Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΤΙΜΩΡΙΑ - ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ

ΣΠΥΡΟΥ ΚΙΚΕΡΗ


ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ!

(Κερατάς και ζημιωμένος!)


   Η Καρατόμηση του Πλοιάρχου, της Κανονιοφόρου Αρματωλός!


   Το παρόν γράφτηκε με αφορμή την καρατόμηση του
Πλοιάρχου της Κανονιοφόρου «Αρματωλός» συνεπεία της επαφής, με προσέγγιση από πίσω και αριστερά, του


τούρκικου εμπορικού πλοίουKarnate”2000 τόνων!

   Την υπόψη τιμωρία, θεωρώ «μειοδοσία» και μάλιστα Εθνική, τουτέστιν «Ντροπή» και θα εξηγήσω το γιατί!

   Καρατομώ εδώ, Σημαίνει…
Καρατομώ εδώ σημαίνει μειοδοτώ, από πρώτης βαθμίδας «Ταγό!» Όπως προκύπτει από όλα τα μέσα δημοσιότητας, το χειρισμό του όλου θέματος, από τις 05:00 το πρωί, είχε ο Αξιότιμος Κος ΥΕΘΑ!
   Καρατομώ εδώ σημαίνει δίνω εύσημα, όπως και να’χει, στον εχθρό, τη στιγμή που είχαμε παρόμοιο και τραγικά χειρότερο περιστατικό στις 16/2/2018, με τον

κάθετο εμβολισμό του Ελληνικού Περιπολικού πλοίου 
μας, ανοιχτής θαλάσσης «Γαύδος», από την τουρκική ακταιωρό «Umut
   Καρατομώ εδώ σημαίνει, ότι αμετανόητα εξακολουθώ λάθος «ρότα» να κρατώ!
   Καρατομώ εδώ σημαίνει, πλήττω θανάσιμα των Μαχητών το Ηθικό!
Και επειδή σίγουρος είμαι ότι πολλοί ανεπιτρέπτως, αγνοούν τη σημασία του Ηθικού, θα μου επιτραπεί μία μικρή σχετική αναφορά, για μια ακόμα φορά!

   Ηθικό!
  Ηθικό είναι το σύνολο των ψυχικών δυνάμεων, που ωθούν ένα άτομο, μία ομάδα, ένα σύνολο, ένα Στράτευμα, ένα Έθνος προς δράση! Άνευ ηθικού ο άνθρωπος και η ομάδα στην οποία ανήκει καθίσταται αδρανής και απαθής, προσμένοντας το μοιραίο, με ότι αυτό συνεπάγεται!
   Αυτή είναι μία ψυχολογική και χημική διεργασία, όπου ο μαχητής από αποθάρρυνση παύει να μάχεται, σταματά τη δράση, παραδίδεται άνευ όρων, χωρίς να έχει, ούτε καν  το κουράγιο να αποδράσει!
   Ποιες είναι αυτές οι ψυχικές δυνάμεις, που συνιστούν το ηθικό; Μα ασφαλώς η αυτοπεποίθηση, η θέληση, η πίστη, ο ενθουσιασμός, η υπερνίκηση κάθε αρνητικής σκέψης προς ενεργοποίηση αρνητικών ψυχολογικών αντιδράσεων,
όπως ανησυχίας, φόβου πανικού κτλ, εκείθεν δε η αγωνιστικότητα, η μαχητικότητα και εν τέλει η επικράτηση, ανεξαρτήτως αριθμητικών και αρκετές φορές εξοπλιστικών διαφορών!
   Αυτά διδάσκει τόσο η ψυχολογία, όσο και η Ιστορία περί ηθικού! Αυτά διδάσκουν ακόμα σήμερα όλες οι σχολές Πολέμου, που δείχνουν την πολεμική ισχύ ενός Έθνους να ισούται με το γινόμενο όλων των διαθέσιμων δυνάμεων επί ενός συντελεστού, που ονομάζεται «ΗΘΙΚΟ» (Ισχύς = Ηθικό Χ Διαθέσιμες Δυνάμεις!)
   Εκείθεν τι απομένει; Απλά η εύρεση κατάλληλων ανθρώπων, προς
ενεργοποίηση αυτού, του ανυπέρβλητου σε αξία συντελεστού, οσάκις ήθελε απαιτηθεί, μέσω των ενεργειών του και των λόγων του!
   Και εδώ θα θυμίσω για μια ακόμα φορά τα λόγια του Μεγάλου Ναπολέοντα: «Η Οβίδα και η Γραφίδα είναι από το ίδιο μέταλλο και ένας Λόγος μπορεί να αξίζει όσο τρεις Στρατιές!» Ας σημειωθεί δε ότι ο Ελληνικός Στρατός, έχει μία Στρατιά!

   Η Λαθος Τακτική έχει Παγιωθεί!
   Ναι η λάθος στο Αιγαίο τακτική, έχει παγιωθεί, γιατί εδώ δεν υπάρχουν «Ταγοί», υπάρχουν «Ταγάκια», παλικαράκια της φακής, και «τσιράκια» του τίποτα! Ταγάκια «αμελέτητα» και δυο λογιών «τσανάκια!»
   Από πού ν’αρχίσουμε και πού να σταματήσουμε; Ν’αρχίσουμε από τον Ιούλιο του 1974 και την περίπτωση των Υπερηρώων Υποσμηναγού Γιάννη Δινόπουλου και Ανθυποσμηναγού Θωμά Σκαμπαρδώνη,
που έκαναν τους πρωτάρηδες τούρκους βιαστές, να κηλιδώσουν το Αιγαίο, από τον πανικό τους και να τους κάνουν ν’αποτολμήσουν παράβαση για μία δεκαετία, παρά την ασέλγεια των Ταγών μας, προς τους Ήρωες;
   Ποιος να το διανοηθεί ότι τον πρώτο, τον μουμιοποίησαν και τον φίμωσαν απολύτως, αντί να τον Θεοποιήσουν και αγάλματα και ανδριάντες, εν ζωή, να του στήσουν, στον δε δεύτερο, σχετικά το ίδιο έκαναν!
   Ν’αναφέρουμε την περίπτωση του Κώστα Ηλιάκη; Προσωπικά βαρέθηκα να κάνω μνημόσυνα κι’επιμνημόσυνες δεήσεις συνετισμού των αρμοδίων!
   Θεωρώ τυχερό τον Υπερήρωα, που αναλήφθηκε και έγινε Ήρωας
κι’αρχάγγελος, γιατί πολύ φοβάμαι ότι αν τα πράγματα ήταν αντίθετα, ίσως ο
Ήρωας να είχε θεωρηθεί «επικίνδυνος» για τα συμφέροντα της Χώρας του κι’ακόμα ακόμα ίσως για κάποιους «προδότης!»
   Αλήθεια πού να το φαντάζονταν ο αναληφθείς και απολύτως εξαϋλωμένος ήρωας ότι ο τούρκος ψευτοπαλληκαράς, θα τον έτρωγε σ’ελιγμό αθέλητου «καμικάζι;» Και το πιο τραγικό, ότι οι αρμόδιοι θα το κατάπιναν με τη μία, σαν «αυγό μελάτο» και μούγκα, μούγκα του κερατά!
   Το πιο τραγικό, απ’όλα στην περίπτωση είναι, ότι ο Τούρκος Φονιάς Σμηναγός Χαλί Ιμπραήμ αφού συνελήφθηκε, από το πλήρωμα Ελικοπτέρου μας Super Puma, πάνω σε εμπορικό πλοίο της Αργεντινής, που τον είχε περισυλλέξει, στη συνέχεια παραδόθηκε, κατόπιν απειλών, στο πλήρωμα τούρκικου Ελικοπτέρου, με αρχηγό πληρώματος γένους θηλυκού! Δε ξέρω αν το πλήρωμά μας πήρε εύφημο μνεία για την πράξη του ή ακόμα κι’αν παρασημοφορήθηκε!
   Το χάπι, στην περίπτωση Ηλιάκη, χρυσώθηκε με μια νεκρώσιμη ακολουθία περιωπής, οχτώ ημέρες μετά την ανάληψη του Ήρωα (31/5/2006!) 
Το Μνημείο του Ήρωα Υπσγου Ν. ΣΑΛΜΑ
στον Άη Στράτη!
   Ναι πάντα τιμάμε τους Νεκρούς, για να μαθαίνουν οι ζωντανοί, ότι μια πέτρα με μια επιγραφή  και ίσως ένα εκμαγείο, στα 131.957 Τ.Χλμ τους ανήκει!  
  Κάθε άλλο παρά διαφωνώ, όμως δεν κατανοώ απολύτως την απόκρυψη των ζωντανών μας Ηρώων και τη διδαχή που θα απέρρεε, από την προς αυτούς, οφειλόμενη τιμή! Γιατί έτσι φτάσαμε στο σημείο Τούρκοι ν'απαιτούν αποζημίωση, για Ήρωές μας εν ζωή και να φοβάμαι, ο άμοιρος εδώ που φτάσαμε ακόμα και για απαγωγή! Φυσικά και αναφέρομαι στην περίπτωση της
κατάρριψης του τουρκικού F-16 S/N 91-0023,  από Ελληνικό Μιράζ 2000, στις 8/10/1996 στην περιοχή Χίου! Το όνομα του φονευθέντος Υποσμηναγού Κυβερνήτη Hail Erdogan, του τραυματισθέντος Αντισμηνάρχου Συγκυβερνήτη Osman Cicekli (Πλαϊνή Φωτο)
   Ακόμη δεν γνωρίζω τι έγινε, με το πλήρωμα του «Γαύδος» κι’αν έχει περιπέσει
σε δυσμένεια! Εκείνο που ξέρω είναι ότι μια «γαρίδα» ρίχνεται σ’έναν «Αστακό» κι’εκείνος το παίζει, «όπως και να’χει» «Χάνος!»

   Όπως και να’χει!
   Όμως σ’αυτό ακριβώς το «όπως και να’χει» εκτιμώ πως πρέπει να σταθώ και ευθέως να ρωτήσω: «Τί ακριβώς ζητάτε, απ’αυτούς τους μαχητές κύριοι της Εξουσιαστικής Νομενκλατούρας; Τι; Να παραβιάζεται αδιαμφισβήτητα ο Εθνικός εναέριος χώρος, τα όπλα να έχουν αποδεσμευθεί για
εκτέλεση βολών και οι χειριστές αυτών, να χαιρετούν τους βιαστές, πάνω στο βιασμό τους; Οι Πλοίαρχοι πολεμικών και σύγχρονων σκαφών, ν’απειλούνται ασύστολα, εντός των Εθνικών μας Χωρικών υδάτων, από εμπορικούς «σκυλοπνίχτες και να
κάνουν την «πάπια;»

   Σοφές Ρήσεις περί Πολέμου και Ειρήνης!
   Το ξέρω ότι είναι προτιμότερο πλέον να σιωπήσω, παρά περαιτέρω να λαλήσω! Ωστόσο υπέρτατο Εθνικό χρέος μου θεωρώ την αναφορά δύο ρήσεων σοφών επί του θέματος «Πολέμου και Ειρήνης!   

«Δεν πρέπει ποτέ, ν’αφήνει κανείς, να συνεχίζεται μια ανωμαλία, για ν’αποφύγει ένα
πόλεμο, γιατί δεν τον αποφεύγει, αλλά μόνον αλλάζουν οι συνθήκες, προς όφελος του αντιπάλου!»    
Από τον Ηγεμόνα (Il Principle) του Μακιαβέλι!



   «Αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε την Ειρήνη, να
προετοιμαζόμαστε για πόλεμο!»
                                                     Κλαούζεβιτς.

   Και κάτι ακόμα από το δικό μου, ταπεινό και απέριττο στοχαστή: "Όποιος τη σκιά του φοβάται, δεν πρόκειται ποτέ του Ήλιο να δει!"
   Και κάτι ακόμα για να κλείσουμε, έστω κι’αν πολύ φοβάμαι, πως γι’αυτό είναι ήδη αργά: "Όσο από κότες, κοκοράκια κι’αμφιλεγόμενα ταγάκια κυβερνώμεθα, τόσο πιο ευτελιστικά, από θρασύδειλα τουρκάκια, θ’αγόμεθα και φερόμεθα!"

                                                                                     Με Τιμή
                                                                               Σπύρος Κίκερης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας