Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Συγκέντρωση Κυριάκου Πιερρακάκη!

 

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ!

Συγκέντρωση Κυριάκου Πιερρακάκη!

Αθήνα / Παλλάς 15/5/2023/ 19:00!


*Δε συνηθίζω να πηγαίνω σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις! Χθες, δε ξέρω, ίσως από ένστικτο ίσως από διαίσθηση τον κανόνα έσπασα και στην εξαίρεση από χαρά έλαμψα και ίσως  έκλαψα!

*Το να βλέπεις άξια τέκνα της Χώρας σου με ξεχειλίζοντα προσόντα για την προοπτική της, θαρρώ δεν είναι λίγο, είναι πολύ, είναι πάρα πολύ! Ναι είναι πάρα, μα πάρα πολύ, γιατί κάθε άλλο παρά έχουμε εθιστεί  να βλέπουμε μια συγκέντρωση να μεταλλάσσεται  σε χαρά ουσίας συνειδησιακή, θυμίζοντας  διάθεση ψυχική σαν σε Μεγάλη Γιορτή!

*Το Αδιαχώρητο στη Βουκουρεστίου, στην πρόσβαση της επιβλητικής του Παλλάς είσοδο το ίδιο κι’όμως κάποιος  είχε φροντίσει να πάρουμε τις θέσεις που για μας είχαν κρατήσει!

*Είμαι άνθρωπος που χρόνια έχω ασχοληθεί με την Ελληνική Γλώσσα τόσο στον προφορικό, όσο και στο γραπτό λόγο έχοντας στις παρακαταθήκες μου αρκετά λογοτεχνικά βραβεία!


*Όμως ομολογώ πως ομιλητή παρόμοιου εκπετάσματος ούτε έχω ξανακούσει ούτε και έχω ξαναδεί, τόσο στον τύπο, όσο και στην ουσία! Επειδή δε η λέξη ουσία δεν αποδίδει αυτό που αισθάνθηκα, ευχαρίστως κι’ευσυνειδήτως θα την άλλαζα με τη λέξη της Πεμπτουσίας, που στην περίπτωση παραπέμπει αδιαμφισβήτητα, στη βαριά έννοια  της Μυσταγωγίας!

*Είχα την Τιμή αργότερα να τον γνωρίσω από κοντά προσωπικά, το χέρι του εγκάρδια να σφίξω να τον συγχαρώ και διακριτικά να του ψιθυρίσω: «Είμαι Ετών εβδομήντα Οχτώ … όμως ομολογώ ότι ποτέ δεν άκουσα αντίστοιχο λόγο Ομιλητού επί παντός επιστητού ……!»

*Έφυγα σχετικά αργά σε βαθιά περίσκεψη και περισυλλογή, ένιωθα πως δεν είχα συναντήσει ένα τυχαίο πρόσωπο, ένιωθα ειλικρινά και συνειδητά πως είχα συναντήσει ένα Σωτήρα που’χε ξεκινήσει απ’τα Πατήσια και πορεύτηκε στα ίσια εκεί που η Μοίρα τον καθοδήγησε για την Γλυκιά του Πατρίδα!

*Περίπτωση που κάτι μου θύμισε και μένα σαν τότε που παιδάκι στα δεκαοκτώ, έκανα ντελίβερι  με τα πόδια σε κάποιο μανάβικο – μπακάλικο στον Άγιο Ελευθέριο για να μπορέσω ν’ανταποκριθώ στο δύσκολο δρόμο που είχα επιλέξει να πορευτώ!

*Αλήθεια πόσα δεν  οφείλουμε σ’αυτόν το σπουδαίο άνθρωπο, πόσα δεν του χρωστάμε;  Πώς θα του τα ξοφλήσουμε συλλογιζόμουνα τόσα που του χρωστάμε;


*Τί να πρωτοθυμηθούμε τις ουρές μας σε Ταμεία, Γιατρούς και Νοσοκομεία; Τί να πρωτομετρήσουμε  από τις προσφορές του; Τις 1550 εφαρμογές του Gov.gr; Τα Χρόνια, τους Μήνες, τις εΒδομάδες αναμονής για διεκπεραίωση σοβαρών θεμάτων μας, που γίναν δευτερόλεπτα; Τις Συνταγές που έρχονται μ’ένα τηλεφώνημα κι’ένα κλικ; Το emvolio.gov.gr και τις εφαρμογές του, με τις Εμβολιαστικές μας εξυπηρετήσεις, που κατέστησαν παγκόσμιο πρότυπο για διακρατικές μιμήσεις; Την ενεργοποίηση του Σωτήριου νούμερου 112 και το πόσες ζωές έσωσε; Τις ενός δισεκατομμυρίου συναλλαγές μας σε μια τετραετία;.

*Το έργο του Ανθρώπου αυτού, του Κυριάκου Πιερρακάκη όχι, δεν αριθμείται, ούτε εύκολα αξιολογείται, θέλει πολλές μετρήσεις ώστε επακριβώς να μετρηθεί και αναλόγως να εκτιμηθεί!


*Θα κλείσω με μια Ευχή και ίσως Παραίνεση που αυθόρμητα, αυτή την κρίσιμη για τη Χώρα μας στιγμή ανιδιοτελώς, κοινωνικώς και Εθνικώς απ’την ψυχή μου εκπηγάζει! Κρίσιμη στιγμή ναι, δεδομένου ότι μόνον πέντε (5) ημέρες  υπολειπόμαστε από τη άσκηση ενός των υψίστων Χρεών μας σαν Πολιτών έναντι της Κοινωνίας και  της Πατρίδας μας, ας έχουμε λοιπόν υπόψη μας ότι:  «Κυριάκους Θέλει η Ελλάδα! Κυριάκους  και όχι Νεκροθάφτες που ανοίγουν Λάκκους!»

                                                               Με Τιμή και Ανιδιοτέλεια

                                                                      Σπύρος Κίκερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας