Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙ



Σπύρου Κίκερη


ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ
ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ




(Μπρος Γκρεμός και Πίσω Ρέμα
κι’οι «Ταγοί» μας, δίχως Φρένα!
Μπρος Γκρεμός και πίσω Ρέμα
κι’ο Καημοί μας, δίχως Τέρμα!)


  Πριν από τρία περίπου χρόνια, είχα γράψει ένα άρθρο με θέμα «Το Χρέος του Δέους!» Το άρθρο το έγραψα, αφού μελέτησα και σκέφτηκα πάρα, μα πάρα πολύ! Είμαι άνθρωπος διαισθητικός και αντιλαμβάνομαι ευχερώς, πράγματα και καταστάσεις που για πολλούς και διάφορους λόγους υποβαθμίζονται, δόλια, έντεχνα ή αφελώς!
  Όσους, διακεκριμένους οικονομολόγους και αν είχα ακούσει κατά καιρούς, κανένας τους δεν μπόρεσε να μου δώσει να καταλάβω, «Το Ύψος του Χρέους μας!». Πόσοι από αυτούς ήταν ανίκανοι, πόσοι ερασιτέχνες, πόσοι σκιτζήδες και πόσοι μαϊμού δεν το γνωρίζω!
  Η παράθεση κάποιων στοιχείων για το χρέος μας, είναι αναγκαία για την κατανόηση των θέσεών μου στο παρόν άρθρο.
  Eκείνο που γνωρίζω, λοιπόν, για το χρέος είναι ότι εξαναγκάστηκα μόνος μου, να ψαχτώ σ’ένα τομέα άσχετο μ’εμένα κι’ένα τομέα που σιχαίνομαι από ιδιοσυστασίας, για να καταλήξω με αδιαμφισβήτητη πειθώ, σ’ένα συμπέρασμα που μόνο ρίγη μπορεί να προκαλέσει : «Το χρέος μας δε βγαίνει ούτε σε μία, ούτε σε δύο, ούτε σε τρεις και τέσσερες δεκαετίες έστω και αν όλα τα έσοδα του κράτους από άπασες τις φορολογικές δηλώσεις, διατεθούν για την εξόφλησή του!»
Το χρέος των 350 δις ευρώ ή 500 δις δολαρίων είναι τόσο τερατώδες, που για την εξόφλησή του θα χρειάζονταν η δήμευση των περιουσιών 100 Λάτσηδων ή 200 Νιαρχών ή 10 BILL GATES (Πλουσιότερος άνθρωπος στο κόσμο!) Αξιοσημείωτο είναι ότι το άθροισμα των περιουσιών των 10 πλουσιότερων ανθρώπων της υφηλίου, υπολείπεται του Ελληνικού χρέους κατά 100 δις $! Ακόμα ότι ο πόλεμος των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν στοίχισε 380 δις $ ήτοι 120 δις $ λιγότερα του Ελληνικού χρέους!
  Με το τέλος της ανάγνωσης του παρόντος άρθρου θα συνιστούσα τη μελέτη του άρθρου μου με θέμα «Το Χρέος του Δέους» όπως αυτό είχε δημοσιευθεί, στην ημερήσια εφημερίδα, ‘‘Τοπική Φωνή’’ της Πρέβεζας, με ημερομηνία 4-8-2011 και ακόμα όπως αυτό περιέχεται σε ανάρτηση στο διαδίκτυο (spyrkikeris.blogspot.gr), προς πληρέστερη κατανόηση του όλου θέματος.
  Τα αναγραφόμενα στο παρόν άρθρο, όπως γίνεται ήδη αντιληπτό αφορούν τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας και τα συναφή με τις πρόσφατες εξαγγελίες των «Ταγών» μας από τη ΔΕΘ, τα ανεπίτρεπτα με την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας, τις βολιδοσκοπήσεις προς έξοδό μας από το μνημόνιο, τις συνέπειες κτλ, κτλ!
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Την είπαν υποκριτική
την είπαν ψεύδους τέχνη
την είπανε κι’ελληνιστί
τέχνη μεγάλου ψεύτη»
  Ας αρχίσουμε λοιπόν με τα τωρινά, εκθέτοντας τα παραστατικά, από τις πρόσφατες παραστάσεις των μεγάλων μας «Ταγών!», του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θυμίζουν αποσπάσματα από σενάρια θεάτρου «Σκιών!».
  Ας αρχίσουμε από τον πρώτο των πρώτων, τον εξοχότατο Κύριο Πρωθυπουργό μας!
  Για όνομα του Θεού, λέει ψέματα κοτζάμ «Αρχιταγός»; Ίδομεν! Ίδομεν! Όχι μόνον γι’αυτόν αλλά και τον εκκολαπτόμενο και πιθανότατο αντικαταστάτη του!
  «Από το μνημόνιο βγαίνουμε! Βγαίνουμε από το μνημόνιο το καταραμένο, βγαίνουμε επιτέλους, βγαίνουμε! Η μισητή Τρόικα πεθαίνει, άλλο τα σωθικά δεν θα μας τρώει, στο διάβολο να πάει και να μην ξανάρθει!»
  Ειπώθηκαν τέτοια πράγματα, τόσο σοβαρά και «ο Λαός;» Πουν’ο Λαός; και ο Αχός πουν’ο Αχός; Μα κανείς δεν ακούει; Κανείς; Κανείς δεν ακούει την ηχώ στο «Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια!» καθώς ακούγεται ανακυκλωμένη διατρέχοντας πόλεις και χωρία, βουνά, θάλασσες νησιά, βράχια και λαγκάδια; Κουφάθηκαν οι Έλληνες, ολότελα Θεέ μου; Έλεος, έλεος, έλεος!
  Καλά ας πούμε ότι δεν ακούνε, δε βλέπουν κιόλας, εκεί στις μεγάλες οθόνες, τον Πρωθυπουργό μας στην Κα Μέρκελ, τον Κο Χαρδούβελη και τον Κο Στουρνάρα στο ΔΝΤ με την Κα Λαγκάρτ και στο Εκοφίν των Βρυξελλών;
  Από το μνημόνιο βγαίνουμε! Κλάψτε Έλληνες! Κλάψτε! Κλάψτε όπως κλαίνε στις μεγάλες κηδείες!
  Ποιος ψεύτης, παρασέρνει ποιον στο χορό του παραλόγου και το χορό του Ζαλόγγου; ‘‘Έχε γεια καημένε κόσμε, έχε γεια γλυκιά ζωή κι’εσύ δύστυχη Πατρίδα, έχε γεια παντοτινή    !’’
  Τί να πει κανείς και τί να μολογήσει; Τίιιιιιι……;
  Έτοιμοι είμαστε Κε Πρωθυπουργέ; Έτοιμοι για το μεγάλο άλμα; Έτοιμοι για το “Salto Mort ale?”Έτοιμοι; Έτοιμοι; Πάμε λοιπόν!
  Τί άλλαξε Κε Σαμαρά; Τί άλλαξε και από τον ενθουσιασμό σας, δεν κρατιέστε; Μειώθηκε μήπως το χρέος του δέους; Ούτε κατά διάνοια!  Λοιπόν; Λοιπόν; Πώς να μειωθεί λοιπόν; Πώς; Αφού δεν είναι βιώσιμο και πώς να είναι δηλαδή!
  Τα ψιχία του πρωτογενούς πλεονάσματος, παρά το αίμα που χύνεται, ούτε για ζήτω δεν επαρκούν!
  Πώς θα βγείτε στις αγορές Κε Πρωθυπουργέ; Πώς; Γυμνός; Μα θα ρεζιλευτούμε διεθνώς!
  Ποιον ακούτε Κε Σαμαρά; Ποιον; Τον Κο Τσίπρα; Μα σοβαρά δεν έχετε πεισθεί ότι αυτός δε ξέρει τι λέει και ότι η κρυφή ελπίδα και αγωνία της μεγαλύτερης μερίδας των οπαδών του, είναι ότι δεν θα κάνει τίποτα από αυτά που λέει! Καλά δεν έχετε καταλάβει ότι το μόνο ζητούμενο για κείνον και τους γλείφτες του είναι η κατάληψη της εξουσίας, ανεξαρτήτως συνεπειών; Μήπως δεν το αντιλαμβάνεστε αυτό. γιατί και σεις διακατέχεστε από το ίδιο σύνδρομο; Αφήστε όμως τον Κο Τσίπρα, σε λίγο θα’ρθει η σειρά του, γιατί τώρα έχετε εσείς σειρά.
  Τα είδατε τα χαμπέρια Κε Σαμαρά; Τα είδατε; Δευτέρα (13-10-2014) οι συζητήσεις των κκ Χαρδούβελη, Στουρνάρα, με την Κα Λαγκάρτ! Τρίτη και Τετάρτη (14 και 15-10-2014) κατακόρυφη άνοδος στα SPREAD (επιτόκια των ομολόγων), κατακόρυφη άνοδος στα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου), κατακόρυφη κι’ανεξέλεγκτη πτώση στο Χρηματιστήριο! Οι τιμές δεν δίνονται για ν’αποφευχθούν ενδεχόμενα εγκεφαλικά, ανακοπές και εμφράγματα! Τιμές του 2008 και του 2010! Έλεος! Έλεος! Έλεος!
  Και μόνο αυτά τα δείγματα Κε Σαμαρά, φτάνουν και περισσεύουν για ν’αντιληφθεί, ο κάθε καλόπιστος, ότι ούτε κατά διάνοια είμαστε έτοιμοι για έξοδο στις αγορές, παρά την επιμονή σας για το αντίθετο!
  Και πώς δηλαδή να’μαστε; Πώς; Αφού μας δανείζουν σχεδόν χαριστικά, με επιτόκια της τάξεως του 2% και κάτω, με χρονική ευχέρεια αποπληρωμής και τα βγάζουμε ή δεν τα βγάζουμε πέρα, πως θα δανειστούμε με 6, 7, 8 και 9%;
  Και πώς δηλαδή να’μαστε έτοιμοι για έξοδο στις αγορές; Πώς έτσι με το δανείζομαι και έχει ο Θεός; Τι άλλαξε Κε Σαμαρά στη βαριά νοσούσα νοοτροπία του Έλληνα; Τί; Δεν ξέρετε ότι με τα χαράτσια διαιωνίζονται τα σύνδρομα των Ελλήνων αναπτερωμένα; Δε ξέρετε ότι η Νοοτροπία αλλάζει με υποδειγματικά παραδείγματα εκ των άνω; Τα δίνετε; Πώς; Με τα 44 άτομα που έχει η σύνθεση της Κυβέρνησή σας και τις κουτάλες που διανέμετε; Μην κάνετε τον αφελή, ξέρετε ότι οι αντίστοιχες συνθέσεις των προηγμένων κρατών δεν υπερβαίνουν επουδενί τον αριθμό 15!
  Πολύ φοβάμαι ότι η μόνη ελπίδα καλυτέρευσης και εξυγίανσης της νοοτροπίας μας, είναι το SHOCK, που δυστυχώς βλέπω να έρχεται ραγδαία! Γιατί και η ψήφος εμπιστοσύνης που πρόσφατα πήρατε είναι μάλλον «Γρίφος Εμπιστοσύνης»
  Πείτε την αλήθεια Κε Σαμαρά στον Ελληνικό Λαό, μην την φοβάστε! Ο Κώστας ο Καραμανλής έστω μ’εκείνη, την κάποια αλήθεια της ύστατης στιγμής, εκτιμάται έστω γι’αυτή, από τους σώφρονες Έλληνες!
  Αφήστε τα επικοινωνιακά τεχνάσματα των χαμαιλεόντων γύρω σας και θυμηθείτε, οι επικοινωνιακές οπτασίες κρατούν λίγο, πολύ λίγο!
  Και ας θίξω και την τελευταία υπόνοια, για τις ενέργειές σας προς παύση και έξοδο. Ελπίζω ότι δεν φαλκιδεύετε μία Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α, με το αιτιολογικό του «Θελέστα και παθέστα» για μία εξάμηνη παραμονή στην εξουσία και επάνοδό σας, σαν Σωτήρας! Καθόσον κάτι τέτοιο είναι αφ’εαυτού αναπόφευκτο, κατά την ταπεινή μου, άποψη, εάν ο Κος Τσίπρας υλοποιήσει υποτυπωδώς τις εξαγγελίες του!
  Βάλτε ωστόσο κάποιους να εξηγήσουν στον κοσμάκη τί εστί, για παράδειγμα το ΔΝΤ (IMF), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το αγνοούν οι Έλληνες Κε Σαμαρά, το αγνοούν, το βλέπουν σαν Μπαμπούλα και σαν Τέρας πρωτόγνωρο! Γι’αυτό ας μου επιτραπεί να το αναλύσω για λίγο, εγώ ο μη ειδικός, αλλά ο σκεφτόμενος ανιδιοτελώς και καλοπροαίρετα εθνικώς.
   Το ΔΝΤ ιδρύθηκε επισήμως στις 27 Δεκ. του 1945, από 29 χώρες που διέθεσαν και το 80% του αρχικού κεφαλαίου, με το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής από τις ΗΠΑ. Έχει έδρα την Ουάσιγκτον. Διοικείται από το συμβούλιο των Διοικητών των συμμετεχόντων χωρών. Κάθε χώρα υποχρεούται για τον ορισμό ενός Διοικητή εκπροσώπου της και ενός αναπληρωτή του, που επιλέγονται για διάστημα 5 ετών.
  Σήμερα στο ΔΝΤ συμμετέχουν 182 χώρες, οι οποίες με την είσοδό τους αναλαμβάνουν εθελουσίως την υποχρέωση καταβολής ετήσιας συνδρομής! Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό, ότι στο ΔΝΤ, σήμερα συμμετέχουν οικειοθελώς, όλα σχεδόν τα οργανωμένα Κράτη του χάρτη του ΟΗΕ! Υπογραμμίζεται με ιδιαιτερότητα η μη συμμετοχή της ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ και της ΚΟΥΒΑΣ καθώς για ακριβώς αντίθετους λόγους του ΜΟΝΑΚΟ και του ΛΙΧΝΕΣΤΆΙΝ!
  Βασική αποστολή του ΔΝΤ είναι η παροχή τεχνικής και οικονομικής βοήθειας σε χώρες, που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, με την παροχή δανείων και μέτρων προς καλύτερη διαχείριση της Εθνικής τους Οικονομίας, πάντοτε κατόπιν αιτήσεώς τους!!
   Και πριν σας αφήσω Κε Πρωθυπουργέ, θα ήθελα να σας ρωτήσω και μαζί σας τον κάθε καλόπιστα σκεφτόμενο Έλληνα, «Θα μπορούσαμε να υπάρξουμε σαν κοινωνία οργανωμένη και υποτυπωδώς διαβιούσα με την οικονομική μας κατάντια μέχρι το 2009; Διερευνήσατε ποτέ σοβαρώς τα αίτια τούτης της κατάντιας; Βγάλατε τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αυτής; Τους ονομάσατε; Τους στιγματίσατε; Και το πιο σοβαρό απ’όλα, θα ήθελα να σας ρωτήσω, φαντάζεστε να μας είχαν αφήσει ήσυχους στα ίδια γνωστά ίχνη ,τις πορείες και τις ακολουθούμενες μακροχρονίως και παγίως τακτικές; Πώς είπατε; Θα λαμβάναμε μόνοι μας μέτρα πρόληψης; Τί λέτε καλέ; Τι λέτε; Πώς είπατε; Δεν άκουσα καλά, ξαναπείτε το. Πώς; Αυτά να τα πω στον Κο Τσίπρα; Μην βιάζεστε, μην βιάζεστε, θα’ρθει η σειρά του, θα’ρθει!
  Ξέρετε όμως, πολλούς πολιτικούς πρώτης βαθμίδας ο ιστορικός τους πάντρεψε και τους είδε ζευγαρωτά, άπειρα τα παραδείγματα! Δυστυχώς ή ευτυχώς και σεις έτσι θα κριθείτε, έτσι ήδη κρίνεστε! Μπορείτε κάλλιστα να πείτε ότι ατυχήσατε! Μπορεί κι’εκείνος κάτι ανάλογο να πει! Όμως σκεφτείτε και οι δυο, έστω για μια στιγμή, μήπως ο Ιστορικός αποφανθεί, ότι με τους δυο σας ατύχησαν και οι Έλληνες και η Ελλάς!
  Μην παρακινείστε από τον Κο Τσίπρα Κε Σαμαρά, προπαντός δε μην ψεύδεστε! Ξέρετε καλύτερα από τον καθένα εσείς, ότι το χρέος του δέους, δε βγαίνει, δε βγαίνει με τίποτα! Τί οφείλετε να κάνετε λοιπόν; Να πείτε όλη την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό, ατόφια την αλήθεια, όχι καρυκευμένη την καημένη και να κρατήσετε καλά το τιμόνι στην φουρτούνα κι’ακόμα την ψυχραιμία σας, καλώντας τον Ελληνικό Λαό ν’αλλάξει νοοτροπία! Ο Λαός αργά ή γρήγορα θα καταλάβει! Μη σας τρομάζει αυτό το αργά! Αν προτάξετε του κομματικού οφέλους το Εθνικό, θα δείτε ότι δεν θα σας τρομάξει αυτό το αργά στην όποια του σχετικότητα! Το να βιάζετε και να εκβιάζετε τον Ελληνικό Λαό, για την εκ προοιμίου θετική του γνώμη στις επιλογές σας, δεν είναι ότι καλύτερο! Γιατί τα περισσότερα πράγματα αν όχι όλα απαιτούν ωρίμανση Κε Πρωθυπουργέ! Η έξοδό μας δε από τη «μέγγενη» του μνημονίου, σίγουρα απαιτεί!
  Ας έρθουμε τώρα στον έτερο των Ταγών μας και εκκολαπτόμενο Πρωθυπουργό μας.
  Τα ξέρετε τούτα, που πριν λίγο ανέφερα για το ΔΝΤ Κε ΤΣΙΠΡΑ; Τα ξέρετε, δε μπορεί να μην τα ξέρετε! Ε τότε πώς μπορείτε να μιλάτε έτσι; Πώς; Πουλάτε έτσι; Πουλάτε λοιπόν και σεις τι είστε «Έμπορος ξετσίπωτος;» Αλήθεια, έχετε «Τσίπα» Κε Τσίπρα;
  Είδατε ή δεν είδατε τι συνέβη, απλά και μόνον με τις βολιδοσκοπήσεις περί εξόδου μας από τους εγγυητές της επανόδου μας στους δρόμους της ορθής οικονομικής διαχείρισης και εν γένει πολιτικής; Το χαρήκατε Κε Τσίπρα; Το χαρήκατε πολύ; Είστε τόσο χαιρέκακος; Δεν αντιλαμβάνεστε ειλικρινά ότι είστε βασικός συνεργός σ’αυτή την κατάντια της χώρας μας και πρωτομάστορας της ηθικής αυτουργίας; Έχει εχθρούς η Ελλάδα, έχει πολλούς εχθρούς γύρω της, αρκεί μόνο μια ματιά συνοριακή ν’αντιληφθεί κάποιος για ποιους και πόσους εχθρούς μιλάμε! Είναι ανάγκη λοιπόν να έχει εχθρούς και εκ των ένδον και μάλιστα από τους εκκολαπτόμενους για υπουργούς και πρωθυπουργούς; Ήμαρτον Κύριε! Ήμαρτον!
  Είδατε Κε Τσίπρα τι σημαίνει ένας λόγος στήριξης; Το είδατε ή δεν το είδατε για πότε και πως σταματά η κατρακύλα(17-10-2014)! Με τον τσαμπουκά θα παίρνατε αυτό το λόγο, εσείς Κε Τσίπρα;
  Καλά δεν αντιλαμβάνεστε ότι παρασέρνετε τον Κο Σαμαρά σ’ένα άσχημο παιχνίδι, εις βάρος της Ελλάδος και των Ελλήνων! Τι θα γίνει Κε Τσίπρα με την άνοδό σας στην εξουσία; Τί περιμένετε να γίνει με τη μονομερή καταγγελία που εξαγγέλλετε; Τί;  Με ποιους πάτε να τα βάλετε με ποιους; Με το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα; Για κοιταχτείτε στον Καθρέφτη Κε Τσίπρα; Για πάρτε ένα μέτρο και μετρηθείτε Κε Τσίπρα; Και προπαντός μην το πολυπαίζετε «Επαναστάτης» Κε Τσίπρα, γιατί τέτοιους επαναστάτες τους πληρώνει ακριβά ο Λαός τους και μάλιστα πολύ ακριβά, πάρα πολύ ακριβά!
  Τι θέλετε δηλαδή να είμαστε η τρίτη αρνητική χώρα που δεν θα συμμετέχει στο ΔΝΤ, να γίνουμε δηλαδή τριάδα ομοούσιος και αχώριστος με τη ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ και την ΚΟΥΒΑ;
  Αλήθεια, έχετε πάει στην Κούβα Κε Τσίπρα; Αν δεν έχετε πάει, να πάτε να δείτε τι εστί ανεργία, τι εστί πορνεία, τι εστί επαιτεία, τι απολυταρχία, τι εστί δυστυχία και τι εκχυδαϊσμός με τα πολυτελέστατα ξενοδοχειακά πορνεία και νταβατζή την εξουσία! Και μη μου πείτε ότι άλλοι φταίνε! Όχι Κε Τσίπρα τους Ηγέτες μας τους επιλέγουμε για δυο λόγους, για δυο ιερούς σκοπούς θα έλεγα καλύτερα, πρώτον για ευημερία(καλυτέρευση συνθηκών διαβίωσης) και δεύτερον για Ασφάλεια! Ακόμα και οι βασικοί σκοποί των επαναστατών αυτοί είναι, άσχετα κι’αν δε μπορούν επί μακρόν να τηρήσουν τους λόγους της τιμής τους!
  Αγνοείτε μήπως Κε Τσίπρα ότι η ένταξή μας σε συμμαχίες, ενώσεις, συνασπισμούς επαυξάνει την αίσθηση Ασφαλείας στο Λαό μας; Αναλογισθήκατε ποτέ πόσους μεγάλους πολέμους θα είχαμε κάνει με τους Τούρκους αν δεν είμαστε αμφότεροι στο ΝΑΤΟ από το 1954;
  Αν πράγματι πρόκειται περί αγνοίας, είναι φριχτό! Αν δεν πρόκειται περί αγνοίας και πρόκειται περί σκοπιμότητας και δολιότητας τότε δεν είναι μόνο φριχτό, αλλά και ελεεινό!
  Αλήθεια ποιος είναι ο σύμβουλός σας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής ο Κος Λαφαζάνης ή ο Κος Στρατούλης;
  Πού θα βρείτε τα λεφτά Κε Τσίπρα για την υλοποίηση των εξαγγελιών σας στη ΔΕΘ, πού θα τα βρουν οι επαγγελματίες, να τα δώσουν στους υπαλλήλους τους; Πού; Δεν έχετε καταλάβει ούτε εσείς, ούτε και ο Κος Σαμαράς ότι είμαστε διασωληνωμένοι και ότι θα σκάσουμε μέσα σ’ένα λεπτό αν η στρόφιγγα κλείσει; Ή μήπως μετά το κλείσιμο της στρόφιγγας σκοπεύετε να βγείτε στις ελεύθερες αγορές; Σοβαρευτείτε ρε, σοβαρευτείτε γιατί με Λαό έχετε να κάνετε και όχι με κομματικό συναπάντημα, που έχετε το θράσος να ονομάζετε και «Ιστορικό».
  Πού θα βρείτε τα λεφτά για να εξασφαλίσετε τον κατώτατο μισθό των 710 ευρώ; Πού; Στο “PLAN B’’Κε Τσίπρα; Στην αξιοθρήνητη εκείνη δραχμή που όταν υπηρετούσα στο ΝΑΤΟ (1985-87) και ξέμενα καμιά φορά από δολάρια και πήγαινα σε Ιταλική τράπεζα να εξαργυρώσω ελληνικά χρήματα, στο κάθε χιλιάρικο μου έδιναν αντίστοιχο ποσού 700 δραχμών!
  Αλήθεια, θα φτάσετε σε τέτοια αίσχη για ν’ανταποκριθείτε στις εξαγγελίες σας; Θα φτάσετε; Για να το δούμε λίγο το θέμα, για να το δούμε.
Ξέρετε ποιος ήταν ο κατώτερος μισθός σε δραχμές στην Ελλάδα το 2000; Ήταν 140.000 δραχμές! Ξέρετε για ποια ισοτιμία μιλάμε σήμερα μεταξύ ευρώ και δραχμής Κε Τσίπρα; Μιλάμε για 1 ευρώ προς 1530 δραχμές, το οποίον σημαίνει ότι οι 140.000 δραχμές θα αντιστοιχούν με ενενήντα (90) ευρώ το μήνα!
  Να συνεχίσω τους υπολογισμούς, σε τί θα ωφελούσε άραγε; Σε τί; Απλά οφείλω να παρακαλέσω τους άμοιρους κατοίκους αυτής της πανάτυχης χώρας ν’αναλογισθούν πώς τότε θα προμηθεύονται πετρέλαιο, αέριο, φάρμακα, ανταλλακτικά κτλ, κτλ, αναγκαία προϊόντα επιβίωσης;
  Τούτα όλα δεν σας τα λένε οι καλοί σας οικονομολόγοι; Ο Κος Σταθάκης, ο Κος Δραγασάκης, ο Κος Μηλιός και ο συμπατριώτης μου Κος Τσακαλώτος; Ή μήπως σας τα λένε ανάκατα με σάλια γλοιωδίας και χαμερπείας; Προσέξτε γιατί τούτο το είδος σάλιου είναι το καταλυτικό συστατικό της κάθε ηγεσίας και’γω που έκανα 8 χρόνια στο Σμήνος Υψηλών Προσώπων της Πολεμικής Αεροπορίας, γνωρίζω όσο λίγοι το σάλιο αυτό!
  Γιατί χαϊδεύετε αφτιά Κε Τσίπρα; Γιατί εξαπατάτε τους Έλληνες Κε Τσίπρα; Γιατί με τον πόνο τους Παίζετε; Επειδή ξέρετε ότι ο κόσμος στα βάσανά του είναι ευκολόπιστος στα μεγάλα λόγια; Μα αυτό είναι ηθικό Κε τσίπρα; Για κάνετε το Σταυρό σας, τώρα που τον μάθατε κι’αναρωτηθείτε στ’όνομα του Θεού: «Κάνετε για Μπροστάρης Κε Τσίπρα, για μπροστάρης ενός ολόκληρου Λαού;»
  Αφήστε τον άμοιρο αυτό Λαό αφήστε τον, του φτάνουν τα μικρά και μεγάλα κανάλια, οι μικροί και μεγάλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί, με τα κατά περίπτωση παπαγαλάκια τους και την πάγια αρχή τους! Ποια είναι αυτή; Αλήθεια δεν την ξέρετε; Να σας την πω εγώ, λοιπόν. Είναι η αρχή της μη απώλειας κανενός τηλεθεατή και ακροατή, στην ουσία πελάτη τους μέσω της ευαρέσκειας απάντων! Ποτέ δεν σφάλλει ο Ρωμιός! Ποτέ! Ούτε όταν τον αποκαλούν «Ρωμιό» και το δέχεται!
  Το αλάθητο δυο το έχουν σε τούτο τον πλανήτη, ο Πάπας και ο Ελληνικός Λαός, εναγκαλισμένος σφιχτά το κάλπικο νόμισμά του! Να και τώρα έτοιμος είναι να οδεύσει εκεί που τον οδηγεί το αυτοκαταστροφικό του ένστικτο, αυτό που του σφυρηλάτησαν και εφτασφράγισαν στο μυαλό του, περνώντας το και στο DNA του, Κοτζαμπάσηδες, Μπέηδες, Δημογέροντες, Προεστοί, Ήρωες μαϊμού και δήθεν «Ταγοί», για να τον έχουν παγίως στο χέρι!
  Ακολουθείστε το φάρο οδηγό σας και καλά θα πάτε; Ποιος είναι αυτός; Είναι εκείνος ο Φάρος που φώτιζε τους Έλληνες, με το φωτοστέφανο που εκείνοι του φόρεσαν, για να τους καθοδηγήσει στη Γη της επαγγελίας με τη φωτεινότητα της «Αγιοσύνης του»! Εκείνης της Αγιοσύνης που δεν άφησε τίποτα όρθιο σε τούτη τη δύστυχη Γη, για να φτάσουμε πού; Εδώ που φτάσαμε! Πώς είπατε ποιος είναι αυτός; Είναι ο «Ηγεμόνας ο Σταυρωτής!
Ο απόλυτα ηθικός και φυσικός αυτουργός της σημερινής κατάντιας!
  Αυτός που αύξησε τη Δημόσια Διοίκηση κατά 1000% μόνο στην πρώτη τετραετία χερσώνοντας εξ’ολοκλήρου σχεδόν την Ελληνική ύπαιθρο! Αυτός  που την πρώτη του τετραετία, σε θέσεις Υπουργών, Αναπληρωτών και Υφυπουργών διόρισε 83 άτομα! Αυτός που τρεις φορές υποτίμησε το εθνικό μας νόμισμα, αυτός που παρέλαβε χρέος 10 δις και μέσα σε μία τετραετία το ανέβασε στα 100 δις, αυτός που βαρύνεται στη συνείδηση των Ελλήνων γιατί έμαθε τους Έλληνες στη ρεμούλα, τη διαφθορά, την εξαγορά και τον εν γένει χρηματισμό! Αυτός ο Κάτοικος της Βίλας Εκάλης με τους VIP δανειστές του!!! Αυτός που………
  Ο Ελληνισμός, προς αναγνώριση των υπηρεσιών του,θα έπρεπε να του αναγείρει δίπλα από το Μουσείο της Ακρόπολης ίδιον Μουσείο, ονομαζόμενο Μουσείο του Ηγεμόνα του Σταυρωτή, μ’εκθέματα τις μακέτες από την τράπεζα Κρήτης, τη βίλα Εκάλης, του ολυμπιακού σταδίου, του Πενταγώνου, του….. των….κι’ακόμα τις προτομές του Ηγεμόνα του Σταυρωτή, των ευεργετών και δωρητών της βίλας Εκάλης και των επιγόνων του ΄ΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΟΥ…….!
  Ναι εκεί τα δυο μουσεία μαζί, το ένα πλάι στο άλλο για να διδάσκονται οι Έλληνες τον πολιτισμό και τον ευτελισμό!
  Σ’αυτόν λοιπόν φιλοδοξείτε να μοιάσετε Κα Τσίπρα; Σ’αυτόν; Εμπρός λοιπόν στη δικαίωση! Εμπρός λοιπόν τί κάθεστε, οι πραιτοριανοί του ήδη σας υμνούν, βοηθείστε τους, είναι εκείνοι που κράταγαν τη ντουντούκα στο «ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!......) Είναι εκείνοι οι ίδιοι αγράβατοι όπως και τότε!
  Όμως ας επανέλθουμε για να κλείσουμε με αμφότερους, επειδή φρονώ ότι απόλυτα δεν έχετε αντιληφθεί τους ρόλους σας και την εν γένει γνώμη για σας, παρά τα πρωτόγνωρα πενιχρά ποσοστά των κομμάτων σας, οφείλω να σας αναφέρω, στοιχεία από την αναφορά του PAUL PORTER απεσταλμένου του Προέδρου ΤΡΟΥΜΑΝ στην Ελλάδα το 1947!
  Ο PORTER είχε αποσταλεί μετά τη δήλωση των Άγγλων ότι αδυνατούν να συνεχίσουν την ενίσχυση της Κυβέρνησης κατά των Κομμουνιστών: «Εδώ δεν υπάρχει κράτος, υπάρχει μόνο μία ιεραρχία πολιτικών, στην οποία ο ένας είναι χειρότερος του άλλου! Μοναδική τους έννοια, είναι η κατάκτηση της Εξουσίας! Σε όλη τη χώρα οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από αβεβαιότητα και φόβο! Η Δημόσια Διοίκηση παρά του ότι είναι υπερβολικά εκτεταμένη, δεν είναι σε θέση ν’ανταποκριθεί υποτυπωδώς  στις υποχρεώσεις της! Η Κυβέρνηση δεν έχει άλλη πολιτική από το να εκλιπαρεί για βοήθεια! Στόχος της είναι να τη χρησιμοποιήσει για τη διαιώνιση των προνομίων μιας κλίκας που έχει έδρα την πλατεία Κολωνακίου!»
  Κύριοι αναλογισθείτε αμφότεροι τούτη την περιγραφή, ύστερα μετρήστε τις πολιτικοκοινωνικές αποστάσεις και αποκλίσεις του τότε και του σήμερα, βρείτε τα κοινά σημεία και πόσα από αυτά σας βαρύνουν και έλεος, έλεος συνετισθείτε, για το καλό της Ελλάδας, των Ελλήνων και των εαυτών σας!
  Γιατί άλλο δεν αντέχουμε τα πολεμικά σας, ανακοινωθέντα, καθ’εκάστην να υπογραμμίζουν αδιαμφισβήτητα ότι είστε «θανάσιμοι Εχθροί!» Πού; Σε μια δύσμοιρη Ελλάδα, την Ελλάδα των 112 Πρωθυπουργών, των 7 Βασιλέων και των 5 Δικτατόρων σε διάστημα 190 ετών! Κατανοείστε επιτέλους, ότι η κατάσταση αυτή, δεν ποιεί ιδιαίτερη τιμή, σε κανένα σας!
  Σε άρθρο μου με θέμα ‘‘Επόμενα, Μεθεπόμενα Εκλογών 2012’’( σας είχα παρομοιάσει με παιδάκια της 6ης Δημοτικού και της 1ης Γυμνασίου), για όνομα του Θεού συνέλθετε, γιατί αντί να μεγαλώνετε, μικραίνετε, μικραίνετε ραγδαία και μας εκθέτετε διεθνώς! Και ένα μου λάθος από το ίδιο μου άρθρο. Είχα παρομοιάσει τον Κο Κουβέλη σα μαθητή «Σχολαρχείου» θεωρώντας τον πιο ώριμο από εσάς, δυστυχώς λάθεψα. Γιατί μόνος του απέδειξε ότι είναι μικρότερος! Κωλοτούμπες μαθητής σχολαρχείου πάει πολύ! Θυσία για την ΕΡΤ Κε Κουβέλη; Για εκείνη την ΕΡΤ; Ακούστε Κε Κουβέλη, κάτι που εσείς το ξέρατε, ο Λαός όμως το αγνοούσε! Αρκετές φορές έχω βγει ζωντανά από το σπίτι μου στην Τηλεόραση για θέματα Γεωπολιτικά, εν γένει Στρατιωτικά και Ασφαλείας πτήσεων. Από όλα τα ιδιωτικά κανάλια (ΑΝΤ1, MEGA, ALPHA, SKY..) για τη ζωντανή σύνδεση έρχονταν δύο άτομα. Από τα Εθνικά κανάλια μία φορά ήρθαν δεκατρείς και άλλη δεκαπέντε! Καταλαβαίνει ο Λαός, καταλαβαίνει Κε Κουβέλη, έστω με καθυστέρηση, καταλαβαίνει!
  Κύριε Τσίπρα παίξτε σωστά το ρόλο που σας επεφύλαξε η Μοίρα είναι η τελευταία σας ευκαιρία! Φερθείτε με καθωσπρεπισμό στο ορθό, το λογικό και το δίκαιο. Μην αντιμάχεστε τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων! Κε Τσίπρα πάψτε να πετάτε, προσγειωθείτε, στην πραγματικότητα του παγκόσμιου φέρεσθαι και του Διεθνούς γίγνεσθαι, η συγκυρία είναι μοναδική!
  Βοηθείστε την Κυβέρνηση στο όποιο δίκαιο, ορθό και λογικό. Δώστε στον Ελληνικό Λαό δείγματα τέτοιας συμπεριφοράς ακόμη και με την αθέτηση λόγου σας! Μην εναντιωθείτε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εφόσον, θα πρόκειται για πρόσωπο Διεθνούς Κύρους και απόλυτης αποδοχής! Αποδείξτε ότι στο δρόμο προς την εξουσία, σας κατευθύνει πάντα η πυξίδα του Εθνικού συμφέροντος και θυμηθείτε τα λόγια μου, θα σας το αναγνωρίσουν αυτό οι Έλληνες, θα σας το αναγνωρίσουν πανηγυρικά!
  Διαφορετικά, αν αντιστρατεύεστε το δίκαιο, το λογικό και το ενδεδειγμένο παγίως, θα σπάσετε μόνο σας τα μούτρα σας. Αν τολμήσετε δε πράξη να κάνετε τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα, θα σας σπάσουν τα μούτρα άλλοι και θυμηθείτε ότι από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι την Σταύρωση δεν παρήλθε ούτε εβδομάδα μία!
  Εν πάση περιπτώσει, επειδή γνωρίζω ότι δεν θα εισακουσθώ, και επειδή έχω γράψει σε σχετικά πρόσφατο άρθρο μου, για τα μελλούμενα στη χώρα μας (Ευρωεκλογές 2014 spyrkikeris.blogspot.gr) κλείνω με την ευχή ‘‘ Είθε ο Θεός να με διαψεύσει!’’ Αν και φοβάμαι ότι εμείς οι Έλληνες, υπάρχουν φορές που δεν έχουμε το Θεό μας!


                                                                            Με Τιμή

                                                                      Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας