Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021


ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΝΑΤΟ (14/6/2021!

*Εκ των Ων ουκ Άνευ Άκρως Επειγόντων!


   Μακράν των άλλων κατά την ταπεινή μου άποψη, η ύπαρξη αποδεδειγμένα αναξιόπιστου εταίρου εντός των κόλπων της Συμμαχίας, τουτέστι η ύπαρξη Δούρειου Ίππου, Προδότη και εχθρού εντός των Τειχών!

   Το τέρας, αντιλαμβάνεστε εκτιμώ για ποιον ευθέως ομιλώ, εξέθεσε και εκθέτει αδιαλείπτως ανεπανόρθωτα τη συμμαχία, λόγω αδράνειας από την πανάσχετη, κακόβουλη και πιθανόν υστερόβουλη και «ιδιοτελή» πολιτική, ακολουθούμενη εκ συστήματος τακτική και ανεπίτρεπτη ανοχή, του απαράδεκτου και γελοιότατου τέως Προέδρου ΗΠΑ, προς το τέρας αυτό!

   Και για να μη μακρηγορούμε, ο απαράδεκτος αυτός της Τουρκίας «Ηγέτης», που βλάπτει ανεπίτρεπτα και αναντίρρητα τη Συμμαχία πρέπει στη Σύνοδο να αντιμετωπιστεί μακράν σαν: Απολύτως Μιασματικός, Λεπρός, Τράγος Αποδιοπομπαίος, Πρόβατο Μαύρο και Απολωλώς, Ειρήνης και Δημοκρατίας Μοιχός, Πρόστυχος, Αναξιόπιστος και Φρικιαστικός!

   Περαιτέρω μ’αφορμή αυτόν πρέπει η ισχύουσα σύμβαση κρατούντων μακροχρονίως στο ΝΑΤΟ (1949) κυρίως τα καθορισθέντα στο παράρτημα 1 (Appendix1) δεκατέσσερα (14) άρθρα αυτής, εξ’αρχής να επανεξετασθούν και να αναθεωρηθούν! 

   Οπωσδήποτε αυτό επιβάλλεται για τα άρθρα 4,5 και 6, που αφορούν επίθεση σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, σε συνδυασμό με την πάγια ολική αντιμετώπιση της Επίθεσης!

   Επιτακτική κρίνεται επί του προκειμένου, η συμπερίληψη άρθρου πειθαρχίας, επιπτώσεων και συνεπειών, για περιπτώσεις ανταρσιών και επιθετικών ενεργειών μέλους, ενεργούντος αυτοβούλως! Ενεργειών που εκφεύγουν σημαντικά του βασικού δόγματος της Συμμαχίας, που τη θέλει εξ’ορισμού σε ρόλο Αμυντικό!

   Περαιτέρω αν μη τι άλλο η παγίως ολοκληρωτική εκχώρηση του δικαιώματος Βέτο (Veto) στα μέλη, άμεσα θα πρέπει να αρθεί σαν άκρως επικίνδυνη και βλαπτική!

   Και επειδή ξέρω την Αμερικανική Νοοτροπία αντίστασης στις Θεσμικές αλλαγές θα φέρω ένα παράδειγμα: Το 1985 – 87 που υπηρέτησα στο ΝΑΤΟ σαν Τακτικός Αξιολογητής, κάποια στιγμή ο Διευθυντής Αμερικανός Σμήναρχος (Ι) Johnny Walker με κάλεσε και δίνοντας μου ένα φάκελο μου είπε «Σπύρος ορίζεσαι σαν Project Officer, στην προβλεπόμενη σύσκεψη τυποποίησης αξιολόγησης των μελών της Νοτιοανατολικής Πτέρυγας (Headquarters Allied Air Forces Southern Europe!

   Όταν παρέλαβα το φάκελο σημείωσα τις παρατηρήσεις με εισηγήσεις μου! Όταν λοιπόν πήγα στο Διευθυντή για ενημέρωση επί των προτάσεών μου, τρελάθηκε στην κυριολεξία όταν του είπα ότι πρέπει ν’αλλάξει κατ’αρχάς η 10λεπτη ομιλία του Comair south (Αμερικανός Πτέραρχος Τριών Αστέρων), αντιδρώντας ως εξής: «Μα τί είναι αυτά που λες Σπύρος, αυτά είναι θεσμικά κείμενα πολλών ετών!»


   Εν πάση περιπτώσει εγώ έκανα αυτό που πίστευα. Όταν του πήγα την ομιλία που έφτιαξα, ενθουσιάστηκε τόσο, που τελικά με πήγε στον Πτέραρχο (Comair South) αφού είχε προηγηθεί η επιθυμία εκείνου να με δει!

   «Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ'αυτό μένειν», που σημαίνει, όλα είναι ρευστά και τίποτα δεν μένει το ίδιο Κε Πτέραρχε, του είπα, έτσι με δίδαξαν της Χώρας μου οι Σοφοί! (Ηράκλειτος 535 – 475 πΧ!)


   Για το ΝΑΤΟ τα είπαμε Αξιότιμε Κε της Ελλάδος Πρωθυπουργέ, όσο για σας, ας λείψουν τα πολλά και οι χαριεντισμοί με της Χώρας μας τον κατ’εξακολούθηση Υβριστή!

   Τον καθ’εκάστην των Ελλήνων υβριστή, αυτόν τον μέθυσο εξουσιομανή πολεμοχαρή και υπογραμμίστε τόσο σ’αυτόν, όσο και τους λοιπούς ένα και μόνο, ότι: «Η Χώρα του είναι παράκτια και όχι Νησιωτική όπως η Δική μας! Ναι παράκτια και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπισθεί, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τα απολύτως καταχωρημένα σχετικά κρατούντα, στα Θεσμικά Κείμενα του ΟΗΕ!»

                                                                                     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας