Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΤΑΓΟΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Σπύρου Κίκερη
ΤΑΓΟΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΔΡΑΜΑΤΑ!.
«Τούτος ο Ταγός απεδείχθη Γυμνός
κι’όμως ο Λαός παραμένει Τυφλός!»
  Πριν πέντε(5) μήνες και πιο συγκεκριμένα στις 17 Ιανουαρίου 2015 έγραφα, αναρτούσα και δημοσίευα τα εξής:
ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ
(ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015)
ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Αφιερωμένο στους Νεοέλληνες Ταγούς και εκλεκτούς μας Πολιτικούς!
Στους Έλληνες ελαττωματικούς, κωφούς, τυφλούς, χαζούς….!
Αφιερωμένο επίσης ειδικά στο δικό μας μοναδικό «Κόπερφιλντ»
και το ανυπέρβλητο Μωσαϊκό «Fan» των Θαυμαστών του!
tsiprellada_oikonomia3
ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΟΥ ΘΕΕ
«Ελλάς Ελλήνων Ανθελλήνων, Φριχτών Ταγών Ανεκτιμήτων!
Ελλάς Ελλήνων Ανθελλήνων και Πολιτών «Πανιλιθίων!»
oures-stis-trapezes
Στις τράπεζες, στις τράπεζες, γίνεται πανηγύρι
κι’οι Έλληνες σα μέλισσες, απομυζούν τη γύρη!
Αυτά συμβαίνουν Έλληνες, στου Κόπερφιλντ τη δίνη
κι’ας έπεται η έλευση πάνω από’να μίλι!


Εν μια νυκτί, εν μια νυκτί, έχουν στα πάντα λύση
ο νέος Κόπερφιλντ Ελλάς, αρκεί να κυβερνήσει!
Ξεχάστε όλα τα κακά, τα πάθη και τα μίση
και χαλαρώστε Έλληνες, ο Κόπερφιλντ ν’αρ «χύσει!»


Ελλάς Ελλήνων Πολιτών και Ανθελλήνων ποταπών
ιδεολόγων αδαών, μαζοχιστών και σαδιστών!
Ελλάς Ελλήνων ιταμών, Ελλήνων άνω ποταμών
Ταγών θεάτρου των σκιών και καραγκιόζηδων φτυστών
ακούστε με εκλιπαρών σε επιμύθιο καημών!


Ω παίδες Ελλήνων Γρηγορείτε!
Γρηγορείτε! Γρηγορείτε!
πριν Ρωμιοί να εκπλαγείτε
και αυτοκαταστραφείτε!


  Έκλεινα δε ως εξής:
   «Υ.Γ Ελπίζω, το Θεό παρακαλώντας και ενώ είμαστε στο παραπέντε του «Σταυρού» να μην είμαστε στο παραπέντε της Σταύρωσης! Και ακόμα ελπίζω, ευχόμενος εις το τετράγωνο, εκείνο το απίθανο και συγχρόνως το αστείο, που κατά κόρον λέγεται, από τους συμπαθούντες του Κου Τσίπρα, σε περίπτωση νίκης και Πρωθυπουργίας του «Να μην κάνει, δηλαδή, όλα όσα μ’έμφαση και στόμφο έχει πει ο ίδιος και οι συνεργάτες του!»
  Παρ’όλα αυτά έστω και αν το απευκταίο συμβεί, ο καλοπροαίρετος στοχαστής, σίγουρος είμαι πως, στην προσευχή του, με κατάνυξη κι’ανεξικακία θα πει «Πάτερ Άφες Αυτοίς, Ου Γαρ Οίδασι Τι Ποιούσι!»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΣΗΜΑΙΑ-5
Εν πάση Περιπτώσει και επειδή «Το Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον
ΤΥΧΗ ΚΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ!»


Σαν Ελάχιστο χρέος προς την Πατρίδα, κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες!
                                                                                               Με Τιμή
                                                                                        Σπύρος Κίκερης


  Αυτά λοιπόν έγραφα πριν πέντε (5) μήνες, στις 17 Ιανουαρίου του 2015! Αν είχα δίκιο ή όχι, ας το κρίνει, μ’αυτά που μέχρι τώρα έχει δει, ο όποιος καλοπροαίρετος,!
  Τώρα όμως, ας έρθουμε στο τώρα, το σήμερα δηλαδή. Πάμε λοιπόν.


ΤΑΓΟΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΔΡΑΜΑΤΑ!
  «Η ΤΟΥΡΚΙΑ καραδοκεί! Η ΤΟΥΡΚΙΑ Ευελπιστεί! Η ΤΟΥΡΚΙΑ αδιαλείπτως εκλιπαρεί για διάστημα δεκαέξι ετών!» Αλήθεια για ποιο πράγμα; Απλά για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Και’μεις, εμείς οι ανεκδιήγητοι Νεοέλληνες παλεύουμε σκληρά, υπό την καθοδήγηση ενός «Ταγίσκου» για τη βίαιη έξοδό μας!
European-Union600C:\Users\Spiros\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\αρχείο λήψης.jpg
  Αλλά είναι μήπως μόνο η Τουρκία που εκλιπαρεί, είναι και άλλοι γείτονές μας και όχι μόνο, που σαν επίμονοι και ασύστολοι επαίτες εκλιπαρούν για την ένταξή τους! Είναι η ΑΛΒΑΝΙΑ, είναι η ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ, είναι η Π.Γ.Δ.Μ (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Μακεδονίας), είναι το ΜΑΡΟΚΟ, είναι….είναι… είναι…..!
΄
  Και θα ήθελα να ρωτήσω τους Αγαπημένους μου συμπατριώτες, πως αισθάνονται όταν βλέπουν τούτα τα σύμβολα! Αισθάνονται ταπεινωμένοι ή υπερήφανοι; Αισθάνονται Ασφαλείς ή Ανασφαλείς; Αισθάνονται σίγουροι, δυνατοί, ευσταθείς σ’έναν αποδεδειγμένα ανισόρροπο κόσμο; Ας βάλει ο καθένας τα χέρια του στην καρδιά του και στη συνείδησή του και ας αποφανθεί!
C:\Users\Spiros\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\goled145.jpg
  Ήταν η 28η Μαΐου του 1979, όταν στο Ζάππειο υπογράφονταν η ένταξη της Ελλάδος στην ΕΟΚ, χάριν του κύρους, του γοήτρου και της προσωπικότητας εν
γένει, του αδιαμφισβήτητου Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, αφήνοντας έκθαμβους φίλους και εχθρούς!
  Από τους λόγους του, εκείνης της απαράμιλλης ημέρας ενθυμούμαι: «…Ένας σταθερός οραματισμός, μια αταλάντευτη πίστη στην αναγκαιότητα της Ενωμένης Ευρώπης και στην Ευρωπαϊκή Μοίρα της Χώρας μου, βρίσκουν σήμερα, ύστερα από 18 χρόνια τη δικαίωσή τους!
  Χρειάστηκε πολύ αίμα και πολύς χρόνος, για να συνειδητοποιήσουν οι Ευρωπαίοι την ταυτότητά τους, τις ρίζες τους και την κοινή τους αποστολή.  
  Έχουμε συνείδηση των δυσχερειών, αισιοδοξούμε όμως ότι με την πάνδημη κινητοποίηση, τη διαρκή εγρήγορση, αλλά και την κατανόηση των εταίρων μας θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, γιατί διδαχθήκαμε από τον κλασσικό Ελληνισμό ‘‘ΧΑΛΕΠΑ ΤΑ ΚΑΛΑ!’’
  Αυτά και άλλα πολλά έλεγε ο Εθνάρχης, κάτω από τις ασύστολες κραυγές του Ηγεμόνα του Σταυρωτή, (ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο κτλ) που δεν παρέστη στην Εθνική αυτή εκδήλωση, ως όφειλε, σαν Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τότε! Ποιος ήταν αυτός; Αυτό θα πει αφέλεια, άγνοια και μνήμη κοντή!
C:\Users\Spiros\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\publishable.jpg
  Πάμε τώρα σ’αυτό καθαυτό το θέμα μας. Προσωπικά στα γραφόμενά μου, δεν κάνω τίποτα άλλο, από το να σκοπεύω, ανιδιοτελώς, σε ένα και μόνο πράγμα στη καλυτέρευση της νοοτροπίας μας! Καθόσον ακράδαντα πιστεύω ότι αποτελεί το μείζον και κυρίαρχο πρόβλημα των Νεοελλήνων, γιατί νοσεί βαρύτατα κι’αυτό νομίζω το αποδέχονται με συντριπτική πλειοψηφία οι Συμπατριώτες μας! Παρά τη βλάβη που έχει υποστεί, στην κρίση και την αντίληψή της, από την αμείωτη φτηνή προπαγάνδα και το δόλιο πιπίλισμα του πόνου της! Εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται να προβώ σε αποδείξεις για τούτη τη γενική και βλαπτική αιτία, στασιμότητας και οπισθοδρόμησης των Νεοελλήνων!
  Απλά υπενθυμίζω ότι η ιστοσελίδα μου στο διαδίκτυο (spyrkikeris.blogspot.gr) επιγράφεται «ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ» διευκρινίζοντας κατά τον καλύτερο τρόπο τον απώτερο σκοπό των γραφομένων μου κατά περίπτωση!
  Ναι θεωρώ χαμένη από χέρι, αποτυχημένη δηλαδή απολύτως, την πρώτη μας παρουσία στον κόσμο τούτο! Μη με ρωτήσετε αν θα υπάρξει δεύτερη, γιατί δεν πρόκειται να σας απαντήσω! Ναι τη θεωρώ οικτρά αποτυχημένη! Δε ξέρω πως τη θεωρεί ο Αμερικανός, ο Ρώσος, ο Γερμανός, ο Άγγλος και ο Γάλλος αντιστοίχως για τη Πατρίδα του ο καθένας, ούτε και με ενδιαφέρει! Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι η Πατρίδα μου, η τωρινή γνώμη μου γι’αυτή. το γιατί και προπαντός, το τι μέλλει γενέσθαι αύριο το πρωί!
  Τρεις ομιλίες έχω κάνει όλες κι’όλες στην Πρέβεζα και οι δύο είχαν θέμα τη Νοοτροπία! Η πρώτη έγινε στη Θεοφάνειο το Φθινόπωρο του 1992 με Θέμα «Νοοτροπία η Ακατάσχετη Πληγή των Ελλήνων!» Η δεύτερη στις 24 Μαρτίου του 2014, στην Όαση με Θέμα: Σύνδρομα Ελλήνων και Πληγές Ανίατες και Διαχρονικές! Το θέμα ήταν το ίδιο, η έμφαση, το στομφώδες, τα παραδείγματα και φυσικά η πειθώ στη δεύτερη, ήταν σε άλλα επίπεδα, το ίδιο και η θέση του ομιλητή! Η κατάσταση είχε τόσο επιδεινωθεί και η «Νοοτροπία» είχε τόσο χειροτερέψει!
  Και’γω ένας κοινός κι’απλός στοχαστής, αναλογίζομαι, 17…21,22,23 χρόνια πίσω κι’αναρωτιέμαι πού και πότε Θεέ μου θα σταματήσουμε και επειδή δεν οραματίζομαι σταματημό, κάπου τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να βρεθώ μάρτυρας της «Αντίστροφης Μέτρησης του ignition και της έκρηξης, στον διαφαινόμενο αφανισμό!» Και εκεί μην έχοντας άλλη επιλογή, προσεύχομαι στο Θεό εκλιπαρώντας τον με τη φράση «Απελθέτω απ’εμού το ποτήριον τούτο!»
  Και στροβιλίζομαι με τις σκέψεις μου και πνίγομαι κι’εξοργίζομαι  κι’εξεγείρομαι κι’επειδή «Αμνός της Σιωπής» δεν είμαι, στην πένα μου ξεσπώ και τη γραφή μου διαλαλώ! Πάντα με Ιερό σκοπό!
  Το «Ποίμνιο φταίει;» Όχι, το Ποίμνιο ποτέ δεν φταίει, πάντα ο «Βοσκός» φταίει, ο μπροστάρης, ο οδηγός, ο πλοηγός και για το καλό και για το κακό που στο Ποίμνιό του θα συμβεί! Όποιος δε, νομίζει ότι τα πρόβατα και οι άνθρωποι διαφέρουν είναι οικτρά γελασμένος!
  Αλλάξτε τη λέξη «Βοσκός» με τη λέξη «Ταγός» στα προηγούμενα και τότε καθίστε για λίγο και σκεφτείτε! Πάτε καμιά σαρανταριά χρόνια πίσω, χρόνια μεταπολιτευτικά, εξαιρέστε έναν άνθρωπο για να διευκολυνθείτε και αποφανθείτε!
  Υπήρξε ένας έστω Ηγέτης που σκόπευσε με σοβαρότητα, στη θεραπεία της νοσούσης βαρέως Νοοτροπίας μας; Ποιος ήταν αυτός; Πείτε το και σ’εμένα να το μάθω! Ήταν μήπως ο Αρχιερέας της Διαπλοκής και της Ρεμούλας; Αυτός που εγώ ονομάζω «Ηγεμόνα σταυρωτή», αυτός που ξεχαρβάλωσε παντοιοτρόπως την άμοιρη τούτη χώρα, ηθικά, κοινωνικά, οικονομικά, συνδικαλιστικά και όχι μόνο, περνώντας μας από ένα δήθεν Παράδεισο, που είχε ναρκοθετήσει, με νάρκες ωρολογιακές, ξέροντας μόνον αυτός, οι μυημένοι του και ορισμένοι βαθυστόχαστοι, το πότε θ’άρχιζαν να σκάνε! Θ’αργήσουν αυτές οι Νάρκες να τελειώσουν! Θ’αργήσουν πολύ, Θ’αργήσουν πάρα πολύ! Και επειδή κάποιοι ίσως προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν, Φυσικά και εννοώ το Μεγάλο και Ανυπέρβλητο «Ανδρέα Παπανδρέου» Αυτόν που είχε θεσμοθετήσει συνθέσεις Υπουργικών Συμβουλίων, άκουσον, άκουσον της τάξεως των 85 ατόμων και επινόησε πρωτόγνωρους τίτλους, που ακόμα κρατούν, όπως των αναπληρωτών Υπουργών!
  Ήταν μήπως ο Σημίτης ο Διαχειριστής της «Ολυμπιάδας του 2004;» Μήπως ο Μητσοτάκης; Ο μικρός Καραμανλής; Ο υιός του Πατρός ο πρωτογενής; Ο «Γιωργάκης» εννοώ! Ο Σαμαράς; Ή μήπως τούτος ο τωρινός και το συνονθύλευμά του;
  Για τους δύο τελευταίους έχω να πω στο μεν πρώτο «Δουλέψατε Κε Σαμαρά, δουλέψατε, αλλά δε στοχεύσατε τόσο καλά στη θεραπεία της Νοοτροπίας των Νεοελλήνων! Ξώφαλτσα την πήρατε γιατί την φοβηθήκατε! Εγώ σας είχα προειδοποιήσει, «σκοπεύστε καλά και ρίξτε, ρίξτε στο κέντρο», αν θέλετε αργά ή γρήγορα να δικαιωθείτε! Τώρα αν αγαπάτε πράγματι τη χώρα σας και την πονάτε, όπως λέτε, τότε ή να ορκιστείτε, στα κόκαλα της Θεία σας Πηνελόπης Δέλτα, ότι αν σας ξαναδοθεί ευκαιρία, θα αποτολμήσετε τη μέχρις εσχάτων σύγκρουση μαζί της ή άμεσα παραιτηθείτε παραχωρώντας τη θέση σας σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα! Γιατί δυστυχώς σε τούτο το κατασκεύασμα, που λέγεται «Ελληνικός Λαός» είστε και’σεις συνεργός! Εκτιμώ δε, χωρίς να είμαι και απόλυτα βέβαιος, ότι έχει για σας αποφανθεί και είναι πολύ δύσκολο ν’αλλάξεις διαμορφωθείσα γνώμη σ’αυτόν, με την νοσούσα βαρέως Νοοτροπία του!
  Όσο για τον τελευταίο των «Βοσκοταγών» τον Κο Τσίπρα εννοώ, για τον οποίον έχω ξαναγράψει, αυτός και αν δεν συνετέλεσε στην ραγδαία επιδείνωση των συμπτωμάτων της νοσούσης νοοτροπίας των Νεοελλήνων! Πολλοί θα πουν ότι βιάζομαι να τον κρίνω! Δεν θα συμφωνήσω, όχι γιατί είναι πέντε μηνών Πρωθυπουργός, αλλά γιατί είναι αντίγραφο του Σημίτη, κυρίως δε ένα πιστό και όχι κακέκτυπο, όπως πολλοί υποστηρίζουν αντίγραφο του «Ηγεμόνα του Σταυρωτή», για την πιστή αντιγραφή του οποίου, είμαι σίγουρος, ότι υπεβλήθη και σε δοκιμασία «Μιμοφωνίας!»
  Ακόμα είμαι σίγουρος για το ότι, «όσο αντιμέτωπος έρχεται με την πραγματικότητα, τόσο θα μεγεθύνεται το προσωνύμιο του «εξαπατητή!» Το οποίο και εν τέλει θα του μείνει σα μόνιμο, ιστορικά, διακριτικό!
  Να γράψω για τ’ανεπίτρεπτά του και τις συνέπειές τους δεν θα έφτανε, ούτε ένα πολυσέλιδο βιβλίο! Τί να πω δηλαδή για τα 41 άτομα του Υπουργικού του Συμβουλίου; Αυτός δεν ήταν, που επανειλημμένως είχε εξαγγείλει την σύσταση  ολιγομελούς; Μιμήθηκε φυσικά τον προκάτοχό του Κο Σαμαρά! Όμως ήθελα να μάθω ειλικρινά, ξέρουν ή δε ξέρουν οι «Κύριοι αυτοί» ότι δεν υπάρχει προηγμένη χώρα στον κόσμο τούτο, που η Υπουργική της σύνθεση να υπερβαίνει τα 15 άτομα! Τί να πω δηλαδή; Να πω, ότι προεκλογικά άνοιξε το στόμα του και αποδόθηκε σ’ένα ρεσιτάλ ουτοπικών παροχών και ασύστολων ψευδών, υπερασπιζόμενος κάθε συντεχνία καταλυτικών προνομίων, καταγγέλλοντας συγχρόνως, κατά συρροή, όλες τις μεταρρυθμίσεις!
  Όλα τα κακά της Ελλάδος από αυτή την αντιπολιτευτική νοοτροπία έχουν προέλθει, με μόνο κίνητρο την πρεμούρα κατάληψης της «Εξουσίας», προς κάθαρση της «Κόπρου του Αυγείου» σαν ο νέος Ηρακλής της Μυθολογίας! Για να φτάσουμε στο Αίσχος μη απόλυτης γνώσης, ακόμη και του αριθμού των Πρωθυπουργών αυτής της χώρας! Βαρέθηκα ειλικρινά να τους μετρώ, όμως δεν παίρνω όρκο ότι ο Κος Τσίπρας είναι ο Νο 113! Και να σκεφθεί κανένας ότι έχουμε διανύσει, ας πούμε, 194 χρόνια Ελευθερίας, που σημαίνει 1.5 έτος, για κάθε κυβέρνηση, δηλαδή μια μόνιμη κατ’ουσίαν «Ακυβερνησία!»
  Και ο κάθε «Βοσκοταγός» νομίζει ότι καταχωρείται, στη χρυσή βίβλο της Υφηλίου, οι δε «χαχόλοι» και τυφλοί υποστηρικτές του, δήθεν ανιδιοτελώς, ότι υποστήριξαν και στήριξαν την έλευση του «Νέου Μεσσία!» κάθε φορά. Αγνοώντας την τραγική και φαιδρή αλήθεια ότι ετούτος ο Λαός, αλλάζει τους Πρωθυπουργούς του, σαν τα «πουκάμισα!» Αλήθεια πόσοι γνωρίζουν ότι στη χώρα που λέγεται Ελλάς, σε δύο μέρες αλλάξαμε τρεις Πρωθυπουργούς!
  Έτσι φτάνουμε στα αίσχη τέρατα, το Σωτήριο έτος 2009, να επιλέξουμε τον «Κο Ανδρέα Γεωργίου Παπανδρέου, σα μεγαλύτερη προσωπικότητα των «Ιπποκράτη και Πυθαγόρα!» Τον «Κο Σημίτη» μπροστά από τον «Φίλιππο το ΄Β!», τον πρώτο Εθνάρχη των Ελλήνων και πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Το δε «Μανόλη Γλέζο», τον κατά αστεία δήλωση και επιχειρηματολογία, «Εθνικό μας Ήρωα» των 500.000 σταυρών, μπροστά από τον «Θαλή το Μιλήσιο!»
  Ξυπνήστε Νεοέλληνες! Ξυπνήστε! Οι καλοί σας πρόγονοι, άφησαν σαν παρακαταθήκη φράσεις όπως «Φιλοκαλούμεν μετ’ευτελείας και Φιλοσοφούμεν άνευ Μαλακίας!» Εσείς τι θ’αφήσετε; Τί;
  Τις φράσεις του Κου Πρωθυπουργού στον «Αρχικαπιτάλα Πατερούλη Πούτιν» περί του ότι «Είμαστε Λαός Θαλασσινός και δεν φοβόμαστε ν’ανοιχθούμε σε νέες μεγάλες θάλασσες και πελάγη;»
  Το τι λέμε Κε Πρωθυπουργέ έχει τη σημασία του, το σε ποιον το λέμε και κυρίως το πότε το λέμε, έχουν μεγαλύτερη σημασία! Εσείς όμως ανοίγετε το στόμα σας αδιαφορώντας για τις δύο βασικές προϋποθέσεις που προανέφερα, αν και νάνος, το παίζετε «Τσαμπουκάς», αναφερόμενος ευθέως σε «Γίγαντες και Τιτάνες και αυτό το λέτε «Πολιτική!»
  Το να πουλάς «Τσαμπουκά» με τον κώλο έξω και το χέρι απλωμένο δίκην εξαθλιωμένου επαίτη, επίσης το λέτε «Πολιτική!» Το να ζητάς τις «Γερμανικές αποζημιώσεις» την ώρα που χαριεντίζεσαι με τη Μέρκελ, για την εύνοιά της, επίσης το λέτε «Πολιτική!» Το να υπονοείς κάθε λίγο και λιγάκι με τα λεγόμενά σου «ότι ζούμε σ’έναν ανισόρροπο κόσμο!» Θα το σχολίαζα με τη φράση «Σιγά τα ωά, σιγά το Νέο!» και θα το’λεγα έτσι, γιατί ανέκαθεν οι Ηγέτες επιλέγονταν από το Λαό τους «Για να ισορροπούν ασφαλώς, μέσα σ’έναν ούτως ή άλλως, ανισόρροπο κόσμο» και εκείθεν ν’αυξάνουν το αίσθημα ασφαλείας και τις προϋποθέσεις βελτίωσης της ευημερίας!» Μην το ξεχνάτε ότι τα δύο τούτα ζητούμενα εκ των Ηγετών, ήταν είναι και θα είναι «εκ των ων ουκ άνευ στο διηνεκές!» Το έχετε αλήθεια σκεφτεί τούτο δω Κε Τσίπρα;
  Εσείς, αλήθεια, τι κάνατε μέσα σ’ένα μόλις πεντάμηνο; Διασύρατε τη χώρα μας διεθνώς, εσείς και τα σούργελα που κουβαλάτε μαζί σας, με πρώτο και καλύτερο τον Καραγκιόζη πολυτελείας τον Υπουργό σας των Οικονομικών! Αυτόν τον ανεκδιήγητο τύπο, που ευτελίζει ασύστολα κατά συρροή και εξακολούθηση τη χώρα, με την πιο βαριά και πολύτιμη Ιστορία στον κόσμο τούτο!
C:\Users\Spiros\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\maxresdefault.jpgC:\Users\Spiros\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\original.jpgtromaktiko2C:\Users\Spiros\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\Varoufakis_shows_th_872240a.jpg
  Αλήθεια δεν αντιλαμβάνεστε ότι γινόμαστε περίγελος όταν δημοσιεύονται εικόνες απείρου κάλλους σαν αυτές; Πού θα φτάσει το χάλι σας βρε; Πού; Υπάρχει ίχνος Τσίπας επάνω σας ή μόνο Σύνδρομα ιδεοληπτικά; Και αυτά από πού τα πήρατε ρε; Από τ’ανακτορικά σαλόνια, που αμφότεροι μεγαλώσατε;Έλεος ρε! Έλεος! Έλεος! Σταματήστε τον κατήφορο! Σταματήστε την Κατρακύλα, αναλογιστείτε μόνο το όνομα της χώρας που εκπροσωπείτε!
  Αλήθεια τί νομίζετε ότι θα λένε, οι εταίροι μας, όταν σας βλέπουν να προσέρχεστε στις συνεδριάσεις; Τί; Να σας πω εγώ τι δεν θα έλεγα και τι θα έλεγα, αν ήμουν στη θέση τους! «Δεν θα έλεγα, λοιπόν, ότι ήρθαν οι ΑΓΡΑΒΑΤΟΙ, Θα έλεγα ότι ήρθαν οι ΞΕΒΡΆΚΩΤΟΙ» και οι ξεδιάντροποι! Γιατί; Γιατί η Ψυχολογία ορίζει σαν φυσιολογική συμπεριφορά «ΑΥΤΟ που οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΝΟΥΝ κάτω από τις ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!»
  Αλήθεια τί προσμένετε ο Ιστορικός του μέλλοντος να γράψει για σας: Τί; Θέλετε να δείτε γι’αυτόν που στην ΕΟΚ μας έβαλε τι ο Ιστορικός έχει με χρυσά γράμματα καταχωρίσει; Θα σας τα αναφέρω γιατί έτσι ίσως σας αφυπνίσω και ίσως σας συνετίσω!:
  «Είναι ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς άνδρες της Ευρώπης και για να μην τον αδικήσω θα έπρεπε να πω, πως τον θεωρώ το σημαντικότερο από όλους!
                                                                             Τζον Κεννεντι
                                                                            Πρόεδρος ΗΠΑ
  «Στην ΕΟΚ δεν μπήκε η Ελλάδα, αλλά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενσαρκώνοντας τις αρχές της αξιοπρέπειας και της απλότητας!
                                                                        Βαλερί Ζισκάρ Ντ’εσταιν
                                                                             Πρόεδρος Γαλλίας.
  «Υπηρέτησε με γενναιοφροσύνη τη χώρα του συμβάλλοντας στη θετική της πορεία, στην οδό της Δημοκρατίας!»
                                                                        Πάπας Ιωάννης Παύλος ΄Β
  «Είσθε ο πατέρας των Θεσμών και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν υπάρχει στην Ευρώπη άλλο παρόμοιο δείγμα!»
                                                                           Φρανσουά Μιτεράν
                                                                              Πρόεδρος Γαλλίας
  «Αν υπήρχε Βραβείο Νομπελ Δημοκρατίας, ο πρώτος δικαιούχος θα ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής!»
                                                                             Χάρολντ Ουίλσον
                                                                 Πρωθυπουργός Μ. Βρεταννίας.
  «Είναι ο Πρύτανης των Ευρωπαίων Πολιτικών!»
                                                                                 Πιερ Τρυντώ
                                                                        Πρωθυπουργός Καναδά/
  Και ο ακόλουθος διάλογος με τον Καγκελάριο Χέλμουντ Σμιτ:
  Πώς έχετε την απαίτηση να μπείτε στην ΕΟΚ, με τέτοια οικονομικά χάλια;
  «Άκου να σου πω, είμαι μεγαλύτερος από σένα! Κάτσε κάτω να τα πούμε και μη βιάζεσαι. Πώς είναι δυνατόν η Γερμανία που αιματοκύλησε την Ευρώπη δυο φορές να είναι στην ΕΟΚ και η Ελλάδα που σας έδωσε τα φώτα του Πολιτισμού να μην είναι; Αυτά θα βγω έξω να πω στους δημοσιογράφους που περιμένουν!»
  Αυτά τα ολίγα για τον Άνθρωπο που κατάφερε το αδιανόητο για τότε, να μας βάλει δηλαδή στην ΕΟΚ! Ίσως γι’αυτό έχουν οι Έλληνες, την θετικότερη γνώμη γι’αυτόν και ίσως γι’αυτό και όχι μόνο, είναι ο μόνος Πρωθυπουργός που έχει επιλεγεί με ποσοστά της τάξεως του 54.37% και 220 έδρες!
  Όσο για σας Κε Τσίπρα, εάν πετύχετε το αδιανόητο, της εξόδου μας από την ΕΟΚ, να είστε σίγουρος ότι θα μείνετε σαν ο έσχατος των ελάχιστων και μηδαμινών τούτης της χώρας!
  Έτσι εισήλθαμε στην ΕΟΚ και φούσκωσαν τα στήθη μας από υπερηφάνεια, σιγουριά και τα ταμεία μας με λεφτά, ατέλειωτα λεφτά!
C:\Users\Spiros\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\xrima-euro-doseis-660.jpg
  Ναι μέσα σε 35 χρόνια 200 δις plus euros + 100 δις από τα λεγόμενα αναπτυξιακά προγράμματα (ΜΟΠ-ΕΣΠΑ)+ δεκάδες δις επιδοτήσεων προς τον αγροτικό τομέα και άλλες επιχορηγήσεις! Και να σκεφτεί κανείς ότι στα ποσά αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα δάνεια από το 2010 ύψους 240 δις ευρώ, που η χώρα πρέπει να επιστρέψει! Ως προς τη διαχείριση αυτών των χρημάτων ας μην το θίξουμε! Εδώ ας αρκεσθούμε στη φράση του Γιωργάκη Παπανδρέου «Κυβερνώ ένα διεφθαρμένο Κράτος!» Για τους «Διαφθορείς δε μας είπες βρε Γιωργάκη, για τον μπαμπάκα σου και γι’αυτόν που το δαχτυλίδι διαδοχής σου φόρεσε!
  Αλήθεια ξέρει κανένας από αυτούς τους μεγαλόστομους, που όλα τα ξέρουν, από πού μας δίδονται τα χρήματα αυτά; Μας δίνονται από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, από την Εσθονία, τη Λετονία, τη Μάλτα, τη Σλοβακία, τη Λιθουανία. τη….! Τις χώρες που εμείς ειρωνικά λέμε «Χώρες των Εταίρων μας!»
  Για τα επιτόκια ας μη γίνει λόγος, γιατί είναι της τάξεως του 2% και κάτω! Σ’αντίθεση με τις αγορές που δανειοδοτούν με επιτόκια από 6% και πάνω, καθώς πρόσθετα ασφαλείας ή κινδύνου (spread) ανάλογα με τη φερεγγυότητα του δανειζομένου!
  Αλήθεια θα ήθελα να ρωτήσω μέχρι πρότινος ακούγαμε για χώρες της ευρωζώνης σε κρίση! Σήμερα δεν υπάρχουν; Ναι είναι τραγικό, είναι κωμικοτραγικό σήμερα υπάρχουμε στην ουσία μόνο εμείς, εμείς οι αξιοθρήνητοι Νεοέλληνες λόγω των «Βοσκοταγών μας και της νοοτροπίας την οποία μας καλλιεργούν, συνεχώς και αδιαλείπτως!»
  Στις 30 Ιουνίου 24:00 γίναμε η πρώτη και η μόνη χώρα της Ευρώπης και μάλιστα της Ευρωζώνης, που αθετήσαμε την υποχρέωση καταβολής της δόσης μας στο ΔΝΤ, με προβλέψιμες τραγικές συνέπειες!
  Ποιες άλλες χώρες από τις 182 που ανήκουν στο ΔΝΤ έχουν αθετήσει τέτοια υποχρέωση, στα 70 χρόνια του Ταμείου; Ακούστε και φρίξτε ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ, ΣΟΜΑΛΙΑ, ΚΑΜΠΟΤΖΗ, ΟΝΔΟΥΡΑ, ΚΟΥΒΑ, ΠΕΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ ας βάλλουμε και τη Χώρα μας για να το χαρούμε και την Κυβέρνηση του Κου ΤΣΙΠΡΑ να συγχαρούμε!
  Ξέρετε ποιες χώρες δεν συμμετέχουν στο ΔΝΤ Κε Τσίπρα η Κούβα και η Βόρεια Κορέα κι’ακομα το Λιχνεστάϊν και το Μονακό! Εβδομήντα χρόνια πληρώνουμε εισφορές για τη σιγουριά της συμμετοχής μας και φτάνει η ώρα που με τις κλωτσιές θα μας πετάξουν σαν άχρηστους, για να κλείσουμε το τρίγωνο «Κούβα, Κορέα, Ελλάς!» Μπράβο Κε Τσίπρα! Εύγε! Εύγε! Εύγε!
  Και επειδή μας πήραν πλέον χαμπάρι, γιατί εμείς, μία κατ’εξοχή αγροτική χώρα που πριν 30 χρόνια είχε αυτάρκεια προϊόντων της τάξεως του 90%, φτάσαμε σήμερα στην εισαγωγή του 70% των αγροτικών προϊόντων που καταναλώνει μία Ελληνική Οικογένεια! Γιατί τους αγρότες μας τους κάναμε δημοσίους υπαλλήλους και τους αγρούς μας φαντάσματα επιδοτήσεων! Έτσι αποφασίσαμε φαίνεται ν’ακολουθήσουμε άλλους δρόμους και χώρους στεγανοποιημένους, με τείχη του αίσχους και παραπετάσματα ντροπής, για να μη βλέπει κανείς τα τεκταινόμενα εντός τους!
  Πάμε τώρα παρακάτω κύριοι «Βοσκοταγοί» που δε μπορείτε να διαχειριστείτε καθώς πρέπει, ούτε καν τη μέριμνα για το σήμερα του ποιμνίου σας! Απλά το μόνο που ξέρετε είναι να το εξαπατάτε! Ιδεοληπτικά, κομπλεξικά και παραπλανητικά! Αυτό σπουδάσατε στη ζωή σας αυτό και κάνετε! Γιατί όλο το δυναμικό σας το αναλώνετε σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, διαδικασίες και διεργασίες, με μόνο ζητούμενο μια οικτρή εξαπάτηση! Διατηρώντας το ποίμνιό σας σ’έναν φτηνό και δόλιο σκοταδισμό σαν υποχείριό σας!
  Ελληνικέ Λαέ πρόσεξε! Λίγο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου σε όλα τα γκάλοπ έβγαζες «Εκλογή Προέδρου από την παρούσα βουλή σε ποσοστά της τάξεως του 70%! Εκλογές με το τέλος της τετραετίας της Κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου, πάλι με ίδια ποσοστά περίπου! Και στα δύο αθέτησες τον εαυτό σου και τις εύλογες θελήσεις σου! Γιατί; Γιατί ενήργησες εν θερμώ, με θυμό και αγανάκτηση! Ο θυμός, η αγανάκτηση και η παρόρμηση είναι κάκιστοι σύμβουλοι στις δύσκολες αποφάσεις και τα κρίσιμα ερωτήματα, που άπτονται του μέλλοντός σου, του δικού σου, των παιδιών σου, των συμπατριωτών σου και της Πατρίδας σου! Πολύ δε περισσότερο όταν τα ερωτήματα αυτά σου απευθύνονται δολίως διατυπωμένα!
C:\Users\Spiros\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\evrodraxmi2 (1).jpgC:\Users\Spiros\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\images.jpg
  Είναι η Τρίτη φορά που καλείσαι να ανατρέψεις τα δικά σου ποσοστά, που επίμονα επιθυμούν την παραμονή σου στο Ευρώ, πάλι με ποσοστά της τάξεως του 65-70%! Θα αθετήσεις για τρίτη φορά τον εαυτό σου, εισακούοντας έναν «Ηγετίσκο», που αποδεδειγμένα πλέον δεν ξέρει τι του γίνεται, έναν «Ηγετίσκο» με μηδενικές Ηγετικές Ικανότητες, ανεχόμενο αδιανόητες συμπεριφορές συνεργατών του; Έναν «Ηγετίσκο» σχισματικό, ανατραφέντα μεγαλοαστικά, μυηθέντα κομουνιστικά και αναδειχθέντα μιμητικά και παραπειστικά!
  Βοηθούμενος στην προς τα άνω πορεία του, από μία φοβερή συγκυρία σε συνδυασμό μ’έναν ποταμό ψευδολογημάτων και πλαστών διλημμάτων! Επιβοηθούμενος παράλληλα από τα λογής MEDIA χωρίς ίντριγκα και συμπαιγνία! Έτσι τόσο απλά, μια και εκείνα προκειμένου μη χάσουν το ποίμνιό τους (Ακροαματικότητα – Εμπορικότητα) αποδίδονται συστηματικά σ’έναν ανελέητο εκθειασμό του ποιόντος, της κρίσης και της αντίληψης περί του αλάθητου πολιτικού ενστίκτου του Νεοέλληνα, κατανέμοντας τους χρόνους ισόποσα δήθεν και πάντα δόλια με βάση τα πολιτικά ρεύματα!
  Είναι φοβερό, δεν υπάρχουν πολιτικά Panelς ή εκπομπές που να στερούνται «Κυβερνητικών Τοποτηρητών!» Ποτέ στη νεώτερη Ελλάδα δεν υπήρξαν! Ποιοι είναι αυτοί σήμερα; Μα ασφαλώς κάποιοι δημοσιογραφίσκοι της «Αυγής», ανεξάρτητα αν ξέρουν ή όχι να μιλάνε, να γράφουν, να κρίνουν, να επικρίνουν, να…..! Αρκεί τα μάτια ενίων ταγμένων εκ προοιμίου για πολλούς και διάφορους λόγους, μηδέ εξαιρουμένης της ηλιθιότητας, να χαίρονται και τα αφτιά τους να χαϊδεύονται!
  Έτσι, ναι έτσι, οι πληγές μας αμείωτα βαθαίνουν και πλαταίνουν και πληθαίνουν! Έτσι αναπόφευκτα και η «Νοοτροπία» μας χειροτερεύει, λασκάροντας ολοένα τα κριτήρια ανοχής της!
  Έτσι εν τέλει μια συνειδητοποιημένη ανικανότητα, των ημετέρων αργά αλλά σταθερά μας οδηγεί στην ανάθεση διαχείρισης των δημοσιονομικών μας δεδομένων, σε τρίτους! Μια και τα κράτη με τα τεκταινόμενα εντός τους σήμερα, συγκοινωνούντα δοχεία μοιάζουν!΄
  Εδώ εκκωφαντικά στ’αφτιά μου ηχούν τα λόγια του PAUL PORTER, απεσταλμένου του Προέδρου Τρούμαν, το 1947!: «Εδώ δεν υπάρχει κράτος! Υπάρχει μόνο μία κάστα πολιτικών, ο ένας χειρότερος από τον άλλον! Μόνη , έννοια η κατάκτηση της εξουσίας! Σε όλη τη χώρα οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και το φόβο! Η δημόσια διοίκηση, παρά του ότι είναι υπερβολικά εκτεταμένη σε αριθμούς δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί, υποτυπωδώς στις υποχρεώσεις της! Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να εκλιπαρεί για βοήθεια! Στόχος της είναι να τη χρησιμοποιήσει για τη διαιώνιση των προνομίων, μιας κλίκας που έχει έδρα την πλατεία Κολωνακίου!!!» Τα έχω ξαναπεί, το ξέρω.
  Σας θυμίζουν τίποτα τα λόγια τούτα, εκτός φυσικά από το Σουλτανάτο και το Μέγα Σαράι, που πλάι στην πλατεία Κολωνακίου είναι; Και όμως πέρασαν 68 ολόκληρα χρόνια από τότε και’γω που τότε ήμουν δύο ετών, έφτασα στα εβδομήντα καταλήγοντας στο έλεος της ντροπής και της προσευχής με περισσότερο όμως πόνο και καημό!
  Όμως το θέμα σήμερα, δεν ήταν κατά κύριο λόγο αυτό, αλλά η τρέχουσα επικαιρότητα και τα διαδραματιζόμενα που έρχονται μπροστά σου αμείλικτα παραμερίζοντας, τις όποιες άλλες προτεραιότητες, που είχες κατά νου, να αναφέρεις!
  Έτσι, ναι κάπως έτσι, Κύριε Τσίπρα εκεί ποντάροντας, ζητάτε από έναν χιλιοπαιδεμένο και οικτρά εξαπατημένο και αλλοιωμένο στην κρίση του Λαό ν’αποφανθεί με «Δημοψήφισμα» για την καταδίκη του! Νίπτοντας τα υπαίτια και πονηρά χέρια σας, σαν τον πιο υποκριτικό «Πόντιο Πιλάτο!»
  Τα Δημοψηφίσματα στην Ελλάδα
  Στο σημείο αυτό εκτιμώ ότι θ’άξιζε μία αναφορά στα δημοψηφίσματα της χώρας μας! Συνολικά από το 1920 μέχρι το 1974 έγιναν εφτά δημοψηφίσματα, με ερωτήματα υπέρ ή κατά της Βασιλευομένης Δημοκρατίας και ένα για την αλλαγή του Συντάγματος! Τρία από αυτά διενεργήθηκαν από δικτατορικές Κυβερνήσεις!
  Εγώ δε μπαίνω στον πειρασμό των χαρακτηρισμών περί γνησιότητας ή μη! Απλά υπογραμμίζω με ιδιαιτερότητα ότι αφενός κανένα αποτέλεσμα δεν ήταν αντίθετο της θελήσεως των διενεργούντων, αφετέρου ότι τα θετικά αποτελέσματα υπέρ των διενεργούντων ήταν της τάξεως από 68.40% έως 98.97% ότι δε το Δημοψήφισμα του 1974 του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με το οποίο λύθηκε οριστικά και εκτιμώ αμετάκλητα το πολιτειακό θέμα της χώρας μας είχε το εξής αποτέλεσμα 69.2% υπέρ της αβασίλευτης Δημοκρατίας 30.8% κατά. Η στάση της Νέας Δημοκρατίας κατά δήλωση του Κων. Καραμανλή ήταν ουδέτερη, δηλαδή, οι ψηφοφόροι της έκαναν την επιλογή τους κατά συνείδηση.
  Συσχετίζοντας τώρα τα παραπάνω Δημοψηφίσματα, με το αναμενόμενο της προσεχούς Κυριακής (5ης Ιουλίου 2015) διαπιστώνουμε μία σημαντική απόκλιση
τύπου και ουσίας! Γιατί σε όλα τα προηγούμενα ο Λαός καλείτο να απαντήσει σε ένα απλά διατυπωμένο ερώτημα με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ! Παράδειγμα «Βασιλευόμενη Δημοκρατία ΝΑΙ ή ΟΧΙ;» Ειδικός επί του θέματος βέβαια δεν είμαι, όμως στη Χώρα που ζω, δέχομαι με αυξημένες επιφυλάξεις τους ειδικούς και τις εξειδικεύσεις! Το θέμα είναι απλό, τα τελευταία 40 χρόνια έχουν με πτυχία «Μαϊμού» ανακηρυχθεί ειδικοί, άσχετοι και πανάσχετοι!
  Όμως θα ήθελα πολύ να γνωρίζω, τί αλήθεια  ζητάτε με το Δημοψήφισμα; Πριν από 5 μήνες δεν πήρατε εντολή διαχείρισης αυτού του ταλαίπωρου Λαού, για διάστημα τεσσάρων ολόκληρων ετών; Εκείνος σκέφτηκε δε σκέφτηκε, αποφάσισε, σας έδωσε τις τύχες του στα χέρια σας! Εσείς γιατί τις αντεπιστρέφετε; Η Αποποίηση ευθυνών είναι από τα πιο αδιανόητα αμαρτήματα  «Ηγετών και Εξουσιών» Ηγετών φτηνού τσαγανού και Εξουσιών χαμηλού επιπέδου!
  Και τί ζητάτε βρε αθεόφοβοι, την έγκριση των σαρανταεφτασέλιδων προτάσεών σας ύψους 8 δις. plus (+) 10% που εκείνοι (Εταίροι) πρόσθεσαν; Μα το 10% των 8 δις. είναι μόλις 80 εκατομμύρια! Αυτά σας μάραναν; Αυτά; Και καλά αφού εκείνοι (εταίροι) την πρόταση αυτή, τη non paper, την απέσυραν πολύ πριν τη συνεδρίαση που κάνατε το βράδυ του Σαββάτου (26-6-2015), επομένως επί ποίου θέματος μας καλείτε να προσέλθουμε και ν’αποφανθούμε στις 5 Ιουλίου; Ντροπή σας! Ντροπή σας!
  Τί απεργάζεστε ρε «Ανθρωποειδή του Εωσφόρου;» Τί; Θα μας καταστρέψετε ρε ανόητοι! Θα μας τελειώσετε! Θα μας βάλετε να φάει ο Ένας τον Άλλον! Ποια ρεβάνς έχετε κατά νου, ποια σύνδρομα ακατανίκητα σας εξωθούν στις ανοησίες αυτές; Δε σας φτάνουν ρε αυτά, που τράβηξε αυτός ο Λαός; Ούτε το πάθος, ούτε το μίσος, ούτε το αίμα αδελφών που χύθηκε;
  Και καλά Κε Τσίπρα εσείς από πού τα μάθατε αυτά, από τα κόκαλα που ο «Σκαπανεύς μπαμπάς σας» τυχαία ενδεχομένως ξέθαψε με τα χέρια του, στα δημόσια έργα που έπαιρνε, για να ζεις εσύ σαν «Κακομαθημένο Βασιλόπουλο; * Προς διευκρίνιση, Σκαπανεύς ΑΤΕ είναι η Μεγαλοκατασκευαστική Εταιρεία του Παύλου Τσίπρα πατρός του Αλέξη, που σήμερα διατηρούν τ’αδέλφια του!
  Αλήθεια, εσύ Κε Τσίπρα, πώς αντάμειψες τον πατέρα σου για τις παροχές του; Πώς; Ούτε μια κηδεία αξιοπρεπή του έκανες και νεκρό τον έκρυψες, για να μη δει κανείς από πια βίλα του Διονύσου τον έβγαλες και σε πια «πενιχρή» γωνιά του ομώνυμου Νεκροταφείου τον έθαψες!
  Όμως ας τ’αφήσουμε αυτά και ας επανέλθουμε. Το Ευρώ Κύριε Τσίπρα το πληρώσαμε, το πληρώσαμε ακριβά, το πληρώσαμε πολύ ακριβά για να το αποκτήσουμε, να το κατανοήσουμε, να το κατακτήσουμε και να το εκτιμήσουμε! Για ότι τραβήξαμε όμως είμαστε υπερήφανοι Κε Τσίπρα, κι’ακόμα  το νόμισμα αυτό, με κύρος και υπόληψη το χρησιμοποιούμε στην όποια συναλλαγή μας !
  Όσοι έζησαν στο εξωτερικό από το 1981 και μετά, τη ξευτίλα της δραχμής τη βίωσαν, την ένιωσαν βαθιά, με πόνο στη ψυχή τους κι’αν τη θυμούνται τη θυμούνται «υποτιμητικά, αηδιαστικά κι’εφιαλτικά!»
  Είπατε όποιο και να είναι το αποτέλεσμα στο ψευτοδίλημμα που θέσατε θα το υπηρετήσετε! Πώς θα το υπηρετήσετε, με το ΦΠΑ που κόπτεσθε; Αφού ξεσηκώσατε τους Έλληνες πατρονάροντας κινήματα όπως «Το δε πληρώνω!» και όχι μόνο! Κόβει κανένας απόδειξη θαρρείτε σήμερα; Ούτε γι’αυτό το πιο απλό δεν πείσατε τον Έλληνα «Δόλιοι Βοσκοταγοί» έναν κύκλο υγιή, έστω ένα κύκλο εκ των ων ουκ άνευ να κάνουν κι’αυτοί και όχι κύκλους, φαύλους κύκλους κατά συρροή και εξακολούθηση!
  Και, αλήθεια με ποια φερεγγυότητα, με ποιο σθένος, με ποιο φιλότιμο και με ποια μούτρα θα πάτε για συνδιαλλαγή; Αν το ναι είναι της τάξεως του 60%, παρά τα λυσσακά σας για το αντίθετο; Όχι Κε Τσίπρα δεν θα πάτε, γιατί δεν πρέπει να πάτε! Ξέρετε πού πρέπει να πάτε τότε! Γιατί αν δεν πάτε, θα σας πάνε άλλοι! Και για να ακριβολογούμε θα σας πάει «ΑΛΛΟΣ!» Ξέρετε η αγάπη και το σίχαμα πόσο κοντά είναι, στους Μεγάλους Έρωτες!
 Τελειώνοντας θα ήθελα να συστήσω σ’αυτόν που Πρωθυπουργός λέγεται, την παραδοχή του Μεγάλου Έλληνα Κωνσταντίνου Καραμανλή, για το μέγιστο πολιτικό του λάθος στην πενηντάχρονη πολιτική του καριέρα! Το μέγιστο πολιτικό του λάθος λοιπόν ήταν «η αποχώρηση το 1974, από το Στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ!» Μια αποχώρηση, για την οποία τότε υπήρχαν χίλιοι βασικοί λόγοι, με πρώτο και κύριο τις εισβολές των Τούρκων στην Κύπρο (Αττίλας 1 και 2) που είχαν σαν αποτέλεσμα την κατάληψη του φιλέτου του Κυπριακού εδάφους, την κατάληψη του 30% του εδάφους της μεγαλονήσου και τις εκατόμβες των νεκρών και αγνοουμένων! Όλα τούτα και άλλα πολλά, με αποκορύφωμα την απαρχή αλλαγής του στάτους κβο του Αιγαίου με υπαιτιότητα ενός κρετίνου Έλληνα και ενός εκκολαπτόμενου κληρικού σαν Φίντελ Κάστρο της Μεσογείου!
  Ας τα έχετε υπόψη σας τούτα δω Κε Τσίπρα γιατί οι Έλληνες έχουν την εντύπωση πως είστε καταρτισμένος, κι’αυτό γιατί σας καταξίωσαν χωρίς να σας αξιολογήσουν, έτσι από εύλογο συγκυριακό πείσμα και αντίδραση! Γιατί πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι αξιόλογο μέρος αυτού του Λαού δεν σας επέλεξε ούτε καν για τη θέση Ηγέτη του Δήμου Αθηναίων το έτος 2006;
  Και πως είναι δυνατόν να σας επιλέξει για την θέση του Πρωθυπουργού, με μοναδικά εχέγγυα την εμπειρία των δεκαπενταμελών και των φοιτητικών σας ανδραγαθιών, που’χαν απώτερο σκοπό το απόλυτο ξεχαρβάλωμα της Ελληνικής Παιδείας και όχι μόνο! Που αποτελεί την αιτία σύγχυσης στο μυαλό σας ως προς την κατά περίπτωση στάση σας, στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια που η τύχη σας επιφύλασσε να συμμετέχετε! Προσωπικά βλέπω σύγχυση μεταξύ της στάσης σας στα δεκαπενταμελή, στην Πανσπουδαστική και στην Κοινότητα την Ευρωπαϊκή, κάτι που είναι για μένα απολύτως φυσικό! Να γιατί μιλώ για «εύλογο συγκυριακό πείσμα και αντίδραση ενός Λαού, προς ανάδειξη ενός ανώριμου, γυμνού και επικίνδυνου Ταγού!»
  Αλήθεια ξέρετε ή δεν ξέρετε ότι τα κράτη διαχωρίζονται σε μικρά και Μεγάλα;
  Αποδέχεστε, αλήθεια, τον όρο «Μεγάλες Δυνάμεις;» Ναι ή Όχι Κε Τσίπρα; Γνωρίζετε τί ρόλο έπαιξαν  οι Δυνάμεις αυτές στην επανάσταση του 1821; Αναρωτηθήκατε ποτέ, μήπως χωρίς αυτές ίσως ακόμα να ήμασταν, υπό Τουρκική κατοχή;
  Εκτιμάτε ότι η ένταξή μας σε Συμμαχίες, Συνασπισμούς, Ενώσεις, Οργανισμούς κτλ επαυξάνουν το αίσθημα ασφαλείας πολιτών και κρατών; Αναλογιστήκατε ποτέ πόσους μεγάλους πολέμους θα είχαμε κάνει με την Τουρκία από το 1954 μέχρι σήμερα, αν δεν ανήκαμε αμφότεροι στο ΝΑΤΟ;
C:\Users\Spiros\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\Argentina.jpg
  Σας Τιμά Κε Τσίπρα η δήλωση της Αργεντινής και του «ΟΔΗΓΟΥ στο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ και Προέδρου της Βενεζουέλας ΜΑΔΟΥΡΟ, ΌΤΙ ΤΟΎΤΗ ΤΗ ΔΎΣΚΟΛΗ ΏΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ;» Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! Αίσχος! Αίσχος! Αίσχος! Αυτά είναι τα στηρίγματά μας; Αυτά;
  Και ένα τελευταίο ερώτημα «Αποδέχεστε έναν εκ των ων ουκ άνευ ανεξαίρετων κανόνων και νόμων της φύσης, που θέλει τα ασθενέστερα, να υποτάσσονται ούτως ή άλλως στα ισχυρότερα; Θέλετε να σας απαριθμήσω σοφούς, ταγούς, βασιλείς και φιλοσόφους που έχουν ασπασθεί και απολύτως ενστερνισθεί αυτό που ο Γοργίας (438-376 π.Χ) είπε: «Πέφυκε το ήσσον υπό του κρείττονος άρχεσθαι! Και το μεν κρείσσον ηγείσθαι, το δε ήσσον έπεσθαι! Θεός δ’ανθρώπων κρείσσον και βία και σοφία και τοις άλλοις!» Αλλά τί λέω, σε ποιον το λέω, αφού εσείς «Άθεος» δηλώνετε! Δηλώνετε δηλαδή ευθέως ότι ήρθατε από το πουθενά και από το τίποτα! Σε μια άποψη που ο κάθε λογικός, κάθετα και οριζόντια αντίθετος είναι!
  Αν σ’αυτά τα απλά ερωτήματα δυσκολεύεστε απαντήσεις να δώσετε, είτε από εγωπάθεια, είτε από ημιμάθεια, είτε από εμπάθεια, είτε από άγνοια, δεν κάνετε για καθώς πρέπει πολιτικός και αργά ή γρήγορα θα χαρακτηριστείτε, αν δεν έχετε ήδη χαρακτηριστεί σαν «Ταγός για κλάματα!»
  Όσο για το Λαό, εκτιμώ ότι έχει την πρώτη ευκαιρία, αν και εφόσον το «Αστείο αυτό Δημοψήφισμα» διενεργηθεί, ν’αποπέμψει τον χαρακτηρισμό, που τον θέλει «Λαό για Δράματα!
  Εγώ όμως Κύριε Τσίπρα, που έχω την εντύπωση, ότι υπολείπεστε πάρα πολύ, σε πάρα πολλά και τι δεν θα’δινα να σας καθίσω σ’ένα θρανίο να σας διδάξω «Ψυχολογία – Ηγεσία και Εθνική Πολιτική!»
C:\Users\Spiros\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\crocrahil-thumb-large.jpg
  Προσέξτε, λοιπόν, Κύριε Τσίπρα, προσέξτε πολύ και εσείς αλλά και οι συνεργάτες σας! Προσέξτε μήπως από Κυβέρνηση θεάτρου Σκιών, γίνεται Τσίρκο περιοδεύον, με ρόλους που θα σας πάνε καλύτερα, γιατί και μαϊμούδες έχετε και αρκούδες έχετε και γελωτοποιούς και σκιάχτρα έχετε και καρνάβαλο δυναμιτιστή, σαν Guest Star που σαν τον καλόγερο Σαμουήλ στο Κούγκι θ’ανατιναχθεί! Και για να σοβαρευτούμε λιγάκι, εγώ τουλάχιστον γραπτώς σας το έχω ξαναπεί! Προσέξτε, γιατί από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι τη μεγάλη Παρασκευή δεν είχε παρέλθει ούτε καν μία εβδομάδα, είχαν παρέλθει απλά πέντε ημέρες!
  Όλα δε τούτα, γιατί η υποτίμηση ενός Λαού και η συνειδητοποίησή της, δεν είναι μικρό πράγμα κύριε Πρωθυπουργέ, ούτε και ανώδυνο!
  Εσείς βέβαια για τον εαυτό σας είστε στον αστερισμό της «Υπερεκτίμησης!» Όταν όμως δεν έχεις σαφή επίγνωση των πραγματικών σου μεγεθών, στη σχετικότητα του διεθνούς γίγνεσθαι και διακατέχεσαι από Βαρουφάκεια και συντροφικά σύνδρομα, τότε θαρρείς πως είσαι, ο Άτλας του Αλάθητου και του σωστού! Οπότε τότε, είναι που τσαλακώνεσαι άσχημα, γινόμενος θύμα ατυχές, ακόμα και ενός φτερνίσματος!
  Εν πάση περιπτώσει, ας πάμε στο επιμύθιο τούτης της γραφής με μια αναφορά παραίνεσης όχι πλέον στους Ταγούς, γιατί αυτοί δε χαμπαριάζουν, όχι γιατί είναι δύσκολο, αλλά γιατί το μπάχαλο της Νοοτροπίας μας αυτοί το συντηρούν, γιατί τους βολεύει, να είναι ο Νεοέλληνας έτσι! Ένας τυφλός, δηλαδή, Σκοταδιστής και Φατριαστής, μ’αυτούς ν’ασχολείτε μια ζωή και να μην έχει ιδέα από «Πολιτική!» Κι’αυτοί, να ζουν σε καιρούς χαλεπούς με δέκα και δεκαπέντε χιλιάδες (15.000)  ευρώ μηνιαίες αποδοχές και όχι μόνο!
  Έτσι το επιμύθιο αλλάζει κατεύθυνση αυτή τη φορά, απευθυνόμενο ευθέως σ’εμάς τους Νεοέλληνες και τους Εαυτούς μας! Ο καθένας μας ας καταλάβει ότι αυτή η κατάσταση άλλο δεν πάει! Δε μπορεί να τη βρίζουμε ολημερίς και να ομολογούμε και στα παραμιλητά των εφιαλτών μας «ότι κράτος δεν υπάρχει!» Παραβλέποντας το απλούστατο, ότι το Κράτος μας, το Έθνος μας και η Ελλάδα μας είμαστε εμείς, όλοι εμείς κι’ο καθένας μας ξεχωριστά, με την όποια μας συνεισφορά, στα όποια της χαρακτηριστικά!
  Η Συνταγή θεραπείας είναι απλή, ο καθένας ας φτιάξει τον εαυτό του και μόνον αυτόν, να είστε δε σίγουροι ότι αυτό και μόνον αυτό αρκεί! Βάλτε δηλαδή την άρρωστη συμπεριφορά, τα λάθη, τα κακά, τη συμφορά, απέναντί σας γυμνά! Συνθέστε τα όλα αυτά., σκοπεύστε στο κέντρο καλά τη σάπια Νοοτροπία σας σκοτώστε τη και την Ελλάδα μας Σώστε τη!
  Αλλιώς, αντίστροφα μετρήστε, καλά σημαδέψτε και με ανίατο πάθος και μίσος αβίαστα ρίξτε της «τη χαριστική βολή!»
                                                                                     Με Τιμή

                                                                                 Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας