Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΕΟΥΣ



Σπύρου Κίκερη                                                               4 Αυγούστου 2011


ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΕΟΥΣ


  Οικονομολόγος δεν είμαι, απλά γόνος μιας σχολής και μάλιστα « αντιπα ραγωγικής » της Σχολής Ικάρων ! Όμως δεν άντεξα άλλο, σ’ολους αυτούς τους οικονομικούς ειδήμονες και μη, που δεν μπόρεσαν, παρά το ανελέητο πιπίλισμα και την παρλαπίπα στα ΜΜΕ, να μου δώσουν να καταλάβω, τις πραγματικές διαστάσεις, του χρέους της Χώρας μας !
  Σκοπιμότης; Σκοταδισμός; Αδυναμία; Αμηχανία; Παπαγαλία και όχι μόνο;
  Ας αποτολμήσουμε λοιπόν, με απλές σκέψεις, συσχετισμούς και πράξεις πρακτικής αριθμητικής, να δώσουμε στους απλούς και κοινούς Έλληνες,
ν’αντιληφθούν αδιαμφισβήτητα, ότι δεν πρόκειται περί ΧΡΕΟΥΣ, αλλά περί ΔΕΟΥΣ! ΔΕΟΥΣ και ΑΙΣΧΟΥΣ ειδεχθούς και ποταπού
  Τριακόσια Πενήντα Δισεκατομμύρια Ευρώ!(οι στρογγυλοποιήσεις ας μου επιτραπούν) 350 Δις! Ε και τί έγινε; Το συνήθισαν τ’αφτιά μας! Το παρασυνήθισαν, μάλιστα, καμιά εντύπωση πλέον! Με τα μάτια, όμως, τί γίνεται; Για να το δούμε. Αν του βάλλουμε τα μηδενικά ίσως κάτι, παραπάνω να μας πει .Ίσως, ίσως; 350.000.000.000!!
  Αν το αναγάγουμε σε δολλάρια, με ισοτιμία (1.44), ίσως, ακόμα, κάτι παραπάνω να μας πει, 350.000.000.000 Χ 1.44 = 505.000.000.000$!!!
  Αν το αναγάγουμε σε δραχμές, ίσως οι πιο παλιοί, να πάθουν εγκεφαλικό, ας το δούμε λοιπόν. Ας το δούμε, να το θαυμάσουμε και να το χαρούμε !!!!
350.000.000.000 Χ 340.75 = 120.000.000.000.000!!! Εκατόν είκοσι τρισεκατομμύρια δραχμές!!! Εκατόν είκοσι τρισεκατομμύρια δραχμές, με ισοτιμία όμως 31-12- 2001!
  Μπορεί, αλήθεια η σκέψη και ο νους μας, να φτάσουν τόσο ψηλά; Μπορεί πράγματι χωρίς συνέπειες ; Ίδομεν !
Γιατί αν αποτολμήσουμε την αναγωγή του χρέους σε δραχμές, με την ισοτιμία δραχμής και ευρώ σήμερα(Αυγ. 2011), που υπολογίζεται στις 700 δραχμές και κάτι, τότε Θα ριγήσουμε, θα δακρύσουμε και θα βλαστημήσουμε Θαρρώ.
  Ας το αποτολμήσουμε λοιπόν, αφού κρατηθούμε γερά! Πάμε λοιπόν 350.000.000.000 Χ 700=245.000.000.000.000 !!! διακόσια σαράνταπέντε τρισεκατομμύρια δραχμές !!!!!
  Ας μείνουμε, όμως, στο χρέος μας σε δολλάρια, στα 505 .000.000.000 Δις $ δηλαδή, για να διευκολυνθούμε στην κατανόηση.
  Είχα τη γνώμη, ο άμοιρος και μαζί μου, οι πλειονότητα των Ελλήνων, εκ τιμώ, ότι αν οι ζάμπλουτοι συμπατριώτες μας ήθελαν να βοηθήσουν, εύκολα, θα ξοφλάγαμε ! Έκανα λάθος, λάθος τεράστιο, μέγιστο λάθος, ας δούμε
το γιατί.
  Οι μόνοι Έλληνες που αναφέρονται στο γνωστό και εγκυρότατο περιοδικό FORBES, που καταχωρεί ιεραρχικά κάθε έτος, τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη μας, είναι οι κ.κ  Σπύρος Λάτσης και Φίλιππος Νιάρχος. Πολύ κάτω από Αμερικανούς, Ρώσσους, Κινέζους, Μεξικανούς, Ινδούς, Αφρικανούς κτλ, με περιουσία 4.8 και 2.5 δις $ αντίστοιχα!
  Που σημαίνει ότι για την εξόφληση του ΧΡΕΟΥΣ μας, θα χρειάζονταν η ολοκληρωτική δήμευση ή η εκχώρηση (δωρεά) της περιουσίας ΕΚΑΤΟ (100) ΛΑΤΣΗΔΩΝ και ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ (200) ΝΙΑΡΧΩΝ!!!!!
  Εδώ κάπου αρχίζει εκτιμώ, ν’αυξάνει ραγδαία το ρίγος για το ΧΡΕΟΣ και η αιτιολόγηση του χαρακτηρισμού, γιατί εύκολα, αντιλαμβάνεται κανείς, ότι για την εξόφληση του, δεν θα έφτανε, η δήμευση της περιουσίας όχι μόνο των χιλίων πλουσιότερων Ελλήνων, αλλά ούτε και η δήμευση μυρίων Ελλήνων της κατηγορίας !!!!!
  Και για να άρω κάθε αμφιβολία περί τούτου, θα αναφέρω ένα νούμερο, που θα εκπλήξει πολλούς. Ξέρετε ποιο είναι σήμερα, το σύνολο καταθέσεων των Ελλήνων, στη χώρα μας; Ακούστε το, λοιπόν, 200 δις ευρώ περίπου, που σημαίνει, ότι δήμευση, όλων των καταθέσεων, όλων των Ελλήνων, δεν Θα έφτανε, ούτε κατά διάνοια, για την εξόφλη ση του χρέους μας !!! Πού μας φτάσατε Αχρείοι; Πού;
  Ας προχωρήσουμε όμως, στις αφελείς πρώτες μου σκέψεις, για ν’αντιληφθούμε το πόσο απέχουμε, από τη συνειδητοποίηση του μεγέθους του χρέους μας.
  Είχα τη γνώμη, ο άμοιρος, όπως οι περισσότεροί μας, θαρρώ, ότι αν ο Εξο χότατος (και δεν το λέω ειρωνικά) Κος BILL GATES ,(ο Άρχων της Microsoft και πλουσιότερος άνθρωπος του Κόσμου) ήταν Έλληνας ή έστω Φιλέλληνας, σαν τον Λόρδο Βύρωνα για παράδειγμα, Θα μπορούσε να βοηθούσε σημαντικά, στην εξάλειψη, του χρέους μας, μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματος (Bill and Melinda Gates Foundation) !
  Όμως με μεγάλη θλίψη, μέσω του υπόψη περιοδικού έκδοσης 2011, δια πίστωσα ότι η περιουσία του Κου Gates ανέρχεται στα 56 δις $ ! Το οποίο, σημαίνει ότι για την εξόφληση του χρέους μας, θα χρειάζονταν, η ολοκληρωτική δωρεά εννέα (9)bill Gates !!!!!
Και για να γίνει απόλυτα αντιληπτό περί τίνος ΔΕΟΥΣ, ομιλούμε, η άθροιση των περιουσιών των δέκα πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη μας, που αποτολμώντας, τρόμαξα, έβγαλε ποσόν 395 δις $, δηλαδή ποσόν, υπο λειπόμενο του Ελληνικού χρέους, δέους ή αίσχους, αν θέλετε, κατά εκ(100.000.000.000.) !!!
  Τί να πει κανείς και τί να μολογήσει, θέ μου! Ας προχωρήσουμε όμως λίγο βαθύτερα στα τρομακτικά έξοδα, για παράδειγμα, των σύγχρονων πολέμων με βάση δημοσιευμένα συμπεράσματα Αμυντικών αναλυτών και σχετικών σχολών, καθώς του Αμερικανικού Κέντρου Στρατηγικών εκτιμήσεων (CSBA) προς εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων και άρση των όποιων αμφιβολιών και ιδιοτελών αντιρρησιών συνείδησης για τον βαρύ χαρακτηρισμό!
  Ας μην ασχοληθούμε με το κόστος του οχταετούς, πολέμου ΙΡΑΚ- ΙΡΑΝ
που παρά τις 500.000 νεκρούς( ποιος νοιάζεται για δαύτους), στοίχισε λιγό τερο των 400 δις $ !!!
  Ας μην ασχοληθούμε με το κόστος του πολέμου ΗΠΑ- ΙΡΑΚ μ’αφορμή
την απελευθέρωση του ΚΟΥΒΕΪΤ, γιατί αυτός ήταν πάμφθηνος, λόγω συν τομίας, κόστος μόλις 42 δις !!!
  Ας ασχοληθούμε, με τον πόλεμο του ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ και τον πρόσφατο της ΛΙΒΎΗΣ, όπου χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται, υπερσύγχρο να και πολυδάπανα οπλικά συστήματα, όπως :
  *Πύραυλοι TOMAHAWK, αξίας 1.4 εκ. $ έκαστος !
  *Αεροσκάφη(Α/Φ) Β-2, αξίας 2.2 δις $ έκαστο!(πολύ κοντά στην περιουσία του Κου Νιάρχου)
  *Α/Φ TORNADO, με κόστος 55.000 $ ανά ώρα πτήσης !
  *Α/Φ RAFALE,με κόστος 33.000 $ ανά ώρα πτήσης, κτλ ,κτλ... για να
μη μακρηγορούμε.
  Το κόστος, λοιπόν του πολέμου, του ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, όπως επίσημα έχει δηλωθεί ανέρχεται στο ποσόν των 380 δις $ !!! Ήτοι 125.000.000.000 λιγό τερο του Ελληνικού Χρέους !!!!
  Το κόστος του πολέμου της ΛΙΒΥΗΣ, έχει προϋπολογιστεί, από το Κέντρο Εκτίμησης, Στρατηγικής και Προϋπολογισμών των ΗΠΑ, στο ποσόν των 100 εκ. $ ανά εβδομάδα , που σημαίνει 400 εκ.$ ανά μήνα και πέντε(5) δις $ ανά έτος!
  Που σημαίνει, για να συνοψίσουμε, ότι το χρέος της Ελλάδος θα αρκούσε, άκουσον, άκουσον, κι’οποιος αντέξει, για διεξαγωγή του υπόψη πολέμου, για διάστημα ΕΚΑΤΟ, ναι καλά, διαβάσατε, για διάστημα ΕΚΑΤΟ (100) ετών !!!!!
  Τώρα ας φύγουμε από τα γήινα και ας πάμε για λίγο στα εξωγήινα, να δούμε και απο’κει του Δέους το Χρέος, αφού κρατηθούμε καλά, γιατί θα το δούμε από το ύψος του ενός εκατομμυρίου, εκατόν πενήντα πέντε χιλιάδων ποδών (1.155.000) ή τριακοσίων πενήντα χιλιάδων (350.000) μέτρων!
  Το κόστος, λοιπόν, του διαστημικού σταθμού, προς αντικατάσταση του
καταστραφέντος MΙR, ενός σταθμού, που ζυγίζει 450 τόνους, που έχει ταχύ τητα 27.000 χιλιομέτρων την ώρα, που κάνει 16 περιστροφές της Γης σε ένα
24ωρο, που χρειάστηκαν δέκα ολόκληρα χρόνια για την κατασκευή του και
απαιτήθηκε η οικονομική συνεργασία, πέραν των άλλων, εκτός της NASA (ΗΠΑ), RKA(ΡΩΣΙΑ), JAXA(ΙΑΠΩΝΙΑ), CSA(ΚΑΝΑΔΑ), ESA (ΕΥΡΩΠΗ) και άλλων δέκα κρατών, ένεκα του μεγάλου κόστους, που αποτελεί την ακριβότερη ανθρώπινη κατασκευή, μέχρι σήμερα και ανέρχεται στο ΑΣΤ ΕΊΟΠΟΣΌΝ, ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΕΟΥΣ, ΤΩΝ 100 Δις $ !!!!
  Μεγάλη Ελλάδα, Μέγιστοι και άμοιροι Έλληνες, πέντε φορές μόνοι σας, θα μπορούσατε τέτοια έργα να κάνετε!!!!!!
  Θα μπορούσα να συνεχίσω στην αιτιολόγηση του χαρακτηρισμού, αλλά
σε τί θα ωφελούσε άραγε ;
  Ν’ασχοληθώ με τα αίτια του ΧΡΕΟΥΣ, του ΔΕΟΥΣ, δεν θα κατάφερνα
τίποτα, παραπάνω, από το να προσθέσω κι’αλλους κι’αλλους βαρύτερους
χαρακτηρισμούς.
  Όμως επειδή δεν αντέχω άλλο την υποτίμηση του μέσου μυαλού του Έλληνα, που επιχειρείται κατά συρροή και εξακολούθηση, με τις άοκνες
δήθεν προσπάθειες προς ανεύρεση αποδείξεων, καταλογισμό ευθυνών και κολασμό των υπαιτίων. Οφείλω να υπογραμμίσω με ιδιαιτερότητα το απλούστατο του Θέματος, με την ακόλουθη πρόταση, ερώτηση: Αεροπλάνα, Υποβρύχια, Άρματα Μάχης, Αντιαεροπορικά, Βλήματα. κτλ άπαντα ιδίου τύπου ,αγόρασαν και άλλες χώρες. Ε λοιπόν, πού νομίζετε ότι οφείλεται η χαώδης διαφορά τιμών; Πού αλλού μπορεί να οφείλεται; Πού; Εκτός, από την ιδιαιτερότητα του STARTER, ΜΙΖΑΣ Ελληνιστί!!!
  Ε όχι, φτάνει πια, δεν μπορούμε ν’ακούμε, πλέον, τα εκκωφαντικά νιαουρίσματα και να μας λένε ευθαρσώς, ότι πρόκειται για σκύλους και όχι ΓΑΤΕΣ ας μας έλεγαν τουλάχιστον, ότι πρόκειται για (ΦΡΕ)-ΓΑΤΕΣ ή επαναπαυόμενα στην αμμουδιά της αμφιάλης, δισεκατομμυρίων, HOVERCRAFTS απολύτως ακατάλληλων για το Αιγαίο και εξαιρετικά κατάλληλων για τις στέπες  της Σιβηρίας!
  Όσο για τις μεγαλοστομίες των μεγαλοσχημόνων Ταγών μας με τα ασύστολα ψεύδη τους και για να σταματήσουν επιτέλους τον εμπαιγμό μας, με τα υπεραισιόδοξα, ενθαρρυντικά, επικοινωνιακά, πλυσιακά και διαγγελματικά μηνύματά τους, έχω να αναφέρω τα εξής, από πρόσφατη συνέντευξη, του Νέου Τσάρου της Οικονομίας, Κυρίου Ευάγγελου Βενιζέλου του Μεγαλοπρεπούς προς τον Κο Χατζηνικολάου, στις ειδήσεις των οχτώ, στον ALTER.«Ξέρετε Κε χατζηνικολάου ποιο είναι το δηλωθέν ποσόν, με βάση το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων όλων των Ελλήνων; Εκατό(100) δις Κε Χατζηνικολάου, εκατό(100) δις ευρώ, ξέρετε πόσο είναι
το ποσόν που εισπράτεται, από το Κράτος; Δέκα(10) δις, Δέκα(10) Δις ευρώ Κε Χατζηνικολάου!»
  Ε λοιπόν γιατί δεν μας λέτε ευθαρσώς Κε Υπουργέ της «Σοφίας» (σύμφωνα με την Ζαππειακή σας δήλωση), γιατί δεν μας λέτε το απλού στατο. Αν όλο το εισπραχθέν ποσόν, δηλαδή, διατεθεί παγίως, για την εξόφληση του χρέους μας, θ’απαιτηθεί χρόνος αποπληρωμής τριάντα πέντε(35) ετών Κε Υπουργέ, ναι, τριάκοντα και πέντε (35) ετών Κε Αντιπρόεδρε!!! Πείτε το μας, λοιπόν, ψιθυρίστε το και στο αυτί του ΠΡΟΕΔΡΟΥ σας. Πρακτική αριθμητική, θα πρέπει να γνωρίζει, θα το καταλάβει, θαρρώ για να πάψει, επιτέλους, το δούλεμα, ο αισχρός κανιβαλισμός και  ο ασύστολος βιασμός πάνω μας.
  Δεν θέλω να κουράσω περισσότερο και να μπώ, σε λεπτομέρειες επί του
Θέματος, ίσως το κάνω στο μέλλον, αν και δεν θα ήθελα, δικό μου, γραφτό
ν’αποτελέσει το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ της άκρατης αγανάκτησης και της Επ!Ανάστασης ! Γι’αυτό θα ήθελα τούτη ακριβώς τη στιγμή, να προτείνω
στους ανάλγητους και αχρείους την ταπεινή μου άποψη, για την επίλυση !
  Η λύση θα μπορούσε να είναι Η ΚΙΝΑ! Ναι, η Κίνα των 2.045.000.000.000 Τρισεκατομμυρίων Ευρώ, συναλλαγματικών αποθεμάτων! Η ΚΙΝΑ που αποτελεί τον μεγαλύτερο πιστωτή των ΗΠΑ, ίσως να ήταν η ενδεδειγμένη λύση!!!! Γιατί; Γιατί αυτή μπορεί ν’αγοράσει πράγματα πέραν της λογικής!!!! Όπως για παράδειγμα Την Ιταλία με ΑΕΠ 1.37 Τρις Ευρώ + Δημόσιο χρέος Ελλάδος, Πορτογαλίας και Ισπανίας + όλα τα νομισματικά αποθέματα χρυσού αξιας 960 Δις Ευρώ, τις 50 μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες αξίας 33.5 Δις Ε, τις 15 μεγαλύτερες Εταιρείες της Ευρώπης κτλ κτλ κτλ...!!!!!!!!!!!!. Γι’αυτό θα ήθελα να συστήσω καλύτερη συνδικαλιστική συμπεριφορά, στο μέλλον, όχι ανάλογη της COSCO.
  Τώρα, ίσως, κάποιος πει, εντάξει, αλλά τί γίνεται, με την ενδεχόμενη αντίδραση των ΗΠΑ. Ναί, σοβαρό το θέμα, όμως το ζήτημα είναι να μπορείς να ισορροπείς ασφαλώς, σ’εναν αποδεδειγμένα ανισόρροπο κόσμο!
  Πριν τελειώσω, αισθάνομαι, αδήριτη, την ανάγκη, να κλείσω, τουλάχιστον με μία συμβουλευτική παραίνεση, στους εν ενεργεία συναδέλφους μου, με αφορμή απόστρατους προκατόχους τους, που έχουν αποδεχθεί το βαρύτατο στίγμα του χρηματισμού, όπως για παράδειγμα ο Υποπτέραρχος Κος Κάντας, εξ απορρήτων των κκ Τζοχατζόπουλου και Παπαντωνίου, που του ανακάλυψαν λογαριασμό 16 εκ. δολαρίων σε offshore! Και ο οποίος μετά την ομολογία του είπε: «Οι προδιαγραφές των παραγγελιών ήταν φωτογραφικές, στημένες από πάνω προς τα κάτω! Στη συνέχεια δίνονταν οι εντολές για την αντίστροφη οδό!»
 Φτάνει πια, φτάνει πια, αρκετά. Δεν έχει ανάγκη, τούτη, η ένδοξη χώρα, από μολυβένια στρατιωτάκια, του μάλιστα, όχι, διατάξτε ! Έχει αδήριτη ανάγκη, από ταγούς πραγματικούς και καθώς πρέπει Στρατηγούς! Τέτοιους που ν’αποδεικνύουν, όποτε ήθελε χρειασθεί, τη μεγάλη Δημοκρατική αλήθεια, «ότι η ηθική ανυπακοή, σ’ανωτέρους, όχι μόνο δεν είναι παράπτωμα, αλλά χρέος, χρέος Υπέρτατα Εθνικό και νομικά κατοχυ ρωμένο»!
  Άλλωστε, μη σας διαφεύγει, ότι τα πεδία των μαχών, σήμερα, είναι πεδία
επιτροπών, μ’αντιπαραθέσεις εντολών, διλημμάτων, αναλγησιών και συνειδήσεων!
  Ποτέ δε, μην ξεχνάτε ότι ο Υπηρεσιακός θάνατος, για λόγους τιμής, υπό ληψης, υπερηφάνειας, κατοχύρωσης των συμφερόντων της Πατρίδας και εφησυχασμού της συνειδήσεώς σας, είναι και σε καιρό Ειρήνης, Ηρωισμός! Όλα δε αυτά για να μη γινόμαστε συνεργοί σε εγκλήματα ειδεχθή, όπου ένας Λαός  εμπαίζετε με ψευτιές, υποσχέσεις ουτοπικές και αδιάντροπες κλοπές!
  Γιατί κλοπή ασύστολη είναι, το να βάζεις το χέρι στην τσέπη του άλλου, και να του αφαιρείς δικαιώματα εκπληρωμένων υποχρεώσεων και κεκτημένων, πληρωμένων με μόχθο, ιδρώτα και αίμα!
  Γιατί είναι αδιανόητο, ένας περήφανος λαός (μέρος αυτού) να καθοδη γείται δολίως, σε συνενοχή, προς ανοχή, ενός ασύστολου Βιασμού, που διαπράχθηκε και διαπράττεται κατά συρροή και εξακολούθηση από επίλεκτα τέκνα, μιας δύσμοιρης Μάνας, που κάποτε Ελλάδα, λέγονταν !
  Γιατί είναι ντροπή κι’εσχάτη προδοσία, το να φτάνεις τη Χώρα μας στα έσχατα στάδια του ευτελισμού και της ταπείνωσης του επαίτη .
  Στο σημείο, αυτό, εκτιμώ, ότι θ’αξιζε, τα μέγιστα, να κλείσω, με κάποιους
στίχους, που έγραψα κάποτε και αφιέρωσα, στον τότε, Προϊστάμενό μου στο ΝΑΤΟ και νυν Πρόεδρο της Α.ΑΚ.Ε. Αντιπτέραρχο Κο Νόκα, μ’αφορμή την προαγωγή του, στο βαθμό του Υποπτεράρχου και την τοποθέτησή του ως Κλαδάρχης (Γενικός Προσωπάρχης) στο ΄Β Κλάδο του ΓΕΑ.

...Κι’αν πάρεις τα βαριά κλειδιά, μην φοβηθείς, ν’ανοίξεις
έμπα στου δόλου τα κελιά, κι’αν εκπλαγείς και φρίξεις
μπηξ’το μαχαίρι σου, βαθιά, το τέρας να ξεσκίσεις
προτού σ’αυτό υποταχθείς και αλλαξοπιστήσεις!


Κάνε τα άστρα που φοράς, κάστρα και μετερίζι
και όχι γλώσσα που πουλάς με σάλια να στηρίζει!
Ίσα πορέψου και ορθά, πάνω σ’αξίας ίχνη
κι’αν χρειαστεί μην κλονιστείς, γίνε ξανά πολίχνη!
                                                                                             Με Τιμή
                                                                                       Σπύρος Κίκερης
  • Το Παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε (4-8-2011)στην εφημερίδα ‘‘Τοπική Φωνή’’ ημερήσιας κυκλοφορίας στην Πρέβεζα.


Πηγές Στοιχείων


Forbes
Fortune
Επίκαιρα
Έθνος (kosma@pegesus.gr)

Βήμα (www.tovima.gr/ world/ article.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας