Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΚΡΑΙΦΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΎ ΚΑΙ ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎ!

C:\Users\Spiros\Desktop\spyrosdoc.jpg
Σπύρου Κίκερη
"Η ΠΟΡΕΙΑ"
ΕΝΟΣ ΑΚΡΑΙΦΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΎ
ΚΑΙ ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎ!


C:\Users\Spiros\Desktop\toskas5.jpg«ΝΙΚΌΛΑΟΣ ΤΟΣΚΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΊΤΗ!»


«Για να Διδάσκονται οι Νεώτεροι.»
C:\Users\Spiros\Desktop\images (4).jpg


«Για να Προστατεύεις τους Άλλους
Πρώτα Πρέπει να Μάθεις
να Προστατεύεις τον Εαυτό σου!»


«Ο Άψογος Αξιωματικός δε Μπλέκει Στράτευμα και Πολιτική!
Η Εμπλοκή Στρατιωτικού με την Πολιτική
Σύμφωνα με το άρθρο 174 του Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα (ΣΠΚ)
Είναι Αδίκημα Ποινικό!»


  Διατηρώντας επιφυλάξεις για την ισχύ της παραπάνω ποινικότητας, διευκρινίζω, ότι αυτό ίσχυε μέχρι την αποστρατεία μου. Επειδή όμως έκτοτε η κατρακύλα ήταν αμείωτη, είναι πιθανόν ο νόμος να άλλαξε και να θεωρείται, η σοβαρότατη για μένα εκτροπή, «ΠΡΟΣΟΝ» πρώτης τάξεως! Πάντως είτε έτσι είτε αλλιώς επί της ουσίας στη σκέψη μου, τίποτα δεν αλλάζει!

Ο Επιθετικός Προσδιορισμός του "Καλού!"
  Γιατί γράφω για τον Αξιότιμο Κο Τόσκα; Γιατί μέχρι σήμερα κουράστηκαν τα αφτιά μου να ακούνε τον επιθετικό προσδιορισμό του «Καλού» στην όποια αναφορά του όνοματός του! Ο σοφός Σόλων είπε στον Κροίσο "Μηδένα προ του τέλλους μακάριζε!" Και επαληθεύτηκε με το θάνατό του αυτοβούλως, δια πυράς!
  Προσωπικά το χαρακτηρισμό του «καλού» ποτέ δεν τον αποδέχθηκα στη ζωή μου και αυτό γιατί δεν μπόρεσα ποτέ να τον προσδιορίσω! Ίσως θα μπορούσα να βρω κάποιο προσδιορισμό εάν επρόκειτο να κρίνω μοναχούς και κληρικούς, όμως ειλικρινά και εκεί δε μου βγαίνει! Για Αξιωματικούς προτιμούσα χαρακτηρισμούς, όπως ΔΊΚΑΙΟΣ, ΣΩΣΤΌΣ, ΑΜΕΡΌΛΗΠΤΟΣ, ΆΨΟΓΟΣ, και άλλους συναφείς!

   Η Αντιδικτατορική Στάση του Κου Τόσκα!
  Για πάμε λοιπόν στον "καλό" Κο Τόσκα, που προφανώς το προσωνύμιο, του δόθηκε με την άνοδο στην εξουσία, από γλοιώδεις και φαρισαϊκούς τύπους, που αφθονούν στον τόπο μας!
Στο βιογραφικό του φαίνεται ότι είχε «Αντιδικτατορική και Αντιστασιακή στάση πριν την είσοδό του στη Σχολή Ευελπίδων! Εξωφρενικό και εξοργιστικό σινάμα στην Κυριολεξία! Είπαμε Κε Τόσκα να καπηλευθούμε την περίπτωση, όμως όχι τόσο ασύστολα, τόσο αδιάντροπα!
  Γεννηθήκατε το 1952, η Χούντα ήρθε το 1967, άρα εσείς με την έλευσή της, ήσασταν ετών δεκαπέντε (15)! Στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) εισήλθατε το 1971!
Η χούντα έπεσε τον Ιούλιο του 1974! Άρα εσείς μπήκατε σε Στρατιωτική Σχολή, όταν η Χούντα μεσουρανούσε και σύμφωνα με το δικό σας «πολιτικό πιστεύω» τότε, θα το πω Χριστιανικά: «Ευκολώτερον ήτο κάμηλον δια τρυπήματος ραψίδος διελθείν ή ΑΝΤΙΦΡΟΝΏΝ εις Στρατιωτικήν Σχολήν Εισελθείν!»
  Τα συμπεράσματα δικά σας Αξιότιμε Κε Αναπληρωτή Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη! Κοιτάξτε επί της θητείας σας να κάνετε καλύτερους ελέγχους στους Υποψηφίους των Στρατιωτικών Σχολών, απ’ότι η Χούντα στην εποχή σας!

Οι Προσκολλήσεις και Αναρτήσεις!
C:\Users\Spiros\Desktop\αρχείο λήψης (3).jpg
  Για πάμε λίγο παραπέρα Κε Υπουργέ! Το 1996–1999 έχετε το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ (Γενικού Επιτελείου Στρατού) και είστε Διευθυντής στο γραφείο του καταπράσινου Αρχηγού ΓΕΣ Μανούσου Παραγιουδάκη εκ Μυλοποτάμου Ρεθύμνης! Εκεί μάθατε προφανώς να μιλάτε με ξύλινη και πράσινη γλώσσα και να τη μεταλλάσσετε σαν εξπέρ χαμαιλέων!
Ακολουθείτε πιστά τον Κύρη σας και έχετε τα ίδια καθήκοντα, όταν αυτός αναλαμβάνει Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ), και για να μη χανόμαστε μέσα στο χρόνο, είμαστε στα έτη 1999-2002!
C:\Users\Spiros\Desktop\αρχείο λήψης (2).jpg
  Ξέρετε ποιος ήταν ο Πολιτικός Προϊστάμενος του Προϊσταμένου σας Κου Μανούσου Παραγιουδάκη, για τον οποίο έχω και προσωπική γνώμη, περί των ικανοτήτων του, γιατί συνυπηρετήσαμε μαζί στο NATO, δύο ολόκληρα χρονάκια! Ήταν ο «ΑΞΙΌΤΙΜΟΣ ΚΎΡΙΟΣ ΤΖΟΧΑΤΖΌΠΟΥΛΟΣ, ο μεγαλύτερος αποδεδειγμένα ΑΠΑΤΕΏΝ» από συστάσεως του Ελληνικού Έθνους!
C:\Users\Spiros\Desktop\papantoniou-akis.jpg
  Εσείς προλάβατε και τον Αξιότιμο Κο ΓΙΑΝΝΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΊΟΥ στα καθήκοντα του Υπουργού Εθνικής Αμύνης!
  Ξέρετε που έφτασαν οι παραγγελίες των Εξοπλιστικών Προγραμμάτων τότε Κε Τόσκα; Έφτασαν τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια $! Τότε γονάτισε η Ελλάδα Κε Τόσκα!
Αν δεν το ξέρετε μάθετέ το τώρα! Ξέρετε ότι οι δαπάνες για τα εξοπλιστικά δεν εμφανίζονταν στα κρατικά έξοδα, αλλά σε ειδικούς λογαριασμούς της Τράπεζας Ελλάδος;
C:\Users\Spiros\Desktop\images (8).jpg   Ένα οφείλω να σας ρωτήσω Κε Τόσκα, τις προδιαγραφές των όπλων, ο Κος Τζοχατζόπουλος τις έκανε; Ο Αρχηγός των Ενόπλων μας δυνάμεων δεν ήξερε τι παραγγέλονταν;
Και σεις ο Βασικός του σύμβουλος και Διευθυντής του Γραφείου του, δεν του ψιθυρίζατε κάτι στο αφτί;
Εγώ σας ορκίζομαι στο λόγο της Στρατιωτικής μου τιμής, θα του το «ξήλωνα,» ανεξαρτήτως συνεπειών και όσοι με έχουν γνωρίσει υπηρεσιακά, ξέρουν ότι αυτό «Το Αντιστρατιωτικό» που γράφω το εννοώ! Εγώ Κε Τόσκα τολμώ να φέρω παράδειγμα τον εαυτό μου, γιατί εκβίασα μόνος μου την αποστρατεία μου για να μη «σκουληκιάσω» και δεν ασχολήθηκα με την «Πολιτική» για να μη τον εαυτό μου ολότελα «χάσω» και «ρεμουλιάσω!»
Προτίμησα να παραμείνω με το βαθμό της Αποστρατείας μου, παρά τη δικαίωσή μου από το ΣΤΕ, για να μην προσκυνήσω κατουρημένες ποδιές και να μη γλύψω εκεί που ακόμα φτύνω!  Για την Ελλάδα και τους Νεοέλληνες δύο οι επιλογές ή αλλάζουν ή "τελειώνουν!" Γιατί το σύστημα είναι τόσο ισχυρό, που ή θα σε εντάξει ή θα σε αποβάλλει!

Η Καταξίωση της Επιδεξιότητας!
C:\Users\Spiros\Desktop\αρχείο λήψης (1).jpg
Η Κομματική σας πίστη και επιδεξιότητα καταξιώνεται, με την ανάληψη των καθηκόντων του Διευθυντή Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Αμύνης, εκείνου του «Ανεκδιήγητου» ΜΠΕΓΛΊΤΗ!
Τον λέω ανεκδιήγητο και σας συνεργό του, γιατί τότε τέθηκε η «ατομική βόμβα» διάλυσης του Στρατεύματος, με την επίσημη εξαγγελία παροχής δικαιώματος στους οπλίτες, για απευθείας αναφορά παραπόνων στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης! Αδιανόητα πράγματα στο καφενείο «η Ελλάς!» Η ιδέα εκτιμώ ότι δεν ήταν δική σας Κε Τόσκα! Αλλά σα βασικός σύμβουλος του Κου Μπεγλίτη δεν έπρεπε να τον μεταπείσετε, για το ανοσιούργημα;

  Και μετά αίφνης η παραίτησής σας από εκεί! Διάβασα πως θέλατε να τοποθετηθείτε σαν Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Κύπρου και ο Κος Μπεγλίτης ήθελε άλλον εκεί, το πρόσχημα ήταν ότι έπρεπε να έχετε αποστρατευθεί Αντιστράτηγος και όχι Υποστράτηγος! Ναι στην Ελλάδα είμαστε άκρως «Τυπικοί» όταν έτσι γουστάρουμε!
  Εσείς σήμερα φέρεται το βαθμό του Αντιστρατήγου! Πήρατε το βαθμό κατόπιν εορτής όπως οι περισσότεροι για ν’ακούει ο Έλληνας τη λέξη και να παθαίνει θανατηφόρα αλλεργία, έστω και αν δε γνωρίζει τι και ποιο!
Γιατί αλήθεια δε ξέρει ο Λαός, ότι η Χώρα τούτη έχει πιο πολλούς Στρατηγούς, Ναυάρχους και Πτεράρχους, και από τις ΗΠΑ και από τη Ρωσία και από την Κίνα! Ούτε φυσικά ότι αυτό συνιστά τραγική και ελεεινή πραγματικότητα, που καθιστά ικανότατους Απόστρατους Αξιωματικούς, να παθαίνουν βαρύτατης μορφής αλλεργία, στην προσφώνησή τους, με τον καταξιωμένο βαθμό τους!

Καιροσκοπία και Αλλαξοπιστία!
  Και μετά από τόσα χρόνια πίστης, τυφλής πολιτικής επιλογής και ολοκληρωτικής υποταγής στο ΠΑΣΟΚ, η αλλαξοπιστία, όχι μακράν, εκεί πλάι στη διάδοχη καθεστηκυία τάξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, έτσι κάνουν όλοι οι χαμαιλέοντες και οι γητευτές της καιροσκοπίας!
  Το ΠΑΣΟΚ Νο1 πέθανε, ζήτω το ΠΑΣΟΚ No2 και ο Ανδρέας number two
(No2) μ’έναν αιφνίδιο, απόλυτο και καιροσκοπικά πολιτικό έρωτα, που έμελλε να σαρκώσει τα πολιτικά όνειρα ενός ακραιφνούς στη γνώμη του «Στρατιωτικού!»
C:\Users\Spiros\Desktop\αρχείο λήψης.jpg
  Έτσι γίνατε βασικό στέλεχος της πολιτικής οργάνωσης «ΠΡΑΤΤΩ» του Κου Νίκου Κοτζιά, μιας κίνησης Ιδεών και δράσης, όπως την ονομάσατε, γιατί δείχνει, σύμφωνα με την ταπεινή μου άποψη, με ποιες ιδέες και ποιες δράσεις πας μπροστά και ψηλά! Ναι του Κου Κοτζιά η πολιτική κίνηση, του νυν Υπουργού των Εξωτερικών, του Κοτζιά του Χαρίλαου Φλωράκη, του Γιωργάκη και του Αλεξάκη!
  Έτσι όχι κάπως αλλά ακριβώς, Αξιότιμε Κε Νικόλαε Τόσκα, πολυδιάστατε τιτλούχε, στις 25 Ιανουαρίου του 2015, εκλέγεστε βουλευτής επικρατείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α!
Έτσι στις 27 Ιανουαρίου του 2015 σας ανατίθενται καθήκοντα Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, με Υπουργό τον διαβόητο πια Κο Καμμένο! Έτσι στις 20 Σεπτεμβρίου του 2015 εκλέγεστε Βουλευτής στη ΄Β εκλογική περιφέρεια Αθηνών και στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015 είστε, στην ουσία, ο διάδοχος του Αξιότιμου Κου Πανούση στα καθήκοντα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη!
  Έτσι αξιότιμε Κε Τόσκα συνιστάται, κατά την ταπεινή μου άποψη, ένα λαμπρό παράδειγμα «Ακραιφνούς Στρατιωτικού» και «Καριερίστα Πολιτικού» που δε μπλέξατε, ούτε κατά διάνοια, τις δύο σας ιδιότητες, όπως τόσοι και τόσοι συνάδελφοί στο παρελθόν! Συνάδελφοι που αποτελούν φάρους οδηγούς, στους νεώτερους, Φάρους αναπέμποντες «ΦΩΣ ΦΩΤΟΣΤΈΦΑΝΟΥ!»
C:\Users\Spiros\Desktop\αρχείο λήψης.jpg
  Και για να βάλουμε και το κερασάκι στην «Τούρτα» ακούστε και το φοβερό διάλογο μεταξύ δύο «Ταγών,» της Ελληνικής Πολιτικής όπως ακριβώς έλαβε χώρα στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (11/11/2015), για την αντικατάσταση του Διευθυντή Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ  Κου Στ. Σταυρόπουλου!
  Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κος Βενιζέλος ρώτησε τον Κο Τόσκα, «Πού πηγαίνει ο απερχόμενος Διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ; και ο Κος Τόσκας του απήντησε «Δε γνωρίζω, δε ρώτησα για να μην πουν ότι επεμβαίνω!»
  Στη συνέχεια οι δύο άνδρες άρχισαν να λένε μεταξύ τους «Δηκτικά και Ειρωνικά» ότι γνωρίζονται από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και κάποια στιγμή ο Κος Βενιζέλος του λέει «Ναι σε θυμάμαι έξω από το Γραφείο του Κου Μπεγλίτη στο Πεντάγωνο» εννοώντας προφανώς το διάστημα πριν του Διορισμού του στο στο Γραφείο του Κου Μπεγλίτη, όταν αυτός ήταν ΑΝΥΕΘΑ στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης!
  Ο Κος Τόσκας απαντά «Εγώ δεν σας υποτίμησα, ήμουν  Διευθυντής του Γραφείου του!»
  Βενιζέλος: «Σα Διευθυντής είχατε υπόψη για τις μεταθέσεις των Στρατιωτικών και ως Υπουργός δε γνωρίζετε την τύχη του Σταυρόπουλου;»
  Τόσκας: «Εσείς γνωρίζατε κάθε γραμμή της συμφωνίας για τα υποβρύχια, εγώ όχι και δε θέλω να μιλήσω για στικάκια και υποβρύχια!»
  Βενιζέλος σε έξαλλη κατάσταση: «Είστε θρασύς και Πολιτικά Ανήθικος και λόγω της τυχοδιωκτικής διαδρομής που ακολουθήσατε, δεν έχετε κανένα σεβασμό, παρεμβαίνετε αντιθεσμικά και έρχεστε εδώ να πείτε ύβρεις και υπαινιγμούς!»
  Βενιζέλος μετά από παρέμβαση της Προέδρου Κας Χριστοδουλοπούλου, προς κατευνασμό των Εντάσεων: «Δεν τελείωσα εκ μέρους μου, καμία πολιτική αλητεία δεν τελειώνει έτσι, είμαστε ακόμα στην αρχή!!!»
  Διδακτικός ο διάλογος στους Νεοέλληνες, απολύτως διδακτικός και διαχρονικός! Πόσα θα μπορούσαν να πουν οι δύο άνδρες, σ’έναν αγώνα ελεύθερου λόγου, ο καθένας το αντιλαμβάνεται! Το δίδαγμα όμως δεν είναι εκεί, το δίδαγμα είναι και φυσικά το «επιμύθιο» στο “happy end”του επεισοδίου!
  Όπως ανακοινώθηκε λίγο αργότερα επίσημα στα νυχτερινά δελτία των οχτώ «Τελικά το επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών διευθετήθηκε, λίγο αργότερα στους διαδρόμους της Βουλής!!!»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiiQZhxvysqK1IIhh_kdZmDEhXfzUMFqLxuchdxmrlC4UhJavPTL0zptSttZsy6V-WzS23ynabeGRy5SjqDedyy9iZW7MGyyimqI8Jv3xB6tf5VlCEr3ICGRwMab-et4Q4CR6zztXUK0diQ/s1600/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1.jpg
  Οι κόρακες έχουν ίδιο χρώμα, ίδιας απόχρωσης του μαύρου και του γκρίζου, ίδια γονίδια, ίδια κύτταρα, μόρια, σύσταση εν γένει, γι’αυτό απλά αψιμαχούν ποτέ όμως «Κόρακας Κοράκου μάτι δε βγάζει!
  Και για να συμπληρώσουμε τη διδαχή με τους εκκολαπτόμενους «Ακραιφνείς Στρατιωτικούς και Καριερίστες Πολιτικούς,» ας έχουν υπόψη, για λόγους ηθικής τάξεως και συνειδησιακού εφησυχασμού, ότι η εμπλοκή Στρατιωτικού με την πολιτική, όπως και να’χει, είναι ανηθικότης αισχίστου είδους και πράξη, κατά την ημετέρα άποψη, ΑΝΤΕΘΝΙΚΉ!
  Γι’αυτό το λόγο άλλωστε το άρθρο 56 του Ελληνικού Συντάγματος κατατάσσει τους Στρατιωτικούς στους «Κωλυόμενους» για ανάμιξη με την πολιτική (Υποψηφιότητα, εκλογή κτλ), εφόσον προηγουμένως δεν έχουν παραιτηθεί των Στρατιωτικών τους καθηκόντων και υποχρεώσεων!
Και μετά απ'όλα τούτα, πού με πήγε ο Νους μου λέτε; Με πήγε κοντά τριάντα (30) χρόνια πίσω, όταν υπηρετούσα στο ΝΑΤΟ και πληροφορήθηκα την αποστρατεία του Διοικητού μου Robert Oaks, Αμερικανού Πτεράρχου τριών Αστέρων!
Έκπληκτος γιατί τον εκτιμούσα σαν προσωπικότητα, ρώτησα το Διευθυντή μου Αμερικανό Σμήναρχο Jim Walker, γιατί είχε αποστρατευθεί! Και εκείνος μου απάντησε "Strong Competition, Spyros!"(Σκληρός Ανταγωνισμός, Σπύρος!) Οπότε τον ξαναρώτησα "Political Reasons?" (Πολιτικοί Λόγοι;) κι'εκείνος έκπληκτος με ρωτά "What is That?" (Τί σημαίνει αυτό;) Ειλικρινά κουράστηκα πάρα πολύ να του εξηγήσω και πολύ φοβάμαι ότι δεν τα κατάφερα!
                                                                                             

 Με Τιμή
                                                                                         Σπύρος Κίκερης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας