Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Ανθελληνισμός κι'ασχετοσύνη ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ

C:\Users\Spiros\Desktop\spyrosdoc.jpg
Σπύρου Κίκερη
ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ
ΑΞΙΟΤΙΜΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΥΡΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ!

«Εκείνος Θεωρεί τη Φιλοσοφία
Τέχνη αδελφή με την «Υποκρισία!»
Εγώ που έβγαλα μια ταπεινή Σχολή
Θεωρώ το «Φιλόσοφο» επαγγελματία «Ιδεαλιστή»
κι’ ούτε γι’άστείο, ερασιτέχνη έστω «Υποκριτή!»
C:\Users\Spiros\Desktop\16400900_17_02093935.limghandler.jpg
«Τούτη δεν είναι Άγνοια, μηδέ αναλγησία
τούτη είναι παράνοια κι’εσχάτη προδοσία!»

  Από τις αρχές του τρέχοντος έτους είχα ετοιμάσει μία συγγραφή μου, για το υπόψη «Μιασματικό», κατά την άποψή μου, άτομο, συνεγερμένος από την αλληλουχία των ανεπίτρεπτών του! Δεν τη δημοσίευσα, δίνοντας τόπο στην οργή!
  Όμως κάπου ορκίστηκα και τον όρκο μου τον δημοσιοποίησα κι’ο Όρκος ο δικός μου, είναι σαν το Λόγο μου! Όσοι με διαβάζουν ξέρουν αμοιβαίως, ότι Όρκο και Λόγο, ποτέ δεν αθετώ!
C:\Users\Spiros\Desktop\FM_WEB.jpg
  Τί με πείραξε πάλι; Ε να προχθές 9/6/2016 ημέρα Πέμπτη 22:00 στην εκπομπή του Κου Μαζαράκη στο Ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90.1 στα FM», ήταν προσκεκλημένος ο Αξιότιμος Κος Πελεγρίνης, ομού με κάποιον αξιολογότατο και μη επώνυμο φιλόλογο!
  Ο δημοσιογράφος άρχισε μ’έναν εμφαντικό εκθειασμό της Ελληνικής Γλώσσας, για το ότι είναι η πλουσιότερη γλώσσα στον Κόσμο και η πιο αξιόλογη! Οπότε ο αξιότιμος και «παραμορφωμένος» κος Υφυπουργός παιδείας, τον επανέφερε εις την τάξη, λέγοντας του ότι « Δε συμφωνεί γιατί η Αγγλική γλώσσα είναι πλουσιότερη και καλύτερη γλώσσα από την Ελληνική!» Ο παρευρισκόμενος φιλόλογος διαφωνώντας κάθετα και οριζόντια με την άποψη, του είπε: «ότι κάνετε λάθος, δεν υπάρχει γλώσσα στον κόσμο, με τον πλούτο της Ελληνικής!
  Εκείθεν άρχισε μία συζήτηση τιμή για τον Κο Φιλόλογο, Ντροπή για τον Κο «Φιλόσοφο!» Ο Θεός να τον κάνει βέβαια «Φιλόσοφο!» Και μετά την ανάγνωση του παρόντος, όσοι εμμείνουν για τη φιλοσοφική διάσταση του υπόψη «Κυρίου» ας μου τηλεφωνήσουν!
  Ο Κος Φιλόλογος αιτιολογεί τη θέση του για την Ελληνική, λέγοντας ότι η κάθε λέξη των ελληνικών δεν είναι τυχαία, έχει τα νοήματά της και μάλιστα τις περισσότερες φορές τα νοήματα αυτά είναι βαθιά!
http://users.sch.gr/babaroutsoup/pareababa/meteozodia/astronomika.files/image015.jpg
  Εκεί κάπου ρώτησε τον Κο Φιλόσοφο: «Ξέρετε πως λέγεται η ηλικία στα Αγγλικά;» Age του απαντά ο Φιλόσοφος! «Ωραία» του απαντά ο φιλόλογος «Μπορείτε να μου πείτε το νόημά της;» Εκείνος τον κοίταξε περίεργα! Κι’αμέσως ο φιλόλογος του λέει: «στα Ελληνικά η λέξη Ηλικία αποτελεί σύζευξη των λέξεων Ήλιος +Κίω (Περιστρέφω, ελίσσομαι, κινούμαι!) Όταν λοιπόν κάποιος μας λέει την ηλικία του, δηλώνει πόσες φορές έχει περιστραφεί γύρω από τον Ήλιο! Δεδομένου δε ότι μία περιστροφή της Γης περί τον Ήλιο, διαρκεί ένα έτος, δηλώνει ευθέως πόσο ετών είναι!» Και συνεχίζει «κάπως έτσι εξάγεται η σημασία των Ελληνικών λέξεων, γιατί η Ελληνική Γλώσσα περιέχει σοφία!»
  Ο «Φιλόσοφος» εμμένει στην ανόητη άποψή του, με κάποιες έωλες αναφορές, που δεν αξίζουν καν αναφοράς, δυσχεραίνοντας έτι περαιτέρω τη θέση του!
http://cdn1.bbend.net/images/news/2015/10/16/a81d9d13bf8f7e07603718b303590411.png
  Ο Φιλόλογος τον ερωτά «Μπορείτε να μου πείτε πως λέγεται το φιλότιμο στα Αγγλικά;» Εκείνος τον κοίταζε, προφανώς, αμήχανα……! Μη κουράζεστε να τη βρείτε, δεν υπάρχει, θα πρέπει να συντάξεις τουλάχιστον μία πρόταση κι’αν το αποδώσεις!
  Δεν έχει κανένα νόημα η παραπέρα παράθεση στιχομυθιών! Διότι είναι άνευ ουσίας, μια και μέχρι τον αιώνα τον άπαντα να τραβούσε η συζήτηση, ο Κος αυτός, δεν υπήρχε περίπτωση να μετακινηθεί από το τεράστιο και ιερόσυλο ολίσθημά του!
Να ήταν άραγε η πρώτη φορά, να ήταν άραγε η δεύτερη; Εκεί θα έλεγες το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και με λίγη καλή διάθεση θα το ξεπέρναγες, έστω και αν, στην περίπτωση, δεν πρόκειται για κοινό σοφό, αλλά για «Πάνσοφο!»
  Αλήθεια ποιος δεν έχει διαβάσει το βιογραφικό του Κου Πελεγρίνη χωρίς να υποκλιθεί στο μεγαλείο της «Μόρφωσής του;» Τι Πανεπιστήμια ενδοχώρας! Τι εξωτερικού! Τι θέσεις και παραθέσεις! Τι, τι, τι….! Ας μη φάω το χρόνο με τους τίτλους και τις τιμές του αξιότιμου αυτού κυρίου, ων ουκ έσται τέλος!
C:\Users\Spiros\Desktop\pelegrinis.jpgC:\Users\Spiros\Desktop\ypnos2.jpghttp://dete.gr/wp-content/uploads/2015/06/11645-600x315.jpg
  Διαβάζοντας το βιογραφικό του, όπως είναι αναρτημένο από τον ίδιο στην προσωπική του ιστοσελίδα! Σήκωσα τα χέρια ψηλά, υποκλινόμενος στο μεγαλείο του Ανδρός! Παράλληλα αισθάνθηκα την υπερηφάνεια μου να ξεχειλίζει για τον πανάξιο συνεργάτη του ομοίως αξιότιμου Υπουργού και Προϊσταμένου του, Κου Φίλη!
  Μείνετε ήσυχοι Έλληνες Γονείς, η Παιδεία των παιδιών σας είναι σε άριστα χέρια ψιθύρισα! Ο πρώτος άξιος για «Πατσατζίδικο» ο δεύτερος πανάξιος για το θέατρο «Σκιών!» Το τρίτο στέλεχος του Υπουργείου, δεν το κρίνω, απλά μια φωτογραφία του συστήνω, γιατί όσα μία εικόνα μπορεί να πει χίλιες λέξεις δε μπορούν!
  Για να μη μου διαμαρτυρηθεί ο Κος Πελεγρίνης και μου παραπονεθεί, δηλώνω απερίφραστα, ότι πόρτα κλειστή στης καριέρας του το οδοιπορικό δε βρήκε!
  Ξεκίνησε το 1977 σαν καθηγητής φιλοσοφίας στο Καποδιστριακό, συνέχισε σαν Κοσμήτωρ, σαν Πρόεδρος του τμήματος φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας, Διευθυντής μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών!
  Διέπρεψε στην Ελληνική τηλεόραση και το ραδιόφωνο με ατέλειωτες σειρές εκπομπών και με παρουσιάσεις μονόπρακτων θεατρικών δικής του έμπνευσης και υποκριτικής, από Μέγαρο Μουσικής μέχρι Παρισίους και όχι μόνο! Χρόνο για διδασκαλία δε ξέρω αν είχε;
  Εντάξει λοιπόν τι άλλο να πούμε; Με τέτοιο Background δεν είναι δυνατόν να περιμένεις τίποτα άλλο, από ανάλογο αντίκρισμα! Για να το δούμε λοιπόν εν ολίγοις!

"ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ" ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ!
Τέως Πρύτανη και Νυν Υφυπουργού Παιδείας
«Ο ΠΑΝΔΏΡΟΣ
C:\Users\Spiros\Desktop\Πελεγρίνης.jpg
  Ένα έργο που δε λέει να τελειώσει! Τύφλα να έχει ο ΗΣΙΟΔΟΣ με το ομώνυμο έργο του των 828 εξάμετρων στίχων του, εν οις και "Η ΠΑΝΔΩΡΑ!"
  Τουλάχιστον στο κουτί εκείνης απέμεινε η "Ελπίδα!" Στο κουτί εκείνου, που θα ονόμαζα δικαιωματικά "Πανδώρο" δεν απέμεινε ούτε αυτή!!!
  Προσκεκλημένος, μία Κυριακή πρωί του Ιανουαρίου τρέχοντος έτους (3/1/2016) στην εκπομπή "MEGA Σάββατοκύριακο", πέραν των ανεκδιήγητων γνωστών θέσεών του είπε και το εξής εκκωφαντικό στην ομοβροντία των παρουσιαστών για την κατάντια των Πανεπιστημίων: «Η Κατάρα της Παιδείας είναι η Βιασύνη!»
  Λάθος, μέγα λάθος Κε Πελεγρίνη η κατάρα της Παιδείας είναι η «Σάρα,» η «Μάρα» και το «Κακό συναπάντημα!» Τουτέστιν η «Φάρα» των ομοίων σας, που έχει μετατρέψει, προ πολλού, τα Πανεπιστήμια σε Στάβλους και Αχούρια!
C:\Users\Spiros\Desktop\559488_πελε.jpg
  Τί να πρωτοθυμηθεί για σας κανείς; Τί; Το Ραδιοφωνικό Σταθμό των Αναρχικών εντός της Νομικής εκείνον το Μεγάλο Δεκέμβρη του 2008;
  Το «Κράτος Ομηρίας» και των Βίαιων Αντιδημοκρατικών ενεργειών του Ιουλίου 2013, από μικρή ομάδα «Νεαρών Ατόμων;»
  Την εγκατάλειψη της θέσεώς σας, ενώ το Πανεπιστήμιο φλέγονταν και ο κίνδυνος για την απώλεια του έτους ήταν στο αμήν; Κι’εσείς πού; Στο Παρίσι για την παράσταση «Το Χωριό Καίγεται και η …….Πλένεται!»
  Την «Απολογία» σας στα «Καλά παιδιά» ότι δεν «Καλέσατε» εσείς την «Αστυνομία;»
  Την ονομασία «Πέμπτη Φάλαγγα» στο «Πανεπιστημιακό Συμβούλιο» και «Φράνκο» τον Κο Αρβανιτόπουλο το 2013;
C:\Users\Spiros\Desktop\paraga-thumb-large.jpg
  Την «Παράγκα, σκηνή του τρόμου» μέσα στην «Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου;» Με κάθε είδους «Παρανομία;» Ή τις εκκλήσεις των Μανάδων προς την «Υψηλότητά» σας, για την ύπαρξή της και τη σωτηρία των παιδιών τους;
  Την «Παράστασή» σας σε «Μπαρ του Κολωνακίου» με τον αντιπροσωπευτικό τίτλο «Φθορά! Φθορά! Φθορά;» Εσείς ο κατά βάση «Φθοροποιός!» Πόση «Θρασύτητα» Χριστέ μου, το σαρκίο σας περιέχει; Πόση «Αδιαντροπιά» Θεέ μου;
http://www.patrasevents.gr/imgsrv/f/full/1112367.jpg

  Το Λούσιμο με Σκουπίδια του Αντιπρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου;
http://policenet.gr/sites/default/files/styles/article_big/public/field/image/9805659_l2.jpg?itok=NyjoWwq6
  Την Υποδοχή από Κάφρους, με Ζαρζαβατικά και τον Προπηλακισμό της Διεθνούς Επιτροπής Αξιολόγησης των Πανεπιστημίων, που απαρτίζεται από Διεθνούς κύρους προσωπικότητες;
Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης
  Το ξυλοδαρμό του Κου Πανούση στην αίθουσα Κωστή Παλαμά (Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Αθηνών) από 50 Κουκουλοφόρους οπλισμένους με ξύλα, σίδερα, μπογιές!
  Σ’έναν άνθρωπο βεβαίως, που ευθύνεται όσο εσείς για την Πανεπιστημιακή κατάντια, μια και εκείνος είναι από τους πρωτεργάτες του καταλυτικού νόμου 1268/1982, που διέλυσε τα σύμπαντα στον Πανεπιστημιακό χώρο!
  Ξέρετε μερικά πράγματα εγώ τα θεωρώ απτόμενα της «Θείας Δίκης!» Ναι για τον Κύριο Πανούση επιφυλάσσομαι να τον παραδώσω με ανάρτησή μου εντός ολίγου στην κρίση του Ελληνικού Λαού! Γιατί εκείνος επαναπαύεται πλέον εν γαλήνη, νομίζοντας ότι ξέπλυνε τα χεράκια του, στο ύδωρ της λύτρωσης σαν τον «Πόντιο Πιλάτο» αναμένοντας «δικαίωση» για τη στάση του!
  Όσο για σας αναμείνατε στο ακουστικό σας και θα δείτε, τουλάχιστον «Τι Θεία Δίκη Εστί!» Θα δείτε, πως θα πληρωθείτε για όλα σας τα τεκταινόμενα, ακόμα και την Υπουργοποίησή σας θα δείτε,πόσο ξινή θα σας βγει! Δεν είναι «κακία» αυτά που λέω, είναι «Δικαιοσύνη» από τη «Θεία Δίκη» τουλάχιστον του «Θεού της Ελλάδος!» Και μη διανοηθείτε ν’αναρωτηθείτε «Γιατί;» Γιατί εσείς είστε:
  Είς των «Πρωτεργατών» της «Σαπίλας» των «φοιτητών» και της «ξεφτίλας» της «Ελληνικής Παιδείας!» Είς των «Δολίων» «Ιδιοτελών» και «Αναιδών!» Εις των «Αδιάντροπων» και «Ανενδοίαστων» Εκπαιδευτικών! «Στίγμα» και «Σχίσμα» στην Ελληνική Παιδεία και Κοινωνία! «Πρότυπο» ωστόσο «δασκάλου» της «Μεταπολιτευτικής Ελλάδος!»
  Μάλιστα κύριε Πελεγρίνη, εσείς είστε η «ΕΠΙΤΟΜΗ» της μεταπολιτευτικής κατάντιας της Ελληνικής Παιδείας και το «ΣΚΙΑΧΤΡΟ» αποπομπής των μεταναστευτικών μας παιδιών, για σπουδές αλλοδαπής! Εσείς είστε κοντολογίς το χείριστο παράδειγμα εκτροπής, παρεκτροπής και εκτροφής κοινωνικών παρασίτων και απόβλητων φοιτητικής ηθικής, εν γένει διαγωγής κι’εν τέλει καταστροφής!!!
  Προσωπικά θα σας ονόμαζα χάριν της προσφοράς σας «Πατριάρχη» της κατάρας και της κατάντιας των Πανεπιστημίων και της Παιδείας γενικότερα, παρασημοφορώντας σας με το παράσημο της «Ανοιχτής Παλάμης!»
  Και για να κλείσω όπως άρχισα εκεί στην κουβέντα σύγκρισης μεταξύ Ελληνικής και Αγγλικής Γλώσσας, θα παραπέμψω τον Κύριο «Φιλόσοφο στις δύο διαλέξεις του Κυρίου Ξενοφώντα Ζολώτα. την πρώτη στη 12η Ετήσια συνεδρίαση της Παγκόσμιας Τράπεζας τον Οκτώβριο του 1957 στη Νέα Υόρκη και τη δεύτερη το 1959!
  Σε αμφότερες τις ομιλίες μίλησε στην Αγγλική, δηλώνοντας εκ των προτέρων, ότι θα μιλήσει μεν εις την Αγγλική χρησιμοποιώντας δε αποκλειστικά μόνον Ελληνικές λέξεις!
  Εάν φυσικά δεν το δήλωνε, Κύριε Φιλόσοφε, ουδείς θα έπαιρνε χαμπάρι, παρά το υψηλό επίπεδο μόρφωσής του ακροατηρίου! Το περίεργο είναι ότι το θέμα δεν ήταν Ιατρικό Κύριε Φιλόσοφε, αλλά Οικονομικό, περί Πληθωρισμού κύριε Φιλόσοφε! Καταλάβατε, λοιπόν, το ατόπημά σας, εξοχότατε Κύριε Υφυπουργέ Παιδείας της άμοιρης Ελλάδας; Το καταλάβατε ή όχι;
  Θα σας παρέθετα, ολόκληρες τις Ζολώτιες ομιλίες, Τιμή για την Ελλάδα και τη γλώσσα μας, ταπείνωση για την Αγγλική, όμως προτίθεμαι λίαν συντόμως να γράψω σχετικά με την «Αγγλομάνια» κυρίως των τελευταίων μας Πρωθυπουργών, που αμιλλώνται, με καμάρι, πάνω στην πάμπτωχη Αγγλική γλώσσα! Ωστόσο σας παραθέτω τις τρεις πρώτες γραμμές από την πρώτη ομιλία!
  “Kyrie, I eulogize the archons of the pan ethnic thesaurus and the ecumenical trapeza for the orthodoxy of their axioms, methods and policies………..!!!!!!
   Όμως επειδή πρέπει κάπου εδώ να βγάλουμε και το επιμύθιο της γραφής, για χίλιους, μα χίλιους, λόγους, ας μην τους πιάσω γιατί θ’αργήσω πολύ να τελειώσω!
  Όχι δεν θ’αναφερθώ στα «Βιογραφικά» των καλών μας «Ταγών», άλλωστε και ο τελευταίος των αδιάφορων Νεοελλήνων γνωρίζει, ότι ζούμε στη Χώρα, που ότι δηλώσεις είσαι! Εδώ ξεπεράσαμε κι’εκείνο το Περιβόητο «Κόρακας Κοράκου μάτι δε βγάζει!» Ίδε τον ευτελισμό του Κου Κοτζιά από την Κα Μπακογιάννη, σχετικά με τα αναγραφόμενα στο Βιογραφικό του Εξοχότατου Κυρίου Υπουργού  των Εξωτερικών!
  Θα κλείσω με ένα ερώτημα προς εσάς αγαπητοί μου αναγνώστες «Εσείς τι λέτε, ποια από τις δύο γλώσσες δε γνώριζε τόσο καλά ο Κύριος Πελεγρίνης, την  Αγγλική ή την Ελληνική;»
                                                                                         Με Τιμή
                                                                                   Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας