Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Η ΣΧΕΣΗ ΤΑΓΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΥ!


Η ΣΧΕΣΗ ΤΑΓΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΥ!

Μ’αφορμή την περίπτωση Μπουτάρη 
στην Επέτειο, Γενοκτονίας των Ποντίων!
(19/5/2018)

Η Σχέση Ταγού και Λαού
είναι κατά βάση
θέμα αλληλοσεβασμού!

Απόδοτε Ουν!
«Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι!
Τα του Θεού, τω Θεώ
και τα του Λαού τω Ταγώ!»

Αυτό θα κάνω γαι μια φορά ακόμα
έστω και αν παρεξηγηθώ!

   Δεν είναι εύκολο, σε πολλούς, πολλά να μεταφέρεις, δια της επιρροής σου, σαν κοινός θνητός είσαι! Όμως εύκολο είναι, ήθος να μεταφέρεις, ευπρέπεια και καθωσπρεπισμό, όταν η Δημοκρατία σ’έχει επιλέξει για «Ταγό» σ’έναν άμοιρο Λαό, που απ’το λόγο σου και το έργο σου, κρέμεται!

   Άλλο Μπουτάρης κι’άλλο Μπροστάρης!
   Λυπάμαι ιδιαίτερα, που είμαι αναγκασμένος να εκφραστώ
σκληρά ίσως, για τον αγαπητό Κο Μπουτάρη και τον κάθε Κο Μπουτάρη, που η Μοίρα του επεφύλαξε την εξαιρετική Τιμή, να γίνει από Μπουτάρης, Μπροστάρης! Μπροστάρης του Υπερήφανου Λαού της Συμπρωτεύουσας, της συμπρωτεύουσας του πιο σημαντικού, ιστορικά, Έθνους της Ανθρωπότητας!
   Όμως η ύψιστη αυτή τιμή, για να ανυψωθεί και να κρατηθεί επάξια στις πλάτες Ταγού, θέλει κότσια γερά, περγαμηνές και Ηγετικά προσόντα, που λίγοι φαντάζονται και που αδιαμφισβήτητα, λιγότεροι διαθέτουν!
   Κε Μπουτάρη Θεία η τύχη της ανάδειξής σας στο ύπατο του Δήμου αξίωμα, όμως ίσως κακή η συγκυρία! Σκοπιανό,
Ελληνοτουρκικά κτλ κτλ! Βαριά κι’ασήκωτα θέματα για Ταγούς και Υποταγούς! Όμως στα μεγάλα θέματα οι Ταγοί γράφουν Ιστορία, όχι στα μικρά!
   Εσείς όχι απλά την κλωτσήσατε αυτή την ευκαιρία, αλλά την ποδοπατήσατε και την ευτελίσατε! Δεν αφήσατε τίποτα να πάει χαμένο, σε όλα κι’ αν το χεράκι σας δε βάλατε, βάλατε το «γλωσσάκι» σας!

   Η Γλώσσα Κόκαλα δεν Έχει και Κόκαλα Τσακίζει!
   Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει Κε Μπουτάρη! Το ξέρατε; Το ξέρατε! Το εφαρμόσατε; Όχι! Κι’όμως το μυαλό και η γλώσσα είναι τόσο κοντά και για τους
Ηγέτες, θα έλεγα, ένα, Κε Μπουτάρη μου, ένα και το αυτό!
   Αν δεν ξέρατε ότι τα λόγια είναι πολλές φορές χειρότερα από τα βόλια Κε Μπουτάρη, τότε λυπάμαι δεν κάνατε, ούτε γι’αστείο για Μπροστάρης!
   Πάμε όμως σιγά, σιγά, να ξετυλίξουμε το μίτο της Αριάδνης, μήπως και μπορέσουμε ανώδυνα να βγούμε, από το λαβύρινθο της Εξουσίας, όπου πάντα ένας Μινώταυρος, καραδοκεί να σε καταβροχθίσει και ξέρετε ότι ο Μινώταυρος, για τις εξουσίες, είναι πάντα ο Λαός! Γιατί;
Γιατί
"Ο Ταγός πάντα έκθετος στο Λαό του τυγχάνει
και το παιχνίδι, εύκολα το χάνει, Κε Μπουτάρη!
Και γιατί
Προσβληθείς και Εξαπατηθείς Λαός, από Λόγους Ταγού
γίνεται Άσπονδος αυτού Εχθρός! 
Γιατί;
Γιατί, ο λόγος του Υγιούς Ταγού
πρέπει να διέπεται από Σωφροσύνη, Υπευθυνότητα,
Σοβαρότητα, Εγκυρότητα και Φερεγγυότητα!
Ναι γιατί
Άλλως, άλλως,
πολλαπλές και βαριές οι συνέπειες
απ'αυτό του, το λάθος!"

   Κάτι δεν Πάει Καλά Εγκεφαλικά!
   Ναι, σας μιλώ ειλικρινά, Κε δήμαρχε, κάτι δεν πάει καλά! Κάτι δεν πάει καλά εγκεφαλικά! Υποψιάζομαι δυστυχώς
«Ανεύρυσμα» ανεύρυσμα εγκεφαλικό και οφείλω, επί της περίπτωσης ν’αναφερθώ.
   Το Ηγετικό Εγκεφαλικό "Ανεύρυσμα," Κε Μπουτάρη, σπάει Εύκολα!" Καταρχάς δυο λόγια για τη δημιουργία του. Δημιουργείται, απ' ότι λέει η επιστήμη, ένεκα και "κακών συνηθειών" όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ και τη"φούμα" εν γένει! 
   Λέγεται δε, ότι ειδικά στους Ταγούς «σπάει», από χειρισμούς και βαρείς χαρακτηρισμούς, που εναντιώνονται το Λαϊκό αίσθημα και προπαντός το Εθνικοπατριωτικό συναίσθημα!
   Αυτό συμβαίνει, όταν αποδειχθεί, σε όλο της το μεγαλείο η "Ηγετική γύμνια καθώς η ένδεια συναίσθησης του καθήκοντος και των ευθυνών!" 

   Ο Λαός σας Προειδοποίησε!
   Ο Λαός σας προειδοποίησε Κε Μπουτάρη με τη Στεντόρεια
Εθνική Φωνή του, για τις συνέπειες των συμπτωμάτων του "Ανευρύσματος", που είναι η ναυτία, η απώλεια συνείδησης, καθώς βασικών αισθήσεων και λειτουργιών, όπως η κρίση και η αντίληψη!
   Εσείς ακάθεκτος, στα συμπτώματά σας, με τις ανεπίτρεπτα επαναλαμβανόμενες δηλώσεις σας, που τι να πρωτοπιάσει κανείς και τί να πρωτοξεχάσει: 
   Τη συνέντευξή σας σε «Οίκο Ανοχής», με τα σεξουαλικά σας τερτίπια, την τρύπια σεξουαλική σας ορμή και τα λιμπιντιακά
σας μαντζούνια; Ας πούμε ότι αυτά ήταν προσωπικά! Ας περάσουμε στα Εθνικά! Εδώ τί να πούμε, και από πού να πιαστούμε, χωρίς να γκρεμοτσακιστούμε;
   Τα περί αλλαγής της ονομασίας του Αεροδρομίου και του ΚΤΕΛ της Πόλης σας;
   Το χαρακτηρισμό σας, περί "Χοντροκέφαλου" του Ελληνικού Λαού;
   Το ότι αποκαλέσατε "Μακεδονία" τα Σκόπια; 
   Τα ανυπόστατα, περί απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ; 

   Ε, Όχι και μέχρι εκεί, Αθεόφοβε!
   Ή το ότι "αθεόφοβε" Κε Δήμαρχε, δηλώσατε "ότι δεν σας ενδιαφέρει αν ο Κεμάλ ήταν Φονιάς, ούτε καλός ή κακός ….Και μακάρι να το λέγατε έτσι! 
   Θυμάστε εκείνη την περιβόητη συνέντευξη στην Άγκυρα; Ναι
εκείνη στην Hurriyet Daily News, στις 26 Οκτωβρίου του 2016, εννοώ; Εκεί που είπατε την περιβόητη φράση, που ανεξίτηλη στην Ιστορία θα μείνει και μάλιστα στην Αγγλική, για να κάνει το γύρο του Κόσμου σε χρόνο Dt: « I DON’T GIVE SHIT IF KEMAL KILLED GREEKS OR WHATEVER ……» Να το πούμε και στα Ελληνικά, για να το μάθουν και οι μη γνωρίζοντες Αγγλικά Έλληνες: «ΧΈΣΤΗΚΑ ΑΝ Ο ΚΕΜΑΛ ΣΚΌΤΩΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ …..»
   Και σα μην έφταναν αυτά, εισηγηθήκατε και τη μετονομασία της οδού Αποστόλου Παύλου, σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ;
   Κατεβαίνετε χαμηλά, Κε Μπουτάρη, συχνά και μπερδεύετε τ'ακριβά, με τα φτηνά, συχνά, πολύ συχνά και ο Λαός αυτά, ούτε τα ξεχνά, ούτε και εύκολα τα προσπερνά!

   Με τι Μούτρα Πήγατε στην Εκδήλωση;
   Με τι μούτρα λοιπόν πήγατε, Κε Μπουτάρη και μόνον μετά απ’αυτή τη δήλωση στον εορτασμό – διαδήλωση – επετείου της γενοκτονίας των Ποντίων;
   Μιλάμε για 353.000 ψυχούλες, Κε Μπουτάρη, ή μήπως λαθεύω; Μιλάμε για 353.000, μπορεί και 383.000 ψυχούλες! 
   Τέτοιες σελίδες της Ιστορίας, που με αίμα, γράφονται ούτε
διαγράφονται, ούτε παραγράφονται Κε Μπουτάρη και ο βασικός και μόνος υπεύθυνος αυτών, ούτε και μετά θάνατον, δικαιώνεται! 
   Όμως εσείς ούτε και με τη Θρησκεία τα πάτε καλά, με τον υπέρτατο κριτή, όμως σας άκουσα, κάπου τον αποδέχεστε! Άρα, κάπου σε κάποιο μέρος του μυαλού σας υπάρχει και κόλαση και παράδεισος!
   Τώρα αν εσείς, τον Αρχιφονιά Κεμάλ, τον θέλετε στον παράδεισο, μηδέ εξαιρουμένου του Θεσσαλονικιού Παραδείσου, αυτό δεν είναι θέμα δικό σας Κε Δήμαρχε, είναι Θέμα του Υπέρτατου Κριτή! Και ο υπέρτατος κριτής στον με Ουρανό είναι ο Θεός, στη δε Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, ο Λαός Κύριε Μπουτάρη!
   Με τι μούτρα πήγατε λοιπόν στην εκδήλωση, τη στιγμή μάλιστα, που γνωρίζατε, όσο κανένας άλλος, αφενός την εύλογη ευαισθησία των Ποντίων, πάνω σ’αυτό το θέμα, αφετέρου τα ποσοστά αυτών τόσο στην πόλη σας, όσο και στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα;
   Αγνοούσατε μήπως, ότι για πρώτη φορά συμμετείχαν σε κοινή
εκδήλωση και οι τρεις ομοσπονδίες της Χώρας μας; Δηλαδή η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ); Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων των Παλινοστούντων Ελληνοποντίων, από την πρώην ΕΣΣΔ (ΠΟΣΕΠ); 

   Φωνή Λαού, Οργή Θεού!
   Η Φωνή του Λαού, στο σχετικά πρόσφατο συλλαλητήριο, για τη Μακεδονία, δεν αρκούσε, για ν'αντιληφθείτε ανελέητε Κε
Μπουτάρη, ότι η "Οργή του Θεού" ακολουθεί και δεν αργεί;
   Όσο για τους χαρακτηρισμούς των δραστών, δεν είναι εύκολο να εκφέρεις γνώμη, εκτός απ’το ότι κανενός είδους εξτρεμισμός, σε μία Δημοκρατία, δεν είναι αποδεκτός, ακόμα και της ψυχής ο βρασμός!
   Όσο για το «στημένο», ανάμεσα στους δράστες, είδαμε κι’έναν πατέρα, με το μωρό στην αγκαλιά του! Εκείνο που για μένα έχει σημασία, είναι να καθίστε, να σκεφτείτε, όλα αυτά που έγιναν, προπαντός, το πού οι άλλοι έφταιξαν και που εσείς; Μαζί σας δε να σκεφτούν παρόμοια όλοι οι Ταγοί, μεγάλοι και μικροί, τι σημαίνει ο λόγος στην πολιτική και προπαντός ότι η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει!

   Προληπτικές Συστάσεις!
   Και πριν κλείσουμε, ας μου επιτραπεί, μία προληπτική σύσταση. Πριν να κάνετε δηλώσεις, του λοιπού, πάρτε τα χάπια σας, τα φάρμακά σας ή ότι σας χρειάζεται, αν το’χετε ανάγκη!
   Και κάτι ακόμα σημαντικό, αν η δόση δε φτάνει, την αυξάνουμε, Κε Μπουτάρη, μέχρι να "σκάσουμε!" Πάντως, όπως και να'χει, μη μένετε ακάλυπτος, γιατί το "ανεύρυσμα" σαν σπάσει, δύσκολα διορθώνεται και ο ασθενής σπάνια διασώζεται!
   Όσο για το βαρύτερο από τα ολισθήματά σας, που αποδεικνύει ότι τα αισθήματά σας, τα πατριωτικοεθνικά δεν πάνε και τόσο καλά να θυμάστε ότι από τη Γενοκτονία του
Αρχιφονιά δεν πέρασαν ούτε καν 100 χρόνια, που σημαίνει ότι ακόμα παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα των ψυχών, είναι εν ζωή, καιγόμενα, απ’τον πόθο αναγνώρισης, τουλάχιστον ενός μεγάλου λάθους, που δεν ομολογείται!
   Όσο για μένα τον μη Πόντιο, επιτρέψτε μου να σας πω και τούτο το τελευταίο, στην προσπάθεια, που κατέβαλα, να σας συνετίσω και να σας συγκρατήσω για τις μελλοντικές σας γλωσσικές καρικατούρες! 
   Αγαπητέ Κύριε Μπουτάρη, Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε της Αξιολάτρευτης και Ιστορικής Θεσσαλονίκης, αμφιλεγόμενε Κύριε Μπροστάρη, να θυμάστε πάντα ότι: "Ο ΠΟΝΤΟΣ, Ο ΝΟΣΤΟΣ, Ο ΚΑΗΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΆΓΜΑ ΕΝΑ! ΚΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΑ ΆΡΡΗΚΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΑΊΜΑ!" Η
ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΉ ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Σ'ΟΣΑ ΑΠΟΠΝΕΟΥΝ ΟΙ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΡΙΧΙΟΥ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕΡΡΑ! 
   Όμως Κε Μπουτάρη μου, αυτά δεν τα συμμερισθήκατε και συμπεριφερθήκατε σαν θαμώνας Λαϊκής Αγοράς, που πήγατε για τα εύκολα ψώνια, ξεχνώντας τα βαριά σας και ιερόσυλά  σας λόγια! 
   Γιατί ίσως δε γνωρίζατε ή το αγνοήσατε, ότι το να παίζεις με τον πόνο κάποιου είναι κακό! Το να εμπαίζεις τον καημό κάποιου είναι προκλητικό και απάνθρωπο έγκλημα, όταν δε είναι και αφελές, τότε είναι και ειδεχθές!
   Συνοψίζοντας, σας θεωρώ ιδιαίτερα τυχερό άνθρωπο, που
παρά του ότι, ιδέα δεν έχετε από ψυχολογία του όχλου, εντούτοις καταφέρατε και γλυτώσατε, γιατί αν δεν το συνειδητοποιήσατε, σας πληροφορώ, ότι εύκολα, θα μπορούσατε στην υπόψη εκδήλωση, να έχετε λιντσαριστεί!
 Πάντως να πω και την πικρή αλήθεια, που μου ταλανίζει το μυαλό και που μου συγκλονίζει το ψυχισμό, αν ήμουν νέος στα δεκαεφτά και δεκαοχτώ, δεν είμαι σίγουρος, αν στην ιερόσυλη παρουσία σας στις 19/5/2018, θα μπορούσα να κρατηθώ!
   Είθε η περίπτωσή σας, ν’αποτελέσει αφορμή για προληπτικό συνετισμό και φειδώ, ομόλογών σας, καθώς υψηλότερης βαθμίδας Ταγών! 
                                                                    Με Τιμή
                                                              Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας