Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΑΚΟΥΣΤΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΓΟΙ

Σπύρου Κίκερη


Η ΜΕΡΑ Η ΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!
(ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ)


«Η μέρα η καλή από το πρωί φαίνεται
μα δυο με το αυτί, θαρρώ, δεν επιτρέπεται!»


ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
*Προειδοποίηση - Επιλογές
*Η Κατάρρευση των Ιδεολογιών
*Η Σύνθεση της Νέας Κυβέρνησης.
*Μαθήματα Ηγεσίας.


  Προειδοποίηση
  Ακούστε Νεοέλληνες «Ταγοί» ακούστε το καλά και το ίδιο καλά βάλτε το στο  μυαλό σας: «Ή θα κάνετε το απόλυτα σωστό, για της άμοιρη τούτης χώρας το καλό ή μέχρι το θάνατό μου, με την πέννα μου θα σας πολεμώ, γιατί τούτη η πέννα, έχει μόνον εμένα αφεντικό!»
  Για τις επιλογές του Ελληνικού Λαού! No comments, no Objections (Ούτε σχόλια, ούτε αντιρρήσεις!) Άλλωστε προσωπικά έχω πει τόσα πολλά, με όλα μου τα προγνωστικά, απολύτως σωστά!
  Όσο για τη μεγάλη διαφορά, μην κουράζεστε! Βαρέθηκε να το υπενθυμίζει στους «ευεργετηθέντες» ο άνθρωπος, αν και ο Πάτερ Κοσμάς ο Αιτωλός δίδαξε «Το περί του μη ζητείν ανταπόδοση παρά των ευεργετηθέντων!» Τί υπενθύμιζε; Τις «Τριακόσιες χιλιάδες (300.000) νοικοκυριά, με τη δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος, επιδότηση σίτισης, επιδότηση ενοικίου!»
  Η συνολική διαφορά σε ψήφους με το δεύτερο κόμμα ήταν λίγο κάτω από τις 400.000! Θ’αναρωτηθείτε εύλογα, αν συμφωνώ με παρόμοιες παροχές! Και’γω ευθαρσώς, απαντώ κάθε άλλο, αλλά στον τόπο που ζω η δυσπιστία, για την καθαρότητα ή δολιότητα των παροχών, είναι παρορμητική και δεδομένη, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για παροχές προεκλογικές!
  Για πάμε όμως στα ολίγον μετά, της μεγάλης βραδιάς και την πρώτη πράξη της επομένης, όπως είθισται, που είναι η σύσταση του Υπουργικού Συμβουλίου! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους!
  Η Κατάρρευση των Ιδεολογιών!
  Κοιτώντας τα παραπάνω πλάνα, μου μοιάζουν με κακότεχνη «πλάκα!» Ποιος θα το πίστευε ο ένας «Ιδεολόγος Αριστερός!» Εγώ δεν το πιστεύω, αλλά αυτός επιμένει, έτσι να λέει! Ο άλλος «Ιδεολόγος Δεξιός!» Εγώ δεν το πιστεύω, αλλά και αυτός, το ίδιο, επιμένει!
   Σ’εμένα λοιπόν δεν απομένει, παρά ν’αναρωτιέμαι, αλήθεια τί τάχα ενώνει τούτους τους μεγάλους άντρες τούτη τη μεγάλη μέρα; Για να δούμε το θέμα λίγο καλύτερα και λίγο βαθύτερα.
  Ο ένας «Ιδεολόγος Αριστερός!» «Τρίχες!» Ο άλλος «Ιδεολόγος Δεξιός!» «Τρίχες!» Μα τί τους ενώνει Θεέ μου και κάνουν σαν «τρελοί;» Μετά το χαιρετισμό και τον εναγκαλισμό, δεν το πιστεύω, το ρίξαν στο χορό; Στο δεύτερο πλάνο βλέπω ή μήπως δε βλέπω καλά, δεν είναι αυτός της «κομπαρσίτας» ο ρυθμός; Στο τρίτο πλάνο τί, χασαποσέρβικος ή συρτός; Αλήθεια «Ιδεολόγος κι’αριστερός» ο πρώτος κι’ο δεύτερος «Ιδεολόγος και δεξιός;» Όχι ρε δεν το πιστεύω, μα τω Θεώ, γι’αυτό θα προσπαθήσω περαιτέρω στο θέμα να μπω!
  Τα πράγματα ίσως είναι πιο απλά και τα μυαλά κάποιων ίσως να είναι δόλια και πονηρά! Ναι μωρέ γιορτάζουν τα παιδιά τη νίκη την τρανή και ότι κάνουν το κάνουν από χαρά! Ναι αλλά αν υποθέσουμε ότι τους έβλεπε κάποιος που δεν ήξερε τι και ποιο και ρώταγε, άντε να του εξηγήσεις!
  Και όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο στριφνά, απλά τα παιδιά τα ενώνουν «Ιδεολογικά τετραγωνικά!» Ιδεολογία ο ένας, Ιδεολογία ο άλλος, δηλαδή εδώ έχουμε ιδεολογία εις την δευτέραν ή εις το τετράγωνον! Ιδεολογία στο τετράγωνο όμως, στην περίπτωση, σημαίνει «ΕΞΟΥΣΙΑ» και εξουσία σύμφωνα με τα νεώτερα πολιτικοκοινωνικά λεξικά σημαίνει την των πάντων «Πεμπτουσία» τουτέστιν τη «Συμφεροντολογία!»
  Αυτό είναι και το ακαταμάχητο καταλυτικό, στο οποίο ουδείς ανασταλτικός παράγων και συντελεστής μπορεί ν’αντισταθεί! Ούτε «Τσίπα» ούτε «Ντροπή» ούτε Ιδεολογία μεγάλη ή μικρή!
  Εδώ Ελλάδα, Αθήνα, πλατεία Κλαυθμώνος, 20 Σεπτεμβρίου Σωτήριου Έτους 2015 ώρα 22:00 «ΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΙ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ!» ενώ τα δάκρυα των Νεοελλήνων από χαρά, ποτάμι έτρεχαν!
  Τεράστιο το επίτευγμα, μιλώ με όση ειλικρίνεια και απόλυτη πίστη, ο Θεός μου έδωσε, ενάντια στην όποια ειρωνική διάθεση! Το ήθελαν, οι πρωταγωνιστές τούτης της παράστασης; Το ήξεραν μήπως; Όχι, όχι, όχι! Όχι εις το τετράγωνον!
Μακάρι για τούτο το λόγο, να’χαν τούτη τη χαρά! Μα τέτοια συναίσθηση ευθύνης, τέτοια επίγνωση και τέτοια ευαισθησία από τους Νεοέλληνες πολιτικούς και εν γένει τους Νεοέλληνες είναι ακόμα μακριά!
  Ποιος είπε όμως ότι και μεγάλα καλά και πράξεις τρανές δεν έρχονται πίσω από άγνοιες ή γεγονότα μη επίγνωσης των δραστών και πρωταγωνιστών!
  Δεν πάει πολύς καιρός που εγώ μιλώ και γράφω για το ξέφτισμα των ιδεολογιών, ονομάζοντας «Ιδεοληψίες» τις «Ιδεολογίες» και «Ιδεολογήματα» τα άλλοτε κραταιά πολιτικά «Φρονήματα!» Υπό αυτή την έννοια «Μπράβο Παιδιά!» «Εύγε Παιδιά!» Προσφέρατε μέγιστη υπηρεσία και ας μην το ξέρετε, κυρίως στη νέα γενιά, την άδολη, την αθώα, την απονήρευτη!
  Θα της πάρει πολύ καιρό ν’αλλάξει τούτη η γενιά κι’ωστόσο ίσως οι Νεοέλληνες πολιτικοί, τούτα τα φρούτα, να έχουν ωριμάσει, οπότε οι νεολαίοι μας, θα έχουν κάθε λόγο να λένε, πως εκείνη τη βραδιά, δε λάθεψαν κι’έτσι είχαν τα πράγματα, συνειδητοποιημένα και όχι τυχαία!
590_798e6dcea2c06cb6229b9cafaa766bf2
 Η Σύνθεση της Νέας Κυβέρνησης
  Οι χαρές και τα πανηγύρια κάπου άρχισαν να καλμάρουν την επομένη των εκλογών κι’αμέσως οι συζητήσεις στο έπακρον για την Υπουργική Σύνθεση, την ομάδα που υπό την καθοδήγηση του «Πρώτου (Πρωθ) υπουργού» θ’ασκήσει κατ’ουσίαν τη λεγόμενη «Εκτελεστική Εξουσία»
  Το βράδυ της 22ας Σεπτεμβρίου (20:05) ανήρτησα στο διαδίκτυο μία δημοσίευση, κάνοντας την αριθμητική μου πρόβλεψη, περί της συνθέσεως, γράφοντας επί λέξει: «Όλα τα κακά της δύσμοιρης τούτης Χώρας εκείθεν άρχονται κι’οι Άρχοντες ας αγάλλονται!
  Πάλι θεατές του ίδιου έργου θα βρεθούμε και οι κάποιοι γνωρίζοντες, μάρτυρες τραγικοί, πραγματικοί οσιομάρτυρες, με δέος, οδύνη και σφιγμένα χείλη, για μια ακόμα φορά, αυτήκοοι ακροατές της πρώτης ανακοίνωσης!
  Προβλέπω ελάχιστο αριθμό 40 – 42 ατόμων, λιγότερα αποκλείεται, (έγραφα στη δημοσίευση) και συνέχιζα. Αναρωτιέμαι έκπληκτος, ξέρουν ή δε ξέρουν τούτοι, οι ανεκδιήγητοι «ταγίσκοι», το πόθεν έσχες τούτου του κακού; Ή το πιο απλό ξέρουν ότι πρόκειται περί μεγίστου κακού;»
  Αυτά και άλλα συναφή έγραφα, για την πρόβλεψή μου περί του αριθμού των προορισμένων για τη σύσταση της εκτελεστικής εξουσίας, από τον μόλις επανεκλεγέντα Ηγήτορα και ακόμα «…Εδώ δε διανέμουμε Υπουργεία, εδώ διανέμουμε σέσουλες και κουτάλες ή ξοφλάμε γραμμάτια!» Κλείνοντας με τη φράση «Τι άλλο να πω και τι να υποθέσω;»
  Η επίσημη ανακοίνωση δεν άργησε να βγει στον αέρα, τα άτομα του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν αυτή τη φορά 46! Είχα πέσει ελαφρώς έξω, από την πρόβλεψή μου, κατά τέσσερα άτομα!
  Την επομένη 23-9-2015 (09:20) σε νέα μου ανάρτηση στο διαδίκτυο έγραφα: «Μεγαλώστε το τραπέζι ή για να μη ξοδευτούμε, φέρτε πίσω το τραπέζι του Αντρέα Γ. Παπανδρέου, χωρητικότητας 83 Υπουργών! (Τόσοι εναλλάχθηκαν την πρώτη τετραετία, διακυβέρνησής του!) Όσο για τη χθεσινή μου ανάρτηση, συγνώμη για το λάθος μου, πρόβλεψα 40-42 και τα κομμάτια βγήκαν 46!
  Όσο για την επιβεβαίωση περί εξόφλησης γραμματίων, αυτή ακούει στο όνομα του Υφυπουργού Παιδείας Πελεγρίνη Θεοδόση, στον οποίον και εξοφλήθηκε η πρώτη δόση!» Ποιος Είναι αυτός; Αυτός είναι ο παραπάνω εικονιζόμενος, καμαρώστε τον! Είναι ο Πρύτανης της Νομικής στην 13η εβδομάδα κατάληψης και απεργίας και μάλιστα στην τελευταία εβδομάδα κρίσης για το χάσιμο του εξαμήνου! Είναι η αποφράδα ημέρα της 2ας Δεκεμβρίου του 2013! Και ο «Κύριος» αυτός, ο απόλυτος ανεύθυνος και αναίσθητος την ίδια μέρα, στην παράσταση του μονόπρακτου εις Παρισίους, ενδεδυμένος σα «Κόμης των Καρπαθίων!» Και σήμερα η ανταμοιβή της «Αναισθησίας» και της «Αδιαντροπιάς!»)
  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους, για να καταστήσουμε και τους τυχόν επικριτές βιασύνης, με την πειθώ, μετανοούντες!
  Αγαπητοί μου ομοεθνείς, η σύνθεση μεγάλων Υπουργικών σχημάτων είναι έγκλημα ιδιαζόντως ειδεχθές και δολιόντως απεχθές! Πρώτον διότι τα σχήματα αυτά είναι πολυδάπανα, οπότε σε καιρούς λιτότητας και οικονομικών δυσχερειών, το πρόβλημα οξύνεται υπεραρκούντως! Δεύτερον διότι ουσιαστικά είναι ανεξέλεγκτα, μια και οι βασικοί κανόνες μάνατζμεντ, δίνουν ακόμα και για έναν οξύνου άνθρωπο, δυνατότητα ελέγχου μάξιμουμ 12-13 ατόμων και για έναν ιδιαίτερο νου 15! Τρίτον οι ευνομούμενες και θεωρούμενες προηγμένες Χώρες, έχουν κάνει κανόνα ανεξαίρετο τη σύσταση ολιγομελών, ελέγξιμων δηλαδή, σχετικά υπουργικών συμβουλίων!
  Ας περιηγηθούμε για λίγο στο διεθνές σχετικό γίγνεσθαι: Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), έχουν παγίως 15μελές Υπουργικό Συμβούλιο βάσει του συντάγματός τους, που είναι το αρχαιότερο και το σταθερότερο σύνταγμα στον κόσμο, παρά του ότι οι ΗΠΑ έχουν επίσημη ύπαρξη σαν Έθνος μόνον 239 χρόνια!
  Η Ισπανία και η Αυστρία 11μελή Υπουργικά Συμβούλια! Η Γερμανία 13! Η Πορτογαλία 15! Η Ιταλία και η Γαλλία 16! Το Ηνωμένο Βασίλειο (Μ.Βρετανία) 20, με σύμπραξη δύο κομμάτων! Από τους 20, τρεις Υπουργοί είναι υπεύθυνοι για τα κράτη της Β. Ιρλανδίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας! Το Βέλγιο με σύμπραξη τεσσάρων κομμάτων έχει υπουργικό συμβούλιο 17 ατόμων! Η Κύπρος επίσης 17, εκ των οποίων ένας υφυπουργός και τρεις επίτροποι!
  Ακόμα ας αναφέρουμε ότι η Ρωσία έχει 22 Υπουργούς με το παράδοξο ότι ο Μεντβέντεφ έχει οχτώ (8) αναπληρωτές πρωθυπουργούς! Μπορεί να είναι Ιδιοτροπία του Πούτιν, από φόβο μήπως ξεμείνει από Πρωθυπουργό! Η Γείτων Τουρκία στην τελευταία κυβέρνηση Νταβούτογλου, διέθετε Υπουργικό συμβούλιο 25 ατόμων και το Στρατιωτικό καθεστώς της Αιγύπτου δεκαπενταμελές (15) Υπουργικό Συμβούλιο! Η Ιαπωνία με την οποία και κλείνουμε στην Κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε, διαθέτει δέκα εννέα (19) Υπουργούς!
  Θέλετε να προχωρήσουμε; Σας διαβεβαιώ ότι δεν θα έχει κανένα απολύτως νόημα, γιατί όσο και αν έψαξα το «Ελληνικό Χάλι» δεν το βρήκα ούτε σε Βορρά, ούτε σε Νότο, ούτε σε Ανατολή, ούτε σε Δύση! Παράξενη Χώρα, η των Νεοελλήνων Χώρα, η οποία δεν υπάρχει αρνητικό ρεκόρ που να μην το κατέχει!
  Και για να βάλλουμε και το κερασάκι στην «Τούρτα της αηδίας» ας αναφέρουμε  ότι ο Δικτάτορας Παπαδόπουλος είχε συστήσει Υπουργικό συμβούλιο απαρτιζόμενο από 14 Υπουργούς και τρεις Υφυπουργούς! Ο δε Καραμανλής στην Κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας του 1974, Υπουργικό Συμβούλιο δέκα (10) ατόμων!
  Τα ξέρατε δεν τα ξέρατε αυτά Κε Τσίπρα; Μη μου πείτε ότι δεν τα ξέρατε, τα ξέρατε και τα παραξέρατε, στην αθωότητα και την άγνοια ποντάρατε πολύ και ο Ελληνικός Λαός, αφελώς μεν αφειδώς δε σας έδινε τα συγχωροχάρτια και σας πίστωνε! Όμως κάποια πράγματα δεν περνάνε παντού Κε Τσίπρα.
  Τα οφέλη των ολιγομελών υπουργικών σχημάτων τα ξέρατε, τα ξέρατε γιατί αφειδώς εξαγγέλλατε τη συγκρότηση ολιγομελούς Υπουργικού Συμβουλίου πριν των εκλογών του Ιανουαρίου 2015! Και μετά την εκλογή σας στην αδιάντροπη «κουτοπονηριά», παντρεύατε τα υπουργεία και διανέματε τίτλους υπουργικούς και συναφείς! Σαράντα δύο άτομα διορίσατε εκεί, σαν πιστός τηρητής και συνακόλουθος των θλιβερών προκατόχων σας, προεξάρχοντος του «Αείμνηστου Εκδορέα και επιβήτορα της Χώρας του Αντρέα Παπαπανδρέου) του πρώτου διδάξαντος, που είχε το θράσος κάτω από το ανελέητο χειροκρότημα του αδαούς Ελληνικού Λαού να εναλλάξει συνολικά 83 άτομα σε θέσεις του Υπουργικού Συμβουλίου μόνο την πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής του, ενώ το ίδιο διάστημα αύξησε τη «στελέχωση» της Δημόσιας Διοίκησης κατά 1000%!!! Τα λέω γιατί κι’αυτοί που τα ήξεραν εκτιμώ ότι τα έχουν ξεχάσει!
  Εκείθεν όλοι ανεξαίρετα οι Πρωθυπουργοί είχαν πολυπληθή Υπουργικά συμβούλια της τάξεως των 44 κατά μέσο όρο ατόμων, που κατά την ταπεινή μου άποψη συνιστά μέγιστη ηγετική αδυναμία και συγκαταβατική καταλυτική προϋπόθεση! Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τούτο το κακό προέρχεται από αδυναμία των Ηγετών και δε ξέρω ειλικρινά, αν ακόμα και αυτός τούτος ο τίτλος του Ηγέτη χωράει σε τούτα τα «Ηγετικά Ανθρωπάκια» των τελευταίων ετών! Ο Έλληνας και γενικότερα θα έλεγα ο άνθρωπος, πεθαίνει για τίτλους κι’αξιώματα! Όμως ο πραγματικός ηγέτης δεν πρέπει να ενδίδει σε τέτοιε αδυναμίες και να καταντά «Χατηράκιας!»
  Θα φέρω δύο παραδείγματα για να γίνω αντιληπτός! Το 1974 ο πρώτος, μακράν σε σταυρούς, εκλεγείς Βουλευτής της ΕΡΕ στην Ά Αθηνών ήταν ο Νίκος Αναγνωστόπουλος! Με τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν τον συμπεριέλαβε, εκείνος διαμαρτυρήθηκε και το τι ακολούθησε έχει καταγραφεί στα «Ηγετικά ξεσπάσματα» του Μεγάλου Ανδρός, που δεν μου επιτρέπεται να μεταφέρω σε τούτη τη γραφή!
  Το δεύτερο παράδειγμα είναι εκείνου του αστείου Πολιτικού, πρώην Νεοδημοκράτη και νυν «Ανελίτη, που περνιέται για «σοβαρός» και ακούει στο όνομα Νικολόπουλος! Ότι έκανε λοιπόν ο «Κύριος αυτός το έκανε, γιατί ο Σαμαράς του ανέθεσε καθήκοντα «Υφυπουργού» εργασίας και όχι Υπουργού! Τί έκανε στ’αλήθεια; Απλά μετατράπηκε από φίλος σε «λύκο» σε χρόνο μηδέν, αλλαξοπίστησε και από «Θεολόγος» έγινε «Διαβολολόγος» καθιστάμενος ο μεγαλύτερος πολέμιος του Σαμαρά! Αυτή είναι η νοοτροπία «Ταγών και Υποταγών, στην άμοιρη τούτη χώρα  και ένας από τους βασικότερους λόγους οπισθοδρόμησης του Έθνους, γελοιοποίησης του Κράτους και υποβάθμισης της Κοινωνίας!
  Μαθήματα Ηγεσίας
  Και μια και πιάσαμε δίχως να το καταλάβουμε τα μαθήματα της ηγεσίας, ας επεκταθούμε λίγο παραπάνω σ’αυτά επειδή είναι διδακτικά και πολυπλεύρως ωφέλιμα! Και τη ψυχή μου έβγαζα για να περάσω ένα μήνυμα παραπάνω στους Ικάρους όταν τους δίδασκα σχετικά! Μελέταγα σκληρά, προετοιμαζόμουνα επίπονα, ήξερα ότι απευθυνόμουνα σε Ηγέτες όπως και να’χει, που κανείς δεν ήξερε η Μοίρα του καθενός τι είχε γράψει!
  Είχα επιπρόσθετα τη σχετική εμπειρία μου! Υπηρέτησα στο Σμήνος Υψηλών Προσώπων της Πολεμικής Αεροπορίας και ανήσυχη φύση όντας, είχα μελετήσει, στα δρομολόγια, που έκανα σωρεία «προσωπικοτήτων» διεθνούς και εθνικής εμβελείας! Μιττεράν, Πομπιντού, Ζισκάρ Ντ’εσταιν! Βίλλυ Βραντ! Ίντιρα Γκάντι! Αραφάτ! Καντάφι κτλ, κτλ! Είχαν συνταξιδέψει μαζί μου και σε απόσταση αναπνοής, αρκετές φορές καθίσει, για να μυρίσω το χνώτο τους! Στον αντίποδα «Έλληνες Ηγέτες» ουκ ολίγοι! Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γεώργιος Ράλλης, Ευάγγελος Αβέρωφ, Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Έβερτ, Μελίνα Μερκούρη, Κουτσόγιωργας, Γεννηματάς  και ας μη συνεχίσω στους Υπουργούς ων ουκ έστιν τέλος!
  Από όλους αυτούς τους Ηγέτες με το χέρι στην καρδιά, ξεχώρισα έναν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή! Γιατί ήταν μακράν ο μόνος που ξεχώριζε από τους άλλους και αυτό για ένα απλούστατο λόγο, γιατί «Απέφευγε όπως ο Διάβολος το λιβάνι τη γλοιωδία, τη χαμερπεία, τη δουλοπρέπεια και όλα τα συναφή!» Υπουργοί όπως οι Ευάγγελος Αβέρωφ, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Κωνσταντίνος Τσάτσος, Αθανάσιος Κανελλόπουλος       στην όποια παρουσία του καθόταν σε στάση προσοχής και ουδείς τον πλησίαζε άνευ εντολής!
  Στον αντίποδα ο χειρότερος πάντων ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, που ήταν απαράμιλλος στο κολύμπι του σάλιου γλοιωδίας! Και ειλικρινά θα ήθελα μα τω Θεώ να μάθω, από κάποιον Ουράνιο Μάρτυρα, ήξερε ή δεν ήξερε ο άνθρωπος αυτός ότι το «σάλιο» είναι η σύνθεση των πιο ισχυρών χημικών κατάλυσης κάθε ιερού και όσιου καθώς κάθε αρχής, αξίας και τιμής; Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες επί του θέματος, ίσως και δεν μου επιτρέπεται!
  Πάντως, επειδή προέχει τούτη μου η σύσταση! Κύριε Τσίπρα, αν θέλετε να μιμηθείτε κάποιον και να με θυμηθείτε! Πάψτε να μιμείσθε αυτόν που απέξω κι’ανακατωτά μάθατε να μιμείσθε, γιατί θα έχετε ήδη αντιληφθεί ότι το «κάδρο» του ραγδαία ξεθωριάζει από τον τοίχο της Ιστορίας! Σ’αντίθεση με κάποιο άλλο που όσο ο καιρός περνά τόσο περισσότερο λάμπει!
  Αν, λοιπον, Κε Τσίπρα έχεις ανάγκη κάποιον να μιμείσαι, διάλεξε αυτόν, που ο Λαός το 2008 στη μεγάλη έρευνα του ΣΚΑΙ για την ιεράρχηση των 100 επιφανέστερων Ελλήνων όλων των εποχών, κατέταξε πριν τους Σωκράτη, Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Βενιζέλο, Περικλή, Καποδίστρια……! Διάλεξε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να μιμηθείς, για να εκτιμηθείς και στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας ποτέ σου να μη μπεις!
  Και για να συνδεθούμε με τα προηγούμενα περί χρηστής και άδολης Ηγεσίας και κατανομής της εξουσίας Κύριε Τσίπρα, και εσείς όπως και οι περισσότεροι των προκατόχων σας, κάνατε κάτι ακόμα πιο κακό! Διανείματε «Οφφίτσια» και επειδή ίσως κάποιοι δε γνωρίζουν την έννοια, τη δίνω. «Οφφίτσιο» είναι το αξίωμα που δίνεται σε κάποιον, χωρίς να το αξίζει! Να γιατί ο νους των σκεπτόμενων και στοχαζόμενων πάει, με τη διανομή της εξουσίας, σε γραμμάτια που πρέπει ανυπερθέτως να εξοφληθούν για να μην καταστούν «ληξιπρόθεσμα!»
  Κε Τσίπρα, στο συγκεκριμένο θέμα «Ουκ εν τω Πολλώ το Ευ!» Όμως σας συνιστώ στα όποια «Σχήματα» θερμά παρακαλείσθε, κρατήστε τουλάχιστον τα «Προσχήματα» έτσι για το «θεαθήναι» ας πούμε! Γιατί για να κόψετε το τραπέζι συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, τουλάχιστον στη μέση, δεν το βλέπω ούτε στον αιώνα τον άπαντα, από Κυβέρνηση της δικής σας ευθύνης!
  Το ιδιαιτέρως περίεργο είναι ότι ουδείς των έγκριτων και επώνυμων δημοσιογράφων, έχει ποτέ θίξει τούτη την καταλυτική και απαράδεκτη κατάσταση! Γιατί; Γιατί όταν το κακό συνηθίζεται, τότε γίνεται κατεστημένο και ουδεμία εντύπωση διεγείρεται ή εξεγείρεται εξ’αυτού!
  Όμως ας το αντιπαρέλθουμε έτσι τούτο το κακό, για να μη μπούμε στη διαδικασία ανάλυσης, παθητικών, αδιάφορων ή δόλιων συμπεριφορών και φθάσουμε σε συμπεράσματα συνέργειας και συνυπευθυνότητας για τη σημερινή κατάντια! Όμως κύριοι δημοσιογράφοι ασκείτε λειτούργημα ιερό και αυτό το λειτούργημα λέγεται κριτική που όταν ασκείται με καθωσπρεπισμό τότε είναι υπεριερό!
.ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
        *Το Πρώτο Μεγάλο Γεγονός μετά τη Σύνθεση Κυβέρνησης.
        *Το Φιάσκο της Παρουσίας Τσίπρα στο Ίδρυμα Κλίντον.
        *Το «Καλάμι!»
        *Ο Σκόπελος των Αγγλικών.
        *Η Ελληνική Γλώσσα είναι Τιμή!


  Το Πρώτο Μεγάλο Γεγονός μετά τη Σύνθεση Κυβέρνησης!
  Σαφέστατα ήταν το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ! Εκεί επιβεβαιώθηκαν σε χρόνο μηδέν, αυτά που πριν από λίγες ημαέρες έγραφα περί δεξιάς πολιτικής από αριστερό Ηγέτη, αναφερόμενος στον Κο Τσίπρα! Φυσικά και δεν εννοώ αυτή καθαυτή τη συμμετοχή του και την ομιλία του στη συνέλευση του ΟΗΕ! Αλίμονο 200 χώρες με τους Ηγέτες τους συμμετείχαν εκείνος θα έλλειπε;
  Όχι εννοώ την ομιλία του στο Ίδρυμα BROOKINGS! Δεν προτίθεμαι να επεκταθώ στην περίπτωση, απλά θα αναφέρω ότι πρόεδρος του Ιδρύματος είναι ο ΤΖΟΝ ΘΟΡΤΟΝ, που τυχαίνει να είναι και πρόεδρος της γνωστής και μη εξαιρετέας  Τράπεζας GOLDMAN SACHS! Ότι δε στους χρηματοδότες του συγκαταλέγεται και ο περιβόητος ΣΟΡΟΣ! Στο ίδιο Ίδρυμα είχε μιλήσει και ο Γιώργος Παπανδρέου την εποχή της μεγάλης του «Δόξας!»
  Ακόμα έμαθα ότι το ίδιο θα γίνει και με το ίδρυμα CSIS (Center for Strategic and International Studies) το κέντρο δηλαδή των Στρατηγικών μελετών και σπουδών του παγκόσμιου γίγνεσθαι!
  Το Ίδρυμα που εδρεύει στην Ουάσιγκτον ιδρύθηκε το 1962, με μόνιμο προσωπικό 220 άτομα και ένα τεράστιο δίκτυο ειδικών συνεργατών! Βασικό όνομα στο Ίδρυμα είναι ο περιβόητος ΖΜΠΙΚΓΝΙΟΥ ΜΠΡΕΖΙΝΣΚΥ, σύμβουλος ασφαλείας πλείστων όσων Προέδρων ΗΠΑ και απ’ ότι λέγεται βασικός χαράκτης της Εξωτερικής Αμερικανικής Πολιτικής! Είναι ο άνθρωπος που είπε για τον Πούτιν: «Ότι η Κριμαία και η Ουκρανία είναι μόνον η αρχή για τον Πούτιν!»
  Οι μελέτες του υπόψη ιδρύματος κυρίως αφορούν τις σχέσεις οικονομίας και ασφάλειας, καθώς άμυνας, προκλήσεων και περιφερειακής ανάπτυξης, σε παγκόσμιο επίπεδο, μέχρι τα απώτερα πέρατα της λεγόμενης «Παγκοσμιοποίησης!»
  Τα προηγούμενα είπα, για να βεβαιωθούν εκείνα τα οποία έγραφα ολίγον προ των εκλογών για την αλλαγή φοράς της πολιτικής (Δεξιά φορά από Αριστερό Ηγέτη!) Εννοώντας σαφέστατα τον Κο Τσίπρα και την Πολιτική που πρόκειται ν’ακολουθήσει! Και για να μην αφήσω και κανένα κενό για την περίπτωση θυμηθείτε και την κίνηση του «Πολιτικοκοινωνικού Εκκρεμούς» που λεπτομερώς στα γραφόμενά μου έχω αναλύσει! Τι θα περίμενε κανείς από έναν πραγματικό αριστερό Ηγέτη, με τη μετάβασή του στη Χώρα του «καπιταλισμού», δεν θα το σχολιάσω, γιατί απλούστατα ποτέ δε γράφω κάτι που δεν πιστεύω! Πάμε λίγο παρακάτω όμως γιατί εκεί συνέβη ένα «ναυάγιο» ένα «Τιτανικός!»
  Το Φιάσκο της Παρουσίας Τσίπρα στο ίδρυμα Κλίντον!
  Ήταν όλοι εκεί, απίθανες εικόνες, απίστευτες σκηνές! Ήταν εκεί η Γιάννα Αγγελοπούλου (Παραπάνω αριστερή Φώτο), που έκανε και την παρουσίαση του Έλληνα Πρωθυπουργού! Ναι αυτού του Πρωθυπουργού του δικού μας, του «Κομμουνιστή» και του «Λαϊκιστή!»
  Όχι δε γίνεται αλλιώς, κάποια πράγματα έχουν το όνομά τους και όταν δεν είσαι ανορθόγραφος, θα πρέπει να είσαι σωστός και στη γραφή και στο λόγο, πολύ δε περισσότερο όταν δεν έχεις κι’άλλο λόγο από το «Λόγο της Τιμής σου!»
  Ήταν εκεί και η μεγάλη Σταρ Σαρλίζ Θερόν (Παραπάνω δεξιά φώτο) Σαν τί; Σαν Αγγελιαφόρος της Ειρήνης (έτσι αναφέρθηκε ο τίτλος της!) Ήταν εκεί και ο Γιωργάκης Παπανδρέου, απόλυτος γνώστης του χώρου, καθήμενος πλάι από τον Υπουργό Επικρατείας Παππά, άλλωστε στο ίδιο ξενοδοχείο όλοι μένατε (Sheraton)!
Σόρος-δημοψήφισμα
  Ήταν εκεί και ο ζάμπλουτος και πολύ γνωστός μας Κος «Σόρος!» Ήταν εκεί «Σωροί» από «Σόρους!» Εκατό (100.000.000.000) δισεκατομμύρια δολάρια! ($) Κι’επειδή εμείς οι φτωχοί δεν έχουμε την αίσθηση του χρήματος, για να βοηθήσω, εξηγώ ότι η περιουσία του Σπύρου Λάτση, ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη ανέρχεται, σύμφωνα με το περιoδικό Forbes, μόλις στο ποσόν των 3.1 δις $, άρα εκεί μέσα ήταν η περιουσία 33 και κάτι Λάτσηδων! Τώρα κάντε και μία αναγωγή στο μυαλό σας για ν’αντιληφθείτε το μέγεθος του Ελληνικού Χρέους, που μάλλον αυτό δείχνει, ο Έλληνας Πρωθυπουργός στον Κο Κλίντον, όπως φαίνεται από τις παρακάτω φωτογραφίες!
  Το «Καλάμι!»
  Μα ήταν ανάγκη Κε Τσίπρα! Τί το ήθελες αυτό; Ξυπόλητος στ’αγκάθια, πού πας; Η μύτη σ’έτρωγε για διεθνές ρεζίλεμα στον αέρα και μέσω CNN; Οι πτήσεις με το «καλάμι» το έχω ξαναπεί πολλές φορές είναι επικίνδυνες, λίαν επικίνδυνες!
  Έ όχι πάει πολύ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε ρόλο ………. ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ σε ρόλο «Ευγένιου Σπαθάρη» το ίδρυμα Κλίντον «Θέατρο Σκιών» και τα 100.000.000.000 $ να ξεκαρδίζονται στα γέλια! Το θέαμα ήταν πράγματι κωμικοτραγικό και ολότελα τραγελαφικό, σαν έβλεπες τον «Οίκτο να συνδιαλέγεται με το Δέος!»
  Προσωπικά έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, κατ’απόλυτη έννοια, γιατί όλα τούτα τα ρεζίλια τα προείπα και τα έχω εκ των προτέρων γράψει και μετά τιμής υπογράψει!
  Να εξηγήσω το «Φιάσκο», πιστώστε με, με λίγο χρόνο ακόμα. γενεσιουργός και πρωτεύουσα αιτία είναι το «Καλάμι!» και ο «Ναρκισσισμός!» Αιτίες που συντέλεσαν πολλές, πάρα πολλές!
  Ο Σκόπελος των Αγγλικών
  Στα Αγγλικά Κε Τσίπρα θα σας κρίνει τώρα ένας Self-taught (αυτοδίδακτος), που έμαθε τα όποια του Αγγλικά μόνος του, απολύτως μόνος του! Γιατί η καλή του Υπηρεσία ποτέ δεν τον προγραμμάτισε για μάθηση στο (Σ.Ε.Α.Γ) Σχολείο Εκμαθήσεως Αγγλικής Γλώσσας, εξάμηνης φοίτησης, γιατί ήταν Πληβείος, Είλωτας και κορόιδο, που σα μουλάρι κουβάλαγε «Καριερίστες» στην πλάτη του!
  Εν πάση περιπτώσει όταν με κάλεσαν για εξετάσεις προκειμένου να γίνει επιλογή για το εξωτερικό, στα γραπτά πήρα το μεγαλύτερο βαθμό, στα προφορικά όμως όχι ανάλογο βαθμό, παρά τις αδιανόητες προσπάθειές μου! Έτσι στο ΝΑΤΟ πήγα και αξιοπρεπώς στάθηκα και υψηλούς επαίνους πήρα! Κι’έφτασα στο Σημείο να μιλάω χωρίς χειρόγραφο επί μία ώρα στη Στρατιωτική Ακαδημία Βελγίου! Όμως άλλο η ανάγνωση, άλλο η διάλεξη και άλλο η συνέντευξη σε ακροατήριο υψηλού επιπέδου, έχοντας απέναντι μία έντονη προσωπικότητα και έναν λίαν επιτυχημένο πρώην Πρόεδρο ΗΠΑ!
  Μάθατε Αγγλικά, αν δεν κάνω λάθος, Κε Τσίπρα, σε μεγάλη ηλικία, εκτιμώ μετά τα τριάντα, όταν αρχίσατε να συνειδητοποιείτε το πολιτικό σας μέλλον! Σίγουρα αξιόλογοι καθηγητές σας δίδαξαν! Όμως πιστέψτε με δεν μαθαίνονται τα Αγγλικά τέλεια σ’αυτές τις ηλικίες! Και κάθε διαφορετική εντύπωση ή νόμισμα, είναι «κάλπικο» και μόνο ένα «καλάμι» μπορεί να σας πείσει για το αντίθετο!
  Αποτολμήσατε όχι το δύσκολο, αποτολμήσατε το αδύνατο ποντάροντας δυστυχώς στο «καλάμι», που σας εξέθεσε! Μάθατε Αγγλικά Κε Τσίπρα, όπως μαθαίνει ο Ιταλός, ο Γερμανός, ο Γάλλος…..στα τριάντα και! Μάθατε Αγγλικά για να συνεννοείστε!
  Ένα λάθος που κάνουμε σχεδόν όλοι στην περίπτωση είναι ότι δεν συνειδητοποιούμε ότι άλλο τα Αγγλικά, άλλο τα Αμερικάνικα! Στην προφορά, μα τω Θεώ, πρόκειται για μία εντελώς άλλη γλώσσα! Εκεί την πατήσατε αγρίως Κε Τσίπρα! Ακριβώς εκεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Κλίντον να προλάβει το ρεζίλι!
  Η Ελληνική Γλώσσα Είναι Τιμή
  Και κάτι ακόμα Κε Τσίπρα, μη ξεχνάτε ότι για έναν Ταγό του επιπέδου σας είναι τιμή να μιλά στη γλώσσα του, πολύ δε περισσότερο όταν η γλώσσα του είναι η Ελληνική! Αν παραδειγματισθήκατε από το Γιωργάκη τον Παπανδρέου και το Σαμαρά, λαθέψατε, γιατί ο πρώτος είναι βέβαιον ότι αισθάνεται περισσότερο Αμερικανός, παρά Έλληνας, ίσως λόγω Μητρός! Ο δεύτερος γιατί είναι παιδί του «Κολεγίου» και του Αμερικανικού Πανεπιστημίου! Προσέξτε την περίπτωση γιατί είμαι της άποψης ότι η «υποταγή» εκείθεν άρχεται!
  Και θα ήθελα να σας ρωτήσω, ακούσατε ποτέ τη Μέρκελ, τον Ολάντ, τον Πούτιν, να μιλάνε σε άλλη γλώσσα, εκτός από τη δική τους; Έχετε ποτέ σκεφτεί το γιατί ή μήπως νομίζετε ότι δε γνωρίζουν την Αγγλική;
  Πιστεύω να μη θεωρείται ότι δικαιολογούνται, γιατί εκπροσωπούν μεγάλες Χώρες! Γιατί η Χώρα που εσείς εκπροσωπείτε έχει Ιστορία, Πολιτισμό, Παράδοση, που όλοι τους ζηλεύουν! Πολύ δε περισσότερο γιατί γνωρίζουν ότι στις γλώσσες τους περιέχονται εν αφθονία λέξεις Ελληνικές κι’ακόμα ότι στην Ιατρική Επιστήμη το 70% του λεξιλογίου και άνω είναι Ελληνικό!


  Το μόνο που έχω να πω Κε Τσίπρα είναι τούτο σαν επιμύθιο όλων των παραπάνω! Προσοχή στη «Μέθη της Εξουσίας» και στις «πλάνες» της! Πετάξτε το «καλάμι» προτού να συντριβείτε σε ανώμαλη προσγείωση μαζί του! Φτάσατε ψηλά, μην κοιτάτε ψηλότερα κοιτάξτε κάτω, χαμηλά για να εκτιμήσετε πόσο ψηλά είστε και να σταθείτε αξιοπρεπώς εκεί, γιατί η Ελλάδα μας, όπως και να’χει σας χρειάζεται, χωρίς απόλυτα να μπορώ να προσδιορίσω για πόσο.
                                                                                                       Με Τιμή

                                                                                                  Σπύρος Κίκερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας