Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΤΟΥΡΚΙΑ (ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ)

 C:\Documents and Settings\user\Επιφάνεια εργασίας\spyros.jpg
Σπύρου Κίκερη
Με αφορμή τη συμπλήρωση
εκατό (100) χρόνων από τη
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των ΑΡΜΕΝΙΩΝ
και όχι μόνο!

ΤΟΥΡΚΙΑ
« Μοιραίες Συνέπειες»
«Ότι και να κάνει
αυτό που της μέλλει και της αναλογεί να πάθει
θα το πάθει!»
«Το Πεπρωμένο Φυγείν Αδύνατον!»


«Οι Μοίρες»
  Οι Μοίρες είναι τρεις γυναικείες οντότητες της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας, αναπαριστάμενες με γυναίκες που κλώθουν! (Η Κλωθώ, η Λάχεσις και η Άτροπος) Η κλωστή συμβολίζει το νήμα της Ζωής!
  Η Κλωθώ είναι εκείνη που κλώθει το νήμα της ύπαρξης και συμβολίζει το παρόν! Η Λάχεσις είναι εκείνη που μοιράζει τους «κλήρους» τα καλά και τα κακά, αυτά που θα λάχουν στον καθένα δηλαδή, εξ ου και «Λαχνός!» Η Λάχεσις συμβολίζει το παρελθόν! Η Άτροπος είναι εκείνη, που απολύτως στερείται «Τρόπου» και η οποία, σαν έρθει η ώρα, κόβει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό το νήμα της Ζωής! Συμβολίζει φυσικά το μέλλον!
«Οι Μοίρες μέχρι σήμερα
άδικα της χαρίστηκαν!
Μα, γίναν θεριά ανήμερα
για τ’άδικα σαν πείστηκαν!»
«Ναι η Κλωθώ της χάρισε Ζωής αιώνων νήμα
μ’αυτό δεν ήταν δίκαιο, ήταν μεγάλο κρίμα!
Η Λάχεσις της κλήρωσε κακία κι’αμαρτία
και κάπου για (δικαίωση) Πρόεδρο Παντομίμα!
Η άτροπος ακολουθεί σφοδρή σαν καταιγίδα
φέρνοντας αίμα σα βροχή και κεραυνών μανία!»
Το Πεπρωμένο
  Δύο οι απόψεις περί Πεπρωμένου, είτε κάποια ανωτέρα δύναμη το φτιάχνει, διαμορφώνοντάς το κατά περίπτωση, ανάλογα με τα πεπραγμένα μας, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια του δημιουργού μας!
  Είτε προκαθορισμένο είναι από καταβολής, σε όλη του την πορεία, πάλι από το Δημιουργό μας, για αδιάκοπη διδαχή, συνετισμού και παραδειγματισμού, μ’απώτερο σκοπό την καλυτέρευση του Ανθρώπινου είδους!
  Όμως όπως και να έχει, το τέλος της Τουρκίας θα είναι ένα και το αυτό! Αυτό, δηλαδή, που της Αξίζει και της αναλογεί!
  Τον Ιούνιο του 2013 έγραψα ένα άρθρο με θέμα «Μελλούμενα στην Τουρκία», το οποίο και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ‘‘Τοπική φωνή’’ της Πρέβεζας.
  Τα διαδραματιζόμενα όμως σχετικά πρόσφατα και με αφορμή το προχθεσινό επεισόδιο της εισόδου ενόπλων στην Εισαγγελία Κωνσταντινουπόλεως και μάλιστα θεωρούμενων «Τρομοκρατών» μελών της ακροαριστερής οργάνωσης “Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα -Μέτωπο (DHKP-C)” με τη σύλληψη, φίμωση και δολοφονία του Εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ. Σε συνδυασμό με το πρωτοφανές ΜΠΛΑΚΟΥΤ την ίδια ημέρα κα ώρα που παρέλυσε την Τουρκία, στοιχίζοντας σε ζημιές ένα δισεκατομμύριο ευρώ! (Καθόλου τυχαίο γεγονός, κατά την άποψή μου) μ’εξαναγκάζουν να επανέλθω στο θέμα!
  Ο υπόψη Εισαγγελέας ήταν υπεύθυνος για τη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που χτυπήθηκε από δακρυγόνο αστυνομικών στο κεφάλι ενώ πήγαινε να αγοράσει ψωμί και εξέπνευσε μετά από 269 ημέρες ( λεπτομέρειες, για την περίπτωση, αναφέρονται σε άλλο σημείο του άρθρου!
  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά για να κατανοηθούν καλύτερα και να εναρμονισθούν με τη συμβολική εικόνα του θέματος που δείχνει το εθνικό σύμβολο της Τουρκίας καταραγισμένο και έτοιμο να κατακερματισθεί εις τα εξ’ων συνετέθη!
  Ας αρχίσουμε, λοιπόν, με την αρνητικότατη στάση της Τουρκίας, στο θέμα των Τζιχαντιστών και όχι μόνο,
  Μία απλή αναφορά στο τριήμερο των φοβερών επεισοδίων του Οκτωβρίου του 2014, συνεπεία αυτού του λόγου, αρκεί, για ν’αντιληφθούμε τη σοβαρότητα του θέματος! Πάμε λοιπόν.
3EB4601045BF2958232CB31C69CB651E
  Νεκροί 31! Τραυματίες 360 από τους οποίους οι 139 Αστυνομικοί! 1113 κτίρια πυρπολήθηκαν και έγιναν παρανάλωμα του πυρός, εκ των οποίων, 212 σχολεία, 67 αστυνομικά τμήματα, 25 νομαρχίες, 29 γραφεία πολιτικών κομμάτων και 1177 αυτοκίνητα! Επιπλέον 26 Στρατιώτες Κουρδικής καταγωγής, λιποτάκτησαν! 1124 άτομα συνελήφθησαν, 58 άτομα φυλακίσθηκαν και για να βάλουμε και το κερασάκι στην τούρτα, 35 επαρχίες μπήκαν στη δίνη των ταραχών! Όλα δε τούτα κατά δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά!
ΓΚΡΙΖΟΙ-ΛΥΚΟΙ1αρχείο λήψης
Οι Γκρίζοι Λύκοι
  Αξιοσημείωτο είναι ότι για την καταστολή των επεισοδίων επενέβησαν και οι «Γκρίζοι Λύκοι!» Ποιοι είναι αυτοί;
  Είναι τα μέλη μιας Τουρκικής Εθνικιστικής και πολιτικής οργάνωσης, προσκείμενης στο ακροδεξιό κόμμα ΜΗΡ, που είναι το τρίτο κόμμα της Τουρκίας με ποσοστά της τάξεως του 13%! Τα μέλη της συνιστούν μάζα 700 συνδικάτων, ομάδων αποστράτων συνταξιούχων και σωματείων μαρτύρων!
  Η ιδεολογία της συνίσταται στο τρίπτυχο «Παντουρκισμός, Νεοφασισμός, Αντικομουνισμός! Πολλοί είναι εκείνοι που τη χαρακτηρίζουν «Τρομοκρατική!»
Η Τούρκικη «Μπέσα»
  Όμως αν και αρκετοί έμειναν έκπληκτοι από τη στάση των Τούρκων έναντι των Τζιχαντιστών, εντούτοις οφείλω να πω, ότι προσωπικά ουδόλως εξεπλάγην!
  Η Τουρκία ποτέ δεν ήταν αξιόπιστος σύμμαχος, ανέκαθεν ήταν ένας καιροσκόπος της εξωτερικής πολιτικής! Στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο συμμάχησε με τους Γερμανούς, γιατί όλα τα προγνωστικά έδιναν νίκη της Γερμανίας!
  Δυστυχώς για εκείνους οι Γερμανοί εξαναγκάστηκαν σε συμβιβασμό, λόγω του ότι οι ΗΠΑ έμπαιναν στον πόλεμο, η έκβαση του οποίου, εκείθεν ήταν δεδομένη!
  Η είσοδος των Αμερικανών ήταν δάχτυλος των πανίσχυρων οικονομικά Σιωνιστών! Εκεί ανάγεται και το αβυσσαλέο μίσος των Γερμανών κατά των Εβραίων, καθώς και των Τούρκων, όπως εκδηλώνεται επί Ερντογάν!
  Στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η Τουρκία τήρησε τυπικά, ουδέτερη στάση, κλείνοντας το μάτι άλλοτε στον ένα και άλλοτε στον άλλο των αντιπάλων, όμως κατ’ ουσίαν συμπαραστάθηκε στους Γερμανούς, όσο ελάχιστες χώρες! Είναι δε βέβαιον ότι εάν ο πόλεμος είχε κερδηθεί από τους Γερμανούς η Τουρκία θα ελάμβανε σαν αμοιβή της στάσης της, πέραν του Αιγαίου, πιθανότατα και το 1/3 τουλάχιστον της ενδοχώρας μας!
  Αξιοσημείωτη είναι η αδιάντροπη πράξη κήρυξης του πολέμου στους Γερμανούς στις 23 Φεβρουαρίου του 1945! Όταν και η Γερμανία έπνεε τα λοίσθια!
  Ματαίως λοιπόν οι Αμερικανοί ζήτησαν τη στήριξη των Τούρκων στο θέμα των Τζιχαντιστών! Γιατί; Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος, και οι Τούρκοι αποδεδειγμένα, αν μη τι άλλο, δεν έχουν «ΜΠΕΣΑ!»
  Ας το κατανοήσουν άπαντες τούτο, κυρίως δε οι Αμερικανοί, που δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται τέτοιες αρνήσεις από τους Τούρκους, είτε κατάμουτρα είτε πλαγίως, είτε δολίως!
erdosuklt20140816_ldp005_0
Ο Νεοσουλτάνος Ερντογάν
  Πέραν των παραπάνω λόγων, για να επανέλθουμε στο Θέμα μας, περί των Μοιραίων συνεπειών στην Τουρκία, είναι επιπρόσθετα η εν γένει στάση του Νεοσουλτάνου Ερντογάν και η προκλητικότητά της, που με εξανάγκασαν στην εκ νέου σχετική αναφορά!
  Αυτός ο «αλαφροΐσκιωτος» ηγέτης, που ποντάρει στο απροσμέτρητο πλήθος των χαχόλων της Τουρκίας και το επίπεδό τους, για μόνιμη εγκατάσταση στο θώκο της εξουσίας, μέσω εκλογικών νικών, δε διανοείται να χαλάσει το χατίρι στα Σουνιτικά αδελφάκια της ενδοχώρας του και τους ομόθρησκούς του τζιχαντιστές!
is1061162
  Άλλωστε τα κοινά γνωρίσματα των δύο φύλων (ο Θεός να τα κάνει δύο!) είναι γνωστά, όπως άλλωστε φαίνονται και στις παραπάνω εικόνες, η μεσαία των οποίων είναι από τη γενοκτονία των αρμενίων του 1815! Ποια είναι αυτά τα γνωρίσματα; Ασφαλώς οι «Ανελέητοι βασανισμοί, οι άγριοι σφαγιασμοί και οι ολοκληρωτικοί αφανισμοί» οι καθαγιασμένοι και ευλογημένοι Θεόθεν!
  Όμως έχουν γνώση οι φύλακες! Οι φύλακες Άγγελοι της Θείας Κρίσης και της Θείας Δίκης! Μα υπάρχουν αλήθεια φύλακες άγγελοι της Θείας Δίκης; Η Ιστορία ευτυχώς, παρά την ιδιοτέλειά της και τη μεροληψία της σε πολλές περιπτώσεις, έτσι εν γένει αποφαίνεται!
Των Μοιραίων Συνεπειών, Ήγγικεν η ώρα.
  Δεν είναι, λοιπόν, μόνο τα γεγονότα του Ιουνίου 2013, με τις πρωτοφανείς μαζικές συγκεντρώσεις και εξεγέρσεις, μ’αφορμή την πλατεία Ταξίμ στην Τουρκία, που σηματοδοτούν τα μελλούμενα στη γείτονα και «φίλη»!
  Δεν είναι οι φοβερές διαδηλώσεις του Οκτωβρίου του 2014, στις οποίες λεπτομερώς αναφερθήκαμε.
C:\Users\Spiros\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\images (4).jpg
Είναι η νικηφόρα φόρα των Κούρδων στη Συρία και το Ιράκ, με την επανάκτηση του Κομπανί και όχι μόνο, από τους Τζιχαντιστές, του λεγόμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου ή Κράτους (Ι.Κ)!
  Είναι το συσσωρευμένο μίσος των Κούρδων κατά των Τούρκων, από την παράταξη του στρατού τους στα σύνορά τους και σε απόσταση αναπνοής από το Κομπανί, όχι μόνο απαγορεύοντας την είσοδο των Κούρδων του Κομπανί, αλλά απολαμβάνοντας τον σφαγιασμό τους από τους Τζιχαντιστές!
  Είναι οι αλλεπάλληλες συρράξεις εντός του Τουρκικού Κοινοβουλίου και η πρωτοφανής αγριότητα με την οποία δέρνονται οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) και οι βουλευτές όλων πλέον των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον όρκο, που από κοινού έδωσαν τελευταία για το ότι ο νόμος, περί διεύρυνσης των εξουσιών των Υπηρεσιών Ασφαλείας, δεν θα περάσει!
  Είναι οι προχθεσινές διαδηλώσεις (11 Μαρτίου 2015) των 2 εκατομμυρίων διαδηλωτών και των 8 νεκρών, που έγιναν με αφορμή την επέτειο, από το θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν Ικίν! Που χτυπήθηκε από δακρυγόνο στο κεφάλι ενώ πήγαινε να αγοράσει ψωμί, για να χαρακτηρισθεί σαν «τρομοκράτης» από τον Ερντογάν και να εκπνεύσει, μετά από 269 ημέρες! Για να μείνει σαν το σύμβολο αντίδρασης της βιαίας καταστολής και κατά την άποψή μου σύμβολο στο διηνεκές!
  Αυτό ήταν το σύμβολο που ενέπνευσε τους τρομοκράτες να εισβάλλουν στην Εισαγγελία να κολλήσουν το όπλο στον κρόταφο του εισαγγελέα και να ζητήσουν ζωντανή ομολογία των αστυνομικών για την υπαιτιότητα θανάτου του πιτσιρικά και απόδοση δικαοσύνης από «Λαϊκό Δικαστήριο!» καθώς απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για συμμετοχή στις πορείες!
  Το αποτέλεσμα γνωστό, εισβολή των ειδικών δυνάμεων, θάνατος των δύο εισβολέων «τρομοκρατών» θάνατος του εισαγγελέα, που βρέθηκε με τρεις σφαίρες στο κεφάλι και δύο στο σώμα! Εκείθεν δε έρευνα εις βάρος τεσσάρων εφημερίδων (Aurriyet, jumhuriyet, Posta, Bugun) με την κατηγορία της τρομοκρατικής προπαγάνδας και αφορμή τη δημοσίευση των σχετικών  φωτογραφιών! Ας αφήσουμε και πάλι την περίπτωση, επανερχόμενοι στη κανονική ροή των διαδραματιζομένων
  Ας πάμε για λίγο στη Δημοκρατική υπόσταση του νεοσουλτάνου Ερντογάν, που μετά τις απαγορεύσεις του διαδικτύου, μετά τη δίκη 16χρονου γιατί τον εξύβρισε, μετά τη σύλληψη νεαρού που τον είδε ο ίδιος να καπνίζει σε καφετέρια,θέλει ν’αυξήσει τα μέτρα αστυνόμευσης, αγνοώντας ότι ηγείται ενός των πλέον αστυνομοκρατούμενων Εθνών του Κόσμου!
  Πέραν όμως όλων τούτων, είναι τα μαζικά ατοπήματα του ιδίου, με κυρίαρχο το ασύστολο και προκλητικότατο ξίπασμά του, από τη μέθη της Εξουσίας! -Πάγια κατάληξη ανώριμων ανδρών, παγιωμένων συνδρόμων, που αναρτώνται σε υψηλότατους εξουσιαστικούς θώκους! Είναι εκείνοι οι «Ηγέτες» που στερούνται της βασικότατης ιδιότητας των μεγάλων Ηγετών, που λέγεται ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ και απέχει πολύ από εκείνη που ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΣΥΝΗ λέγεται! Και είναι εκείνη που τη μνήμη κρατά ζωντανή σε όλο το διάβα του βιολογικού σου ίχνους! Και σε κρατά όρθιο, εσένα τον απόλυτο επιλογέα των μέσων πτητικής σου επιλογής, στο να αποποιηθείς την πρόκληση γελοιοποίησής σου με «το καβαλίκεμα του ΚΑΛΑΜΙΟΥ!»
aksaray
Ντροπή Ασύστολη.
  Είναι το Τέρας που κτίσθηκε, για να τον καταβροχθίσει και να τον ξεράσει, γιατί ούτε αυτό, το δικό του κτίσμα, δεν θα μπορέσει να τον χωνέψει!
  Για να δούμε λοιπόν για λίγο, τούτο το Τέρας! Ονομάζεται «Λευκό Παλάτι» στα Τούρκικα Ak Saray, είναι 40.000 τ.μ εντός συνολικής έκτασης 300.000 τ.μ και στοίχισε άνω των 500.000.000 ευρώ, μισό δις δηλαδή! Τα έξοδα λειτουργίας του μπορεί να τα φαντασθεί κανείς αν αναλογισθεί ότι το κόστος ρεύματος ανά μήνα υπολογίζεται στα 300.000 ευρώ!
  Όλα δε αυτά σε καιρό που η Τουρκία ραγδαία εισέρχεται εκ νέου σε βαθιά οικονομική κρίση και η ανεργία της και ο πληθωρισμός αυξάνονται ανεξέλεγκτα! Ήδη με τα τελευταία στοιχεία της στατιστικής της Υπηρεσίας η ανεργία έχει υπερβεί το 12%, που σημαίνει ότι επισήμως οι άνεργοι πρέπει να υπερβαίνουν τα οχτώ (8) εκατομμύρια!
  Ας επανέλθουμε όμως για λίγο στο Σαράι, η χλιδή και η πολυτέλεια του οποίου ξεπερνά κάθε ανθρώπινη φαντασία! Αρκεί ν’αναλογισθεί κανένας ότι διαθέτει 1150 δωμάτια! Ότι το γραφείο του Προέδρου, που φτιάχτηκε σύμφωνα με το πρότυπο του Οβάλ γραφείου του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δε μπορεί να διαπεράσει ούτε υπερσύγχρονος πύραυλος!


erntogan-neo-proedriko-palati
ECCE HOMO
  Όσο για τη λεζάντα της παραπάνω εικόνας το «Ecce Homo » δηλαδή, νομίζω ότι με μία συγνώμη στον υιό του Θεού, ταιριάζει απόλυτα και λόγο ημερών στον «Θεοπάλαβο!» Ναι το Ecce Homo, σημαίνει «Ίδε ο Άνθρωπος!» Το πρωτοείπε ο Πιλάτος για το Χριστό και το έγραψε ο Φρίντριχ Νίτσε, με υπότιτλο «Πως κανείς γίνεται αυτό που είναι!» Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Νίτσε μετά από εξήντα ημέρες τρελάθηκε!
  Και για να κλείσουμε για το αλλεργιογόνο τούτο κατασκεύασμα ακούστε τις δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Χουριέτ, ο προσωπικός ιατρός του Ερντογάν και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Κος Τσεβντέτ Ερντόλ, σχετικά με το «Χημείο» που ήδη οργανώνεται στο Σαράι: «Οι επιθέσεις δεν γίνονται πλέον δια της οδού των όπλων, αλλά δι’αυτής των τροφίμων γι’αυτό. Ένα Εργαστήριο (Χημείο) θα εγκατασταθεί επίσης στο μέγαρο, ώστε να προλαμβάνει οποιαδήποτε τοξική, χημική, ραδιενεργό ή βιολογική επίθεση, θα μπορούσε να έχει στόχο το πρόσωπο του αρχηγού του Κράτους, μέσω τροφίμων και ποτών!
  Ίσως Αγνοεί ο Άμοιρος εκείνη την Ιστορική άποψη που λέει «Ότι όσο πιο πολύ φυλάγεσαι, τόσο πιο πολύ συναισθάνεσαι, ότι ο κίνδυνος σε πλησιάζει, σε τρομάζει και εν τέλει ούτως ή άλλως σε προετοιμάζει για να σε φάει!»
  Ακούστε και την αδιάντροπη δήλωση του ιδίου για το Τέρας: « Το Σαράι δεν είναι για μένα είναι για να θαμπώνονται οι ξένοι με το μεγαλείο της Τουρκίας!»
  Μακάρι ο Θεός να σε είχε προφυλάξει από τούτη την κατάντια και ας έκανες στη ζωή σου, κάτι ανάλογο με τις πορτοκαλάδες που πούλαγες στην εφηβεία σου στα γήπεδα, ξεδιάντροπε!
  Το τέλος σου θα είναι οικτρό και φριχτό να μου το θυμάσαι! Γιατί αν μη τι άλλο θα καταντήσεις σαν τον Λούντβιχ της Βαυαρίας!
  Ναι Κε Ερντογάν είναι, ο παραπάνω εικονιζόμενος, ομού με έναν από τους πύργους που αφειδώς κατασκεύαζε με πείσμα, πλάθοντας ένα κόσμο φαντασιώσεων και αλλόκοτων επιθυμιών! Πρωταγωνιστής ενός δράματος κυριευμένου από το παραλήρημα μιας υλιστικής συνείδησης ακόρεστων πόθων και παθών! Τους πύργους έκτιζε κατά βάση για ν’απολαμβάνει μόνος του τις φαντασμαγορικές Βαγκνερικές όπερες, 209 στο σύνολό τους και κόστος 97.300 μάρκων!
  Στο τέλος κατάντησε, λίγο προτού στραγγαλίσει το ψυχίατρό του και πριν γίνει νούφαρο στη λίμνη, που είχε κατασκευάσει, να ζει σε απόλυτη απομόνωση, σ’ένα χώρο με ατέλειωτους χρυσούς καθρέφτες και ένα δώμα, που του ανέβαζαν τα γεύματα με τροχαλία, από άνοιγμα ενός τετραγωνικού, γιατί δεν ήθελε να βλέπει κανέναν! Προσοχή, λοιπόν Κε Ερντογάν! Προσοχή!
genoktonia-servonparakato
Πεπραγμένα εν Συνόψει
  Για να δούμε όμως λίγο βαθύτερα τα συμβαίνοντα, κρατούντα, και ισχύοντα στην Τουρκία, ιστορικά, κοινωνικά, δομικά, αντλώντας τελικά συμπεράσματα, για τις Μοιραίες συνέπειες σε αυτή!
  Η Τουρκία βαρύνεται ιστορικά με απρέπειες και ασχήμιες αίσχιστου είδους! Βαρύνεται με γενοκτονίες, εξολοθρεύσεις, ολοκαυτώματα και αμαρτήματα, που τέλος δεν έχουν, αλλά και δε μπορούν να μείνουν αναπάντητα.λ
pope_francis


  Ο Πάπας Φραγκίσκος, φέτος το Πάσχα από τον άμβωνα της Βασιλικής Του Αγίου Πέτρου χρησιμοποίησε τον όρο «γενοκτονία» αναφερόμενος στη σφαγή των αρμενίων πριν από 100 χρόνια (1915-1917)! Ο Ποντίφικας είπε: «Τον περασμένο αιώνα η ανθρωπότητα βίωσε τρεις μαζικές και πρωτόγνωρες τραγωδίες! Η πρώτη έπληξε το λαό της Αρμενίας! Οι άλλες δύο είναι εκείνες που διέπραξαν ο «Ναζισμός» και ο «Σταλινισμός»! Ουδείς είχε το σθένος να διαμαρτυρηθεί. Από τους Τούρκους ιθύνοντες το «Θράσος» δε έλλειψε για μια ακόμα φορά! Διαμαρτυρήθηκαν εντόνως, η αλήθεια τους ενόχλησε!
  Όμως όποιος τα λάθη του δεν αναγνωρίζει, όχι μόνο δεν πρόκειται να  ολοκληρωθεί ποτέ, αλά ούτε καν υποτυπωδώς να διορθωθεί στη διηνεκές! Το αυτό ισχύει και για όποιον πίσω από το δάχτυλό του προσπαθεί να κρυφτεί, το μόνο που μπορεί  να πετύχει είναι μια γελοιοποίηση διαρκείας!
C:\Users\Spiros\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\ImageHandler.jpg
ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2015!
   Η Τουρκία βαρύνεται σήμερα, επί πλέον για τη δημογραφική αλλοίωση και την Εθνική στρέβλωση και μόλυνση της Ελληνικής Φυλής, με τη μεθοδευμένη άφεση εκατομμυρίων ανεξέλεγκτων ισλαμικών «προσφύγων» «Λαθρομεταναστών» «Οικονομικών μεταναστών» τα προσωνύμια βολεύουν, προς τη χώρα μας και την Ευρώπη! Καθιστώντας τους Έλληνες Πολιτικούς πιόνια στα δηλωθέντα υποχθόνια σχέδιά τους!
O «Cow Boy» του Αιγαίου»
  Στο σημείο αυτό οφείλω μία σύσταση στο νυν Υπουργό Εθνικής Άμυνας, που νομίζει ότι το παίζει «ο Cow Boy» του Αιγαίου περιφερόμενος μ’ένα ελικόπτερο στα ακριτικά νησιά και τις βραχονησίδες! Για την Τουρκία θέλω να μιλήσω όμως ετούτος εδώ, εμβόλιμα με προκαλεί, με τους αηδιαστικούς παλικαρισμούς της γλώσσας του και όχι μόνο!
  Θέλετε να δώσετε μάθημα στους Τούρκους, Κε Καμένο, ρωτήστε τους αν σας επιτρέπουν να επιστρέψετε τους πυραύλους S300 στην Κύπρο, με την οποία έχουμε ενιαίο δόγμα αμύνης και για την οποία αγοράσθηκαν!
  Θέλετε ακόμα πιο γενναία πράξη; Λύστε τα χέρια των Πιλότων μας, με την εντολή, «Κατάρριψης του πρώτου Τούρκικου Αεροπλάνου που θα παραβίαζε Εθνικό Εναέριο χώρο, κάτω των 6 Ναυτικών Μιλίων!» Ελπίζω ν’αντιλαμβάνεστε γιατί λέω 6 και όχι 10, αν και αμφιβάλλω!.
  Ή μήπως προτιμάτε μια ακόμα πιο γενναία, απόλυτα ηρωική, λογική και καθ’όλα νόμιμη πράξη, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη σύμβαση του Ο.Η.Ε περί θαλασσίου δικαίου; Αν ναι εισηγηθείτε στον Προϊστάμενό σας και Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κο Τσίπρα «Την Επέκταση των Χωρικών Υδάτων μας στα 12 ΝΜ! Διαφορετικά καθίστε στο Θώκο σας, κλωσήστε τα αυγά σας και μην παριστάνετε τον «Cow Boy! ούτε το κοράκι και το «Κοκοράκι», γιατί ο ρόλος της «Κότας» στην περίπτωση, σας ταιριάζει καλύτερα!
  Και επειδή είπα κάποια λόγια που ίσως θεωρηθούν υπερβολικά και προσβλητικά, οφείλω ν’αναλύσω για λίγο, ας μου επιτραπεί, το θέμα των χωρικών μας υδάτων και τις στάσεις των Ελληνικών Κυβερνήσεων!
  Ας μην πάμε πολύ μακριά, τότε που τα χωρικά ύδατα ήταν 3 Ν.Μ, όση και η εμβέλεια των πυροβόλων! Ας πάμε στο 1936 και το νόμο 230, με τον οποίο επεκτάθηκαν τα χωρικά μας ύδατα στα 6 Ν.Μ, βάσει του Διεθνούς Δικαίου! Το 1973 με την κύρωση πάλι του διεθνούς Θαλασσίου δικαίου (ΝΔ 187/73) απέκτησε το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος(Π.Δ), χωρίς ποτέ να το εκτελέσει!
  Και μετά φτάνουμε στη συνδιάσκεψη σταθμό για το δίκαιο Θαλάσσης στη Jamaica (Montego Bay) 6-10 Δεκ. 1982, όπου και υπήρξε ένα ενιαίο κείμενο 320 άρθρων, που με απόλυτη σαφήνεια όριζε, πέραν των άλλων, το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 Ν.Μ! Το κείμενο έγινε άμεσα αποδεκτό από 130 Κράτη, 17 αποχές και 4 απορρίψεις, με μία φυσικά της Τουρκίας! Σήμερα το δικαίωμα είναι αποδεκτό από 158 Κράτη έναντι των 192 του ΟΗΕ!
   Η ισχύς του υπόψη δικαιώματος επικυρώθηκε διεθνώς από 16 Νοεμβρίου 1994, καθώς με το Νόμο 2321 του Ιουνίου 1995 της Βουλής των Ελλήνων και ισχύ από 21 Αυγούστου 1995! Χωρίς μέχρι σήμερα να εκτελεσθεί!
  Μακάρι να ήταν η πρώτη φορά που οι «Νεοέλληνες» ολιγωρούν στην εκτέλεση νόμου, Εθνικής κυριαρχίας κατοχυρωμένου διεθνώς! Αθετώντας νόμους αξίες αρχές και παραδοχές, διατήρησης της Ελευθερίας και της αξιοπρέπειας κατά συρροή και εξακολούθηση!
  Να γιατί εκφράσθηκα όπως εκφράσθηκα Κε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας και επιφυλάσσομαι για περισσότερα σε προσεχές μου άρθρο «Περί Αιγαίου!» Επί του παρόντος σας γνωρίζω ότι με βάση τα 6 ΝΜ η χώρα μας έχει κυριαρχία στο Αιγαίο της τάξεως του 35%, η Τουρκία του 8.6% και το 56% η διεθνής  κοινότητα! Ενώ με βάση τα 12ΝΜ τα αντίστοιχα ποσοστά ανέρχονται στο 64% για την Ελλάδα στο 10% για την Τουρκία και στο 26% για τη διεθνή κοινότητα,!,
  Όμως προσέξτε, η Τουρκία άλλα χωρικά ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα, άλλα στη Μεσόγειο και άλλα στο Αιγαίο! Προσέξτε λοιπόν, μήπως λίαν συντόμως επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο στα 12 ΝΜ, γιατί τότε θα γελάσει και το «παρδαλό κατσίκι!»
  Όσο για τη συμπάθεια, όπως εκφράσθηκε από τον Κο Μπουντάρη, δε συμφωνώ, απλά οφείλω να πω ότι αν ήσασταν Χιονάνθρωπος, θα μου αρέσατε πολύ, αλλά δυστυχώς είστε «Άνθρωπος!» Με πολλά και κακά μείον του μέσου ανθρώπου, τόσα που με κάνουν να θλίβομαι βαθύτατα όταν βλέπω απέναντί σας ανθρώπους, να κάθονται «κλαρίνο!» Ανθρώπους, που αν μη τι άλλο, κάποιες στιγμές, παρά την αγάπη γι’αυτό που διάλεξαν να κάνουν, αναγκάστηκαν να αναθεματίσουν τη Μοίρα τους! Σ’αντίθεση με σας που την ευλογείται ακατάπαυστα από γεννησιμιού σας! Όμως μηδένα προ του τέλους μακάριζε!
  Εδώ ας μου επιτραπεί μία μικρή αναφορά, στην Ωδή εις Σάμον του Τεράστιου Ανδρέα Κάλβου, αφιερωμένη φυσικά στον Κο Καμένο
ΩΔΗ ΕΙΣ ΣΑΜΟΝ
Όσοι το χάλκεον χέρι
Βαρύ τον φόβον αισθάνονται
Ζυγόν δουλείας ας έχωσι
Θέλει αρετήν και τόλμην
η Ελευθερία!
  Δεν θέλει προχειρότητες, ερασιτεχνισμούς, συγχύσεις περί του πρακτέου αποκρύψεις πράξεων ηρωικών, παρά τη θετικότητα των αποτελεσμάτων τους, καθώς ενέργειες και πράξεις ευτελισμού και ταπείνωσης!
  Όποιος δυσπιστεί σε τούτα, ας ζητήσει ανάλυση της περίπτωσης Δινόπουλου σε κείνη την αερομαχία του 1974 στη θαλάσσια περιοχή της Σκύρου Και όποιος θέλει να μορφώσει πλήρη γνώμη για την «αξιοπρεπή» μας πολιτική, ας μελετήσει τα επίσημα στοιχεία της σύλληψης (Προδοσίας) του ΟΤΣΑΛΑΝ στη διαδρομή Ελληνική Πρεσβεία (Κένυα) –Ναϊρόμπι! Καθώς τους απίστυευτους διαλόγους των ιθυνόντων μας, με μόνο περισωθέντα έναν Σάββα Καλεντερίδη!
  Και για να επανέλθουμε και να συνδεθούμε \με τα προηγούμενα, περί προσφύγων κτλ, ο Οζάλ επισήμως δήλωνε «Δε απαιτείται πόλεμος με τους Έλληνες! Ανοίξατε τας θύρας να περάσουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες φίδια…..!» Την ίδια περίοδο που ο «Μεγάλος Ανδρέας Παπανδρέου» Αυτός που εγώ «Ηγεμόνα Σταυρωτή» αποκαλώ, και που είναι ο βασικός υπεύθυνος για τη σημερινή κατάντια, έλεγε το περίφημο «MEA CULPA!» που σημαίνει «Το Μέγα Λάθος μου» για το Νταβός! Και μια και η κουβέντα το’φερε θέλετε Κε Τσίπρα να βρείτε ποιος ευθύνεται για τα μνημόνια αρχίστε την έρευνα από το 1981! Τη μεγάλη εκείνη μέρα της «αλλαγής!» Απλό το Ερώτημα ΄τί χρέος παρέλαβε ο «Κύριος αυτός και τί παρέδωσε στον εαυτό του με τη λήξη της πρώτης του τετραετίας!
αρχείο λήψηςC:\Users\Spiros\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\11174921_10153305895003112_5468388304164570811_n.jpg
  Αυτά περί Οζάλ και Παπανδρέου το 1993, γιατί μετά το 2001 τα κύματα προσφύγων κατέληξαν σε άγριο κι’ανεξέλεγκτο ισλαμικό τσουνάμι, οι δε αποστολές ανάσχεσης των Ελλήνων, αποστολές διάσωσης ναυαγών, κατά κανόνα, δημιουργώντας πολύπλοκα και δυσεπίλυτα προβλήματα στη χώρα μας, με προβλέψιμες δυστυχώς συνέπειες! Το μέλλον όμως των Ελλήνων, Έλληνες το προδιαγράφουν και όχι Μοίρες και πεπρωμένα!
  Αλήθεια δεν έχετε αντιληφθεί «ανόητοι» ότι υπάρχει τουρκικό σχέδιο σε πλήρη υλοποίηση για τη διάλυση της Ελλάδας;Της Ελλάδος της μιας ΦΥΛΗΣ! Πόσους λαθρέμπορους έχετε συλλάβει βρε αθεόφοβοι; πόσους; Έλεος! Έλεος! Έλεος! Κι’αυτούς που πιάνετε ανίκανοι κι’ανεκδιήγητοι τί τους κάνετε;
  Δεν αντιλαμβάνεστε ότι η λαθρομετανάστευση αποτελεί εθνική υπόθεση για την Τουρκία και γίνεται βάσει εθνικού σχεδίου! Τα καράβια των προσφύγων εκείνοι τα βυθίζουν κατά κανόνα, στην πρώτη θέα ελληνικού καραβιού ή ακτής και οι λαθρέμποροι την κάνουν με υπερταχύπλοα συνοδά!
politikoi-arxigoimegas_alexandros_2
Γιατί, άλλο το καθεστώς για ναυαγούς, άλλο για επιβαίνοντες σκάφους! Και σεις Έλληνες εξαντλείστε, τον προς την Πατρίδα σας οίκτο, μέχρι εκεί που αρχίζει και τελειώνει «Ο Ξένιος Ζευς!»  
  Σε απόσπασμα του Θουκυδίδου, (Περικλέους Επιτάφιος) για να μαθαίνουμε και κάτι, ο Περικλής αναφέρει, ότι οι Αθηναίοι διατηρούσαν την πόλη τους ανοιχτή, δεν έδιωχναν δηλαδή τους ξένους! Με τον όρο «Ξένοι» όμως εννοούσε τους υπόλοιπους Έλληνες πλην των Αθηναίων και όχι τους «Αλλοεθνείς, που τους αποκαλούσε Βαρβάρους!» Και σεις Έλληνες πολιτικοί κλάψτε τη Μοίρα σας! Κλάψτε τη γιατί είστε «Ηγετίσκοι» χωρίς ίχνος ηθικού θάρρους! «Λες και και δεν σας δίδαξε ο Μέγας Αλέξανδρος πως λύνονται οι Γόρδιοι Δεσμοί!» Το θέμα μας όμως σήμερα είναι η Τουρκία και όχι εσείς!
Η Τουρκική Φυλή
  Όμως όπως και να έχει, η ώρα που η Τουρκία θα πληρώσει, έντοκα και έντρομα για τα ανεξόφλητα ιστορικά της χρέη, δεν αργεί και δεν αργεί, γιατί το Εθνικό φρόνημα δεν αποκτάται με καταπιέσεις, εξαναγκασμούς και φριχτούς βασανισμούς.
  Ήγγικεν, λοιπόν, η ώρα γιατί το τουρκικό καύχημα περί εθνικισμού είναι αστείο, τόσο αστείο, όσο και ο απόλυτος σημαιοστολισμός μιας χώρας που μέσα της κυοφορεί τουλάχιστον 45% του πληθυσμού της θανάσιμους εχθρούς! Η ώρα ήγγικεν γιατί ούτε εθνικισμός ούτε εξισλαμισμός με το ζόρι γίνεται!
  Μια κοινή παροιμία στην Τουρκία λέει: «Εβδομήντα και δυόμιση μειονότητες μας συνθέτουν!» Ο σκληροτράχηλος ΟΖΑΛ επί πρωθυπουργίας του μίλησε για 25!
  Ανεξάρτητα όμως από το τι ο καθένας λέει, πρόσφατα έγινε μια σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου Τίμπινγκεν της Γερμανίας που απέδειξε ότι στην Τουρκία υφίστανται πενήντα δύο (52) διαφορετικές εθνότητες, με βάση τις διαλέκτους, τις διαπλάσεις, τον τρόπο ζωής, τα έθιμα και τις παραδόσεις!
  Φυσιογνωμικά οι «τούρκοι» μοιάζουν, κατά περίπτωση με Τουρκμένους, Ουζμπέκους, Τατάρους, Καζάκους κτλ, κατοίκους της βαθιάς Ασίας, δηλαδή! Τελείως διαφορετικοί είναι οι κάτοικοι της δυτικής Τουρκίας που μοιάζουν περισσότερο με Έλληνες και λιγότερο με Σλάβους! Αυτοί είναι και οι πολιτισμένοι Τούρκοι, που είναι και αισθάνονται στην πλειονότητά τους υπόχρεοι στους Έλληνες!
   Κοιτάξτε λίγο την παραπάνω εικόνα, είναι το «Οθωμανικό Τσίρκο», όπως το ονόμασε ο έγκριτος δημοσιογράφος Καντρί Γκουρσέλ! Το εσωτερικό άγημα τιμής και το άγγιγμα αιχμής της τρέλας του Ερντογαν!
  Είναι οι 16 πολεμιστές (μασκαρεμένοι ηθοποιοί) που αντιπροσωπεύουν τις ισάριθμες αυτοκρατορίες στην ιστορία της Τουρκίας! Από τους Ούννους και τους Σελτζούκους μέχρι την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Φυσικά λόγος για τις φυλές τους δε γίνεται!
  Αξιοσημείωτη, εν προκειμένω, είναι η θέση του YASIN AKTAY, διδάκτορος κοινωνιολογίας, αρθρογράφου της εφημερίδας Yeni Afak, μέλος της κεντρικής επιτροπής και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, σχετικά με την Τουρκική φυλή!
  Ο YASIN AKTAY πρόσφατα, ευρισκόμενος στο Πανεπιστήμιο της πόλης Bayburt σε ένα δημόσιο πάνελ, ομολόγησε δημόσια, ότι δεν υπάρχει στην ουσία Τουρκική φυλή, προκαλώντας τις εντονότατες αντιδράσεις του ακροατηρίου με αποτέλεσμα τον εξαναγκασμό του σε αποχώρηση!
  Ωστόσο είχε προλάβει να πει, χωρίς δισταγμό: «Ότι ο όρος Τούρκος είναι ένα σύνθετο πράγμα και ότι στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει Τούρκικη Φυλή, αλλά ένα συνονθύλευμα από πολλά στοιχεία! Γι’αυτό δε μπορεί να υποστηρίζεται δημόσια η άποψη της μίας φυλής, γιατί συνιστά μέγιστο πολιτικό λάθος που οδηγεί ακόμα και στη διάσπαση της Τουρκίας!
  Η σημερινή Τουρκία θα πρέπει να ερευνήσει την προέλευση των κατοίκων της σε βάθος πέντε και έξι γενεών του παρελθόντος, για να διαπιστωθεί περίτρανα ότι στην πραγματικότητα δε υπάρχει Τούρκικη Φυλή!»
  Συνοψίζοντας για τις θέσεις του καθηγητή, είναι βέβαιον ότι τέτοιες απόψεις και ομολογίες θα πολλαπλασιάζονται αμείωτα και θα εξελιχθούν σε χιονοστιβάδα, που θα παρασύρει και θα συντρίψει τον μύθο περί Τουρκικής Εθνικής Ταυτότητας, που έπλασε έντεχνα, ο ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας Κεμάλ Ατατούρκ, αν ωστόσο οι ομοϊδεάτες του, δεν ανατρέψουν την υφιστάμενη πολιτικά κατάσταση, της Ισλαμικής Κυριαρχίας του Ερντογάν!
  Επιπρόσθετα αξίζει ν’αναφερθεί ότι οι εκκλήσεις του γνωστού και έγκριτου δημοσιογράφου Μεχμέτ Αλί Μπιράντ προς επίλυση του Κουρδικού θέματος της Τουρκίας, με συγκεκριμένες εισηγήσεις, είναι αναρίθμητες!
KEMAL ERNTOGAN !images (2)
Εθνικοκοινωνικοπολιτικες Τάσεις.
  Εν πάση περιπτώσει, σημασία τόση δεν έχει το πολυεθνικό συνονθύλευμα και η πολυθρησκευτική Βαβέλ, σημασία έχει ο βασικός διαχωρισμός των Τούρκων, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί από συστάσεως της Τουρκικής Δημοκρατίας, από τον ιδρυτή της και μεγάλο της Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, μέχρι σήμερα!
  Τα γεγονότα του Ιουνίου του 2013 της πλατείας ταξίμ με την κατασκευή του εμπορικού κέντρου ήταν η αρχή και η αφορμή πίσω από σωρεία αιτίων αναγομένων κατά βάση, σ’ένα εθνικοκοινωνικοπολιτικό διαχωρισμό μεταξύ των εκσυγχρονιστών Νεότουρκων και του λεγόμενου συντηρητικού εξισλαμισμού. Εκεί ανάγεται και η αδιάλειπτη συνέχεια των επεισοδίων!
  Οι πολιτικοκοινωνικές και θρησκευτικές τάσεις ή δόγματα εκπορεύονται, από τρεις, όπως και να έχει, άνδρες της Τουρκίας, ένα Νεκρό και δυο ζωντανούς! Αυτοί είναι ο Ατατούρκ, για την πρώτη τάση, ο Ερντογάν για τη δεύτερη, και ο άγνωστος σε πολλούς και πολύ γνωστός σε λίγους πολυεκατομμυριούχος Ιμάμης Γκιουλέν! Ας τους δούμε για λίγο
Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
  Θεωρείται μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα! Στρατιωτικός και πολιτικός! Είναι ο ιδρυτής της νεώτερης Τουρκικής Δημοκρατίας (29 Οκτ.1923) πρώτος Πρόεδρος αυτής. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η μητέρα του Ζουμπεϊντέ, σε ορεινή περιοχή Δυτικά των Ιωαννίνων και ο πατέρας του Αλί Ριζά, λέγεται ότι είχε εβραϊκές ρίζες! Πάντως ο ίδιος απέφευγε συστηματικά να μιλά για την καταγωγή του
  Το υπερσύγχρονο πνεύμα του συνοψίζεται στις τρεις φράσεις που συνήθιζε να λέει ‘‘ Τουρκοποιήστε- Εκσυγχρονίστε- Δυτικοποιήστε!’’
  Δημιούργησε ένα ακατανίκητο ρεύμα που κυριάρχησε στην Τουρκία ουσιαστικά μέχρι την έλευση του Ερντογάν το έτος 2002! Η Τουρκία σ’ελάχιστες περιπτώσεις παρέκλινε του δόγματος Κεμάλ, επανακάμπτοντας σ’αυτό είτε εκλογικά είτε πραξικοπηματικά!
  Σύμφωνα με το δόγμα Κεμάλ ο Στρατός είναι ο θεματοφύλακας της Τουρκίας, με συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα επέμβασης οσάκις έκρινε ότι κινδύνευε η Τουρκική Δημοκρατία!
  Ο Κεμάλ με την ανάληψη της εξουσίας κατήργησε το χαλιφάτο, καθαιρώντας το Σουλτάνο, που τον είχε καταδικάσει σε θάνατο! Έκλεισε όλα τα ιδρύματα που λειτουργούσαν με βάση την ισλαμική νομοθεσία. Απαγόρευσε την πολυγαμία, το φέσι και το φερετζέ! Αντικατέστησε το ισλαμικό αλφάβητο με το λατινικό! Αποδέσμευσε πλήρως την πολιτική και το κοινωνικό γίγνεσθαι από τη θρησκεία! Έδωσε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις γυναίκες, αναγνωρίζοντας πλήρη ισότητα στα δύο φύλα!
  Οι ενστερνιστές του δόγματός του, Θεοποίησαν απολύτως τον Κεμάλ, οι αρχές και οι αξίες του οποίου εισχώρησαν βαθιά στις ψυχές τους! Οι Τούρκοι τον εκτίμησαν τόσο, που του έδωσαν το προσωνύμιο Ατατούρκ, που σημαίνει πατέρας των Τούρκων!
  Προσωπικά έζησα τους Τούρκους Αξιωματικούς όταν υπηρέτησα στο ΝΑΤΟ(1985-1987) και μπορώ να βεβαιώσω ότι επρόκειτο για Ελίτ υψηλού επιπέδου, που κάθε άλλο παρά σχέση είχε, με αυτό που λέγεται Ανατολή, ισλαμικός τρόπος ζωής και συνήθειες!
  Για να κλείσουμε τα του Ανδρός, ο Ατατούρκ, βαρύνεται για φοβερές γενοκτονίες, τις οποίες διέταξε αποβλέποντας στην κάθαρση της Τουρκίας από τους βασικούς διεκδικητές, που ήταν οι Έλληνες και οι Αρμένιοι.
  Πάντως θα πρέπει να του αναγνωρισθεί ότι παρέλαβε μια διαλυμένη Τουρκία και την κατέστησε μια υπερδύναμη σ’ελάχιστο χρόνο!
  Το γεγονός αυτό ανάγκασε τις μεγάλες δυνάμεις Αγγλία-Γαλλία) να τον δουν με συμπάθεια μεταστρέφοντας σε χρόνο μηδέν τη στάση τους, παρά του ότι η χώρα του και ο ίδιος είχε πολεμήσει σκληρά την ΑΝΤΑΤ.
  Συνοψίζοντας, το δόγμα Ατατούρκ έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην πολιτική, κοινωνική και θρησκευτική ζωή της Τουρκίας, ρόλο που κάθε άλλο παρά άμοιρος είναι για τα διαδραματιζόμενα εν γένει! Ρόλο που επιπρόσθετα την εξέλιξή του αναμένουν εναγώνια στο μέλλον, φιλόσοφοι, ιστορικοί, οραματιστές και μελλοντολόγοι!
  Ας περάσουμε τώρα στο σημερινό Νεοσουλτάνο και Πρόεδρο της Τουρκίας.
300115195040_0953
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
  Είναι ο έφηβος που θα δούμε να πουλάει λεμονάδες και κουλούρια στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, και στα γήπεδα! Να παρακολουθεί θρησκευτικό λύκειο και να σπουδάζει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων!
  Είναι ο ίδιος που τέλος του 1998 θα καταδικαστεί σε 10μηνη φυλάκιση για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους μ’αφορμή την απαγγελία ποιήματος, από την οποία το επόμενο έτος (1999) θα εκτίσει 4 μήνες στη φυλακή!
  Το ίδιο έτος το κόμμα του ‘‘Αρετή’’ απαγορεύτηκε για παραβίαση κοσμικού νόμου, αναγκάζοντάς τον στη συγκρότηση του κόμματος Δικαιοσύνης και Εκσυγχρονισμού (ΑΚΡ) τον Αύγουστο του2001. Το 2002 θριάμβευσε στις εκλογές με ποσοστό 35%!
  Το κόμμα του είχε ισλαμικές ρίζες και ήταν ενάντιο του δόγματος Ατατούρκ (κοσμικό κεκτημένο), όμως εκείνος επέμεινε ότι δεν είχε θρησκευτικές φιλοδοξίες, υιοθετώντας φιλοδυτικό συντηρητικό πρόγραμμα! Κύρια επιδίωξή του ήταν η είσοδος της Τουρκίας στην ΕΟΚ, αποβλέποντας σε μία δημοκρατική και πλουραλιστική Τουρκία, όπως διακήρυττε.
  Με αυξανόμενα συνεχώς τα ποσοστά του κόμματός του και της δημοτικότητάς του, η αύξηση των εξουσιών του ήταν αναπόφευκτη! Έτσι αργά αλλά σταθερά απογύμνωσε το Στρατό από εξουσίες, κεκτημένα και προνόμια! Αποκάλυψε το σχέδιο ‘‘βαριοπούλα’’ δικάζοντας και φυλακίζοντας τεράστιο αριθμό απόστρατων Αξιωματικών που «συνωμοτούσαν» οργανώνοντας την εκθρόνισή του!
  .Στις εκλογές του 2011 θριάμβευσε με ποσοστό 50%, όμως η υπέρμετρη εξουσία ανέκαθεν ήταν εχθρός αυτής! Έτσι και εδώ αργά αλλά σταθερά άρχισαν τα δείγματα της αλαζονείας, του μεγαλύτερου καταλύτη Ηγετών απασών των εποχών!
  Ξέχασε τις δηλώσεις του για το ότι δεν είχε Θρησκευτικές φιλοδοξίες, ωστόσο στη θητεία του σχεδόν υπερδιπλασιάστηκαν τα τζαμιά και οι Ιμάμηδες, φθάνοντας τους εκπληκτικούς αριθμούς 85.000 και 90.000 αντίστοιχα, ξεχνώντας παράλληλα ότι αυτός ήταν και ένας των λόγων που η «Πόλη» έπεσε το 1453!
  Στη μέθη της εξουσίας τα έβαλε με το Ισραήλ μ’αγριες δηλώσεις και διαθέσεις, λόγω της στάσης του στο παλαιστινιακό κι’αφορμή το πλοίο Μαβί Μαρμαρά με κατεύθυνση τη Γάζα και την επέμβαση των Ισραηλινών. σ’αυτό. Υποσχέθηκε ότι ο ίδιος θα πάει στη Γάζα, υπόσχεση που τελικά αθέτησε!
  Στις 16 Μαΐου 2013 μετέβη στις ΗΠΑ συνοδευόμενος από το ήμισυ του Υπουργικού του συμβουλίου και 150 επιχειρηματίες! Του επιφυλάχθηκε θερμότατη υποδοχή και ψυχρότατο κατευόδιο, αιτία η όχι καλή πορεία των συνομιλιών, που προφανώς περιείχαν θέματα όπως η στάση του έναντι του Ισραήλ, η επικείμενη επίσκεψη στη Γάζα, το Συριακό, το Ιρανικό και φυσικά το Αιγαίο και το Κυπριακό!
  Μεγάλες εφημερίδες της Αμερικής και της Αγγλίας έγραφαν προ της επίσκεψης κύρια άρθρα με τίτλο, «Το Άστρο του Ερντογάν Δύει στο Εξωτερικό» και άλλα συναφή! Το έγκριτο και πάντα έγκυρο στο διεθνές Status Quo Economist έγραφε: «Η ανά μήνα αποκαθήλωση του Ερντογάν!»
  Ο Ερντογάν μπορεί να ξεκαθάρισε νωρίς, νωρίς τα θέματα με το ΔΝΤ, μπορεί να ανόρθωσε την οικονομία της Τουρκίας, χωρίς ν’ανεβάσει ανάλογα το βιοτικό επίπεδο των Τούρκων! Όμως έκανε ένα τεράστιο λάθος, μέθυσε από την εξουσία και το σάλιο γλοιωδίας και χαμερπείας, που άφθονα προσφέρεται από τον εξουσιαστικό περίγυρο και τους αυλοκόλακες, ξεχνώντας κάτι πολύ σημαντικό, την ταπεινότητα και την ανθρώπινη υπόστασή του!
  Στο σημείο αυτό ας μου επιτραπεί μία παρένθεση διδακτικότατη για τους «Ηγετίσκους!» Οι Ρωμαίοι Αυτοκράτορες στους Θριάμβους, που ήταν οι τελετές μετά τις μεγάλες τους νίκες, είχαν αποδεχθεί και καθιερώσει βάσει πρωτοκόλλου την ύπαρξη δεύτερου ατόμου στο άρμα τους, κατά κανόνα μαύρου, την ώρα του Θριάμβου, για να τους επαναλαμβάνει τη φράση «Είσαι Άνθρωπος! Είσαι Άνθρωπος! Είσαι Άνθρωπος…………!»
  Ακόμα ξέχασε ο Κος Ερντογάν ότι υπάρχουμε σ’έναν αποδεδειγμένα ανισσόροπο κόσμο, αναγκασμένοι χάρη των βασικών επιδιώξεων των λαών μας (ευημερία και ασφάλεια) να ισορροπούμε αρκετές φορές ακροβατώντας σε τεντωμένα και επισφαλή σχοινιά, που εύκολα κόβονται ή μας τα κόβουν μαζί με τα φτερά!
  Υπήρξε πνευματικό τέκνο του Ιμάμη πολυεκατομμυριούχου και αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν του επονομαζόμενου «Τούρκου Χομεϊνί», που ξέχασε να τον διδάξει ότι ο «Υπερναρκισσισμός λίγο πριν την ωρίμανση της ανωριμότητάς του καθιστά τους κατόχους του έρμαια της παραφροσύνης, καθιστώντας τους πέραν των άλλων και λίαν επικίνδυνους ακόμη και στους εαυτούς τους!
  Το ύψιστο ιδανικό και ζητούμενο για εκείνον είναι η αποκαθήλωση των εικόνων του Ατατούρκ από τα δημόσια κτίρια και η ανάρτηση της «φάτσας» του!
  Ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι ο πρώτος άνθρωπος που ευχαρίστησε ο Ερντογάν μετά την εκλογή του χωρίς να τον κατονομάσει, αλλά φωτογραφίζοντάς τον απολύτως, με την φράση: «Ευχαριστούμε όσους βρίσκονται πέραν του Ατλαντικού!»
  Ο πέραν του Ατλαντικού, που προφανώς, ήταν τότε και ο κύριος χρηματοδότης του Ερντογάν, είναι ο άνθρωπος που είχε αντιρρήσεις για την αποστολή του τουρκικού πλοίου στη Γάζα και τη μετάβαση του ιδίου σ’αυτή!
  Ο πέραν του Ατλαντικού. λέγεται ότι είναι, ένα από τα αγαπημένα παιδιά της Αμερικής κι’ένα γερό χαρτί στα χέρια της εξωτερικής της πολιτικής! Αυτός είναι που εκφράσθηκε με πολύ λυπητερά λόγια για την πτώση των Δίδυμων πύργων κατά την 11η Σεπτεμβρίου! Ας τον δούμε για λίγο.
Φετουλάχ Γκιουλέν
  Ο Ιμάμης από το Ερζερούμ είναι σήμερα 69 ετών και αυτοεξόριστος στην Πενσυλβανία των ΗΠΑ, κατόπιν των θρησκευτικών του πεποιθήσεων έναντι του κοσμικού κράτους της Τουρκίας. Υπογραμμίζεται ότι απηλλάγη τελεσιδίκως από τις κατηγορίες του το 2003 επί πρωθυπουργίας Ερντογάν!
  Ο Ιμάμης αποτελεί ανάθεμα για τους Κεμαλιστές, γιατί όπως λένε θέλει να επιβάλλει τη Σαρία (νόμο του Ισλάμ) στη χώρα τους. Στον αντίποδα μέχρι πρότινος, αποτελούσε τη «Λυδία λίθο» της στρατηγικής που ασκούσε ο Ερντογάν!
  Οι Αμερικανοί κυριολεκτικά τον λατρεύουν, γιατί τον θεωρούν ως τον βασικό και μόνο εκπρόσωπο του λεγόμενου «light Islam» (ήπιου Ισλάμ) αντίβαρο του Ιράν και του Ισλαμικού Φονταμενταλισμού!
  Ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι Σουνίτης όπως και ο Ερντογάν και το 80% και πλέον των Ισλαμιστών της Τουρκίας σ’αντίθεση με τον Σιιτισμό που κατακλύζει το Ιράν.
  Θεωρείται ο κορυφαίος διανοούμενος του κόσμου, καθόσον το 2008 επελέγη μακράν ο πρώτος σε διαγωνισμό που είχαν προκηρύξει το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy και το βρετανικό Prospect, σε διαγωνισμό παρωδία, όπως αργότερα παραδέχτηκαν, λόγω της αθρόας προσέλευσης φίλων του Ιμάμη για ψηφοφορία!
  Ο Γκιουλέν θεωρείται ο άρχων μιας εκπαιδευτικής αυτοκρατορίας, που αριθμεί άνω των 1000 σχολείων σε περισσότερες από 100 χώρες, εκ των οποίων 200 και στην Τουρκία! Στα σχολεία του, σα δεύτερη γλώσσα, διδάσκεται η Τουρκική! Στη Ρωσία και άλλα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης έχει απαγορευθεί η λειτουργία σχολείων του! Επίσης πρόσφατα τα σχολεία του και όχι μόνο, παύονται στη Τουρκία!
  Ο Ιμάμης διαθέτει επίσης το Πανεπιστήμιο ΦATIX στην Κωνσταντινούπολη και την τράπεζα ASYA με περισσότερα των 100 υποκαταστημάτων στην Τουρκική Επικράτεια, χορηγώντας δάνεια χωρίς τόκους! Επίσης διαθέτει τηλεοπτικό σταθμό, πρακτορείο ειδήσεων, πλειάδα περιοδικών και την εφημερίδα ΖΑΜΑΝ με 500.000 μέσο όρο αναγνωστών!
  Πρόσφατα, τον περασμένο Δεκέμβριο δηλαδή, είχαμε «πογκρόμ» κατά των ΜΜΕ του Γκιουλέν στην Τουρκία με συλλήψεις και φυλακίσεις δημοσιογράφων και του Διευθυντή της Ζαμάν, και φυσικά έκρηξη επεςισοδίων!
  Ο Γκιουλέν έχει αρκετά εκατομμύρια οπαδών σε όλο τον κόσμο και από ότι λέγεται άριστες σχέσεις με τη CIA! Πέραν των άλλων θεωρείται άριστος διπλωμάτης και έχει συναντηθεί τόσο με τον Πάπα, όσο και με τον Πατριάρχη, είναι δε υπέρμαχος λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης! Τέλος έχει συγγράψει 60 βιβλία!
  Οι σχέσεις του με τον Ερντογάν έχουν διαταραχθεί πλέον τόσο, ώστε σήμερα να θεωρούνται δύο θανάσιμοι εχθροί! Κύρια αιτία η αλαζονεία του δεύτερου και ίσως η αυξανόμενη απείθεια προς τους Αμερικανούς!
  Σε σχέση με τα επεισόδια (Πλατεία Ταξίμ) στην Τουρκία είχε κάνει τις εξής δηλώσεις: «Καταδικάζω τη βία και τις καταστροφές που έγιναν κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών. Εκτιμώ ότι ομάδες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την αναταραχή! Τα αιτήματα των διαδηλωτών για την προστασία του πάρκου δεν πρέπει να αγνοηθούν! Εάν σκοτώνονται άθώοι, αν υποφέρουν από δακρυγόνα, αν τυφλώνονται, τότε η φωτιά θα αναζωπυρωθεί! Η αδιαφορία ή η αδυναμία της Κυβέρνησης να κατανοήσει τα γεγονότα, θα προσθέσει και νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα! Η Αστυνομική βία είναι ακατανόητη!»
  Αυτά από έναν άνθρωπο που λέγεται ότι ελέγχει ένα τεράστιο ποσοστό της Αστυνομικής δύναμης της Τουρκίας! Αυτό μπορεί να μην είναι άσχετο από τις τουλάχιστον έξι αυτοκτονίες Τούρκων Αστυνομικών κατά τα πρόσφατα επεισόδια!
  Οι δηλώσεις αυτές ήταν ακριβώς στον αντίποδα των σκληρότατων δηλώσεων του Ερντογάν, το γεγονός δε αυτό είναι αξιοσημείωτο! Για να συνοψίσουμε τα του ανδρός, αυτός πιστεύει απόλυτα ότι το Ισλάμ εκσυγχρονισμένο με την επιστήμη της Δύσης είναι η κάλλιστη λύση των πολιτικοκοινωνικών προβλημάτων!
Συμπεράσματα.
  Αυτοί είναι οι τρεις άνδρες που επηρεάζουν τα πολιτικοκοινωνικά και όχι μόνο πράγματα στην Τουρκία σήμερα, καθώς και η τεράστια μειονότητα των Κούρδων! Το ποιος θα επικρατήσει τελικά αν και δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί, εντούτοις θα αποτολμηθεί!
  Το γλωσσικό και φυλετικό συνονθύλευμα της Τουρκίας παρά τις φοβερές προσπάθειες, τις βιαιότητες και τις καταπιέσεις, αντιστέκεται και οι καταπιεσμένες ταυτότητες επιστρέφουν δυναμικά! Παράδειγμα οι Κούρδοι, που παρά τα δεινά και τις αγριότητες, μοιάζουν σα να μην τις παρέδωσαν ποτέ! Αξίζει ίσως να αναφερθεί ότι η λέξη Κούρδος προέρχεται από την Περσική Κιουρτ, σημαίνει δε Ήρωας!
  Ο Κεμαλισμός αποδεικνύεται περίτρανα ότι ζει και βασιλεύει στην Τουρκία, παρά του ότι δεν υφίσταται ο κατάλληλος Ηγέτης, που να τον αντιπροσωπεύει ανάλογα σήμερα! Και πώς να μη ζει, αφού η υψηλή κοινωνία (Γιατροί, Δικηγόροι, Στρατιωτικοί) και η πλειονότητα της μεσαίας τάξης εκεί ανήκει!
  Το πλήθος όμως των ατόμων μακράν της μεσαίας τάξης και οι βολεμένοι ημέτεροι του Ερντογάν αποτελούν αριθμητικά τη πλειονότητα στην Τουρκία με κυρίαρχο στοιχείο τον ισλαμισμό και τις παραδόσεις του. Και μόνο αν δει κανείς τα καραβάνια των Τούρκων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα με την επάνοδο στη Γερμανία από τις θερινές, διακοπές εύκολα θ’αντιληφθεί το επίπεδο των γηγενών της Ανατολίας, παρά του ότι ζουν μακροχρονίως σε πολιτισμένη χώρα της Δύσης!
  Συσχετίζοντας τα προηγούμενα, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι, το να ανατραπεί ο Ερντογάν μ’εκλογική αναμέτρηση είναι αδύνατον! Αυτό αποτελεί κοινή πίστη των Κεμαλικών και εκσυγχρονιστών, καθώς των Κούρδων! Επομένως τρόπος για την ανατροπή του Ερντογάν δεν υφίσταται άλλος από τη μαζική δημόσια διαμαρτυρία, με διάφορες αφορμές, τον εξαναγασμό των κρατούντων προς λήψη βίαιων μέτρων καταστολής, τη λαϊκή αγανάκτηση εξ’αυτών και εντέλει την επαναστατική αντίδραση του Λαού!
  Όλα δε αυτά, γιατί είναι άσχημο να φτάνεις σ’ενα σημείο και πίσω να σε γυρνούν βίαια και είναι επαναστατικά επικίνδυνο όταν αυτή η οπισθοδρόμηση συνειδητοποιείται έστω με την απαγόρευση σερβιρίσματος ενός ποτού ή ενός φιλιού ερωτευμένων σε δημόσιο χώρο, ή τη σύλληψη ενός νεαρού επειδή κάπνιζε σε κλειστό χώρο και τον πήρε το μάτι του «Θεού» Ερντογάν, ή…ή…ή…!
  Από την άλλη τί ρόλο θα παίξει ο διανοούμενος Ιμάμης, του ετήσιου προϋπολογισμού των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τη στιγμή που βλέπει ότι το πνευματικό του τέκνο, όχι μόνο υπερβαίνει τα εσκαμμένα και τα προσδοκώμενα, αλλά ραγδαία εκτρέπεται σε πρωτόγνωρους αλαζονικούς κατήφορους!.
  Τέλος τα ιδανικά ενός μετανάστη διανοητή, φυγάδα της Πατρίδας του, μπορεί να ικανοποιούνται και να τερματίζονται στην τέως επιρροή ενός Πρωθυπουργού, που ασύστολα παραφέρεται, από τη μέθη της εξουσίας!
  Όπως και να έχει οι κύριες τάσεις της Τουρκίας από τη μια ο δεδηλωμένος και ηθελημένος εκσυγχρονισμός και από την άλλη ο παραλλαγμένος και δόλιος αναχρονισμός θα εντάξουν στις δυνάμεις τους, τους πιστούς τους κάτω από μία άτυπη γενική επιστράτευση και θ’αντιπαρατεθούν μέχρις εσχάτων!
  Όσο για το Στρατό, αυτός σίγουρα θα διχαστεί, με το μεγαλύτερο μέρος να πηγαίνει στις ρίζες καταβολής του και στις πηγές γαλούχησής του, που χρονολογούνται ενενήντα πλέον χρόνια!
  Το τι θα κάνει η τεράστια μειονότητα των Κούρδων, το τρομερό αυτό «φίδι», που προ πολλού έχει κουλουριαστεί στο κορμί της Τουρκίας, χωρίς ποτέ να μπορέσει να το πνίξει, παρά τη θέλησή της, δεν είναι ερωτηματικό!
  Όχι μόνο γιατί οι Αμερικανοί έχουν προ πολλού ταχθεί υπέρ της επανίδρυσης του Κουρδιστάν, ήδη το τμήμα της τέως χώρας τους, που βρίσκεται στο Ιράκ λειτουργεί σαν αυτόνομο κράτος μετά την επέμβαση των Αμερικανών σ’αυτό! Αλλά και γιατί οι Κούρδοι είδαν ιδίοις όμμασι και γεύτηκαν από πρώτο χέρι την αισχρή στάση των Τούρκων στο θέμα των Τζιχαντιστών!
  Πάντως στις ταραχές που αμείωτα συνεχίζονται συμμετέχουν δυναμικά στο πλευρό των διαδηλωτών, που ήδη συνθέτουν ένα ιδιότυπο μωσαϊκό, το οποίο έντονα διακοσμείται και από μια πρωτόγνωρη για την Τουρκία φατρία, τους αριστεριστές ή αντεξουσιαστές!
  Εντέλει ο αγώνας θα είναι σκληρός μα εξιλεωτικός! Η Τουρκία θα ξοφλήσει, κατά τη μακρά διάρκεια αυτού, όλα τα ιστορικά της χρέη!
  Το 1/3 του πληθυσμού της θ’αφανισθεί ή θ’απομακρυνθεί και η ιστορική της «δικαίωση» θα δοθεί, με την τριχοτόμησή της και το ξεκαθάρισμα, κατά το δυνατόν, των χαρακτηριστικών των νεοσύστατων κρατών, δικαιώνοντας παράλληλα «το διαίρει και βασίλευε» των πατρώνων της Γης, για μια ακόμα φορά!
  Η αντίστροφη μέτρηση για όλα τούτα έχει αρχίσει! Αν άρχισε από το δέκα, το εκατό ή το χίλια δε μπορώ να το πω με βεβαιότητα, ίσως γιατί δε ξέρω Τούρκικα! Εδώ, όπως γίνεται αντιληπτό, εγώ τελειώνω, το λόγο πλέον έχουν οι Μοίρες, το Πεπρωμένο και προ πάντων, αυτή που Θεία δίκη λέγεται! Οψόμεθα!
                                                                                           Με Τιμή

                                                                                        Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας