Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

ΓΑΛΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΣ!

 

 Γαλονάδες και Παράτες!

   Ένα βαρύ πάντοτε ερώτημα βασάνιζε αενάως τους περισσοτέρους μας: «Οι βαθμοί κουβαλάνε κάποιους ή εκείνοι τους βαθμούς;»

   Αν πιάσουμε τους Αρχηγούς, καήκαμε, τσουρουφλιστήκαμε από

χέρι! Όλοι μας κάναμε προβλέψεις ποντάροντας σε αξίες και πάντα σε απαξίες πέφταμε!

   Δεν επιθυμώ να πω ονόματα, όμως Κε Πρωθυπουργέ αν ήθελα να διαλέξω σύμβουλο και Αρχηγούς, ο ίδιος θα ζήταγα τους φακέλους αξιολογήσεων, που καλύπτουν τα πάντα της ψυχοσύνθεσης και απόδοσης των πάντων,

από Ηθικά προσόντα, μέχρι Διανοητικά, Διοικητικά και Ειδικά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις επιδόσεις των Επιτελικών Σχολείων κυρίως των Σχολών Πολέμου! Το χρέος μου αυτό θα το θεωρούσα σαν ένα των πλέον κρίσιμων της θέσης μου και της καριέρας μου!

   Εδώ δυστυχώς αξιολογούνται οι Βαθμοί και οι συστάσεις, λυπάμαι που το λέω, των κλαδικών, γι’αυτό γίνεται το έλα να δεις κι’αυτό γιατί μας φάγανε οι «Γαλονάδες, οι Παράτες και οι Συστάσεις περί ημέτερων ή μη – άκου ημέτερων; - Έλεος, Ελλάδα μου, Έλεος, αυτοί δεν είναι γιοι σου, ούτε καν θετοί, αυτοί είναι «Γενίτσαροι» από άγνωστη φυλή!

   Κοιτάξτε επιτέλους την Ελλάδα, προτάξτε τη, έναντι του κόμματος! Κομματόσκυλα, ταγμένους και πουλημένους, κοντολογίς

κομματικογενείς δε χρειαζόμαστε! Ανιδιοτελείς, Ελληνοπρεπείς και Αξιοπρεπείς χρειαζόμαστε, γιατί αλλιώς μοιάζει σα να αυτοχειριαζόμαστε!

   Δεν επιθυμώ να πω ονόματα, συμμεριζόμενος τη σημερινή κρίσιμη και τραγική συγκυρία, απλά σ’ένα όνομα θ’αναφερθώ που δημόσια και στον Αέρα καυτηρίασα επανειλημμένως στον αέρα ενώπιος ενωπίω, από βρασμό ψυχής!

   Τον τέως Αρχηγό ΓΕΝ,(2002-2005) Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ και επίτιμο Αρχηγό Π.Ν, Αξιότιμο Κο Α. Αντωνιάδη, αυτόν τον ανεκδιήγητο


εκλεκτό του Κου Γιάννου Παπαντωνίου, που δήλωνε άθεος αντί  ά «Χριστος»! Που δήλωνε ότι είχε φαντασιώσεις με την Παναγία! Που είπε ότι έπρεπε να καταργηθεί η Ορκωμοσία των Δοκίμων και ο Όρκος! Που παρομοίαζε με «Τροχονόμους» τους Έλληνες πιλότους, επειδή κυνηγούν τους Τούρκους στο Αιγαίο! 

   Αυτόν τον Κύριο που αποκάλεσα μέχρι «Άσχετο και Ανίδεο!» αναγκάζοντάς τον να παραδεχτεί ότι ήταν ο τελευταίος στη σειρά του και στη Σχολή Πολέμου, για να εισπράξει το «Να σας χαίρονται αυτοί που σας επιλέγουν!»

   Ναι αυτόν τον Υπέρλαμπρο από τα παράσημα «Ταγό» για τον οποίον ακόμα είπα «ότι ούτε Τούρκος Ναύαρχος δεν θα διανοείτο να

προβεί σε τέτοιες δηλώσεις», μη υποκύπτοντας στις επανειλημμένες εκκλήσεις του Παρουσιαστή MEGA Κου Οικονομέα να σταματήσω, με τη φράση «Κε Κίκερη, Κε Κίκερη, Κε Κίκερη …!

   Και για να κλείσουμε, αν υποθέσουμε ότι ήμουνα Στρατηγικός Σύμβουλος του Κου Πρωθυπουργού, το μόνο που θα του έλεγα, στην έναρξη της θητείας μου, που θα έληγε σε διάστημα δύο μηνών θα ήταν  το εξής: «Αξιότιμε Κε Πρωθυπουργέ, θα ήθελα επί ένα δίμηνο, να μου διαθέτετε ένα δίωρο, να σας ενημερώνω για θέματα ψυχολογίας του Ηγέτη, καθώς θέματα του γρίφου του Αιγαίου, Νοτιοανατολικής Μεσογείου και διεθνή κρατούντα, που αφορούν την ευρύτερη περιοχή μας! 

  Εκείθεν Κε Πρωθυπουργέ, θα είμαι σπίτι μου και οσάκις έχετε απορία, θα με ειδοποιείται να΄ρχομαι! Κατόπιν ούτε συνεντεύξεις θα’δινα, ούτε σε παράτες θα συμμετείχα! Γιατί ποτέ όσα ξέρει ο Νοικοκύρης, ο επισκέπτης δεν τα ξέρει! Και επειδή το θέμα είναι άκρως σοβαρό, για λίγο θα επεκταθώ!

   Οι Σύμβουλοι είναι συμβουλευτικά όργανα και φέρουν ευθύνη μόνο για τις συμβουλές που δίνουν, Αν δεν εισακούονται εκ συστήματος δεν έχουν λόγο ύπαρξης και αξιοπρεπώς παραιτούνται! Αυτό το λέω γιατί στην πολιτική, όπως και να'χει, υπάρχουν και τα "κατά συνθήκη ψεύδη" που και'γω ο σκληροτράχηλος της γνώμης, δυστυχώς και αναποφεύκτως τα αποδέχομαι! Γιατί, για παράδειγμα, αν είμαι παντελώς ανέτοιμος για το επικείμενο, θα προσπαθήσω πάση θυσία να το αποφύγω, προκειμένου μη χάσω τα αυγά ομού με τα καλάθια και ο νοών νοήτω! Στη συνέχεια του θέματος.

  Αυτά τα λέω γιατί ήμουν εκείνος που για τα θέματα του Αιγαίου ενημέρωνα όλους τους Έλληνες, που υπηρετούσαν στα τρία Αρχηγεία της Νοτιοανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ, όταν υπηρετούσα σ’αυτό (1985 – 1987) χωρίς έκτοτε να πάψω να μελετώ, τα διαδραματιζόμενα και εξελισσόμενα, ούτε λεπτό! Προς επιβεβαίωση επικαλούμαι την μαρτυρία όσων Ελλήνων τότε υπηρετούσαν κυρίως δε των ΑΕΑ (Ανώτερων Ελλήνων

Αξιωματικών), των τριών όπλων, με πρώτον τον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α και μακροχρόνιο Πρόεδρο Α.ΑΚ.Ε (Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος) Κο Νικόλαο Νόκα!

   Κι’αυτό γιατί ακούω ειδικούς και παραειδικούς, συμβούλους και παρασυμβούλους, ν’αναπτύσουν του κόσμου τις θεωρίες, να μην πω άλλη ομόηχη λέξη, άτομα που προφανώς εξελίχθηκαν και ανελίχθηκαν με  παραστάσεις και παράτες όπως οι Γαλονάδες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας