Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

ΤΟΥ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΖΑΝΝΕΣ Η ΑΞΑΦΝΗ ΦΥΓΗ!

 

*Κι’όμως η σχετικά άξαφνη «Φυγή» του Λατρεμένου μας Δημήτρη Τζάννες θα μπορούσε ν'αποφευχθεί και η ύπαρξη ενός χαρισματικού Ανθρώπου και Συναδέλφου κοντά μας να παραταθεί!


   Όμως εγώ δε μπορώ να πιστέψω, όπως και να’χει, πως τόση Δόξα, τόση υπερηφάνεια, τόση Τιμή, Βρίσκονται ήδη κάτω απ’το χώμα και μέσα στη Γη, γιατί Υπάρχουν
κι’ουρανοί, που τόσο εκείνοι τον γεύτηκαν σ’όλη του σχεδόν τη Ζωή!

*Σάββατο Πρωί, η Συγνώμη χωρεί σ’αυτή τη γραφή, μα υπερισχύει η πρόθεσή μου η Προληπτική!

*Να κλείσουμε ένα κεφάλαιο που μας απασχόλησε πολύ, αν και δύσκολο είναι να κλειστεί γιατί πρόκειται για έναν Άνθρωπο που δεν πρόκειται κατά την ταπεινή μου άποψη να ξεχαστεί, τουλάχιστον απ’οσους τον γνώρισαν στη Ζωή!

*Δεν υποτιμώ κανένα χώρο Υγειονομικό, όμως φρονώ ότι ο χώρος επιλογής μας πάντα παίζει πέραν των άλλων ρόλο ψυχολογικό!

*Εκείνος επέλεξε από άγνοια των δικαιωμάτων του – ιδιαίτερο γνώρισμά του – το Γεννηματάς, αντί του Νοσοκομείου μας ήτοι του 251 ΓΝΑ, όπου εισήλθε από κάποιες ενοχλήσεις του προστάτη!

*Σ’επαφή που είχαμε από τις πρώτες ημέρες εισόδου του στο Νοσοκομείο, τον ρώτησα γιατί δεν πήγε στο 251 ΓΝΑ και φυσικά τον «επέπληξα» όταν μου είπε ότι δεν εφημέρευε!

*Βρε Δημήτρη του είπα, δε ξέρεις ότι το Νοσοκομείο μας, για μας εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο; Όχι ρε Σπύρο μου είπε, δεν το ήξερα!

*Πιστεύω ότι αυτό ήταν ένα Μοιραίο Λάθος γιατί εκτιμώ καλύτερος χώρος δεν υπάρχει απ’αυτόν, χώρος θαλπωρής για μας ή και φυγής, αν θέλετε, έστω για την άλλη περίοδο της μετά θάνατον πνευματικής μας ζωής!

*Στο Νοσοκομείο Γεννηματά, ο ευάλωτος όντας Δημήτρης από το σακχαρώδη διαβήτη που βίωνε, υπέστη τη Δοκιμασία του Covid-19 καθώς και έμφραγμα! Όμως εκεί του συνέβη ένα περιστατικό που καταρράκωσε φρονώ την ψυχολογία του, επιταχύνοντας τις εξελίξεις ανάληψής του!

*Από τον καθετήρα προκλήθηκε θρόμβωση στο δεξί του χέρι, που δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτή, μ’αποτέλεσμα να προκληθεί σήψη σ’αυτό!

*Η Μετακίνησή του στο ΝΙΜΙΤΣ δεν άλλαξε την επιδεινούμενη κατάσταση και ο Δημήτρης αυτός ο Περήφανος Κύκνος και μη έκδηλος λόγω σεμνότητας Νάρκισσος, ενημερώθηκε ότι το δεξί του χέρι μετά την εγχείρηση καρδιάς, έπρεπε ν’αποκοπεί!

*Μ’αυτές τις αντίξοα ψυχολογικές συνθήκες και με Νεφρική και Ηπατική Ανεπάρκεια, οδηγήθηκε στο Ερρίκος Ντυνάν για επέμβαση στην καρδιά από τον μακράν κατά την προσωπική μου γνώμη καλύτερο στη Χώρα μας καρδιοχειρούργο, τον Σωτήρη Πράπα, που έτυχε να γνωρίζω και προσωπικά!

*Την προηγούμενη της εγχείρησης 27/11/2022 Κυριακή είχα μαζί του την τελευταία επαφή, με την οποία μου γνωστοποίησε τα περί εγχειρήσεώς του την επομένη 28/11/2022!


*Στις 30/11/2022 ο Σταυραϊτός πέταξε για την τελευταία του Πτήση, αφήνοντας πίσω το άψυχο πλέον σώμα του, να θυμίζει στην εξόδιο ακολουθία και την ταφή, που έλαβε χώρα στις 2/12/2022/11:00 σε όλους εμάς που παραβρεθήκαμε και όχι μόνο, ότι την Τιμή, την Υπερηφάνεια και προπαντός τη Δόξα αυτού του Σταυραετού, δεν είναι δυνατόν να σκεπάσει το Χώμα και η Γη να το ανεχθεί! 


*Γιατί υπάρχουν κι’ουρανοί κι’ότι η σκέψη μας μπορεί να φέρει γι’αϊτούς σαν αυτούς, από φανταστικές εικόνες που σίγουρα υπάρχουν στους Παραδείσιους και Αρχαγγελικούς Ουρανούς! Ωστόσο επί του παρόντος ας σταθούμε, στα όποια λάθη θα μπορούσαν ν’αποφευχθούν, ώστε οι Χρόνοι του Χαρισματικού Δημήτρη κοντά μας να παραταθούν!

*Αιωνία σου η Μνήμη και δε μπορώ να πιστεψω ότι έτσι τελειώνει η Ζωή Δημήτρη, γιατί απομένει ένα χαοτικό κενό διανόησης ακόμα να διερευνηθεί και το πιο σημαντικό

κάτι από το αχανές του Ουρανίου Απείρου και Παραδείσου να απαντηθεί!




6 σχόλια:

  1. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πει κανείς...! Πόσες φορές δεν έχουμε σώσει την ζωή μας από συμπτώσεις...! Κάποτε η τύχη και οι συμπτώσεις τελειώνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρά πολύ λυπήθηκα από τον χαμό του Δημ.Τζαννες ενός θρύλου της ΠΑ που γνώριζα προσωππροσωπικά....Ελαφρυ το χώμα που σε σκέπασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ήξερα. Τελεταια φορά που μιλησαμε ήταν την Δευτέρα της εβδομάδας που έφυγε.;Εγώ ήμουν στο ΙΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας