Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ "ΑΡΓΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗ!



ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ

ΚΑΙ «ΑΡΓΙΟΙ» ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗ!

*Χρονιάρα μέρα κίνησα, μια βόλτα σ’εκείνη πήγα,

 τη Μοίρα ευχαρίστησα σαν σε Μυσταγωγία

που στην Ελλάδα χάρισε απλόχερα Δώρα Θεία!


*Ακρόπολη Μοναδική Ελλάδος Θυγατέρα!

Ανέκαθεν στο Σεβασμό Αεί εσύ Παρθένα!


Σ’ εσέ τ’αγάλματα μιλούν

τα μάρμαρα ακούνε

τα θαύματα ολιγωρούν

τη σύγκριση φοβούνται!

 

Σ’ εσέ τα άρματα σιγούν

τα όπλα σιωπούνε

τα πάθη τρέχουν να κρυφτούν

να εξαφανιστούνε!

 

Σ’ εσέ οι Άνθρωποι θα’ρθούν

για να υποκλιθούνε!

Σ’εσέ οι πάντες προσκυνούν

Λίγο πριν μυηθούνε!

 

Σ’εσέ το Κέντρο Θείας Γης

Γη της Επαγγελίας!

Εστία Δόξας και Τιμής

Γη της Δημοκρατίας!

 

Ακρόπολη το Μεγαλείο σου πάντα στη Γη μας Ένα

στη διαχρονικότητα δε αυτού, ποτέ άλλο Κανένα!



   Εκεί μου έτυχε να δω και κάποια κοπέλια σε Χορό, το νου καλώντας στο ρυθμό και ρόλο θαρρείς πανεθνικό, παρασέρνοντας το μυαλό σ’έναν Ιστορικά συνειρμικό εκστασιασμό!

   Τα κοπέλια το χορό αυτό εκτιμώ ξέχωρα θα θυμούνται και πάντα θα συγκινούνται όταν παππουδάκια πια στα εγγονάκια τους θα τον διηγούνται!

   Κόσμημα τα κοπέλια στης Ακρόπολης τα μεγαλεία, σε μια τέλεια αρμονία στους ήχους απ’τη Λύρα μ’επέκταση σε Χιλιετηρίδων Ιστορία και δυστυχώς στων μελλούμενων την «αγωνία», μεταφέροντάς μας εν τέλει σε μια όχι και τόσο κολακευτική εν γένει πραγματεία!

   Θα τα περιγράψω όπως ακριβώς πέρασαν απ’το νου και κατέληξαν από ένα αδιανόητο γεγονός σε μια ντροπή «πασπαρτού», που κινδυνεύουμε στο πέρασμα του χρόνου να τη βλέπουμε σχεδόν παντού, χτυπώντας έντονα την πόρτα του Μοιραίου για την Χώρα μας κακού!

 

*Μια Βόλτα στην Ακρόπολη αρκεί!

   Μια Βόλτα στην Ακρόπολη αρκεί, μηνύματα να πάρεις, μηνύματα να στείλεις σ’όποιον το φως του ψάχνει γιατί έχει τυφλωθεί!

   Έλα ρε Αγύρτη, έλα βρε Αλήτη το κέντρο του πολιτισμού της Γης να δεις για να πεφωτισθείς κι’ύστερα με περίσκεψη να κάτσεις να σκεφτείς για να μην ουτοπείς, στον μεγαλοϊδεατισμό σου να πάψεις πια να ζεις και στη μικρότητά σου να προσγειωθείς, μπας και ξετυφλωθείς!



   Στην Ελλάδα ήρθες, στην Ακρόπολη δεν πήγες! Ποιος ήρθε και δεν πήγε βρε Αλήτη, την «Πατσούρα» σου έστειλες με τη μαντήλα των 20.000 ευρώ και το τσαντάκι των 15.000 το τσαγάκι της να πιει και εξ αποστάσεως να δει, να μη σου τυφλωθεί!

   Έλα βρε «Αγενέστατε» κι’αν δεν πεισθείς, κι’αν επιμένεις άξαφνα πως βράδυ θε να’ρθείς, κοίτα να μη ξεχάσεις καμιά αλλαξιά να πάρεις, γιατί θα εκτεθείς!

   Και μετά τη Δόξα, την Τιμή και τη συνειρμική κατά του Βάρβαρου εχθρού εμπνευστική, απ’το ανυπέρβλητο Μνημείο, σύντομη περιγραφική αναφορά, δυστυχώς, στην αλόγιστη Ντροπή!

*Το Κλείσιμο της Ακρόπολις την Πρωτοχρονιά!!!

*Όχι βρε «Αργίοι» και την Ακρόπολη Αργόπολη!!!

Άντε και καλή «Συνδικαλιστική» και «Σκανδαλιστική» Χρονιά! Κι’έλεος «παιδιά» της Ελλάδος «παιδιά!»

   Αιδώς λοιπόν «ΑΡΓΊΟΙ» και όχι του λοιπού «Αργείοι!» Όσο για τα Χιλιάδες άτομα, που ήρθαν κατά βάση γι’αυτό το λόγο, μπροστά από τις αμπαρωμένες πόρτες και τα φιμωμένα ταμεία θα’μειναν θαρρώ άφωνα καθώς θ’άκουγαν το μοιρολόι από τ’αγάλματα, που τη Μοίρα τους θα’κλαιγαν εξαναγκασμένα σε προσβολή και αισχύνη προφανέστατα από Συνδικαλιστικά «μιάσματα και «αποβράσματα!»

   Ελλάδα σημαίνει Ακρόπολις «Αργίοι», γιατί αν δεν υπήρχε αυτή κανείς δεν θα μας ήξερε στον Πλανήτη Γη και όταν η Ακρόπολις καθίσταται για οποιοδήποτε λόγο «Αργόπολις» και «Αργεί» τότε δεν έχει μέτρο, θαρρώ, η Εθνική Ντροπή και Προσβολή!

   Εν πάση περιπτώσει κλείνω, όπως και να’χει, το άρθρο μου αυτό που το τέλος και η αρχή διαφέρουν δυστυχώς εξαναγκαστικά τόσο πολύ, ευχόμενος στους συμπατριώτες μας Χρόνια Πολλά και προπαντός καλά και Σεβαστικά Μυαλά!

                                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας