώθηκα χαράματα, πήρα το Ε/Π και έφυγα για την Αθήνα! Οχτώ χρόνια είχα κάνει στο Σμήνος Υψηλών προσώπων στην Πολεμική Αεροπορία και πέντε χρόνια προσωπικός πιλότος του Προέδρου δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή! Έμαθα να σέβομαι και να με σέβονται!
  Το τέρας μ’έψαχνε, όμως είχα δώσει εντολή στους υποτακτικούς της εταιρεία του με έδρα τον Άλιμο, μη τυχόν και διανοηθεί να’ρθεί σ’επαφή μαζί μου, γιατί είναι λίαν επικίνδυνο!
  Και μία ακόμα λεπτομέρεια, το τι τράβηξα να πάρω κάτι χρήματα, που μου χρωστούσε, ένας Θεός το ξέρει! Το υπόψη τέρας έχει κατασκευάσει αρκετά τμήματα της οδού, που τώρα διέσχιζα και κάποιες μου μνήμες ξέσκιζα! Όμως προχωράμε.
  Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα μας δείξει η έκτη στάση διοδίων! Εδώ το «κωλόχαρτο» που είναι ίδιο με τη μούρη των τεράτων και φυσικά των πατρώνων τους, των εκάστοτε «Αρχόντων, Κυβερνώντων» εννοώ, έγραφε!
  Σταθμός Διοδίων «Μαυρομαντήλα», ωραίος τίτλος θα έλεγα! Το κόστος πάλι «φτηνό» λίγο πιο τσιμπημένο από το προηγούμενο ένα ευρώ και εβδομήντα πέντε λεπτά (1.75!) Η απόσταση από τον προηγούμενο σταθμό 20, 25 Χλμ περίπου! Εταιρεία η ίδια με την προηγούμενη «Κεντρική Οδός Α.Ε!»
http://fonografos.net/v1/wp-content/uploads/2014/06/10415562_1548939768666786_8220220696277478321_n66.jpg
  Έτσι αισίως φτάνουμε στην έβδομη στάση διοδίων, μετά από 30 Χλμ περίπου, από την προηγούμενη, στο «Σταθμό Διοδίων Πελασγίας!» Καταβαλλόμενον «Χαράτσιον» τρία ευρώ και τεσσαράκοντα λεπτά (3.40)!
  Εδώ μεταπίπταμε εις την Εταιρεία Παραχώρησης Αυτοκινητόδρομου, ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε και ΔΟΥ Ά Λαρισας! Όπισθεν της απόδειξης χαρατσίου αναγράφεται η εταιρεία E- way, για ηλεκρονική διέλευση οχήματος! Η κάθε μία δηλαδή το δικό της Θεό, για να ξεσκίζουν τους «πελάτες» τους! Παντού στον πλανήτη Γη υπάρχει το ανεξαίρετο εκτιμώ « Περί παγίου Δικαίου του Πελάτη!» Εδώ; Εδώ τον πελάτη στο λαιμό, με τρόπο αισχρό, τουτέστι «Σαδομαζοχιστικό!»
  Και μετά, ε και μετά από 60 -70 Χλμ, ότι πας να ηρεμήσεις και να ξεχαστείς φτάνεις στον όγδοο σταθμό διοδίων, αυτόν του «Μοσχοχωρίου!» Τί αρμονία Θεέ μου; Τα πάντα εν σοφία και αρμονία, εύγε Θεέ, της Ελλάδος Θεέ!
http://www.greenhouses.gr/sites/default/files/MPAS_MESA_LOW.jpg
  Πρώτο συνθετικό του Σταθμού «Μόσχος» μόσχος σιτευτός Νεοελληνικός, έτσι όπως τον θέλουν οι Αλήτες! Εκεί στα βάραθρα του υποανάπτυκτου, φαιδρού και αναχρονιστού! Τιμή διέλευσης τρία ευρώ και ενενήντα λεπτά (3.90!) Εταιρεία και ΔΟΥ ή ίδια με την προηγούμενη! Η χρονοτριβή στα ίδια επίπεδα και αν είναι και καμιά Γιορτή Πρωτομαγιά, Πάσχα κτλ, άστα να πάνε, άστα να πάνε!
  Έτσι αισίως φτάνουμε με τα νεύρα σπασμένα, στον ένατο σταθμό διοδίων, το σταθμό του «Μακρυχωρίου», με πρώτο συνθετικό αυτή τη φορά, το «μακρύ», που φέρνει στο μυαλό συνώνυμα πολλά! Τα χιλιόμετρα από τον προηγούμενο περίπου 30, το κόστος ένα ευρώ και τεσσαράκοντα λεπτά (1.40!)
  Κοίτα κάτι συμπτώσεις μωρέ! Όταν τα νεύρα ανεβαίνουν τότε τα διόδια κατεβαίνουν! Εταιρεία η ίδια, όπως προηγουμένως, η Αιγαίου Α.Ε! Πάντα ανώνυμη και για να ψάξεις να βρεις το βασικό μέτοχο, ίσως να χρειαστείς να ψάξεις πολύ! Τα τέρατα έχουν πάγια αδυναμία στις δαιδαλώδεις κρύπτες!
  Και Δόξα τω Θεώ, η ελπίς ημών Δόξα σοι, φτάνουμε στο δέκατο σταθμό διοδίων και έσχατο της διαδρομής μου! Η απόσταση από τον προηγούμενο 30 περίπου Χλμ το χαράτσι εδώ μόλις δύο ευρώ (2!) Εταιρεία, η ίδια όπως προηγουμένως!
  Σύνολο λοιπόν καταβαλλομένων εξόδων διέλευσης είκοσι εφτά ευρώ και εβδομήντα λεπτά (27.70)!
  Και να σκεφτεί κανείς ότι για τη Θεσσαλονίκη απομένουν ακόμα 95 περίπου Χλμ και τρεις σταθμοί διοδίων, άλλης εταιρείας, με κόστος διέλευσης πέντε ευρώ και τριάντα λεπτά(5.30)! Το συνολικό κόστος από Αθήνα Θεσσαλονίκη δηλαδή, ανέρχεται στα τριάντα τρία ευρώ (33)!
C:\Users\Spiros\Desktop\teras.jpg
  Το κόστος λοιπόν των «Αγιογδυτών» γιατί περί αυτού πρόκειται ελάχιστα είναι κατώτερο των εξόδων καυσίμου, εφόσον πρόκειται για βενζίνη και οικονομική ταχύτητα ταξιδίου! Γιατί ούτε λόγος, για αέριο και πετρέλαιο!
  Αυτά μόνο η Λογική ασύδοτων καπηλευτών και κυβερνώντων αγυρτών, μπορεί να κατανοήσει και να συμμεριστεί! Αν και προσωπικά θεωρώ τις δύο κατηγορίες συγκοινωνούντα δοχεία στο διηνεκές! Μερικά πράγματα ανήκουν στην κατηγορία των αυτονόητων, γιατί άλλη κατηγορία χαρακτηρισμού τους, με βάση την απλή λογική δεν υφίσταται!
  Εγώ με τα τρωκτικά, τους καρχαρίες και τα πιράνχας συνήθως δεν τα βάζω, όχι γιατί φοβάμαι, αλλά γιατί ο ρόλος και η αποστολή τους είναι γνωστά, το ίδιο και οι χαρακτηρισμοί τους! Άπληστοι! Ασύδοτοι! Παμφάγοι! Αδηφάγοι! Με μέριμνα εξασφάλισης και της νιοστής, μετά θάνατον, ζωής τους!
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSTGGisBRNZ8o8tHZ9os3wFLaXrHt1A-LCNNiOK_9I7cSEfZRnfhttp://www.star.gr/publishingimages/2016/03/240316133325_5182.jpghttp://s.enet.gr/resources/2009-10/3-19-thumb-large.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2g4qCnAH38k8xcUFM5QNh1BPujwicIuDxIxumjN6ssMTiW-XsEnZxi0WNDDtLq5-xMUpqDPPDBtguKe_6DKRssd3PbEdPQcpiRnfDXbmljxo8Df8dhrg0uv2RJoolmxA-vdZQp-En1hgK/s400/eksodos.jpghttp://asset.tovima.gr/vimawebstatic/4525CB617BF77B631D57E331318DB814.jpg
  Το θέμα δεν είναι αυτοί, το θέμα είναι ,άλλοι, εντεταλμένοι για την επίβλεψη αυτών! Δείτε τις παραπάνω φωτογραφίες και μετρείστε μόνοι σας τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα, που μέσα σας διεγείρονται!
  Α και μία σύμπτωση, συνήθως όποιος περνά από το Υπουργείο αυτό, μετά ώ του Θαύματος εξαφανίζεται!
  Και΄δω η ευγένεια και το τακτ καθωσπρεπισμού τελειώνει, γιατί η ανοχή και η εγκράτεια θα σε κατατάξουν αμετάκλητα στην κατηγορία των ολότελα κρετίνων και απαθών!
  Καλά βρε Ασελγείς, εσείς που εναλλαχθήκατε στα ΥΠΕΧΩΔΕ και στα Υπουργεία Συγκοινωνιών και μεταφορών, εκτός από αρχομανείς και καιροσκόποι, άσχετοι είστε; Άπονοι; Αμόρφωτοι; Αδαείς; Εμπαθείς; Απαθείς; Η μήπως «δόλιοι;» «Άρπαγες;» «Χαιρεκακείς;» και «Κλεπτομανείς;»
  Και καλά ρε ελεεινοί και τρισάθλιοι, το κόστος, κόστος, άντε ας πάει στο διάβολο, γιατί βρε ανόητοι βάζετε εμάς να μοιράζουμε τα λεφτά στα «Πιράνχας;» Ποιοι φωστήρες υπέγραψαν αυτές τις συμβάσεις; Εσύ μήπως Κε Σουφλιά τακτοποίησες τη Μοιρασιά; Γιατί; Δε μπορούν τα τέρατα να μοιράζονται τα εισπρακτικά μόνα τους, σαν τη συγκομιδή, τα τρωκτικά; Όχι; Γιατί;
  Για να μας σπάτε τα νεύρα, με τα σταματήματα και τα ξεκινήματα και να μας φορτώνετε με χρόνο καθυστέρησης, από πενήντα (50) λεπτά, μέχρι μία ώρα, στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη για παράδειγμα; Έλεος! Έλεος! Έλεος Ανελέητοι κι’αναίσθητοι!
  Τί αναχρονισμός είναι αυτός ρε καθίκια του κερατά; Τί οπισθοδρόμηση είναι αυτή, ρε Κρετίνοι του Κερατά; Τί ανίερος συμβιβασμός ρε αγύρτες του κερατά;
http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2014/02/diodia22.jpghttps://i.ytimg.com/vi/QyO50peIvIE/hqdefault.jpg
  Πού εξωθείτε τους Έλληνες ρε; Γιατί; Τί σας έκαναν; Πέρασαν τριάντα ένα ολόκληρα χρόνια, το ξαναείπα, που ταξίδευα στην Ευρώπη, πως λοιπόν ν’ανεχθώ, ότι σήμερα ταξιδεύω στη Χώρα μου και νομίζω, όχι απλά ότι ταξιδεύω, σε Χώρα τριτοκοσμική, αλλά στη χειρότερη Αφρικανική!
  Αυτά τα λέω γιατί ο τραγέλαφος, δεν τελειώνει, σ’αυτά που μέχρι τώρα ανέφερα, αλλά υπάρχουν και παραλειπόμενα, που ντρέπεται κανένας να πει!
  Είναι δυνατόν να λαθέψεις τη στιγμή που είσαι πιλότος στο επάγγελμα, με χιλιάδες ώρες πτήσης κι’αντανακλαστικά που ακόμα καλά κρατούν; Κι’όμως στα ελληνικά διόδια κι’αυτό μπορεί να συμβεί!
  Με το πράσινο βέλος στη οροφή του άκρου της λωρίδας σου συνεχίζεις και χωρίς άλλη ένδειξη προχωρείς, αναμένοντας ένα παραθυράκι ν’ανοίξει κι’ένα χέρι ομοιάζον με χέρι επαίτη να’ρχεται πλάι σου, εις μάτην!
  Προσμένεις σαν χαζός, μη ξέροντας τι να κάνεις, οι άλλοι από πίσω να σου κορνάρουν! Κάποια στιγμή βλέπεις ένα μπουτόν και μία επιγραφή, αν δεν σας βγάλει απόδειξη πατήστε το μπουτόν!
http://www.neaodos.gr/wp-content/uploads/2015/08/4.1.3.3.-MHXANHMATA-AFTOMATHS-PLHROMHS.jpg
  Το πάτησα, το ξαναπάτησα, κάποια στιγμή εδέησε και μία κυρία μου απαντά, τί θέλετε; Να σας πληρώσω κυρία μου θέλω, να σας πληρώσω, της είπα. Ωραία κύριε, μου απαντά. Ρίξτε τα κέρματα στο καλαθάκι, τα κέρματα στο καλαθάκι! Ποιο καλαθάκι κυρία μου; Ποιο καλαθάκι; Το άσπρο, μου απαντά, το άσπρο! Ποιο άσπρο κυρία μου ποιο άσπρο, δεν υπάρχει εδώ καλάθι, ούτε άσπρο ούτε μαύρο! Ε, τότε κάντε πίσω και μπείτε στην πλαϊνή λωρίδα….!
  Εδώ τα λόγια χάνονται, εδώ λες ζήτω η Ελλάς και ή σηκώνεις τη μπάρα και φεύγεις ή τρως κα να εικοσάλεπτο εξηγώντας στην ατέλειωτη ουρά σου τι και ποιο, περνώντας σαν καλός φορολογούμενος πολίτης τα διόδια της Χώρας σου!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBbEI1uRZvDKgbtgSohFREQGQTnweamolUhD3pN-LSjzeY-h13mGg5iHir4DFWVa-B1kCWho4hl2vkVWs4QHs1n-QHbmPaFHR8sYBW_XErUEnsnmfQ8ZTgphX82XcFsZT9YaHKU4NRg5o/s1600/mpara2.jpg
  Εκεί κάπου θυμήθηκα την κόρη μου, που με θυμό και στενοχώρια μου είχε περιγράψει το ίδιο περιστατικό πρωτομαγιά, όταν και ο σύζυγός της, της είπε «κατέβα και σήκωσε τη μπάρα, αλλιώς δε γίνεται!»
  Θ’αναφέρω κι’ένα ακόμα περιστατικό! Στο γυρισμό από Σκοτίνα η παρέα ζήτησε να πάμε στις Αφίνδες (Κιούρκα) για φαγητό! Ήξερα πολύ καλά την έξοδο, επειδή εκεί υπήρχε Ελικοδρόμιο στο οποίο χρόνια πέταγα! Και όμως στην έξοδο υπήρχε μόνο η ένδειξη «Βαρνάβας, Καπανδρίτι» χωρίς την ένδειξη «Αφίδνες!»
  Άλλη εξήγηση από το ότι απ’την έξοδο αυτή έπαιρνες την παλαιά εθνική οδό και πήγαινες στην Αθήνα, χωρίς την καταβολή των τελευταίων διοδίων (Αφιδνών) κόστους 3.25 ευρώ, δε βρήκα!
  Ήταν Κυριακή, μετά το φαγητό, ακολούθησα την παράπλευρη οδό, φυσικά ξαναφάγαμε καλά από το τρομερό μποτιλιάρισμα! Εκεί καταντήσαμε, δηλαδή, αρουραίοι κι’αναξιοπρεπείς, για να γλυτώσουμε από τους σκιτζήδες, τους χαρατζίδες, τους αγύρτες, τους ξεφτίλες της εξουσίας και της οικτρής τους συμπαιγνίας!
http://s.kathimerini.gr/resources/2014-12/patrwnkorinthou-thumb-large-thumb-large.jpghttp://www.protothema.gr/files/1/2011/patron_korinthou.jpg
  Φυσικά δεν θ’αναφερθώ στον άλλο μεγάλο οδικό άξονα της Χώρας μας, που ενώνει Αθήνα με Πάτρα και Ρίο, εκείθεν δε με τη Δυτική και Βορειοδυτική Ελλάδα! Γιατί εκεί ντρέπεσαι και σιχαίνεσαι ν’αναφερθείς είτε στο «Σλάλομ» της μιας Λωρίδας κυκλοφορίας, είτε στη συνεχή και αδιάλειπτη προειδοποίηση «Προσοχή στα επόμενα 6 Χλμ συμβαίνουν θανατηφόρα ατυχήματα! Είτε στο κόστος των 13.5 ευρώ για διέλευση από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, είτε, στα επαναλαμβανόμενα γκισέ διοδίων, που είναι αντίστοιχα, του άλλου μεγάλου οδικού άξονα, που λεπτομερώς περιέγραψα!
  Πέρασαν κάπου 40 χρόνια εισπράξεων, χωρίς μία πινελιά στον πίνακα του αίσχους και τα κορόιδα, κορόιδα, αγόγγυστα στην καταβολή του αίσχους!
  Και’δω, τί εδώ; Εδώ, «Αιδώς» κι’απλώς τα χείλη σου δαγκώνεις λέξη να μη βγει, γιατί μόνο ένας Θεός ξέρει, τι μπορεί πλέον απ’αυτά να βγει!
http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=1977399
  Εγώ, μετά και την προχθεσινή αύξηση των διοδίων, βάσει των 7.500 σελίδων μνημονίου, που υπόσχομαι δεόντως να σχολιάσω σε λίγο και επειδή πρέπει να κλείσω, αρκούμαι στο να αναφωνήσω:
«Ζήτω η Ελλάς!
Ζήτωσαν οι Νεοέλληνες!
Ζήτωσαν οι αναχρονιστές και οι σφετεριστές!
Ζήτω η συμπαιγνία των «Πιράνχας» και Σία!
Ζήτω η Ληστοσυμμορία!»

                                                                 Με Τιμή και Ντροπή

                                                                      Σπύρος Κίκερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας